Söndag

Vädret var lika grått o trist idag, som vi misstänkte, så det blev inte beachen idag heller. Så vi packade ihop och åkte hemåt. Men på vägen stannade vi till på International Plaza för lite shopping. Nåt måste man ju hitta på:) Nu är vi allafall hemma igen. Här ska det bli tacos o film ikväll och imorgon är vi lediga, skönt!

Så här var vår utsikt både igår och idag...


Regn o rusk!

Vädret är inte på vår sida. Vi checkade in på hotellet, gick ner till stranden och hann väl ligga ca 15min innan det började bli oroväckande svarta moln på himlen. Det är konstigt hur fort vädret vänder. Det var ändå lunchtid så vi passade på att gå o käka istället, och så hoppades vi på att vädret skulle bli bättre. Och det blev det , men bara en kort stund, sen var det dags igen. Så istället fick vi gå in och bubbla o basta på spa avdelningen. Nu ligger vi på rummet och har laddat med chips o godis, och tar det lugnt, det är mysigt det med. Snart är det dags för middag. Det värsta är att vädret ser inte ut att bli bättre imorgon.

Här ska vi bo imorgon; Don Cesar St Petes Beach


Härligt med helg, igen!

En vecka går fort! Skönt tycker jag. Kom iväg på mötet imorse, och nu är jag medlem i PTA, vet inte så noga vad jag gett mig in i, men det återstår att se. Kan man bidra med lite hjälp i skolan så är det ju bra, och så blir man mer delaktig. Vi får väl se vad jag får för uppgifter. Efter mötet i skolan så blev det promenad med Ankita, och det var trevligt med sällskap, men vi gick inte så fort. Får väl öka tempot nästa gång:) Just nu är Nicholas här o leker, de har verkligen kul ihop, och de badar för fullt. Fredrik har precis ringt och han är försenad, så han kommer inte hem förräns tidigast 22,00. Trist så här en fredagskväll. Men så är det alltid med flygen här, ofta förseningar. I morgon ska vi åka till St Petersburg och stanna över en natt på hotell. Ska bli skönt. Då får vi 2 dagar på stranden, så hoppas vädret blir fint. På måndag är alla lediga för då är det Labor Day, så vi har en långhelg framför oss!

Olle o Nicholas


Möte i skolan

Imorgon 08,30 ska jag och Christina på möte i skolan ang volontär jobb. Det är mycket sånt här, och jag tänkte att man kanske borde engagera sig i nåt. Så jag var tvungen att ringa Ankita o säga att vi får ta promenaden när jag kommer hem igen. När barnen kom hem från skolan gjorde vi läxorna. Sen skjutsade vi Olle till Nicholas, och vi andra åkte till Target och handlade lite. Bra affär. Hade inte varit i just denna innan, för vi har aldrig åkt åt det hållet. Men nu har vi en massa nya affärer att upptäcka:) Kvällen blev lugn här hemma. Olle, Ida och jag kollade på Grease, men vi får se färdigt en annan kväll. Imorgon är det fredag och då kommer Fredrik hem igen, skönt!

Grattis Anders 38 år idag 28/8!


Det går upp och det går ner.......

Imorse var det ner. Nu känns det lite bättre. Det hände en kul grej på min promenad idag. (och det var inget nytt djur jag träffade) När jag gått halvvägs ungefär, så stannar en bil vid mig. I bilen sitter en ung tjej. Hon har sett mig flera gånger knalla runt området, och nu undrade hon om hon kunde få haka på! Kul va! Så vi stod o pratade en bra stund, bytte telefonnr och imorgon ska hon ringa mig. Hon heter Ankita och har precis flyttat hit, samtidigt som oss, från Kansas City. Hon har man och två små barn (dagisålder). Från början är hon från Indien. Hennes man jobbar inom medicin, ( läkare?) och hon jobbar inom it-branschen och söker jobb nu. Så imorgon får jag sällskap runt, trevligt! Nu blir det poolen......

Kompis på besök!

Nicholas kom hit o lekte i eftermiddags, kul! Innan han kom så hann vi med att göra dagens läxor. Ida hade matte och Olle skulle skriva ner ord med korta resp långa vokalljud. I ena kolumnen stod tex Dog (kort vokalljud) och i nästa Frog (långt), så skulle man fylla på med ord. Tur att det finns internet:) Efter ca 1h så kom de o hämtade Nicholas och då var hela familjen med, så nu har jag även träffat pappan. Jag tror han hette Miro. (kommer från början från forna Jugoslavien) Just då höll jag på o skypa med Jenny, så hon fick hälsa på Christina. De hade aldrig sett skype innan, och de tyckte givetvis att det var häftigt! Förresten så har Olle en läxa till, men den tänker vi skippa. Han ska läsa en bok. Sen svara på följande: What is the story´s action or problem? What happens to solve the problem? What is the solution? Känns lite för svårt än så länge.......man kan ju såklart ta en svensk bok, men han kan ju ändå inte skriva på engelska. Vi får väl se om fröken säger nåt......

Olle o Nicholas


Inget nytt.....

Idag har varit en repris på gårdagens förmiddag. Sitter nu vid poolen efter ett svalkande dopp:) Filip ringde från skolan imorse, så jag fick kasta mig iväg dit. Jag skulle skriva under ett papper som skulle lämnas in idag, och som han glömt bort att ge mig igår. Så det var inget allvarligt som tur var. I eftermiddag så kommer eventuellt Nicholas o Adrian o Christina till oss, vi ska höras av om det. Nu vill jag att molnen ska skingra sig, så jag får lite sol!

Läxor

Från första skoldagen i stort sett, så har Olle o Ida haft läxa. Filip hade första idag. Så nu sätts man på prov. Det är svårt! Ida hade matte idag, läsa av diagram, det går ju bra, men sen ska man förklara samband och hur man kommit fram till svaret. Och det är svårt när man inte fattar vad det handlar om!!:) Igår kväll fick jag ringa Christina (Nicholas mamma) och fråga om Olles läxa, inte ens den fattade jag....hm hur ska detta gå??? Och så är Freddan bortrest och kommer vara det väldigt mycket, så det gör inte saken lättare......
Idag ringde vi till Nicholas direkt när Olle kom hem.De hade bestämt i skolan att de ville leka. Ida och jag skjutsade bort honom dit, och vi hämtade honom efter 1h. Sen blev vi kvar lite till, och de badade hela tiden. Först ville han inte åka, men sen gjorde han det ändå. Han hade velat att de skulle komma hit istället, så jag kunde hjälpa till med engelskan. Men barn är barn, de behöver inte prata så mycket! De hade jättekul, och Christina sa att hon skulle nog minsann lära Olle att prata engelska:) Jag tycker han är helt otrolig som åker till en kompis och stannar där själv, de har ju precis träffats!


Kolla in vattnet....


Ska jag eller ska jag inte...?

Varje morgon när klockan ringer 06,15, så tänker jag att jag nog ska skippa promenaden. Men sen när Fille kommit iväg vid 08,30 så har man ju piggnat på sig, som tur är. Och när man väl kommer iväg, med musik i öronen och solen som steker, och man får svettas rejält, så är det faktiskt skönt. Allafall när man är hemma igen, som nu! Jag har precis tagit ett dopp i poolen nu, underbart! Idag ska jag bara vara hemma , fixa lite, kanske sola, det var längesen nu, man börjar blekna! 
Fredrik har åkt till Pittsburg idag och kommer inte hem förräns på fredag. Men vi har en långhelg att se fram emot, då det är Labor Day på måndag och alla är lediga.

Sköldpadda som jag mötte på min morgonpromenad!


I skolan

Åkte till skolan vid 11,00 och träffade Olle i matsalen. Så jag satt vid hans bord under lunchen. Man sitter vid samma bord varje dag och vid Olles bord sitter Summer, Matthew och en tjej till som jag inte minns namnet på. Barnen pratade på för fullt och ställde massa frågor. Idag åt Olle av skolmaten, och det blev ostburgare chokladmjölk och en liten burk med nån slags jordgubbskräm/sylt, och en isglass till efterrätt. När alla ätit klart (efter ca 30 min) så är de ute och har lite rast i ca 30 min. Alla är tillsammans och fröken är med o håller koll. Sen sa vi hej då, och så väntade jag in Ida som skulle komma till matsalen vid 12,30. Hon hade med sig mat, och hon åt en macka med sallad, yoghurt, småkex och lite juice. Ida sitter med Sidney och Jackie. De har lunch i ca 30 min, men sen går de direkt till klassrummet igen. Jag hann med att prata med båda fröknarna och även med deras hjälpfröken de har i engelska. Alla sa samma sak, de klarar sig jättebra och kommer lära sig fort, känns bra att höra. 
När Olle o Ida kom hem, så tog vi cyklarna för att leta upp Nicholas hus. Nicholas är den som hjälper Olle i skolan, och Olle pratar massor om honom. Det visade sig att även han bor här på Cory Lake, kul! Jag frågade honom i dag i skolan vilken adress han bodde på. Han visste att det var på Barbados Isle i ett vitt hus med rött tak. (det finns fler än ett sånt hus på den gatan kan jag säga) Men vilken tur vi hade, vi plingade på, frågade "bor Nicholas här?" och visst gjorde han det! De har precis flyttat hit från Canada (slutet juni), och han har en tvillingbror som går i parallell klass. Killarna sprang iväg o lekte och Ida jag och Christina som mamman heter, satte oss på terrassen och pratade. De har en hund som heter Harry, som blev förtjust i Ida såklart. Precis när vi klev innanför dörren här hemma igen, så blev det värsta åsk och regn ovädret, vi klarade oss precis! ( nu skiner solen igen)
Nu är det dags att göra läxorna, sen hoppas jag på en bra film.



Så här blev det


Köpte dessvärre fel storlek på bäddsetet......


Äntligen sol igen

Idag är det helt underbart väder, solen skiner från klarblå himmel och det är ca 30 grader i skuggan just nu (kl 10,00)
Olle ville inte gå till skolan idag, så jag har lovat att jag ska åka dit nu på fm och hälsa på. Hoppas jag får det....


Nymme och Freddan


Filip i sin DE-guldtröja


Filips gäng


Kändis i ishallen!

Träningarna gick lika bra idag. Olle fick träna ett pass till direkt efter sitt ordinarie. Han kommer nog få spela ihop med de som är 1 år äldre. Filip spelade "match" och hans lag vann med 3-1, han blev 2-måls skytt! Nu ska vi hålla koll på hemsidan för att få veta vilka lag de hamnar i, vet inte när det blir klart, eller när träningarna sätter igång.
Sen träffade vi Peter Nyman! (hockeykille från Mjölby) Han bor i Melbourne på östkusten (ca 2h från Tampa) och jobbar som Hockey Director för Space Coast Hurricanes, han har bott här i 5 år tror jag han sa. Vi har mailat lite med honom nu för att få lite tips ang hockeyn. Det var allafall jättekul att träffa honom, och han var sig lik! Han var på väg till en match med sitt lag  och svängde förbi Brandon för att träffa oss. Synd att inte Fille kan träna för honom!
Nu har vi fixat lite här hemma, Fredrik har fått upp hyllor ute i garaget, och jag har packat upp våra kartonger. Olle har gjort läxa som han har tills i morgon, vi ska fortsätta att öva lite till på den, men det får vi göra på restaurangen som vi ska till nu!




Olle startklar (han är nr 5 i närmsta ledet DIF tröja)


Härligt med hockey igen!

Visste inte att jag faktiskt hade saknat hockeyträningar! Det var skönt att få frysa lite, och kul att få se killarna på is igen. Eller rättare sagt, Ida och jag såg bara Olles träning idag, men det är ju träning även i morgon och då ska vi få se Filip. Det är 2 st "try out" pass för båda, 45 min/pass. Olle var först ut idag kl 13,45. Det var ganska lätta övningar och det gick superbra, såklart:) Efter morgondagens pass så får de veta vilket lag de ska spela i. Filips träning började 17,30 men då valde Ida och jag att åka o shoppa istället., vi ska ju som sagt tillbringa morgondagen i ishallen. Ida köpte en ryggsäck och jag fyndade Tommy Hilfiger bäddset och täcke/överkast, supersnyggt!!! (lägger ut bild när jag bäddat sängen i det). Filips första pass gick oxå bra, han var överlägsen enligt pappa Fredrik...:)) (och med tanke på all träning han är van vid dvs 7 ggr i veckan 365 dagar/år) så kan jag tro på det, men jag får väl se själv i morgon. 
Nu har vi precis kommit hem efter en middag på Maccaroni Grill, en italiensk restaurang med kanongod mat, så givetvis blev det pasta för alla. Barnen har gått o lagt sig nu, men innan vi går o lägger oss, så ska vi njuta av ett glas rött vin, det är ju trots allt lördag!

Dags för Olles första träning


Hockeyhallen i Brandon


Olles rum


Ida i sitt rum


Filips rum


Nästan som julafton

Fredrik kom hem med bilen full av kartonger och hockeybagar=LYCKA! Så nu ikväll har barnen haft fullt upp med att packa upp sina saker. Nu kan det bli stökigt i rummen igen. Det har varit ganska skönt att de haft så lite saker att hålla reda på. Nu sitter Fredrik, Filip och Olle och kollar på Hot Shots 2, Ida skriver brev till klassen i Täby och till Gabbi och pysslar i sitt rum, och jag är trött! Imorgon laddar vi för hockeyträning, kul!


Mätta......

Nu har vi precis fikat, Ida Olle och jag. Filip har en timma kvar i skolan, så han får fika senare. Allt har gått bra även idag i skolan, och Ida tycker hon förstår mer o mer, redan! Olle hade frågat sina kompisar om de spelade fotboll, men då fick han inte bara ett ja eller nej tillbaka, så det var väl lite oklart hur det var med den saken. Vi har fått ett papper angående fotbollsträning från New Tampa Soccer Association, så det vill nog båda börja på. Anmälan onsdag 3/9 och lördag 6/9, så nu får vi åka och leta upp fotbollsplanen i helgen. Imorgon ska Olle och FIlip träna hockey för första gången i Brandon!
 Det är två pass, ett imorgon och ett på söndag, och sen får de veta vilket lag de ska spela med, tror jag. Som tur är så kom hockeybagarna (och 5 kartonger) som vi skeppade över hit idag!! Annars hade det blivit svårt att träna....Eller rättare sagt så kom det för ett par dagar sen, men det har stått i en container hos tullen. Idag fick Ida brev på posten från sin bästis Gabbi, vilken lycka!! Det är riktigt spännande att få brev, man skickar ju knappt det nuförtiden. Nu ska vi bara vänta hem Filip o Freddan sen blir det att tända grillen!

Fredagsfika


Fredag!

Vaknade upp till spöregn o blåst, dock inte orkanstyrka, tack o lov! Därför kändes det inte aktuellt med powerwalk.....men nu så har det slutat, och jag har läst o skickat mail, kollat alla bloggar som jag läser, varit inne på facebook, läst aftonbladet och expressen, så nu borde jag kanske dra på mig träningskläderna så jag får nåt vettigt gjort idag! 
Hoppas alla får en underbar helg!

Skvaller o Cola light är aldrig fel


Glada barn!

Åh vad det var skönt att möta 2 glada barn vid bussen! Man blir så otroligt lättad. Allt hade känts bättre idag och både Olle o Ida var nöjda! Ida hade fått träffa deras hjälplärare för första gången idag, bra! Jag tror de ska ha samma. Ida hade läxa även idag, lite matte, och ta med 5 bilder på historiska händelser, samt att ta med ett foto på sig själv från det hon var liten. Och det var lite värre......Har inte med oss några foton, tror jag.....kommer inte ihåg vad jag packat ner i de 5 kartonger som vi skeppat över hit och som vi troligtvis får imorgon, men jag hade ett litet foto i min plånbok, så det får duga.
Filip hade oxå haft en bra dag, han säger inte så mycket, han tycker mest man är jobbig när man har tusen frågor...ni kanske vet hur det är......?
Sen blev det en sväng till WalMart för lite komplettering av skolsaker. Annars har jag inte gjort ett skvatt den här veckan, men det känns rätt så skönt! Får väl se hur länge jag tycker det......Imorgon är det äntligen fredag igen, härligt!!

Så här ser dom ut! (bild från internet)


Dagens djur; Racoon!

Imorse när vi stod o väntade på bussen, så såg vi en Racoon vid grannens hus. Dessvärre hade jag ingen kamera med mig....En mamma som oxå stod o väntade vid bussen, berättade att den legat mitt på vägen o sovit tidigare på morgonen, så hon hade försökt att locka bort den. Men så när det börjar ljusna så "försvinner" de. Olle kämpade med tårarna idag. Nu känns det jobbigt tycker han, och vill att jag ska vara med.......det gör så ont i hjärtat.......Men de kom iväg allafall, och nu är man spänd på hur dagen har varit.

Kvällsdopp!


Det är jobbigt när man inte förstår.....

Ikväll när Olle skulle sova, då kom det fram lite känslor o funderingar. De hade fått en uppgift i skolan, och de skulle skriva i en bok. Där sitter Olle som inte förstår vad han ska skriva, och framför allt så KAN han inte skriva på engelska. "Då fick jag en tjock klump i halsen mamma". Fy vad hemskt! Jag bara undrar hur fröken tänker...? Han kanske kunde fått en annan uppgift, eller att hon suttit med honom eller nåt....? Nu vill Olle att jag ska vara med honom, så jag ska se om det går.
Annars var det mycket prat om alla kompisar de träffat! Det är Michael och Nicholas som Olle har som "bästisar" och som hjälper honom så gott de kan. Idas kompisar heter Taylor , Jackie och Sidney:) Filip hade snackat med både tjejer o killar idag, både i skolan och på bussen. Då blir man glad! Vi gjorde lite läxor direkt de kom hem(Ida hade matte läxa) och sen blev det bad, men bara för barnen. 

Hur f...n hamnade den här på vår uppfart????


Alla kom iväg till skolan.....

När klockan ringde 06,15 trodde jag att det var mitt i natten! Ute är det nämligen becksvart, men det var bara att hoppa upp. Olle och Ida kom iväg med skolbussen, och det var lite pirrigt tror jag. Bussen hämtar upp ett stenkast från vårt hus, perfekt! Filip har det lite  bättre, hans buss går 08,30 så han har sovmorgon varje dag. När han kommit iväg, så passade jag på att ta min lilla runda. Tänkte ha det som rutin, så har man dagen fri sen......
Nu ska jag ta mig an strykhögen tänkte jag, men jag håller med dig Toja, måste nog ringa o fixa städerska åtminstone!!:))

Dags att prova skolbussen!


Förberedelse för skoldag nr 2

Fick ett inspelat telefon meddelande att skolorna är öppna som vanligt imorgon. Så nu är skolväskorna packade och lunch förberedd. Både Olle o Ida ska ha med sig egen lunch. Det blir äggmacka, frukt och yoghurt och en vattenflaska, och de har varit o köpt fina små väskor att ha allt i. Fredrik kom hem från jobbet och fick ta barnen och åka o handla. Man blir så trött av att ingenting göra, jag orkade inte!! Hur ska detta gå? Imorgon är det tänkt att Fredrik ska flyga till Alabama redan kl 07,00, så han måste upp väldigt tidigt. Idag har det varit många flyg inställda (60 avgångar tror jag) så han får ringa flygplatsen först så han inte åker dit i onödan. Och Fay har vi inte märkt något av , och nu är klockan 21,30, men än är inte faran över......

Än så länge ingen orkan i sikte....

Fortfarande lugnt o fint ute. Ida, Filip o jag har passat på att träna lite, Olle kollar på film och Fredrik är på jobbet. Ska koka lite pasta till lunch. Nyheterna är på hela tiden, men nu börjar jag kunna allt utantill, samma sak om o om igen. Men man är ju trots allt spänd på om Fay kommer förbi.....

Första skoldagen avklarad!

Det blev en jobbig dag idag, för mig! Olle o jag följde Ida först till hennes klassrum, och när vi skulle gå därifrån så tyckte jag att hon såg så himla ledsen ut, så JAG höll på att börja gråta. (Kunde hålla mig tills jag kom till bilen, där Fredrik väntade men då brast det) Sen snabbt vidare till Olle. Både Olle o Ida fick sätta sig vid sina platser och börja jobba med en stencil. Man skulle ringa in ord som var gömda bland en massa bokstäver, och det har de gjort mycket i sommar, bl a på Fridays, så det kändes ju bra. Men när jag kom hem så kunde jag bara tänka på hur jobbigt o svårt det faktiskt måste vara för dem. Filip är ju lite skillnad, han både pratar och förstår engelska bra. (Sen är det inte mindre pirrigt för honom, med allt nytt!) 
Jag kände mig allafall jätteledsen och orolig för dem, när jag gick här hemma. Så för o tänka på nåt annat så tog jag ett varv runt Cory Lake, kändes skönt efteråt. (Fast jag tänkte bara på barnen hela tiden) Så blev det äntligen dags hämta hem dem! 
Och helt i onödan hade jag oroat mig. Allt hade gått jättebra och de berättade om allt de gjort under dagen, vilken lättnad!
De hade förstått det mesta tyckte de. Ida gillade inte skollunchen, så hon vill ha med sig egen i fortsättningen. Och sen så har de inga raster heller, lite annorlunda mot hemma. Så var det dags att hämta hem Filip, och även han verkade nöjd! Vilka barn alltså, jag är helt imponerad!! Sista lektionen hade de kommit igång o börjat snacka med honom, och ville veta vad saker o ting heter på svenska, och så gillade de hans "accent" :) Det är små klasser här, de är mindre än 20 pers i varje. Ida o Olle kommer ha en "hjälpfröken" och även Filip får extra undervisning om jag fattat rätt. Fredrik o Olle åkte till tandläkaren direkt efter skolan, och i bilen berättade Olle vad fröken gått igenom, bla ordningsregler i klassrummet och vad som händer om man inte sköter sig. Jaha, sa Fredrik, men förstod du allt det där? Då blev han helt fundersam och insåg ju att han faktiskt gjort det! Så nu känns allt toppen igen! Och barnen är oxå glada (de vet ju inte bättre:) men imorgon är skolorna stängda pga orkanen Fay som ska komma! Än så länge så är det fortfarande uppehåll och vindstilla, men lite orolig är man. Vi ska ställa in alla utemöbler i garaget, ifallatt.....och så gäller det att hålla sig uppdaterad via tv:n. Nu blir det middag först och sen ska vi se en film allihopa; Juno. 

På väg till skolan!


Trötta barn!

Oj vilka trötta barn vi har idag! Det var inte så lätt att somna igår, för nån av oss tror jag:) Men nu är vi uppe, alla utom Filip som har sovmorgon varje morgon. Sitter och äter frukost och nyheterna är på. Här märks inte av nån storm, än så länge. Alla skolor runt om i Tampa öppnar som vanligt idag, men om Fay kommer hit, så räknar man med att den kommer imorgon em/onsdag fm. Så vi håller oss uppdaterade hela tiden, och det är det enda de pratar om på tv!
Nu ska vi packa det sista i ryggsäckarna och snart sticka till skolan, spännande!

Olle packar skolväskan


Redo för skolan!

Äntligen har vi fyllt i alla papper! Det är helt otroligt vad mycket det är, och så är ju allt i 2 uppsättningar, Ida och Olle. Filip får väl hem en laddning imorgon först. Han ska vara i klassrum 301 kl 09.00, då får han sitt schema.
Det var inte bara vi som skulle handla skolsaker idag. Vi åkte till WalMart och där var rena hysterin bland pärmar , pennor, limstift osv. Och väldigt utplockat. Sen är det svårt o veta vad allt betyder på listan vi fått, men vi frågade oss fram. Olle ska bla ha med sig; 20 vässade blyertspennor, sudd, limstift, 6 plastmappar i blandade färger varav 2 med "prongs", tvål, ansiktsservetter, sax, kritor, färgade pennor o lite till.......Ida ungefär samma saker men inte riktigt. Rörigt var det kan jag säga.
Men nu är vi som sagt äntligen klara med allt som ska fyllas i. Det var lite oroligt ikväll när barnen skulle lägga sig.....Både Ida o Olle vill gärna att vi ska vara med imorgon i skolan. Olle har gjort sin första läxa. Han skulle skriva 3 meningar på ett kort som beskriver honom. 2 av meningarna ska vara sanna, den 3:e falsk, och så gäller det för fröken o klassen att lista ut vilken som inte stämmer in. 
Annars har det varit mycket på tv:n angående orkanen Fay idag. Undrar om det varit "lugnet före stormen" för så här fint väder som vi haft idag, har det inte varit på länge, vi får väl se vad som händer.....Dags att ställa klockan, imorgon ska vi hoppa upp kl 06.30 och det var länge sen.......

Middag på Chilis

Har precis kommit hem från restaurang Chilis, där vi åt middag. Stannade där på väg hem från Plaza. Vi har handlat lite mer kläder till barnen, så nu bör de klara sig ett tag i skolan. Fick äntligen köpt ett amerikanskt mobiltelefonnr, ett kontantkort. Jag har ju tänkt att jag ska köpa en iPhone, men då måste man ha ett socialsecurity nummer, och utan pass kan vi inte få det. Så jag får vänta ett par veckor till......På det stället vi var idag och köpte kontantkorten (till mig och även till Filip) så var iPhone slut. Utanför Apple butiken är det en särskild kö man måste stå i om man ska köpa den. Snacka om poppis, så det är klart att man ska ha en sån:) Den kostar 200 dollar och så är den abonnemangsbunden i 2 år.
Fredrik jobbade först till kl 15, så fram tills dess gjorde vi inte så mycket här hemma. Hann med o skypa lite förstås! Jag har känt mig lite småkrasslig ett par dar, men jag hoppas det vänder nu......
Jag hade inte hört talas om orkanen Fay som Sophia berättade om, men nu läste jag lite snabbt på Aftonbladet......hm undra hur det ska bli!? Jag får återkomma med rapport om det! Nu skippar jag filmen o går o lägger mig istället, imorgon ska vi fixa det sista inför skolstarten, och då måste även alla papper vara ifyllda, det har vi inte börjat med än.......

Lite pappersarbete att ta itu med......


Innehållet i påsen (the goodiebag)


Olle fick en "bag of goodies" av sin fröken

En papperspåse med följande innehåll:

The COTTON BALL is to remind you that our room is full of kind words and warm feelings

The CHOCOLATE KISS is to comfort you when you are feeling sad.

The STICKER  is to remind you that we will all stick together and help each other.

The PENNY  is to remind you that you are valuable and special.

The STAR  is to remind you to shine and always try your best.

The TISSUE is to remind you to help dry someone´s tears.

The TOOTHPICK is to remind you to pick out the good qualities in your classmates and in yourself.

The BANDAGE is to remind you to heal hurt feelings in your friends and yourself.

The GOLD THREAD  is to remind you  that friendship ties our hearts together.

The ERASER is to remind you that everybody makes mistakes and that is okay.

The LIFE SAVER is to remind you that you can come to me or an adult in our school community if you need to talk or help with anything.

Middag


Dags för fredagsmys!

Oj vilken dag det har varit! Var uppe tidigt för att det skulle komma en kille o fixa luftkonditioneringen som inte funkar i alla rum, bla vårt sovrum. Väldigt varmt o sova utan fungerande sådan. Dessvärre kunde han inte bara laga den idag, utan delar ska beställas, så vi får härda ut lite till. Som tur är så funkar det i nästa alla andra rum. Hann med att skypa med Linda o Martina o alla barnen, vi fikade tillsammans:)
Sen åkte jag o Filip iväg till skolan igen. Det var inte bara vi som var sent ute, så vi fick vänta i ca 1 h innan det var vår tur. Registreringen gick bra, sen fick vi träffa en lärare som gjorde ett engelska test med Filip. Därefter skulle de placera honom i lämplig klass, och ringa o meddela oss var han ska infinna sig på måndag. Klockan 13 skulle vi vara på Olle o Idas skola, så det blev att åka järnet hem o hämta dom, och så vidare till Pride Elementary. Vi började med att gå till Olles klassrum, där fick vi ännu mera papper som ska fyllas i, och lite små uppgifter att göra på plats. Jättegullig fröken. Hann med att kolla in skolmatsalen. Man får välja om man har med sig egen lunch eller om man vill köpa. Lunchen kostar 2,25 dollar/dag och man kan sätta in pengar på ett konto, som man använder sig av, eller betala cash per dag. Vi får väl se hur vi ska göra. Ida vill inte äta skollunchen, utan hon vill ha med sig egen. Vidare till hennes klassrum och hennes fröken Miss Graham. Alla är så trevliga o hjälpsamma, men det är fortfarande mycket som vi måste lära oss. Vi får inte vara med i skolan första dagen som vi hade tänkt, men vi ska skjutsa och hämta dom. Då ska särskilt papper fyllas i, och det är regler för när och hur man ska hämta barnen. Sen får de börja åka skolbussen. Skolbussarna är döpta i olika färger, och vi tror att det är guld bussen som gäller. Vet inte var exakt den stannar, så det måste vi klura ut. Lapp ska lämnas ifylld till chauffören, med barnets namn adress, födelsedatum, klass och vilka tider som man ska åka dit resp hem. Ojoj, hur ska detta gå?? Nu börjar de nog bli lite oroliga för hur de ska förstå nånting av vad fröken säger......, men som jag sa till Olle o Ida, det kanske är bättre att vi inte är med, för då måste de försöka själva på en gång, och de kan mer än de tror. 
Nu i helgen har vi en massa papper att sätta oss in i och fylla i, plus att vi måste handla en hel del saker som de ska ha med sig till skolan. Det är allt från sax, lim o pennor, till plastpåsar tvål servetter mm mm.
Efter alla skolbesök åkte vi o käkade lunch, då var alla ganska trötta. Efter det åkte Ida o jag till ett nytt ställe och fixade mina naglar , som såg hemska ut, och sen handlade vi mat på Publix. (Som för övrigt är en mycket bra affär, det har även Carola alias Tobbe upptäckt!)
Nu har även Fredrik kommit hem från Miami/Fort Lauderdale, så nu är grillen tänd och vinet är upphällt!
Skål till alla och ha en underbar helg! 



Redo för PE; Physical Education


Den här lille krabaten låg o väntade på oss hemma....


I gympasalen....


Öppet hus på Benito middle school

Vaknade till världens oväder imorse, regn o åska. Därför kom vi inte iväg förräns klockan var 12. Då åkte vi till Filips skola (hoppas vi) för att registrera in honom. Men eftersom kl var 12 så hade de precis gått iväg på lunch och skulle vara åter kl 13. Typiskt. Istället åkte vi till ett shoppingmall och letade skolkläder till Olle. Givetvis så hade jag glömt lappen hemma, men jag visste att det var beige, marinblått o vitt som gällde. I Olles storlek var det mesta slutsålt, eller fult, men det blev ett par marinblå shorts och en vit piké och en blå piké. Dessvärre tror jag inte att tröjan får vara blå....ska kolla upp det imorgon när vi ska på öppet hus där. Ida kompletterade med beiga shorts, en marinblå kjol och även hon en blå piké......Jag lovar lägga upp bild på dem när de har sina fina skolkläder på sig, det kommer.......
När vi var klara där så var klockan redan 17, tiden går fort när man shoppar:) Registreringen på Filip skola slutade kl 15, men det var öppet hus där, så vi var där och tittade runt och träffade lärarna. Mycket trevliga allihopa, och alla ville få Filip i sin klass! Skolan verkar toppen, så nu får vi hoppas att vi får det klart imorgon istället. Jag har mailat Skarpängsskolan igen angående hans intyg/betyg, hoppas jag får det nu. Filip slipper uniform, men de har särskilda gympakläder, så det köpte vi på skolan. Imorgon blir det Benito igen, sen är det öppet hus på Olle o Idas skola. Olle fick ett kort på posten idag, så här stod det:
Dear Olle,
Welcome to Pride Elementary. Are you ready for 2nd grade? Well, I can´t wait to meet you! See you soon. Love, miss Broxson. Gulligt va? Ska bli så kul o träffa deras lärare. Idas fröken heter Mrs el Miss Graham.

En riktig skype och chat dag!

Imorse när jag vaknade så insåg jag att mappen med alla skolpapper låg i bilen som Fredrik hade till jobbet. Så istället för att fixa med Filles registrering och köpa skoluniform till Olle mm, så har vi varit hemma hela dagen, jätteskönt! Vi har bara gått o skrotat här hemma, och jag har skypat o chattat massor! Lite tvätt har jag oxå hunnit med nu ikväll. När Freddan kom från jobbet så stack han och Filip Ida o Olle bort till tennisbanan, och jag tog på mig träningskläderna o tog ett varv runt Cory Lake, det var välbehövligt kan jag säga! Så nu sitter jag i soffan o dricker cola light och äter godis, hmmmm....
Så imorgon måste vi verkligen försöka komma upp lite tidigare än 10-10.30, så vi hinner med allt vi måste. Fredrik åker till Miami och kommer hem på fredag, och vips så är det helg igen!

T.G.I Friday´s hemma i Tampa


Hallå, vi vill ha ett hotellrum!!


Svenska Ambassaden


Fikapaus på en av Manhattans 190 Starbucks


Utsikt från vårt rum


Times Square


Taxibilar finns det gott om...


Vart ska vi?


Jippi vi e hemma nu!

Vi kom med flyget hem, oj vad skönt!! Inte för att jag skulle haft nåt emot att stanna längre i New York, men när man är på väg hem så vill man hem. Och så hade vi inget bagage heller för den delen........Först när jag ringde så skulle nämligen bara 3 av oss komma med flyget, så då tänkte vi att Filip o Fredrik skulle chansat på senare flyg, men som tur var så slapp vi det! Och på tal om tur, nu kanske ni kan hålla med om att vi inte alltid har tur......det är ju några som tycker att vi har det jämt o ständigt:)) (hoppas de tiderna kommer tillbaka snart!) 
På väg hem så  stannade vi o åt på T.G.I Fridays, firade att vi var hemma igen, o så slapp vi laga mat, skönt!
Olle o Ida hade fått post från skolan. Ännu mer  papper som ska fyllas i, vi fick veta vilka lärare de får och på fredag är det öppet hus, så då ska vi dit och träffa lärarna och titta på klassrummen o så, kul! Skolan börjar på måndag, vad fort tiden gått!  Filip har vi inte registrerat än, vi har inte fått hans papper från Skarpängsskolan än, hoppas det går att komplettera med de senare. Och så måste vi köpa skoluniform till Olle, så det får bli morgondagens projekt!


Vi är kvar i New York!

Allt gick smidigt på Svenska Ambassaden och vi var där prick 10.00! Sen blev det stan förstås. Killarna åkte iväg till en sportaffär för att kolla på skridskor och jag o Ida gick till Macy´s. Både Olle o Filip köpte nya skridskor. I god tid tog vi taxi ut till flygplatsen för att checka in på vår flight till Tampa, som skulle lyfta 17.55. Men nej då, flyget var inställt pga vädret!! Det var thunderstorms längs med kusten så flera flygbolag hade fått ställa in flyg under dagen. Massor med folk, vi köade i 2,5 h för att få veta att tidigaste flyget vi kunde få komma med på var onsdag 17.55. Och eftersom det var pga väder så gjorde Jet Blue (inget bra flygbolag, jag har ändrat mig;) ingenting. Inga matkuponger eller hotellbokningar, eller ombokning till annat flygbolag. Vi blev satta på väntelista till kvällsflyget som skulle gå 20,30 (det gick 22.30) men där kom vi inte med heller. Så utan bagage (det var redan incheckat) fick vi bege oss ut från flygplatsen och fick tillslut tag på ett rum på Sheraton här vid JFK. Vi fick ett rum med kingsize säng, så barnen låg i den och jag o Fredrik sov på golvet........Nu sitter vi allafall o väntar på att få gå ombord på flyget som ska gå 13.30. VI ringde imorse och lyckades boka om oss! Så kan det gå när man e ute o reser:)) 

Sightseeing, shopping och musical

Fick med mig min älskade dator i sista stund:) Ojoj vad New York är häftigt! Jag tror att det är min tredje gång här. Vi flög hit med Jet Blue Airways och det tog 2,5 h Tampa- JFK, fräscha flyg med tv-skärm i varje stol, mycket bättre än Continental...
Sen blev det taxi till hotellet, Double Tree Guest Suite, som ligger mitt på Times Square, perfekt! Vi checkade in och sen ut på stan. Efter lunchen åkte vi på sightseeing med en av alla bussar som finns. Det som är bra är att man kan hoppa av och på som man vill. Vi klev på vid Madison Square Garden, klev av vid Ground Zero (där Twin Tower stod), sen gick vi ner till Battery Park (längst ner på Manhattan) där kan man se ut till Flygvärdinnan som Olle sa, hihi, han menade förstås Frihetsgudinnan. Att hoppa på bussen nere vid Battery Park var ingen bra idé, kön var hur lång som helst, och så vill man ju sitta där uppe, då sitter man ute och så ser man bäst. Så vi promenerade upp längs Wall Street och klev på där och avslutade turen vid Times Square och då var vi ju hemma. Kvällen blev lugn, efter middagen gick vi hem o slappade på rummet, alla var lika trötta.

Idag har vi gått o gått o gått. En hel del shopping har vi hunnit med, alltid lika kul! När vi hittade till Abercrombie & Fitch så var det KÖ in i butiken. Man fick helt snällt vänta på att bli insläppt, och när vi väl kom in så var det 4 våningar! Fatta hur mycket folk det är då........
Denna kvällen avslutade vi med att gå o se musicalen Legally Blonde. Den spelas precis vägg i vägg med hotellet vi bor på, och vi köpte biljetter i sista sekunden! Alla tyckte den var jättebra! Imorgon är det ambassaden som gäller, de öppnar kl 10.00 och då är det tänkt att vi ska vara där, så nu måste jag sova!



Födelsedagsbarnet Oscar!


Tårta o paket.....


Ja må han leva....!


080808

Idag har vi missat Jonas & Maries bröllopsfest.......men vilken tur att man kan skypa åtminstone! Jag fick vara med på ett litet hörn o jag "träffade" nästan alla som var där, kul! Åsa o Petra o Oscar åkte iväg på sista shoppingturen, till International Plaza, för denna gången. Tobbe o Mackan o Filip har oxå shoppat idag, eller Tobbe rättare sagt, som köpte en motorcykel!!! Fredrik har jobbat och jag Ida o Olle har haft en lugn dag här hemma. Jag passade på att tvätta, skypa o prata i telefon med Sophia. Nu ikväll har vi grillat hamburgare och ätit tårta, vi har firat Oscar som fyller 11 år imorgon. Sen har alla packat. Imorgon åker Tobbe & Co till Orlando och ska vara där 2 nätter innan de flyger hem till Stockholm igen. Och vi åker till New York, ska bli jättekul! Så förmodligen så blir det lugnt här på bloggen tills på tisdag då vi är hemma igen!

Telegram till min syster på hennes bröllopsdag!

Här kommer ett telegram från solig kust, till Er som ingått i nöd och lust Våra glas på festen vi velat höja, Synd att vi inte kan vara med och röja! När ni två blev ett, Skulle vi bra gärna vilja sett, Men vi är på en solig playa, Och kan ej vara med Er o laja Att rimma är ej vår starka sida, Vi kanske egentligen borde tiga, Men det vi ändå vill få fram, är vårt gratulationstelegram! STORT Grattis på Er Bröllopsdag!! Massor med kramar o pussar till er båda, från oss alla!!!!

Middag hemma hos oss

Började dan med att skypa med Jonas och fick då senaste nytt från marken...:) Vid 10-tiden var fam Rydheim här, och Filip följde med Johan o killarna för att leta hockeyprylar. Trine jag o Åsa åkte för att handla mat till middagen vi haft ikväll. När alla var tillbaka igen, så var det tyvärr inga muntra miner hos killarna, då de inte hittat vad de tänkt sig! Inga hockeyprylar att köpa i Tampa! Jo till juniorer finns det, så Niklas var väl ganska nöjd tror jag, då han shoppade en hel del, men till Stefan, Patrik o Filip fanns det ingenting! Så nu vet vi vad vi får handla i NYC. Vi åt lunch och sen så var det dags att säga hej då till Rydheims som nu ska vara 2 nätter i Orlando. Resten av em ägnade vi åt städning o fix inför middagen. Middagen blev hellyckad och vi har fått träffa Fredriks jobbarkompisar. Bob med fru och dotter på 18år, Tom med sin fru, som kan allt som är värt att veta om shopping!, Mark, Karen; hon har hjälpt oss med allt, det var hon som hittade huset vi bor i bl.a. Som sagt en hellyckad kväll med trevligt sällskap och god mat! Imorgon är det sista dagen som Tobbe o Co är här, för på lördag åker även de till Orlando, och vi åker ju till NYC! Oscar fyller år på lördag, så imorgon ska vi ha kalas för honom......

Täbybesök!

Så kom de äntligen, fam Rydheim! Vi har haft en jätte trevlig dag här hemma. Barnen har badat, spelat PS3 och haft det bra hoppas jag. Johan fick inte gå på middag o bara njuta, utan som ensam karl i huset, så blev det han som fick sköta grillen.... tack! Efter middagen så blev det som sig bör, basketmatch, och efter det så måste man bara bada! Då hade även Tobbe o Åsa kommit tillbaka efter en middag på stan. Och sist men inte minst så dök även Fredrik upp. Han kom tillbaka från Dallas 3 h försenad pga storm. Nu e klockan väldigt mycket här, så det är hög tid att sova! Imorgon kommer Rydheims hit efter frukost och så får vi se vad vi hittar på. Framförallt så är det besök på olika sport/ hockeyaffärer som gäller. Men det blir Johan o killarna som åker iväg på det. Imorgon kväll så ska vi ha stor middag här för Pullman, så Åsa o jag har en hel del att fixa med innan dess... Så har jag ju även tänkt på alla Skännigemarken besökare!! Tänk att jag missar denna tillställning, det har nog knappast aldrig hänt innan...får se om jag överlever..,)

Downtown, International Plaza och Ybor City

Så har vår dag varit! Vi började med att åka Downtown för att se vad det finns för shoppingstråk i stan. Och så besvikna vi blev, för det funkar inte så här i Tampa! Det är affärsfolket som håller till där, och shoppar gör man i olika "mall". Så killarna åkte vidare för att titta på båtar och motorcyklar, och vi tjejer åkte till Westshore Plaza för o spana in shoppingen där. Vi gick ett litet varv där, men sen bestämde vi oss för att åka "rakt över gatan" till International Plaza istället, som vi gillar bättre:) Lunch o shopping blev det och sen hem o fixa till oss för kvällens middag. Det blev favorit i repris, restaurang Bernini i Ybor City, där vi var med fam Johnson. Servitrisen kände faktiskt igen oss:) På väg in till Ybor City så började det åska o blixtra rejält! Två gånger minst, så slocknade hela restaurangen, bara nån sekund, men ändå.......så vi skyndade oss att beställa mat, käkade och sen åkte vi hem. Nu ska jag ta min bok (eller Åsas bok menar jag) o lägga mig o läsa lite. Jag började i den idag, Lyckans Hjul av Kajsa Ingemarsson. Imorgon kommer fam Rydheim hit, ska bli så kul!!!

Måndag 4/8

Idag har det inte hänt så mycket. Vi sov länge som vanligt. Skypade med Malin & Co (alla ville inte va med). Sen åkte vi till Olle och Idas skola; Pride och lämnade in alla pappren. Det som saknas nu är "report card" från Sverige , som vi inte har. Men jag ska be dom faxa över intyg att de gått resp klass i Sverige och att de klarat sig bra. Hoppas det räcker. På Filles skola kan vi komma tidigast på onsdag, men då är det minst 4h kö, så det var inte att rekommendera. Vi tar det efter NYC, och det var ingen brådska enligt hon i receptionen. 
Efter skolorna åkte vi och handlade, och sen när vi kom hem så anlände Tobbe & Co. De hade haft det toppen på sin tur i södra Florida. Innan de kom tillbaka så hann jag skypa med Jenny o Mamma o Pappa. Dessvärre var det ingen bra täckning  i Hogstad, så vi ska prova imorron (tis) igen , och då fyller även Pappa år, hipp hipp hurra!!!! Mycket födelesedagar är det i dessa tider:)
Imorgon (tis)flyger Fredrik till Dallas och kommer åter på onsdag. Då kommer fam Rydheim från Täby Skarpäng till oss, ska bli jättekul!! Dessvärre är det ju fullbelagt här, så de måste tyvärr ta in på hotell.......men vi hoppas att vi kan umgås med de hela onsdagen här hos oss på Cory Lake.
Imorgon (tisdag) så får vi se vad vi ska hitta på, förmodligen blir det nån form av shopping, återkommer om det, nu är det hög tid att sova!!!! God natt!

New York, here we come!

Som alla säkert vet så har vi ju inga pass längre......Därför så måste vi åka till Svenska Ambassaden i New York för att fixa nya, och ikväll så har vi bokat resan! Vi ska åka nu på lördag 9/8 och stanna i 2 nätter, vi ska bo på Doubletree Guest Suites Times Square. Fredrik (???) bokade flygresan och det gick ju som det gick......Helt fel med andra ord. Experten fick rycka in, jag alltså, ringa flygbolaget och böna o be att de skulle ändra till rätt flight (utan att vi skulle betala 500 dollar) och så blev det rätt tillslut:) Ambassaden är inte öppen på helgen, så dit ska vi på måndagen innan vi åker hem igen. Hoppas nu verkligen att allt fixar sig utan massa strul när vi väl är där.......Eftersom vi varken har pass eller visum så har vi inte kunnat få våra social security number, och därför blir allt så mycket krångligare. Men men, allt löser sig tillslut får vi hoppas!
Nu är det dags att sova för mig, och ni där hemma ska snart upp o hoppa!

Väntar på lunchen


Frisbee på stranden


Clearwater Beach, igen!

Idag kom vi faktiskt upp och iväg tidigt för att vara oss. Vi har varit på stranden hela dan, helt underbart som vanligt. Strålande sol o klarblå himmel, och en skönt fläktande vind, tack o lov. Jag fick nog en släng av solsting eller nåt, för när vi skulle äta lunch så blev jag både svimfärdig och illamående. Jätteläskigt, allt bara försvann runt omkring mig och jag såg ingenting, kroppen blev genomblöt,och  i fingrarna så stack det som nålar........Jag svimmade aldrig och inte kräktes jag heller som tur var. Jag fick en iskall handduk av vår servitris som såg att jag inte mådde bra. Sen blev det bättre och jag kunde äta en god ceasar sallad........Nu känns allt som vanligt igen:)
Fredrik o Filip har hunnit med att gå/springa runt Cory Lake, de kom precis in som två vrak! Det är ca 40 grader ute fortfarande nämligen......Olle o Ida har varit i poolen sen vi kom från stranden för snart 1h sen. 
Nu är det dags att börja med middagen!

Grattis Alexandra på din 18-årsdag!

Har ju ännu inte hunnit somna, så jag tänkte passa på att gratta kusin Alexandra. Hoppas du får en jättebra födelsedag hemma, vi önskar vi kunde komma o fira dig o äta lite tårta, men vi ses ju till jul allafall:)
Grattiskramar från oss alla!

Filip i sitt rum


Nyklippta och glada!


På väg från hockeyhallen....


Brandon och International Plaza

Även idag sov vi länge länge.....måste väl snart ändra på det:) Vi hade planer på att åka till stranden, men efter ha kollat väderleks rapporten så  hoppade vi det; det skulle bli regn o åska. Hann med att skypa med Toja (i över 1h tror jag;) och även Farmor o Farfar o Alma o Maja, kul! Sedan åkte vi till Brandon som ligger ca 9 miles (ca 20 min) hemifrån. Där ligger hockeyhallen där Filip o Olle ska spela. Vi skrev in dom och fick de första test träningstiderna som blir 23-24/8, för det fick vi betala 20 dollar/person. Säsongsavgiften kommer kosta ca 900 dollar/barn då gäller den sept-maj. De kommer träna fredagar och ha match lördagar, lite skillnad mot hemma! Filip vill träna mer, så vi får se hur vi ska lösa det......Hockeyarenan var jättefin, det finns 2 hallar, cafeteria, bar, lasergame och spelhall och även en shop där man kan köpa all hockeyutrustning som man behöver. Efter det så blev det en tur till International Plaza (inte Universal som jag skrev sist) för vi var ju tvungna att visa Fredrik detta fantastiska ställe:) Väl där så gick Olle o Fredrik till en frisör och jag gick till Toni & Guy och fixade mitt hår. Eftersom de klipper sig på 20 min, så hann de med lite shopping innan jag blev klar (efter ca 2h). Jag fixade min hemska utväxt och klippte page, blev fint. Köpte även bra schampo o balsam (stora pumpflaskor) till mitt slitna hår och ett vax till Filip, allt för 1200:- (Undra vad det skulle kostat hemma?)
Nu är klockan 22.30 så snart är det dags att sova. Ska nog läsa lite innan jag somnar, jag har börjat i Camilla Läckbergs senaste bok, Sjöjungfrun. Hittade den på vardagsrumsbordet, så jag kanske måste läsa ut den innan Tobbe & Co kommer tillbaka.......

Äntligen hemma!


och här.....


Här passerar vi på vår promenad....


Fredag!

Idag har vi träffat våra nya grannar som ska flytta in om ca 1 månad. Eller rättare sagt, det var bara mannen i huset som var där. Han, frun och deras 40-åriga dotter och hennes son 5 år, ska bo där. Vi fick en rundvisning i huset, kul!
Tobbe o Co åkte iväg söderut, så det blev jag o Ida som gick runt Cory Lake. Ikväll ska vi bara ta det lugnt här hemma, en helt vanlig mysfredag, skönt!

Marcus och Oscar


Middag!


Rundvisning på Pullman Holt


Grattis i efterskott Sebbe!

Kusin Sebastian fyllde 15 år igår, och vi hann inte med o ringa......förlåt! Stort grattis från oss alla!!
Våra gäster anlände som vi trodde ganska sent, de var mer än 3 timmar försenade från Chicago, så innan de var hos oss så var klockan 02.00. Då  blev  det lite plockmat och vin, och sen så var alla så trötta så vi somnade gott. 
Vi vaknade ca 10.00, och käkade frukost. Efter det så bestämde Tobbe att vi skulle på studiebesök på Pullman Holt, och sedan skulle vi andra,(alla utom Tobbe o Freddan) fortsätta till Universal Plaza, det stora shoppingcentrat som fam Johnson hann med att besöka utan oss. Helt suveränt var det! Ida shoppade sin skoluniform; en beige kjol och en vit topp. Olle köpte Quiksilver kallingar, Puma svettband och en skjorta på Abercrombie. Petra köpte en skjorta på Hollister ,jeans på Abercrombie, Fille en skjorta där, och Oscar en Quiksilver ryggsäck. Åsa "fyndade" True Religion jeans, och jag o Mackan gick tomhänta därifrån......
Väl hemma blev det grill och därefter basketmatch som vi vuxna förlorade stort......och efter det givetvis poolbad med bubbel i bubblet:)
Nu är klockan väldigt mycket, så det är hög tid att sova!! Imorgon hoppas jag att få med mig Petra på en powerwalk runt Cory Lake innan de drar vidare ner mot Miami Beach och Key West. Sov gott!








RSS 2.0