Regn och åter regn

Idag är det tredje dan på raken som det regnar här. Det har blivit mycket soffhäng och tv-tittande för min del, vilket varit skönt. I helgen däremot så hade vi toppenväder, och det blev en sväng till stranden!
Vi tog det lugnt på morgonen, gick runt sjön med Molly, sen lämnade vi henne hemma hos Sandy och åkte iväg. Tyvärr tar det sin lilla tid att ta sig dit, mycket trafik, men det är det värt när man väl är framme. Vi började med att äta lunch på det stora rosa hotellet som ligger på Clearwater beach. Utsikten var det inge fel på, men maten var helt smaklös.
Det är så fint när man kör in mot stranden.
Utsikten från Hyatt Regency Hotel
Jag åt en cobb sallad, ser god ut, men smakade absolut ingenting....
På vägen hem åkte vi längs med stränderna söderut, Madeira Beach, Treasure Island. Olle var hemma med kompisar, och på kvällen blev det bio för honom och middag för mig o Freddan på Macaroni Grill.
Filip spelade sina premiärmatcher i helgen. Tyvärr gick det inge vidare alls, förlust i alla matcher, men Filip var jättenöjd med sin insats och det är ju bra trots allt. Idag har vi bokat biljetter, så den 18/10 åker vi och hälsar på och tittar på matcher. De spelar både lördag och söndag den helgen, ska bli så kul o se!
Nu ska jag nog återgå till soffan, där Molly redan ligger:)
 
 
 
 
 

Torsdagkväll

Då har ytterligare en vecka passerat. Nu har vi fått känna på lite hur det är att bara vara 3 personer i familjen. (Boendes hemma alltså) Det är tomt och huset är stort. Men det känns ändå helt ok! Filip trivs jättebra och imorgon är det premiärmatch. De spelar både fredag, lördag och söndag och dessa veckor har de tränat stenhårt.
Ida trivs oxå jättebra och vi hörs av varje dag på viber eller skype, skickar bilder eller bara skriver nåt litet, det är ju toppen att det finns!
Freddan har rest både förra och denna veckan, så faktiskt har vi bara varit 2 personer här hemma, och Molly såklart. Olle har fullt upp i skolan med massor av läxor VARJE dag och så hockeyträning tisdagar och torsdagar. Inte lustigt att veckorna flyger iväg.
Vi försöker hitta ett datum så vi kan åka och hälsa på Filip och se när de spelar. Jag skulle gärna åka redan i helgen. Ska undersöka om det går att se matcherna på nätet åtminstone.
Idag blev det en sväng till Ikea med Åsa. Hon skulle handla lite så jag följde med. Givetvis passade vi på att käka lunch där. Förutom värmeljus och servetter och lite annat smått och gott, så köpte jag även dessa ljus. Batteridrivna:) Vilken bra grej! Köpte bara 2 par, men vill ha fler!
Och när vi nu ändå var på Ikea så kunde jag inte låta bli att köpa kräftor. Så imorgon (fredag) ska det surplas kräftor igen, mums va gott!
Helgen ligger oplanerad, Olle har ingen hockey, de spelar matcher varannan helg, så denna är fri. Kanske kan det bli en tur till stranden, vore underbart skönt.
Önskar alla en underbar helg!
 
 
 

Konsert!

Igårkväll var jag med Jenny, Kelly och Dawn (hockeymammor) på Maroon 5 och Kelly Clarkson. Attans vad det var bra! Första gången som jag var på Amphiteatern här i Tampa. Den ligger mittemot HardRock Cafe för er som varit här. En utomhus scen, hur häftigt som helst. Enda nackdelen var väl att det var så otroligt varmt och svettigt. Luftfuktigheten är hög här om man säger så.
Jenny hämtade upp mig och lämnade Joey hos Olle så de kunde hänga. Fredrik är nämligen i Atlanta på mässa, men kommer hem i eftermiddag. Konserten började kl 19 och vi åkte härifrån strax före 18, men inte hade vi räknat med att det skulle vara trafikkaos. Vi var väl på plats 19,30 och då var vi tvugna att äta lite. Kelly Clarkson var först ut och hon spelade givetvis de allra bästa låtarna först, så vi hörde dem, men såg tyvärr inte.
Kelly Clarkson, så bra!
Vi hade sittplatser :)
Jenny, jag, Kelly och Dawn
och så Maroon 5, vilket drag!!!
Nu vill jag gå igen! Imorgon spelar Kid Rock, hade jag gärna gått på, men då är det hockey som gäller. Olle spelar 2 matcher i Ellenton, 08:45 och 14:30, lika kul det!
Idag ska jag bara lata mig här hemma och vänta på att Freddan ska komma hem. Olle har precis blivit upphämtad av Casey, han ska följa med och titta på hans hockeymatch.
Ikväll blir det grill hemma hos Tobbe som har gäster på besök.
GRATTIS till ♥IDA♥ som har namnsdag idag!
 
 
 
 

Kräftskiva och bio

I lördags var vi hemma hos Mia och Olof på kräftskiva. De har köpt nytt hus och flyttat, fast inom Cory Lake Isle. Ett supermysigt och annorlunda hus. När man går in genom ytterdörren, hamnar man nämligen ute på terrassen! Inte de bästa korten, men så här ser det ut när man kommer in eller ut....:)
Det var jag o Freddan, Tobbe o Åsa och Miriam o Buster. Mia hade dukat så fint!
Kinesiska Ikea kräftor som var jättegoda! Därtill serverades, ost och skinkpaj, räkor, bröd, ost, minipajer och fyllda gratinerade potatishalvor (potato skins). Till efterrätt dajmtårta och rabarberpaj med vaniljsås och vaniljgrädde.
Vi sjöng snapsvisor och lekte lekar, supertrevlig kväll!
Söndagen blev en riktigt skön hemmadag. Jag och Freddan solade och Olle fiskade.
Vi avslutade med att gå på bio, och vi såg We´re the Miller´s som var riktigt rolig. Olle hade redan sett den, men han såg gärna om den.
När vi kom hem upptäckte vi att AC:n i vårt sovrum slutat funka, så nu sitter jag och väntar på att Nuccio ska komma och fixa det. Snabb service som tur är.
Filip har spelat 2 träningsmatcher i helgen. Den ena oavgjord 2-2 och igår blev det storstryk 6-0. Nya tag till helgen som kommer, men fortfarande träningsmatcher. Serien drar igång 20 september. Vill man spana in schema och statistik och sånt så kan man titta här www.applecorejunior.com och sen klicka på EHL Eastern Hockey League.
 
 
 
 
 

Välkomna in till Filip & Co

Äntligen har Filip skickat över lite bilder på deras lägenhet. Jag har tjatat o tjatat hela veckan. Igår när jag äntligen fick dem, ja då låg blogg.se nere.
Så här fint bor dem allafall!
Ett hus i 3 våningar! Entreplan består av hall, tvättstuga, och utgång till garaget.
Mellanplan, stort vardagsrum, kök, toalett, balkong
Den fjärde killen, Devin, kommer från LA. Han var först på plats med sin pappa. De fyllde skafferi o kyl med all mat man kan tänka sig. Köpte även kaffemaskin, brödrost, blender, Xbox, mattor, toapapper, tvättmedel mm.
Killarna har varit duktiga och lagat ordentliga middagar tillsammans. De har tränat stenhårt hela veckan och idag spelar de första träningsmatchen, och de har ytterligare en imorgon.
På tredje våningen ligger deras sovrum. Filip och Rikard delar masterbedroom.
Uppackning och dekorering pågår.....Stor klädkammare och utgång till balkong.
Calebs rum
Devins rum
Stort badrum
Till deras hemmarink tar det ca 20 min med bil och Filip och Caleb turas om att köra. Fick även bilder från deras omklädningsrum.
Nr 3 Akermark
 
Ska bli spännade att följa dem den här säsongen!
Idag är det fredag och än så länge vet jag inte om vi har några planer för kvällen. Imorgon däremot ska vi hem till Mia och Olof och äta kräftor tillsammans med Åsa o Tobbe och Miriam o Buster. Ska bli gott och trevligt! Så igår åkte jag en snabbis till Ikea och köpte kräftor, räkor, dajmtårta, rabarberpajer och vaniljsås. MUMS!
Olle har ingen hockey i helgen!
Ett tips! Ida har börjat blogga igen. Gå in o kika på www.idaakermark.blogg.se om ni vill se hur hon har det. Hon stormtrivs verkligen och det är så härligt! Hon kommer hem på höstlovet och hälsar på, och har med sig Linn och Matilda. Ska bli så kul och vi längtar verkligen ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Labor Day weekend

Här har vi haft långledigt, hur skönt som helst! Helgen har spenderats i hockeyhallen i Ellenton, då Olle spelat cup. Det började bra, med 2 vinster, men sen blev det 2 förluster och vi var ute. Enda fördelen med det var att vi fick måndagen helt ledig.
På väg mot söndagens 2 matcher.... Dessa killar hängde med hem efter lördagens match och sov över hos oss.
Joey, Nolan, och Adam. Bak sitter Drew och Olle. Så härliga killar!
 
Här är sista matchen, vi i svart mot Atlanta Phoenix i vitt. Olle back nr 22. Jämnt och spännande, när 2 min återstod av matchen var ställningen 1-1 och vi behövde vinna för att komma till final. Men tyvärr slutade det men förlust 1-2....
 
Filip och Rikard är nu framme i Danbury, Connecticut där de ska bo. De var så ivriga att komma iväg, så de åkte redan på fredagkväll. Då körde de till Savannah och övernattade där. Fortsatte på lördagen till North Carolina och övernattade hos Rikards tjej på hennes college. Igår (söndag) åkte de vidare först på eftermiddagen och körde resterande sträcka. Jag fick sms 02,30 att de var framme! Lägenheten är helt fantastisk, stor och rymlig, jag har bett Filip skicka bilder så jag kan visa här. Idag har de installerat sig och även hunnit åka till sin nya hemmarink och provat isen :)
Ivriga att komma iväg! Rikard, Caleb och Fille
Bilen var fullproppad!
Caleb körde egen bil, tre hade aldrig fått plats.
Så skönt att de är framme och att resan gick bra.
 
Idag har vi röjt och städat ur garaget, gått runt sjön och även solat en stund. En bra dag! Nu ska vi fixa mat och sen tror jag det får bli en film. Olle är och fiskar med Gehrig och Molly ligger och slappar som bara hon kan.
 
 
 

RSS 2.0