Utflykt med farmor o farfar!

Idag åkte vi till Torpön och det var första gången i mitt liv som jag var där. Supermysigt ställe som jag verkligen kan rekommendera! Ida, Elin och Olle provade äventyrsbanan som fanns där, och den var läskig men rolig! Vi åt lunch och glass innan vi åkte hemåt igen.

På färjan över



Äventyrsbanan....


På vägen hem åkte vi förbi lagårn och hälsade på bönderna....

och där fanns även de här söta kattungarna

Vi avslutade dagen med ett besök i Väderstad hos kusinerna och där blev det fika och bad!


Hilma 6 år

Igårkväll lämnade vi fam Wennerberg och Helsingborg och åkte till farmor o farfar i Boxholm. Vi har haft det helt underbart i Skåne, tusen tack för allt! ♥
Idag samlade vi ihop barnen, Filip som varit hos Viktor och Ida som varit hos Elin, och så åkte vi till kusin Hilma i Mjölby på kalas. Alla var där (förutom Jonas, Rebecca och Mange) och det bjöds på korv med bröd, hallontårta, glasstårta och massa annat gott! Tack tack!







Nu är vi hemma hos farmor o farfar igen, vi kollat på Spanien-Portugal och ätit pizza.....!


Ännu en underbar dag i Helsingborg

Sol och bad vid poolen på förmiddagen, sen åkte vi ner till stranden och restaurangen Barfota by the beach.




Eftermiddagen tillbringade vi framför tv:n och fotbollsmatchen mellan England-Tyskland. Killarna fixade middagen och nu kollar vi fotboll igen;) Blir nog en ganska tidig kväll ikväll.....

Midsommarafton & Midsommardagen

Vilken dag vi hade igår på Midsommarafton! Inget regn alls, trots att vi hade lite mulet på förmiddagen.....
Välkomstdrink och mingel därefter sillunch och snapsar. Efter lunch blev det tipspromenad och sen bad o lek i poolen.



Vi spelade brännboll och fotbollsmatch, gjorde midsommarstång och fina kransar.




På kvällen grillade vi gott och åt massor med godis o snacks, dansade o tjoade. En jättelyckad fest som Anders o Martina ordnat till 46 personer!

Kusin Alma tog en powernap;)

Vi höll igång till 03.00, men var ändå ganska så pigga imorse vid 8.00 tiden;)
Det blev pizza till lunch och så spelade vi brännboll igen innan fam Johnson och fam Andersson åkte mot Mjölby och Boxholm. Ida åkte med Elin hem och Filip följde med Viktor.
Klara, Henke, Alma och Maja åkte till Danmark på förmiddagen, men nu är de här och leker med oss igen. Det har badats i poolen och nu ska vi äta middag och kolla på USA-Ghana.

Idag är det Ninas födelsedag, GRATTIS igen! Vi får fira dig bättre när vi ses i veckan ♥

Förberedelser.....

Freddan kom vid lunchtid idag! Han var trött för han sov ingenting på hela flygresan. Han fick hålla en 8-årig amerikansk tjej sällskap, så de ritade, spelade kort och hon pratade hela vägen;) Hon reste ensam nämligen.....

Det blev en tupplur framåt eftermiddagen

Barnen har dansat, badat, tjoat o lekt hela dagen


Ida och Filip landade strax efter 22 och innan dess anlände fam Johnson från Mjölby
Tack Engarås och Olsson för skjutsning av barnen! (och allt annat i veckan såklart)


Nu är det dags att sova. Imorgon ska vi upp med tuppen för att hinna fixa allt innan alla andra kommer!

Vi önskar alla en helt underbar MIDSOMMAR ♥

Snart är Freddan här...och Filip o Ida!

Idag har vi haft en hemmadag, bara lite shopping på systembolaget;) Tog en välbehövlig promenad med Martina och Jenny (grannen) ikväll, och sen har vi fixat lite inför midsommar. (Mest Martina)

Förmiddagen var mulen o grå, dock inget regn, sol på eftermiddagen igen.




Partytältet är på plats!

Imorgon förmiddag kommer äntligen Freddan hit, och på kvällen ska vi hämta Filip och Ida som landar vid 22-tiden. Även fam Johnson ska anlända under kvällen, kul!

Tisdag 22:a juni

Vaknade upp till ännu en dag med strålande sol! Långfrukost ute och lite sol innan jag o Martina återigen styrde kosan mot dagens shopping;) Fixade 2 av mina naglar som pajat och så blev det en sväng på Familia centrum och Väla Centrum. Anders har varit hemma och fixat så fint i trädgården inför midsommar då 45 personer ska komma hit o fira med oss!
Ikväll åkte vi ner till stranden och restaurangen Barfota by the Beach. En underbar kväll med god mat och härligt sällskap!




Efterrätten åt vi hemma, jordgubbar o glass....


Mera pyssel med fotbollsbilder.....

Ikväll hade jag på mig min nya tunika från Kapp Ahl och mitt fina halsband som jag fått av Martina!

I love it, tusen tack ♥



Shoppingdag i Helsingborg

Idag blev det en sväng till stan med Martina. Barnen var hemma och badade i poolen och lekte. Jag handlade en del på Vero Moda och vi käkade lunch ute i solen, underbart! På vägen hem svängde vi även förbi Väla Centrum och dit blir det fler turer......

Den här fina koftan köpte jag i Stockholm på Mathilde....och här fanns den på rean -30%....som tur var inte i min storlek.....

dessa skorna köpte jag på Täbban


Olle och Lukas pysslar med sina fotbollsalbum, och nu kollar de på Spanien- Honduras

Nu är jag och Olle i Helsingborg!

Men igår var jag fortfarande kvar i Stockholm och det blev en sväng in till stan för att titta på festligheterna. Vilken underbar dag det blev för Brudparet, strålande sol och massor med folk!






Vi var hemma lagom till vigseln började, så den följde vi på tv:n

Gabbi, Ida och Alva hade bakat så här fina cupcakes



Idag flög Olle och jag till fam Wennerberg i Helsingborg. Ida och Filip kommer på torsdag och även Freddan ansluter då;)
Från det ena femstjärniga boendet till ett annat!

Och solen sken även i Helsingborg, så det blev bad såklart.
Martina och jag hann med en promenad nere vid stranden, underbart fint och härligt! När vi kom hem hade Anders grillat och fixat middagen. Även idag bjöds man på bubbel.....GOTT!


Stan...

Nu är klockan strax 02,00 på natten och jag har precis kommit hem från Café Opera där jag varit med mina jobbarkompisar! Vi har haft hur mysigt som helst, jag har träffat på massor med kollegor och kompisar, och vi har minglat och dansat och haft superkul. Igår kom jag i säng vid halvett och var klarvaken, gick inte att sova, jag hoppas verkligen att jag kan sova nu.....GOD NATT!

Träffade Tobbe och fikade på Kungsholmen i eftermiddags


Martin Stenmark uppträdde i Kungsträdgården

Peter, Georg och Jennie inne på Cafét

Täby

Efter en god middag igårkväll hos Mats-Olov och Ulrika, så gick jag hem till Linda (rakt över gatan)  för att sova. Men Linda och jag satt uppe till 2 och babblade och drack vin, mysigt! Sov tills klockan 9 imorse, och så blev det en sväng till Täbban, där det blev både lunch o shopping.
Nu har vi precis ätit middag, och Linda läser saga för Arvid och Elsa som ska sova. Jag var en sväng på ICA och köpte välling förut och då mötte jag Filip, Calle, Fredric och Rikard på pizzerian där. Ida och Gabbi är och tittar på fotbollsmatch och borde väl komma hem strax.


Filip, Olle och Alva
Här ska det snart bli en pool! Den skulle varit klar redan om det inte vore för berghelvetet.....!

Sverige!

Vi är i Sverige!!  Flyget mellan Tampa-New York hade vi tydligen problem med hydrauliken....,tack o lov så satt vi ovetandes om det tills vi landat på JFK. Då fick vi nämligen sitta i över 1 h och vänta på att gå av. Brandbilar, polisbilar skulle säkerställa att allt var under kontroll och lotsa oss till gaten.
Sen såg allt bra ut i New York, men väl ombord så gick nästan 1,5 h utan att vi lyfte. Vi saknade vatten fick vi veta och väntade på att "nån" skulle komma o leverera innan vi lyfte....Ida o Filip tyckte det var uselt att vi inte hade egna tv-skärmar, och det var ett ganska litet plan. Vi satt 3+3, frukosten bestod av en banan eller en äggmuffins, men vi kom tillslut fram till Arlanda Stockholm och det var ju ändå huvudsaken;)
Väl framme på Arlanda så möttes vi av Calle o Christer, Ulrika, Gabbi och Filip, och Linda! Snacka om att vi kände oss välkommna!
Idag har Linda och Ulrika skämt bort mig med lunch och middag och vin och champagne!
Både jag och barnen har varit oförskämt pigga trots tidsomställningen;)

Söndag

Tvättat, solat lite, fixat naglarna, shoppat det sista, packat, och framförallt insett att 22 kg kommer man inte långt på......
Det blev tillslut en extra liten resväska för att det skulle gå ihop sig, och så får Freddan ta med sig lite när han kommer oxå. Litar inte riktigt på vågen vi har, den ger olika svar varje gång, men det borde stämma någotsånär hoppas jag.
Fredrik åker till New York imorgon, synd att hans flyg går redan kl 08,00. Vi ska flyga 12,00 via New York och sen vidare till Stockholm, så nu har jag precis bokat taxi till oss. Skönt att slippa gå upp supertidigt, det kommer bli en lång dag ändå;)


Lördag

Det blev en dag i ishallen. Olle spelade 2 matcher, de förlorade den första med 5-2 och den andra slutatde oavgjort 4-4. Direkt efter så var det grill- och poolparty hos fam Moore. Vi stannade inte så länge, ville hem och tvätta och packa. Nu har jag börjat plocka fram, fasen vad mycket det blir.......och väskan får väga max 22 kg, hur ska det gå till.....?




Första dagen på sommarlovet

Skönt med sovmorgon! Festen igår avlöpte väldigt bra, Fille var helnöjd. De fick hålla på till midnatt, men innan huset var tömt på folk så var nog klockan närmare 01.00. Fem killar sov över här, och imorse städade de iordning, dammsög och svabbade golv och möblerade tillbaka. Måste säga att jag hade räknat med att hitta röda plastmuggar/burkar , chips o annat både här o där, men de var superduktiga på att hålla ordning.
Ännu en solig och varm dag här, och ikväll när vi åkte hem från GrillSmith vid 21,30 så var det 33 grader!! Inte så fuktigt heller utan helt underbart varmt och skönt......
Imorgon har Olle 2 hockeymatcher och så är det avslutningsfest med laget. Efter det är det hög tid att börja packa inför Sverige resan. Ida började ikväll och jag tror att hennes väska redan är klar nu;)






SOMMARLOV!


Olle kom hem från skolan och var stolt som en tupp, han fick A i alla ämnen! Ida och Filip fick inte med sig sina betyg hem, de får de senare, hemskickade kanske...? Men de har oxå varit duktiga och jag tror faktiskt att de har övervägande A;)

Just nu pågår världens party här hemma! Vet inte hur mycket folk som är här, folk går ut o in, de är överallt, och musiken är på högsta volym......Hoppas bara inte grannarna kommer o klagar snart. Jag har sett att några röker på bryggan (cigaretter och vattenpipa?), de dricker (läsk?) ur röda plastmuggar, de dansar och verkar ha kul. Själv önskar jag, Freddan, Jonas, Olle och Ida att klockan ska bli midnatt för då är festen slut för denna gång. 1 timma kvar, nedräkningen har börjat......
Skulle så gärna vilja gå runt o ta lite kort, men jag vågar inte;)

Avslutningsfest och förberedelse för fest.....

Idag har det gått i ett! Var och hjälpte till i Olles klass på deras "End of Year Party". De började med pizza i klassrummet, sen ut i värmen (typ 40 grader!) för lekar. Det finns ett tv program som heter "A minute to win it" som de lekte. Olika stationer där man får 1 min på sig att utföra olika saker och de hade jättekul. Avslutade med glass och sen åkte Olle och jag hem. Där väntade Filip på att få åka till kiropraktorn för sitt andra besök. Imorgon är det som sagt äntligen skolavslutning här, och då ska Filip ha fest här hemma.  Vi var och handlade chips, kakor, läsk och godis "swedish fish" som han ska bjuda på;) Kanske blir det lite pizza oxå!
Nu sitter vi mätta o belåtna i soffan och kollar på Stanley Cup finalen.....





Tisdag

Imorse blev det ingen promenad för mig, kände helt enkelt inte för det. Skjutsade Filip till skolan och lagom när jag kommer tillbaka hem är det dags för Ida att gå upp. Hon åker vanligtvis bussen, men imorse skjutsade jag även henne.
Den här veckan har Filip slutprov i alla ämnen så de slutar tidigt varje dag. Igår tog jag med Filip till chiropraktorn, han behövde knäcka till ryggen som han haft problem med. Två besök till ska vi hinna med den här veckan, och han känner sig redan bättre som tur är.
Imorgon ska jag till Olles klass och hjälpa till när de har klassfest. Skolavslutningen är på torsdag!

Lördag&Söndag

Igår hade vi fest och alla kunde komma förutom Maj-Linda och Alba. Vi bjöd på lite plockmat, bubbel, öl o vin och hade en supertrevlig kväll!


En liten Max var här!







Imorse var Filip o Freddan iväg redan vid 6,30 och Fille spelade 2 matcher med sitt gamla lag i Orlando. Första matchen förlorade de med 6-3 och nästa blev oavgjord 3-3.

Alexander sov kvar hos oss och så Olle och han fiskade på förmiddagen


Fredag!

Ikväll blev det en sväng till Wiregrass. Ida shoppade för pengarna och presentkort hon fick igår. Vi handlade på Hollister och Forever 21, och så köpte jag skor som Rebecca beställt (de vita är klara, svarta är beställda). Även Victoria´s Secret kan jag bocka av från listan....

Det blev middag på Prime Bar och man sitter helst inne, det är FÖR varmt ute:)


Nu badar Freddan, Olle o Ida. Jonas har gått o lagt sig, han ska upp tidigt o jobba imorgon. Sean och Filip är hos Mikey, men de kommer nog hem snart. Sean kör, men när man är 16 år får man inte köra efter 23.00, bra tycker jag!
Imorgon hoppas vi på att det blir fest här. Jag skickade ut inbjudan först i eftermiddags så vi får väl se hur många som kan komma med så kort varsel. Det blir ett gäng svenskar förhoppningsvis;)

Idas födelsedag

Vaknade innan klockan hann ringa imorse och gick upp och fixade frukost på sängen till Ida (och killarna). Hon blev jättenöjd med sina presenter! Hon fick bl.a en ny gitarr av oss, röda converse och presentkort på Forever 21 av Petra, en bok av Alma o Maja, örhängen o necessär av farmor o farfar, pengar av mormor o morfar och massa annat smått o gott.



Hämtade Ida tidigare från skolan och så åkte vi hem o fikade. Vi gjorde små bakelser av jordgubbar, grädde och typ rulltårta.
Världens oväder drog förbi, åska och regn, precis när vi skulle åka till Olles skola på sommarfest. Så typiskt. Men det gick över ganska fort som tur var. Ida och jag hjälpte till vid Silly Band stationen, det var lite smått kaosartat;)


"Får jag din delfin mot en glass?"

"Hm...nej den där vill jag inte byta....."




Det fanns massor med olika stationer att göra saker på. Pizza, glass, popcorn, läsk mm. Allt avslutades med det stora lotteriet. Varje klass har samlat ihop pengar/saker och gjort stora presentkorgar. Vår korg, Olles klass,  innehöll bl.a en 32 tums tv; ett svart Wii, Super Mario Galaxy m.m!! Lotterna har sålts i 2 veckors tid i cafeterian på skolan och ikväll drogs vinnarna. Inga dåliga grejer kan säga, nästan alla korgar innehöll saker till ett värde av flera hundra dollar!

Ingen vinst för oss denna gång heller......



Ny gäst har checkat in!

Idag fick vi nytt besök, Jonas som jobbar för Pullman i Kina har kommit. Vi grillade ikväll och barnen badade och spelade basket i poolen och hade jättekul. Inte ofta de spenderar tid tillsammans bara dom.......
Hela 12 h skiljer det mellan Kina och USA, så Jonas sover gott i soffan framför hockey matchen mellan Chicago och Philadelphia.
Ikväll fick vi äntligen upp lite på väggarna i Filles rum, så här blev det:


Röda soffan är nu grå!




Imorgon ska vi upp lite tidigare än vanligt för det är Idas födelsedag. Hela 13 år fyller hon, och ja vi har märkt att hon är tonåring;)
GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA IDA!!!

Första juni!

Ikväll skjutsade jag Filip och Mikey till deras hockeyträning i Ellenton. Bredvid ishallen ligger en outlet;)
Köpte en väska på Coach som jag ska ha som handbagage när jag åker till Sverige snart! Behövde en större väska så jag får med mig min dator;)


Olle har oxå tränat ikväll, och när vi som bäst skulle försöka få honom i säng, så kommer han på att han måste göra en powerpoint presentation tills imorgon! Det skulle han tänkt på liiiite tidigare tyckte vi....Men det var bara att sätta igång o jobba, TUR att Freddan är hemma säger jag......Det är fortfarande samma projekt som han jobbar med, som handlar om en öken ödla. Vet inte om det är jag eller barnen som längtar mest till sommarlovet...!

Memorial Day

Sista dagen på helgens hockeycup i Fort Myers. Jag låg kvar i sängen när Freddan o Olle stack iväg imorse vid 6,30. Tyvärr förlorade de matchen, men Olle blev "matchens lirare" så han var lite nöjd trots allt.

Pigg och glad? kl 07,00 på morgonen.....


Nr 28 Akermark


Tillbaka på hotellet och lite mer frulle innan vi åker hem

Och när vi kom hem var det så tyst o tomt i huset........

Nu har jag packat upp alla väskor, tvättat ett par maskiner, och nu hoppas jag på att slänga mig i soffan och kolla på en film.

RSS 2.0