Fredag!

Här sitter jag helt ensam hemma när klockan är 21,30. Alla andra är på hockeymatch och kollar Lightning som möter Anaheim Ducks. Jag har varit på smyckesparty, Lia Sophia , hos Shiraz och träffat folk fått god mat och gott vin. Köpte dock ingenting. Tidigare idag var Petra och jag hos frissan. På vägen hem, precis när vi kört in här på Cory Lake, så höll vi på att köra över en Bobcat bebis! Det kan vara så att vi har en hel familj som håller till här, så det gäller att se upp framöver.....

Torsdag

Ikväll blev det bio för Petra, Ida, Olle och mig. Jag o Petra såg "It´s Complicated" och Olle o Ida såg "Alvin and the Chipmunks". Båda filmerna fick klart godkänt! Före bion käkade vi Thai, och innan dess hann Petra fynda 2 par skor på Ross. Hon ska följa med Freddan till Las Vegas på söndag, (till fredag) där det är mässa, så hon behövde lite nya skor.
Filip och Freddan var hurtiga och tränade hela kvällen!

Gissa djuret.....

I eftermiddags fick Freddan, Petra och Ida syn på ett djur som gick i trädgården. Som tur var hade Ida kameran framme så hon fick ett par bilder. Dock lite suddiga eftersom "nätet" är i vägen. Vi tror att det var en Florida Panther! Herregud, kan det verkligen komma såna knallandes när man ligger o solar........ hjälp!




Tisdag

Nu har vi precis kommit hem från kvällens hockeypass. Olle och Fille har tränat som vanligt, sen hade Filip highschool match 20,30 som vi stannade och tittade på. Superspännande match som slutade 4-4 (Fille 1 mål!) och som avgjordes på straffar och slutade med förlust......
Annars har dagen varit lugn. Måste bara säga att jag är så glad för min iPhone! Idag när jag gick runt Cory Lake så lyssnade jag på Mix Megapol! Så häftigt tycker jag, att det funkar utan störningar eller problem fast man befinner sig på andra sidan Atlanten! Jag har även Rix FM som jag faktiskt lyssnade mest på hemma i Sverige:)
Nu ska jag sova.......

Måndag 25:e januari

Idag mötte jag upp Mia och Christina i Wiregrass. Vi började med lunch på Primebar, nya favoriten där, och vi satt ute i solen och njöt av god sallad. Sen gick vi vidare till ett italienskt café och tog varsin kaffe. Och eftersom tiden går så fort när man har trevligt, så blev klockan snabbt 14 och det var dags att åka hem till Olle som kommer från skolan vid 14,30.
Ikväll har Freddan och Olle jobbat med 2 olika skolprojekt. Det ena var att rita och skriva om en dinosaurie, Olle hade valt Pterodactyl. Det andra projektet handlade om att skriva och berätta om en afrikansk-amerikansk person, och Willie O´Ree som Olle valt, var den första svarta spelaren i NHL.
Idag har Lukas fyllt 9 år så vi hann skypa en stund innan han skulle sova. Och i lördags skypade vi med Farfar som fyllde år då, GRATTIS igen till er!

Söndag

Filles highschool match igårkväll slutade med vinst 4-1. Det var ganska mycket folk, men stämningen mellan de båda klackarna höll sig lugn o fin som tur var.


Direkt efter matchen åkte vi hem till fam Nordberg på fest. Vi och ca 50 pers till firade att Alexandra fyllt 20 och Olof fyllt 41. De bjöd på chilli, sallad, bröd, massor med olika desserter och öl, vin och sangria. Jag spelade för första gången "beer pong". Det var jag och Freddan mot Alexandra och Petra, och efter en mycket spännande och jämn match vann vi:) Spelet går ut på att man ska pricka en pingisboll i ölmuggar. När vi prickade bollen i någon av deras muggar på deras sida av pingisbordet, så var de tvungna att svepa den ölen, och det gällde såklart att få andra laget att dricka upp sina öl först.....Mycket trevlig fest var det!
Olle blev kvar hos Derek ytterligare en natt. Så idag på fm åkte Filip och Freddan och hämtade Olle. Filip har nu gett sig ut på de stora vägarna! Först körde han till Oldsmar imorse där det var hockeyträning redan kl 07,45. Efter det till Lithia för att hämta Olle, och sen senare i eftermiddag fick vi skjuts till Wiregrass. Han kör riktigt bra!


Jag, Freddan, Ida och Filip åkte till Wiregrass på eftermiddagen. Petra och Olle stannade hemma.

Vi satt ute i solen och åt lunch, helt underbart!
Nu blir det att förbereda oss inför måndagen, kanske blir det en film att somna till......



Lördag

Igår när Olle kom hem från skolan så packade han sin väska och så skjutsade jag honom till Derek där han sovit över. De bor i Lithia som ligger ca 45 min härifrån. Så idag är Olle med dom, och vi ska mötas upp i Brandon ikväll när Filip ska spela highschoolmatch. Det är derby mellan Filips skola Wharton och Freedom (som ligger i Tampa Palms) så det kommer bli riktigt mycket folk och säkert ganska intensivt....

Igårkväll blev det middag här:


Till förrätt åt jag Ahi Tuna Sashimi, och det är så himla gott!


Sen åt jag Bang Bang Tacos oxå supergott!

När vi kom hem så hyrde vi "Four Christmases" med Vince Vaughn och Reese Witherspoon. Rolig film, som jag fick se om imorse, eftersom jag somnade:)

Nu har vi legat ute och solat våra bleka kroppar en stund och vi hade sällskap av den här.....


Han/hon låg oxå och solade på andra sidan dammen, så det kändes helt safe.
Nu är det dags för lunch här!

Torsdagkväll

Åsa, sorry för dåligt bloggande:) Igår hände nämligen inte ett enda dugg, så jag hade ingenting att skriva om. Jag behövde inte ens skjutsa till hockeyn:)
Fattar inte varför jag är så himla trött?! Kom runt sjön i snigelfart idag, orkade knappt ta mig in i duschen efteråt.....nåt är ju galet då, eller? Men jag skyller lite på vädret. Idag har det varit mulet och grått, men varmt. Jag har suttit inne och kollat på tv hela dagen, tex Blåsningen som var himla kul, Sex i familjen eller vad det hette, och 3:ans Nyårsglimtar.
När Fille kom hem från skolan så ville han ju såklart övningsköra lite. Igår fick han sitt intyg, så nu är det bara att tuta o köra.

Vi körde runt här inne på Cory Lake, övade på att svänga och blinka och backa, parkera osv. Sen åkte vi ut på Cross Creek (ni som varit här vet var jag menar) och bort till Publix. Där parkerade han och så gick vi in och handlade lite. Sen åkte vi bakvägen hem, Morris Bridge, och in och ut på de flesta vägarna här på området, innan han körde hem och in i garaget och parkerade bilen. Faktiskt så gick det jättebra!
Nu sitter vi mätta och belåtna i soffan och kollar på Lightning.
Imorgon är det fredag igen, och vi säger GRATTIS till Hanna som fyller 10 år!

Grattis även till Alexandra, Vendelas storasyster som fyllt 20 år idag torsdag och till Olof som fyller år imorgon fredag,
Hipp hipp Hurra till er alla från oss!


Tisdag

Idag har Filip och jag varit och fixat övningskörningstillstånd, så imorgon kan Fille börja köra bil här! Känns lite olustigt måste jag säga, men jag förstår att han är ivrig. Han har gjort ett test på internet om droger och alkohol, och idag gjorde han ett teoritest på 20 frågor, och ett test om vägmärken, 20 frågor. Max 5 fel/prov får man ha, och han klarade det galant. Kan avslöja att det var en hel del strul innan han fick göra provet, för vi hade inte med oss alla papper som krävdes. Så vi var liiiite smått irriterade, både jag och Filip, men imorgon blir allt klart.
Ida har varit på Busch Garden med Vendela, Alexandra och Alva hela dagen och Olle har lekt med Casey.
Just nu är jag ensam hemma. Petra och Ida stack precis iväg för att handla lite saker som de behöver till skolan, och Freddan är på väg hem med Filip och Olle från hockeyträningen.

Martin Luther King Jr Day

Skönt med ytterligare en ledig dag. Vaknade dock vid 7,30 av killarna som började spela minihockey på övervåningen, så det blev ingen lång sovmorgon.
Tog med de bort till hockeyrinken efter frukost och där spelade de i 2h medans jag roade mig med min nya iphone och drack kaffe.
Det blev både ett besök på Dunkin Donuts (fm) och Mc Donald´s (em).



Filip och Freddan kom hem från Orlando, och de förlorade även dagens match.
Nu är det Lightning på tv:n och tacos på menyn. Petra har sin första riktiga skoldag imorgon, och Freddan ska jobba, men vi andra har ledigt en dag till......

Söndagkväll

Då är hockeyhelgen avklarad för Olle och mig. Filip spelar sista matchen imorgonbitti, så han och Fredrik är kvar i Orlando. De har dessvärre förlorat alla sina matcher hittills, så ingen guldmedalj för dom. Det fick däremot Olles lag! De vann finalmatchen mot Hurricanes med 1-0 och det var jämnt och spännande!



Imorgon är det helgdag här, Martin Luther King Jr day, så vi är lediga. Hur skönt som helst, och det är vi även på tisdag,  underbart:) Olle fick med sig Derek, Gehrig och Adam hem efter sista matchen och nu ska jag försöka få dom att sova. (klockan är snart 01,00!) Adam´s föräldrar och Gehrig´s mamma, kom förbi här för att lämna "sovaöversaker" och blev kvar på middag och vin, trevligt!


Nu ska jag gå upp o se om jag kan få killarna att sova, det är som sagt hög tid för det.....




Lördag förmiddag

Just nu är det bara Olle och jag hemma. Petra och Ida har skjutsat Tobbe till flygplatsen och ska stanna på International Plaza för lite shopping på vägen hem. Freddan och Filip har åkt till Orlando, där Fille ska spela 2 matcher med JR Bulls, så de kommer hem sent ikväll. Snart ska även Olle och jag iväg till Brandon där Olle ska spela sina 2 matcher.
Idag är det gråmulet väder och ca 20 grader, igår sken solen hela dagen. Det är skönt att värmen är tillbaka allafall.
Igårkväll var vi och käkade på ett nytt ställe som öppnat i Wiregrass, men det var bara Tobbe, Freddan, jag och Ida som kom iväg. Olle var hos sin kompis Casey och Filip o Petra stannade hemma och kollade film och käkade mat från Domino´s.


Torsdagkväll

I eftermiddags fick Fredrik sin 40-års present levererad. Tobbe hade beställt en 2-zons vinkyl och 10 lådor vin! Vilken present! Hur snygg som helst, och Freddan är mer än nöjd kan jag säga:)
Den rymmer 166 flaskor, och han fick både röda och vita viner och även ett par flaskor bubbel.



Vi har redan hunnit med att provsmaka ett par olika sorter:)
Nu har vi precis kommit hem från Lee Roy Selmon´s där vi käkat middag ikväll och kollat de 2 första perioderna av Lightning matchen mot Florida Panthers.
Nu kollar vi på 3:e perioden hemma, och Lightning ligger under med 2-3 just nu....

Torsdag 14 januari

Godmorgon!
Så här ser det ut hos oss just nu, var precis ute och tog ett kort



Det är fortfarande kallt här, men nu ska tydligen värmen komma och det ska bli över 20 grader imorgon. Imorse var det ingen frost allafall, och under dagen så hamnar temperaturen på runt 15 grader. Helt ok, trots allt:)
Igår eftermiddag blev det en tur till Wiregrass med Ida och Petra. Killarna tränade hockey. Handlade dock ingenting, men det gjorde Petra:)




Inga gröna gräsmattor just nu.......Vi behöver mer SOL och mycket VÄRME och kanske lite regn:)
Nu är det dags att sätta fart, ska ut på min dagliga promenad runt sjön.

Tisdag

Ikväll har Freddan och Olle varit och tittat på Lightningmatchen. Olle fick 2 matchbiljetter av sitt hockeylag, och det blev ju en perfekt 40-årspresent till pappan:) Att de dessutom vann med hela 7-4 mot Washington Capitals blev ju pricken över i! Så det var två mycket nöjda killar som kom hem precis.
Vi andra har varit hemma och fixat. Petra och Tobbe var på Ikea i eftermiddags, och nu har Petra fått jättefint i sitt rum. Tavlor, lampor, hylla, tv och en massa annat smått o gott blev det, dessvärre en hel del godis oxå, som jag inte kunde låta bli! Borde verkligen komma igång med träning och börja äta nyttigt,  men har ingen motivation riktigt än........

Måndag kväll

Här är det läxläsning som gäller just nu. Den här veckan har barnen en hel del prov i skolan. Petra var på Universitetet för första gången idag, och för hennes del är det oxå en hel del prov som ska göras hela veckan, för att få veta i vilken klass hon ska gå i. Givetvis fick hon med sig en massa papper som ska fyllas i oxå. Så hela den här veckan kommer hon göra prov och fylla i papper och först nästa vecka börjar hennes lektioner, spännnande!
Snart är det dags för middag, och kvällens restaurang blir Macaroni Grill!
GRATTIS Ann! Hoppas du haft en bra födelsedag!

Måndag morgon

Imorse när vi klev upp så var det -6 grader ute! I vissa rum i huset kändes det oxå som att det var minusgrader......Husen här är inte byggda för denna kyla, helt klart. Ska ringa vår luftkonditioneringskille och be att de kollar över systemet idag.
Igår skulle Freddan och Fille åka och köpa Filles födelsedagspresent som han skulle få av oss, en moped. Nu visade det sig att det krävs bilkörkort även för moped! Kanske är det därför vi inte sett så många köra runt på mopeder här.....
Nu får vi tänka ut en annan present, och fixa övningskörnings tillstånd så kan han få en bil direkt istället?:)


Lördag nionde januari

Grattis Rebecca på födelsedagen! Hoppas din dag var toppen!



Idag blev det en hel del hockey. Olle förlorade första matchen med 8-2, men andra matchen vann de med 7-0. Filips 2 matcher med Jr Bulls slutade både med förlust, 3-0 och 3-5, de mötte samma lag 2 ggr.
Senare på kvällen var det dags för highschool match och den vann de stort, kommer inte ihåg siffrorna.
Kvällen avslutades med pizza, champagne och vin och så tittade vi på Linus Wahlgrens film "Scener ur ett kändisskap". Som vanligt så somnade jag........


Fredriks födelsedag

Eftersom vi är ganska pigga på morgnarna så var det inga problem att komma upp vid 6,15 för att sjunga för Freddan igår morse. Jag som trodde att jag inte hade nån jetlag, har nog ändrat mig. Höll på att somna under födelsedagsmiddagen igårkväll vid 20-tiden.....
Överraskade Freddan med en dag på Saddlebrook Resort & Spa, där vi fick par massage i hela 80 minuter! Underbart! Det var en present från släkten hemma till honom, och från mig o barnen. När vi bastat och bubblat och fixat till oss, så kom Tobbe, Petra, Ida och Olle och så åt vi middag på Dempsey´s Steakhouse som ligger på resorten. Filip hade hockeymatch, så han missade tyvärr middagen. (De vann med 5-2)
Freddan hälsar och tackar så jättemycket för alla grattishälsningar!
Idag är det hockey för hela slanten. Tobbe, Freddan och Olle är iväg på dagens första match. Filip ska spela 3 matcher på 2 olika ställen, och Olle har ytterligare en match senare idag. Allt är som vanligt igen:)

Freddan checkar in på Saddlebrook Spa



Blommor från Kjell o Charina, stort födelsedagskort från fam Nordberg,
och champagne från oss


Torsdag sjunde januari

Barnen kom upp relativt pigga imorse, och ingen av oss verkar lida av jet-lag. Skoldagen gick bra, och de kom inte hem med alltför mycket läxor. Petra och jag har varit hemma hela dagen, jag har fixat med tvätt och nu ikväll fick jag ett ryck och tog bort julstakar och julstjärnor. Just nu är Petra och Freddan på flygplatsen och hämtar Tobbe som precis landat.
Imorgon fyller Freddan 40 år så då blir det kalas!

Hemma igen!

Flygresan hem gick bra. Vi blev ca 1,5 h försenade från Arlanda, lite pga den extra säkerhetskontrollen vid gaten och lite för att en av dörrarna på planet inte gick att stänga. Annars flöt allt på väldigt bra. Runt 23-tiden var vi hemma och när vi klev in i huset var det endast 10 grader, inne! Det blev att sova i långärmad och långbent pyjamas plus extra täcke. Som tur var så blev det varmt ganska snabbt. Men det är köldrekord även här i Florida. Ett par minusgrader på nätterna och frost. Tittade på nyheterna förut och de varnade folk för att det är lätt att få hjärtinfarkt nu när det är så kallt ute. Om man har för vana att springa/motionera ute på morgnarna, så rekommenderade man att vänta tills senare under dagen, när det blivit varmare.......:)
Barnen fick stanna hemma från skolan idag, men imorgon börjar allvaret igen. Ida var inte världens gladaste tjej ikväll.
Annars har dagen bestått av tvätt och uppackning av väskor. När killarna stack iväg på hockeyträningen ikväll så åkte Petra, jag o Ida iväg och handlade. Jag o Petra hann även med både pedikyr och manikyr, och Ida klippte håret.
Imorgon kommer Tobbe igen!


Tampa by night

Björnrike en av alla härliga dagar!


Nu är det dags att sova, gonatt!

Sen kväll i Skarpäng...

Tänk vad tiden går fort! Nu sitter vi här, hemma hos Lars o Linda o barnen, och imorgon ska vi åka hem till Tampa igen. Vi har ätit supergod thaimat som Linda fixat, och nu sippar vi på rosa champagne, lyxigt och gott! Vi har haft en helt underbar semester! Träffat alla våra HÄRLIGA vänner och våra ÄLSKADE nära o kära. Blivit bjudna på helt underbara middagar, TACK till alla!
Idag har jag, Linda och Alva varit o shoppat, i både Sollentuna och Täby C. Olle har lekt med Filip E, Axel, Theo, Erik och Oskar. Ida och Gabbi har träffat tjejkompisar på Täbban och även shoppat lite. Filip lyckades låna ihop grejer så han kunde vara med och träna med sitt "gamla" hockeylag ikväll, och honom får vi plocka upp i Enebyberg imorgonbitti, på väg ut till flygplatsen.
Imorgon när vi flyger hem har vi med oss Petra som ska bo hos oss från och med nu. Det ska bli jättekul o spännande tycker vi allihopa, och på torsdag kommer förmodligen pappa Torbjörn oxå. (Som tur är ska inte han bo hos oss lika länge....)
Nu ska jag sippa lite mer champagne, äta upp glassen, marängerna och chokladsåsen, ta lite mer ostbågar och sätta mig i soffan hos de andra och kolla på "Flickan som lekte med elden".




Lördag den andra januari 2010

Idag är det  sista skiddagen för denna gången, och det är -20 grader ute nu när klockan är 09,00. Olle och Filip E ska  hyra snowboard idag. Fam Wennerberg ska påbörja sin långa hemresa, så de ska vi strax säga hej då till.
Nyårsaftonen var jättetrevlig och alla kunde vara med o fira. Vi åt supergod mat och sen gick vi hem till Nallehusen och sköt raketer och skålade in nya året med bubbel. Igår hade vi en lugn o skön förmiddag, sen hann vi med ett par åk innan afterskin och kvällsåkningen.
Just som vi trodde att magsjukan var över så insjuknade ytterligare en person igår! Så vi andra får fortsätta att sprita oss, både på utsidan och insidan.....
Nu är det dags att kasta sig ut i backarna!

RSS 2.0