Älskade, hatade IKEA

Jag måste säga att jag älskar Ikea. Freddan skulle säga att han hatar Ikea. Får tvinga med honom dit, det enda som kan locka honom är maten. Nu har de ju inte ens nåt gott godis att köpa. Hursomhelst så åkte vi dit i söndags för att köpa ny säng, vilket vi gjorde. Vi fick det hemkört i måndags och påbörjade vår lilla mini makeover. Vi skulle bara byta säng, men det är inte så bara. Ut med den gamla först från gästrummet. Skruva isär, tömma sängbord, och bära ut i garaget. Skruva isär vår säng och flytta den in i gästrummet. Sen börja bygga ihop nya sängen. Och det var ju då allt började såklart. Finns alla skruvar med?? NEJ såklart inte! Det är ju IKEA vi varit på! I ena boxen med sängben finns inga skruvar, i den andra finns det. Vi lyckas skrapa ihop skruvar vi hade hemma. Men när vi öppnar upp själva sänggaveln, så finns där inte en endaste skruv och inte heller någon bruksanvisning. Vad glad man blir. Och Freddan får ännu en gång vatten på sin kvarn. "Varför i helvete handlar vi på IKEA!?!?!?!"
Jag fick pallra mig iväg ännu en gång till det blågula varuhuset, inte mig emot. Passade på att käka lunch oxå. Hade tur(!) att de hade EN ynka sänggavel på lager och tur igen att den kom med tillhörande skruvar och bruksanvisning. Givetvis så blev det lite mer inhandlat, behövde ju även nytt överkast och lite nya plädar.
Så ikväll kom äntligen gaveln på plats! Lycka!
Freddan fortsätter slita sitt hår och svära, 2 nya sängbord ska skruvas ihop samtidigt som Lightning spelar ikväll...
Sen är det ju det där med allt skräp man får på köpet....jösses vad mycket det blir.....så här ser det ut i garaget just nu....
Har fått beställla special upphämtning av grovsopor.......På lördag blir vi av med detta.
Tada! I skrivandes stund blev Freddan klar med första sängbordet, så duktig han är!
 
 

Frissan, middag och Ikea

Ida fick penicillin hos doktorn, så nu är hon tillbaka i livet igen. Hon har sovit och sovit de senaste dagarna, och vi har inte sett mycket av henne.
Igår blev det ett besök hos frissan och nu har jag satt i extensions igen. Känns ganska ok, även om jag inte är helt 100% nöjd. Hon började med att färga mitt hår (botten bara) , och då blev det väl mörkt i jämförelse med de extensions hon beställt som var i blondaste laget....Hur tänkte hon då?! Sen tycker inte jag att hon "klipper ihop" håret så jättebra. Blev lunch på Ruby Tuesday med Freddan, Olle och Ty efter det.
Mitt nya hollywoodsvall:)
På kvällen åkte vi till International Plaza och mötte upp kompisar från Olles hockeylag. Middag på Brio, trevligt och gott.
Ty, Joey, Olle och Nolan.
Idag sov vi till kl 09,00, inte ofta det händer! Tur att Molly inte är den som måste ut kl 06,00 på morgonen, hon är den som sover längst av oss alla. Blev ett varv runt sjön som vanligt sen solade vi lite på bryggan.
Olle och Ty åkte till Brandon och åkte på allmänhetens. Fredrik hämtade upp killarna på väg till IKEA, där Ida och jag väntade. Lunch såklart!
Jag åt räkmackan, men blev besviken då de använder sig av amerikanska räkor numera....helt smaklösa, inte lika gott! Köpte med oss köttbullar, pannkakor och goda räkor hem.
Blev även en ny säng till oss! Den kommer hemlevererad imorgon, ska bli så skönt! Vår gamla får flytta in i gästrummet för den som vi haft där har verkligen gjort sitt.
Nu har vi precis käkat middag och ligger på terrassen och ser Lightning matchen. Ser bra ut än så länge, tredje och sista perioden börjar strax....
 

Lugn dag

Idag stannade Ida hemma från skolan, hon har ont i halsen och feber. Imorgon får det bli ett besök hos doktorn för att se om hon behöver penicillin. Jag skjutsade dock Oscar till skolan, och det var så fint när jag körde hem igen.
Good Day Tampa Bay! Soluppgång!
Igår fick vi nya tv:n hemlevererad, och idag kom tv-killarna och satte upp den. Så dagen har jag mestadels tillbringat på terrassen liggandes i soffan....så skönt!
Har även hållt på och strulat med tv-leverantör. Tänkte byta från Brighthouse som vi har idag, till Verizon. Men nu tyckte tv-killen som var här idag att vi skulle uppgradera det vi har, så ok vi ger det en chans till. Imorgon kommer de hit och installerar uppgradering. Hoppas det blir bättre. 
Måste visa mina fina rosor, rosa och inte vita för en gångs skull.
Ikväll kommer Freddan hem, men inte förräns sent. Så jag fortsätter sitta på min terrass och titta på tv. Just nu Real Housewives of Beverly Hills.
Imorgon är det redan fredag igen, härligt!
Grattiskram till Farfar som fyllde år igår! Och till alla andra som fyllt år i januari! Skickar även en "kryapåsigkram" till mamma som legat inlagd på US för magont som visade sig vara ofarligt, tackolov!
 
 
 

Tisdagkväll

Då var även vår helgledighet slut......Olle och Freddan kom hem igårkväll, lagom till efterrätten.  Ida och jag bjöd över Tobbe o Co på middag, det var vår tur nu. Det här var Olles sista matcher med sitt Tampa 2000 lag. Nu ska vi hitta nytt till våren/hösten. Förmodligen kommer han spela i Ellenton, verkar vara något på gång där, vi får se. De förlorade de flesta matcherna i Buffalo, men avslutade med en vinst.
Adeline satt så nöjd och glad hos Freddan :)
Idag har jag och Adeline hängt en stund. Ida och Petra var iväg och gjorde naglarna och Tobbe, Åsa och Martin spelade golf. Även Sandy var här och busade med Molly.
Fullt ös i sängen....
När Petra och Ida kom hem så fick jag ett ryck och åkte till Ikea. Vi gör en liten makeover på terrassen. Vi har köpt en ny tv som vi ska ha där, det satt en gammal tjocktv där som vi fick med i husköpet. Den har inte fungerat så bra, så nu äntligen ska det bli ordning. När tv:n väl kom hemlevererad, och jag hade killar här som skulle installera och hänga upp den, så funkar den inte. Hur irriterad kan man bli?! Nåväl, ny tv kommer imorgon, och killarna som ska hänga upp den kommer tillbaka på torsdag. Det blev nya fräscha kuddar och en matta mm. Soffan är oxå ändrad. Vi hade ett extra hörn ståendes i garaget, så nu blev det en hörnsoffa, kan ju passa bra nu när vi får gäster och blir många som ska få plats. Dessvärre är sittkuddarna mindre fräscha, måste försöka hitta ett sätt att tvätta dem. (Ej avtagbara...)
På tal om gäster! Vi har väldigt mycket kul att se framemot! Först nu så kommer Malin, Martin, Ivar, Hilma, Toja, Mange, Simon och Sara. Bara 3 veckor kvar! Efter dem väntar vi Farmor & Farfar. Det kan bli besök av släkt från Norrland. I maj väntas hemliga gäster, och till sommaren hoppas vi på ytterligare fler....Men även november är nu bokat. Äntligen så kommer Sophia, Johan och Britt-Mari, så kul! Och så ska vi själva ut på roligheter, bla Las Vegas och Barcelona är inbokat!
Freddan åkte vidare redan idag och kommer hem på torsdagkväll.....
 
 

Långhelg

Söndagförmiddag, men vi har två lediga dagar till att se framemot så det är bara härligt! Freddan och Olle är i Buffalo och spelar hockey, de kommer hem först imorgon. Åkte i fredags, så det har varit Ida, jag och Molly här hemma. Vi har bara varit hemma och tagit det lugnt. Igårkväll åkte jag över till Åsa och hjälpte till med Adeline och blev bjuden på middag. Resten av gänget åkte in till stan för att se premiärmatchen med Lightning. Vi såg den på tv. Kul att de vann och att den nya svenska målvakten storspelade.
Adeline och jag är kompisar nu. Vilken mönsterbebis, hur lätt som helst att vara barnvakt åt. Glad och lekte, åt mat och somnade som en stock:)
Nu sitter jag i soffan och funderar på vad vi ska hitta på idag. Lite sugen på en shoppingsväng, ska se om Ida vill hänga med till International Plaza. Men först och främst ska jag och Molly gå runt sjön, hoppas på att solen vill komma fram snart. Igår var det jättehärligt igen, efter ett par dagar med kallare väder.

Mitt i veckan

Igår fick jag äntligen träffa lilla Adeline! Petra och Martins lilla tjeja som nu har blivit hela 6 mån. De ska vara hos Morfar Tobbe & Co i flera veckor, kul! Jag snodde en så söt bild från Petras facebook sida:)
Åsa överraskade mig med en present som hon köpt åt mig i Sverige. Gissa om jag blev glad! Har letat överallt efter ett silverfat, borde väl vara hur lätt som helst kan man tycka, men icke här inte! TUSEN TACK!
Den här veckan är det prov i skolorna här. Tisdag - fredag , prov i alla ämnen. För Idas del innebär det att de får åka hem när de skrivit färdigt proven, så hon är hemma redan kl 12. Gissa om hon är glad. Olle däremot har ett annat upplägg, så han är kvar hela skoldagen, fast de inte gör något efter att proven är gjorda, dåligt.
Idag har jag och Molly tillbringat hela dagen på bryggan, så skönt! Ida gjorde oss sällskap när hon kom hem.
Solat, läst bok och bara njutit av detta underbara väder!
Molly har strosat omkring på bryggan och på gräset, hon smet ett par gånger, då hon inte kunde låta bli att jaga ekorrarna...Men hon kom snabbt tillbaka, riktigt lydig.
 

Söndagkväll

Igårkväll hade vi Mia och Olof över på middag. Vi fick ändra till lördag, då Olle hade hockeyträning i fredagskväll. På eftermiddagen var jag och Freddan iväg på massage och det var helt underbart. Jag hade bokat 90 min, det låter ju ganska länge tycker jag, men vips så var det över. Vill gå snart igen.
Hursomhelst, kvällen igår blev supertrevlig, dock blev det ingen kortkväll som vi tänkt. Vi har bestämt att det får bli en annan gång. Tiden bara sprang iväg och vips så var klockan 01,00.
Olle sov över hos Ty, så Fredrik packade hans hockeybag imorse och mötte upp i Clearwater där de spelade en träningsmatch. Jag och Ida övningskörde, stannade till på Best Buy och kollade tv-apparater, åkte vidare till Wiregrass.Hon kör jättebra!
Där gick vi in på Pandora och Ida fick köpa sig ett armband som hon länge velat ha. Hon fick pengar till det i julklapp. Det blev armbandet och 3 berlocker. Så nu vet man vad man ska köpa till Ida framöver:)
Den översta är hennes månadssten som är grå, "birthday blooms", nästa heter "key to my heart" och till sist "pink love you"
Finns hur mycket som helst att välja på! Kul att få och samla på.
 

Tillbaka till vardagen

Så härligt att det redan är fredag imorgon! Denna dag har gått i ett. Efter att jag skjutsat Ida till skolan, käkat frukost, och även fått iväg Olle som cyklar, så tog jag med mig Molly på en joggingtur. Vädret är helt fantastiskt, varmt o skönt, och bara man har musik i öronen så är det riktigt skönt o springa. Allafall när man är klar:)
Trött Molly tar igen sig
Måste berätta hur min dag började. Fick en smärre chock nämligen. Ser att det är lite blött på terrassen när jag ska fixa morgonkaffet. Jag visste att det inte regnat så det verkade ju lustigt tänkte jag.....tills jag kom på att jag satt på vattnet för att fyllla poolen lite, DAGEN INNAN...!
Så hela natten har vattnet runnit och runnit......Det roliga var att jag tänkte ställa alarmet på telefonen för att komma ihåg o stänga av, men glömde det oxå!
Tyckte jag var värd en pedikyr, innan jag åkte till Walmart och storhandlade. Nån mer än jag som tycker det är jobbigt?
Tog hand om tvätt innan jag började laga middagen. Freddan kom hem från Indianapolis, så vi kunde äta tillsammans vilket inte händer så ofta.
Efter maten invigde han sin fina present han fick av familjen Johnson, en juicepress! Mycket apelsiner går det åt, men oj så gott!
Nu ska vi se film innan det är dags att sova. Imorgonkväll kommer Olof och Mia över på middag och kortspel, ska bli trevligt!
 
 
 

New York

Ida och jag fick skjuts av fam Johnson till flygplatsen i torsdags, perfekt! Vi landade på La Guardia i New York och därifrån till hotellet tog det endast 30 min med taxi. Ulrika och Gabbi var på stan och fick skynda på när de insåg att vi redan var på plats. Vi bodde på Distrikt Hotel och det kan jag verkligen rekommendera. Litet hotell, bra läge och fräscha rum. Vi lämnade väskorna på rummet och gav oss ut på stan direkt. Strosade runt vid Times Square och åt middag på TGIF.
BFF´s i New York
Tittade på när folk åkte skridskor vid Rockefeller Center.
Fick tillbaka lite julkänsla, julmusik strömmade ur högtalare
Vi åkte upp i Marriott Marquis och tog en drink. Restaurangen snurrar, så man får se stan från olika håll medans man sippar på en drink.
På vägen hem till hotellet stannade vi till på Dunkin´Donuts och köpte efterrätt. Vi tyckte att ett halvt dussin munkar skulle räcka, men så skickade killen med 4 extra, till tjejernas stora glädje:)
Fredagen började vi med att besöka Empire State Building. Jag har varit i New York flera gånger, men aldrig åkt upp där. Vi köpte biljetter som inkluderade en skyride, vi slapp köa , så det var helt klart värt det.
Kallt som attan!
Efter Empire tog vi oss till Brooklyn Bridge och promenerade över den.
Sen blev det lunch och shopping resten av dan. Självklart hittade vi till Sockerbit för att handla hem lite godis.
Vi somnade ovaggade efter en lååång dag på stan.
Lördag morgon gick jag och Ulrika och köpte frukost som vi åt på rummet samtidigt som vi tittade på Sverige-Usa matchen. Tyvärr hade vi inte den kanalen som matchen visades på, men som tur var hade vi ipads:) Gick lika bra!
Sen var det på med promenadskorna igen och så begav vi oss mot Central Park. Solig och helt underbar dag!
Vi tittade bara på alla som åkte skridskor, ingen var superladdad på att åka.
Hur mysigt som helst att bara strosa runt.
Åt lunch på The Loeb Boathouse
Eftermiddagen spenderades på stan, shopping, fika och avslutning med god middag innan vi stupade i säng.
Även söndagen bjöd på strålande sol. Vi hann med en sväng ner till Battery Park innan det var dags att säga Hej då för denna gången.....Vi hade en helt underbar helg tillsammans med Ulrika och Gabbi!
Frihetsgudinnan i bakgrunden.
Ses snart igen!
 
Nu är vi hemma igen och vardagen är tillbaka! Igår städades julen ut, saknar julbelysningen som var så fin....
Fredrik har packat väskan och begett sig mot Indianapolis och Chicago. Kommer hem på torsdag igen. Vi fick fira honom igårkväll. Idag fyller han 43 år!
Så här glad var han imorse på sin födelsedag, i ny skjorta som han fick av oss. Vi ska även gå på par massage på lördag:)
Grattis Darling!
 
 
 
 

God fortsättning!

Nytt år!  Vi hade supertrevligt på Clearwater Beach! Kanontur med vädret! Det började lite väl kyligt (dock soligt) men täckväst var inte helt fel:) Första dagen vi kom blåste det ganska mycket och folk var påpälsade...
Barnen hyrde detta åkfordon på stranden:)
Men solen värmde rejält...Lunch på Mandalay Grill.
Nyårsafton bjöd på värme och sol! Det blev pool och strandhäng innan kvällens middag på restaurang Caretta.
Mycket kortspel, hann med ett par omgångar innan vi svirade om till nyårsstassen ,tillsammans med champagne och ost på rummet.
GOTT NYTT ÅR!!! Fyrverkerier på stranden och skålandes i champagne.
Kom i säng 02:30 , men vaknade relativt pigga och möttes av ännu en helt underbar dag.
Sol o bad vid poolen.
På eftermiddagen packade vi ihop och åkte hemåt. Fam Johnson stannade vid International Plaza för att inhandla det sista. Fam Åkermark åkte direkt hem, hämtade upp Molly som tillbringat nyårshelgen hos fam Nordberg, och senare på kvällen blev det middag på TGI Fridays.
Idag har barnen badat i poolen här hemma hela dagen. Jag och Jenny har fart runt och gjort olika ärenden, Freddan och Nicke har jobbat. Vi har ikväll firat Hanna som snart fyller 13 år. Vi åkte till Texas Roadhouse och käkade middag.
Grattis i förskott Hanna!
Imorgon flyger fam Johnson hem, och jag och Ida åker till New York. Där möter vi upp Gabbi och Ulrika som redan är på plats.  2013 börjar riktigt bra! Jul och Nyår har varit helt fantastiskt, tur att vi haft fam Johnson här, när vi inte kunnat fira med familjen hemma i Sverige som vi brukar.
Sen har vi februari månad att se framemot, då kommer fam Schedin/Carlsson och fam Schedin hit, så kul!!!!!
Tusen tack Jenny, Nicke, Vigge och Hanna, ses snart igen!
 
 
 

RSS 2.0