Jul o mellandagar

Då har vi firat Filips födelsedag och Jul 2016! 
Julaftonsmorgon började precis som vanligt med "Ja må han leva" sång  och frukost o paket på sängen. 
 
 
Kokade mannagrynsgröt och så blev det frukost framför julstrumporna. Såg sista avsnittet av Julkalendern, så bra! 
 
Skype med släkt som ville gratta 22-åringen. 
Lite familjefotografering ♥ Becky är fotograf 
 
 
 
 
Gruppbild :) 
 
Lunch hos oss på Julafton består av tårta och fika:) Alltid Farmors tårta, och i år lyckades jag få till den riktigt bra!
Nutella gran 
 
Sen var det dags att laga all julmat och äta igen.
 
 
Vi håller hårt på traditionerna här, så även att klockan blev senare än 15.00, så såg vi på Kalle o hans vänner och vissa passade på att ta en tupplur. 
 
Så fort mörkret lagt sig, blev det julklappsutdelning.
 
 
Och sist men inte minst julklappsspelet! I julklappsspelet fanns bl.a Speak out, ett sällskapsspel. SOM vi skrattade!! Man stoppar in en grej i munnen som spänner ut läpparna, sen gäller det att läsa en mening som står på kortet och att få sina medspelare att lista ut vad man säger. Sjukt kul! 
 
 
Sen somnade vi alla sött och väldigt nöjda efter en mysig dag ♥
 
Juldagen hängde vi här hemma och kollade julfilmer, badade i bubbelpoolen och solade lite. Vädret denna jul har varit fantastiskt! 
På kvällen fixade vi till oss och åkte hem till Kelsey´s för att leka lite. Biljard, beerpong, flip cup, Cranium spelades. Mycket rolig kväll! 
 
 
 
Däremot var Annandagen väldigt seg ;) Ungdomarna startade dagen med att åka iväg o få massage som de fick i julstrumpan. De hann även med en liten shoppingtur till Wiregrass. Olle var på bio med sina kompisar. Jag började så sakteliga plocka undan julen, ska fortsätta med det idag. Pizza och film. 
Idag är Fredrik tillbaka på jobbet och vi andra ska sola och shoppa, kanske ett träningspass vore på sin plats....
 
 
 

4 dagar kvar...

Men imorgon kommer Ida och Becky! De landar förvisso efter midnatt, så det hinner bli torsdag innan de är här. 
Vi har ju varit en snabb sväng i Boston. Fredrik och jag åkte i fredags,och det började inte så jättebra då vi blev försenade från Tampa. Vi missade första perioden av Olles match som de spelade mot Kents Hill (Filips gamla skola) Förlust med 1-2, jämn och spännande match. 
Efter matchen käkade vi middag tillsammans med William o Yngve, Karl, Martin och Morfar Kristian. 
På lördagmorgon vaknade vi till snö! Så mysigt! Även om det förmodligen var det som gjorde att vi blev försenade även på hemvägen....
 
 
Match nr 2 blev vinst mot Portsmouth Abbey. Sen fick vi åka 1h i snöstorm med sommardäck, till match nr 3 som spelades mot Vermont. Superspännande jämn match som slutade med vinst 3-2. 
Karl, Olle o William svenskarna i laget :)
 
 
 
Efter matchen stressade vi iväg till flygplatsen. Där mötte vi upp Julia som följde med oss hem till Tampa. Vi käkade middag när vi fick besked om att flyget är 4h försenat.......ingen stress längre;) 
 
 
Filip som flög från Providence hann att landa innan vi ens lyft, så han tog en uber hem till Molly som väntade troget. Hon behövde inte bo på hotellet denna gång, utan fick hänga med sin bästis Bella ♥
 
Det blev en lång natt, och först klockan 05.00 på morgonen var vi äntligen hemma. 
 
Igår blev det lite julklappsshopping med Filip, sen möttes vi alla upp för middag på GrillSmith. Mysigt att äta och titta på när det åks skridskor i 30 graders värme ;) Men julkänslan infinner sig!
 
Idag ska vi skjutsa Julia som ska till sin släkt i St Petes beach, och på vägen hem ska jag hjälpa Olle med hans julklapps inköp, sen är det bara maten kvar. 
Fredrik åker till Dallas idag tills imorgon, sista resan innan jul! 
Nu ska jag se dagens avsnitt av Julkalendern :) 
 
 

Nedräkning inför jul.....

Nu har det redan gått en vecka sen alla gästerna lämnade oss för denna gång. Det har varit intensiva veckor med huset fullt,  Vegas resa och Thanksgiving firande mm. Förra veckan ägnades därför åt att göra ingenting, typ. 
Men nu i helgen har vi börjat ladda för julen! 
Först o främst tack för fina presenter! Se så fina grejer vi fick av Herr o Fru Logander och av svärmor/farmor Ewa :)
 
Tillbaka till helgen. Fredagen började med att Molly badade och blev fin.
 
I lördags fortsatte jag med pyntandet som jag påbörjade förra helgen. Vi köpte gran. Vi brukar få in granen redan till 1:a advent, men Fredrik blev fast i Dubai pga Lufthansa strejken, så han kom hem först i tisdagskväll. För att sedan åka till Texas kl 05.00 onsdagmorgon.....
På kvällen mötte vi upp Lyndon o Kerrie på Ocean Prime för att fira att Kerrie fyllt år. 
Söndagmorgon började vi med att titta på alla 4 avsnitt av årets Julkalender, mysig o bra!
 
Vi stekte nästan 300 köttbullar. Jag bakade en saffranskaka och så pyntade vi det sista utomhus. 
 
 
Klädde granen. 
 
Idag funderar jag på att åka till Ikea och köpa hem julmust och allt annat vi behöver till jul. Kan va skönt att ha det gjort tänker jag. Nästa vecka åker vi nämligen till Olle! De slutar skolan på fredag den 16:e, men ska spela en hockeyturnering. Så en snabbvisit fre-lördag med hockey blir det. På lördagen flyger vi tillsammans hem, och möter upp Filip på Tampa flygplats, han landar nån timma före oss. 
Sen kommer Becky och Ida onsdagkväll och sen är det JUL! Längtar som tusan ♥ Älskar den här tiden ♥ 
Ida har jobbat färdigt på CL Seifert och nu börjat på O´Leary´s i Mall of Scandinavia. Så duktigt av henne att lyckas fixa jobb! Grattis gumman! ♥ 

RSS 2.0