Lugnet före stormen.....

Här går vi nu alla och undrar om Isaac kommer eller inte?! Folk förbereder sig på alla möjliga sätt, handlar hem vatten, batterier, konservmat, plockar undan utemöbler och annat löst som stormen kan ta med sig.....Vi har inte gjort något än så länge. Men vi följer nyheterna åtminstone:)

Än så länge har vi fint väder allafall. Olle fick med sig en kompis hem efter träningen i Clearwater igårkväll och de badar för fullt just nu. Senare i eftermiddag är det träning i Ellenton, så jag ska köra ner killarna dit. Ska försöka få med mig Ida också. Freddan ska fixa här hemma, tvätta terrass och båt och annat som behövs fixas med.

Undra om båten kommer ligga kvar vid bryggan OM nu Isaac kommer....

Första skolveckan har gått bra, både Ida och Olle är nöjda och tycker det är "kul" med nytt.
Just det, inga råttor är fångade på vinden, tror jag hade rätt att det bara var ekorrar som sprang där.  Tyvärr fick 2 st ekorrar sätta livet till när det fastnade i fällan som var utsatt. Nu är allafall alla hål igentäppta så nu kommer inga djur in på vinden längre.

Molly möter Sandy

I fredags så kom äntligen fam Bengtsson/Pettersson hem! Vi har som tradition att fam Åkermark är på plats hemma hos Bengtssons/Petterssons och har middag och vin redo, och så även denna gång. Det blev kyckling tortillas och sallad, och Ida hade bakat en tårta åt Oscar som hunnit fylla 15 år i Sverige. Med sig hem hade de lilla söta Sandy, och Molly var glad åt att få en liten kompis att leka med. Olof och Mia kom förbi en snabbis efter en sväng på Ikeas kräftskiva som tyvärr blev en flopp i år. De hade inte fått hem kräftorna i tid, så det fick bli en variant som inte alls var lika gott ....

Hur söt får man bli?

Chocolate brownie oreo cake:)

Lördag bjöd på regn och åska och vi hade bokat in oss på Clearwater Beach, typiskt. Olle hade träning ute i Clearwater kl 15, så vi lämnade honom vid ishallen och fortsatte ut mot stranden. Faktiskt så sprack det upp och blev en härlig eftermiddag/kväll därute för mig och Fredrik och en affärsbekant till honom med familj.  Ida ville vara hemma hos Becca och Filip och Rikard åkte till Will. Molly lämnade vi hos Tobbe & Co. Olle hängde med en kompis hem efter hockeyträningen och på söndag möttes vi vid ishallen igen då de hade träningsmatch. Första matchen med nya laget och det här kommer bli en rolig säsong! Vinst med 9-4 :) Första riktiga matcherna spelas i Detroit den 20-23 september.

När vi kom hem på söndagkvällen blev det återigen egentid för mig och Freddan. Vi åkte till Macaroni Grill och käkade och sen avslutade vi kvällen hemma med film. Jag åt en supergod pizza och Freddan har hittat en ny pasta favorit.

Idag har jag storhandlat på Walmart och förberett inför skolstarten imorgon. Tror det är lite pirrigt för både Ida och Olle även om de inte säger det. Nya skolor för båda, spännande!
Blir skönt att komma in i rutinerna igen.....



"Var bor du lilla råtta?"

På din vind......!
Ganska länge har vi hört ljud uppe i taket i vår klädkammare. Jag har varit ganska säker på att det varit ekorrar som huserat däruppe, för vi har sett hur de springer in under taket vid vårt sovrum. Igår tog jag äntligen tag i saken och ringde efter hjälp. Redan på eftermiddagen dök en kille upp och påbörjade besiktningen av vinden. Fy för o gå upp där! Han hittade spillning efter råttor och han trodde även det varit ekorrar där. Så nu är burar och fällor utplacerade för att få ut dom, sen ska alla öppningar från taket täppas till så de inte kan ta sig in igen. Skönt o få det fixat!
En av burarna.....

Imorse åkte Pia och Adrian hem, så nu blir det tomt i huset tills i början på september då Marie, Jonas och Hugo kommer! Filip och Rikard är kvar här tills den 2 september, så helt tomt är det inte förstås. Nästa vecka på tisdag, börjar skolan för Olle och Ida, nytt för båda så det blir kul.
Alla barnen har varit hos tandläkaren och kollat tänderna, skönt o ha det gjort. Det var bara jag som fick göra ett återbesök, imorse var jag där och rotfyllde en tand. Är fortfarande bedövad i halva ansiktet, men hellre det än att känna när de borrar!

Har varit superkul att ha er här, Pia och Adrian!




Swedes are in da house!

I torsdags förra veckan kom Pia och Adrian till Florida. De landade i Orlando, så jag skjutsade Olle till deras hotell där de bokat in sig till söndag. Helt otroligt vilken timing vi hade. Olle och jag kör in på hotellets parkering, går ur bilen och går mot ingången, då kör en shuttlebus upp och ur kliver Adrian och Pia! Vi käkade middag tillsammans innan jag åkte tillbaka hem, och Olle stannade kvar och fick gå på både Universal och Adventure Island.
På söndagen kom de hem till oss och vi hann med en sväng på sjön med båten innan Fam Nordberg med kompisar från Vallentuna kom på middag. Det blev grillade hamburgare med tillbehör och en supertrevlig kväll. Men inte nog med det, även Rikard landade på söndagkvällen, så Filip hämtade upp honom på flygplatsen.
Bad innan middagen. Mulet, åska och regn.....Pia och Adrian har även fått uppleva ett rejält åskoväder, i måndagskväll. Det är galet vad det kan åska här.....

Päivi, Mia, Gnu, Olof, Freddan, Adrian, Olle och Pia

Ida, Vendela, Becca, Olivia och Alva

Dagen innan åkte jag och Freddan till stranden. En helt underbar dag hade vi!
Klarblå himmel och kritvit sand, Clearwater Beach


Nu ska Pia och Adrian åka till stranden och bo där ett par nätter. Igår hade vi tänkt Vattenlandet, men det blev shopping i Ellenton istället. Filip, Rikard, Olle och Adrian hann även med ett ispass innan vi åkte hem. Vi avslutade kvällen på Wiregrass med ytterligare lite shopping och sen middag på Primebar.
Idag blir det för mig att hugga tag i hemmet och tvätten.......
Fredrik åkte till Chicago igår men kommer hem ikväll igen.



OS-fest och minisemester

I fredags var vi bjudna till Les och Melissa som ordnat med OS-invigningsfest. Oftast på fester här så tar alla med sig någonting, ätbart eller drickbart och så dukar man upp ett stort buffébord. Smidigt och bra! Sen är ju inte jag den som står och bakar eller fixar värsta maträtten, men som tur är finns det andra som står för den biten. Denna gång gjorde vi det väldigt lätt för oss och tog med oss vin, men kolla vad en del fixar:)

Ambitiöst värre....

Värdparet hade även fixat med massa olika lekar och pyssel, bl.a detta

Tyvärr hann Freddan ej dit, Olle hade hockeyträning i Clearwater som höll på till sent, så på vägen hem plockade de upp mig från festen.
Lördagmorgon gick vi upp tidigt, lämnade Molly på Lodgen och så åkte hela familjen ut till Clearwater Beach där vi bokat in oss en natt på hotell. Vi hade 2 helt underbara dagar på stranden, hotellet låg väldigt lugnt och avskilt till och hade egen privat stranddel.


Vattnet var dock inte så svalkande, nästan 32 grader varmt!

God mat, drinkar och äventyrsminigolf på kvällen



Jag hade gärna sett att vi stannat ytterligare några nätter, men till det fanns visst ingen tid. Filip ville hem och jobba/träna, Ida träffa kompisar, Olle gå på hockeycamp, och Freddan.....jobba. Underbart är kort, och en natt är ju bättre än inget:)

RSS 2.0