Nu kan gästerna komma!

Ännu en väldigt lugn dag här hemma. Och fast man ingenting gör så har dan bara svischat iväg! Vi sover iochförsig ganska länge, idag blev klockan strax efter 10.....skönt, det är ju sommarlov. Jag lyckades ta mig runt Cory Lake idag, äntligen, och visst prickade jag in värsta ovädret även idag. Men jag var själv så jag vägrade vända. Det  var faktiskt skönt att gå/springa när det regnade. Men nu har jag 2 par dyblöta skor, som inte lär torka på länge, så nu behöver jag inte fundera på powerwalk på ett tag:)
Sen åkte jag o barnen och handlade på Publix, och nu har vi bäddat iordning alla sängar. Så allt e fixat o klart, ska ta o läsa i min bok nu, tills det blir dags att förbereda lite plock att bjuda Tobbe & Co på. De kommer nog inte före kl 23, så det blir en sen kväll..........


Hipp hipp hurra!!

Och Grattis på födelsedan till Jacob och Felix, kusinerna som fyller 8 år idag 29/7!
Idag har även Fredrik och jag bröllopsdag, 13 år! Vi får väl fira det imorron när han kommer hem:)


En lugn innedag

Idag har vi varit inne i stort sett hela dan. Jag har tvättat o städat (måste ändra på detta snarast; trodde inte det skulle ingå i mitt nya liv som Desperate Housewife!) Barnen har faktiskt oxå varit duktiga och hjälpt till. Det har regnat och åskat rejält. Eftersom jag har som mål att gå runt Cory Lake varje dag, så fick jag med mig barnen vid 18-tiden tillslut. Men vi hann knappt 500 meter förräns himlen öppnade sig!  Och när det väl regnar så är det som att stå i en dusch, helt dyngsura fick vi vända hemåt......så blev det med den promenaden.Men jag försökte allafall:) Så istället hamnade jag i soffan med chips , godis o glass och min bok som jag läser: "Är det någon där?" av Marian Keyes, fick den och ett par  till av Jenny. (Alla som kommer o hälsar på måste ha med sig pocketböcker till mig, så ni vet) 
Nu är det dags o sova, hoppas på en solig dag imorgon!
Kram till alla!


Läkarbesök avklarat!

Tillslut så kom vi iväg till doktorn idag. De gjorde en hälsoundersökning först, kollade blodtryck, hjärta, hörsel o syn osv. Allt var så bra. Sen så kräver de lite fler vaccinationer här än hemma. Och då hade jag med mig de små hälsokorten som vi har hemma. Filip hade det han behöver, förutom sista sprutan av 3 i Twinrix och den ska vi ta 30/11, då det gått 6 mån från 1:a sprutan..... Ida fick ta en polio, vilket var helt onödigt upptäckte jag när vi kom hem!! Och Olle fick oxå polio (helt i onödan!) och en stelkramp (nödvändig). Så nu har Ida och Olle fått polio vaccinet fem ggr var, nån som vet om det kan hända nåt????
Har nu suttit och försökt fylla i "Registration Form" som skolan ska ha, och det jag saknar till alla är:
Birth Certificate
Social Security Number  (det kan vi inte få än, för vi har inga pass/visum vi måste till NYC snarast för att fixa!)
Verification of adress (Utility Bill, Lease, Contract)
Betyg från skolan i Sverige samt intyg att de gått ut 1:an 4:an och 7:an hemma.
Så snart vi har fått dessa papper så ska vi till skolan för att skriva in oss, sen är det klart! Lätt som en plätt:)

Imorgon så flyger Fredrik till Philadelphia, kommer hem på onsdagkväll, och då får vi besök igen, jippi!! Då kommer Tobbe & Åsa, Petra, Markus o Oscar.

Nu ska vi avsluta kvällen med att spela UNO




Det blev tomt här igår.....

När fam Johnson åkte hemåt. Vi har haft så himla kul tillsammans, som vanligt! Så det är ju inte så konstigt att det bara kändes helt tomt plötsligt. Vi höll oss inne hela dan, tvättade o städade lite, kollade på film för ute regnade det. Senare på em så skypade vi med Wennerbergs och Farmor o Farfar. Jag planerade hela dan för min powerwalk, men det blev inget av med det! Istället åkte vi och handlade mat och passade på att åka en sväng, vi har mycket att utforska här i närheten. Det ligger en jättestor bio ganska nära oss, så nu vill jag gå o se Mamma Mia. 
Idag jobbar Fredrik, barnen sover än så länge. Vi borde komma iväg till doktorn för att fixa intyg till barnen som skolan kräver. Annars blir det ännu en lugn dag hemma.....

Min andre gästbloggare, Nicke J...!

Har nu suttit i nästan en timme och funderat på vad jag ska skriva (medans Fredde och jag vinner i fyrmans..).... det finns så mycket att säga om den familj vi nu gästar och allt är ju som ni vet toppen och det blir mest patetiskt att beskriva !!!!  Vi är vana vid att semestra tillsammans men nu blev det ju inte som det brukar...en familj blir ju kvar!!? Jag tror dock att det kommer bli en helt fantastisk resa och jag är ärligt talat avundsjuk på det som väntar "the ackermarks"....... Alla har kanonbra förutsättning att lyckas på sitt unika sätt och vi vet ju alla hur lätt det är att falla för den familjens charm och värme.
Nu kommer vi ju förvisso ses på facebook och skype men jag kommer ändå att sakna det där...ni vet närheten, värmen och tramset !!!
Tills nästa gång vi ses så ska ni veta att vi kommer hålla koll på alla era framsteg med nya vänner och bekanta (som jag hoppas att vi också ska få möta., med eller utan slöja....) och det kommer bli en avundsvärd och häftig tripp att få följa från läktarn....,  nästan lika cool som mumien eller the simpsons.......



 

Min första gästbloggaren; Jenny Johnson

Vill egentligen inte detta - känns som det där avskedet som man inte vill vara med om.. men nu är det ett faktum.
 
Vi har haft en helt underbar semester tillsammans med fam Akermark (obs amerikans stavning) precis som vi brukar ha men skillnaden är ju bara att nu ska vi åka hem och de stannar kvar och så brukar det inte vara. Det känns konstigt och inte kul!! Men kul är att vi får fler chanser att komma tillbaka Tampa Florida och Cory lake drive och våra bästisar. 
Shopping i mängder (we like:-)),  stranden, god mat, härliga restaurangbesök, Universal Studios i Orlando, mer shopping, poolen och det softa livet på Cory lake drive 10586, power walks nästan varje dag (Carina & Jenny), killarna har spelat tennis i värmen, naglar och pedikyr, ännu mer shopping... varit på Olle & Ida´s skola och sett hur den ser ut, shoppat lite till och ätit & druckit gott. 

I dag lördag har Nicke, Grädde och barnen varit på en national/natur-park och sett alligatorer, sköldpaddor, stora fiskar, rosa maskar som såg ut som rosa bajskorvar (enl. Hanna & Ida) och haft en jätte härlig utflykt. Carina & jag har också haft en härlig utflykt med shopping. Vi har köpt ljuslyktor till Carinas uteplats och lite annat smått och gott. I kväll har vi haft sista basketmatchen för denna gång sen har vi grillat och ätit potatisgratäng (äkta svensk) och ätit amerikanska muffins till efterrätt. Nu ska vi bara dricka massor av vin, spela kort och kramas och planera för nästa träff. 
Alla våra kramar och pussar till Carina, Grädde, Filip, Ida och Olle från Jenny, Nicke, Vigge & Hanna.

Dags att sova...

Nu har vi spelat klart kortomgången från igår, och nu kom jag sist. (Fredrik vann). Ida mådde illa när vi kom hem, vi var o åt på en italiensk restaurang, så hon sover redan. De andra har hunnit med ett dopp i poolen, men nu är det dags att sova. Imorgon är det sista dan innan fam Johnson åker hem, så jag tänkte att Jenny ska få skriva ett inlägg på bloggen. Hon får bli min första gästbloggare:) 
Natti natti!

Så här blev det!


Pedikyr.....


och här är mina....


Jenny har fått sina tippar...


Nu har vi gjort naglar!

Imorse kom vi ut på powerwalk vid 8.30, skönt! Sen åkte jag o Jenny, Ida Hanna o Olle till den skolan som Ida och Olle ska börja på. Den heter Pride Elementary School, och skolan börjar här den 18:e augusti. Men innan dess är det mycket papper som ska fyllas i. Vi måste ha kopia på betyg från skolan hemma, vaccinationer, läkarintyg, och så är det skoluniform som ska införskaffas. Filips skola heter Benito och där vet jag inte om det är uniform.......
Sen åkte vi till en nagelsalong, som kanske inte är den bästa.......vi blev inte helt nöjda. Vi gjorde fransk manikyr och så tog vi även pedikyr, skönt var det allafall! Olle fick sitta i en massage stol, och Ida o Hanna fick sina naglar målade. 
Nu väntar vi på att Fredrik ska komma hem, och så ska vi åka till Ybor City och äta middag. Här är det värsta ovädret just nu, spöregn och åska.........vädret ändrar sig fort här.

Träningskläderna invigna;)

Tyvärr inget bildbevis på detta, men Jenny o jag kom iväg på en runda. Vi grillade och åt  o drack gott, sen blev det lite kortspel, ej avgjort än.......Nu e det dags o sova, imorron ska jag o Jenny fixa naglarna hoppas vi, kanske nån shopping, återkommer om det, godnatt!!

Väntar på sista åket.....


Glada barn!


Utanför Simpsons


Dags för dag 2


Jurassic Park River Adventure


Snart är alla väldigt blöta.....


Dags för Spiderman!


Kul!!


och vuxna....


Förväntansfulla barn....


Hotell rummet


Universal Studios Orlando!

Jäklar va kul vi har haft! Vi åkte direkt till vårt hotell som jag verkligen kan rekommendera; Hyatt Place, Caravan Ct, som låg tvärs över gatan från Universal. Vi betalade knappt 700:- för en natt och det var superfräscht! Dessutom fick vi våra rum redan kl 09.30 när vi kom, och vi fick äta frukost om vi ville! Buss gick från hotellet, men eftersom vi precis hade missat den, och nästa buss inte skulle gå förräns 11.15, så tog vi en taxi. Universal består av 2st parker, dels Islands of Adventure och Universal Studios. Vi tog Adventure första dagen och Universal andra dagen och så köpte vi Express pass till båda parkerna, vilket innebär att man slipper de långa köerna, och det är ett måste!!! Värt varenda krona, för på vissa attraktioner kunde det vara en väntetid på 75 min. Man får dock bara använda passet 1 gång/attraktion. Favoriten på Adventure blev nog Spiderman, så himla häftig! Man åker en berg o dalbana inomhus i mörker och har 3D glasögon på sig, och sen händer det så coola saker! Sen blev vi helt genomblöta när vi åkte Ripsaw Falls,  typ Kållerado på Liseberg, och en slags Flumride, och då menar jag helt dyngsura!!! Det var inte så himla skönt o knalla omkring i blöta kläder resten av dan. Jag fick låna ett par shorts av Filip tillslut. Vi var inte klara förräns vid 21-tiden och då käkade vi innan vi tog taxi tillbaka till hotellet. Och vi bodde ju som sagt bara" tvärsövergatan", men vår taxi chaufför åkte till ett helt annat Hyatt hotell, för enligt honom fanns det bara ett Hyatt.......men men väl tillbaka till vårt hotell, så somnade alla på stört.
Dag 2 så blev det som sagt Universal. Och det var minst lika kul där, om inte bättre.....Mycket 3D och även 4D attraktioner, och där så blev Simpsons och Revenge of the Mummy favoriterna! Vi lämnade inte parken förräns kl 22, och när vi sen skulle åka mot Tampa så var det jättelånga bilköer pga en krock. Hemma igen strax efter midnatt!
Idag jobbar Fredrik och nu är jag, Filip Ida Hanna hemma. De andra har åkt iväg för att fixa lite saker. Jag försöker lägga ut lite bilder här, men det krånglar hela tiden, så jag lägger ut fler bilder på facebook, kolla där.



 

Min shopping!


Snart är vi på väg!

Försöker lägga ut en liten bild på min shopping, men det funkar inte, får prova senare. Nu är vi snart redo att bege oss till Orlando. Vi ska bo på Hyatt Place, och idag tror jag att det blir Adventure Island och imorgon siktar vi på Universal Studios.
Det är så kul att läsa alla kommentarer, så fortsätt o skriv!!

Färdigt!


Olle väntar på tandläkaren....


Olle hos tandläkaren, sen blev det shopping!!!

Fredrik jag och Olle kom iväg till tandläkaren imorse, och allt gick jättebra. Olle fick klara sig själv när de fixade till hans tänder, och vi satt i väntrummet. Han var superduktig, och som tur var så var inga nerver var skadade, så det gjorde inte ont. Allt blev klart på 1,5 h och vi fick betala 400 dollar (ca 2,400). 
Efter det så åkte vi hem och hämtade Filip o Viktor för att sedan åka till en outlet i Ellenton. Äntligen lite bra shopping!! Jenny o Nicke, Ida o Hanna var redan på plats när vi kom, så vi började med att luncha med dom. Jag köpte träningskläder på Nike, springskor på Reebok (hela familjen köpte för 1,200:-!!!), badlakan på Ralph Lauren, t-shirts och mjukisbrallor och en klocka på Hillfiger. Dit har man inte åkt för sista gången kan jag säga! 
Nu har alla gått o lagt sig, för imorgon måste vi upp tidigt. Nu är det Orlando och Disney som gäller! Rapport kommer på onsdag eller torsdag! 

Olyckskillen, ajajaj........


Stranden


Hanna o Ida på sin balkong


Nicke blir utelåst:)


Semesterfirare!


Vill ta med hem......


Alla ville hålla o klappa


Så söt liten hund


Incheckning på Hilton


Nya bilen!


Vilken helg vi haft!

Två helt underbara dagar på stranden blev det. Vi hade otrolig tur med vädret, klarblå himmel och strålande sol. Aj aj vad solen bränner:) Jag har köpt aloe vera gel burn relief och även aftersun aloe vera lotion, kändes skönt att smörja in min solsvedda kropp med! Vi har solat o badat och druckit goda drinkar, ätit god mat, hunnit shoppa lite och bara haft det helt underbart! Tills i eftermiddag då det hände en liten olycka. Olle dök ner i en våg på ganska grunt vatten och slog ihop tänderna i underkäken (som han har slagit av sen tidigare, så de är redan halva) mot tänderna i överkäken så de slogs av! Vilken otur han har stackarn.....Vi packade ihop lite tidigare och åkte till en tandläkare som skulle ha öppet. Men precis när vi kom fram vid 16-tiden så hade de stängt. Men vi fick en tid bokad tills imorgonbitti kl 09.00. Som tur är så har han inte så ont, han har tom kunnat äta lite. När vi kom hem så blev det mer bad, nu har vi grillat och ätit, och mycket mer händer nog inte ikväll.........här kommer lite bilder från helgen, och även hur Olle ser ut i munnen just nu.......

Olle, Filip o Viktor


Ida, Hanna, Jenny o Fredrik


Skål!


Mojito


Channelside


Adventure Island

Så heter vattenparken som vi var på igår, och vi hade jättekul. Där fanns rutschkanor som man skulle sitta i stora gummiringar och åka ner i, eller så skulle man ligga på en madrass, och det var branta och krokiga kanor, vågmaskin, och vattenlekpark och allt man kan tänka sig. Framåt eftermiddagen så började åskan, och då fick man inte åka. Men sen så avtog den och då hann vi med en stund till. När vi kom hem så hann vi med o skypa med Ulrika o Gabbi, fam Almén och Martina o Anders, härligt att se o höra er, I love skype!!:))
På kvällen tog vi taxi in till Channelside, 40 min, och så hamnade vi på en tapasrestaurang, supergott! Efter det strosade vi runt lite, tog en drink ,innan vi åkte hemåt igen. Alla störtade i säng på en gång. 
Nu är det full aktivitet här, vi ska bege oss till Clearwater Beach där vi även ska bo över inatt. Vi har bokat Hilton som ligger mitt på stranden! Igår fick vi äntligen hem vår nya bil, så det blir premiärtur idag. Bilder kommer efter helgen, nu tar jag semester:) 
Kram till alla!!

Det blev en dag på stranden

Igår så kom vi äntligen iväg till stranden! Vi kom inte iväg så tidigt som vi tänkt,  fattar inte hur trött man är....... Men vi åkte till Clearwater Beach. Helt underbart. Lång bred vit sandstrand och vattnet var ljummet, så tom jag kunde bada hur mycket som helst. Det tar runt 1h att åka, så imorgon lördag funderar vi på att boka in oss 1 natt på hotell där. Så nu har vi äntligen fått lite färg! När vi åkte hem så åkte vi hela vägen ner till St Pete Beach. 
Nu är det stressigt värre här, för idag så blir det ett vattenland här i Tampa. Det ligger precis vid Freddans jobb, där även Bush Gardens ligger, som vi får testa en annan dag. Fredrik jobbar även idag, så han missar det roliga:)
Jag får berätta mer senare för nu måste vi iväg!

Ida, Don José? ,Filip och Olle


Igår på restaurang Don José


Dags för powerwalk!


Snygga badbrudar


Nöjda killar i nya kepsar


Filmkväll


Johnson´s shopping

Vi kom hem lite före fam Johnson. Middagen var trevlig och barnen var fantastiska. Inte helt kul att sitta med en massa äldre herrar på en affärsmiddag, men de klarade sig galant. Vi var på en spansk tapas restaurang och maten var kanon! 
När vi kom hem så fick vi veta var fam Johnsons varit. International Plaza, mycket bra shopping!! Hanna köpte Heelys rullskor för endast 44 dollar. Vi köpte ett par till Olle i Täbban för 1100:- , synd för oss. Viktor fyndade på Abercrombie & Fitch. Så nu är även vi ivriga att komma dit:) Nu sitter vi o kollar på gamla Sex and the City avsnitt och barnen badar. I morgon blir det stranden för oss, hoppas på bra väder, men börjar det regna så har vi spanat in en outlet i Ellenton, så det får bli plan B......snart e det dags att sova.....

Middag på stan

Nu har fam Johnson gett sig iväg på en liten utflykt. Jag och barnen sitter och väntar på att Fredrik ska komma hem o hämta oss. Vi ska ut och äta tillsammans med några från hans jobb. Imorgon har vi tänkt att åka till beachen, vet inte riktigt vilken än, men rapport kommer......Hoppas på bättre väder  imorgon, för idag har inte solen visat sig så mycket, och just nu ser det mörkt ut.....

Regn regn regn o lite åska

Det blev aldrig någon promenad igår, för det regnade hela eftermiddagen och kvällen. Vi höll oss inomhus och gjorde inte så mycket. Kvällen avslutades med en film ; Definitely Maybe men jag somnade direkt så jag får väl se den en annan gång:)
Nu har vi precis ätit frukost och nu ska träningskläderna på! Fredrik jobbar idag och vi har en bil på 8 personer så vi får se om vi kommer iväg på nåt........

Pizza delivery

Här ligger vi vid poolen just nu, och solen skiner, härligt! Fredrik o Nicke skjutsar Filip o Viktor till Macys och vi andra är hemma vid poolen och solar och spelar kort. Jag har precis förlorat i bluffstopp, Olle vann. Vi har beställt pizza till lunch så nu väntar vi på att de ska komma hem snart. Jenny o jag måste nog gå två varv runt Cory Lake ikväll.......:) Igår efter middagen så blev det basket match, och även då förlorade mitt lag; det var tjejerna mot killarna. Annars händer nog inte så mycket mer här idag, skönt att bara slappa.

Bealls outlet, ingen hit!

Idag tänkte vi att vi skulle åka till en outlet. Vi googlade och hittade Bealls som inte skulle ligga allt för långt hemifrån. Men vilken besvikelse! Det var som att komma in på typ Bonus eller vad det heter........vilken besvikelse! Men man lär sig nåt varje dag:) 
Nu badas det för fullt, och solen skiner och snart ska grillen igång igen. Ikväll blir det kycklingfilé och klyftpotatis!


Vår adress o telefonnummer

Äntligen fungerar vår hemtelefon. Vårt nr är 001-813-436-0489 och adressen är:
10586 Cory Lake Dr
Tampa, FL 33647

Skriv o ring så mycket ni kan:)



Filmtajm!

Nu ska vi kolla på film. Fredrik ska jobba imorron så det blir en ganska tidig kväll. Vi ska se Fool´s Gold med Kate Hudson och Matthew McConaughey. 

KFC, gott!


Lite shopping o mera snabbmat

Skönt o va hemma igen. Idag började vi med en liten lätt lunch på KFC. Fredrik trodde att han beställde 12 bitars nuggets, men han fick in en stoooor hink full med friterade kycklingbitar och inte var det små nuggets:) Sen åkte vi till Macy´s. Filip och Viktor köpte varsina kepsar, Olle ett par gympadojor, Nicke handlade mest som vanligt; shorts o t-shirts bl a. Nu är killarna o spelar tennis, vi andra är här hemma o badar, just nu skiner solen, men det har varit växlande väder idag. Snart ska Jenny o jag ta vår dagliga runda, sen blir det middag!

Bad!


Basket.....


Middag!


Basketmatch poolbad o kortspel

Efter middagen så blev det basketmatch, tjejerna mot killarna, vet faktiskt inte hur matchen slutade, men det var jämt! Helt i onödan hade man duschat o fixat till sig, för efter matchen var man ju genomsvett! Då är det ju tur att man har en pool! Skönt med ett kvällsdop vill jag lova:) Efter det så kollade barnen på High School Musical 2 och vi andra spelade lite kort. Nu är vi trötta så det är dags att sova! Hoppas alla har haft en härlig helg so far....

Kram!

Grillpremiär!

Nu ska vi inviga vår grill för första gången. Det blir stora fina köttbitar lite hamburgare, pommes, bea sås och sallad! Jenny o jag fick gå själva runt Cory Lake och det var väldigt varmt och jobbigt. Fortsättningsvis måste vi gå tidigt på morgonen eller sent på kvällen......varje dag ska vi gå har vi sagt, vi får väl se hur det blir med det:)  Nu väntar duschen!

Jenny o jag har varit på spa......

På Ida o Hannas Spa. Helt fantastiskt! Jag fick rygg och nack-massage i 15 min för 1 dollar! Dit kommer vi gå igen:) Fredrik o Nicke har monterat färdigt möblerna och nu så monteras en basketkorg! Efter kaffet som vi ska ta nu, så ska vi försöka få med oss Nicke o Freddan på en promenad runt Cory Lake, vi får se om vi lyckas med det!

Hemmadag!

Idag ska vi bara vara hemma, skönt! Viktor Filip och Olle har stuckit bort till tennisbanan får se hur länge de orkar....30 grader just nu. Ida o Hanna sover fortfarande och vi andra är vid poolen. Idag ska Ikea komma till oss och leverera möblerna vi köpte, och då får Fredrik o Nicke lite att göra:) 

Go natt!


Nicke e nog inte inne på min blogg.....


Barnen badar


Jenny Hanna o Fredrik


Jag Nicke o Hanna


Så här blev de; Freddans Frozen Margaritas!


Välkomna!


Så kom dom äntligen!

Oj vad vi väntade. Vet inte exakt vad klockan blev, men tillslut så var de här. Alla var jättespralliga och allt skulle visas. Sen drack vi välkomstdrink och åt tacos, och sen skulle det badas! Här kommer lite bilder från kvällen. Kl är nu 01.00 vår tid och Jenny o barnen sover, Freddan o Nicke sitter ute o ljuger och jag ska oxå sova nu. Vi hörs imorron igen,
Kram till alla!

Dags att förbereda middagen!

Nu e klockan 18.30 och familjen Johnson ska landa strax om tidtabellen håller. Ska försöka  att göra frozen Margaritas tills de kommer, sen blir det tacos. Idag har jag inte shoppat nånting, men det har Fille o Freddan gjort. En bil har vi köpt idag! En Volvo XC90 i silver -05, jag kan lägga ut bild på den när vi får den.Vi ska hämta den på måndag. Vi kommer behöva en bil till sen, för annars kommer man ingen vart här. (Undra vad jag ska ha för cab....?:))
Imorgon kanske det kommer bilder på fam Johnson:)

Poolen, dit ska jag nu!


Olle spelar Rockband PS3 i gameroom


Idas rum


Samma fast från andra hållet.....


Great room


Avskedskommittén:)


Avresedagen på Arlanda


Inbrottet!


Fler bilder!

Nu ska jag försöka lägga ut lite mer bilder så ni får se. Dessvärre har jag inte riktigt hajat hur man gör, man borde väl kunna lägga flera bilder samtidigt? Och inte heller får jag med bildtexten som jag skriver utan bara själva rubriken.....men jag kanske kommer på hur man gör senare.....
Nu har vi röjt lite här på morgonen, även ringt till polisen för att höra om de vet nåt mer om inbrottet. Jag tänkte att de kunde ringa o säga att de hittat våra pass....:) tänk va smidigt det skulle va! Sen får det nog bli poolen en stund, jag har faktiskt inte badat än, men det va det väl ingen som trodde heller?

Utsikt mot framsidan!


Nu e vi trötta!

Mycket kan man tycka om Ikea, men visst är det väl alltid nåt som ska strula? Vi fick hjälp med det mesta av ihopmonteringen av det som vi beställde hemma från Sverige. Men bla en garderob + en tv-möbel kunde  de inte sätta ihop för det fattades gångjärn och hyllplan osv. Men inte bara det, nu när vi skulle fixa det så är det ju helt fel storlekar! Garderobsdörrarna är för breda, hyllorna för smala osv osv........SÅ j.....a irriterande!!! Men men, det får fixa sig nån annan dag! Nu tänker vi inte åka dit på ett bra tag. Vi köpte matsalsbord o stolar och även fåtöljer och ett  bord. Ida fick ett skrivbord, givetvis var det hon ville ha slut, men hon blev nöjd ändå. Sen blev det lampor , tavlor och en massa annat smått o gott som man bara måste köpa:) 
Klockan är snart 01.00 och nu e det dags att sova! Imorgon fredag kommer Jenny Nicke Viktor o Hanna och det ska bli såå kul! De flyger med US Airways och ska landa här i Tampa runt 19 tror jag. 
Hörs snart igen!



Ha ha, ja nu funkar det...

Gomorron, här är kl 09.40 och hela familijen är uppe nu, dags för frukost. Vi väntar på att få våra utemöbler, de skulle komma med dom vid 10.00. Solen skiner och det är 30 grader i skuggan, varmt o skönt. Det första Olle sa när han vaknade var att han INTE ville åka till Ikea, stackarn. Filip o Ida vill faktiskt, konstigt nog. Men de ska köpa lite till sina rum, och det är ju kul. När vi var där förra gången så var vi så ivriga, så vi började att lasta i vagnarna med glas/tallrikar /bestick kastruller o sånt, så vi kom aldrig upp till restaurangen o möbelavd. Det var inte läge med 5 proppfulla vagnar:) Så idag ska vi börja med övervåningen och så vill vi ju äta köttbullar förstås!!!
Nu ska Ida låna min dator, den är väldigt poppis just nu!
Kram så länge!


Testar igen!

Skrev igår, men vart har det tagit vägen?

Nej, vart tog mitt inlägg vägen?

Provar igen, skrev ett långt inlägg för en stund sen som är helt borta?
Funkar det nu?


JAAAAA, det funkar!!!!!!!

Man blir ju helt tokig av att inte ha internet! Och ingen telefon heller, helt avskärmad från omvärlden:) Men nu så! Vi har som sagt shoppat o shoppat o shoppat, så nu vill jag inte mer! Det kunde man väl inte tro:) Men tyvärr är vi inte klara än, så det lär bli mera. Vi har hunnit med en vända till IKEA, Home Depot och Lowes som är som typ Bauhaus, matafärrer som Publix, Wal Mart, Target och sen har vi ätit på Mc Donalds, Wendys, Taco Bell , Subway och Dunkin Donuts för att nämna några. Ulrika, jag saknar spåret, haha!! Igår tog hela familjen en promenad runt vårt område, Cory Lake och det tog ca 50 min, så det blir en bra runda att ta. Men det är ju sååå himla varmt, så frågan är när man ska orka med det. 
I fredags den 4:e juli åkte vi ner till Channelside, det är ett område med en massa restauranger och även St Pete Times Forum ligger där, hockey arenan. Det var liveband som spelade och en massa folk. Så att äta på nån av restaurangerna var ju inte till att tänka på, eftersom vi inte bokat bord. Men vi strosade runt en stund innan vi åkte hemåt, och den kvällen blev det nog Mc om jag minns rätt. 
Här är klockan nu 19.00, min dator är inställd på svensk tid fortfarande. Solen skiner, barnen badar och jag o Freddan sitter med våra datorer:) 
Jag har precis pratat med Jenny, och nu längtar vi tills fredag då familjen Johnson kommer! Men de är inte våra första gäster. Vi har haft besök av Fredriks jobbarkompis från Smedjebacken; Tomas med son Andreas. De fick hjälpa till med att handla tv-apparater, tack för hjälpen!
Imorgon får vi våra trädgårdsmöbler och sen åker vi nog till IKEA igen:) Som sagt vi har en del kvar att handla. Jag ska försöka lägga ut lite bilder så snart som möjligt.
Vad skönt att äntligen ha kontakt igen!

Snart utcheckning!

Nu sitter jag här ensam på hotellrummet, vilket tur att jag har internet!!!:)) Fredrik o barnen har åkt med hälften av alla väskor till huset, eller hem menar jag, och sen ska Freddan hämta upp mig o resten. Skönt att få lämna hotellet. Jag fick så himla ont i nacken inatt, tror det är luftkonditioneringen. Men tur att det finns sånt ändå. Här är det inget bra klimat för min frisyr om man säger så......Jättevarmt o jättefuktigt. Hur ska man hålla sig fräsch en hel dag här? Sen undrar jag hur folk kan knalla omkring i kostym? Igår var det växlande väder, soligt o disigt och på kvällen åskade det och regnade rejält. Skulle vara så ett par dar nu. Olle hann o inviga poolen igår, men den var inte så ren så den måste vi städa ordentligt. Imorgon är det ju den stora dagen här 4th of july, så allt är stängt då. Skulle vara skönt o få ligga o slappa vid poolen då, så solsängar måste vi köpa!:)



Äntligen!!!!

Nu har vi ju varit framme ett tag här, som alla vet:) Sen är det ju det där med internet! Just nu känner jag mig som värsta datasnillet, hihi. Familjen sover och jag är jättepigg, kl är 06.45 på morgonen här. Tänkte att jag skulle göra ett försök att komma ut på internet och vips så funkade det!

Flygresan över gick jättebra! Hur smidigt som helst faktiskt. Väldigt små plan dock, och Freddan som alltid annars flyger business,(men inte nu med familjen?), och Filip som hade förväntat sig gott om plats, egen tv-skärm osv blev väldigt besvikna! Kändes som en vanlig charterflight. Så nu vet ni det alla som jag har bokat in på samma rutt över jul o nyår;)
Men vi andra klagade inte. Stackars Ida fick förvisso ett helt glas juice i knät av flygvärdinnan, men hon var lika glad för det.

Väl framme i Tampa så tog jag o Ida o Olle taxi, medans Fille o Freddan hämtade vår hyrbil som vi ska ha i en månad tills vi har köpt en. Vi hade ju en hel del bagage, och faktiskt så var det inte så mycket som jag trodde. Några väskor vägde under 20 kg och ett par vägde över tillåtna 23 kg, och nej vi ville inte packa om väskorna som incheckningskillen frågade. Vi betalade hellre 600:- som det kostade. Allafall, vi åkte till vårt hotell Embassey Suite och checkade in. Alla var helt otroligt pigga o glada. Vi höll oss vakna till 22 innan vi somnade, och käkade middag på hotellet.

Ja sen hände det tråkiga. Vi hade glömt EN liten väska i bilen, som råkade vara Freddans handbagage med hans dator och våra visum o pass. Och jovisst, INBROTT i bilen, väskan borta! Fy fan vad man blir förbannad!!!! Hur kunde vi glömma den???!!!! Men polisen kom på mindre en 1 minut, helt otroligt. Så nu är det bara att avvakta o se hur det går med det.  Framrutan var smashad så vi fick åka ut till flygplatsen direkt och byta bil. De hade även snott gps:en som vi hade hyrt. Så vi bytte vår vita Dodge till en blå Chevrolet, gick smidigt. 

Därefter åkte vi till Fredriks jobb och hälsade på. Sen var ju alla såååå ivriga att åka till huset, och där fanns Karen, från Freddans jobb. Hon har hjälpt till med hur mycket som helst, vet inte vad vi gjort utan henne!
Barnen var så himla spralliga och glada, och de blev ju inte mindre spralliga när vi kom in i huset. Helt otroligt vilket hus!! Om vi inte trivs här i Tampa så kommer vi allafall stortrivas i huset! Bilderna som ni sett stämmer helt överens!
Vi har ju köpt möbler på IKEA i Orlando hemma från Sverige. Så nu var man ju helspänd på hur allt skulle passa o så. Tre killar jobbade från lunch till 22 igår kväll med att skruva ihop allt! Så snabba dom var! Skulle vi gjort det, så hade vi nog knappt varit klara till jul.......Allt blev superbra! Så idag ska vi checka ut från hotellet, sen måste vi åka o shoppa, jippi! Vi behöver allt om man säger så. Sänglinnen, porslin, grill, mer möbler, tv-apparater, telefon och MAT. Så vi har o göra om man säger så. Men jag säger bara vilken tur att vi kunde köpa så pass mycket möbler innan vi kom, även att vi fick chansa. Det hade varit fruktansvärt att åka runt o leta sängar, soffor osv. Barnens rum är helt möblerade nu! Nu är det småfix kvar bara.

De ska även komma o installera internet o tv idag, så förhoppningsvis kan jag blogga ikväll igen om allt fungerar!
Nu vill jag väcka familjen så vi kommer igång här:)

Tusen tack till Anders o Lasse som skjutsade ut oss till Arlanda! Och vilken överraskning att Alva följde med! Och inte nog med det, vem står på Arlanda mer???? Linda , Elsa o Arvid! Så himla kul det var, vi blev jätteglada!!!!

Kram till er alla, hörs snart igen!



Snart dags!

Då är hela familjen uppe o påklädda. Igår när vi skulle förboka taxi, så gick inte det pga busstrejk. Som tur är så har man ju helt underbara vänner som ställer upp o skjutsar oss till Arlanda. Tack Lars o Anders och ni andra som erbjudit er!
Alla väskor står nu klara, ett under om ni frågar mig, och som sagt undra vad allt väger?!
Hos Tobbe lämnar vi nu våra täcken o kuddar, sängkläder och ett par väskor som vi inte får med oss. Tobbe, du får väl slänga det du inte vill ha.......hoppas ok??
Vi ska flyga med Continental via New York, och vi landar i Tampa lokal tid runt 17.30-18.00

Ha en bra dag här hemma så hörs vi när vi är i USA!

RSS 2.0