Tisdag 30:e mars

Olle och jag har varit på hockeyträning ikväll. På vägen hem körde vi förbi Chick-Fil-A och tog med oss middag hem till allihopa.
Nu har jag precis tittat på finalen av Mästarnas Mästare, och jag tycker att Louise Karlsson borde vunnit! Shit så duktig hon har varit!

Men det största som hänt i dag är att William fyllt 6 år!!!! Massor med grattiskramar från oss!


Måndag

Dagen började med åska och regn, så jag ställde in morgon promenaden med Kim och Marilyn. Sen var jag på väg ut hela dan, men kom aldrig riktigt till skott.....Vädret blev iallafall fint, men inte ens det hjälpte.
Ida kände sig krasslig, så hon stannande hemma från skolan idag, tror dock hon kan gå imorgon. Ikväll blev det film, "Did you hear about the Morgans?" med Hugh Grant  och Sarah Jessica Parker, helt klart godkänd. Nu sitter Petra och Ida och ska se ytterligare en film, New Moon, men den har vi ju redan sett en gång......

Söndag

Idag har det regnat och åskat hela dan. Det blev en lugn och skön dag inne, och vi har sett film "The Blind Side".
Freddan har packat väskan igen och är nu i Austin, Texas. Hela veckan ska han vara borta, kommer hem på fredag igen. Men sen kommer det dröja ett tag innan han ska resa igen hoppas jag.
På lördag kommer äntligen fam Fredriksson, vi längtar!



Lördag

Idag har Petra, Ida, Olle och jag varit i Fort Desoto Park/Beach och träffat andra svenskar som bor här. Svenska Klubben hade ordnat vårfest, och vi har umgåtts, lekt och ätit gott. Freddan och Filip har spenderat denna härliga dag inne i ishallen. Filip har tränat i 5h idag!


Olle och Ida mfl badade i havet! Vi gissar på att det är ca 23 grader.....





Nu väntar vi på att Freddan o Fille ska komma hem från ishallen. Klockan är 20,30 så när de kommer hem blir det att se på film....



Underbara fredagkväll!

Freddan är hemma igen, äntligen! En underbar dag med ca 25 grader, strålande sol och svag bris;) Ikväll blev det middag på Wasabi, alla utom Olle följde med. Han valde att stanna hemma, så vi tog med oss Mc Donald´s på vägen hem till honom;)
Nu sitter jag o Freddan, för första gången på väldigt länge, ute på terrassen med varsitt glas vin och njuter, helt underbart.




Våffeldagen!

Åkte iväg och inhandlade ett våffeljärn dagen till ära! Ida fixade smeten och gräddade våfflor till oss, supergott!


Här gräddas det för fullt.....


Våffla med spraygrädde, glass och hallon/blåbärssylt från Ikea

Freddan skulle ha landat här hemma vid 17-tiden i eftermiddags, men missade flyget. Inte nog med det, det gick inget mer flyg! Även imorgon var alla flyg fullbokade från Indianapolis. Så nu sitter han och kör en hyrbil i 5h till Columbus istället, ska checka in på hotell för natten och flyga hem tidigt imorgonbitti. Stackars honom:(



Idas sillybands....(några av dom)

Hittade de här bilderna på Idas blogg, hon tar lite bättre kort än mig;)



Onsdag

Äntligen lite värme igen! En helt underbar dag har det varit idag. Det började väldigt dimmigt imorse, men sen blev det kanonväder. Petra och jag passade på att ligga en stund i solsängarna, skönt!


Poolen är inte varm än, knappa 16 grader......

Förresten, håller man på med Silly Bands hemma? Det är poppis här allafall, både bland tjejer o killar. (Stora som små...?)


Här är några ur Olles samling. Det är gummiarmband i olika former och figurer, så byter man med varandra.
Tänk vad de hittar på!

Tisdag

Igår eftermiddag åkte vi förbi vårt nya hus och tog lite mått och kollade in vad vi behöver måla innan vi ska flytta in. Fredrik fick även en lektion i allt tekniskt/elektriskt som vi behöver veta. Vill flytta nu!
Idag började vårsäsongen i hockeyn, så uppehållet varade inte så länge;) Olle spelar kvar i samma lag, de har fått 3 nya spelare, annars är det samma. Filip däremot har bestämt sig för att lämna JR Bulls och ikväll är han och tränar med Flames som ligger i Ellenton. Nu blir det längre att åka, men som tur är kan vi samåka flera stycken.
Freddan har landat i Indianapolis, igen, och kommer hem på torsdagkväll.
Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla in Grey´s och Desperate Housewives som jag missade förra veckan, och vänta på att Filip ska komma hem från träningen....

Rapport från helgen som varit

Då var vi hemma igen och helgen gick lika fort som den alltid gör. Måste erkänna att vi faktiskt inte varit i Miami som jag sa.....inte ens i Fort Lauderdale var vi, utan i Plantation. Det ligger väldigt nära allafall;)
När vi checkat in på vårt hotell i fredags så skjutsade Freddan oss tjejer till Sawgrass Mall, som är Foridas största shoppingcenter. Ida, Petra och jag strosade runt där en stund, shoppade inget!, och sen hämtade Freddan oss lagom till Filips match skulle börja vid 19-tiden.
Fille kunde spela matchen och gjorde 1-0 målet, supersnyggt! De vann tillslut med 2-0.

På lördagen tog vi tjejer sovmorgon, skippade 11 matchen och spenderade dagen vid poolen istället.
Den matchen förlorade de med 0-3.


Toppen tyckte Ida;)

I väntan på match......

Ytterligare en match på kvällen och den såg även vi tjejer och då blev det vinst igen, 7-2. Lördagkvällen blev det pizzaparty med hela gänget på hotellet, trevligt.

På söndagen hade vi tänkt hinna med en sväng till stranden på förmiddagen, men det var molnigt, så vi skippade det.
Helgens varmaste dag var det allafall.
Finalen spelade de mot laget de förlorade mot på lördagfm, och tyvärr blev det förlust även denna gång, men med 2-7. Filip gjorde ett mål som blev bortdömt, och efter det kom de aldrig riktigt ikapp....Men en andra plats är ju inte fy skam!

Silvermedaljörer Wharton Wildcats




Torsdag

Äntligen är Freddan hemma igen! Landade ikväll efter ett par dagar i Phoenix.
Idag åkte Fille och jag till doktorn och tog ett halsprov, som visade sig vara positivt. En riktig dunderkur fick han utskriven och inom 24h så ska han vara smittfri. Ingen feber idag, och han har varit pigg för övrigt.  Vi kommer åka till Miami som planerat imorgon, men vi får se om han kan spela matchen på kvällen, annars hoppas vi på lördagen.

Här väntar Fille på doktorn och "domen"....


Nu väntar ett par härliga dagar i Miami, med både hockey, sol o bad och kanske lite shopping....
Ha en underbar helg därhemma!

Onsdag 17:e mars

Idag har Fille varit piggare, han har inte sovit hela dagen, men halsen är tjock och febern är kvar. Kanske borde vi åka och ta ett halsprov, ifall han behöver penicillin. Vi får se hur han känner sig imorgon.
Jag åkte till Wiregrass och träffade Amy och hennes kompis Malin (från Stockholm) som är här med sin familj och hälsar på, trevligt!
Ikväll har Olle och jag varit i Brandon, då det var tryout för vårsäsongen. Tycker det är så himla irriterande att alla måste göra tryout och betala 20 dollar, när de mycket väl vet vad killarna går för. Att nya spelare ska göra det, fattar jag, men det är klart då tjänar de inte lika mycket pengar.
Idag har Lasse fyllt 40 år , och snart kommer ni,  så då får vi fira med mera champagne!


Linda, snart e det din tur.....sen min......sen Martina....osv......;)

Filip är sjuk

Imorse när Filip inte kommit ner till köket, så hittade jag honom i sängen med jättehög feber. Det var inget snack om saken att han var sjuk om man säger så. Han har sovit i stort sett hela dagen, kom ner en sväng nu ikväll, men kunde inte ens se Lightning matchen på tv. Fortsatt feber och värk i hela kroppen. Stackarn, hoppas han hinner bli frisk till helgen......

Måndag

Nu är vi precis hemkomna från ett föräldramöte med highschool laget inför helgens resa till Miami. Det är trots allt därför vi åker, för att Fille ska spela hockey. Sen kanske vi tjejer väljer stranden och/eller shopping istället nån dag;)
Det ska allafall bli väldigt kul att komma iväg på en liten tripp!
Olle valde att stanna hemma ikväll och då fick han oxå laga sin egen middag. Han fixade pommes och nuggets och vi andra käkade ihop med laget. Jag hann dock se till att ugnen blev avstängd ordentligt innan vi stack.
Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på Halv åtta hos mig. Jag såg Svenska Hollywoodfruar tidigare, och Maria är helt klart min favorit. De där Barbie tanterna är ju så pinsamma så fy.........

Sommartid

I natt ställde vi om klockorna här, sommartiden är tillbaka! Så tills ni ändrar tiden därhemma så är det endast 5h som skiljer. Freddan packade ihop sin resväska igen och begav sig i god tid till flygplatsen. Han tänkte passa på att klippa sig. Dessvärre var klipperiet stängt på söndagar, och dessutom var hans flyg till Phoenix FLERA timmar försenat! Usch o fy så tråkigt!
Vi andra åkte till Brandon, där Olle klippte håret (ytterst lite), och barnen köpte nya kläder (även Petra köpte nog nåt litet:). Innan vi åkte hem så passade vi på att äta på Ruby Tuesday. De har en supergod och fräsch salladsbuffé som vi åt, förutom Olle som beställde pasta. Om ni vill se vad Ida shoppade så kolla in hennes blogg här!

GRATTIS till Jenny som fyllt år idag, nu är vi lika många år ett tag;)

Lördag

Rätt låt vann, eller hur? Tittade inte på hela Melodifestivalen, men hann se slutdelen allafall, och hon är bra Anna! Låten fastnar;)
Idag hade vi hoppats på att få komma in i vårt nya hus, men tyvärr så skulle de resa bort och inte komma hem förräns måndagkväll. Då är inte Freddan hemma, för han åker imorgon redan till Phoenix, kommer hem torsdagkväll. På fredag morgon åker vi hela familjen till Miami, så nu dröjer det innan vi kan åka förbi där. Typiskt!
Efter regn kommer solsken och idag har det varit helt underbart. Det blev en sväng runt sjön, OCH en sväng in på gymet för mig o Freddan. Jag är verkligen ingen gym människa, tycker det är så himla tråkigt. Men det blev 15 min på crosstrainern och 10 min på cykel för mig, bättre än inget.  Fy satan vad det var långtråkigt/jobbigt på crosstrainern, eller vad säger du Toja?


Vårt clubhus där gymet ligger

Litet, men härlig utsikt allafall

På eftermiddag blev det en sväng till Wiregrass där vi käkade tidig middag på GrillSmith.



Vi hann även med en liten shoppingsväng innan vi åkte hemåt igen. Nu sitter allihopa och kollar på "Along came Polly", vi har även smaskat i oss fruktsallad, glass, grädde o lite annat smått o gott.

Melodifestivalen

Har inte haft nån koll alls på detta, så igårkväll lyssnade jag igenom bidragen lite snabbt. Mina favoriter är Darin, Andreas Johnson och Anna Bergendahl.
Vem har ni som favorit? Och vem vinner......?



Fredagkväll

Nu är vi hemma efter middag på Lee Roy Selmon´s. Fredrik kom hem igårkväll vid 21,30, efter förseningar pga ovädret. Även idag har det regnat o regnat så poolen svämmat över!
Nu sitter vi här, Freddan, Fille, Olle, Ida, Petra och jag och kollar på Lightning som spelar mot Capitols. Med ca 10 minuter kvar av matchen så leder Tampa med 3-2. (Washington gjorde precis sitt andra mål så jag fick ändra)
Imorgon har vi ingenting på schemat så vi får sovmorgon, skönt!! Förhoppningsvis ska vi till vårt nya hus och mäta och ta en koll till;)
Ha en fortsatt trevlig helg!
Sist men inte minst så säger vi GRATTIS till Simon som fyllt 15 år idag, Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra Hurra!

Oväder!

Idag har jag inte gjort ett smack! Hasat omkring i mina mjukisbrallor hela dan, kollat på webtv och surfat runt på internet och skypat en stund. Ute har det åskat och regnat om vartannat, så att gå ut har inte varit aktuellt. Det har varit tornadovarning, och på nyheterna uppmandes man att stanna inomhus.
Freddan skulle ha landat här i Tampa vid 16-tiden, men planet fick istället gå ner i Alabama. Nu fick jag precis ett sms och förhoppningsvis kommer de iväg nu när klockan strax är 19.....jag håller tummarna.


Poolen är nära att svämma över.....

Verkar som det ska bli samma väder imorgon, men fint till helgen igen.

Onsdag

Idag blev det en stund i solsängen! Sol och ca 25 grader, helt perfekt. Men imorgon och fredag är det risk för åska och regn. Freddan åkte till Indianapolis igår och kommer hem igen imorgonkväll.
Den här veckan har barnen FCAT prov i skolan, typ nationella prov. Olle och Filip har läsförståelse och matte, Ida har läsförståelse, matte och science. Skrivning hade de för ett tag sedan.

Middag intogs här ikväll



Nu när det är FCAT prov i skolorna, så kan man få gratis frukost på Mc Donald´s, inte illa......

Måndag

Vi såg "The Box" igårkväll och jag somnade inte, trots att filmen var rätt usel. Olle kom iväg till skolan imorse, fortfarande lite tjock i halsen men pigg för övrigt.
Jag följde med Petra till körkorts stället och inom 1 vecka har även hon ett Florida körkort i sin ägo. Upptäckte att mitt går ut i maj, men det passar ganska bra för man måste byta ut körkortet när man flyttar, eftersom adressen står där.
Vi hann även med att fixa naglarna innan Petra åkte till skolan. Jag åkte hem och satte mig ute i det härliga vädret och bara njöt, underbart är det!

Söndagkväll

Äntligen har värmen kommit tillbaka igen! Lördag och söndag har varit helt underbara dagar, och givetvis har man passat på att sola lite. Men inte en dag utan ett besök i ishallen;) Filip spelade highschool match igår, men de förlorade med 4-2 och slutade som 2:a totalt sett. Lagen som kom 1:a och 2:a får åka till Miami och spela en turnering mot andra highschool lag och den spelas i Miami om 2 veckor. Då ska vi nog passa på att ta en liten minisemester hela familjen.
Idag har vi bara haft det lugnt och skönt här hemma. Freddan var tyvärr tvungen att jobba på en mässa som började idag, här i Tampa. Nu har han precis kommit hem, så det kanske får bli en film att somna till. Olle har fortfarande ont i halsen, vi får se om han kan gå till skolan imorgon.


Malin 35 år!

Stort grattis på födelsedagen, hoppas du får en toppendag!



Kram från oss!

Fredagkväll

Här är klockan 20,00 och det är bara jag och Olle hemma. Filip och Freddan är i ishallen, highschool match kl 21 ikväll. Alla de andra åkte iväg till Stonewood Grill för att äta middag, men Olle är sjuk så jag är hemma och håller honom sällskap. Olle har varit hemma från skolan både torsdag och fredag, han har feber och ont i halsen. Så nu har vi krupit upp i soffan tillsammans, Olle kollar Disneychannel och jag har precis sett Solsidan, det är så himla bra!
Imorgon är det dags för Tobbe, Mackan och Åsa att åka hem igen, men de kommer nog snart tillbaka, för de kanske har köpt ett hus här.......!

Onsdag

Ännu en kall dag här i Florida! Solen skiner, men det är fortfarande kallt för årstiden....men vi slipper snön tack o lov;)
Ikväll blev det middag här hemma.  Hemmagjord kycklingsallad för vissa och pizza från Papa Johns för vissa. Gott var det allafall! Nu sitter vi och umgås med ett glas vin och har det allmänt trivsamt;)


Snodde bilderna från Idas blogg......http://idaakermark.blogg.se

Tisdag

Idag har Åsa och jag åkt runt till olika möbelaffärer. Vi har kollat in Havertys, Ashleys, American Signature och Kanes. Men tacka vet jag IKEA;)
Så fort alla kommit hem från skola och jobb så åkte vi ner till downtown. Även Christina, Nicholas och Adrian följde med. Det blev middag på Bennigan´s innan vi gick till St Pete Times Forum och tittade på Lightning som mötte Philadelphia Flyers. Ganska bra match tills 3:e perioden började, då det stod 2-2. Sen gick allt utför och matchen slutade med förlust 2-7! Nåja, många mål fick vi ju se allafall.....




1:a mars

Ikväll blev det middag på Bonefish Grill och nu är jag så mätt så hälften vore nog........ Innan middagen hann vi åka runt och kolla lite möbler, mest för skojs skull;)
Tidigare på eftermiddagen skjutsade jag Filip och Mikey till highschool hockeyträningen.
Idag har det varit superskönt väder, sol och runt 20 grader. Nu har jag inget mer att berätta om, dags att sova!

Söndag

Ännu en hockeyhelg till ända! Olle har spelat cup i helgen och det slutade med ett silver, inte så dåligt. Deras match var dock inte lika spännande som OS-finalen mellan USA-Canada. Attans att inte USA kunde vinna! Vi fick spela in den matchen, och se den senare, så precis nu har vi tittat klart och klockan är 22,00. Vi satstade pengar på resultatet, och Åsa vann hela 80 dollar.
Här kommer bilder från helgen....





Ikväll grillade vi, det var längesen sist.....





Och givetvis så har man ätit alldeles för mycket, igen.....

Men imorgon är det en ny vecka och nya tag som gäller!

RSS 2.0