Kyliga dagar

Riktigt kalla nätter har vi haft nu, nästan på nollan. Soligt och blåsigt och max 18 grader (i skuggan) idag. Men nu väntar vi på varmare väder, tackolov! Igår passade vi på att ta en shoppingdag, och det blev en sväng till Brandon.
Vi blir riktigt bortskämda här med Farmor och Farfar som lagar mat varje dag. Dessutom så har Farmor och Ida bakat en hel del.
Idag när jag kom hem från Zumban så doftade huset gott av köttbullar!
Mums!
Min vecka att skjutsa Ida och Oscar till skolan, så här såg det ut på vägen hem tidigt imorse.....
Ikväll lagade Farfar en jättegod broccoli gratäng!
Vi spelade kort, Tre trissar, och jag gick och vann före Farmor i sista omgången. Olle har varit på hockeyträning, Ida på sång och gitarrlektion, och ikväll runt midnatt landar Freddan.
Och titta vad jag fick idag, vilken lycka! Tusen tack Kickan o Anders! (som hälsar på hos Tobbe o Åsa)
 
 

Trädgårdsfix och fortsatt sjukstuga.....

Trots att sjukdomarna vägrar släppa taget om oss här, så har vi lyckats få en hel del gjort. Hela dagen igår planterade vi och fixade ute i trädgården. Fyllde på med täckbark och planterade lite växter, klippte ner buskar. Fint blev det!
Så här trist såg det ut före
En liten palm och ny täckbark
Ida och Farmor bakade en jättegod kanelbullesockerkaka till fikat!
Filip och Freddan åkte till New York i fredags, Filips spring break är över. En hel månad har han varit hemma, oj vad fort det gått! Nu spelar han hockey hela helgen i NYC innan han flyger tillbaka till Maine och skolan senare ikväll.
I onsdags tog vi en sväng till Ikea, Fille, Farmor, Farfar och jag. Handlade hem lite till påsk, dessvärre var ansjovisen slut. Köttbullar till lunch! (inget hästkött i dessa;)
Syskonen i bubbelpoolen i torsdagskväll♥
Nu träffar vi Filip i maj nästa gång då vi åker upp till Kents Hill, Maine och är med på hans student!
 
Och så dennna magsjuka som drabbat oss. Olle blev nästa man ut och torsdag, fredag var han däckad. Igår mådde äntligen allihopa toppen, men det varade inte många timmar.....Inatt var det Farmors tur....... Jag är den enda som klarat mig hittills, är det min tur härnäst?
 
 
 

Sjukstuga

Usch o fy! Här är vi allt annat än krya. Det började med att Farfar blev sjuk första dagen här, i magsjuka. Även Charina hade känningar av halsont och feber. Sen har Filip, Freddan och Ida hakat på Farfars magsjuka. Jag har mer fått halsont, o öm kropp. Lite feber och förkylning.
Men vi biter ihop och kämpar på! Idag gick vi runt sjön, jag, Farfar, Farmor och Molly.
Väderprognosen visade på åska och dåligt väder idag, ojojoj så fel det blev. Helt fantastikt väder hela dagen! Tur när det är åt det hållet:)
Resten av dagen har vi tillbringat på bryggan. Bok, ett glas vin, liten tupplur....
Nu håller vi tummarna för att vi andra klarar oss från magsjukan! Farfar och Fille som var först ut, är inte helt o hållet friska än......

Väskan är här!

Imorse kl 02,30 fick vi Farmors väska levererad till huset. Fick besked på förmiddagen att väskan hittats, vilken lycka! Kl 16,00 skulle den landa i Tampa, den hade hamnat hos fel flygbolag i Chicago och fastnat där. Allafall så får vi besked om att den ska lämna flygplatsen 17,30 och att vi får räkna med att det kan dröja tills kl 21,30 innan den kommer till oss. Kl 21,00 ringer snubben som levererar och meddelar att det kan ta allt från 2-4 h innnan han är hos oss. Va?! Man undrar ju va fasen de håller på med?!. När klockan är 01,30 ger vi upp och går och lägger oss, och först 02,30 plingar det på dörren......Irriterande! En hel lördagkväll fick vi ägna åt att vänta o vänta.....
I fredags var vi tvugna att ge oss ut på en shoppingtur, eftersom Farmor inte hade ett endaste skvatt att byta om till. Inga underkläder, badkläder, smink, necessär eller ett endaste ombyte hade hon ju. Men det löste vi snabbt efter ett par timmar i Wiregrass.
När vi kom hem fixade vi middag och det var Yoonas sista kväll här för den här gången.
Yoona bakom kameran:) Fredrik kom hem från Charlotte, men först kl 01,00 och då hade vi somnat allihopa.
På lördagen slappade vi här hemma, solade på bryggan och åkte båt. Såg massa alligatorer!
Sen har vi varit lite halvkrassliga ett par  av oss. Kjell fick nån släng av magsjuka under fredagen och är inte helt 100 än, jag mådde illa hela lördagen och trodde min tur var kommen, istället var det Fille som fick ägna lördagnatten på toaletten....Inte kul. Nu hoppas vi att ingen mer behöver bli sjuk. Jag har lite halsont och även Farmor var krasslig i feber och huvudvärk första dagarna här.
Nu är Springbreak över för denna gång, och imorgon är det dags för skola igen.

Nu är de här!

Farmor och Farfar landade på utsatt tid igårkväll 22,10. Allt var frid och fröjd och första väskan kom rullandes på bandet precis lagom när vi kom ner till bagageutlämningen. Men sen tog det stopp! Inga fler väskor kom och Farmors saknas fortfarande......Inte kul alls. Hon har allt där i, även Kjells necessär. Vi har väntat hela dagen på samtalet om att väskan är upphittad och på väg att levereras, men icke....
Här har vi fortfarande hoppet uppe om att väskan ska komma......
Vilken (o)tur för oss att presenter och annat var packat i Farfars väska:)
Massa gott godis, och så lite gräddsås på det;) TACK Malin, Martin, Ivar och Hilma som skickat med ännu mer godis!
Idag har vi haft en lugn och mysig dag här hemma. Lång frukost, suttit på bryggan (både farmor o farfar fått färg) grillat och nu avslutar vi med Lightning på tv. Filip och Yoona är och ser matchen live.
Farfar grillar!
Fredrik är i Charlotte på mässa, och han kommer hem först imorgon (fredag) midnatt.
 
 
 

Spring break 2013

Nästa vecka har även Olle och Ida lov, så skönt! Här har varit riktigt kallt ända sen förra fredagen. Dagarna helt ok, men nätterna och morgnarna kalla, så kallt att Freddan inte kan gå runt sjön:) Och då snackar vi inte minusgrader ens......Men man blir bortskämd. Nu ska det dock vända hoppas vi på. Ser framemot en helg med ingenting inbokat! Förhoppningsvis ska vi sola och åka båt, och bara lata oss här hemma.
Tröttheten har hållt i sig, och det har inte hänt för mycket i veckan.
Idag har Molly fått sig ett välbehövligt bad, så nu luktar hon gott och är så fin.
Marie var snäll och skickade med flera böcker till mig, så nu är jag helt inne i denna bok.
Har 2 till efter denna som ligger och väntar. Läste även ut Sandmannen, Kepler, häromdagen, jösses så bra den var!
Nu kollar vi på Lightning matchen på tv:n. Middagen är uppäten och dessert väntar. Favoriten äppelpaj med vaniljglass. Trevlig helg önskar vi!

Från 12 till 3 på en dag.....

Det blev onekligen tomt i fredags när semsterfirarna åkte mot Sverige och Freddan åkte till Boston för att se Filles slutspel. Tre personer och en hund var allt som var kvar här hemma. Ägnade fredagen åt att tvätta undan sängkläder, badlakan, och plocka undan uppblåsbara sängar och flytta tillbaka Ida till sitt rum igen. Väntade faktiskt besök från min syssling Ulrika med familj som var i Orlando och skulle förflytta sig till Naples under dagen. Tyvärr hann de inte med att svänga förbi här, men vi pratades vid på telefonen allafall. Lite synd när de var så nära. Men nu får vi istället hoppas att Ulrikas mamma Anita (min mammas kusin) kommer och hälsar på inom snar framtid.
Helgen bjöd på kallt väder! Det gjorde inte jättemycket, Molly och jag var så trötta och låg mer än gärna inne och slappade.
Lördagkväll var det bara Molly och jag hemma. Snacka om kontraster:) Olle var hos Joey och Ida var hos Wendy.
Fredrik åkte som sagt till Boston för att se Filips skollag Kents Hill spela semifinal i slutspelet. De vann den med 5-1. Finalen på söndagen förlorade de tyvärr med 1-4, men silver är inte fy skam! Bästa placeringen någonsin för Kents Hill, kul!
Igår (måndags) kom Fredrik hem och hade Fille med sig. Nu har han springbreak hela mars!
Sakta men säkert fylls huset med folk igen. Ikväll landar Yoona, Filips tjej(kompis) som ska vara här till den 16:e mars. Och i nästa vecka kommer äntligen farmor och farfar igen! Då har även Ida och Olle lov.
Tyvärr funkade det inte för Toja att ladda upp bilder när hon var snäll och gästbloggade, och hennes bilder är på en annan dator, men här kommer allafall några bilder från deras sista dagar här...
Sol och värme, så skönt! Här pressas det för fulla muggar.....Mange fixade goda drinkar:)
På onsdagkvällen åkte vi till Texas Roadhouse och käkade middag. Martin fick en rejäl stek som han sett framemot.
Äntligen mådde Ivar bra!
Torsdagen blev en repris på onsdagen med sol och bad under dagen. På eftermiddagen åkte jag, Toja och Malin iväg för att shoppa det sista. Mange spelade golf med Tobbe och på kvällen grillade vi hemma.
Kvällens grillmästare, Mange och Martin. Det bjöds på hamburgare, pommes, cole slaw mm
Hela gänget, tyvärr urdålig bild med lysande ögon på de flesta:)
Kusinerna:)
Det har varit så kul att ha er alla här, kom snart tillbaka! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dags att summera......

Jaha, då var det dags för ytterligare en gästbloggare på fru Åkermarks blogg. 
Jag har fått den äran att få summera mina/våra två fantastiska veckor här i Corey Lake, Tampa, Florida.
 
När vi anlände till Tampa den 15 februari var det till ett lite svalare Florida. 
Men det varade bara ett par dagar och sedan har vädret varit varmt och underbart - precis så som vi beställt.  
 
Vår första dag här, lördag den 16 feb började med att vi alla gick runt sjön. Efter det blev det för Martin och Magnus att ta tag i sin första viktiga uppgift här - att installera Apple-TV. Vilket de klarade galant. Så kl 14.00 var vi tre nöjda brudar här som satt direktuppkopplade med Melodifestivalen på TV-skärmen. Kallas oss schlagernördar - vi tar detta på stort allvar! Ingenting kan stoppa oss ;).
På kvällen var vi överbjudna till Åsa och Tobbe på pingisturnering. De bor rakt över sjön och vi blev hämtade med båt. Även där var huset fullt av svenska gäster så det blev en mycket trevlig kväll. Pingisturneringen genomfördes efter konstens alla regler och det var en damklass och en herrklass. 
Undertecknad gick till slut och vann damklassen - och jag tror att det nog är det enda sportsliga utmärkelse jag någonsin vunnit - så det var ju stort för mig :))) En mycket trevlig kväll - tack Tobbe och Åsa!
 
Som ni hemma i Sverige vet så har ju den hemska influensan härjat vilt ett tag nu. Och smet den sig inte med på planet hit. Jodå minsann - den smet ned i Hilmas handbagage. Vilket har ställt till det lite och gjort att semestervistelsen inte blivit riktigt som den har varit tänkt för alla. Men trots detta har vi ändå kunnat genomföra det mesta av det vi planerat. 
Vår familj har dock klarat oss bäst, då vi såg till att klara av det mesta av influensan innan vi åkte. 
Vi har därför hunnit med fler soldagar på beachen än övriga gänget. 
Vi har varit på Clearwater beach, Sarasota beach och Anna Maria Island beach. Alla tre helt underbara, men i topp denna gång kommer nog Sarasota. 
 
Annat vi hunnit med under våra veckor här:
Vi har sett NHL-hockey - Tampa mot Toronto där Tampa vann!
Vi har varit runt och ätit på restauranger. 
Vi har grillat goda middagar här hemma. 
Vi har tagit båtturer runt Corey Lake. 
Vi har paddlat runt bland alligatorer - en ny sak att lägga till bland sina meriter. Vi var tretton personer som  gav oss ut på floden och faktiskt lika många som tog oss i mål. Och alla var väldigt lugna och sansade när vi passerade den ena alligatorn efter den andra, och även ormar, spindlar och sköldpaddor. En mycket häftig upplevelse. 
Dock blev ju den efterföljande, efterlängade lunchen på Ihop en mindre lyckad upplevelse. Men nu vet vi i alla fall att amerikanska pannkakor är ÄCKLIGA och att vi äntligen har hittat något som vi inte tycker om att stoppa i munnen. 
 
Malin har ju även tidigare informerat om denna shopping vi har fått offra oss på. Det har varit ett väldigt tjat på alla om att åka och shoppa och Malin och jag har snällt ställt upp. Vi har varit i Wiregrass, International Plaza, Ellenton, Brandon och på ett antal Marshall, Ross och TJ Max. Ja jisses - vissa i sällskapet har ett sjukt beteende. Men det är bara att bita ihop. Fynden har dock varit många och man får villigt erkänna att många slantar har sparats och tjänats in.
 
Och sedan har ju även en del av oss fått uppleva sjukhus, ambulansfärd och hjälpsamma brandmän. 
 
Ja - vad mer kan man önska av en semester?
 
Nu är i alla fall allt nerstuvat i resväskorna, det sista solandet är avklarat, den sista båtturen är avklarad, den sista shoppingen är avklarad och den sista måltiden är avklarad. Mange och Tobbe hann även med en golfrunda på Hunters Green denna sista dag. Och tro det eller inte - ALLA är friska idag. 
 
Kvarstår bara att säga ett stort TACK till underbara familjen Åkermark för ett ypperligt värdskap under våra två veckor här. Ni är helt fantastiska! Vi har som mest varit tretton personer och två hundar som huserat under samma tak. Men det har gått galant och humöret har varit på topp hos alla - så vi är åtta icke hemlängtande personer som nu styr kosan hem mot kalla Sverige för att snabbt påbörja nästa planering av återbesök.
We will be back - bättre semester än så här kan man inte ha.
 
Detta inlägg var såklart tänkt att komma tillsammans med många fina bilder med rolig och klatchig text, men tekniken ville annorlunda. Så det är nu en trött och lite irriterad gästbloggare som kryper till sängs för att om några timmar stiga upp för vidare färd mot flyget. Vi flyger från Tampa via New York, där vi får ett stopp på fyra timmar. Man undrar ju lite om det hinns handla något där - Malin och jag hoppas såklart inte, men vi är ändå garderade att så kan bli fallet....... Lördag morgon kl 7.30 landar vi på Arlanda och styr kosan hem mot Mjölby. Och tänka sig - är det inte mello man landar till i soffan. Andra chansen - here we go.........
 
Och vi hoppas så klart att snart we go again til Florida och familjen Akermark. Vi saknar er redan! 
 
(förhoppningsvis löser proffsbloggerskan problemet med bilderna när internetexperterna gjort sitt, så kanske dyker de upp när ni minst anar det.......)
 
 Kram Viktoria
 
 

RSS 2.0