Måndag

I morse så åkte Henke & Co till Orlando och Magic Kingdom. De ska bo över där tills imorgon och besöka SeaWorld innan de kommer hem till oss igen. Ska bli spännande att höra vad barnen tycker om det. Maja trodde ju ett tag att vi bodde i slottet i Magic Kingdom.....Själv har jag tränat och sen har det inte hänt så mycket mer. En lugn och skön dag. Försökte mig på att sola en stund, men det var några yttepytte små oranga djur som bet mig hela tiden. Gick inte att ligga i min solsäng! Fredrik hankar sig fram med sin rygg, och imorgon ska han förhoppningsvis besöka en kiropraktor.

Grattiskramar på din födelsedag William!


Film o godis


Kvällsdopp!


Kören övar första gången


På Svenska Skolan


Regn och åskoväder

Vaknade kl 04,00 imorse av världens åsk oväder! Ni anar inte hur det låter när det åskar och blixtrar här som värst, vi var flera som höll på att göra i byxorna kan jag säga.......Framåt 14-tiden så sken solen igen och det var som vanligt. Olle fick spela fotbollsmatch i ösregn på morgonen, och de förlorade med 2-1, Olle gjorde målet. 
Trodde att vi skulle få ringa 911 idag för första gången. Fredriks rygg "låste" sig och han kunde inte röra sig. Skrek rakt ut där han låg på golvet. Han kom tillslut upp i soffan, och kunde även resa sig efter mycket om och men. Imorgon får han besöka kiropraktorn. Alla kom iväg på hockey utom jag, Ida, Alma och Maja. Vi åkte till Svenska Skolan där Ida har övat på sånger inför IKEA invigningen. Efter det åkte vi och handlade lite och sen hämtade vi middag på MC Donalds.  Till lunch idag gjorde Klara korvstroganoff! Falukorv har vi oxå saknat så det var jättegott. Filip hade Mikey o Sean här, och jag tror att de gillade det. 
Fick ett tråkigt besked idag, min mormor Elin somnade in igår, hon blev 88 år gammal. Nu blir det aldrig mer sig likt att komma till Rörön igen...Sov gott fina mormor.

Kusinerna


Klara, Maja & Henrik


Alma & Ida


Macaroni Grill


Pool baseball


Tårta!


Pokal utdelning


Ida och hennes fotbollstjejer


Lördag

Olles första match slutade oavgjort 3-3. De låg under med 3-1, och reducerade till 3-2 och sen kom Olle Åkermark och kvitterade till 3-3! Ida och jag har varit på avslutningsfest med hennes fotbollslag. Vi var hemma hos hennes lagledare, det blev bad o lekar och massor med mat. Alla hade med sig något, vi hade med oss massor med färsk frukt. Efter det åkte vi och tittade på Olles match vid 15, men då blev det storstryk med 8-1.
Middagen intog vi på Maccaroni Grill ikväll, och nu sitter vi o snackar o äter godis! Kinapuffar, mums!


Ida, Filippa och Alma


Färdiga


Dags för bad!


Ida & Filippa blir till....


Fredag!

Fam Åkermark d.y sov tills klockan var 8 imorse. Vi tog det väldigt lugnt och åt långfrukost. Mums vad det var gott med Skogaholms limpa och leverpastej! Bröd är verkligen något man saknar hemifrån. Här håller sig en långfranska färsk i all evighet.....undra just vad det är i den...?
Tog en sväng med bilen, åkte förbi barnens skolor, och så givetvis ett besök i Wiregrass. Alma och Maja fick besöka Build a Bear affären, poppis! Det blev en Ida och en Filippa, bilder kommer senare. Lämnade av Klara på nagelsalongen, så nu har hon så fina tår och lika fina naglar som mig! Grillade gott till middagen. Nu sover alla förutom jag, och Fille och hans kompisar som ska sova här. Mikey och .....? oj, vet inte vad han heter......Imorgon är det fotbollscup för Olle. Första matchen spelas kl 09,00 och så är det en till kl 15,00. Jag ska försöka se den senare.......

Massor med godsaker!


Alma hade gjort fina påskpresenter


Presenter...?


Vad finns det i väskan?


Henke, Alma o Klara


Jag, Miriam, Mia och Amy


Torsdag

Vid tiotiden åkte jag och hämtade upp Mia, och sen åkte vi till Wiregrass där vi bestämt träff med Amy och Miriam. Började dagen med en kaffe på ett italienskt café. Efter det åkte vi till Big Lots, typ som ett Ö&B kan man säga. Man köper en massa saker som man inte behöver, och en del saker som man alltid behöver. Sedan tillbaka till Wiregrass där vi käkade lunch på Teriyaki, en nyöppnad restaurang. Mycket trevlig dag! 
Nu sitter jag och barnen och tittar på hockey och väntar på att Freddan, Henke, Klara, Alma och Maja ska komma!

Onsdag

Idag har jag tränat med Gia. Efter det hade jag tid hos frissan och det är alltid lika spännande......Bella Mia Hair Design hette stället och det ligger bredvid nagelsalongen jag går till. Sa att jag inte ville klippa så mycket, men hon klippte massor! Gjorde slingor, men nu är det inte lika blont längre. Känns ovanligt, vet inte vad jag tycker än......och dyrt som attan var det! Har aldrig betalat så här mycket innan, 200 dollar! Går nog inte tillbaka dit nästa gång.
Ikväll hade Olle sin första hockey träning med sitt nya lag; Squirt Select Team. Ida har varit hos Grace och Filip hos Mikey. Filip kom hem med sitt betyg idag och det var  A i alla ämnen, WOW! Ja Sophia, jag undrar oxå ,vem brås dessa duktiga barn på?!
I morgon får vi besök igen, då kommer äntligen kusinerna Alma och Maja. Ska bli så kul att träffa hela familjen! Och så Freddan såklart.....

En bild från idag....


A B C N U

Det är dessa bokstäver man får i betyg här, från och med årskurs 3-5. Och de betyder följande:
A - Excellent
B - Good
C - Satisfactory
N - Needs Improvement
U - Unsatisfactory

Man får "report card"  redan i Kindergarten, men upp till och med andra klass så är det dessa betyg man får:
E - Excellent
S - Satisfactory
N - Needs Improvement
U - Unsatisfactory

Dessa betyg delas ut fyra gånger/år, och idag var det dags igen. Ida har A och B i alla ämnen och Olle har E och S i alla sina ämnen, superbra! 
Idag träffade jag Idas fröknar, och de var lika imponerade av henne, som Olles fröknar var av honom! De tycker att det är helt otroligt att de kommit in i språket så fort. Ida har verkligen "öppnat upp" sig mer nu, börjat prata mer i klassen, räcka upp handen osv. Även Ida har slutat med att gå till ESOL, hjälpfröken. 
Imorgon får Filip sitt betyg, ska bli spännande att se hur han ligger till. Han är den som aldrig har läxor....? Olle och Ida har läxor varje dag, men inte Filip. Han ska nog vara glad att han inte går i 8:an hemma, för vad jag förstår så är det MASSOR med läxor för hans kompisar......



Ny vecka

Började dagen med att träna med Gia, tog sen en powerwalk hem. Idag har det regnat och varit gråmulet, mest hela dagen. Hade utvecklingssamtal för Olle med hans fröknar Mrs Broxson och Mrs Salim, samt hans hjälpfröknar Mrs Garcia och Mrs White. Alla var verkligen imponerade över hur duktig han har blivit på engelska! Han går inte längre hos sina hjälpfröknar som han gjort tills nu, utan nu är han i sin klass på heltid. Han är superduktig i matte och science. De har haft ett skrivtest  (language art) som är obligatoriskt för alla 2:or och han klarade det. Man fick ett ämne att skriva en uppsats om, och man skulle tänka på att vara så utförlig och beskrivande som möjligt. Tänka på punkt, kommatecken och stor bokstav, osv. Inte så konstigt att man känner sig stolt, och lite rörd samtidigt:) Jag fick höra hans berättelse. Sen är han alltid först med att räcka upp handen, han hjälper sina kompisar i klassen och han är glad o positiv. Ja vad ska man säga......., mer kan man knappast begära:) Den här veckan har 1:orna och 2:orna sin provperiod. De gör inte FCAT test som Filip och Ida har gjort, utan deras kallas för Stanford Testing. I morgon ska jag få veta hur det går för Ida i skolan.....

Söndag

Idag åkte Ida och jag till Svenska Skolan och fikade på eftermiddagen. IKEA ska öppna här i Tampa den 6:e maj, jippi! Då ska Svenska Skolan ställa upp med en kör som ska underhålla kunderna med att sjunga svenska visor. Så både Ida och Olle ska vara med tänkte vi. Idag var det lite info ang det, men nästa söndag ska de börja öva på sångerna. 
Filip och Olle hade projekt i skolan, som skulle vara klara tills imorgon, så de var hemma och fixade med det. Olle skulle göra en uppstoppad apa av papper, Filip gjorde en bil av sugrör och ballong. När man blåser luft i ballongen ska bilen åka framåt. Freddan hjälpte till så gott han kunde...:) Missade att ta kort på skapelserna, tyvärr.....
Imorgon åker Freddan till Alabama, han ska vidare till New York  och tillsist Chicago innan han kommer hem på torsdag. Då möter han upp fam Åkermark d.y på flygplatsen här i Tampa!

Lördag

Olle fick ont i sina tänder igår. Han har slagit av framtänderna både i överkäken och i underkäken (för länge sen alltså, så han har plast på de). Så det var bara att boka tid och åka till tandläkaren där vi var i juli förra året när olyckan var framme. Förmodligen är det "bettet" som gör att det värker i tänderna, för annars verkade allt ok. Lite justeringar gjordes och sen var det klart.
Ikväll har vi haft middag med fam Rainer och fam Nordberg. Det blev grillat kött och kyckling med olika sallader till, gott. 
En supertrevlig kväll, men nu är det hög tid att sova, Freddan snarkar redan för fullt......

Anna & Amy


Olof & Mia ( i bakgrunden Amy & Anna)


Vendela, Alva & Ida


Stefan, Fredrik & Olof


Alexander & Anna


Olle & Alexander badar


Fredag!

Kändes skönt att avverka ytterligare ett pass på gymmet i morse. Tre pass på en vecka, känns som rekord för mig;) Tog dessutom en runda runt sjön med Freddan på eftermiddagen/kvällen. Allafall, hämtade upp Christina för en lunchdate. Vi åkte till en sushi restaurang, supergott! Sedan försökte hon hjälpa mig att köpa lite blommor till vår uteplats. Imorgon kommer nämligen fam Nordberg och fam Rainer hit på grill, så då vill man ju ha lite fint:) Behöver dock betydligt mer!!! Men alltid en början. Alla växter vi hade, dog när det var frost och minusgrader..... Kvällen har varit lugn och skön. Ida har vi inte sett sedan imorse. Hon är hos sin klasskompis på kalas ikväll, ska hämta henne imorgon. Filip, Mikey och Sean åt middag med oss, kul att få lite tid med dom! Nu sitter jag o Freddan ute på altanen, klockan är 22,30. Olle tittar på Wildkids. Han började att se första avsnittet ikväll och har kommit till avsnitt 8. Snart är det dags att sova...... Ha en underbar helg allihopa!

Ibland är livet bra härligt!

Direkt Freddan kom hem från jobbet så tog vi en runda runt sjön. Helt underbar kväll. Tänk er doften av nyklippt gräs. Båtar som glider fram på sjön, grilldoft. Så går man i shorts och linne, solen skiner och det är över 25 grader och klockan är över 18, ja då känner man sig rätt så nöjd med tillvaron:) Nästa vecka på torsdag så kommer Henke o Klara, Alma o Maja och då blir man oxå glad! Och inte nog med det! Nu har äntligen fam Wennerberg bokat in sig oxå , så den 7/4 kommer de! Mycket kul att se fram emot, tjoho! Filips tryout gick bra! Han ska nu spela med JR Bulls Midget U16. Plus att han spelar med highschool laget, Wharton Wild Cats. Han börjar highschool i höst, men har redan börjat träna med dom. Imorgon kl 9,30 så kör jag mitt 3:e pass med min P.T , och så har ytterligare en vecka passerat.......

Spegelblank sjö, båtar och solen som håller på att gå ner


Blommor som blommar


Olle efter en match som han spelade i Ellenton i februari


Från en cup Fille spelade i julas......


Onsdag 18:e mars

Började som sagt dagen med att möta upp min P.T Gia utanför gymmet. Värmde upp genom att promenera dit, perfekt. Hade träningsvärk i armar och ben, men det gick bra, och nu känns det inte så mycket längre. Nästa pass ska bli på fredag:) Annars hände det inte så mycket innan barnen kom hem, och då blev det läxläsning som vanligt. Ida och jag har precis kommit hem från Wiregrass. Ida ska på "Sleepover Birthday Party" hos sin klasskompis Hailey på fredag, så vi fixade present till henne. Det blev ett presentkort på Aeropostale. Filip är i Brandon ikväll och gör sin tryout. Fick besked att Olle inte kom med i JR Bulls Travelling Team. Men däremot så blir det ett utvecklingslag som han ska få träna med istället! Och så blir det även träning med rec ligan, och i år så spelar han i Squirts, och de som är med där är födda -00 och -99. Så han får nog tillräckligt med hockey! Nu får vi vänta o se hur det går för Filip.......

Trött och träningsvärk....

Vet inte vad det har varit med mig idag. Kanske fick kroppen värsta chocken av träningen igår. Jag brukar aldrig återvända till sängen efter att Ida och Olle har gått till skolan. Men imorse gjorde jag det och sov till 11,30!!! Herregud vad seg man blir av det, men skönt var det:) Ida följde med mig till Publix och handlade på em, och Fille tog ett löppass. Olle och Fredrik åkte till Brandon på tryout för JR Bulls. Det verkar vara svårt att komma med där, för det finns bara 5 nya platser, och de är 29 st som ska slåss om dom.....Vi får se hur det går. Kvällen fortsätter med hockey, då Lightning spelar mot Toronto. Imorgon är det dags för mitt andra gym pass kl 9,30, får se hur det går för jag har ont!

Grattis på födelsedagen Lars! Hej Alva!


Måndag 16:e mars

Idag hände det inte nåt förrän sen eftermiddag. Jag åkte och hämtade Olle som följt med Trent hem efter skolan. Trent spelade i Olles fotbollslag och han går i 3:an på samma skola. Hans pappa Bob var deras coach. Allafall, nu tränar Olle med det här Allstar Teamet som jag berättade om, och de hade träning ikväll 18-19,30. Fredrik mötte upp Olle vid träningen och jag hade stämt träff med Gia på gymmet! Hör o häpna! Jag kan inte minnas när jag senast tränade på ett gym. Nån enstaka gång när vi bodde i Mjölby och ev nån gång i Göteborg. Och det är ju ett tag sen.....Gia är numera min Personliga Tränare. Ska försöka att gå 3 ggr i veckan, får väl se hur det blir med det:) De har ett riktigt fint gym i sin community, och massor med folk var där o tränade. Vi har ett här oxå, mycket mindre, men vi har aldrig provat det. Så nu känns det i mina armar! En timmas träning blev det, och när jag kom hem så blev det ett varv runt sjön med Freddan. I natt kommer man sova gott!

Clearwater Beach

Idag har vi haft en underbar dag på stranden! Mike och Gia hämtade upp oss här på förmiddagen. Fille o Mikey fick vi inte med oss, men Olle o Ida var med såklart. Igår var vi ute o käkade tillsammans och sedan åkte vi hem till oss. Det blev sent och massor med vin, så att slappa på stranden passade perfekt idag. Vi fick även se deras hus/lägenhet som de har i Clearwater, helt fantastiskt. De använder den inte så ofta själva, utan hyr ut den, och vi kommer absolut hyra den nån gång! Thanks Mike and Gia for a great day at the beach!

Så fint......


Discovery sköts upp i rymden!


Mike and Gia!


Melodifestival Final!!!!

Jaha, då är det dags då! Vem kommer att vinna? Jag har lyssnat alldeles för lite på låtarna, så jag vet inte riktigt..... På ett sätt så borde vi skicka Ugglas eller Malena, det kanske är nåt sånt som funkar i Europa? Men de är absolut inte mina favoriter. Jag vill att det ska svänga!:) Var tvungen att gå in o lyssna lite nu och fasen vilka bra låtar! Det här är svårt! Måns är bra, Alcazar, EMD, Agnes , och Sofia gillar jag ju oxå. Men varför ska vi sjunga på grekiska...? hmm..... Vem/vilka vann, vad tyckte ni?????

Grattis Jenny på födelsedan! Hej Hanna, du fick oxå va med på bild!


Äntligen helg, igen!

Nu är klockan strax 22,00 fredagkväll. Mamello och Nicholas ska sova över här. Ida och Mamello har varit på bio ikväll, med 2 kompisar till som de mötte upp vid Muvico. Givetvis så skjutsade jag fram och tillbaka:) Filip är hos Mikey. Fredrik kommer hem i natt, han landar runt midnatt, så det är inte säkert att jag är vaken då....
Nu ska jag dra på mig pyjamas och kolla på en film!

På väg till skolbussen, fredag morgon 07,15


Olle redo för fotbollsträning


Så här har min dag varit....

Vissa dagar gör jag inget annat än att skjutsa barnen hit och dit. Som idag. Gick ett varv runt sjön med Ankita imorse. Efter det följde jag med Christina som ville ha sällskap när hon skulle fixa presenter till ett kalas som killarna ska på i helgen. Hann med att luncha på Applebee´s innan barnen kom hem från skolan. Sen började mitt skift som taxichaffis. Hämtade Filip tidigare på skolan och plockade upp Mikey på vägen. Sedan skjutsade jag de till Brandon där de tränat hockey. Hem för att hämta Olle, lämna honom vid Filips skola, där han tränat fotboll ikväll. Han är uttagen i ett "Allstar Team" som är i hopsatt för att spela en fotbollscup i slutet av mars. Hem en stund, och sedan tillbaka igen för att hämta hem Olle. Hem och släppa av Olle och åka vidare till Brandon för att hämta Fille och Mikey. Och inte nog med det, nu måste jag tillbaka till Mikey igen (kl är 22) för att hämta hem Fille som har hållt Mikey sällskap då han är ensam hemma i kväll! Ja, och så var den här dagen slut! Och imorgon är det fredag, igen! Nån mer som tycker att veckorna bara springer iväg....?

Grattis Simon! Hej Sara, och Grattis på namnsdagen Viktoria!


Onsdag 11:e mars

Idag efter min promenad med Ankita så tog jag en tur till Wiregrass. Köpte en klänning, en topp, 2 bikinisar och ett par sandaler allt på Forever 21. Det var riktigt skönt att gå inne i de svala butikerna då det varit supervarmt idag. 
När barnen kom hem från skolan så stack Olle till Nicholas direkt. Han var där även igår och de fiskade från deras brygga, och det nappade riktigt bra. 
Christina, Nicholas och Adrian skulle åka till Dairy Queen, som är ett glasshak, så Fille, Ida, Olle och jag följde med. Premiär för oss och det var riktigt gott! (Jag smakade bara lite, skulle ju försöka var nyttig nu.....!) 
Filip och Ida har prov hela den här veckan, FCAT tests. Det är som våra nationella prov hemma, antar jag. Och det fortsätter även nästa vecka. 
Nu är middagen avklarad och Lighting är på tv:n, de möter Ottawa och ställningen är just nu 2-2, andra perioden....



Glassar och shakes på Dairy Queen


Adrian och Olle


Olle har nåt på kroken.....


En ganska stor catfish!


Tommy Nina Rasmus & Elin


Tisdag

Ännu en varm och solig dag! Över 30 grader har det varit.......Christina kom förbi med Harry (hunden) på förmiddagen, Harry var helt slut stackarn, efter nästan ett helt varv runt sjön. Han fick ligga o vila sig i skuggan och dricka vatten innan de gick vidare hemåt. Jag följde med en bit, kändes skönt att gå en liten sväng. Gick dock ett helt varv senare på em med Freddan. Måste verkligen ta tag i kilona som sakta men säkert smugit sig på!!! Det är bara så himla tråkigt och jag har ingen motivation. (Förutom när jag kränger på mig jeansen som blivit jävligt tajta på sistone= panik!) 
En sak som är lite annorlunda här mot hemma är att vi oftare går ut o äter på restaurang. Oftast för att vi har semestrande gäster här, men lika ofta för att det är så härligt att man kan göra det mer här än hemma. Här finns så otroligt stort utbud av enklare restauranger, som inte kostar mer än vad Mc Donalds kostar hemma, men som ändå har bra menyer och mat. Kul (och bekvämt) tycker jag o Freddan, men barnen har total lessnat!!!! "NEEEEJ, MÅSTE vi gå ut o äta!!" Ehhhh, vaaaa, jaaa??Kanske man inte tror, men så kan det bli.........
Ikväll blev det allafall Bonefish Grill och vi tackar fam Andersson för maten, TACK TACK! Hade varit mycket roligare om ni varit med oss!
Imorgon flyger Freddan till Los Angeles och Palm Springs, kommer hem på fredag natt igen.

Måndag 9/3

Imorse var det kolsvart ute när vi skulle gå upp 06,30. Allt blir så mycket jobbigare då.....den där timman gör stor skillnad. Men å andra sidan så är det ljusare längre på kvällarna nu. Förmiddagen försvann utan att jag gjorde ett skvatt. Så ringde Ankita och ville gå ut o gå, det var ju bra. Hon hade med sig sin lilla dotter oxå som fick åka vagn runt. Christina mötte upp oss på cykel. Efter promenaden åkte Ankita hem och jag tog fram Filles cykel och så cyklade Christina och jag bort till närmsta lunchhak; Biaggios. Som hade stängt på måndagar! Då hittade vi en liten mysig tebod som ingen av oss hade sett innnan. Där käkade vi soppa/sallad och macka till lunch, gott! 
När alla barnen kommit hem från skolan så åkte vi till Wiregrass. Olle köpte nya gympadojor, och även Fille. Ida köpte 2 linnen på Hollister, jag ingenting! Vill åka dit själv nån dag, så jag kan strosa omkring i lugn o ro.

Friluftsdag på Svenska Skolan


Dags för brännbollsmatch!


Gult mot blått! (vi i gula laget vann 99-97)


Stefan och Fredrik


Alexander, Olle och Alexander


Johan sköter korvgrillningen


Sommartid!

Natten mellan lördag och söndag så skulle vi ställa fram klockan 1h, och det hade vi totalt missat! Så när klockan var 13,55 så fick vi kasta oss iväg till Svenska Skolan, där vi skulle vara kl 14,00 för att spela brännboll och grilla korv. Jag lyckades med en lyra och en varvning, inte dåligt! Superkul verkligen, och vi träffade nya trevliga svenskar! 
I natt har Fille haft Mikey och Sean här, och de har hållt igång hela natten, så det blev inte mycket sömn.......Men det var kul att de var hemma hos oss för en gång skull. Ida och Olle har hunnit med att tvätta båda bilarna nu på eftermiddagen och håller just nu på att fixa i köket! De har bestämt sig för att tjäna lite pengar tydligen.......
Igår kom vi aldrig iväg till stranden förresten! Bilen var packad och bikinin var på, men när vi hämtat Ida hos Grace, så ville hon inte. Så det blev att tillbringa dagen i den vanliga solsängen i trädgården,.....helt ok det med. Solen börjar bli riktigt stark nu, så Fredrik fick rejält med färg.
Nu ska jag försöka få med mig Fredrik ett varv runt sjön, och sen är det dags för middag!

Middag, spel och Lightning på Beef O´Bradys


Skål!


Freddan


Underbar kväll


Snart inget vatten kvar.....


Fredrik och Ida pluggar inför kommande veckas provperiod


Grattis Malin på födelsedan! (lördag 7/3)


Missade att lägga ut en bild på STORASYSTER när hon fyllde i februari....


Andra Chansen

Efter mycket om och men så verkar det faktiskt bli stranden! Fille skulle egentligen träna hockey, men nu skippar han det. Däremot följer han inte med till stranden, utan han är med Mikey . Olle har precis åkt iväg med Christina, Nicholas och Adrian till MOSI; Museum of Science and Industry. Så Freddan o jag ska packa ihop oss och så hämta upp Ida innan vi åker mot Clearwater Beach! När jag kommer hem hoppas jag på fullständig rapport från kvällens Melodifestival omgång!

Fredag!

Cyklade bort till Christina imorse, efter att jag skjutsat Fille till skolan. Andra gången på kort tid som han missar bussen. Nästa gång får han gå! Vi tog en promenad runt sjön och sen satt vi en stund hemma hos henne innan jag cyklade hem igen. Hann med att göra både manikyr och pedikyr innan barnen kom hem vid 14,30. Vet att jag tjatar om vädret, men det är så himla underbart nu, igen! Värmen är tillbaka och idag har det varit 27-28 grader, helt perfekt. Olle blev hämtad ganska direkt efter han kommit hem från skolan, av två klasskompisar, Michael och Matthew. De har varit på Chuck E Cheese. Man äter och leker där, spelar spel o så vad jag förstod. Kul hade de allafall! Jag skjutsade Ida till Grace för sleepover party, och Freddan skjutsade Fille till Brandon, där han och Mikey och några fler har kört skridskor. Nu sitter vi (utom Ida) bänkade framför tv;n och kollar Lightning. Fille ska strax sticka hem till Mikey. Imorgon funderar vi på att åka till Clearwater Beach.

Shopping

Idag åkte jag o Christina iväg på en shoppingtur. Jag har länge spanat in en kaffemaskin, och för ett tag sen så hände det nåt med vår nuvarande kaffebryggare. Den stänger helt plötsligt av sig, innan den bryggt klart, så man får trycka på den gång på gång. Och så kan man ju inte ha det! Hittade efter mycket om och men den jag ville ha. På första stället vi var, så var den slut. Sen åkte vi till BedBath&Beyond i Brandon. En fanns kvar, men när vi står i kassan och ska betala så visar det sig att den blivit återlämnad, och det syntes att den var använd! Så då fick vi åka vidare till BedBath&Beyond som ligger här i New Tampa. Då hade de sålt den sista på förmiddagen, så kvar fanns visningsexet, och den fick det bli! Tillslut så......
Köpte även en sovsäck som Ida ska ha imorgon då hon ska hem till Grace på Sleepover Party. De ska gå och se "Jonas Brothers 3D consert" på bio först. Vi får titta på film här hemma, för jag köpte "Changeling" och "Body of Lies". Nu är klockan 23,00 och Freddan kommer precis genom dörren, ska bjuda honom på en kopp kaffe!

Vår nya fina kaffemaskin!


Snabbt & lätt


Alltid lika gott


Olle är nöjd.....


Onsdag 4:e mars

Idag var det "Early Release Day", vilket innebär att barnen slutar 2 h tidigare i skolan. Så redan 12,30 kom Ida och Olle hem, Fille först 14,30. Christina och jag tog en promenad vid 11-tiden.  Läxläsningen och lite skype innan middagen. Ida har tränat fotboll ikväll, och då passade jag på att handla mat på Sweetbay. Nu tittar jag på American Idol, har inte sett ett enda avsnitt innan ikväll. Fille är iväg på hockeyträning. Imorgon kommer Freddan hem från Atlanta.

Olle skypar med Farmor & Farfar


Tisdag

Då har även Tobbe o Co åkt hem mot Sverige. Deras flyg avgick först vid 16-tiden så det var ingen stress här på morgonen. Så fort de åkt så passade jag på att ta en powerwalk. Nu kommer värmen tillbaka igen, så Henke du behöver inte oroa dig!
Annars har det verkligen inte hänt ett skvatt här idag. Här är klockan just nu 21,30 och Fille o Olle kollar Lightning som spelar mot Pittsburg. Dessvärre ligger de under med 1-3 och ca 5 min återstår av matchen. Själv ska jag ta min dator o lägga mig i sängen och se andra avsnittet av "Den rätte för Rosing"..........

Måndag den andra mars

Tänk att det är mars månad nu, oj oj vad tiden går fort! Idag har det varit kallt, men soligt. Och med kallt menar jag max 15 grader,  tror jag. Jag har varit hemma hela dagen, åkte snabbt och handlade på Publix bara. Fredrik är i Atlanta och där snöar det. Nu har vi precis kollat på Beck- Det Tysta Skriket, och den hade jag faktiskt inte sett. Beck är bra som vanligt. Imorgon åker Tobbe & Co hem. Men snart får vi besök igen! Den 26:e mars kommer Henke,( Freddans bror) Klara, Alma och Maja, ska bli superkul!! 

Söndag 1:a mars

Vaknade i morse till världens oväder. Regnet öste ner och värmen var som bortblåst. Här kan det verkligen skifta snabbt, har vi märkt. Fredrik och Ida stack iväg före kl 7 då Ida hade fotbollsmatch redan kl 8, förlust med 2-0. 
Förmiddagen tog vi det lugnt här hemma och så tittade vi på Australia, jättebra! Ida och Freddan stack iväg igen för dagens andra match som slutade oavgjort 1-1. På eftermiddagen åkte vi till Plant City och besökte Strawberry Festival. Där träffade vi Bob (som jobbar med Freddan) och Sherilyn och deras dotter Stephanie. Vi fick se Taylor Swift uppträda! Det blev en rolig men kall dag......
Imorgon åker Freddan till Atlanta, kommer hem torsdag igen.

Sherilyn & jag


Petra & Ida


Taylor Swift, soundcheck


Freddan tar kort på hela gänget, och några till.......


Vi gjorde egna strawberry shortcakes


Mums!


Favorit i repris; Macaroni Grill


I väntan på maten....


Luffarschack


Hänga Gubbe


RSS 2.0