Jul & Mellandagarna

Dagarna springer iväg! Nu är vi i Östergötland och julen är över! Innan vi lämnade Stockholm hann vi med att gå och se en elitserie match mellan Djurgården-AIK. Fille hejar på AIK och Olle på Djurgården och matchen var jämn och fick avgöras på straffar. Karin och Christer bjöd med oss, TACK!, och Olle var gladast efter matchen när vi åkte hem till fam Olson på Resarö:)
Vilken stämning, vilka hejarklackar!

På morgonen efter, dan före dopparedan, packade vi in oss och åkte mot Hogstad, hem till mig. Uppesittarkväll med mamma o pappa och tillhörande bingolotto spel. Olle drog vinstlotten även där och vann ny lott!

Julafton var det fullt ös med hela gänget! Vi passade på att ta ett nytt familjefoto:)
Hela gänget!

Givetvis firade vi Filip som fyllde 17 år på självaste julafton!
På juldagen packade vi bilen igen, och åkte mot Boxholm till farmor o farfar. Så blev det jul igen och tomten kom ännu en gång!

Till farmor o farfar gav vi en dag på Badhotellet i Tranås i julklapp, så annandagen spenderade vi där. Mysigt och skönt! Saknade dock snön som försvann dan före julafton.



Henke och Klara hade förberett supergod middag hemma i Väderstad, och där avslutade vi kvällen med att spela Wii Dance. Så kul! Alma och Maja var jätteduktiga, men pappa Henke var mästare, tills Ida krossade honom:) Här är Henke o Klara in action:


Sen har vi även hunnit med en övernattning hos fam Johnson på Gräsvägen i Mjölby, trevligt som alltid, TACK!
Vi bjöd Mamma och Pappa på middag på Zeb Macahan i Mjölby, så där var vi hela gänget igårkväll. Toppenkväll!
Idag har vi hälsat på Sigge, vår katt, i Skänninge, och dit kom även kusinerna så det blev Wii spel för hela slanten.
Titta så söt han är!

Nu är vi hos fam Andersson i Ådala, Boxholm och där ska vi även fira nyår! Men innan dess har vi lite fler besök att klara av. Fortsättning följer......
Våra visum är klara och har skickats hem till fam Fredriksson i Täby! Så skönt!




Embassy of the United States in Stockholm

I tisdagsmorse var det dags för ett besök på ambassaden. Redan klockan 8,00 var vi på plats utanför och vi var först i kön och kom snabbt in. Det här kommer gå smidigt tänkte vi, skulle vi inte gjort. Efter 2h väntan blev det äntligen vår tur. Då började problemen. Av någon oförklarlig anledning saknade vi kopior på barnens visumansökningar?! Inga personbevis, och enligt damen i luckan var det även fel på det frankerade svarskuvertet. (Fast där hade hon fel!) Så irriterande! Trodde verkligen vi hade stenkoll på allting. Lite lätt småstressade fick vi lämna ambassaden.....
Väl hemma ringde jag och väckte stackars Patricia (05,30 Tampa tid) som kastade sig i bilen och åkte hem till oss för att jaga rätt på barnens ansöknings nummer. Visste att jag skrivit ner massa siffror på ett papper hemma. Tack o lov så låg det kvar! Med numrena kunde vi söka upp ansökningarna på nätet och då visade det sig att vi missat att fylla i sista steget. På alla 3 barnen! Tur allafall att vi slapp börja om från början. Efter det åkte vi till Skattemyndigheten och fick personbevisen utskrivna. När vi ändå var ute o åkte så chansade vi på att åka förbi ambassaden igen i hopp om att få allt avklarat, men det gick inte för sig. "Åk hem och skicka ett mail till oss så ska vi göra vad vi kan för att hitta en ny tid åt er". Eftersom vi inte har all tid i världen på oss, och eftersom vi åker ner till Östergötland på fredag, så kändes det inte alls bra. Men så idag fick vi ett mail om en ny tid tills imorgon! Så skönt! Nu får vi bara hoppas på att visumen blir klara i tid och att de inte kommer bort i posten, fortsättning följer......
Efter allt strul under dagen igår, var det skönt att åka in till stan o hälsa på hos mitt gamla jobb. Jennie, Georg och Anna (ny tjej) och jag gick till Italiano och hade en supermysig kväll med god mat och gott vin. Ett mycket bra slut på en mindre bra dag:)




Framme!

Nu är vi i Täby hos fam Fredriksson. Resan gick jättebra och vi landade imorse kl 07,30. Inte blir det mycket sömn när man flyger, men vi har klarat dagen bra ändå. Ulrika, Gabbi och Filip stod på Arlanda och mötte oss imorse, gissa om det var glada barn som sågs igen! (och vuxna med såklart!)
Dagen har varit lugn och härlig, vi har fikat och firat Elsa lite i förskott, hon fyller 4 år imorgon. Fam Engarås och fam Browall har varit här, och det bjöds på så mycket godsaker.
Elsa´s hemmagjorda glasstårta, supergod!

Självklart hade snön kommit!


Nu sitter Freddan och jag med varsitt glas vin, Lars lägger småbarnen och Linda fixar mat till oss, här blir man bortskämd!

Packat och klart!

Imorgon åker vi till Sverige! Flyget går 12,30 så det blir inte allt för tidigt som tur är. Men mycket ska hinnas med innan vi åker mot flygplatsen runt 10-tiden, så vi får nog ställa klockan på 6,30 som vanligt.
Nu har vi precis kommit hem från årets julfest hos Irani´s. Vi hade ingen tur med julklapparna i år heller. Freddan fick en inredningsbok, och jag fick en Buccaners kalender med snygga tjejer+ en t-shirt. Hade jättefina presenter som jag blev av med hela tiden, men kul är det! Fick finare julklappar igår, då vi hade julfirande här hemma:)
Filip och Rikard är i Boston och spelar hockey, och dagens match vann dom med 3-0. Imorgon spelar dom 2 nya matcher, de flyger till Sverige på söndag.
Nu blir det sängen.

Fixar det sista

Jag skriver lista på lista på lista, det tar liksom aldrig slut. Så bockar man av och tycker att NU är jag snart klar, men då har det dykt upp nya saker som ska fixas, läs köpas. Olle provade sina jeans igår tex, och dom var såklart för små, så nu måste vi köpa nya idag. Fast det kanske funkar med shorts i Sverige, var är snön?! Alla julklappar är allafall klara!
Idag har jag tänkt att vi ska börja packa. Imorgon ska vi ha julfirande här hemma, efter skola och jobb, barnen ska få öppna sina julklappar. På fredag ska vi på fest hos fam Irani, och så åker vi på lördag.
Freddan kom hem i måndagskväll, och han är superstressad för att hinna med allt på jobbet innan vi åker. Ska bli så skönt när väskorna är incheckade och vi sitter på planet mot Sverige.......
Har fyllt den här "baljan" med champagne, vin, choklad, godis, kex, marmelad, nötter mm till fam Watson som ska ta hand om Molly när vi är i Sverige. Självklart har jag fixat julklappar även till Molly och Bella:)

Molly och Bella är så lika! Dom har så kul ihop och det känns så bra att hon ska få bo hos Bella när vi är i Sverige.
Här är dom sötisarna:)





Full fart

Den här helgen försvann i ett rasande tempo. På lördagsmorgonen åkte vi mot Orlando, där Olle och Adam spelade träningsmatcher mot Orlando Knights. Gehrig och jag hejade så gott vi kunde. De spelade först 2x17 min och den matchen slutade oavgjort 2-2, sen började dom om och spelade nya 2x17 min och där förlorade vi med 1-4.
På vägen hem blev det matstopp på Mc Donald´s.

Inte förräns klockan 17 var vi hemma och då var det snabb tillfixning för att gå på fest. Grannarna rakt över, Tim o Taffy ställde till med "graduation party" för deras dotter. Det var hos dom inbrottet var för ett tag sen, men inga tjuvar var tagna än så länge. Jag stannade ett par timmar och minglade, men sen gick jag hem till killarna och fixade en sen middag till dom.
Igår var det återbesök hos tandläkaren, igenfyllning och återuppbyggnad av liten tand. Allt gick bra och det känns väldigt skönt att vi hann få det avklarat innan vi åker till Sverige.
Fredrik har rapporterat från Kents Hill och Filips alla hockeymatcher i helgen. De vann allihopa! Sista matchen var väldigt spännande, de låg under med 2-5 när det var 15 min kvar av matchen. Kvitterade till 5-5, sudden och tillslut straffar. Vilken härlig seger!
I omklädningsrummet

Nr 3 in action


Vi avslutade söndagskvällen med film och 3:e adventsfika. Vi fick hem nybakade lussebullar och pepparkakor från fam Nyberg, vilken lyx!

Julbord

Nu är vi precis hemkomna från årets julbord på IKEA. Där fanns allt man kunde önska sig o lite till. Köttbullar, prinskorv, skinka, jansson, ägg, lax, sill, leverpastej, ostar, bröd mm. Nytt för i år var en bar där man kunde köpa öl/vin och snaps.

Kolla in dessertbordet....


Behöver jag säga att vi är mätta?;)
Nu väntar vi på att Adam och Gehrig ska komma. Imorgon har Olle och Adam match i Orlando, och Gehrig ska följa med och heja.
Filips lag vann dagens match med 8-6 och Freddan var ju på plats. Högt tempo och världens stämning, och Fille gjorde mål, kul!

Tandläkarbesök

Ida är frisk från magsjukan nu. Det är väl enda fördelen med den, att den går snabbt över. Hon fick springa upp 2 ggr i natt, men idag har hon varit ok.
Värre var det med Olle. Tandvärken höll i sig så jag ringde och fick en tid bokad i eftermiddags. Det visade sig att en av hans framtänder där nere har dött! Hans bett är fel, så tänderna där uppe, slår i de därnere och nu hade det blivit en infektion en tand. Han fick påbörja en rotfyllning idag, och så ska vi tillbaka på söndag och se om det kan göras klart då. Alltid är det nåt, och inte är det billigt heller! Notan kommer sluta på 990 dollar, inte kul så här i juletider.
Desto roligare var det imorse när Patricia kom förbi med fin present! Massa godsaker som hon handlat i Sverige, t.o.m jordnötsringar som jag älskar! Och en lagrad ost som jag redan satt tänderna i när kortet togs.....

Fredrik sitter just nu på planet. Han lämnar Californien och åker till Filip i Maine, landar fredag morgon, KUL!



Sjukstuga

Idag fick jag hämta hem Ida från skolan. Hon kände sig febrig, snorig och allmänt hängig. Men senare ikväll började hon må illa och nu har hon kräkts 2 gånger.....Usch o fy. Hoppas verkligen vi andra klarar oss. Alicia som har bott hos oss sen i fredags, ligger oxå i riskzonen. Patricia och Tommy har varit i Sverige en snabbis, och ikväll kommer Patricia hem, hoppas hon inte välkomnas av magsjukan. Och Olle har tandvärk, så imorgon får jag nog ringa o boka en tid. Vet inte om det är i tänderna som han har slagit av som det gör ont. Kanske plasten behöver bättras på.
Även Molly har fått nåt slags sår som jag inte vet vad det är!? Precis i vecket mellan ena frambenet och bröstet. Ska avvakta nån dag till o se hur det blir, annars får nog veterinären kolla på det. Hon ska få bo hos sin kompis Bella när vi åker till Sverige, så då måste hon vara okej. Fortsättning följer.

Nedräkning

Fredrik åkte till Californien tidigt i måndagsmorse, han kommer inte hem förräns på måndag igen. Men helgen ska han tillbringa hos Filip! Även Rikards pappa Hilding och en av hans bröder flyger dit från Sverige. De ska äntligen få se dom spela i sitt skollag, kul! Just det, dom förlorade matchen i lördags och att man ska kunna se matcherna på internet verkar inte funka. Hade ju varit toppen om det gick.
Här förbereds för Sverige resa. Vi ska inte köpa så många julklappar/presenter, men det blir en hel del tillslut ändå:) Hursomhelst så är jag faktiskt färdig, nästan....Har bara ett par saker kvar att handla, men jag vet exakt vad, så det är bara att åka och göra det. Det är full fart in i det sista, så vi får se om vi hinner ha en liten minijul här hemma. Dagen innan vi åker, alltså fredagen, ska vi (vuxna) på den årliga julfesten hemma hos Jal och Shiraz. Då ska man ha med sig en julklapp för "Secret Santa" spelet som brukar vara jättekul. Jag har köpt ett presentkort på Bonefish Grill på 25 dollar, och så ska jag köpa nåt spritaktigt till det andra paketet:) De klapparna brukar vara populärast.
I söndagskväll när vi kom hem från Miami hann vi med att klä granen. Hade inte tänkt att ta fram den eftersom vi inte är hemma i jul, men det är ju så mysigt.



Davie, Fort Lauderdale, Miami

Kvart i sex i lördagsmorse rullade vi iväg mot Davie för konfirmationsträff. Allt flöt på bra och vi var framme straxt innan kl 10.00, perfekt timing. Det är ett helt nybyggt ställe som kallas för Scandinavian Church and Center. Invigningen hölls för 2 veckor sedan och då var Norges Kronprinsessa Mette-Marit där.


Norge hade ordnat med julmarknad, så Freddan och jag kunde gå runt o kika på massa julpyssel, fika och handla lite i den lilla affären som finns där. Där kan man köpa både svenska och norska delikatesser, mat och godis.

När tjejerna var klara åkte vi till vårt hotell och checkade in. Tjejerna låg på rummet och kollade film, jag och Freddan hann med en powernap i solen, sen en sväng till gymmet. På kvällen var det dags för Lucia tåg, och jag trodde att det skulle vara på samma ställe. Men istället fick vi åka till Miami, (efter en hel del tjat från min sida) och en kyrka där. Det tog bara 30 minuter att åka dit, och där träffade vi även Mia, Vendela, Alex, Mateo, Alva och Antonia som oxå var i krokarna den här helgen.
Supermysigt och stämningsfullt även om vissa sjöng hellre än bra:)


Downtown Miami

Söndagen var det först gudstjänst med efterföljande adventsfika, och så konfirmationsundervisning en timma.
Alicia läste vers.

Sen bar det av hemåt igen. Olle som haft en helg med sina hockeykompisar, ringde och lät som ett vrak. Han hade inte sovit en blund natten mellan lördag/söndag. Så Mackan var snäll och skjutsade hem honom. Sen sov han från kl 14, vi kom hem 18,30 då slog han upp sina blå ett kort ögonblick, somnade om innan middagen var klar så jag väckte honom imorse kl 06,30!

Konfirmationsträff

Imorgonbitti senast kl 6 åker jag och Freddan med Ida och Alica till Davie, där det är konfirmationsträff igen. Förra träffen blev över skype och det funkade ju det oxå. På kvällen är det luciafirande i Svenska Kyrkan, så det ska vi titta på. Har försökt övertala tjejerna att vara med, men dom vägrar. Mysigt att få se ett luciatåg även i år, och på söndag blir det andra advents gudstjänst.
Olle är hos hockeykompisar hela helgen, han har hockeyträning imorgon. Molly får bo hos Tobbe & Co.
Filip och Rikard ringde och meddelade att de vann sin match ikväll med 4-1. Imorgon spelar dom igen och man ska kunna se matcherna online, det vore ju toppen! Får återkomma om det.
Titta vad jag hittade igårkväll, det var i grevens tid minsann:)

Nu ska jag packa en liten väska och sen sova, klockan ringer okristligt tidigt imorgon.

Julklappstider

Igår åkte jag och Patricia iväg på , för mig allafall, årets första julklappsshopping. Vi fick en hel del inhandlat och bl a våran julklapp som vi ska skänka till ett föräldralöst barn. Både jag, Patricia och Åsa har valt varsin ängel, där det står ett barns namn och ålder och vad dom önskar sig. Sen köper man det, och lämnar vidare till ansvarig som håller i insamlingen. Det här är via Zumban, men det finns även ett "ängelträd" på Olles skola. Amerikanarna är väldigt bra på välgörenhet av alla de slag, bra tycker jag.

Den här köpte jag, hoppas han blir glad

Patricia köpte en Bratz barbie, och Åsa ett bingo spel.
Imorse var det riktigt kallt här, endast 8 grader. Som tur är blev det varmare under dagen, och soligt som det ska vara. Har tänkt mer och mer på om jag skulle klara av att bo i Sverige annat än på sommaren? (Och julafton om det är snö) Jag känner mig deprimerad efter EN regnig och mörk dag här. Samtidigt så saknar man årstiderna och charmen med det. Hursomhelst så påverkar solen och ljuset hur man mår mer än man kanske vet om. Så är det för mig allafall:)
Molly har varit och badat och blivit fin idag. (egentligen är rosetterna jättefula o hemska, fast hon är ändå söt i dom)


Nu ska jag fortsätta jakten på choklad kalendrar....Olle och jag såg första avsnittet av julkalendern imorse, det var bra tyckte vi! Sweetbay hade förra året, men igår när jag var där så hade dom inte fått dom än....Eventuellt nästa vecka trodde dom....?! Får se om jag har nån tur idag.

RSS 2.0