Mer shopping och Clearwater Beach över nyår!

Dagarna försvinner i ett rasande tempo. Igår var Filles sista dag här hemma så det blev lite fix med saker han behövde köpa och ordna med. Hans flyg gick 06.00 imorse, så det blev en väldigt tidig morgon för honom och Freddan. Vi åt "avskedsmiddag" på Kobe till barnens stora glädje, dock utan kock denna gång.
Idag har vi tjejer spenderat dagen på International Plaza, Freddan och Olle i ishallen, och Viktor och Nicke begav sig mot Orlando för att se en basketmatch. Viktor fick det i julklapp, Orlando Magic vs Toronto Raptors, Toronto vann. Nu har vi bänkat oss framför tv:n och ser på Pitch Perfect i väntan på att Nicke och Viktor ska komma hem.
Imorgon åker vi till stranden och checkar in på Hilton. Vi ska fira nyår där har vi tänkt. Molly får flytta hem till fam Nordberg och kompisen Cookie.  Om väderprognosen håller i sig, så ser det lovande ut! Det har varit väldigt upp och ner de senaste dagarna. Kallt/varmt, regn och sol.
Vi tjejer stannade på Dunkin´ Donuts på väg hem från International Plaza. Till middag blev det tacos.
Jag har länge letat efter en jacka och äntligen! En Michael Kors blev dagens fynd för mig.
Passar perfekt inför kommande New York resa. Jag och Ida åker på torsdag 3:e jan (samma dag som fam Johnson åker hem) och möter upp Gabbi och Ulrika, ska bli så kul!
Men nu laddar vi för nyår på Clearwater Beach.
Vi önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spa dag!

Vaknade kl 06:15 av att telefonen ringde. Grannens larm gick! Polisen kom och kollade av att allt stod rätt till, och som tur var, så var det falsklarm. Men när man blir väckt av att telefonen ringer och man vet knappt vad man heter så är det lite förvirrande. Men som sagt, ingen fara.
Jenny och jag hade tid på Bella Med Spa idag för en microdermabrasion. Innan vi åkte dit hann vi med en pedikyr, så nu är även tårna nyårsfina. Hyn känns fantastisk len och fin!
Första gången för både mig och Jenny, microdermabrasion. En liten dammsugarslip, som rengjorde hyn på djupet, superskönt!
Viktigt med bra dag och nattcreme och solskyddsfaktor! Tur att vi har Lars som försett oss med bra produkter.
Innan vi åkte hem hann vi med ett stopp på Marshall´s och Ross. Skor blev dagens fynd.
Freddan köpte med sig vingar hem och vi ordnade med sallad och annat tilltugg. Ida och Hanna köpte nytt Monopol. Olle hade Ty och Casey här, så de spelade en omgång.
Även ikväll blev det en omgång kortspel, Tre trissar, Freddan vann...
Mmmmm Marabou
Nu ska vi sova. Imorgon ska Ida, Hanna och Jenny följa med mig på Zumba, kul!
 
 
 
 

En riktigt GOD JUL

Vilken härlig dag vi haft! Började med att sjunga för Filip, frukost på sängen och paket. Filip hälsar och tackar för presenter och gratulationer!
Lite stressig förmiddag, med tårtbak och förberedelse för kommande julbord :)
Filip 18 år, GRATTIS!
 Farmors tårta
Grannen kom över med hembakat och fin vinflaska
Dags för julbord!
Nya skjortor i julstrumpan
Mätta och belåtna gick vi upp till Idas rum och kollade Kalle Anka och hans vänner.
Och så kom Tomten tillslut!
Alla blev nöjda och belåtna, mycket apple produkter, ipad, ipad mini och mac book var poppis..
GOD JUL!
Nu har vi precis spelat julklappsspelet, och mest poppis var en fickplunta från Timberland, tandblekning och presentkort från subway mm......
Avslutar denna kvällen med ett dopp i poolen och lite sällskapsspel,
Vi önskar alla en riktigt GOD JUL!
 
 
 
 
 

GRATTIS till Filip som fyller 18 år, och GOD JUL!

Sitter uppe och väntar på Filip och Viktor som är på fest, hoppas de kommer snart så jag oxå får sova....Imorgon ska vi upp och sjunga för Fille och fira hans födelsedag, innan det blir julfirande. Jag har precis tagit ut tårtbotten ur ugnen, Farmors tårta är beställd. Dessvärre får jag börja om från början imorgon, helt misslyckad blev den! Hade fel bakplåtspapper, så den går ej att få loss......
Köttbullarna är rullade, Jansson är klar och resten av julmaten har vi under kontroll, vi har minsann varit effektiva idag. Vi har även hunnit med att skjutsa Åsa och Oscar till flygplatsen, shopping på International Plaza, en tur på sjön, och middag åt vi på Macaroni Grill.
Nästan alla julklappar är inslagna, men givetvis tog pappret slut, så det får bli en sväng till affären imorgon trots allt. Vi trodde vi skulle slippa det, då vi åkt i omgångar och handlat "det sista" hela dan.
Ville bara skriva ett par rader och passa på att önska alla en riktigt GOD JUL!
 
 

Sol och shopping i väntan på Tomten!

Fam Johnson är här och resan gick toppen! Första dagen blev lugn och skön här hemma. Vi åt frukost länge och väl, tog ett varv med Molly runt sjön och så solade vi en stund på bryggan. På eftermiddagen blev det manikyr och pedikyr, tånaglarna är nu röda och julfina. Filip landade vid 17, så nu är alla på plats!
På kvällen grillade vi och Åsa och Oscar kom över och åt med oss, mysig kväll.
Idag har vi oxå passat på att sola lite på förmiddagen, för imorgon kommer en kallfront in. Från 26 grader ner till 16 grader....Tog Filip till doktorn då han varit dålig i nästan en månad, penicillin mot bihåleinflammation.
På eftermiddagen avverkade jag och Jenny TJMaxx, Ross och Marshall´s och fick en del julklappar inhandlade. Mötte upp med resten av gänget på GrillSmith i Wiregrass, och nu är vi hemma och tittar på XFactor finalen. Imorgon har vi sista skoldagen innan jullovet, men Ida ska få stanna hemma. Det är en massa rykten som florerar, och med tanke på vad som hänt, så känns det onödigt att gå. De kommer ändå inte ha vanliga lektioner, utan mest se på film. Sen ska ju jorden gå under med......
 
 
Imorgon ska vi fortsätta julklappsshoppingen och förhoppningsvisa bli klara. Var och en köper en julklapp till en person som vi lottat,  sen ska vi spela julklappsspelet och då ska vi bidra med 3 klappar var till det. Sen har vi ju Filip som fyller 18 år på självaste julafton.

Händelserik helg och början på veckan

Vilken toppenhelg vi haft i Boston! Det tråkiga är att man för alltid kommer minnas den här helgen pga dödskjutningen på skolan i Newtown. Det är så hemskt och fruktansvärt att man knappt kan ta in det.
Vi började fredagen med att hoppa på en sightseeingbuss, tycker det är bästa sättet att få grepp om en ny stad, då får man en snabb överblick och så kan man välja att hoppa av eller på när man känner för det. Har man tur får man även en rolig och intressant guide att lyssna på, och det kan man lugnt säga att vi fick.
Vi hade åkt i över en timma när vi valde att göra vårt första avhopp i Quincy Market. Vi gick in på en bar och satt i godan ro och drack  Irish Coffee och varm choklad när vi fick se på nyheterna vad som hänt. Vedervärdigt, ofattbart, sorgligt.
Första matchen spelades inte förräns på fredagkvällen, och den vann Kents Hill med 4-1. Det var så kul att få se Filip spela hockey igen!
Lite kul att de är tre svenskar i laget. Rikards familj var oxå på plats, så vi bodde på samma hotell och höll ihop hela helgen. Vi fick även träffa Oscars familj, som oxå är från Stockholmstrakten, och som de känner sen de var små. På lördagen spelades det 2 matcher, en förlust och en vinst och sen var det slut.
Då fick killarna följa med oss till vårt hotell, istället för att åka med skollagets buss hem till Kents Hill igen. Vi fick lördagkvällen på stan tillsammans hela gänget, trevligt. Tyvärr var killarna tvungna att åka tillbaka till skolan på söndagen, hade ju varit bättre om de kunde följt med oss hem direkt istället. Men lite kul för oss ändå, för då fick vi se skolan! Jag, Ida, Olle, Rikards mamma Helen och syrran Sara hade inte sett den innan. Både Freddan, Hilding och brorsan Patrik hade varit där tidigare. Det blev att hoppa upp tidigt på söndagsmorgonen för att köra ca 3 h upp till Maine. Vi fick ca 2h där, innan vi var tvungna att vända tillbaka till Boston för att flyga hem till Tampa igen.
Rundvisning på skolan av killarna, här är vi på väg ner till ishallen.
Omklädningsrummet
Fina hus, en av skolbyggnaderna
Så här fint hade de pyntat på sin lilla toalett. Julstämning!
När vi var på väg mot Boston igen, så började det snöa mer och mer.....
Och imorse fick jag den här bilden från Fille
Så kom vi allafall hem igårkväll och imorse var det skola som vanligt. Fast som vanligt blev det inte för Ida idag. Jag får ett sms från Ida på förmiddagen att de sitter inlåsta i klassrummen, för en kula har hittats på en av skolbussarna på morgonen. Den bussen lämnar elever vid 3 olika skolor, så de elever som åkt med just den bussen skulle förhöras av polisen och under tiden sätts dessa skolor i "lockdown". De var såklart rädda att någon hade ett vapen med sig. Alla skolor kommer ha extra säkerhetspådrag resten av veckan.
Senaste nytt är att en 18-årig elev, på Idas skola Wharton, säger sig ha hittat en kula utanför sin lägenhet på väg till bussen. Sen har den trillat ur byxfickan i bussen, och blir upphittad av en tjej.....
Ska bli så skönt med jullov! Och nu är fam Johnson på väg hit, tjohooooooo så kul!
 
 

Boston!

Imorgon åker vi allihopa till Boston! Ska bli så kul att få se Filip spela hockey, det var längesen! Barnen hinner gå halvdag i skolan, flyget går först vid 15-tiden. Vi landar i Boston samtidigt som fam Keussen som vi ska möta upp på flygplatsen, innan vi åker till hotellet vi ska bo på. Vi kommer bo i stan, så lite shopping ska nog hinnas med. Faktiskt så spelas inte första matchen förräns på fredagkväll så vi har tid för sightseeing och annat kul.
Den här veckan började med att bjuda på värsta åskovädret, och så har det fortsatt. Regn, åska och dimma och lite sol däremellan. Vi har haft väldigt varmt, även på nätterna.
Nu är klockan 22:45 och Olle och jag är precis hemkomna från hockeyträningen. Fredrik är på väg hem, tror han landar vid midnatt, så han får bara packa om väskan. Jag är klar med packningen och det gick förvånansvärt snabbt o lätt. Tror inte att det är någon snö i Boston, men vi håller tummarna för att det kommer om inte annat.
Molly ska få tillbringa helgen hos Bella så hon kommer ha minst lika kul som vi. Nu är det dags att släcka ner och gå och lägga sig, hoppas Freddan kommer snart......
 
 

Andra advent

Vilken skön slapparsöndag vi haft idag! Gått i mysbrallor hela dagen, kollat julkalendern, film och senaste Solsidan avsnittet.
Tänt andra ljuset, vad fort det går.....
Fick den här jättefina orkidén av Jeanette, Mark, Nadja och Milla som har hälsat på oss i helgen, tack så mycket! Och även vin och bubbel och öl :) Så kul att de kom! De har varit i Orlando och gjort parkerna och så svängde de förbi här en natt, innan de fortsatte ner till Naples där de ska stanna ett par nätter innan de åker hem till Seattle igen. Vi hann med en båttur och hade turen att få se en liten alligator allafall. Sen blev det hem och fixa middag och så hade vi en trevlig och mysig kväll här hemma igår. Tog visst inte ett enda kort, för uselt!
Nu ska vi avsluta den här dagen med att se ytterligare en film, härliga söndag!

Ikea besök och pyssel hemma

Igår åkte jag, Åsa och Kara till Ikea i hopp om att hitta lite roligt julpynt och för min del mat till stundande julbord. Fy så besvikna vi blev. Knappt något julpynt alls i år! Förra året fanns det mängder, men nu bara lite i ett hörn vid kassorna. Självklart blev det påfyllt med ljus och lite annat smått o gott, innan vi gick loss på matavdelningen. Köpte senap, tunnbröd, stenbitsrom, lax och gravlaxsås, sill i olika varianter, ansjovis till jansson, räkor, ost, tunnbröd, lussebullar och julmust mm. Skippade skinkan, men prinskorv fanns inte. Glögg har jag fått av Patricia, tack! Väldigt trist (fast bra på ett sätt) att man inte kan köpa godis där längre. De brukade ha Marabou choklad, kexchoklad, bilar mm, men nu har de valt att ta fram sitt egna "Ikeagodis" och det är inte samma sak. Vilken tur att vi får besök  av fam Johnson snart. De kommer om mindre än 2 veckor, så kul! De har varit här 2ggr innan, men då bodde vi i huset vi hyrde, så det blir lite nytt för dem.
Köpte även fatet som lussebullarna och pepparkakorna ligger på. Står på liten fot, fint!
Har varit runt på TJ Maxx, Marshalls och HomeGoods oxå. Älskar de affärerna, finns hur mycket som helst att köpa. Heminredning, kläder, skor, väskor mm. Hittade de här fina stjärnorna som jag tänkte skulle passa in här:
Nähä, då är de alldeles för stora! Kanske inte syns så bra, men det såg inte snyggt ut, helt snett och inklämt. Men hittade en ny plats för dem.
Så istället fick det bli en jordglob och en "bok" som är en ask, och en liten fin "koffert" med fjärilar och poststämplar på.
Annars håller det fina vädret i sig här. Har sett och läst om snökaoset hemma! Jösses så mycket snö! Precis som det ska vara i december ju, mysigt! Vi får hålla tillgodo med detta;)
Nu ska Ida och jag titta på X Factor, Olle är på hockeyträning och Freddan är ute och käkar med Tobbe och Lyndon.
 

1:a advent

Imorse blev det mannagrynsgröt till frukost, så gott! Och så tände vi första ljuset såklart.
Vi har haft så varmt och fint väder hela helgen, idag 28 grader och strålande sol! Ingen direkt julkänsla. Vi har hunnit med att sola på bryggan och åka lite båt.
Sen var det dags för "jakten på den perfekta granen". Olle, Ida och Freddan stack iväg och kom hem med den här lilla söta granen....
Tät och fin, men kolla toppen! Och så liten den var, kortare än oss alla.....
Nej, tillbaka in i bilen med den och så åkte Ida och jag iväg för att byta.
Bättre väl?!
Nu är den dessutom klädd o fin:) Olle och Ida är så besvikna på att jag envisas med att bara ha silver och glittriga kulor, de vill ha rött som i jul! Tack till fam Nyberg som lånat ut julgransfot och kulor!
Lite rött skymtar i form av små tomtenissar.
Nu har vi precis tittat på de 2 första avsnitten av årets Julkalender, och det verkar bra. Tyvärr hann vi inte med glöggen och pepparkakorna, det får vi spara till senare.
 

RSS 2.0