Lördag den 30 maj

Freddan kom hem vid 23 tiden igårkväll. Vi satte oss ute och snackade lite och vips så var klockan 02,00!! Sovmorgon till kl 10,00 och sen långfrukost ute i solen, härligt! Tog det väldigt lugnt fram till eftermiddagen då det var dags för Olle att åka på kalas hos Matthew och Fille hade match med sitt highschool lag. Förlust med 1-5, Fredrik var o tittade, Ida och jag var hemma.
Sen blev det grill, en helt underbar kväll! Vi sitter fortfarande ute, klockan är nu 22,45 och det är 24 grader. .Fille sover hos Julian ikväll, och får skjuts till matchen som börjar redan kl 08,00 imorgonbitti. Även Olle har match kl 10,00 , och så spelar Fille sin andra match kl 11,00. Så det blir mycket hockey imorgon. Ida ska vara hundvakt åt Cookie, så hon kommer hit vid 9-tiden. Mia och tjejerna, Vendela och Alva ska åka till Sverige i 6 veckor, och de flyger från Miami. Så Olof ska skjutsa de dit och vi ska ta hand om hunden. Snacka om att Ida är salig!
Detroit har just slagit Pittsburgh med 3-1 i den första Stanley Cup Finalen.......

Olle redo att käka


Ida framför solnedgången


Vilken start......

vi fick på fredagen Jag råkade somna om när klockan ringde vid 06,30 och vaknade till igen när klockan stod på 07,12! Barnen går ut till bussen 07,16 i vanliga fall........Tro´t eller ej, men de hann! På med kläderna, borsta tänderna och grabba ryggsäckarna som redan stod packade:) Puh, sen var det skönt o sätta sig med en kopp kaffe. Filip går upp först vid 07,30 så för honom blev det ingen skillnad.
Har inte gjort särskilt mycket idag heller. Skjutsade Olle till hockeyträningen vid 17,30. Middagen hade jag redan förberett så vi kunde äta direkt vi kom hem strax före åtta. Sean är här ikväll, han o Fille har precis gått över till Mikey. Ida är med Mamello, de skulle gå bort till Beach Cluben en sväng. Nu väntar jag på att Freddan ska komma hem, men det  dröjer nog ytterligare 2h. Får nog bli en film så länge........

Torsdag

Idag om en vecka har vi skolavslutning! Freddan tycker det är lustigt att jag längtar lika mycket som barnen....men så skönt o slippa läxor och packa lunchväskor och allt annat man ska tänka på hela tiden. Då kan vi ta det lugnt hela dagarna och sova länge om vi vill! Idag har vädret varit fint förutom en regnskur som kom mitt på dan,  sen kom solen:) Åskar gör det lite då och då, och ikväll när Ida och jag var på väg hem från Wiregrass, så såg vi blixtrar fast himlen var ljusblå. Vi har köpt lite födelsedags presenter för Ida fyller år nästa vecka. Hon behövde skor och det är svårt att köpa utan att prova. Tre par hittade vi tillslut, och lite annat smått o gott. Resten ska jag köpa när hon inte är med, lite överraskningar måste det ju bli.
Imorgon kommer Freddan hem igen, men han landar sent tyvärr, runt 22 tiden tror jag......

Idag vid lunchtid, hann precis hem innan regnet kom


Grattis på födelsedan Viktor!


Onsdag

Idag tog jag tag i tvätten, äntligen. Hade såklart tänkt att motionera oxå, men oj vad en dag går fort:) Helst när man skypar lite emellanåt oxå......Så jag kom aldrig iväg, får ta nya tag i morgon istället. 
Skjutsade Olle till hockeyträningen och sen har det inte hänt så mycket mer, och nu är det dags att sova. Har precis kollat på The Real Housewives of New Jersey, de får duga nu när de Desperata har uppehåll.........

Cory Lake Isles tidning som alla hushåll får


en helsida om fam Åkermark:)


Olle och Ida skrev en egen artikel


Tisdag

Igår kväll, när Fredrik åkt iväg till flygplatsen, så fick jag ett ryck och kom iväg på en powerwalk! Skönt när man väl gjort det, och helst efter att vi ätit en massa onyttigt på Mc Donalds tidigare på dagen. (För o inte tala om allt vi proppat i oss under helgen) Ringde Gia för att se om hon ville haka på, vilket hon inte kunde, men däremot bestämde vi att vi skulle ses på gymmet som imorse. Så det var bara att pallra sig iväg dit när Fille kommit iväg till skolan. Stressade hem och fixade till mig och sen hämtade jag upp Christina. Det blev en sväng till IKEA idag! Lunch såklart, och så handlade jag presenter till Ida och Olles fröknar. Ljuslyktor och choklad blev det. Mike skjutsar Filip till hockeyträningen ikväll, så jag slapp, skönt. Nu har det hänt igen förresten, vattenläckage i köket! Den här gången droppade det inte ner från taket, utan det rann vatten längs ner med väggen.......inte kul. Nu har det varit en kille här och fixat det, förhoppningsvis.

Memorial Day

Idag har jag varit på MOSI för första gången. Christina och killarna inkl Olle hade bestämt sig för att åka, och jag fick följa med. Vi såg en film om djur, man kan göra experiment, få en hint om hur en jordbävning kan kännas, och tornados m.m Där kan man lätt roa sig en hel dag. Vi var där ett par timmar och sen åkte vi till Mc Donalds och käkade. Fredrik var tvungen att packa väskan för att flyga till Atlanta ikväll, han kommer hem på fredag igen. Idag har det inte regnat, men just nu är det åskoväder, blixtrar och dunder. Hela himlen lyser upp! På dagarna är det över 30 grader och luftfuktigheten är hög, men det kommer bli värre o värre.....

En dag på MOSI (Museum of Science and Industry)


Fanns mycket kul att prova


Spikmatta


Rullstols race


Full fart framåt....


Svårt!


Söndag

Vilken lugn och skön dag det blev idag! Ingen hockey att skjutsa till, underbart. Olle följde med Nicholas o Adrian hem vid lunch, han sover över hos dom i natt. Vi andra tog bilen och åkte en sväng. Ovädret kom framåt eftermiddagen, rejält med regn och åska. Då var det mysigt att krypa upp i soffan och se på film. Vi började med att se Tale of Desperaux, sen Slumdog Millionaire och nu har vi precis sett klart på The Univited. Klockan är nu 23,50 och NU ska Filip hem till Mikey!? Det var visst bara jag som tyckte att det verkade onödigt....... Ida hon diskar och fejar i köket! vet inte var hon får energin ifrån? Nu är frågan om man ska se ytterligare en film, eller gå och lägga sig....... Imorgon är vi lediga då det är Memorial Day här.

Lördag

Vi skjutsade Filip till fysträning och Olle till matchen i morse. Olles match var så spännande. De var i underläge nästan hela tiden, men lyckades kvittera gång på gång. I slutet så tog de ledningen med 6-4, så blev det 6-5 och så var det jättespännande i slutminuten. Vinst tillslut med 6-5 och Olle gjorde 2 mål. Resten av dagen försvann i ett nafs och vid 18-tiden kom Christina, Miro, Adrian och Nicholas. Vi grillade gott och Christina hade bakat en pecan paj som vi åt till efterrätt. Nu är vi proppmätta! Nicholas och Adrian ska sova över här, de ska avsluta kvällen med en film. Ida är iväg med Vendela och Alva , de är på en hästgård, på party. Får väl se om vi är vakna när hon kommer hem....

Skål och Grattis Martin!


och Grattis till Petra som oxå fyller år idag!


Fredag den 22/5, Olles födelsedag!

Vi väckte Olle med sång och frukost på sängen. Han fick öppna alla sina paket, dock inte 19 st, men han blev nöjd ändå! Tobbe hade han lyckats smöra för ordentligt, han fick en ripstick av honom och Mackan o Petra! "Det var bästa presenten", sa Olle. Det är en sorts skatebord (se bild nedan när han provar den) Jag bakade en tårta på förmiddagen, och sen åt jag lunch med ett gäng "tjejer" från Cory Lake. Jag blev tillfrågad av Kim (som hade kräftskivan), och vi var 6 st som träffades på Hungry Greek. Supergod mat, jag åt kyckling gyro. Barnen kom hem från skolan och hela familjen Drmac kom över på fika. Nu har de tyvärr bestämt sig för att flytta hem till Canada, så redan mitten av juni åker dom. De ska hyra ut sitt hus här, för just nu går det inte att sälja. Priserna har nästan gått ner 50% på ett år, helt sjukt. Sen hade Olle bestämt att vi skulle bowla. Vi åkte ner till Channelside, och det var superkul! Endast en av oss lyckades med att kasta bowlingklotet bakåt........moi! Fick ont i mina naglar.....svårt var det! Vi kunde äta och dricka vid banan, smidigt. Två spelomgångar hann vi med, och Freddan vann båda gångerna. Nu är vi hemma igen, och Olle ska ladda för match imorgonbitti......

"Ja må han leva....."


Frukost på sängen


Olle hinner testa sin "ripstick" innan skolan


Födelsedagsbarnet!


Olle och Ida pyntade med ballonger


Nicholas och Adrian kom o fikade


Här kan du inte bo.....


Olle redo


Svårt va det!


Filles tur


Strike.....?


Jag åt sushi


Jag är väl inte helt nöjd....


Utanför bowlingstället, på väg hem


Downtown Tampa


Shopping finns....


En härlig kväll


Idag fredag fyller Olle 9 år, Grattis!


Torsdag

Idag började ovädret först vid 17-tiden. Det blev en massa regn och även åska. Jag slappade hela förmiddagen i soffan, kollade klart på filmen, käkade godis och puffcorns. Sen mår man ju därefter, så jag tvingade mig runt sjön. Ida hade en toppendag på Islands of Adventure, de åkte det mesta och slapp regn, tur! Igår var det final i American Idol, och vinnaren heter Kris Allen. Jag har inte följt det alls, så jag vet inte hur bra han är, vi får väl se hur han kommer lyckas..... Nu är det dags att slå in lite paket inför morgondagen, Olle har varit hur sprallig som helst hela dagen, han är så förväntansfull!

Onsdag

Hann med ett varv runt sjön med Tobbe, innan det var dags för honom att packa ihop och åka till flygplatsen. Förmiddagen var mulen, men inte regnig. Har inte kunnat motionera sen i lördags, för det har regnat nästan hela tiden. Man kan ju såklart gå i regn oxå, men det har varit en bra ursäkt:) Jag skjutsade Olle till hockeyträningen, och på vägen hem stannade vi o köpte godis och puffcorns. Köpte även dvd-filmen "The curious case of Benjamin Button", men jag somnade halvvägs genom filmen, så jag får titta klart imorgon istället. I morgon ska Ida åka på klassresa till Orlando,  Islands of Adventure, så hoppas det inte regnar så mycket då. Nu ska jag försöka somna om igen......Gonatt!
Nu ringde Tobbe precis, han är kvar i Atlanta, flyget blev försenat härifrån Tampa så han missade flyget till Stockholm. Får åka vidare imorgon.......trist!

Ännu en dag med regn och åska


Snart översvämning i poolen......


Tisdag

Ytterligare en dag med regn! Jag tycker det är skönt med såna här dagar, för då kan man stanna inne med gott samvete. När barnen kom hem gjorde de läxorna. Tobbe o jag åkte iväg på lite shopping, Olle fyller på fredag, så det blev ett par presenter inhandlade. Olle har gått igenom sin önskelista med Tobbe ett antal gånger, uttryckt sin oro för att inga presenter ännu är inhandlade!!! På fredag fyller han ju! Jo förresten, ett paket från farmor o farfar har kommit på posten, och idag kom även ett brev som jag tror är från kusinerna, vi väntar med att öppna tills på fredag.
Kvällens middag beställde jag på nätet, det blev en pasta gratäng "chicken alfredo" och 2 pizzor från Pizza Hut, smidigt och gott! Nu väntar vi på att Freddan o Fille ska komma hem från kvällens hockeyträning.

Härliga herrar!


Måndag

Idag har det regnat och åskat hela dagen. Jag har bara varit inne, inte gjort mycket alls, skönt! Kim, som jag o Ida var på kräftskiva hos, kom förbi med kräftor till Fredrik. Hon tyckte att han skulle få smaka riktiga Louisiana kräftor, snällt. De ska vi mumsa på i morgon. Ikväll blev det middag på Stonewood Grill, lite avskeds middag, då Tomas åker hem i morgonbitti.

Olle o Alexander fiskar (söndag eftermiddag)


Sådärja!


Alexander


Grattis på era födelsedagar, Alma och Maja! Vi saknar er!


Söndag

Olles båda matcher slutade med vinst idag! Första matchen 11-3, Olle gjorde 3 mål, andra matchen 9-1 och då blev det 2 mål av Olle. Idag är allafall jag trött.........Mike och Gia ringde strax efter 01,00 igår, och då var det egentligen dags att gå o lägga sig. Men istället kom de förbi ett par timmar, så klockan blev närmare 03,00 innan vi kom i säng. Så dagen hittills har varit väldigt lugn, vi har slappat vid poolen. Nu är Alexander här och leker med Olle, Ida är hos Vendela och Freddan, Tobbe, Tomas och Fille har åkt iväg på lite sightseeing. De skulle åka ner till södra Tampa o titta lite.

Skål!


Lördagkvällens kockar


Fille, Fisher och Julian


Lördag

I morse fick jag sovmorgon, igen!  Freddan fick gå upp med Olle och åka på hockeymatch vid 08,30. De vann med 7-3, inga mål av Olle idag. Gårdagen var jättekul. Vi åkte till Tess, som är medlem i SWEA och bor strax  utanför Orlando, och det var ett jättekul sexparty. Mitt första hittills, men oj vad kul vi hade! Vi var 6 svenska tjejer, och väl där så var det väl tio amerikanska tjejer där. Drinkar och tilltugg och lekar mm.
Idag har vi tagit det lugnt vid poolen. Gick ett varv runt sjön med Freddan i över 40 graders  värme kändes det som. Även Filip  har spelat match , ikväll med highschool laget och de vann med 4-2, Fille gjorde ett jättesnyggt mål! Nu har vi precis grillat och ätit SEN middag. Fille har Julian, Mikey och Fischer här över natt. I morgon spelar Olle match redan 07,15 och sen 10,00 så det blir ingen sovmorgon för Freddan allafall.....:)

Drink innan avresa


På väg.......


Mia kör oss säkert mot Orlando i ösregn


Ja, så här ser man väl ut......?


Malin


Helena


Miriam och Amy


Hemma hos Tess


Hoppsan, råkade visst spilla lite.....


Alla är jätteglada!


Författarens Dag och "Turn Around Kid Award"

Började med att besöka Olle i skolan i morse. De har visat upp och läst ur sina böcker och diktsamlingar som de har gjort. (Skulle även varit i Idas klass, men hon visste inte om det, o inte jag heller) Alla hade gjort en egen bok som heter "Diary of a second grader" , och första gången han skrev i den var den 26/8 förra året. Det är kul att se hur han skriver mer och mer ju längre tiden går. Första sidan består av en rad; " Dear Diary, I play ice hockey, Your friend Olle" och så har han ritat en hockeyspelare:) Sen blir det lite mer, men inte långa sidor......
Hann åka hem en stund och sen var det dags att åka tillbaka igen. Nu för ytterligare en prisutdelning! Mycket sånt här, men det är kul. En gång om året delas det ut ett pris som de kallar Turn Around Kid. En elev i varje klass får detta pris, och det är till den som utvecklats mest. Olle fick priset i hans klass, och i Idas klass var det Mamello som vann. De fick pokal och sen bjöds vi på lunch från Chick-Fil-A och dessutom tårta! Det var föräldrar och syskon och de elever som vunnit som fick vara med på detta, trevligt!
Nu händer inte så mycket förräns kl 17. Då blir jag upphämtad av Mia och så ska vi åka till Orlando. Vi är 6 tjejer, (SWEA) som ska åka till en svensk tjej som bor där på poolparty.......eller va det sexparty?
Freddan är kvar på mässan i Clearwater tills senare ikväll, så Tobbe har lovat att komma hem tidigare och skjutsa Olle till kvällens hockeyträning. Ibland får man uttnyttja gästerna!

Olle med sina böcker


Olles klasskompis Yaimarie


Rektorn gratulerar o överräcker pokal


Olle var först upp........


Tvåornas pristagare


Alla femmors pristagare (Mamello i Idas klass)


Jag o Olle åt lunch tillsammans idag


Torsdag

Tobbe o jag gick varvet runt sjön i morse. Efter det blev det shopping i Wiregrass, och Filip o Mikey följde oxå med. Filips klass har varit i Orlando, på Island of Adventure idag, men Fille ville inte följa med!? Så då fick han vara hemma istället. Mikey lyckades övertala Gia att få stanna hemma från skolan, så de har hängt ihop. Fredrik o Tobbe är nu i Clearwater på mässa och kommer hem imorgon igen, Tomas åker dit först imorgon. Nu har jag precis kollat på säsongsfinalen av Grey´s Anatomy (2h), och jodå, det hände saker....

Glad Tobbe


Mikey & Filip


Onsdag

Idag slutade barnen tidigare i skolan. Grace kom hit en stund, och vi badade o slappade vid poolen. Olle o jag åkte iväg på hockeyträning, och helt plötsligt, från strålande sol och kanonväder, så blev det kolsvart ute! Åska o blixtrar och skyfall. Nu kom det regn så det blev översvämning. Inte kul att köra bil när regnet vräker ner, jag såg knappt nånting och det kändes som jag skulle få vattenplaning. Har ännu inte vant mig vid denna åska, det är coolt, men samtidigt läskigt. Freddan, Tobbe, Tomas och Ida såg hur åskan slog ner i marken när de åkte för att äta middag på Lee Roy Selmons. Vi hämtade upp Ida på väg hem från Brandon, men killarna är fortfarande kvar där. Just nu önskar jag att alla vore hemma, känns inte bra att de är iväg när det är sånt oväder ute. Fille är och tränar hockey nu (20-21), han får skjuts av Mike, och jag hoppas att han kör försiktigt hem. Ni skulle bara se blixtrarna just nu.........

Läskigt......


Tisdag

I morse fick jag sällskap av Tobbe runt sjön, ska även ta med han runt imorgon. Åkte till Wiregrass och mötte upp Mia och Amy och lunchade med dom, trevligt! Ikväll har Fille tränat hockey, så Tobbe o Freddan skjutsade honom. Jag, Ida och Olle följde med Tomas på lite shopping och sen åt vi middag på Beef o Brady´s innan vi åkte hem. Ikväll var det Olle som fick hjälp av Tomas med läxan. Nu har alla barnen kommit i säng, det har blivit två sena kvällar för dom den här veckan. Idag har det åskat och det var väldigt mörkt ute på eftermiddagen, men icke att det kom regn här! Däremot kom det massor med regn vid Freddans jobb, och där hade Tobbe parkerat sin hyrbil, nercabbad.........Bärgningsbilen fick komma och hämta bilen, och Tobbe fick åka o hämta en ny....så kan det gå!

Måndag

Jag fick sovmorgon och gick upp med Filip vid 07,30. Tog det lugnt på förmiddagen och åkte iväg och fixade naglarna vid lunchtid. Hämtade Filip tidigare från skolan då han tränar med highschool laget redan vid 16,45 på måndagar. Tomas och Freddan hämtade hem honom efter träningen, så jag åkte o handlade mat till kvällen. Vi har grillat kyckling, efter mycket om och men, gasen tog slut! Så det blev en sväng till Home Depot för att köpa ny gasol till grillen. Nu har vi precis ätit och Tomas har hjälpt Ida med matteläxan. Vi väntar på att Tobbe ska dyka upp, ingen vet riktigt när han ska landa....

Ida läser "Diary of a wimpy kid"


I väntan på maten....


Tomas hjälper Ida med matteläxan


Söndag och Morsdag

Fille o Freddan fick verkligen gå upp med tuppen i morse. Redan vid 05,00 åkte de mot Clearwaters ishall. Båda matcherna slutade med förlust, 3-5 och 4-6, men Fille spelade bra. När de kom hem så hämtade de upp Ida hos Grace och sen slappade vi vid poolen hela dagen, hela familjen, mysigt! Sedan blev det Mors Dag middag på Bonefish Grill, tillsammans med Mia & Olof o barnen, Amy & Stefan o barnen och Miriam och hennes barn, hennes man jobbade så han kunde inte va med. Nu har vi kommit hem, fått barnen i säng, och alldeles nu kom Tomas, från Pullman i Sverige, han ska vara här i drygt en vecka. Och inte nog med det, imorgon kommer även Tobbe.......

En härlig dag i poolen


JAG badar oxå!


Ida o Olle


Ida bakom vattenfallet


Mia, Fredrik och Miriam


Filip, Olle och Alva


Ida och Vendelas efterrätt


Mors Dags presenter från Olle


Och två fina tavlor från alla barnen


Kräftskiva och hockey

Idag har Ida och jag varit på kräftskiva. Den började redan kl 14, så Freddan o killarna missade den, för de var i Brandon på hockey. Olles lag förlorade med 3-7, Olle gjorde 2 av målen, så han var rätt nöjd ändå. Filip hade match med highschool laget och de vann med 4-3, Fille gjorde 2 assist.
Vi blev bjudna till kräftskivan utav en tjej som jag träffade på smyckes partyt hos Shiraz i höstas. Kim som hon heter, mindes att jag kom från Sverige. Nu har det flytttat in ett par på deras gata, där mannen är från Sverige! Då tyckte hon att vi borde träffas:) Dessvärre dök han inte upp, innan vi hann att åka hem, så det var ju synd. Kim o hennes familj har bott i Louisiana där man äter mycket kräftor. De hade ingen aning om att vi äter kräftor i Sverige. Allafall, de hade beställt kräftorna därifrån, så imorse fick de leverans till dörren, levandes och färska! Vi fick se på när de kokade kräftorna på terrassen. Sen hälldes de ut på borden och så var det bara att frossa! Även kokt potatis och majskolvar hällde de ut över kräftorna. De kokar kräftorna i nån slags pepparblandning, så de var kryddstarka och goda, annorlunda!
Det som är så härligt när man går på fest här, är att allt är så väldigt lättsamt och enkelt. Det är shorts o linne/t-shirt o flip-flop, man bjuder kända och okända, alla är välkomna, härligt!
Nu är klockan 21,00 det är 28 grader varmt och Fredrik o jag sitter ute med ett glas vin. Ida sover hos Grace inatt, Fille är med Mikey och nån mer, och Olle kollar på tv. Imorgon är det Mors Dag här, men innan vi kan fira mig så ska Fredrik och Filip åka till Clearwater på hockey match med JR Bulls laget redan kl 05,00!

 

Massor med färska kräftor!


Still alive....


Redo att bli kokade...


Nykokta o klara


Bara att hugga i!


Fredag

Idag var det Filips tur att få ta emot ett pris! Men till hans skola var jag INTE välkommen, (av Filip) FÖR pinsamt. Inga föräldrar skulle vara där enligt Filip, men så var det ju givetvis inte......."Ja ja, men det visste ju inte jag", sa han efteråt......Tonåringar!
På hans diplom så står det "Outstanding Citizen for Alligators". Åttorna är indelade i olika arbetslag, och en tjej och en kille i varje arbetslag fick ett sådant pris! Bra jobbat Fille!
Nu är klockan strax 22.30 det är 23 grader varmt ute. Vi har precis spelat plump och skip-bo. Olle vann i båda kortspelen! Filip har Sean här, så de var inte med. Olle har tränat hockey tidigare ikväll, och på vägen hem hämtade de mat på Macaroni Grill. Fredrik är helt förkrossad. De har slutat att servera Marsala Chicken Ravioli! Alla gånger vi har ätit middag där, så är det just den maträtten Freddan beställt.......så ikväll fick det bli lasagne för hans del.....besviken är han!

Filips trofé och diplom


Torsdag

Ida fick samma pris som Olle fick igår. Idas fröken höll dessutom ett litet extra tal om Ida, och då var det en mamma som var nära till tårar:)
Fram tills barnen kom hem från skolan hände inte så mycket idag. Höll mig sysselsatt med skypen och facebook. När Olle o Ida kom hem, så tog vi alla ett varv runt sjön. Olle på inlines, Ida sprang och jag gick. Sen blev det ett dopp i poolen, för barnen. När Filip kom hem så åkte vi till Wiregrass en sväng, det blev middag där. Det var massor med folk, tre olika band som spelade, och så kunde man köpa öl o snacks, trevligt.
Nu väntar jag på att Freddan ska komma hem. Han ringde och meddelade att flyget var 1h försenat, så klockan blir nog nära midnatt innan han dyker upp. Imorgon är det fredag, tjoho!
Trevlig helg alla!

Grace & Ida


Middag på Teriyaki


På väg.....


Wiregrass


Livemusik


Grattis på födelsedan Martina! och Sophia som fyllde år igår! Kram till er båda!


Pride Awards, IKEA och hockeyträning

Var på skolan imorse kl 08,15 och såg när Olle fick ytterligare ett pris. Även denna gång i kategorin ESOL, den gruppen han gått i för att få extra hjälp med engelskan. Han har slutat där för nån månad sen, då de tyckte att han inte längre behövde särskild hjälp. Bra va?!
Efter det så åkte jag o Christina till Ikea, igen:) Var ju bara tvungna att kolla in den stora öppningsdagen! Butiken öppnade vid 09,00, vi kom dit runt 10,00 och då var parkeringen helt full. Vi fick åka till ett parkeringsgarage i närheten och därifrån gick det bussar nonstop fram o tillbaka hela dagen till Ikea. Väldigt smidigt faktiskt. Allt var väldigt välordnat måste jag säga, allt flöt på otroligt bra. Vi lyckades även komma med på nyheterna. Väldigt snabbt går det, men vi är med! Ni kan kolla in www.abcactionnews.com. Gå in under video och sen tittar ni under News, inslaget heter "Tampa´s Ikea store now open" (det är andra inslaget av de som handlar om ikea) Lite småkul trots att man knappt hinner synas nåt:)
Olle har tränat hockey i kväll och även Filip. Filip klarade tryouten som han gjorde för några veckor sen. Han är uttagen till Floridas lag och de ska spela en turnering i Boston i sommar mot andra delstater. Det kanske är typ som TV-pucken hemma...? Jättekul allafall, han är superglad!

Snabbfika efter prisutdelningen


Olle, Matthew och Michael glada pristagare!


Här fick vi parkera...


och åka shuttlebus till IKEA


Tisdag

I morse hittade man en 4-månaders baby död vid vägkanten här i Tampa. En 21-årig kille hade brutit sig in i sin ex-flickväns lägenhet (hon 17 år, han är inte pappan) och efter bråk hade han tagit babyn och stuckit. Innan han hoppar in i bilen så slänger han barnet i asfalten. Han kastar sedan ut barnet genom rutan på motorvägen. När nyheterna visades i morse så var gärningsmannen inte gripen, men nu är han det. Jag såg att Aftonbladet skrivit om detta idag. Så jävla hemskt. Man undrar HUR en människa kan göra nåt så fruktansvärt vidrigt.

Här är det varmt och torrt. Det har inte regnat sedan veckor tillbaka, och dagarna är sig lika med över 30 grader och stekande sol. Det är vattningsrestriktioner och man får endast vattna en bestämd dag/vecka. I eftermiddags så trodde/hoppades jag på regn, men icke.....ett par ynka droppar var det enda som kom.
Skolorna som stängdes (pga svininfluensan som ingen hade) kommer att öppna igen på torsdag.
Imorgon ska jag till Olle o Idas skola, dags för Pride Awards igen! Olles klass imorgon och Idas på torsdag. Efter prisutdelningen så åker Christina och jag till IKEA, imorgon är det "Grand Opening"! I måndags började folk att köa utanför!!! De har alltså köat där i 2 dygn, i denna hetta, för att komma först in. De 100 första besökarna får en "Poäng" fåtölj, och de 2500 första besökarna får presentkort i olika valörer. Ska bli spännande att se om det är kaos eller inte.....

Kanske kanske, hoppas hoppas på regn.....


Vatten saknas


Så här ser det ut nu....


Snart inget vatten kvar!


Dags för lunch!


Måndag

Både Ida och Filip berättade att det var några som valt att stanna hemma idag från skolan, pga Swine Flu. Och då tror jag inte att de är sjuka, utan för att de förmodligen inte får gå för sina föräldrar...På den ena skolan som stängt, där var det en 11-årig kille som hade symptomen. På den andra skolan var det en 15-årig tjej, vars äldre syskon hade det, och den tredje skolan stängde pga att de delar cafeteria med skola nr 2......JAG tycker att det är lite väl överdrivet, och det tyckte fler med mig när vi diskuterade saken i ishallen ikväll. En mamma berättade att hon tagit med sina 2 söner, som var hemma för deras skola var stängd, till gymmet. Där hade de tittat på dom som om de hade pesten och minsann tyckt att de borde hålla sig hemma.....! Herregud, de är ju inte ens sjuka! Och är man själv så rädd, så borde man ju verkligen inte vistas ute bland folk!

Swine Flu

Fick veta nu i eftermiddags att 3 skolor i vår kommun kommer vara stängda hela denna veckan. Dock inte Pride eller Benito som vi går i. Tror att det var 3 bekräftade fall och 2 misstänkta i Hillsborough kommun, som vi bor i. Dyker det upp fler fall så kommer ytterligare skolor att stängas. Gissa vem som hoppas på det......?! Fast vi vill ju verkligen inte bli sjuka! Och än så länge har vi inga symptom:)
Idag har vi mest varit hemma och haft det skönt. Det är väldigt varmt just nu, så om man inte är i poolen så vill man helst vara inne, där det är svalt o skönt. Olle, Ida o jag tyckte vi skulle sitta ute o spela kort, vilket vi gjorde, men det var otroligt svettigt o varmt...Hämtade upp Fille hos Sean och på vägen hem så blev det middag på Mc Donald´s.

Olle, Ida och jag spelar plump och svettas (32 grader i skuggan 17,20)


Förlust med 2-6 mot JR Lightning, Olle 1 assist (blå nr 28)


Lördag

Christina o killarna hämtade upp oss vid 9-tiden. Ikea ligger i Ybor City (downtown) här i Tampa, och det tog endast 30 minuter att åka dit. Mycket folk, men ändå smidigt. När vi gick in genom entrén så stod hela personalen och hejade fram oss och skrek "Sverige Sverige", häftigt! Vi träffade Olof, Mia o barnen, Amy o Anna, och flera svenskar som vi träffat på Svenska Skolan. Givetvis så handlade vi en hel del smått o gott; servetter, ljus, ljuslyktor, bäddset, pläd mm. Vi åt lunch och fikade, och vi avslutade med att handla hem kaviar, ost, matjessill, bilar, kexchoklad, dajm, saft, ballerina, singoalla mm mm. En påse bilar kostar 1,29 dollar, ballerinakex paket 1,49 250 gr chokladkaka 3,79. Dyrast var hushållsosten som kostade 17,99. Känns så kul att ha nära till IKEA. På eftermiddagen var det dags för hockey för Fille, och de vann, kul! Fille gjorde både mål och assist, så han var nöjd. Nu har jag precis skjutsat Fille till Sean, han ska sova över där. Klockan är bara 22 här nu, men Olle har match 07,15 imorgonbitti, så det är dags att sova!

IKEA i Tampa!


Lång kö


Snart så.....


Hela personalen stod innanför entrén


Vilket välkomnande!


Lite trolleri


Dagens lunch a la IKEA


Vinst 8-3, Fille 1 mål 1 ass (highschool laget)


Grattiskramar på din 9-årsdag Sara!


1:a maj

Som tur var så har vi haft helgdag även här idag. Så skönt med sovmorgon. Ida och jag följde med Mia och Vendela till en second hand butik som de varit på förut, men inte vi. Vendela gjorde en del fynd, vi tittade mest. Vi avslutade med ett besök på Coldstone, ett glasshak. Nu kommer jag inte ihåg vad glassarna hette som tjejerna beställde, men de blandar ihop glassen man beställer. Vendelas glass tex, bestod av chokladglass, sen tog de en brownie och annat gott och blandar ihop allt när man står och ser på. Ida valde vaniljglass, sen mosa de i Oreo kakor och chokladcrisp tror jag....Väldigt gott allafall. Givetvis så har vi varit i Brandon oxå. Olle har tränat med sitt Rec lag idag premiärträning. Han är i gula laget. Så nu har vi ytterligare en matchtröja (i gul färg denna gång) med nr 10 på ryggen. Vilket slöseri med alla dessa olika matchtröjor! Han spelar alltså både i "Gult lag" och i det här Select laget. Mycket att hålla reda på. Och likaså med Filip som spelar i High School laget + JR Bulls. Ida var hos Grace medans Olle och jag var i Brandon, och Fille har Sean här över natt. I morgon är det äntligen dags för IKEA!!!! Ett VIP pass gäller för en bil, så Christina och killarna hämtar upp oss i morgonbitti kl 09,00. Så i morgon blir det köttbullar till lunch och en hel del shopping i matbutiken!

Ida o Vendela beställer glass


Smaskens!


Valborgsmässoafton

Var hos Olle i skolan och hälsade på idag. De hade diktuppläsning för oss föräldrar och sen fikade vi.
Ikväll har vi varit hos Amy o Stefan på valborgsfest. Vi åt och drack gott, och de hade även en liten mysig brasa som vi grillade marshmallows på. Lyckades även få med oss Filip ikväll, vilket inte är så vanligt:) Klockan är strax 01,00 så nu känner jag hur trött jag är. Lyckades lägga in korten i fel ordning mot vad jag tänkt, men men.......

Grillade marshmallows


Liten majbrasa


Mera bad


Filip, Vendela, Alva


Koncentrerad....


Killarna vid grillen


Olle o Alex


och Anna


Tjejerna


Hos Amy o Stefan


Fika såklart (på skolan)


Olle visar mig dikter som de skrivit


Dikt läsning


I Olles klassrum


RSS 2.0