DMV

Dagen har spenderats på DMV-Department of Motor Vehicles. Våra körkort har behövts förnyats varje år, eftersom vi varit här på visum. Alltid lika "nervöst" att åka dit, för det är alltid något strul med de papper som ska tas med. Nu har vi ju äntligen fått green card, så mitt nya körkort som jag fick idag gäller ända till 2024! Så skönt! Och det står inte heller "temporary" längre :) Var lite orolig för att jag skulle misslyckas med syntestet, men det gick bra, haha.
Olle har haft sitt övningskörkort sedan han fyllde 15 i maj förra året. Från det man fyllt 16 år, och haft sitt övningskörkort i mer än 1 år, så får man ta körkort. Vi som föräldrar måste intyga att han kört minst 50 h, varav 10h i mörkerkörning. Det är dock vissa restriktioner, du får endast köra mellan klockan 06.00-23.00 som 16-åring.
Idag var allafall dagen för Olles uppkörning. Han var kolugn, jag nervös. 
Så mycket folk. Vi hade tid kl 11.40, tror han blev uppropad kl 13.00.......
Det är ändå 32 stycken kassor....
Allt gick bra, och han klarade uppkörningen! Sen fick vi vänta lite till, o lite till, innan vi kunde lämna med varsina sprillans nya körkort :) GRATTIS Olle!
Hmmm vad hände med händerna 10 i 2....? ;)
 
På lördag åker jag o Fredrik till Sverige! Så imorgon ska det packas och fixas, ska bli så kul! Filip och Olle stannar här och tar hand om Molly. Becky är här tills på onsdag, på torsdag kommer ett par kompisar till Filip hit o hälsar på, och Olle ska åka till Bahamas (igen!) på måndag....... 
De börjar inte skolan förräns september, så än är inte sommarlovet slut här.....
 
 
 

Bye bye Ida!

Igår var det dags för Ida att åka hem.......hjälp vad fort det gått! Hon befinner sig i skrivande stund i Frankfurt, och ska lyfta om 1h till Stockholm. 
Filip och jag skjutsade Ida till flygplatsen. Väskan vägde 2kg för mycket, så Ida fick ta ett extra handbagage, nitisk person vid incheckningen;) 
Vi ses faktiskt om 2 veckor igen, för då åker jag och Fredrik till Sverige igen! Fredrik ska jobba, och åka till både England och Belgien, medans jag ska hänga hos Ida, hälsa på i Mjölby och tillslut sammanstråla med Fredrik i Ängelholm. Såååå kul det ska bli! 
Dessutom har vi massa kul besök att vänta här i höst/vinter! September, oktober, november och februari har vi gäster :) 
Och precis nu så bokade även Becky hit sig, så hon kommer redan nästa vecka :) Hon börjar plugga på Stockholms Universitet i höst! Så duktigt att komma in där, GRATTIS o Lycka Till! 
Fredrik och Olle är på hockeycamp i New Hampshire, så huset känns väldigt tomt just nu med bara Filip och Molly hemma. 
Kolla vilken fin ananas jag såg hos grannen häromdagen
Och vilken smarrig glass Ida och jag gjorde igår!
 
Frysta bananer, jordgubbar, hallon, blåbär och mango ner i mixern bara. Så enkelt och gott. 
Här blir det en lugn helg. Filip är på jobbet (Pullman), han jobbar även hela helgen vid poolen. 
Nu ska jag ta tag i dagen, önskar alla en trevlig helg!
 
 
 

Bahamas kryssning

Då var vi hemma igen efter en 3-nätters kryss till Bahamas. Lagom längd på kryss tycker vi nog alla :) Vi åkte ännu en gång med Carnival Cruise, den här gången hette båten Victory och var väl inte ett av deras nyaste fartyg om man säger så. De vi åkt på tidigare gillade vi bättre. 
Hursomhelst, det är kul med kryss, men lika jobbigt är det med allt folk överallt, köer, väntan osv.....Vissa i familjen har mindre tålamod med sånt än andra, inga namn nämnda..... ;)
Vi har allafall ätit hyfsat gott, (tillslut tycker man allt smakar likadant, eller inget alls) , tränat, promenerat i Nassau, varit på karaoke bar, ätit lite till, druckit goda drinkar, spelat kort och haft skoj tillsammans. Så himla kul att vi fick till en familjesemester allihopa ♥ 
Här går vi äntligen ombord, taggade till tusen! Vi åkte från Cape Canaveral, Orlando och resan dit tar lite över 2h. Sen ska det checkas in och köas och väntas och irritera sig på folk......hahaha
 
 
Vi hade 2 st balkonghytter, mysigt att kunna sitta o blicka ut över havet med en drink.....
 
 
 
En drink i baren innan middagen
 
 
 
 
 
Fredag vid 12-tiden var vi framme i Nassau. Här lägger vi till.
 
 
 
 
 
Ett besök på Senor Frogs, hög stämning, drinkar, lekar, musik och sång.
 
Roliga skyltar i taket.
 
 
 
 
Freddan och jag gick ombord lite tidigare, käkade sen lunch och la oss i varsin solsäng, ungdomarna gick lite mer på stan och hann med att bada på stranden innan de kom tillbaka. Kl 20,00 lämnade vi Nassau för att åka tillbaka mot Port Canaveral. 
 
Vackert
 
 
 Vi firade 21-årig bröllopsdag! ♥
 
Hela lördagen spenderas ute till havs. Vi låg för ankare hela natten tror jag, sen åker man väldigt sakta tillbaka..
Förmiddagen började med mulet o regn! Inte alls vad vi tänkt oss, men då spelade vi kort tills det klarnade upp efter lunch. Sen badade vi och solade resten av dagen.
 
Och så dags att fixa sig inför middagen sista kvällen. 
 
 
 
Lyckad semester! ♥ 
 
Nu är det måndagmorgon, Filip och Fredrik har åkt till jobbet. Olle har ledigt ett par dagar, han laddar för hockeycamp uppe i Boston. Han och Fredrik flyger dit på onsdag. På torsdag är det dags för Ida att åka hem till Stockholm och börja förbereda sig för sitt nya jobb, spännande! 
 
 

RSS 2.0