Tisdag

Igår skjutsade jag Filip och Rikard till flygplatsen, en vecka gick fort! Men som sagt, om mindre än 3 veckor ses vi igen och då i Sverige. Längtar! Så här söta var dom precis innan jag lämnade dom.

Resten av gårdagen var grå och trist, det regnade nästan hela dagen. Freddan flög till New York, men bara en snabbis, ikväll kom han hem igen.
Jag hade (o)turen att få skjutsa till hockeyträningen ikväll, och medans killarna slet på isen åkte några av oss och käkade sushi. Gott och trevligt. Men dessa kvällar blir sena, vi har precis kommit hem och klockan är 23,15. Nu blir det sängen.

Första advent

Det är lite svårt att komma i julstämning när det är 28 grader varmt och strålande solsken. Men vi försöker allafall. Första ljuset är tänt, men någon glögg har vi ej hunnit med idag. Inte hade jag pepparkakor hemma heller, så adventsfikat får vi ta en annan dag.

Filip, Rikard och jag åkte iväg på en liten shoppingtur idag. Lite julklappar köptes och annat som vi behövde fixa med. När vi kommer hem möts vi av minst 6 polisbilar utanför vårt hus! Mord var det första jag tänkte......! Men det visade sig att våra supertrevliga grannar rakt över gatan, haft inbrott. Dom har varit bortresta över Thanksgiving och kom hem i eftermiddags. En stor sten har kastats in genom sovrumsfönstret, allt glas har kastats i poolen och tjuvarna visste precis vad dom var ute efter. Alla smycken, inget annat, var stulet. Hon förvarade allt i en hög byrå i sin garderob, och dom hade helt sonika tagit hela möbeln med sig. Hela eftermiddagen sökte polisen efter bevis i trädgården med omnejd och dom dök t.om i sjön efter saker. Läskigt hursomhelst. Vi bor trots allt i ett område där du ska passera vakter för att komma in, och så tror vi att vi är säkra.
Tog ett kort snabbt som ögat, fick med 3 av 6 polisbilar.....och det var innan jag visste vad som hänt.


Igår åkte vi på Lightning match, och det blev vinst 5-1. Även Ida och Alicia följde med och det var en riktigt kul match att se.


Olle har precis nu (kl 21,15 söndagkväll) kommit hem från sin turnering. De vann matchen idag med 2-1, kul att få en vinst med sig hem allafall.
Imorgon åker Fille o Rikard tillbaka till Maine, men som tur är så ses vi om 3 veckor igen, i Sverige och då är det jul!

Lata dagar

Här njuts det för fullt av ledigheten. Kalkonmiddagen blev lyckad! Innan vi ställde oss i köket hann vi med att åka båt och sola lite. Vädret är perfekt. Molly älskar båten

Kalkonen blev saftig och god.

Chokladmousse, äppelpaj, glass o vaniljvisp till efterrätt

Smulpajen blev sisådär, men den åts upp allafall

Sen spelade vi spel, och vi hade roligare än vad det ser ut......

Ida är koncentrerad? Hon vann förresten.

Igår var det Black Friday här, den stora shoppingdagen. Det är kaos i affärerna, så jag låtsades att allt var stängt och höll mig hemma. Filip och Rikard åkte och köpte sig varsitt PSP3 handspel så de var nöjda.
Olle åkte på hockeycup till Miami, han fick åka med Zimmermans. De spelade 2 matcher igår och förlorade båda. Ny match i eftermiddag. Olle glömde sina matchtröjor hemma, så dom fick vi skicka med UPS igår, ska bli spännande och se om dom kommer fram till dagens match.
Nu ska jag lägga mig på bryggan o sola lite, Freddan och Molly är redan där, och sen blir det en tur med båten.

Happy Thanksgiving!

Idag är det den stora ätardagen här. Många affärer och restauranger är stängda, alla är hemma hos sina nära och kära och umgås. En riktigt mysardag! Här ska det fixas kalkon, gräddsås, potatismos, brysselkål mm. Och en äppelpaj till efterrätt. Jag har gjort det lätt för mig, köpte en färdigkokt kalkon som bara ska in i ugnen...



Lov

Det är så härligt att ha familjen samlad igen! Resan hit för Filip och Rikard gick bra, och vi hade en mysig kväll här hemma. Tobbe & Co kom över en sväng för att hinna träffa Filip innan de åkte till New York, där de tillbringar veckan.
Igår och inatt, hade vi huset fullt av Filles kompisar, och det var så kul o träffa killarna igen. Även Vendela och Alba var här, och Rachel som sover över hos Ida.
Jag fick upp mina adventsljusstakar och stjärnor, och Freddan fixade utebelysningen när han kom hem från jobbet. Så nu är vi redo för advent:)



Nu längtar vi tills vi ska åka till Sverige. Det har äntligen löst sig med ambassaden! Igår morse när vi loggade in så hade det dykt upp en återbudstid till den 21:a december. Vilken tur! Nu borde dagarna räcka till för att få klart visumen i tid. Hoppas jag.

Fullt hus!

Sju stycken 11-åringar har huserat hos oss inatt. Vi har överlevt och huset står kvar:) Dom har varit jättesnälla o goa och skött sig ypperligt. Dom spelade en träningsmatch på lördagmorgonen (som dom vann med 7-2) och sen åkte gänget med oss hem. Efter en Subway lunch på vägen hem, så åkte dom direkt till hockeyrinken som vi har här på området. Efter det blev det bad i poolen, sen tacos och sen Lightning match på tv:n. Freddan och jag släckte ner och gick och la oss vid 22.30, när killarna somnade har vi ingen aning om. Efter frukost imorse blev det ytterligare en sväng till rinken, korv m bröd lunch och sen avlämning vid köpcentrat i Brandon där jag mötte upp föräldrarna. Fyra av killarna bor åt Ellenton hållet, så vi möttes halvvägs.


Fullt ös


Nu har Filip och Rikard landat! Freddan och Ida är på flygplatsen just nu och möter upp, jag är hemma och ska fixa middag. Det blir grillat, kyckling och kött, klyftpotatis i ugn och coleslaw och sallad, har köpt jordgubbar och glass till efterrätt. Imorgon börjar vårt Thanksgiving lov, så skönt!

Fredag

Så skönt med helg! Och dessutom har vi en hel veckas lov framför oss, jag är lika glad som barnen över det. Slippa tidiga morgnar, lunchmatsäck, läxläsning och allt man måste göra. På söndag kommer Filip o Rikard hem och stannar ända tills måndagen därpå, så kul! Men innan dom kommer så ska vi hinna med att ha 6 av Olles hockeykompisar här. Dom ska följa med oss hem imorgon efter hockeyträningen och sova över tills söndag. Lär bli livat o glatt:) Kommer jag bli ännu tröttare än vad jag varit den här veckan efter det? Vet inte varför jag är så trött, men igår slocknade jag straxt efter nio! Vaknade allafall riktigt pigg och utvilad imorse:)
Något som är väldigt stressande just nu är våra visumansökningar. Vi har bokat biljetter hem till Sverige över jul/nyår och måste få en tid på ambassaden för att förnya visumen. Men när vi väl kunde gå in och försöka boka tid så var det fullt! Nu har vi en tid den 28/12, men vårt flyg tillbaka går redan den 3/1. Känns lite tight om man säger så. Det enda vi kan hoppas på nu är en återbudstid. Så nu får vi börja ställa klockan på 03.00, logga in på hemsidan och hoppas på tur!


Mycket papper blir det!

Sprutor

Patricia och jag har pratat länge om att vi borde vaccinera tjejerna mot livmoderhals cancer. Vi bestämde oss för att fixa det igår och det blev ett litet äventyr. Alicia och Antonia behövde även komplettera sina vaccinations kort, som skolan kräver. Antonia fick hela 6 sprutor och Alicia 5, och på Ida ville dom ta ytterligare en spruta utöver Gardasil, men eftersom jag inte hade mina papper med mig så avvaktade vi med den. Vi måste nämligen tillbaka och ta omgång nr 2 i januari. Patricia som oxå skriver blogg, har beskrivit vår färd dit så himla bra, såhär skriver hon:

"Vi bestämde oss för att åka tidigt på morgonen, de öppnar klockan åtta och i vanliga fall har vi 15 minuter dit men med morgonens rusningstrafik beräknade vi att 30 minuter skulle vara mer lämpligt, varför vi lämnade Cory Lakes grindar vid halvåtta tiden.  Eftersom vi visste precis var vi skulle tog vi inte med oss några instruktioner, adresser eller telefon nummer. Två timmar senare hade vi varit inne på tre olika ställen och kört en sådär 10 mil och inte kommit en millimeter närmare några sprutor, förutom dem som antagligen fluerade med otäcka substanser i röret,  i de slumområden som vi med jämna tillfällen lyckades förirra oss till. Tjejerna i baksätet var hela tiden övertygade om att vi när som helst skulle bli skjutna, men kunde ändå inte låta bli att fotografera objekten som de ansåg skulle bli våra banemän."

Här hittar ni hennes blogg om ni vill läsa mer http://patricianyberg.blogg.se/
Att man aldrig lär sig:) Nåja, vi kom ju fram tillslut efter att vi ringt skolan och bett om adressen. Men jag som trodde mig veta vart det låg, kände inte alls igen mig?. Det här var ett helt nytt ställe, långt bort som bara den, och inte alls där vi var 2009 och tog sprutor. Det visade sig att skolsystern inte gav oss adressen till det närmaste stället, utan till det som låg allra längst bort!? Logiskt heller hur?

Men när vi åkte runt och irrade i värsta slummen och tjejerna trodde vi skulle bli skjutna, så var de inte så långt från sanningen. På kvällen fick vi veta att en 16-årig kille från Cory Lake, hittads död på en basketplan i det området. (självmord verkar det vara) Och imorse var det ytterligare ett lik upphittat där.....usch o fy.


Här sitter dom i väntrummet, i likadana kläder för det var "Tvillingdag" i skolan.

Händelserik helg

Huset är så tomt nu när Fam Fredriksson åkt hem till Svedala igen. I lördags eftermiddag åkte dom, och resan gick bra har vi fått veta.
Här sitter dom sötnosarna, nyduschade och redo för att flyga. Laddar upp med film och snacks medans det sista packas.

Fredagen spenderade vi på Treasure Island, vi fick en jätteskön dag på stranden, även om det blev lite kyligt framåt eftermiddagen.
Lunch på Caddy´s


Olle badade, och även Elsa o Arvid. Kallt i vattnet, knappa 20 grader tror jag.


När Fredriksson´s åkt till flygplatsen på lördagen, så laddade Ida och jag för konsert. Ida och Alicia fick biljetter till Taylor Swift i födelsedagspresent i juni. Patricia och Alicia hämtade upp oss, och så åkte vi mot St Pete Times Forum och hann med en middag på stan innan konserten drog igång. Olle och Freddan fick stanna hemma och jobba med Olles science projekt....

Ett fullsatt Forum= 14,000 personer.
Taylor Swift

Superduktig tjej och riktigt bra show!

Vet inte på hur många olika gitarrer hon spelade

Här sjunger hon Romeo and Juliet, svävandes på en balkong


Söndagen blev en städ och tvättdag, men vi hann även med en tur på sjön. Ida, Rachel och Alicia åkte ring.

Vi såg massor med alligatorer.....

På kvällen mötte vi upp Tobbe, Åsa, Mackan, Petra och Oscar på Texas Roadhouse. Vi firade Tobbe som fyllde år!
Yihaaa!!!!


Nu längtar vi tills det ska bli söndag igen! Då kommer nämligen Filip och Rikard hem på Thanksgiving lov, ska bli så kul o få träffa dom. Dom spelade förresten final med sitt Maine Moose lag igår och vann med 3-0. Så nu väntar spel i USA mästerskapen i Minnesota, häftigt!

Dom har även premiärmatch på fredag med sitt skollag, den säsongen börjar nu.



Veterans Day

Idag är barnen lediga från skolan. Vi hoppas på att Freddan kommer hem vid lunch så ska vi åka ut till St Petes idag.
Igår kom Elsa hem från doktorn med armen i mitella, de röntgade armen och såg ett lite för stort glapp än normalt i armbågsleden. Eftersom vi skulle avvakta i 3-4 timmar och se om det blev bättre, så tog vi en tur till International Plaza. På H&M var det massor med folk, kö för att komma in, och sen jättelånga köer till kassan, så det blev inget shoppat där för mig. Får åka tillbaka en annan dag istället. Elsa var helt otroligt duktig hela dagen, men armen blev inte bättre. Så när vi kom hem från shoppingen fick Lars och Elsa fick åka till St Josephs Hospital, där en läkare drog armen tillrätta.....aj aj. Direkt efter kunde hon röra armen precis som vanligt!

Lika glad ändå;) Det här var efter första doktors besöket.


Shopping på schemat

Idag ska vi åka en sväng till International Plaza. Det sista ska shoppas för Fam Fredriksson, och jag följer med för idag slår H&M upp portarna!
Igår hade Fredriksson´s en härlig dag på stranden, det enda var att Elsa skadade armen lite. Så nu har Lars o Elsa åkt till doktorn för o kolla så armen är ok. Freddan o Lasse var iväg och kollade på Lightning matchen igårkväll. Jag skjutsade in dom och på vägen hem handlade jag med mat hem till oss andra. Det blev Mc Donalds till barnen och sushi till Linda och mig. Alva, Ida, Olle och Oscar gick på bio och såg Footloose, och alla tyckte den var bra.
De här skorna köpte jag igår när Åsa och jag åkte till Brandon en sväng. Jag skullle köpa present till Tobbe som fyller på söndag, men det är mycket lättare att köpa nåt till sig själv.....:)



Mitt i veckan

I måndags fyllde Alva 12 år! Vi började dagen med sång och paket och så fick Alva önska sig vad hon ville göra under dagen. Ida som skulle gå till skolan som vanligt, fick ta en "sjukdag" och det var hon inte alls ledsen för. Så tjejerna började med att göra en mani-pedi och efter det blev det Wiregrass och lite shopping. På kvällen ville Alva gå till Kobé som är gamla Wasabi, alltid lika gott! Det enda är att man äter alldeles för mycket..

HURRA för ALVA! Hon blev firad med en cupcake och sång:)

Och när vi kom hem fortsatte vi firandet med glasstårta och bär.

Igår tisdag hade vi en härlig dag här hemma. Efter Zumban blev det tennis och lek vid clubhuset, Freddan kunde komma hem till lunch, så på eftermiddagen åkte vi båt. Hela 10 alligatorer av olika storlek såg vi! Vi gjorde ett vätske stopp hos fam Nyberg, och det bjöds på öl till vuxna o glass till de små:)




Innan dagens slut hann Lasse, Linda, Ida och Alva med en sväng till outleten i Ellenton. Freddan, Olle, Arvid, Elsa o jag hade mys här hemma. Vi såg på Bilar 2 och mumsade på ostbågar, jordnötsringar och annat godis.
Känns väldigt bra att börja denna onsdag med ett Zumba pass straxt. Fam Fredriksson ska tillbringa dagen på stranden i Clearwater.

Fam Fredriksson är här, igen!

Så äntligen kom dom på lördagsmorgonen:) Efter en vecka i Orlando där de avverkat park efter park, så kom dom till oss.
Men innan dess var det ju fredag, och Ida och Alica fick ta sitt konfirmationsmöte över skype, funkade bra!
Se så koncentrerade dom är! När dom var klara, blev vi upphämtade av Fam Nyberg och så blev det middag på Ruby Tuesday, med efterföljande kaffe och avec hemma hos dom. Vi passade även på att titta på Doobidoo och ta ett glas vin till innan Tommy var snäll och skjutsade hem mig.

Lördagen blev lugn o härlig. En massa godsaker hade Fredrikssons med sig. Godis i massor, ostbågar, jordnötsringar, räkost, Bullens varmkorv!, makrill i tomatsås, tidningar, böcker mm! Vilken lycka! Vi grillade, gick runt sjön och hade mys hela dagen. Ida och Alva har tillbringat mestadels av tiden i sin "studio", det sjungs och görs musikvideos för fullt:) Så idag när vi andra ville åka till stranden, hade dom helt enkelt inte tid. Tur för Molly, för då fick hon sällskap här hemma.
Söndagsmorgonen som började både kall och mulen, utvecklades till en helt underbar dag! Både Arvid, Lars och Elsa badade i havet.




Nu har vi grillat, badat i bubbelpoolen, och nu väntar vi på att Olle o Freddan ska komma hem från Chicago. Matchen igårkväll förlorade dom med 3-2, och imorse fick de spela en träningsmatch mot ett jättebra lag, och då vann dom med 2-1.
Imorgon fyller Alva 12 år, vi funderar för fullt på hur det ska firas på bästa sätt.....:)

Molly- ingen billig historia

Inte nog med att Molly äter upp och förstör saker här hemma, som tex nya mattan och igår mina flip-flop för att bara nämna något, så kostar hon en hel del att underhålla. Idag var det dags för veterinärbesök. 4 sprutor av olika slag, lämna bajsprov, vanlig undersökning och så köpa medicamente mot bla hjärtmask och loppor. (För att förhindra att få det alltså) Dagens nätta räkning landade på 525 dollar! Det enda roliga med kvittot är att se hur liten o söt hon var en gång......


Olle spelade första matchen i Chicago imorse, och den slutade oavgjort 2-2. Nu ska dom strax spela dagens andra match, så vi håller tummarna här hemma. 
Uppdatering: match nr 2 slutade med vinst 9-1!

Andra november

Ikväll blev det middag på Bonefish Grill med Tobbe o gänget. Sista kvällen med Stefan och Jonas, de åker tillbaka till Sverige imorgon. Olle och Freddan åker till Chicago, dags för Nike Bauer Cup. Så det blir Ida, Molly och jag hemma tills på lördag då fam Fredriksson äntligen kommer!
Idag har jag hunnit med en sväng till Wiregrass innan storhandling på Walmart.
Nu är klockan 22,40 och det sista packas inför Chicagoresan innan det är dags att sova. Klockan ringer redan 05,00 (för Freddan o Olle) men jag tänker sova vidare till 07,30 så för mig blir det sovmorgon.

Halloween

Igår var det dags för Trick or Treat. Molly hade fullt upp med att skälla på alla söta figurer som kom o ville ha godis. Vi hade besök av Superman, Spiderman, Princessor, riddare, kattungar mfl. Olle hade hockeyträning i Ellenton, och direkt efter den åkte han med Adam hem och gick i hans område Seven Oaks.

Olle, Luke, Gehrig och Adam

Här är Halloween en riktigt familjefest. Alla går trick or treat, inte bara små barn, och alla klär ut sig och det behöver inte vara till nåt läskigt.
Ja, det blev en hög med godis även denna gång:)

RSS 2.0