Söndag 30/5

Filips lag gick till final och vann den matchen med 6-3 idag. Efter matchen åkte Filip hem med Mikey, han ville inte stanna kvar o heja på lillebrorsan.....Freddan och jag bestämde oss för att åka till stranden innan Olle spelade sin match för dagen som inte var förräns 20,15. Och eftersom inte Olle ville åka till stranden med oss, så var han kvar i ishallen med sina kompisar.

Olles lag vann båda matcherna igår, men ikväll förlorade de med 7-2.
De hamnade i silver final och spelar imorgonbitti kl 08,00 redan. Får se om jag orkar upp till den matchen.....
Idag åkte Tobbe o Co hem, så huset kommer kännas tomt när vi kommer hem. Ida är hos Vendela och imorgon är vi lediga då det är Memorial Day.
Hoppas alla mammor hade en härlig Mors Dag ♥

Hockey cup i Fort Myers

Nu har vi checkat in på Hampton Inn & Suites, ett stort fint rum har vi fått. Vi hann äta middag på Applebee´s innan Filips första match började kl 21,45 och som de vann med 1-0.



Imorgon spelar Filip igen kl 08,15 men Olle och jag tar nog sovmorgon och laddar för Olles första match som börjar 11,45.

SATC 2

Ikväll blev det bio med Kim och Marilyn, Sex and the City 2. Läste att den fått dålig kritik men vi tyckte den var jättebra! Vi gick ut från bion med ett stort leende på läpparna, härligt.


Innan bion blev det fördrink på Friday´s och det var "2 för 1";)
Margeritas till Kim och Mojitos till mig. Marilyn var sen så hon fick svepa i sig en Cosmopolitan.

Efter bion mötte jag upp Freddan o gänget på Macaroni Grill.
Annars har det inte hänt så mycket idag. Vi har städat ur "gamla" huset på Cory Lake Drive, jag har fått manikyr och pedikyr och så har jag levererat köttbullarna till Olles klass.
Imorgon åker Freddan, Fille, Olle och jag till Fort Meyers. Det är hockey cup hela helgen, tills måndag då det är helgdag här, Memorial Day. Ida ska stanna hemma hos Tobbe o Co och även vara med Vendela och Cookie. De ska oxå flytta så Cookie ska bo här i helgen.
Eftersom det redan är fredag hemma i Sverige nu så passar jag på att säga GRATTIS till Viktor som fyller år idag, hurra hurra hurra hurra! Ha en toppen födelsedag!

Onsdag

Idag har Tobbe, Åsa, Petra, Kristin o Mackan varit på IKEA och handlat en massa saker till sitt nya hus. Jag stannade hemma och fixade. Jag har rullat köttbullar, tvättat och solat en stund;)


Olle ska bjuda på köttbullar i klassen imorgon.

Olle o Fille badade


Ida bakade en smulpaj ikväll som vi åt till efterrätt, supergott!

Måndag

Imorse åkte vi iväg till Idas skola för att vara med på den årliga prisutdelningen skolan har. Ida fick hela 3 priser!! Hon är så duktig!



Bästa elev i hennes geografi klass

Bästa elev i Esol-klassen

och även i Language Arts. Medaljer och diplom;)

Vi bjöds på fika innan vi åkte hem, och sen var det vanlig skoldag för Ida.

När Olle kom hem från skolan hade vi fått paket från Sverige! Tack till farmor o farfar, Henke och Klara, Alma och Maja! Kläderna passade perfekt och Olle blev supernöjd med sina presenter;) Jättefina teckningar oxå!
Jag fick Carolina Gynnings parfym, Go Girl, och den har jag provat ikväll, tack så mycket!






Petra 20 år

Började även denna morgon med att sjunga;) Vi åt frukost och tog det lugnt på förmiddagen. Skypade med Martin och grattade honom på födelsedagen, GRATTIS igen! Olle, Freddan och jag åkte och bytte Olles inlines till en större storlek, köpte även ett köksbord på Rooms To Go. Det ska levereras på fredag.


Vi käkade lunch på Ruby Tuesday

När vi kom hem bakade Ida tårtor och så blev det bad och champagne!



Klockan 19,00 kom limousinen och hämtade upp barnen. Vi vuxna tog bilarna till restaurang Ocean Prime.





Hem blev det våra egna limousiner och Filip körde en av dom.....

Imorgon är det dags för skola och jobb igen. Ida ska få något slags pris imorgonbitti, så vi ska åka och titta på den ceremonin i skolan.

Olles födelsedag

Vi började med att sjunga för Olle imorse, frukost på sängen och paket. Han fick nya hockeyinlines, basketkorg till poolen, fiskespö, kläder, pengar bl.a, så han var supernöjd! Olle har spelat 2 matcher idag, en förlust och en vinst. Jag och Filip var i Ellenton på träning, så vi missade Olles matcher, men de andra var och tittade.
Ikväll har vi varit och bowlat på Splitsville, det gick så dåligt för mig, men det var kul ändå;)
Nu har vi precis fikat, klockan är 22,20 och Tobbe har åkt för att hämta Åsa på flygplatsen. Hon var försenad från Madrid, och missade flyget från Miami men fick som tur var plats på sista flighten ikväll till Tampa.
Imorgon laddar vi för nytt födelsedagsparty då Petra fyller 20 år!

Channelside







Grattis världens bästa Olle på 10-årsdagen!


Fredag!

Blev precis överraskad av Kim och Louis som kom förbi och plockade upp mig med sin båt! Fick åka en sväng och de bjöd även på champagne, lyxigt och härligt! NU vill jag köpa båt....

Kim


Louis


Husen ser så annorlunda ut från sjösidan...

Hemma igen;) Nu blir det solsängen en stund.....

Torsdag

Idag har Tobbe och jag fixat de sista födelsedagspresenterna, nu ska de bara slås in;) På Olles födelsedag ska vi åka till Splitsville som ligger i Channelside och bowla. Det gjorde vi även förra året och det var kul. Hoppas bara att jag inte är försent ute imorgon när jag ska försöka boka banor till lördagkvällen......
Det är fortfarande supervarmt här, så varmt att man inte ens kan åka nercabbat! Hämtade Filip i skolan i eftermiddags i Petras bil, och vid ett rödljus var jag tvungen att cabba upp för vi höll på att svettas ihjäl!

Härliga 35 grader.......

Senare på eftermiddagen hämtade jag upp Ida vid buss stoppet så hon slapp att gå hem.


Olle fick åka tillbaka till skolan och jobba mellan 16-18,30, de hade "Science Night".
Tobbe var hemma och lagade middag till oss alla, supergod kyckling i ugn.
Imorgon är det äntligen fredag igen!

Onsdag den nittonde maj

Idag var det halvdag för barnen i skolan. Vi passade på att åka till International Plaza och shoppa födelsedagspresenter inför kommande högtidsdagar. Jag, Tobbe, Fille, Mackan och Ida åkte iväg. Olle fyller 10 år på lördag och Petra fyller 20 år på söndag, så hela helgen ska vi fira och festa!
Freddan åkte tidigt imorse till Seattle, han kommer hem på fredag igen, och på lördag ansluter Åsa från Spanien;)
Inga bilder idag tyvärr.....Ska försöka bättra mig tills imorgon, nu är det dags att sova........

Måndag

Filip hälsar o tackar för alla grattis hälsningar!
Idag har jag varit på körkortsstället och förnyat mitt körkort. Det är en procedur i sig. Det är så mycket papper man ska ha med sig, och jag är så osäker och nervös varje gång jag är där, men det gick bra även denna gång;) Däremot var det en helt galen man där som skrek o gormade åt alla, jag bara väntade på att han skulle ta fram en pistol o skjuta hej vilt omkring sig! Läskigt värre! Men han lämnade stället och KÖRDE iväg i sin bil. Honom tror jag inte man skulle vilja möta på vägen om man säger så....vet inte vad han var hög på?!
Ikväll blev det middag på Bonefish Grill, supergott som vanligt. Ida och Freddan stannade hemma, för Ida hade så mycket läxor:(
Nu är det dags för sängen och Hollywood Fruarna;)

Lördag & Söndag

Filip fixade en plats i laget! Superkul och spännande, så nu får vi se hur hösten kommer bli.....Ingenting händer förräns i augusti, så nu kör vi på som vanligt tills dess. Idag gjorde han comeback i sitt gamla lag, och spelade 2 matcher, de vann båda och Filip gjorde mål i bägge matcherna.


Olle o Mackan chillar i Olles rum medans Fille är på tryout.....(Lördagkväll)
Tjejerna fixade middan!

Ida som "drottningen"......

Marilyn kom förbi med en fruktkorg hon gjort själv!

och Ida gjorde dajmglass till det



Olle har varit på kalas både igår och idag, och nu är han hemma hos Zack och badar. 

Idag har världens bästa Alma fyllt år, och imorgon fyller världens bästa Maja år, massor med grattiskramar till er!!!


Fredag

Idag har jag varit i Olles skola på "Författarens Dag". Barnen hade skrivit berättelser som de läste upp för oss föräldrar och så bjöds det på fika.



Efter detta så hade de friluftsdag med lekar

Jag åkte till Wiregrass och mötte upp Mia och Amy, vi lunchade på Cantina Laredo.

Nu har Tobbe och Mackan kommit, och även Freddan är hemma efter en vecka på resande fot.


Imorgon har vi sovmorgon, ska bli så skönt. På eftermiddagen har Filip tryout för Tampa Bay Lightnings AAA-lag, han är nervös......

Kristi himmelfärds dag

Ingen helgdag här i USA, vår nästa helgdag som infaller är Memorial Day som är den 31:a maj. Jag trodde den var för ett tag sen, men det var visst nåt annat då;)
I eftermiddags åkte Olle och jag och tittade på hans klasskompis Nathan´s baseball match. Han blev superglad att Olle kom, och efter matchen fick Olle följa med honom till Bruster´s och käka glass. Jag passade på att åka till WalMart och handla.



Ikväll har Linda och Lars haft sin 40-års fest i Stockholm, tur att vi fick chans att parta rejält med dom både här och i New York;)
Nu ska jag strax lägga mig och kolla på Celebrity Rehab som jag fastnat i. Har kollat klart på säsong 3 och nu börjat se säsong 2. Så tragiskt och se vad alkohol och knark har förstört livet för de här personerna, som en gång varit framgångsrika musiker /skådespelare /fotomodeller eller vad det nu kan va.


Onsdag

Nu är biljetterna hem till Sverige bokade! Jag och barnen åker den 14:e juni och Fredrik ansluter lagom till midsommar. Ska bli så himla kul! Det bästa av allt är att det går så fort nu, bara 1 månad kvar:)
Har faktiskt fått en massa saker gjorda idag. Samtal som man måste ringa har jag ringt. Jag har bokat tid för förnyelse av körkortet, för mitt gick ut i måndags plus att vi flyttat och fel adress står på körkortet. Åkte till Ikea med Olle och Ida och fixade Filips soffklädsel. Filip och jag har äntligen fått på den nu, efter mycket svordomar. Vi var tvungna att skruva isär hela soffan nämligen.......Karlstad är inte lika smidig som Ektorp! Fint blev det tillslut allafall.


Självklart blev det middag på Ikea. Handlade även godis för 67 dollar! Men mycket av det ska bli presenter, för Olle har 2 kalas att gå på i helgen.

Måndag

Idag har jag inte gjort alltför mycket. Varit inomhus mest hela dan, trots underbart väder ute. Ida stannade hemma från skolan med magont, men tror att hon kan gå imorgon igen. Olle kom äntligen hem från Orlando, där han haft superskoj med Derek och Justin. Nu sitter Olle och Fredrik och jobbar med Olles projekt som han gör i science. Han forskar om en ödla; desert Iguana. Imorgon flyger Freddan till Ohio och sen vidare nån annanstans och kommer hem först på fredag. Då kommer även Tobbe och Mackan hit igen. Imorgon ska jag försöka boka klart våra flygbiljetter till Sverige i sommar, det är bara 1 månad kvar tills vi har tänkt åka!



Hemma igen!

Ojojojojojojoj vilken helg vi har haft! Shopping, middagar, sol, drinkar, skratt, promenader, buss sightseeing, taxi, underbart väder och härligt sällskap! Vi har hållt ett högt tempo och varit igång från tidig morgon till sen kväll. I fredagskväll var vi och käkade middag på Café Boulud och då var ju självaste Mick Jagger där, häftigt;)
Igår blev det en dag på stan och middag på Carmine´s.


Idag söndag blev det jättekallt! Från 25-28 grader till endast 10 grader.....Vi hann med en lång promenad och lunch tillsammans innan alla åkte mot flygplatserna.

Vid Rockefeller Center

Som sagt helgen har varit helt fantastisk!

Idag är det Mors Dag här och Ida hade gjort en jättefin present åt mig ♥


Tusen tack världens bästa Ida! Örhängena är superfina! Jag älskar dig!

Har såklart saknat barnen massor i helgen, men de har haft kul här hemma. Olle får vi träffa först imorgon, han har fått åka med Dereks familj till Nickelodeon Hotel i Orlando!

Tusen tack för det fina halsbandet Malin!
Marie, kläderna passade perfekt, tack så mycket!

New York!

Vi är framme! Vi har checkat in på Hudson Hotel, och det är supercoolt. Härligaste uteterassen på 15:e våningen, där det blivit en och annan drink;
Vi gick och käkade på en restaurang i närheten.

Fördrink på vårt hotell,

Efterdrinkar;)


Samma bild igen, men jag får inte bort den;) Nu ska vi sova och ladda för Martinas 40-års dag som är imorgon!

Onsdag 5/5

Idag var det halvdag i skolan. Jag hann med en promenad med Kim, manikyr och pedikyr innan Olle kom hem. Vi åkte och hämtade en kompis, Matthew som har varit här idag.


Det blev bad och fiske....

Nappade direkt!


Ok, så vem tar av firren?
Olle gjorde ett försök, likaså Matthew, men det blev jag som fick göra det tillslut;)

Allt medans Freddan låg o slappade i solsängen.....

Nu väntar vi på att Petra & Krillan ska komma hem ikväll! Antar att det kan bli sent...
Vårt flyg lyfter inte förräns 11,45 imorgon, så vi behöver inte åka så jättetidigt hemifrån. Lars & Linda, Jenny & Nicke och Anders & Martina landar vid 13-tiden i NYC, alla flyger med olika flyg. Freddan och jag landar vid 14,25 så vi kommer sist fast vi har närmast;)
Nu återstår bara packningen.....men det får bli senare, nu är det dags o börja med middagen!

Tisdag

Petra och Krillan kom inte hem igår, och inte idag heller;) Började bli lite smått orolig eftersom jag inte hört av dom, och för att de hunnit med att bli rånade ibörjan av resan. Men allt var toppen och de hade träffat trevligt sällskap, från Stockholm! Men imorgon kommer de allafall, de ska ju sköta om allt här hemma när vi åker till New York.
Idag har jag köpt klänningar! Började surfa runt på internet och hittade en cool på Lindex. Så Martina kastar sig iväg, snäll som hon är, och köper den åt mig! Tusen tack igen, älskade vän! Nu får vi hoppas den passar.....Sen erbjöd jag mig att skjutsa Filip och Julian på träningen i Ellenton, så jag kunde ta ett varv på outleten som ligger precis bredvid. Esprit har öppnat en butik där, och vips så köpte jag 2 klänningar till! Så nu behöver jag inte shoppa nåt i New York! Får nämligen ytterligare lite kläder som Marie köpt åt mig,  som Linda o Lars tar med sig, spännande!
Trots det så känner jag inte att jag har packningen under kontroll......svårt!

Måndag tredje maj

Ännu en varm dag! Det är t.om FÖR varmt för att sitta ute och äta middag, fast vi gjorde det ändå ikväll. Vi invigde grillen och den funkade superbra!
Efter middagen tog jag med Filip och Ida till frissan, så nu är de så fina.
Har nu äntligen städat iordning här hemma så att städerskorna kan städa imorgon, komiskt heller hur?;)
Ikväll väntar vi hem Petra och Krillan, och när de åkte förra veckan så bodde vi fortfarande på Cory Lake Dr, så hoppas de hittar hem:) Har dock inte hört av dom på ett par dar, så vi får väl se om de dyker upp......
Om 2 dagar åker vi till New York, så askmolnet måste hålla sig lugnt nu så alla kommer iväg som vi tänkt! LÄNGTAR!

Söndag

Jösses så varmt vi haft de senaste dagarna. Över 35 grader! Då är det skönt o gå i affärer, för där är det svalt o skönt. Åkte en sväng till Wiregrass i eftermiddags, behöver ha nåt nytt tills vi ska till New York;) Köpte 3 par skor och lite annat smått o gott, men inte det jag verkligen ville ha, en klänning. Hur svårt kan det va.........?!
Olle har varit på Busch Garden med Dereks familj hela dan, och Fredrik stackarn fick inte vara ledig idag heller. Han ställde upp och hjälpte en kund (som inte känner nån här) att flytta. Sen mötte han upp Ida och mig på Wiregrass där vi avslutade med att käka middag på Primebar.
Idag har Sara fyllt tvåsiffrigt för första gången i sitt liv, hela 10 år! Grattiskram från oss!

1:a Maj

Vad fort tiden går, nu är det redan maj!
Igår blev det en sväng till Ikea, Ida och Amanda följde med. Skulle bl.a köpa nytt sofföverdrag till Filips soffa som han har i sitt rum. Den är förnärvarande röd, och det gillas tydligen inte. Nu ska den bli grå istället, men givetvis så var schäslongdelen slutsåld......Så det får bli en sväng till i veckan.
Barnen var lediga från skolan igår, Memorial Day. Freddan jobbade som vanligt, och idag jobbar han oxå för det är mässa i Clearwater.
Just nu sitter Olle och jobbar med sitt projekt och senare ska han till Derek och sova över.




RSS 2.0