Mera Skåne

Stackars Martina har jobbat heltid när vi andra haft semester och latat oss hemma hos henne. I måndags åkte Toja, Sara, Ida, Gabbi och jag till Mellbystrand och hälsade på fam Nyberg. Typiskt nog så spöregnade det hela dagen! Patricia körde runt oss i bilen och visade oss Båstad, Laholm och Mellbystrand, hade ju varit en helt annan upplevelse om solen visat sig lite....

Köra bil på stranden funkar här.....

Familjen Nybergs hus, Tack för att vi fick komma!

Ida och Gabbi stannade kvar hos Alicia i 2 nätter, hon hade ett eget litet hus som hon flyttat in i, perfekt:)

På tisdagen kom Malin, Ivar och Hilma till oss. Sol igen!


Fikadags

På onsdagen kom Marie och Hugo och huset var fulltaligt:)

Hela gänget samlat!

Torsdagen åkte vi hela högen till Helsingör. En toppenhärlig dag, sol och fint. Vi strosade omkring i Helsingör, käkade lunch och åkte hem igen.
Tre familjebiljetter t/r tack:)



På kvällen skjutsade vi Gabbi till flygplatsen, dags för henne att åka hem till Täby. Som tur är hinner vi ses när vi kommer dit senare.
Nu har alla gått och lagt sig här. Olle känner sig krasslig, hoppas han mår bättre imorgon......
Fortsätter med sista delen av vår Skåne vistelse imorgon.





Skåne!

Hjälp vad dagarna går, hinner ej med! Vi har nu varit här i över en vecka. Började med kanonväder när vi landade, som jag misstänkte. Dessvärre blev det sämre till midsommar, men då hade ju Toja&Co anlänt;) Vi hade en helt fantastiskt kväll på Barfota By the Beach kvällen före midsommar. Här kommer lite bilder från vår tid i Skåne...

Underbaraste Värdinnan Martina
TACK för att du öppnar upp ditt hem för oss! <3




Sen blev det midsommarafton och regnet öste ner! Vi hade mysigt ändå....
Bordsplacering a la Martina


Jordgubbstårta ett måste!

Tipspromenad och grillkväll i solen! Äntligen!

Poolbad




Tjejerna

Fortsättning följer.....

Washington Dulles Airport

Nu är vi på väg! Dessvärre har vi 5 h innan flyget mot Köpenhamn lyfter, så nu sitter vi på Harry's och försöker få timmarna att gå. Tur att man har telefoner, datorer och ipads att roa sig med:)


Nedräkning!

På tisdag nästa vecka åker vi till Sverige! Vi ska fira midsommar i Helsingborg hos fam Wennerberg och sen åker vi mot Mjölby och avslutar i Täby. Hela 5 veckor har vi på oss och det ska bli så kul! Freddan stannar dock hemma, han får jobba och ta hand om Molly. Så just nu fixas det med allt som fixas ska innan vi åker. Ringde idag och trodde vi skulle hinna med tandläkarbesök innan vi åkte, men det var i senast laget, så vi får ta det när vi kommer hem igen.
Filip landade på svensk mark imorse, och har nu checkat in hos fam Anderberg i Täby. Han åker på egen hand den här gången, och om det går som tänkt så ska vi sammanstråla i Mjölby senare i sommar.
Här är det varmt och soligt, 32-35 grader, och jag hoppas verkligen att värmen hinner komma till Sverige oxå! Finns ingenting som slår svensk sommar om det är bra väder vill säga....
Ida passar på att bättra på brännan:)



Sommarlov!

Har ännu inte fattat att vi har sommarlov nu, så skönt! Jag och Patricia åkte till skolan och såg när Olle och Antonia sprang ut på sommarlov, och lämnade mellanstadiet bakom sig.  När 5-orna slutar är det tradition att föräldrar och syskon deltar i deras sk clap-out. Många föräldrar går all-in och pimpar bilarna med ballonger, uppblåsbara djur, foton på barnen osv., eller hyr in limousine. Det gjorde dock inte vi. Alla elever utöver 5-orna, ställer upp sig längs med gatan utanför skolan och sen springer 5:orna förbi oss medans vi klappar i händerna, tjoar och hejar och blåser i tutor:)
Olle var hembjuden till en kompis på poolparty efter skolan, så jag och Patricia passade på att käka en sista lunch tillsammans på ett tag. I skrivande stund är fam Nyberg på väg till Sverige!

Olle fick en present av en tjej i klassen. En signerad Steven Stamkos klubba! Hennes pappa har spelat i NHL tidigare, så han hade fixat det. Så gulligt att ge den till Olle!
Den här bilden låg på facebook, från poolpartyt


Nu ligger vi utslagna i soffan och kollar på fotboll. Denna lördag blir lugn och skön!
GRATTIS till Rebecca som tog studenten igår, HURRA HURRA HURRA HURRA!

5th Grade Banquet

Igår var det dags för Olle att gå på bal. De hade vanlig skoldag fram tills kl 11, sen var det fest. Tjejerna hade sina finaste klänningar på, och killarna hade skjorta och slips, en del allafall:)
Här är Olle redo att parta loss!


Olle med 2 av sina kompisar. Temat på festen var Hawaii:)

Hela matsalen var dekorerad och utsmyckad i sann Hawaii anda!

Vulkan och vågor

Maten de bjöds på var dock amerikansk; chicken nuggets och macaroni and cheese

En skoldag kvar sen är det sommarlov! Och till hösten börjar Olle högstadiet, inte klokt.....

Fest & Födelsedagsfirande!

Lördagens party hos fam Nyberg blev trevligt som vanligt. Alla som kom hade med sig något ätbart och det blev en diger buffé som dukades fram; kalla och varma rätter och sötsaker till dessert. Patricia hade gjort sin supergoda svampsoppa, men även beställt pizza eftersom hon drömt mardrömmar natten innan om att maten inte skulle räcka:)
Här är värdparet med en riktigt svensk jordgubbstårta som Miriam & Buster hade med sig.

Som tur var blev det inte alltför sent, för på söndagen var vi uppe och sjöng för Ida som fyllde 15 år! Vi var hemma hela dagen, åkte båt, solade, bakade tårta och bara var. Freddan tog med Ida och Becca ut och åkte wakeboard, och precis innan det lyckades Ida tappa sin Iphone i sjön från vår brygga! Hon fick panik och kastade sig ner i vattnet och lyckades fiska upp den! Jag såg framför mig hur även hon skar upp sina fötter, som Olle gjorde, men tackolov så klarade hon sig....Och tro´t eller ej, men mobilen funkar, helt otroligt! Inte heller brydde hon sig om alligatorer eller vattenmockasiner som vi såg i sjön igår....

På kvällen blev det middag på GrillSmith tillsammans med Tobbe, Mackan, Oscar och Barbara (jobbar på Pullman) som precis landat från Sverige. Åsa är nu i Spanien och kommer inte tillbaka hit förräns i augusti.
Finaste ♥

Vi avslutade med kaffe och farmorstårta hemma hos oss, och Ida var jättenöjd med sin dag. Hon hälsar och tackar för alla grattis hälsningar:)

Lördag!

Se så fort veckan gått, nu är det redan helg igen! Igår var det dags för 8:ornas dans/bal. Jag hämtade Ida på skolan kl 13 och så åkte vi till International Plaza där vi köpt clip-in extensions (äkta hår) för ett tag sen.  Det fiffiga var att man när som helst man vill, kan åka dit och få håret isatt och stylat gratis. Man får även byta håret till ny färg om man ändrar hårfärg, eller om håret blir förstört av någon anledning.
Mycket hår blev det! Halvvägs färdig

Tada!

Sen åkte vi direkt hem för sminkning och ombyte.

Ida och Oscar åkte hem till Rachel, som bokat limousin som skjutsade de till dansen.


En killkompis bjöd på efterfest, och hade bjudit in alla som går i 8:an på Benito! Inte illa! Vet inte hur många som kom, men det var ett stort gäng och allt blev lyckat och kul. Nu har de bara 1 ynka vecka kvar innan sommarlovet börjar, härligt!
Filip har jobbat hela veckan på Ermator, han ska tjäna ihop sina fickpengar till Sverige. Den 12/6 åker Filip och får sällskap av Vendela och Alva. Så 1 veckas jobb till väntar innan det är dags!
Olles fötter läker fint, men han ska fortsätta ta det lugnt i ytterligare 1 vecka. Stygnen togs bort i onsdags.
Ikväll är vi bjudna på fest hos fam Nyberg. De har bjudit in alla sina vänner på ett "ses snart igen" party. På lördag nästa vecka flyttar de tillbaka till Sverige efter 2 år här. Men kanske, kanske kommer de tillbaka om något år igen....


RSS 2.0