Shopping och hockey

Olles match som han spelade i St Pete Times Forum imorse, såg jag inte, men de förlorade med 0-2. Däremot såg jag den andra matchen som han spelade i Ellenton med sitt vanliga lag. Filip och jag sprang in snabbt på Ralph Lauren innan matchen och Fille köpte ett par tröjor, en jacka och en piké. Matchen förlorades med 1-3. Efter den åkte Filip och jag hem och hämtade Ida och så vidare till Wiregrass så Ida fick handla lite oxå. Freddan åkte och såg Olles sista match för dagen och även den slutade med förlust, 4-7, ingen bra hockeydag.....

Outleten som ligger precis bredvid hockeyhallen i Ellenton


Imorgon bär det av till New York! Olle stannar hemma och spelar mer hockey, och han och Molly får bo hos Tobbe & Co. Ska bli jättekul att träffa fam Fors-Olsson!

Kalkondagen!

Idag har vi fixat med adventsljusstakar och stjärnor, vi är ju inte hemma på söndag då det är första advent. Har spelat julmusik hela dagen, Absolute Christmas, Carola och Peter Jöback. Vi började med glögg och pepparkakor när Tobbe o Co kom över med kalkon. Det blev en rejäl Thanksgiving middag med kalkon, potatismos, stuffing, jams och ost-skinkpaj. Till efterrätt hade vi två sorters äppelpaj och den traditionella pumpa pajen och vaniljglass. Ingen behöver somna hungrig ikväll.

Ber om ursäkt för urdåliga bilder....med eller utan blixt....inget blev riktigt bra.....



Vi har spelat sällskapsspel oxå, Apples to Apples som är riktigt kul

Just nu sitter gänget i bubbelpoolen

Ida svalkar sig i poolen

Molly och jag badar inte. Imorgon är det upp tidigt, då Olle ska gästspela med de som är lite äldre. En match i St Pete Times Forum, och sen två matcher med sitt ordinarie lag i Ellenton. Där ska vi passa på att ta en sväng på outleten, Filip behöver lite kläder till New York på lördag. Imorgon är det Black Friday, den stora shoppingdagen, så det är nog inte bara vi som tänkt shoppa.....



Andra dagen på lovet snart slut

Klockan är strax efter 21,00 och jag är just hemkommen från ett kvällspass Zumba,  helt slut! Men imorronbitti är det dags igen......Sen tar jag oxå lov och då kan jag äta kalkon med gott samvete;)
Nu ska Olle, Freddan o jag se den fjärde Harry Potter filmen. Ida är hos Vendela och Filip är på fest. Idag har vi inte gjort nåt särskilt förutom att jag skjutsat barnen hit o dit, precis som vanligt.
Har förstått att det är snökaos hemma, låter mysigt tycker jag! Här har vi fortfarande sol och 27 grader varmt på dagarna;) Får hoppas att adventsljusstakar och stjärnor kan frambringa lite julkänsla.......

Igår fyllde förresten den här lille godingen 4 år, vi fick vara med via skypen och sjunga o se när han blåste ut alla ljusen på tårtan.

Kusin Hugo 4 år!

Thanksgiving Lov!

Veckan som kommer är skolledigt, härligt! På torsdag är det Thanksgiving och på fredag "Black Friday", så Fredrik får lite ledigt i veckan han oxå.
Igår åkte jag, Freddan och Olle till Jacksonville där Olle spelade 2 hockeymatcher. Första vann de med 2-0 och Olle gjorde mål, andra slutade oavgjord 3-3, mycket spännande och bra match. Vi åkte redan kl 07,00 på morgonen, 3h bilresa norrut, och var hemma tillslut kl 22,00. En lång dag, och tråkig väntan mellan matcherna......
I fredagskväll såg vi den första Harry Potter filmen, och ikväll ska vi se den andra, nu ska vi köra ett riktigt Harry Potter maraton, så vi kan se den nya filmen som kommit på bio. Det är nog bara Filip som sett filmerna i vår familj, men de är ju riktigt bra!



Det blev inga extensions denna gången;) Vet inte om jag passar i det faktiskt, kanske ska köpa löshår o testa först....



Fredrik flyttar....

Freddan o Tobbe o Jonas och några till, sliter som djur dessa dagar. Pullman-Ermator flyttar till helt nya lokaler och byter namn till Ermator. Idag har jag varit där och tittat, det blir jättefint! De nya lokalerna ligger i Brandon, väldigt nära hockeyrinken, så jag gjorde ett besök där när jag släppt av Olle och Casey på träningen.
Dagen har annars bestått av tvätt och storhandling. Nästa vecka har barnen Thanksgiving lov, och det ska bli helt underbart. Sovmorgon, inga läxor, bara njuta av ledigheten;)
Imorgon ska jag till frissan och jag funderar på att sätta i extensions! Vet inte om jag "vågar" för risken är väl att man blir beroende, men lite kul o göra nåt nytt. Isåfall beställer vi dom imorgon och så får jag komma tillbaka och sätta i dom senare. Hursomhelst så ska det klippas och slingas imorgon......

Titta vilken fin fågel som råkade komma innanför nätet häromdan...

Onsdag

Tänk va fort en dag går utan att man gör ett dugg;) Jo förresten, Zumba såklart imorse, men sen har dagen varit lugn o skön. Molly och jag har varit hemma. Att hon opererats märks det inget av, hon är precis som vanligt. Jag glömde t.om bort att jag inte får promenera med henne, jag ska bara låta henne göra det hon behöver i trädgården.

Inte får hon bada heller, vilket hon inte brukar vilja heller....men givetvis hoppade/trillade hon i idag......

Varmt o skönt i bubbelpoolen

Nu ligger killarna och Molly utslagna i soffan o kollar på Lightning-Islanders


Idag har vi skypat/ringt till Nicke som fyllt 40 år och Arvid som fyllt 4 år,
GRATTIS igen till er båda!

Lilla Molly blir större o större

Imorse lämnade jag Molly hos veterinären strax efter 07,00. Hon har steriliserats idag samt fått ett id-chip insatt i nacken. I eftermiddags åkte Olle och jag och hämtade hem henne. Hon har varit jätteduktig och allt hade gått bra.

Det kan inte bli några Mollybebisar nu....

Molly och jag har vilat hela eftermiddagen/kvällen.

När vi gjorde första besöket hos veterinären vägde hon 11 pounds, nu väger hon över 30....Tycker dock att hon ser större ut på bilderna än vad hon är, men växer gör hon;)

Thanksgiving lunch hos Michele

Började dagen med ett Zumba pass som vanligt;) Jag, Patricia, Åsa och våra amerikanska vänninor kör 3 pass i veckan nu, känns riktigt bra!
Som svar på vår kräftskiva blev vi idag inbjudna till en riktig amerikansk thanksgiving lunch. Jag som skulle börja mitt nya liv idag, äta nyttigt och avstå från alkolhol, fick ingen vidare start......Kalkon, potatismos, sås, tranbärssylt, stuffing, jams, paj, och en massa godsaker bjöds vi på. Supergott!

Michele skär upp kalkonen

Välkomstdrink



Efter all mat, Shiraz pumpapaj och glass, så fanns det inget utrymme för dessa godbitar....


På eftermiddagen följde jag med Åsa till Wiregrass. Hon åker till Spanien imorgon och ska vara där i hela 3 veckor. Avslutade dagen med middag på Stonewood Grill tillsammans med Bengtsson/Petterssons samt Jonas som kom igår från Kina (jobbar på Pullman där).

Bilder från helgen

Igår hade vi en helt fantastisk dag ute på sjön. Tobbe hämtade upp oss med båten, och Mackan kom efter på jetskin. Vår båt är fortfarande trasig......irriterande! Förhoppningsvis blir den lagad i veckan.



Alligator

Vi firade Tobbe som fyllde år igår, och vi började kvällen med att åka till klubbhuset, där det var konstutställning och vinprovning.
Vi tog båten dit;)

Ännu en alligator

Inga goda viner.....

Champagne och margeritas är bättre!

Tobbe grillade oxfilé och Åsa fixade med massor av gott till

En hel del gitarr o sång

Tårta och Ja må han leva!


Imorse ringde klockan redan 06,00. Fille skulle iväg på träning, och Olle på match. Filip spelade 2 matcher igår i Orlando, vinst i båda. Första matchen i morse mot Lightning vann Olles lag med 3-0 och så spelar de en till kl 11,00.
Även denna dag bjuder på klarblå himmel och strålande sol!

Veterans Day

Igår onsdag var det halvdag i skolan, och idag ledigt! Skönt! Olle har haft Derek och Justin här, och dagen har de tillbringat vid hockeyrinken. Olle brände sig lite i solen, värmen är tillbaka igen;)



Ida fick följa med fam Nyberg till Clearwater Beach, Fille har varit hemma och pluggat lite. Ikväll har det varit hockeyträning som vanligt och nu väntar jag på att Grey´s ska börja.
Så var det fredag imorron igen........

Tisdag

Idag blev det helt oväntat en sväng till Internationa Plaza med Åsa. Längesen jag var där. Molly fick vara hemma hos Tobbe;) Vi shoppade presenter till Tobbe som fyller år på lördag.

Julskyltning och julmusik i nästa alla affärer.......Hjälp vad fort det går!


Ikväll är Freddan, Filip och Olle på Lightnings match. Ida, jag o Molly är hemma och har det lugnt och skönt.

Robyn

Vi började kvällen med en fördrink hemma hos Malin som bor i Ybor City. Vi var ett helt gäng svenskar;) Ska jag vara helt ärlig så hade jag inga som helst förväntningar på Robyn. Jag har inte hört hennes musik på evigheter, alla låtar jag googlade upp var nya för mig. Men jag tyckte hon var superbra! Det bästa var att stället vi var på, Ritz, var ganska litet, så man kom nära. Man såg bra, kunde dansa om man ville och vi stod lite på sidan, så det var ingen trängsel. Perfekt!



Filips lag tog sig till final igår! De vann alla sina matcher förutom finalen som de förlorade med 6-0......Ingen hade riktigt räknat med att de skulle klara sig så långt, så Filip och Freddan fick boka om sitt flyg, så de kommer hem idag istället. Tror inte att Filip har nåt emot att missa ytterligare en dag i skolan......
Nu klockan 09,00 är det dags för veckans första Zumba pass!



Kallt

Imorse när jag gick ut med Molly vid 8-tiden var det endast 6-7 grader! Iskallt. Klar o krispig luft och lite vind på det....
Olle och jag åkte till Ellenton för 2 träningsmatcher och vi mötte samma lag båda matcherna. Första matchen oavgjord, 2-2 och andra vinst med 4-3. Jämnt och spännande.
Filips lag har oxå spelat 2 matcher idag, vinst i båda! Så nu väntar kvartsfinal tidigt imorgonbitti, vinna eller försvinna....
De har vunnit alla matcher hittills så de är jättenöjda.
Nu har vi precis kommit hem från Wiregrass. Vi käkade middag på Cantina Laredo med Bengtsson/Petterssons, supergott. Olle följde med Oscar hem, och Alicia har precis kommit hit igen. Inatt ställer vi om klockan, så nu är vi tillbaka till normala 6h skillnad igen. Så eftersom klockan bara är 21,50 så ska jag kolla på "Så mycket bättre" innan jag somnar.
Imorgon ska vi gå och se Robyn i Ybor City!
Grattiskram till Alva som fyller 11 år imorgon söndag!

Kräftskivan

Efter ett par återbud under dagen så blev vi tillslut 11 personer på partyt. Vi hade så kul och det blev verkligen hellyckat. Vi började med välkomstdrink bestående av bubbel och en skvätt lingonsaft i det, gott! Till det bjöd vi på snittar; mörkt bröd med gubbröra på, tunnbröd med lax och gravlaxsås, och den sista var det en räkröra i. Alla smakade efter en stunds tvekan, sen vet jag inte hur gott de tyckte det var;)




Patricia hade fixat västerbottenpajer och vi hade sallad och bröd, ost o kex, massor med kräftor och räkor, och snaps såklart. Kräfthattar och sånghäften, och alla sjöng och skålade för fulla muggar. De tyckte om snapsen och att sjunga snapsvisor;)




Till efterätt åt vi dajmtårta, fläder och hallontårta och glass. Plus en citronpaj som Shiraz hade med sig. En riktigt lyckad kväll!
Trots snapsar och en hel del vin, så var vi iväg och tränade Zumba imorse kl 9,00. Det är 7 av oss som tränar Zumba och 6 av oss dök upp, inte illa! Plus att vi lyckades övertala Alecia att följa med, och det gjorde hon.
Nu sitter jag och trycker i mig godis som blev över från igår+ sega ostbågar........

Filip har spelat första matchen i Chicago och de vann med 6-4. De spelar en match till senare i eftermiddag.

Onsdagkväll

Blogg.se har legat nere i över ett dygn nu, irriterande. Inte för att jag har så mycket att blogga om precis, men ändå;) Igår tex tänkte jag berätta att det regnat här, äntligen. Det var så mysigt så jag tände ljus mitt på blanka dan och fick lite ,lite höstkänsla.



Kan ju vara mysigt för en dag, när solen skiner och det är normala 30 grader idag igen;)

Idag har Molly varit hos veterinären och fått de sista sprutorna. Så nu är hon fullvaccinerad, även mot rabies. Värre var att vi hittade loppor på henne! Usch o fy o blä! Tackade genast ja till en tablett som skulle döda lössen inom 30 minuter. Åkte hem och kammade igenom pälsen och hittade 4 st små loppor. Imorgon får hon ytterligare en tablett som ska räcka som skydd i 1 månad. Har tvättat och städat idag........
Hon har blivit mer busig de senaste dagarna oxå, så inatt ska hon faktiskt få sova i buren....Får se hur det går. Härom morgonen var det Idas mobil, mobilsladd och datasladd som hon tuggade i sig. Det är konstigt hur hon känner på sig att hon är ensam hemma tex. Då minsann hittar hon på hyss, är jag hemma ligger hon lugnt och fint o sover.



Imorgon efter skolan åker Filip och Freddan till Chicago, hockeyturnering. De är borta hela helgen och kommer hem på söndag igen. Den här affischen har tryckts upp inför detta



Så imorgon blir det fest här hemma! Åsa, Patricia och jag har bjudit in till svensk kräftskiva. Ska bli superkul! Vi blir 14 stycken totalt och bilder och rapport kommer på fredag.





Halloween!

Oj vilken festar helg vi haft! Börjar gilla Halloween mer och mer, det är riktigt kul o klä ut sig, gå på fest och gå "trick or treat".
Eftersom det är söndagkväll och jag är jättetrött så kommer det ett gäng bilder här....

Fredagkväll och häng hos fam Bengtsson/Pettersson


På lördagen var vi bjudna på vuxenfest, så barnen var hemma hos oss och käkade pizza, bakade cupcakes och såg på skräckfilm.

Tada, här är jag utklädd till champagneflaska;)

Gangster och hippie

Fördrink hos oss

Hela gänget redo för fest!

Värdparet Adam & Kerri

Supergod buffé

En av många desserter...vågade dock inte smaka denna kattlåda.....

De hade massor med läskiga figurer överallt i och utanför huset

Ingen kom utklädd likadan, och det var massor med folk, kul!

Wilma och Lady Gaga


Vi blev inte jättesena, för imorse åkte vi iväg till Ellenton på hockeymatch. Filles lag vann med 3-0.

Sen var det dags för nästa party! Hem till Olof och Mia i Grand Hampton. Olof bjöd på hamburgare och alla hade med sig lite av varje att äta och dricka.


Kompisarna Molly och Cookie

Barnen gick såklart bus eller godis och här går man liten som stor;) Alla är ute, vuxna och barn, och det kom minst 150 ungar under kvällen!



Doktor Olle var helnöjd, en hel säck med godis........





RSS 2.0