Bilder från förr

Olle slutar 5:an till sommaren och lämnar då elementary school för att börja middle school i höst. Det är mycket kul aktiviteter för femmorna nu innan avslutningen och b.a skulle vi skicka in ett foto från när de är små. Vi har dessvärre inga foton med oss hit, de ligger nedpackade flyttkartonger i Sverige. Så jag skickade iväg en förfrågan till nära o kära och Jenny skickade över lite smått o gott:)
Hanna och Olle

Så söta! Vigge i bakgrunden


Hmm....ja men det är 18 år sen snart! Filip nyfödd:)

Det här fotade jag ur Marie´s fotoalbum i julas, lilla Ida

Visst är det kul med gamla kort!







Söndag

Det har varit en underbar helg, trots grått o trist väder idag. I fredagskväll käkade vi middag på Ruby Tuesday och sen gick vi på bio, Freddan, Ida, Olle och jag. Vi såg Wanderlust med Jennifer Aniston och Paul Rudd och Malin Åkerman. Helt ok film, rolig, men This means war som jag såg förra helgen var bättre.
Igår hade vi fullt hus här hemma. Ida hade Rachel och Alicia över, och Olle hade Ty, Joey och Casey. Vi grillade och senare på kvällen kom Patricia och Tommy förbi en sväng.
Tjejerna

Killarna

Hela gänget


Nu kollar Freddan på Filips match online på datorn. De ligger under med 2-5, men det är ingen match som betyder något. Det gjorde däremot matchen igår, och den vann dom med 4-1. Filip skickade mig det här kortet idag, visst ser det mysigt ut!


Ikväll är det Oscars galan, kanske får bänka oss framför tv:n till det eller en film. Känner inte för att laga nån mat, så pizza känns lockande, vi får väl se vad kocken bestämmer.

Gokväll från tv-soffan

Lightning spelar mot Winnipeg och ligger under med 0-2 efter första perioden. Freddan, Olle och jag ligger i soffan och kollar. Molly är oxå här och Ida är på sitt rum.

Har inte gjort nåt särskilt idag, blev en sväng till Walmart efter dagens varv runt sjön med Patricia. Imorgon är det äntligen fredag och helgen ligger helt öppen, underbart! Det enda som är inplanerat just nu är Idas första sånglektion på lördag, spännande! Fredrik och hon var och hittade ett ställe i lördags, hoppas det blir bra. Det här har hon väntat länge på! Vi skypade med Filip förut och han skulle iväg och spela volleyboll, nåt event på skolan, och imorgon är dom lediga. Nästa helg kommer Filip hem för springbreak. Han har ledigt hela mars, så han blir hemma mer än 3 veckor, vi längtar!

Hockey helg

I torsdags flög Olle och jag till Manchester med hans lag Tampa Bay Lightning 2000 AAA. Det här var deras sista cup och nu kommer laget splittras. Vad som händer till våren och hösten för Olle vet vi inte än.
Jag delade bil med George och vi hade tillsammans 2barn var med oss. Skönt o slippa köra! Vi har passerat och besökt 4 delstater sammanlagt den här resan. Maine, New Hampshire, Massachussets och Rhode Island. Ändå har vi inte åkt långa sträckor, de ligger väldigt tätt här upp i norr:)
Dessvärre förlorade vi alla matcher. Inte en enda vinst, fast det var jämna och spännande matcher, kul att se på. Matcherna spelades i New England Sportscenter, hur stort som helst med 6 rinkar i samma byggnad! Killarna har haft kul och det är ju huvudsaken. Men det som har saknast i det här laget från början är att de har ingen lagkänsla, ingen sammanhållning, lite synd.
Igår efter sista matchen, var vi ett gäng som åkte på bio. Vi såg "This means war" , kan verkligen rekommenderas!
Sen käkade vi middag på TGI Fridays, och sen hängde vi på hotellet. Nu har vi käkat frukost, killarna är ute o springer av sig, (vissa hann med flyg hem igår) sen bär det av mot flygplatsen.
Solen skiner, ingen snö......

Vårt rum

Filips lag förlorade en match och vann en match i helgen. Han och Rikard gjorde tryout för New England Prep School´s All Star Team för ett tag sen och båda kom med, kul!
Nu ska jag packa ihop väskorna och samla ihop killarna inför hemresan.

Från minusgrader till 30+

Jag blir lika fascinerad varje gång, att temperaturen kan skifta så mycket så snabbt. Natten till måndags var det frost, och idag när vi var uppe på Saddlebrook Resort och Spa med Zumbagänget, så var det minst 30 grader varmt!
I vårt Zumbagäng så har vi bl.a 3 helt underbara damer. De kör viktväktarna och tränar zumba och har gått ner massor i vikt. Kathy fyllde 60 år igår, (hon har gått ner över 30 kg!) så idag träffades vi och käkade lunch tillsammans. De andra hade varit ute i god tid och bokat in sig i spa avdelningen på massage o ansiktsbehandlingar. Men när Patricia och jag väl ringde fanns det inga tider kvar tyvärr. Patricia var dock hurtig och tog en simtur!
Jag svalkade mig med en sangria:)




På eftermiddagen åkte Olle och o jag till Wiregrass, hade lovat honom nya gympadojor. Kanske borde vi köpt vinterkängor oxå, för imorgon åker vi till Boston! Sista hockeycupen för säsongen och med det här laget. Till våren och hösten vet vi inte hur det blir. Det är Olle och jag som åker den här gången. Freddan är i Philadelphia nu, men kommer hem imorgonkväll igen, till Ida och Molly. Tobbe är snäll och tar hand om Molly under dagen.
Skypade precis med Filip och de förlorade med 4-5 idag. Snodde den här bilden från facebook på Filip och Rikard, så fina! Rikard fyllde 18 år i lördags och fyllde år gjorde även Henke! (dock inte 18;) GRATTIS igen till er båda!


Nu är det dags o sova! Klockan ringer som vanligt 06,26 och flyget till Boston lyfter 10,30.

Alla Hjärtans Dag

Här har varit riktigt kallt inatt, minusgrader och frost! Men redan framåt dagen blev det varmt o skönt igen och resten av veckan ska bli varm.
Freddan åkte till Chicago tidigt imorse (måndag), men åkte vidare till Detroit nu ikväll. Han började känna sig krasslig igårkväll, förkyld o feber, inte så kul o vara på resande fot då. Han kommer hem först på torsdag, så det blir ingen romantisk middag för oss imorgon.
Olle har däremot förberett sig inför morgondagen. Alla i klassen ska ha med sig nånting till alla.

Så, 22 stycken små presenter fixade med namn på o allt:)


Kärlek till er alla, ha en mysig Alla ♥ Dag!



Marknad

Hann med ett par timmar på marknaden igår. Olle och Oscar åkte med, men de gick på egen hand. Jag letade upp Mia o Patricia o tjejerna i vimlet. Mycket matstånd och dryckesstånd. Allt kan tydligen friteras här. Årets grej var friterade tuggummi?! Provade inte....Gjorde heller inga andra inköp, det roliga är att kolla in folket:)
Antonia o Alva provade detta

Prickade man en pingisboll i någon av dessa skålar så vann man en guldfisk!?
Koncentrerade till max.....

Jomen visst! 2 firrar till Antonia och 1 till Alva:)

I helgen ska det bli kallt här, regn o åska. Olle ska spela 2 matcher i Fort Myers imorgon, så Freddan skjutsar honom till en kompis nu som han får åka med. De åker ner i eftermiddag och bor på hotell, för första matchen är redan kl 8 tror jag. Vi ska se Filips match online idag, de vann förresten i onsdags, men den matchen visades inte.
Nu ska jag strax hämta hem Molly som är och badar och gör sig fin.

Torsdag

Hej o hå, veckan går, redan fredag imorgon och då är barnen lediga från skolan. Det är dags för årets marknad! Barnen är måttligt roade av den, men jag tycker det är jättekul:) Dessvärre har jag tid hos frissan på förmiddagen imorgon, men det får bli en sväng senare på dagen. Ska plocka ur mina extensions. Jag har pillat ur de flesta på egen hand, så jag undrar hur lite hår jag kommer ha kvar när bara mitt återstår....! Usch gillar inte o va korthårig......Vill ha långt tjockt fint eget hår!
I måndags åkte Åsa och jag till Ikea. Lunch såklart och sen fika på semla, så gott! Jag köpte en ny matta (Molly har ju ätit upp den vi hade) och Åsa köpte en massa bra att ha saker:)
Den såg torr o trist ut, men smakade ljuvligt!

I tisdagskväll bjöd jag hem tjejerna på sushi. Mia var tyvärr sjuk, så det blev Åsa, Patricia o jag.
Sushi för 3 personer?:)


Igår hängde vi mest här hemma, jag och Molly. Fast det blev ett svettigt Zumba pass på morgonen och ett varv runt sjön senare på eftermiddagen. Hade ångest över min lunch som bestod av en hel påse ostbågar, som Åsa snällt nog hade med sig kvällen innan......

Oj höll på o glömma, GRATTIS igen till Marie som fyllde i tisdags!

Super Bowl XLVI

Årets fotbollsfinal går mellan New York Giants och New England Patriots. Olle och jag sitter o kollar, jag förstår ingenting av spelet, men det roliga är all ny och påkostad reklam och showen i halvtid. Madonna uppträdde och det var minst sagt maffigt!
Freddan har åkt till New Orleans och kommer hem på tisdag igen. Ida och Alicia har varit på konfirmationsträff i Miami i helgen och kom precis hem.
I fredags gick vi på bio och såg Mission Impossible tillsammans med Tobbe o Åsa. Olle och Oscar ville inte gå med oss, så dom såg Chronicle istället. Efter bion käkade vi på Sukhothai, sushi och thaimat.
Igår hann vi med att åka lite båt innan vi skjutsade Olle till en kompis i hockeylaget. Vi hade Molly med oss och tänkte att vi skulle åka till hundstranden med henne på vägen hem. Men innan vi kom fram hade det hunnit bli mörkt, så vi får göra ett nytt besök där en annan gång.



Filip har spelat 2 matcher i helgen och det blev vinst i båda, 4-0 och 7-0. Vi såg första perioden i första matchen, sen åkte vi på bion, typiskt nog. Man kan se matcherna online om man skapar ett konto på fasthockey.com. Nästa match spelas på onsdag kl 19,30 svensk tid.

ISS

Mamma vill att jag ska skriva om ISS så here we go! ISS betyder "In School Suspension." Det är väl typ som kvarsittning fast att man är där hela skoldagen. Du sitter som vanligt i ett klassrum (våra klassrum är isolerade) fast inga fönster eller något. När skolan börjar så går du till alla dina klasser och hämtar allt jobb som du behöver göra. Sen går du då till ISS och tillbringar resten av dagen. Du får inte gå någonstans alls. Så snacka om att man får panik när man måste gå på toa! Du får två chanser att gå på toa under dagen, på morgonen och efter lunch. Men sen får man inte gå. Man har en kvart/10 minuter på sig att äta sin lunch, om du inte hinner så får du ta med dig den och äta i "klassrummet." Väldigt mycke skillnad från hur det är i Sverige, ellerhur? men detta är nästan ingen skillnad på en vanlig skoldag här i Florida. Den enda skillnaden är att du inte byter klasser.

Så här ser bänkarna ut



Sen när du är klar med allt, så kan du gör lite vad du vill. (Bara ingen ser)   ;)


Hej då! kram från Ida :)♥

Nu tänker jag att man kanske undrar hur man hamnar här? Som Ida säger så är det lite som kvarsittning, fast man har det en hel skoldag. Du kan aldrig lämna skolan utan att en vuxen skriver ut dig. Om Ida känner sig sjuk och behöver gå hem, så måste jag åka till skolan, visa upp leg och skriva ut henne. Inte så lätt att skolka här med andra ord! Ida och Rachel gick utanför skolan och stod o pratade, missade sista lektionen och fick därför ISS som straff i 2 dagar för det. Två samtal hem till mig, där de informerade vad som hänt och vad följderna skulle bli.

Februari

Man kan inte säga det ofta nog, herregud vad tiden går! Nu är det redan februari månad. Känner att vi måste börja planera för sommarens semester. Var, när, hur?
Freddan kom i sent i lördagskväll från Las Vegas. Åsa och jag käkade middag på Prime Bar, Wiregrass, och sen åkte vi hem till Olof och Mia och bjöd in oss på drink där i väntan på karlarna:) Blev en riktigt trevlig kväll tillsammans med deras partyglada grannar!
Olle var i Coral Springs och spelade hockey. Hans lag vann inte, men han fick pris som bästa spelare i sitt lag, kul!

Söndagen tillbringade vi på sjön, underbart väder här just nu. Här har Freddan, Ida och Molly varit ute en sväng.

Idag tog Åsa och jag en tur till The Grove där bl.a TJ MAXX och Ross finns. Inga direkta fynd gjordes, men det är kul o kolla runt lite.
Ikväll blev det middag på Ruby Tuesday, alla åt salladsbuffén, supergott!


Imorgon ska Ida få göra ett inlägg här på min blogg. Hon ska berätta om hur hon har det i skolan och vad ISS innebär. Det betyder In School Suspension.......

RSS 2.0