Harborside Suites at Little Harbor

Så hette hotellet vi bodde på i helgen, en riktig liten pärla mitt ute i ingenstans. Lugnt och fridfullt ställe, passade perfekt för konfirmationsläger. Vi har haft en underbar helg, tjejerna och deras 3 konfirmandkompisar har fått sista undervisningen och idag avslutade vi allt med dop av Kevin och hans lillasyster Ellie.


Fantastisk solnedgång

En trevlig och lite annorlunda gudstjänst i en fin paviljong, vi sjöng bla "Den blomstertid nu kommer". Alla konfirmanderna (förutom Kevin då) läste vers eller bön.

Kevin döps

Ellie

Nästa helg är det dags, då äger själva konfirmationen rum. Vi åker ner till Fort Lauderdale, då vi ska vara i Skandinaviska Centrat i Davie. Ännu en hotellweekend att se framemot!
Olle var supernöjd med sin "party" helg, och kommer somna ovaggad ikväll gissar jag. Fast helst vill ingen somna innan farmor o farfar är här, men det blir dessvärre för sent för de landar inte förräns 23,20. Jag ska åka och hämta, för Freddan flyger jättetidigt imorgonbitti till Philadelphia, som tur är bara tills tisdag.

Konfirmationsläger

Imorgon efter att Ida och Alica slutar skolan bär det av mot Ruskin. Det tar ca 45 min att köra dit, det ligger precis innan Ellenton. Där ska vi bo i 2 nätter och Ida och Alicia ska lära sig det sista innan konfirmationen som är nästa helg. Vi ska även få delta i ett dop på stranden. En av konfirmanderna + hans syster är ej döpta, så det ska ske på söndag, kul!
Olle har precis blivit upphämtad av Zack som han ska sova över hos ikväll. Imorgon är de "sjuka" och åker istället till Universal Studios och Adventure Island i Orlando och firar Zack´s födelsedag. Lite roligare än en vanlig skoldag:) De har haft 2 veckors provperiod, så det är de väl värda. På lördag fortsätter kalasandet för Olle, då han ska hem till Gage och sova över. Så det blev inget Ruskin för Olle, och lika glad är han för det.....
Idag har jag bäddat till farmor o farfar som kommer på söndag, och även hunnit med en sväng till Walmart, så allt är i  ordning innan vi åker imorgon och de kommer...
Min födelsedag blev toppen! Patricia hade med sig paket till Zumban och jag fick jättefina örhängen + en påse med jordnötsringar! Så gott, hon känner mig!

Zumba- Kathy gav mig ett fint födelsedagskort. Fick ännu ett kort av Ron och Marilyn, ett födelsedagskort på svenska! Det hade hon hittat i en affär nere på MacDill Air Force Base, hennes man är pilot. Så gulligt! Jag fick ett ryck och bakade en tårta, och Patricia kom över och fikade med mig.

Men innan tårtan tog vi lite bubbel och jordgubbar, jag fyllde ju jämnt!

På kvällen blev det middag på Grillsmith med familjen och den inkluderar ju även fam Bengtsson/Pettersson. Petra och hennes Martin är här så vi blev 10 personer. Fick en jättefin orange väska, och nåt så fiffigt som bh-band i strass! Ska bli spännande att prova!


Tusen tack till alla, för presenter och för grattishälsningar!

Grattis på min födelsedag!

Imorse blev jag väckt med sång, paket och frukost på sängen! Det är faktiskt kul att fylla år:) När jag sen gick in på Facebook och såg alla grattishälsningar, så blev jag löjligt glad! Det tänker man inte på själv när man skickar iväg en grattishälsning till nån som fyller, hur glad man faktiskt blir.
Jag har fått en jättefin ring! I söndags åkte jag o Freddan iväg till ett ställe där man kan lämna in sitt guld och byta till sig nåt annat eller få pengar. Vi hade våra gamla vigselringar liggandes i en låda (vi bytte till nya om ni minns) + lite annat guld som jag aldrig använder. Lite onödigt att bara ha det liggandes. Så nu har det gamla guldet återuppstått och glänser så fint i ny form på mitt finger. TACK älskling ♥
Idag fyller även Gabbi, Jeanette, Maria, Annika och Nicklas år (och säkert några till) GRATTIS!

The Real Housewives of New Jersey

Ikväll är det säsongspremiär för fruarna i New Jersey, helt hysteriska är dem, men roliga att titta på:)
Idag hade Olle en träningsmatch och den spelades i Brandon så det var nära och bra. Det slutade med vinst 3-2.
Hela helgen har vi väntat på regn och igår eftermiddag började det, men det riktiga ovädret kom under natten. Jag och Olle märkte inget av det, men Freddan vaknade av att det regnade och åskade rejält. Mer behövs dock och det kan få regna den här veckan men sen vill vi ha fint tills farmor o farfar kommer på söndag. En vecka kvar, vi längtar!

Torsdagkväll

Började dagen med att simma tillsammans med Patricia, så skönt! Det gjorde vi i Arbor Greene (grannområdet) där dom har jättefint poolområde. Det är där vi tränar Zumba varje dag i klubbhuset.  Avslutade dagen med ett varv runt sjön tillsammans med Freddan och Molly, oxå skönt!
Idag var det dags för ett besök hos veterinären. Molly väger nu 73 pounds vilket är 33 kg, så nu ska hon inte bli tyngre. Hon fick vaccin och en vanlig undersökning och allt såg bra ut.
Sen var det dags att skjutsa Ida till frissan, hon gjorde slingor och klippte topparna, blev jättefin. Jag måste oxå boka tid snarast. Det är mycket som händer framöver; konfirmationsläger 27-29/4 i Ruskin, Farmor o Farfar kommer 29/4, konfirmation 4-6/5 i Fort Lauderdale och så resa till Washington 10-13/5.
Annars väntar vi på regn här. Trodde att det äntligen skulle regna idag, men några droppar var allt vi fick. Sjön håller på att torka ut!

Freddan hörde på radion i eftermiddags att i helgen ska det komma rejält med regn, vi får väl se.
Förresten, i söndags när vi var ute med båten såg vi det här uppe i himlen

Ett flygplan som skrev "Jesus loves you", coolt!
Nu är det dags att sova. Imorgon kör vi Zumba som vanligt och så är det fredag!
Trevlig helg!

Tisdagmorgon

Den här veckan är det FCAT skrivningar i skolorna, som nationella proven hemma antar jag. Förra året var vi och kryssade den här tiden, och firade farmor som fyllde 60 år! Kan inte fatta att det gått ett år redan. I juli har vi bott här i 4 år! Det är ju oxå helt ofattbart på nåt sätt. Tiden flyger fram! Olle har avverkat elementary school och ska börja i middleschool till hösten. Ida har provat på både elementary och hela middleschool och hon ser faktiskt framemot att börja highschool. Fille ska gå senior year (sista året) på sin skola i Maine, och sen har han planer på college.
I fredags var det dags för prisutdelning på Olles skola. Vi blev bjudna på frukost och alla elever som lyckats få A i alla ämnena belönades och firades:)

På fredagkvällen hade Ida sånglektion, med ny fröken. Jag satt i bilen och läste bok under tiden.

På lördagen gick vi på bio med Olle och Oscar, vi såg American Reunion och käkade middag på Ruby Tuesday.
Söndagförmiddag hann vi med en liten sväng med båten, på eftermiddagen hade Olle träning i Clearwater. Jag och Freddan passade på att åka till St Pete under tiden.



Sen blev det en härlig söndagkväll hemma. Vi grillade och fick sällskap av Tobbe, Mackan och Oscar.
Igår efter skolan åkte vi en sväng till International Plaza. Konfirmationen närmar sig för Ida och Alicia, så vi letade klänningar, hittade fina på Forever 21.
GRATTIS till Farmor och Jonas som fyllt år


Sverigebesök och svenskt godis

I måndags kom som sagt Jennie och hälsade på mig, så himla kul! Hon hade med sig sin vän Karin som hon bor hos i Orlando och vi hade en supermysig dag. Jag tog med dem till Wiregrass för lunch och så kikade vi runt där en stund, och på vägen tillbaka hem så stannande vi en snabbis på Marshall´s. Jennie var så snäll och hade med sig pocketböcker, Polly och Gott&Blandat godis mm, och dessa fina presenter:) TUSEN TACK!

Alltså svenskt godis......så gott! Jennies godis tog slut på 3 röda, men gissa vad jag fick idag? Ett påskägg av Patricia, med ännu mer godis:) Så här såg min lunch ut idag, precis nyss, och jodå jag åt upp alltihopa!

GRATTIS till Linda som fyller år idag! Snart ses vi och då ska vi fira! Och en liten försenad grattishälsning till Uffe som fyllde i fredags! Kram till er båda:)


Stranden

Igår blev det en dag på stranden, så underbart! Om jag fått bestämma hade vi åkt dit mycket oftare, men helgerna består av hockeyträningar eller annat så det blir inte av. Fredrik var inte sugen för fem öre att åka, och varken Ida eller Olle ville följa med. Det slutade med att jag o Fredrik kom iväg, och vilken dag vi fick! Helt underbar. Nästa gång tror jag inte jag ska behöva tjata på Freddan allafall:)
Trots att vi kom iväg senare på dagen så var det köer in till Clearwater. Det är så fint!

Vi började med en lunch, och där blev vi sittandes i timmar....

Livemusik, god mat och härlig stämning


Underbart


Inget dopp denna gången, men vattnet är varmt o skönt

Sen åkte vi hem och mötte upp Stefan m familj, som också varit på stranden, och Tobbe som precis kom tillbaka från Sverige o Spanien. Det blev middag på Macaroni Grill, barnen valde dock att stanna hemma o beställa pizza.

Nu väntar jag på att Jennie, min kära Ticket kollega ska komma o hälsa på! Hon är här på semester, och ska iväg på en kryssning i Karibien nästa vecka.

Glad Påsk!

Äggen är kokade! Nu väntar jag bara på att Freddan ska komma hem så vi kan äta en sen frukost. Vi gick med Molly runt sjön, men Freddan nöjde sig inte med ett varv......Olle sover hos Oscar och Ida är på stranden med Rachel, så det är bara jag och Freddan hemma.
Igårkväll hade vi Stefan (Pullman Sverige) med familj över på middag. Mackan och Oscar var oxå med såklart. Efter middagen hade påskharen varit här, så alla barnen fick leta påskägg (påskpåse för o va korrekt:) Det blir man aldrig för gammal för!
Köpte godis så det räckte att fylla vårt stora påskägg som vi fick av Hilding förra året.

Mer påskfirande än så blir det nog inte i år. Inget smarrigt påskbord heller. I eftermiddag har Olle hockeyträning i Clearwater, och kvällen är än så länge oplanerad, härligt!

Lightning match

Ikväll mötte vi upp en återförsäljare till Fredrik o Co som var här med sin familj på spring break. Vi började med att käka tapas på Tinastapas i Channelside och sen gick vi och såg Lightning. Tyvärr var det redan klart att de inte går till slutspel i år, men de fick vinna sista hemma matchen mot Capitals med 4-2, kul!

De bor i Indianapolis, och deras son Sam åker till Sverige i sommar och spelar hockey:)

Eventuellt kommer de till oss på fredag, stannar en natt , innan de åker hem igen på lördag eftermiddag.

April april!

Blev ni lurade idag? Jag tror och hoppas att jag precis blev det. Detta meddelande fick jag på facebook från Filip precis, och nu har han inte svarat när jag skrivit tillbaka....
"Tja mamma, jag sitter på sjukhuset just nu. Bröt foten idag när vi spelade roller hockey. Jag kan ringa sen."
Låter väl lite misstänktsamt väl?!
Här har vi haft en underbar lat dag. Allafall jag. Freddan o Molly gick 2 varv runt sjön och efter det åkte F till gymmet oxå! Jag har inte förflyttat mig många meter på egen hand, däremot har vi cruisat runt på sjön i båten.
Började dagen med en lång frukost medans Freddan o Molly svettades runt sjön.....

Skypade med farfar, de kommer till oss den 29 april, vi längtar!
Nu har vi precis grillat. Marcus och Oscar kom över och käkade med oss ikväll, då Åsa och Tobbe är i Sverige.
Har badat i poolen som håller ca 27 grader, ändå kändes det kallt......!

Fördelen är ju dock att man inte fryser när man går upp igen, vi har haft över 30 grader länge nu. Det är dessutom torrt och vi har inte fått något regn på länge. Förutom det som kom igår. Men vattnet i sjön är rekordlågt nu känns det som. Båten syns knappt nedanför bryggan.

Så här svarade jag Fille på facebook:
"april april din dumma sill!!!!
Vi har precis grillat här, men Molly sprang iväg o nu är hon borta........
mackan, orre var här o käka o nu är alla ute o letar......."
Den gick han inte på heller......:)


RSS 2.0