Sockerbit.com

För en vecka sen beställde jag svenskt lösgodis på www.sockerbit.com och igår kom det! Som jag har väntat:)
Butiken finns i New York.

Smultronponnys, bumlingar, salta däck, kritor, cocosprickar, kinapuffar, skumgodis, zoo, ferraris, marianne o lite till
Allt låg förpackat i separata påsar och jag hade beställt 1/4 lbs av varje.


Men innan vi satte tänderna i detta så käkade vi middag. Åsa och Oscar kom över och jag bjöd på hemrullade köttbullar, potatis och sås.
Sen förflyttade vi oss snabbt till soffan och dukade fram godiset:) Vi kollade på Real Housewives of Atlanta och Beverly Hills.


I eftermiddag efter skolan ska jag skjutsa Olle till en hockeykompis. Han ska åka till Coral Springs i helgen och spela en hockeycup där. De har mixat spelare från olika lag och gjort 4 nya lag inför den här helgen bara, kul! Jag , Ida o Molly stannar hemma och imorgonkväll kommer äntligen Freddan hem från Las Vegas.

Molly och jag skypade med Farfar och Molle igår. Farfar är "daghusse" åt Molle, nån dag i veckan:)

Farfar fyllde år för ett par dagar sen, likaså Malin, Hanna och Lukas, GRATTIS igen till alla!

Nu är det dags att dra på sig Zumbakläderna, får slita extra hårt idag, så jag kan äta mer godis ikväll:)

Wiregrass och Wharton

Idag fick vi äntligen till en lunchdate, Åsa, Patricia och jag. Vi åkte till Pagello´s i Wiregrass och kolla in dessa enorma sallader! Gott var det!


Ikväll har vi varit på informationsmöte på Wharton High school där Ida ska börja i höst. Det var där Fille gick innan han flyttade och Olle kommer börja på Benito, skolan där Ida går nu. Så när Olle börjar på Benito så har alla våra barn gått där.....
Vi gick igenom de olika valen eleverna ska göra nu inför hösten, och vilka ämnen som är obligatoriska. Vi får se vad Ida ska välja för nåt.....


Häromdagen började jag titta på "Svenska Hjärtan", kommer ni ihåg?! Patricia har köpt med sig massa svenska filmer hit, och den här är ju inte särskilt upplyftande men ändå kul att se på. Älskar Solveig Ternström, så bra! Är på säsong 2 nu:) Lite frustrerande var det när sista skivan (med 2 avsnitt) på säsong 1 inte funkade...!

Söndagkväll

I eftermiddags följde Ida och jag med och tittade på Alicia när hon spelade fotbollsmatch. Alltid händer det något spännande oavsett om det är i en ishall eller på en fotbollsplan. En pappa i motståndarlaget erbjöds sig att vara linjedomare. Jag såg att huvuddomaren vid ett par tillfällen dömde inkast åt andra laget trots att linjedomarens flagga pekade åt motsatt håll. Droppen kom när, förmodligen linjedomarens egna dotter, får gult kort och frispark emot sig. Han kastar flaggan i backen, skriker och svär, tar tag i sin stol som han haft med sig o satt lugnt o fint i innan han fick uppdraget som linjeman, och slänger iväg den med all kraft i backen......Man undrar ju hur dessa föräldrar är funtade.......
Han lämnade planen och matchen och satt resten av tiden en bit ifrån. Ida var fräck nog att fota honom på väg till bilen:)
Tror inte han hade vett att skämmas.....

Alicias lag vann med 2-0.
Efter det åkte vi direkt hem till Olof och Mia där det firades att Olof fyllde år. Vi stannade bara en kort stund, men vi hann med att bli bjudna på både hembakt tårta och vin.
Olle har haft Adam, Gehrig och Casey hos sig idag och de spelade minihockey för fulla muggar i vårt sovrum när vi kom hem.
Vi avslutade denna dag med middag tillsammans med Patricia, Alicia och Antonia och så såg vi Flashdance! Åsa, Oscar och Kickan svängde förbi så vi fick säga hejdå till Kickan som åker hem till Sverige imorgon. Så nu är både jag, Patricia och Åsa gräsänkor i veckan. Tobbe och gänget från Pullman i Sverige, som kom hit i fredags, åkte till Las Vegas och mässan där Freddan och Tomas redan är på plats.

Fick meddelande från Filip att dom förlorat båda sina matcher i helgen, men Fille hade spelat bra och var nöjd med sin insats allafall.

Fick denna bild från Ida precis:)


Imorgon är det ny vecka och nya tag:)


Middagar

Här gör vi inget annat än äter kan man tro. I vilket fall som helst har jag ju verkligen blivit bortskämd med middagsbjudningar. Så i onsdags var det dags för mig(oss) att bjuda igen lite. Tobbe, Åsa, Oscar, Kickan och Tomas kom över. Det blev en gammal kyckling klassiker, och jag hade nog kunnat bjuda ett mindre gäng till:) Men bra att få matlådor! Nu behövdes ju knappast det, för igår blev vi bjudna på middag igen! Tobbe och Åsa slog till på ärtsoppe middag, med tillhörande varm punsch och pannkakor! Kickan var kvällens kock, och ingen har nog ätit så god ärtsoppa tidigare. Tomas hade köpt med sig ärtorna och punschen från Sverige. Det var vi, Nybergs, Nordbergs och Olofs bror m fru som är här och hälsar på + en amerikan. Kanontrevlig kväll!
Jo, det blev nog lite över......


Idag åkte Freddan och Tomas till Las Vegas, dags för den årliga mässan, så nu är jag gräsänka till nästa lördag.
Jag hämtade Olle tidigare från skolan, och så åkte vi på återbesök till tandläkaren. Allt såg bra ut nu, och så har vi fått tips på en tandläkare som ska se om tandställning behövs. Måste ta tag i det. Molly fick vara hos Bella under tiden, de är så härliga tillsammans. Imorgon ska dom till "groomern" ihop:)


Lata dagar

Måndagkväll redan. Freddan och Olle är på väg hem från Atlanta och helgens hockeycup där. Det har väl gått sisådär, dagens två matcher slutade oavgjort 1-1 och förlust 1-2. Jag hoppas dom är hemma runt 23-23,30.
Idag har skolorna varit lediga och likaså imorgon, skönt. Jag , Ida, Alicia och Kickan (Tobbes kusin) tillbringade dagen i Brandon´s köpcenter. Ida och Alicia mfl är på disco ikväll och jag följde med Tobbe och gänget till Bonefish Grill för middag.
I fredags blev jag bjuden på 4-rätters middag hos fam Nyberg! Helt underbart att sätta sig vid dukat bord och bara äta. Fantastiskt gott var det! Tusen tack! Efter maten spelade vi sällskapspel, mysigt.

Även i lördags blev jag bjuden på middag, hos Tobbe o Co, även det fantastiskt gott! Tack tack! Som ni märker går det ingen nöd på mig.....:)
Igår söndag blev det en riktig slappardag. Sol, pool, och bok.

Läste ut ovan bok och har nu börjat på Denise Rudbergs bok "Två gånger är en vana". Så den ska jag återgå till nu i väntan på att Olle o Freddan kommer hem.
Molly är alltid med på ett hörn.

Långhelg

Fredag igen, skönt! I eftermiddag åker Olle och Freddan till Atlanta på hockey. De ska bila dit, 7-8 timmar, och de får sällskap av 2 pappor och 3 andra barn i bilen. Cupen håller på tills måndag, så först måndagkväll/natt är de hemma igen. Tur att även tisdag är ledig för barnen.
I tisdags hade jag en riktig slappardag. Låg på bryggan och läste bok

Hade sällskap av Molly, som höll till på båten

I onsdags skulle bilen servas, så Patricia följde med mig, och under tiden bilen fixades gick vi på International Plaza och shoppade. Fyndade på Victoria´s Secret, H&M, Abercrombie och Hollister. På kvällen tog vi med oss Tommy o Freddan och gick på bio. Vi såg "The girl with the dragon tattoo" och den var bra!
Igår fick jag ett ryck och rensade ur min garderob. Så skönt att få det gjort. Även Ida rensade sin garderob när hon kom hem från skolan. Så nu ligger det stora klädhögar som väntar på att bli bortforslade till nån insamling, får se hur lång tid det tar innan det händer.......
Nu ska jag ta tag i denna fredag och börja med ett Zumba pass, ha en trevlig helg!

Hockey och födelsedagsfirande

Det blev Olle och jag som åkte till Fort Myers på hockey. Freddan kände att han ville vara hemma och fixa, för det blir mycket resor för honom framöver. Olle och jag fick åka med Adam och hans pappa, smidigt. De spelade 2 matcher på lördagen och 2 på söndagen. Vinst mot Atlanta Fire i båda matcherna, och förlust mot Florida Alliance i båda matcherna.
För Filip och Rikard blev det oxå 2 vinster och 2 förluster i Canada.


Vi var hemma vid 15-tiden igår em, och vädret har varit helt underbart hela helgen. Freddan som var ute med båten svängde förbi här hemma och hämtade upp mig. Sen tillbringade vi eftermiddagen på fam Nybergs brygga tillsammans med fam Nordberg. En helt fantastisk skön dag med bubbel, öl och sallad som Patricia svängde ihop snabbt och lätt:)




På kvällen firade vi Freddans födelsedag tillsammans med Tobbe och Åsa som äntligen kommit hem från sin långresa. De har varit i Dubai, Singapore, Malaysia och Sri Lanka över jul/nyår. Det blev middag på Stonewood Grill.
Freddan blev så överraskad och glad över att få paket. Han trodde vi hade glömt bort honom...

En Nespresso bryggare:)

Och idag fyller Rebecca år, så GRATTIS från oss!

Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma efter 2 helt underbara veckor i Sverige! Vi har hunnit med så mycket och vi har haft superkul. TACK till alla som vi har fått bo hos!
Resan hem gick bra, vi hade dessvärre 7h väntetid i Chicago, men vi satt på Chili´s hela tiden och där kunde vi även se Sverige-Finland matchen, så tiden gick fort.
Här väntar vi på sista flighten, alla var supertrötta och sov som stockar på den flighten.

När vi landade i Tampa var det kallt. Vi har haft minusgrader 2 nätter nu, så värmen är på i huset. Just nu är det helt ok ute, 18 grader och sol:) Till helgen ska det bli varmare igen.


Vi hämtade hem Molly direkt på onsdagsmorgonen när vi vaknade. Hon har haft det jättebra hos sin kompis Bella, de är så söta ihop. Barnen fick sova ut och slapp skolan igår. Jag hann med att packa upp, tvätta och städa ut julen, så skönt!
Sista dagarna i Sverige hann vi med att gå på hockey och heja på kusin Ivar, hälsa på hos Toja o Mange och fira nyår såklart.
Heja Ivar! Kusinerna, Hugo, Felix och Jacob

På nyårsafton åkte Martina, Nina och jag till Tranås på förmiddagen och strosade runt lite, mysigt.
Ida och Elin var ute och red på eftermiddagen, vilken lycka!

Dukat och klart för nyårsfest!

Menyn bestod av kräftsoppa och vitlöksbröd, helstekt oxfilé med potatisgratäng och gino till efterrätt. Så gott!
Skål!



Kvällen bjöd på dansuppvisningar av olika slag, av både barn och vuxna, fyrverkerier vid tolvslaget och champagne såklart:) Hellyckad kväll! Tack till fam Andersson, Wennerberg, Carlsson/Schedin!
På nyårsdagen sov vi länge och väl, vilket behövdes. På eftermiddagen var det dags för oss att packa ihop, igen, och åka mot Täby och fam Fredriksson. Det blev en lugn och mysig kväll med pizza och vin.
På måndagen handlade vi lite presenter på Täbban till bl.a hund -och postvakterna. Vi blev bjudna på drink och tilltugg hos fam Anderberg tillsammans med Spångbergs, trevligt! Lars o Linda fixade lyxigaste middagen hemma under tiden och såg även till att vi kom dit och hem utan att vi behövde anstränga oss det minsta. Även Mats o Lizette hade vi turen att få krama om, kul att ni kom förbi!
Och alla andra som vi inte hann med o träffa denna gången, hoppas vi på att få se till sommaren:)
Filip och Rikard åkte också hem i tisdags, till Boston. De måste packa om väskorna direkt, för imorgon åker dom till Canada och spelar hockey.
Vi ska tillbringa helgen i Fort Myers där Olle har matcher. Allt är som vanligt igen:)





RSS 2.0