Halloween party!

Men innan vi kom iväg på party på lördagen hann vi med en middagsbjudning här hemma. I fredagskväll kom Tobbe, Åsa, Mackan, Oscar, Petra, Stefan, Jonas och Donna över. Vi grillade New York Strip steaks och så gjorde jag en sallad och en kall potatissallad till det. Till efterrätt tipsade Patricia om en god glasstårta som jag gjorde. Man tar en typ sockerkakform och varvar vaniljglass med 2 olika sorters sorbeter. Jag hade ananas och hallon. Först ett lager vaniljglass, sen ett lager hallonsorbet, vaniljglass igen, ananas sorbet och så vaniljglass på toppen. In i frysen och ta fram innan servering. Häll upp på stort fat och ös på med färska frukter eller bär. Jag tog hallon och blåbär och lite jordgubbar. Supergott och fräscht!
Lördagen var lugn fram till festen hos fam Ringhof. Olle och Freddan hann med en sväng till Ellenton och träningsmatch mot 2001-laget. Vinst med 9-3. Sedan blev det fördrink hos fam Nyberg, och dom hade absolut bästa outfitten tillsammans med deras vänner som var på besök från Mellbystrand.
Kiss! Patricia, Tommy, Ullis och Lasse



Jag som Princess Leia, Freddan som Michael Jackson och Mia och Olof som Cleopatra och Ceasar.

Mia, Åsa och jag
Värdparet Adam och Kerri som Elvis och Marilyn

God mat bjöds det på, här ett par efterrätter


Eddie och Alecia





Eftersom Olle hade hockeymatch även på söndagsmorgonen, blev det en relativt tidig kväll för oss. Skönt o slippa huvudvärken idag;)
Nu har vi precis kommit hem från Tobbe och Åsa där vi käkat middag ikväll.
Fam Fredriksson har landat i Orlando, och ska nu göra parkerna den här veckan innan de kommer till oss i helgen, vi längtar!

Konsert på Ida´s skola

Ikväll hade skolkören som Ida och Alicia är med i, konsert på Benito. En fullsatt matsal och Ida sjöng solo! I en timma väntade vi tålmodigt och givetvis så var det sista numret det hände. Alicia dansade tillsammans med ett gäng andra och Evan spelade elgitarr och Ayberk trummor. Riktigt bra finalnummer:) Som vanligt så hade jag bara min iphone så bilderna blev ju inte jättebra precis.

Inte för det syns så bra, men Ida står i rödrandig kjol vid pianot, här sjunger hon sitt solo i "Don´t stop believing"

Sötaste tjejerna:) Ännu en suddig bild.....

Sitter o chattar med Filip just nu på Facebook. Det snöar för fullt hos honom! Han ska skriva en uppsats tills imorgon, 5 rader har han lyckats knåpa ihop, han har lite lätt panik.......
Freddan o Olle ligger i soffan och kollar Lightning, så här ser Olle ut nu

Det läker jättefint! Köpte en salva som vi smörjer med nu, hoppas det hjälper till.

Onsdag

Har precis kommit hem från dagens Zumba pass, och nu ska jag strax påbörja nästa träningspass. Freddan åkte till New Orleans tidigt imorse, så nu väntar Molly på sin runda runt sjön. Imorse ringde skolsyster till mig, hon hade Olle där och tittade på hans skrapsår. Hon undrade om jag tagit honom till doktorn och vad jag använde för nåt att tvätta såren med. Oops så dum man känner sig. Vi åkte aldrig till nån doktor och vi har inte använt annat än vatten att tvätta med.....Men nu ska jag ta med Olle direkt efter skolan och åka o köpa en salva som jag ska smörja med. Fast vad bra ändå att de bryr sig i skolan.
Här är ljuvligt väder just nu, svala sköna kvällar och soliga varma dagar, just nu 28 grader:)




Godmorgon!

Har precis fått iväg Olle till skolan idag. Igår fick han stanna hemma o vila, då han inte fick upp ögat som svullnat igen. Han är öm i hela kroppen stackarn, och skrapsåren gör ont såklart.
Så här såg han ut igår. Undra hur snabbt det läker.....


På lördag är det dags för Adam och Kerri´s årliga Halloween fest, så Åsa och jag åkte iväg för o hitta nåt att klä ut oss till. Det finns så himla mycket, kanske är det därför det blir så svårt att bestämma sig för nåt. Men, nu är det bestämt o klart, ska bara komplettera med ett par småsaker. Resultatet kommer upp efter helgen:)
Här bor dom! Och dom går all-in på Halloween, de började dekorera huset för ett par veckor sen.....

Dagen efter

Idag har vi haft en underbar dag på sjön. Mycket åka båt och bara ha det skönt. Olle sov bra hela natten och idag har han mest tagit det lugnt. En liten tur på sin, och även Oscars scooter blev det:)


Det stramar och spänner i ansiktet. Han har även skrapsår på axlar, knän, armbågar och i svanken.
Även Ida har haft otur, hon åkte på Olles ripstick och ramlade och skrapade upp sig. Sen fick jag mail från Filip och han hade fått ett slagskott i bakhuvudet på fredagsmatchen, så han fick stå över dagens match.
Ida´s skrapsår....

Tobbe o Åsa o Oscar o Mackan var förbi med en påse svenskt godis! Önskar den var till mig....

Lördagkväll

Fredrik och jag tog tjejerna till Chili´s för att käka ikväll. Olle som varit på hockeyträning hela eftermiddagen ville hellre åka hem till Oscar. I fredags fick Oscar en ny scooter, bensindriven.
Så här ser det ut just nu i vår soffa.



Tack gode gud för hjälmen! Olle är chockad men ok, han minns inte helt vad som hände men han körde i rejält.

Nu är det ispåsar och vila som gäller. Vi håller koll på att han inte mår illa eller somnar på en stund.
Ida, Alicia och Rachel på Chili´s tidigare på kvällen.....

Mitt i veckan

För att överhuvudtaget få umgås lite med min man, så gick vi båda två runt sjön med Molly imorse. Normalt sett går Freddan med henne när han är hemma, och om han är borta måste jag.
Efter rundan körde jag Zumba, som jag gör varje dag, och sen hände inte mycket mer.

Fredrik tog med sig Lyndon hem efter jobbet, (nya killen från Californien) och dom tog en sväng med båten medans jag fixade middagen. Han bor hemma hos Tobbe o Åsa, så när vi skjutsade hem honom ikväll fick vi träffa Åsa som precis kommit tillbaka från Spanien igen.
Ikväll och inatt ska det bli "kallt" och det kändes faktiskt. Just nu är det 21 grader kl 22, men det kan bli runt 15 grader under natten. Hösten är här:)

I väntans tider

Hela dagen har jag gått här hemma o väntat på att ovädret ska dra in. Men, inte så mycket som en droppe regn knappt! Ett litet drissel på eftermiddagen, men det kan inte ens räknas! Det var ju för guds skull 100% chans till regn idag och en stor storm som skulle komma!? Men visst, skönt att det inte blev så. Olle är i Ellenton på träning, och det är ju aldrig kul o köra bil här om det väl börjar regna, för då öser det ner. Som tur är så slapp jag åka ikväll, vi samkör med Adam och det var deras tur ikväll.
Fredrik är inte hemma ikväll heller. Hela helgen var han borta, igår fick han och Olle biljetter till Lightning matchen, och ikväll är han och Tobbe ute med deras nyanställda kille som är här för att lära sig allt om Ermator. Det har varit mycket jobb för min man den senaste tiden, men det går ju bra för dom allafall:)
Har skypat med Filip ikväll, och han är stressad över ett prov i historia som han har imorgon, hela 9 sidor att plugga in!

Molly har intagit favoritplatsen, och Ida och jag sitter vid varsin dator. Händer inte så mycket mer ikväll, och vi får hoppas att stormen inte överraskar oss inatt.

Lugnet före stormen?

Idag väntas en stor storm komma. Igår fick vi ett meddelande på telefonsvararen från skolan att vi noga måste följa väderleksrapporten det närmaste dygnet. Natten var lugn och det senaste är att det ska dra igång under eftermiddagen. Det kommande ovädret är det enda de pratar om på nyheterna just nu.....

100% chans till regn idag

 


Here we go again!

Hej bloggen;) Fick plötsligt ett sug att titta in här igen, det har gått nästan 4 månader sen mitt senaste inlägg som ju skulle bli det sista. Men va fasen, nu kör vi igen!
En liten uppdatering om vad som hänt här den senaste tiden.
Filip har flyttat hemifrån och bor numera i Maine där han pluggar och spelar hockey för Kents Hill. Han är rumskompis med sin barndomsvän från Enebyberg, Rikard, och de verkar trivas bra. Det är jättetomt är hemma, men Rikard o Filip ska komma hem över Thanksgiving, längtar! Det är mycket plugg och det är nog en omställning för båda killarna:) De spelar i skollaget och även i Maine Moose, så det blir ganska mycket hockey, och det går bra för dom!
Fick den här bilden av en mamma som hälsade på killarna i helgen.

Olle har varit iväg i helgen med sitt hockeylag och de var ända i Detroit o spelade. De tog sig till kvartsfinal, men där tog det stopp. 2 vinster och 2 förluster totalt, och Olle gjorde mål i båda vinst matcherna så han var ganska nöjd.

Ida och Alicia ska konfirmera sig här i Svenska Kyrkan till våren, så förra helgen hade vi en mor/dotter resa till Fort Lauderdale, där första träffen hölls. Prästen är densamma som vigde Henke o Klara när de gifte sig här i april. Vi hade en superrolig helg, men tyvärr var det storm o regn, så det blev inga lata dagar på stranden som vi tänkt. (Men ett dopp i havet blev det)

Även den här helgen som gått har vi tjejer tillbringat tillsammans. Tommy har varit i Sverige, och Freddan o Olle var ju i Detroit som sagt. I fredags var det shoppingkväll i vårt clubhus, så tjejerna sålde egengjorda ängla smycken och gjorde riktigt bra affärer.



Medans tjejerna jobbade så bjöd Patricia på middag, underbart gott!

Sen avslutade vi kvällen hemma hos Olof o Mia, de hade 6 killar från Sverige på besök, så det blev en riktigt trevlig kväll.
I lördagskväll käkade vi kräftor o räkor o massa annat gott hemma hos Patricia, och vi saknade Åsa som är i Spanien, men i veckan kommer hon hem igen.
Kolla in vilken färg himlen har, så fint!


Ja annars går dagarna o veckorna alldeles för fort precis som vanligt:) Det som händer härnäst är att vi väntar besök av fam Fredriksson som kommer 4-5 november, som vi längtar!

RSS 2.0