Måndag den 29/6

Idag har Hilma fyllt år, vi hann aldrig med att skypa med henne, hon sov när jag väl fick fatt i Malin och Martin. Men hon hade blivit firad ordentligt i helgen allafall. Kalas både lördag och söndag. Här blev det en sväng till outleten i Ellenton idag. Alla utom Olle och jag (och Freddan som jobbade) åkte iväg. Olle ville vara hemma och leka med en kompis så jag skjutsade honom till Lance. Så blev jag helt plötsligt alldeles ensam hemma. Men vad gör det när man kan skypa med nära o kära i Sverige! Hann även med att ligga i solsängen och läsa min bok, så skönt! När shopping gänget kom tillbaka så gick Christer och jag runt sjön, och Karin o Kajsa fixade middagen. Helt underbart att sätta sig till dukat bord. Det bjöds på supergod pastagratäng. Ikväll har vi bestämt att vi ska åka till Miami. Vi åker onsdag kväll och kommer hem lördag kväll, ska bli jättekul!

Ännu en varm kväll


Kvällens efterrätt.....


Grattis på födelsedan Hilma! Massor med kramar från oss alla!


Söndag

I morse blev det sovmorgon, alla var vi rätt så trötta efter gårdagens middag. Christer och Kajsa var hurtiga och tog en runda runt sjön. Det var först sol, sen kom regnet, men trots det så bestämde vi oss för att åka till stranden. Olle och Ida ville inte följa med, så jag stannade hemma med dom. Vi tog det väldigt lugnt hela dagen. Jag låg i solsängen och läste skvallertidningar, och så hann jag med att skypa lite. Vädret var soligt o fint ute i Clearwater, så de kom hem rödbrända o fina:) Vi grillade hemmagjorda hamburgare till middag, gott! Jag har fått så många nya böcker av Ulrika och Helena, så nu ska jag lägga mig i sängen och läsa "I denna stilla natt" av Mari Ljungstedt.

Lördag

Idag har fam Anderberg varit hos oss! Olle började med match imorse, det blev vinst med 3-2. Senare på eftermiddagen spelade Filip med sitt highschoollag och det blev förlust med 3-2. Vi har ätit och druckit gott hela dagen, och nu har fam Anderberg åkt till sitt hus. Deras flyg lyfter från Tampa vid 11-tiden imorgon.

Härlig kväll


Helena och Lars


Fredric


Bad...


Helena och Karin


Olle och Erik


Tripp Trapp och Trull...


Nina! Massor med grattiskramar på din födelsedag 26/6 2009!


Fredag

Vaknade till sol o fint väder till frukosten, men senare så blev himlen allt mörkare och mörkare. Freddan kom hem vid lunchtid, så då åkte vi till Wiregrass för lite shopping istället för sol och bad, som vi egentligen hoppats på. Blev en hel del fina fynd för fam Olson:) Åt lunch på café Cosí och sen ett snabbt stopp på Marshall´s innan vi åkte hem. Fredrik och Chrille skjutsade Olle på hockeyträning och vi andra var hemma och slappade. Rejält med åska och regn på eftermiddagen!
När killarna kom hem från hockeyn så blev det middag på min nya favorit restaurang Wasabi, där vi var med Ulrika och barnen härom kvällen. Lika gott ikväll! Killarna och även Kajsa hann med ett kvällsdopp innan sängdags. I morgon ska killarna iväg på hockey då Olle har match kl 09,30. NU är det dags att sova!

Lunch på Cosí i Wiregrass


Regn och åska......


Favorit i repris


Kvällsdopp!


Torsdag den tjugofemte juni

Började dagen med en promenad, Ulrika och jag. Sen blev det packning och tvätt och allmänt röj här hemma. Stämningen var väldigt låg, och jag kände själv hur tårarna brände under ögonlocken. Men det vill man ju helst inte visa:) Barnen har haft jättekul tillsammans de här veckorna, och även Ulrika och jag såklart! Vi åkte till flygplatsen i god tid, och det är alltid lika jobbigt med avsked, men vi ses ju snart igen som tur är!
Rödgråtna åkte vi sen till International Plaza, där Olle, Ida och jag käkade lunch och tröstshoppade lite. Det blev en sväng till Abercrombie bl.a
Sen åkte vi tillbaka till flygplatsen och mötte upp familjen Olson som landat lite före utsatt tid. Hem till oss och så blev det middag ute i den fuktiga sommarvärmen. Jättekul att få träffa Karin, Christer, Calle och Kajsa igen! Nu är klockan strax efter midnatt och alla har kommit i säng, imorgon är det fredag, hoppas ni får en trevlig helg därhemma!

Ida o Gabbi i sina fina linnen!


Fam Olson är här!


Hej då....

Väskorna packade - och (gissnings-)vägda - och det som återstår är en lov runt huset för en sista koll.
TACK Carina, Freddan, Filip, Ida och Olle för helt fantastiska dagar hos er! Vi saknar er redan VÄLDIGT mycket - stor som liten! 
Men vi ses i vinter!! I ett då förhoppningsvis snöigt Sverige.
Stora kramar från Gabbi, Filip och Ulrika.

Onsdag 24/6

Idag blev det ännu en dag vid poolen. Temperaturen har legat runt 35 grader, och jag har hört att ni haft helt underbart väder även i Sverige! Äntligen har sommaren kommit även hemma :)
Ikväll har vi grillat och käkat god middag här hemma, Ulrika har fixat, tack så mycket! Nu sitter vi inne, för helt plötsligt började det regna, och det åskar och blixtrar ute......
Barnen är lite ledsna för i morgon ska fam Engarås  åka hem. Men som tur är så får vi nya gäster redan imorgon, då kommer familjen Olson! Engarås flyg lyfter kl 16,20 och 17,20 landar Olsons, snacka om timing!

Olle och Filip vispar grädde


Gabbi rensar jordgubbar


Ida fixar pannkakor


Färdigt!


Frozen Margerithas


Sol och bad i poolen


Tisdag

Efter mycket velande fram och tillbaka imorse så valde vi att hoppa över vattenlandet. De sa nämligen på nyheterna att det skulle bli oväder under dagen. Så här i efterhand, hade vi kunnat haft en solig och härlig dag i parken. Men vi hade det lika härligt här hemma vid poolen, och utan ormar idag:) Filip och Mikey bestämde sig för att åka till Busch Garden så jag skjutsade dit dom, och där mötte de upp Sean. På väg hem stannade jag på Dunkin Donuts och köpte med mig lite fika hem, blev poppis! Ulrika och jag hann med en promenad runt sjön på eftermiddagen, mycket välbehövligt. Fredrik åt middag med kunder ikväll, Filip och Sean beställde pasta från Pizza Hut, och vi andra åkte till en japansk restaurang som jag varit sugen på länge. Vi satt runt ett stekbord och kocken showade medans han lagade maten, supergott! Det var löksoppa till förrätt, sallad, och sen massor med grönsaker, kött och nudlar och fried rice. T.om barnen var jättenöjda.
Nu får vi se om det blir något oväder hos oss i natt, det blixtrar just nu, men inget muller direkt, och inget regn.

Lökvulkan.....och massor med grönsaker


NY Strip Steak och räkor


Vi fick ett eget litet rum


Mätta o belåtna!


Min nya favorit restaurang!


Försökte ta kort på blixten...


Måndag

Idag har vi haft en lugn och härlig dag här hemma. Solat och badat och bara njutit. Ulrika och jag låg och solade i godan ro, utanför nätet, så vi skulle bli riktigt bruna o fina. Ända tills Ulrika såg en svart lång orm komma slingrandes i gräset.......! Hualiga, för mig spelar det ingen roll om de är ofarliga eller inte, de är så himla äckliga! Så efter det så flyttade vi upp och in på terrassen:)
När Fredrik kom hem så åkte vi tjejer iväg en sväng till Wiregrass. På väg hem så blev det ett stopp på Pizza Hut, ajaj, känner verkligen behov av träning nu! Men det får bli i höst:)
Har även hunnit med att tvätta och stryka soffklädslen, känns så skönt! Vi hade värsta teamworket här, jag strök och Freddan och Ulrika klädde sofforna.
I morgon blir det en tur till Vattenlandet igen. Mikey sover över här, han och Filip ska till Busch Garden.

30 grader varmt i poolen, inte så svalkande....


Olle o Fille spelar basket


Söndag och Fars Dag

Nu är klockan 23,30 och jag är så trött. Vi har precis tittat färdigt på filmen "New in Town", jag slumrade givetvis till en stund som vanligt.
Idag efter en lång och härlig frukost så åkte vi till outleten i Ellenton. Fam Anderberg och alla vi, förutom Fredrik, Olle och Filip E, de var kvar här hemma. Det gjordes en hel del fynd, såklart:) Själv köpte jag endast ett par kaffemuggar, var tvungen att komplettera med några till.
Anderbergs sa vi hejdå till i Ellenton, de ska flytta in i ett nytt hus den här veckan, men vi hoppas vi hinner träffa de igen innan de åker hem.
Här har man firat Fars Dag idag, och vi firade det med en middag på Chili´s. 


Midsommardagen

Ulrika o jag kom iväg på promenad i morse. Det var supervarmt redan vid 8,30. Freddan åkte iväg med Olle på match och Filip E var såklart med o hejade. Det blev vinst med 3-2.
Fam Anderberg kom lagom till lunch, och vi åt massor med sill och potatis, och de hade med sig Svenska Nubbar! Fredrik hade gjort ett tappert försök att hitta snaps, men utan framgång, så lyckan var gjord:)
Sen var det dags för Fille att spelaihighschool match , så killlarna åkte iväg på det. Det blev tyvärr storförlust med 7-0!
Till middag blev det grill och potatisgratäng, men ungdomarna nöjde sig inte med det, utan beställde även homedelivery från Pizza Hut.
Nu är klockan massor, dags att sova. Vi har haft en supermysig "midsommarafton":)

Lunch med sill o potatis, köttbullar, prinskorvar.....


Helan går.......


Skål!


Olle o Filip hade eget bord


Tjejerna


Middag


Ungdomarna mätta efter Pizza Hut...?


Mysigt att ha vännerna här!


Midsommarafton

Annorlunda firande idag, det vill säga , inget firande alls;) Ingen snaps, ingen sill, inga små grodor........Äntligen en morgon utan en tid att passa. Åt frukost och sen åkte jag iväg och fixade mina naglar. Hem och käkade lunch och sen åkte vi tjejer iväg på en liten shopping sväng. Det är många affärer man måste hinna med:)
Fredrik hann med flyget från Los Angeles, och landade här i Tampa vid 16-tiden. Åkte direkt till ishallen och mötte upp mig och Filip E och Olle som var laddad för match. Det blev vinst med 3-2, jämnt och spännande! Olle gjorde 2 mål.
Nu har vi precis kommit hem från middag från Maccaroni Grill, mätta och nöjda. Imorgon laddar vi för midsommar fest, då kommer fam Anderberg hit, och Fredric fyller 15 år!
Olle har match imorgonbitti kl 09,30...........

Middag på Maccaroni Grill


Ida och Gabbi


Filip och Olle


Vi vuxna.....


Mama´s Trio på Maccaroni Grill, Freddans nya favorit


Gabbi och Ida sover (tors kväll)


Gla´Midsommar allihopa!


Clearwater Beach!

Det blev en dag på stranden............Varmt o skönt, men vattnet var INTE svalkande! Enligt väderprognosen, så är det 28 grader i vattnet, men frågan är om det räcker! Nu är vi alla lite lagom solsvedda:)
På vägen hem så svängde vi in på Ikea och köpte med oss sill, knäckebröd, prinskorvar, köttbullar och stenbitsrom, och så lite godis såklart. Vi passade på att äta middag och det blev köttbullar för hela slanten!
Freddan ringde och berättade att han missat flyget från Los Angeles. Så nu kommer han inte hem förräns imorgon eftermiddag. Han var inte glad. Så det var ju tur att vi inte ska ha midsommarfest imorgon, utan på lördag istället.

Stranden......helt underbart!


En liten stund i stillhet......(kolla in coola kepsarna!)


bollar och frisbees var med


Direkt från stranden, middag på IKEA!


Som vi skrattade åt denna STORA skylt! "not actual size" stod det längst ner i hörnet!


Adventure Island

Ännu en jättevarm dag och som tur är så har vi tillbringat den på rätta stället, dvs Vattenparken här i Tampa. Vi började dagen med att ta en promenad runt Cory Lake. Sen packade vi ihop badkläderna och åkte iväg till Adventure Island. Det bästa med att det är så varmt här, är att man slipper frysa när man köar i de olika attraktionerna. Vi har badat hela dagen och åkt i olika rutschkanor, jättekul! Runt klockan 17 så var det dags för dagens åskoväder. Det blev både regn och åska, så vi packade ihop och åkte till Wal-Mart istället. Kameran har dessvärre legat inlåst i ett värdeskåp, så tyvärr har jag inga roliga kort att visa. När det åskar och blixtrar, så stängs alla attraktioner ner, de väntar i ca 30 min innan de öppnar upp igen efter senaste blixten. Barnen ville äta tacos till middag, så det blev det. Nu sitter vi här mätta och blelåtna, dags att sova och invänta morgondagens äventyr. Förmodligen så åker vi till Clearwater Beach! Vädret ska bli ca 35 grader och 30% chans till regn......Under natten ligger temperaturen på ca 25 grader......

Tog visst inget kort på nån av de coola vattenrutsch kanorna.....


Dags för lunch


Strawberry Daiquri och Pina Colada!


Busch Garden

Vilken dag vi haft! Det har varit helt otroligt varmt, har nog aldrig känt mig så ofräsch förut. Shorts o linne var alldeles för mycket kläder, och svetten rann längs ryggen.....Men kul har vi haft! Hela gänget åkte Sheikra! Det är en ganska rejäl bergodalbana. Förresten så finns det 3 riktigt grymma sådana, och vi åkte allihopa, superkul! Sen är det ju en hel del andra karuseller såklart, och sen finns ju djuren oxå. Ida och Gabbi gjorde supersnygga "Best friends" linnen, och Filip och Olle gjorde kepsar med sina namn på. Ska försöka ta kort och visa dom imorgon. I morgon har vi tänkt att åka till Vattenlandet, Adventure Island, så nu är det dags att sova om man ska orka med ännu en lekdag.....

Redo för en rolig dag


Aj då....


Scorpion


Ulrika och jag tittar på


Tanganyika Tidal Wave


Blöta men nöjda


Måndag

Idag började vi tjejer med att åka till nagelsalongen. Olle och Filip var kvar hemma. Det blev Mc Donald´s till lunch, som vi käkade hemma, och sen blev det Wiregrass igen på eftermiddagen. Idag var det Filip och Olle som stod för shoppingen:) Det har varit otroligt varmt, över 40 grader,  då är det ganska skönt att gå i luftkonditionerade butiker.
Kvällen har vi tillbringat vid och i poolen, och det blev grillad kyckling och grillad majskolv till middag. När vi satt o käkade  så såg vi vildsvin och rådjur. I morgon ska vi åka till Busch Garden, så då blir det fler djur och en massa karuseller.........

Pedikyr


Manikyr


Gabbi och Ida, så fina!


Grillning!


Gott med mat!


Killarna....


Filip o Olle gör roliga frisyrer i vattnet


Kvällsdopp Ida och Gabbi


Söndag den fjortonde juni

Filip och Fredrik var uppe med tuppen redan vid 5-tiden för att åka på hockeymatch. Två matcher spelades och det blev förlust i båda. Olle och Filip vaknade oxå redan vid 5-tiden och var pigga, trots att de somnade efter 01,00! Så när klockan var 7,00 så vaknar jag av att det plaskar i poolen. Efter det så var det full fart på dom resten av dagen. De har kört inlines, spelat tennis, baseboll, basket, badat igen, mera inlines osv osv hela dan! Sura blev dom när vi tjejer tyckte att vi skulle åka iväg en sväng o kolla lite. Vi åkte upp till Wiregrass, och visst blev det lite shopping innan affärerna stängde vid 19-tiden.
Fredrik skjutsade Filip till Anderbergs, han ska få bo med dom i veckan, så han var så lycklig!
I morgon åker Freddan till Los Angeles och kommer hem natten till fredag, och då är det midsommarafton! Men vi ska nog fira midsommardagen istället, och då kommer fam Anderberg till oss, kul!

Jag blev väckt strax före 7 imorse av detta


Snacka om morgondopp!


Sen dags för inlines....(kl 08,00)


På väg till hockeyrinken


Vi tjejer badade lite senare...


Glass på fik i Wiregrass (ca 17,30)


Fnitter och flams...hög tid att sova! (kl 22,00)


Lördag och gästerna kommer!

Vi satte faktiskt klockan i morse. Annars är risken att man sover alldeles för länge. Freddan o jag tog en lång frukost ute i solen, innan vi väckte barnen. Kom iväg strax efter 10, till Amy och Stefan, där vi tillbringat dagen vid deras underbara poolområde i Seven Oaks. Ida och Olle har haft nedräkning hela dagen....Om 6h kommer dom, om 5h kommer dom osv osv.....Olle fick följa med på Filles hockeymatch, medans Ida och jag hämtade upp Ulrika, Gabbi och Filip på flygplatsen. Vår Filip hade highschool match och de förlorade med 3-2. Stefan och Alexander följde med och tittade. Ida och jag kom till flygplatsen i god tid, och flyget var dessutom försenat med 15 min. Vi fick veta senare att de varit 2h försenade från Stockholm, så det var på håret att de hann med flyget från Atlanta till Tampa! Vi var hemma hos oss vid 22-tiden och nu är klockan snart 01.00. Det var mycket som skulle visas och pratas om såklart:) Ett helt år har gått sen de sågs senast, otroligt! Jättekul att de äntligen är här. Nu är det dags att sova även för mig. I morgon ska Filip och Fredrik iväg redan vid 05,30, Fille spelar 2 matcher med sitt JR Bullslag. Vi andra får sovmorgon, och vi kommer ha en lugn dag här hemma. Förhoppningsvis träffar vi även fam Anderberg!

Lunch time


Söta Anna


Ida och jag väntar på flygplatsen


Gabbi är ÄNTLIGEN här!


och Filip oxå!


Ostar, leverpastej, falukorv, godis, presenter i massor!


Grattis till Alexandra som tog studenten idag fredag!


Fredag!

Ännu en dag hemma. Har inte fått allt för mycket gjort idag heller. Tog med Olle och åkte till frissan. På väg dit så svängde vi förbi Christina för att se hur det går för dom. De lämnade sitt hus idag, de flyttar tillbaka till Canada, trist! En stor flyttbil lastades med alla deras saker. Christina och killarna följde med oss, och alla fick "Olle frisyr". De blev så snygga! Nu sitter vi och kollar på NHL-finalen, och det ser inte så bra ut för Detroit för tillfället......de ligger under med 2-0. Ida går mest och väntar på att Gabbi ska komma, och Olle väntar på Filip såklart.......Morgondagen kommer kännas lååååång för dom. Det gäller att hitta på nåt kul, så de får annat att tänka på. Inte förräns kl 20,30 ska de landa. Fam Anderberg landar tidigare, men de åker direkt till sitt hus där de ska bo. Imorgon blir det sol och bad, antingen stranden, eller så hoppas vi på att få komma till Stefan och Amy i Seven Oaks....

Torsdag den elfte juni

Idag har vi varit hemma hela dagen. Tvätt och strykning har stått på schemat. Måste röja upp nu tills på lördag då vi får besök igen! Då kommer fam Engarås , fast  tyvärr inte pappa Mats-Olof, han måste stanna hemma och jobba. Och så kommer även fam Anderberg! Två familjer från Skarpäng flyger till Tampa, samma dag, fast med olika flyg tror jag. Anderbergs ska inte bo hos oss, de har hyrt ett hus, men vi hoppas få träffa dom en hel del ändå. Ska verkligen bli superkul! När de åker hem efter ca 2 veckor så kommer fam Olson, och efter dom så kommer fam Johnson. Så vi har mycket kul att se framemot, och alla längtar!

Onsdag 10/6

Vilken underbar dag vi haft idag! Vi har tillbringat dagen med Amy, Alexander och Anna vid deras poolområde som de har i sitt område, Seven Oaks. Dit kommer vi definitivt åka fler gånger. Det är som att vara på värsta resorten, lyxigt värre! Barnen hade superkul och det fanns massor att göra. De hade även en cafeteria där man kunde köpa lunch, glass och fika. Vattnet i poolen var nästan för varmt (passar ju mig bra),  men det svalkade inte jättemycket :) Idag har det nämligen varit 38 grader här!
Vi var tvungna att packa ihop vid 16-tiden för Olle hade hockeyträning ikväll. Medans Freddan och Olle var iväg på den, så skulle Ida och jag passa på att handla lite. På väg hem, så sitter jag med telefonen i ena handen, ska köra ut på Bruce B Downs ( ni som varit här vet,= väldigt trafikerad väg) och "bumpar" rakt in i bilen framför mig! Shit shit shit, tänker man då, så jävla klantigt! Men eftersom vi båda stod stilla, (hon borde ha åkt!!!!) så blev det ingenting på hennes bil, tack o lov!  (BMW X5) Lite på vår Volvo.....Men polisen ska ju kontaktas, och jag hade inte med mig mitt körkort, bara mitt svenska, så jag blev lite smått orolig ett tag......Men allt gick bra, hoppas jag allafall, får väl se om hon hör av sig framöver..........

Seven Oaks, vilket ställe!


Vill oxå bo här.....


Vattenrutschkanan


Alex i vattnet och så kommer Ida


Lika kul för både stora som små!


Tisdag den nionde juni

Idag så kom Amy, Alexander och Anna hit på fika. Olle och Alexander hann med att spela baseboll, fiska, bada, cykla och köra på ripsticken för att nämna lite. Vi tog en promenad bort till beachcluben när det var som allra varmast ute. Så vi var inte lite svettiga o härliga när vi kom hem igen :)  Vi hann med en sen lunch och lite mer fika innan de åkte hem. Strax efteråt blev Olle upphämtad av sin kompis Michael. De hade med sig sin söta hund, Lisa. Ida har fortfarande inte gett upp hoppet om att hon ska få en hund........Söt var hon allafall.
Sean har varit här sen i söndags, och efter kvällens hockeyträning så följde Filip med honom hem. I morgon ska Ida, Olle och jag åka till Seven Oaks där Amy och dom bor. Vi ska vara vid deras poolområde och bada och sola, och där finns även vatten rutschkanor, skojsigt!

Fika inhandlat på Ikea


Anna i lekparken


Alex och Olle körde lite baseboll


Puh, sååå varmt.....


Lilla Lisa var på besök


Första måndagen på sommarlovet

Skönt med sovmorgon! Jag vaknade först vid 10-tiden. Barnen tyckte det var skönt att bara få vara, så vi gjorde inte så mycket idag. På eftermiddagen åkte vi iväg en sväng och bytte ett par av Olles presenter som han fick på kalaset i lördags. Jag lyckades shoppa 4 klänningar:) När Fredrik kom hem från jobbet och hockeyträningen med Filip, så  tog vi en promenad runt sjön. Kändes som det var väldigt länge sen!  Idag har det inte regnat nånting och det var jätteskönt ute ikväll.
Nu kollar vi på Seven Pounds med Will Smith, men jag slumrade visst till en stund, inte helt ovanligt.....

Söndag den 7:e juni

Fredrik och Olle åkte iväg till Brandon i morse. Det blev förlust i båda matcherna, 13-0 och 11-5! Jag skjutsade Filip och Sean till Busch Garden. Framåt eftermiddagen, efter hockey och lunch, så anslöt vi andra dit oxå. Olle premiär åkte en bergodalbana som heter Kumba, han var överlycklig efter det:) Precis efter den karusellen, så öppnade himlen upp sig! Vi blev totalt dyngsura. Så i bilen på väg hem fick vi ha värmen på för omväxlings skull.
Nu ligger vi utslagna i soffan och kollar på Titanic som visas på en av alla kanaler.

Olles kalas

Olle och Freddan stack i väg på match imorse, och den slutade oavgjort 2-2. Grace, Ida och jag förberedde för kalaset som började kl 14,00. Vi fyllde cirka 150 vattenballonger, som vi sen använde till en lek. De var indelade i 2 lag, och så skulle de kasta ballongerna i hinkar som stod på andra sidan poolen. Inte helt lätt att pricka.....
Vi grillade korv, och senare blev det glasstårta och fika. De hade jättekul! Det var både kompisar från klassen och ett par från hockeylaget. Kalaset avlsutades med skattjakt.
Alla föräldrar stannade kvar under kalaset, vilket de nog inte tänkt från början, men vi hade så trevligt:) Derek, som spelar i Olles hockeylag och hans familj stannade även kvar o käkade middag med oss ikväll, och såg 5:e matchen i Stanley Cup finalen. (som Detroit vann lätt med 5-0) Filip spelade oxå match med sitt high school lag och de vann med 5-1.
Nu är allt undanröjt och det är dags att sova. Imorgon är det dags för hockey igen, Olle spelar 2 matcher med start redan klockan 09,15.

Korvgrillning


Poolparty!


Vattenballonger


"Ja må han leva....."


Glasstårta och annat gott.....


Nerf guns


Nicholas på jakt.....


Efter kalaset blev det hockeyrinken


Justin, Olle och Derek


Sommarlov!

Var faktiskt tvungen att ställa klockan på 08,00 i morse för Fille skulle bli hämtad här vid 9-tiden. Sean och han har tillbringat dagen på Busch Gardens. Dessvärre så blev det oväder framåt eftermiddagen , så de gav upp och åkte hem.
Jag har hunnit med manikyr och pedikyr, skönt! Men för första gången så har jag pajat en nagel, så jag måste tillbaka imorgon igen:)
Har oxå fixat inför Olles poolparty som han ska ha imorgon, då det dessutom är Sveriges nationaldag! Vi ska börja dagen med hockeymatch kl 09,30, sen är det fest från kl 14,00! Fille har oxå match framåt kvällen med sitt highschool lag. Nu är Grace och Sean här, de ska sova över. Freddan o jag sitter ute, det är en underbar kväll.

Grace och Ida


Freddan o Olle


Här sitter vi och myser just nu....


Skolavslutning!

I morse var det lätt som en plätt att få upp barnen. Det brukar förvisso inte vara några problem annars heller, men lite piggare var de allt:) Man minns ju själv hur man kände sig på självaste skolavslutningsdagen! Här var det skoluniformen som gällde även idag , så inga nya kläder hade vi inhandlat. Barnen åkte iväg med skolbussen som vanligt på morgonen. Jag åkte till skolan vid 10,30 för att titta på "5th grade clap out". Hade ingen aning om vad det innebar, men vilken tur att jag åkte. Femmorna slutar ju på skolan nu och börjar i nya till hösten, så de firades som våra studenter. De blev utropade klassvis och sen gick de som i en parad utanför skolan, och familj och vänner stod o tjoade vid sidan. Många hade pyntat sina bilar med allt möjligt, ballonger och uppblåsbara leksaker,  de visste hur det gick till:) Jag hade  köpt med mig varsin ros som de fick hänga runt halsen.
När vi kom hem så packade vi badväskan och åkte till grannområdet, där det var poolparty vid det poolområdet som finns där. Många har som tradition att ses där efter skolavslutningen, barnen badar och leker och föräldrarna umgås, mycket trevlig. Önskar att vi oxå hade ett gemensamt poolområde, där man kunde "hänga" och träffa folk. Det sägs att det är planerat för, men jag vet inte.
För att riktigt fira in sommarlovet så åkte vi till Ikea och åt middag! Köttbullar och lingonsylt, mums! Passade även på att handla godis och kakor till Olles kalas som han ska ha på lördag.
Nu ska jag sova, men jag tänker inte ställa klockan på 06,30............ inte på väldigt länge....................

5th Grade Clap Out Parade


Idas klass....


Ida och Grace


Olles klass


Olle gav sin ros till fröken


Pimpade bilar


Poolparty i grannområdet Arbor Greene


Restaurangen på Ikea, man känner sig som hemma.....


Dagens inköp på IKEA


Grattis till Ida och mig!

Har hunnit med en hel del idag! Började såklart med att sjunga och fira Ida i morse, paket och frukost på sängen. Sen var det dags för min uppkörning. Fick sitta och vänta i över 1h, trots att jag bokat tid, och uppkörningen var en repris på gårdagens. Fick köra exakt samma runda, och göra samma övningar som igår, men inget slarv idag!
Mötte upp Freddan vid hans jobb, och så käkade vi lunch tillsammans på Olive Garden. Efter det så åkte jag till Olles klass där det var avslutningsfest. Pizza och lekar, kul! Preston följde med oss hem och lekte en stund innan Olle skulle iväg på hockeyträning. Ida fick välja restaurang ikväll och nu har vi precis kommit hem, proppmätta! Dessutom är jag helt slut, så nu blir det sängen. Imorgon är det äntligen skolavslutning, tjohoo!!!!!

"Ja må hon leva....."


Vad kan det vara.....?


Jippi, en gitarr!


Frukost på sängen


Lunchdate med maken


Avslutningsfest i Olles klass


Limbo


Musical chairs....heter leken Musik stolarna?


Godispåsar till alla


Födelsedagsfika efter skolan


Ida valde restaurang ikväll


Syskonen Åkermark


Hipp hipp hurra för Ida på 12-års dagen! (nej hon fick ingen häst...)


Körkort och åskoväder

Idag kom jag äntligen i väg för att fixa mitt körkort! Läste på nätet att man ska ordna det inom 30 dagar från det att man kommit till Florida.....hoppsan sa, det var ju ett tag sen. Som tur är så har jag inte stött på farbror polisen. Var orolig att de skulle kräva ett social security nr, som jag ju inte har, för det stod det oxå på hemsidan att man skulle ha med sig. Men det gick bra utan, tack o lov. Gjorde syntest och teori prov. Om det var något jag var orolig för att inte klara, så var det just frågorna. Men det gick galant! Skulle man däremot misslyckas, så kunde man bara börja om från början igen, tills man klarat testet och fått godkänt......hm skumt va? Sen var det bara själva uppkörningen. Helt sjukt egentligen. Jag körde runt lite på en parkeringsplats, parkerade, backade, superlätta saker. Hur otroligt det än låter så missar jag en stopp skylt, som var precis innan en annan stoppskylt, som jag inte missade,  och så blev jag underkänd. Så himla snöpligt, och larvigt, tyckte jag såklart:). Jag trodde han skojade med mig först. Men men, det är bara att göra ett nytt försök och det ska jag göra imorgon.
Just nu så är det ett himla oväder här! Åskknallar som låter värre än pistolskott, och skyfall!  Ida, Olle och jag satt ute i godan ro, och helt plötsligt så drog det igång. Var hur härligt o fint som helst till en början, men det är snabba vändningar här.
Freddan o Fille är på hockeyträning i Brandon, hoppas de slipper köra hem i värsta ovädret.......

Jäklar vilken åsksmäll, Ida håller för öronen...


helt plötsligt värsta ovädret


Se hur vattnet sprutar!


Första juni

I morse när vi kom upp så droppade det vatten från taket i köket, igen! Inte så bra....... med andra ord så lyckades ac killen inte så bra med sitt jobb häromdagen. Men nu har de varit här idag igen, och förhoppningsvis hittat felet och fixat det.
Ikväll har vi varit på avslutningsfest på Olle och Idas skola. Det fanns en massa kul saker för barnen att göra. Nu är det bara tre dagar kvar tills sommarlovet börjar!

Guitar Hero


Pajkastning på lärarna


Många ville kasta


Adrian o Nicholas


Mors Dag igen!

Hockey som sagt i morse. Filles första match slutade med vinst 6-0. Sen dags för Olles lag som vann med 8-3, Olle gjorde 2 mål, sen var det dags för Fille igen och den matchen slutade oavgjort med 5-5. Ida och jag stannade hemma och tog emot Cookie som kom vid 9-tiden. Ida och Cookie har hållt ihop som ler och långhalm hela dagen!
Framåt eftermiddagen åkte Freddan och jag iväg och köpte lite växter till uteplatsen. Hittar inga snygga krukor här! Hur svårt kan det va!? Åker väl till fel ställen.....
Olof kom tillbaka från Miami, dit han skjutsat resten av familjen, och så käkade vi middag tillsammans. Grill såklart! Så vi var bara hundvakt över dagen och inte i 6 veckor om någon trodde det......., kanske var lite otydlig:)
Nu sitter vi och tittar på andra matchen i Stanley Cup finalen och Detroit leder än så länge med 3-1, tredje perioden har precis börjat..........
Hoppas alla mammor hemma i Sverige har haft en härlig Mors Dag!

Svalt o skönt inne.....


Varmt ute


Ida och Cookie trixar


Kvällsdopp


Skönt!


Ännu en skön kväll


RSS 2.0