Måndag eftermiddag/kväll

Eftersom inte molnen ville lätta, så tog jag med mig Farmor till en av alla nagelsalonger som finns här. Vi gjorde både manikyr och pedikyr, skönt! Sen kom barnen hem och det blev läxläsning i vanlig ordning. Kvällen har vi tillbringat ute vid poolen och det blev tacos till middag. Nu sitter Farmor o Freddan vid tv:n, jag är vid datorn, Ida sover, Fille läser i sin bok "Aldrig fucka upp" och Olle läser sin bok på engelska för Farfar........

Busch Garden

Det blev inte stranden som vi tänkt igår (sön). Istället så åkte vi till Busch Garden här i Tampa. Det är en nöjespark med både karuseller och djur. En perfekt dag att vara där på, då solen höll sig undan hela dan. Vi fick se massor med djur; elefanter, noshörningar, tigrar, alligatorer, apor, zebror m.m.....Riktigt bra karuseller oxå, grymma berg o dalbanor, flumrides osv, kul!! Vi var ordentligt trötta när vi kom hem, så när alla gått o lagt sig, så kollade jag o Freddan o Fille på en film. Det var inte helt pigga barn som kom iväg till skolan imorse. Jag fick med mig farfar runt Cory Lake efter frukosten, får väl se om han följer med även imorgon....? Här är det molnigt även idag, men det är ju varmt trots allt, så farmor ligger vid poolen och farfar rensar rabatterna!!!

Filip som vänsterback...


Taktiksnack...


Filips premiärmatcher med JR Bulls

Idag har det varit hockey för hela slanten. Olle började med träning vid 10,00 och sedan var det dags för Filles första match! De mötte Stars från Orlando, och tyvärr så blev det förlust med 4-0. Men det var inte dagens enda match, utan 17,30 var det dags för nästa. Istället för att åka hem emellan så stannade vi kvar i Brandon o käkade lunch o shoppade lite. Jag o farmor o Ida o Olle valde att åka hem efter det, så vi missade matchen mot Predators som oxå slutade med förlust 2-1. Filip spelade jättebra och fick mycket beröm av både föräldrar och lagkamrater, kul! Så nu sitter vi och väntar på att Filip, Freddan o farfar ska komma hem. Vi andra har slappat vid poolen på eftermiddagen, skönt! Solen håller precis nu på att gå ner, kl är 19,20 och det är ca 30 grader........Imorgon ska vi åka till stranden!

Farmor & Farfar & Olle


Hela gänget!


Olle in action.....


Johnny Appleseed

Idag, fredag, har vi varit i Olles klassrum och sett en pjäs om Johnny Appleseed. Vi fick stressa på som bara den, då det skulle börja kl 08,30. Pjäsen var jättebra, men Olle var inte med.....? Nähä, då hade de ändrat och bestämt sig för att spela upp den 2 ggr, så Olles gäng skulle spela kl 12,30 istället. Så vi fick åka hem en stund och sen åka tillbaka igen:) Olle spelade mus och han var jätteduktig! Efter föreställningen så åkte jag o farmor o farfar o käkade lunch på en kinarestaurang, och farfar hann med att shoppa 2 st pikétröjor innan vi åkte hem för att möta barnen. Nu på eftermiddan så har alla (utom jag som suttit inne o skypat!) varit ute vid poolen och badat. Vädret är toppen, nu är det inte längre så hög luftfuktighet, utan mer som svensk sommar, precis lagom med andra ord:) Nu ska vi fixa till oss, vi ska ta med farmor o farfar till Macaroni Grill ikväll!

Middag, och en underbar kväll.....


Fredrik vid grillen......


Farmor o Farfars första dag hos oss

Runt midnatt så var de här! Flygresan med Delta gick jättebra, och att byta i Atlanta var inga som helst problem, trots att det är en av de större flygplatserna i USA. Fredrik var oxå i tid och mötte upp de på flygplatsen här i Tampa. Olle o Ida sov, men Fille o jag höll oss vakna tills de var här. Så blev det nästan som julafton, paket o godsaker hade de med sig! (sitter just nu o mumsar på en nötcreme). Hann med o prata lite innan vi kom i säng kl 01,00. Imorse var det inga problem att få upp Ida o Olle. Men vi ville inte väcka farmor o farfar, så de hann inte träffa de imorse heller! Så istället så åkte jag o farmor o farfar till skolan vid lunch och hälsade på, gissa om de blev glada! Nu har barnen kommit hem från skolan, vi är ute vid poolen o fikar o badar, härligt! Ikväll blir det att tända grillen......

Äntligen är de här!


Ellenton Outlet

Idag blev jag hämtad av Christina strax efter kl 09,00 och så åkte vi till outleten i Ellenton. Dit tar det ca 45 min att köra, så vi var där lagom tills den öppnade kl 10,00. Jag har varit där en gång innan, i somras med Jenny o Nicke, så jag hade lite koll. Men 3h går väldigt fort när det finns så många affärer man vill gå in i. Jag köpte allafall en ny väska, en svart Coach. Sen blev det lite från Tommy Hilfiger, Ralph Lauren , Guess och Reebok, här är det inga problem att shoppa! Nu har Fille o jag precis kommit hem från hockey träningen, Olle o Ida stannade hemma, och det gick bra. Fredrik ringde precis nyss, och nu har han landat. Om ca 30 min så ska även Farmor o Farfar landa på Tampa International Airport.......!!

Hockey träning

Nu har vi precis kommit hem från Filips hockey träning och klockan är 20,30. Eftersom inte Freddan är hemma så fick vi åka allihopa. Jag o Ida o Olle, släppte av Filip vid ishallen, och sen så åkte vi till närmsta Mc Donalds o käka middag o gjorde läxorna där. Det tar ca 20-30 min att köra till Brandon (beroende på trafiken) så det är inte så stor idé att åka hem emellan. Även imorgon är det träning, men då vill nog Olle o Ida stanna kvar här hemma, vi får väl se. Imorgon när barnen är i skolan ska jag följa med Christina till Ellenton Outlet, ska bli kul! Sen blir det hem o göra läxor med barnen, skjutsa Fille till hockeyn, och sen sent på natten så kommer äntligen Farmor o Farfar och Freddan hem......

Tisdag 23 september

Idag ska det bli städat o fint här!  Ute är det molnigt idag, och så var det även igår. (Hoppas det vänder tills farmor o farfar kommer) Igår var jag på banken och försökte hindra att vårt bankkonto skulle avslutas. Vi har fått flera brev från banken om att vi måste meddela våra social sec nummer, och det har vi ju inga än. Om vi inte meddelade de det så skulle vårt konto avslutas. Så jag fick åka dit och fylla i nya papper och förklara att SNART så ska åtminstone Fredrik ha ett. Att allt ska vara så krångligt jämt......och ta sån tid! Sedan var jag hemma hos Ankita en sväng, det var kul o se hur de bodde. 
Nu har barnen kommit iväg till skolan, och jag ska snart ut o gå.......

Fika!


Ny vecka!

Vips så gick den helgen! Igår höll vi på hela dagen med att hänga upp tavlorna som Ida o jag köpt på IKEA. Allt passade och det blev så fint så. Kl 17,00 åkte Fredrik mot flygplatsen och nu kommer han tillbaka på onsdagkväll, samtidigt som Farmor o Farfar kommer! Om allt funkar som det är tänkt, så ska han landa ca 45 min före dom, och deras flyg ska landa 22,15. Så torsdag morgon vet jag några som kommer vara väldigt lättväckta och pigga! Alla längtar jättemycket!
Nu har Olle o Ida precis kommit iväg till skolan, Filip har jag precis väckt så nu ska vi äta frukost!

Godsakerna!


Lite till hade gått in.....


Ikea är både kul och jobbigt

Vi kom fram lagom till lunch så givetvis blev det köttbullar m lingonsylt och potatismos. Och till efterrätt äppelkaka med vaniljsås, mums! Ida och jag hade fullt sjå tillslut med våra fullproppade vagnar. Vi köpte allt möjligt; tavlor, spegel, kastruller, lampor, påslakanset, julstjärnor, hyllplan till en ofärdig garderob mm mm. Så när vi äntligen betalat o man ska få med sig allt ut, så var vi ju tvungna att handla i själva delikatess shopen oxå! Vi köpte saft, glögg, julmust, pepparkakor, choklad, Ahlgrens bilar, kaviar, knäcke o  lite till:) Totalt skulle vi sen köra ut 4 vagnar för att sen lasta in allt i bilen, och då är allt mest jobbigt! Men vi hade en jätterolig dag, vi kom hem runt 20,00, och då har man helt plötsligt fått nya krafter för då vill man börja fixa med allt. Vi käkade middag, och sen blev det lite mer fix innan vi gick o la oss. Fredrik o Filip o Olle hade oxå fått en hel del gjort under dagen, plus att  Olle tränat hockey. 
Nu är det söndag morgon och idag ska det hängas upp tavlor bl. a!

Lunch på IKEA


Lugn Fredag

Kom inte iväg på min promenad förräns kl 12,00, då det är som varmast ute....inte så smart. Men jag blev fast både vid skype och i telefonen, då jag bråkar med vår operatör om räkningen.........Jag har hela tiden varit tvungen att ringa via "operator assistance" för att kunna ringa till Sverige. MEN jag skulle ha slagit 011 innan landsnumret och telefonnumret. DET har ingen sagt till mig trots att jag frågat flera ggr, eftersom det är jävligt irriterande att inte bara kunna få slå numret själv utan att man måste be en person ringa numret åt en. NU vet jag det sen jag fick senaste telefonräkningen. Den var på ca 600 dollar. Att ringa via operator assistance har kostat 400 dollar av dessa 600.........så klart att de inte sagt hur jag ska göra.......Så jag var väldigt arg idag, men det hade jag ingenting för, det är bara att betala fick jag till svar, efter ca 7 omkopplingar, förklara allt lika många ggr, sitta o vänta på att få fatt i rätt person, ja ni fattar hur irriterad man blir!
Ikväll blev det middag på Ruby Tuesday, ny restaurang för oss! Vi satt ute, och nu är det som sagt helt underbart väder på kvällarna. Maten var helt ok, så det kan nog blir fler besök där. Nu är vi hemma igen, Fredrik o jag sitter ute och barnen spelar förstås Wii.
Imorgon ska jag o Ida åka till IKEA, och då ska vi handla massor med roliga saker hoppas jag! Jennie hade varit där en sväng i veckan, och trot eller ej, men man kan redan handla julsakerna!!! Även glögg fanns det! 

Vilken underbar kväll!

Ikväll blev det middag vid 19.00 när Freddan kom hem. Vi satt ute o käkade för första gången sen Tobbe o Co var här! Och det var ljuvligt. Äntligen börjar det bli riktigt behagligt att sitta ute, fram tills nu så har det varit för varmt/fuktigt. Dagen var dock väldigt varm o solig, så jag har faktiskt legat vid poolen idag och läst i mina skvallertidningar och i min bok. 
Efter läxläsningen så kom Nicholas o Adrian en stund och badade, och Christina hade med sig nybakade bullar, gott!! Tänkte faktiskt tanken idag på att baka just bullar, men så kom jag på att farmor kommer ju snart, och hon är mycket bättre än mig på det:) Men finns det jäst att köpa? Fick även ett recept på kakor av Jenny idag, så nu ska det bli baka av. De verkade väldigt lätta att göra. Jag får väl lägga ut en bild på de när jag väl provar, haha! 
Nu spelar barnen Wii, och jag o Freddan sitter ute och njuter av ett glas vin, klockan är snart 21.00......



Ahlgrens bilar, Ballerina kex, Marabou mjölkchoklad....

lingonsylt, Amelia, Svensk Damtidning,Se& Hör, DVD filmen Morgan Pålsson, pocketboken Brunstkalendern av Emma Hamberg allt detta hade Jennie med sig till oss!!!! Nu vet jag vad jag ska göra imorgon:) Vi har haft en jättemysig dag! Började med att käka lunch på Biagios alldeles i närheten. Efter det åkte vi en snabbis till Brandon och det stora köpcentrumet där. Jennie passade på att byta en tröja hon köpt på Abercrombie i Orlando, och köpte lite till:) Jag hade turen att få tag i ett Nintendo Wii, som vi lovat barnen för ett tag sen, för att de kämpar på och är så duktiga. Men det har varit slut överallt och idag köpte jag det sista de hade i den butiken. Spelet är ju inte nytt, men tydligen väldigt poppis här. Sen mötte vi barnen vid bussen, gick hem o fikade på allt gott som Jennie haft med sig, och så gjorde vi läxorna. Filip o Fredrik kom hem, men åkte iväg på hockeyträning även ikväll. Ida Olle o jag bestämde oss för att ta med Jennie till Macaroni Grill, så där käkade vi middag innan Jennie körde tillbaka till Orlando. En dag går alldeles för fort, men TACK Jennie det var så KUL att du kom o hälsade på oss!

Imorgon kommer Jennie!

Ska verkligen bli jättekul! Hon kommer till mig runt 10,30 tiden, så jag hinner med min promenad med Ankita först. Idag har jag suttit vid datorn hela dagen, skypat o mailat osv. En dag går väldigt fort då. Efter barnen kommit hem och vi gjort läxorna, så skulle Olle till Nicholas förstås. Ida och jag åkte till kemtvätten först (soffklädseln är förstörd/kanske att jag provar med typ klorin själv) och sen handlade vi lite mat på Publix. Fredrik och Filip var på hockey träning i Brandon igen. Efter helgens första träningspass, så var Filip inte helt nöjd. Men vi fick ett mail i måndags och en inbjudan att provträna med ett sk travelling team; JR Bulls Bantam AA( ett annat lag i klubben). Och nu var det gladare miner ikväll, då han lyckades ta en plats i det laget. Här är det hårdare träning inkl fyspass, mer som vi är vana vid;) Det som inte var lika kul, var att vi var tvungna att köpa helt ny utrustning; hockeybag, brallor, damasker, hjälm, och handskar eftersom allt ska vara i samma färg; blått och vitt. Och så fick han nr 3 på tröjan, samma som han haft i DE-hockey. Även killarna i laget verkade schyssta, så här kommer han säkert få många nya vänner. Just nu blixtrar det som tusan ute, dock varken smällar eller regn........

Redan Tisdag...

Somnade framför tv:n före 21,00 igår kväll........så nu är man pigg o utvilad. Igår hände det inte så mycket, jag var i väg och fixade naglarna på förmiddagen, efter promenaden med Ankita. När barnen kom hem så gjorde vi läxorna och efter det så kom Nicholas o Adrian förbi en stund och lekte o badade här. Nu är klockan 07,15 så nu är det dags att gå ut till bussen med Olle och Ida, sen dags att väcka Filip.......

Sköna Söndag

Idag kunde vi sova ut, äntligen. Men eftersom jag somnade redan kl 22.00 igår, så vaknade jag pigg o alert redan 07,30. Skönt ändå! Olle hade kalas kl 10,30 så han och Fredrik åkte iväg, och vi andra stannade hemma och tog det lugnt. Hann med att tvätta o fixa lite på fm. Sen hade Olle bestämt med en klasskompis, Trevor, som han var hos i ca 1h. Trevor har även en storasyster som ville leka med Ida, men Ida ville inte idag, men det kan bli kul en annan gång:) De bor väldigt nära oss, så det blir perfekt! Senare på em så hann vi med en sväng till Macy´s, Ida köpte skor i namnsdagspresent (jag likadana) och så köpte jag ett överkast i jeanstyg i Tommy Hilfiger till gästrummet. Efter det så blev det grillning och vin till middagen och nu så kollar vi på Vänner innan det är dags att sova...

Ida Olle och Filip


Lördag kväll på Macaroni Grill


Hockey träning

Idag blev det ingen sovmorgon för Fille (och inte för  Freddan heller). Kl 08,15 började dagens första träningspass. Sen hann de hem, duscha o byta om för att skjutsa Olle till sitt pass 11,15. Ida och jag mötte upp i ishallen, och så åkte vi till ett STORT shoppingcentrum som ligger där, i Brandon. Mycket bra ställe! Vi köpte bl.a en födelsedags present till Zain, som har kalas imorgon. Just nu sitter vi och röstar på vilken restaurang vi ska åka till ikväll. Alla har skrivit sitt önskemål på en lapp och nu ska vi se vad det blir..........vi röstar för tredje gången........nya lappar igen...........nu får man rösta på Ruby Tuesday och Macaroni Grill...............
Och det blev återigen Macaroni Grill!

Sizzling shrimp till mig


Chicken canneloni (Idas middag)


Lite pyssel medans vi väntar på maten.....


Fördrink i baren (kolla in vinglaset)


Macaroni Grill


Bad!


Så är det äntligen fredag, igen!

Man längtar ju alltid till denna fantastiska veckodag, men nu gjorde vi det mer än vanligt. Freddan kom hem 03.00 imorse! Eftersom han var jättetrött  imorse (han blev väckt av barnen vid 07.00 och vid 08.00 såklart) så hann jag med min promenad + att hämta upp tavlorna medans han sov. Nu har vi fått upp lite på väggarna, men det är mycket kvar som vi måste köpa.....
Nicholas o Adrian har varit här en stund nu på em, och just nu så badar Olle Ida o Fille. Det är hur varmt som helst, underbart, och solen skiner! Snart ska vi fixa till oss, det blir restaurang ikväll......

Nya glasburkar


Tavlor m.m

Idag har jag varit och letat efter tavlor. Känner att det är dags att få upp lite på väggarna, det är så himla kalt o tråkigt. Jag hittade en affär som hade ganska mycket. Stod länge och väl och försökte hitta nåt som jag ville ha. (Det här var som typ Gallerix) Så när jag väl bestämt mig, efter mycket om och men, så fanns det inte en enda ram som hade rätta måtten!? Det slutade med att jag fick ihop 4 st, och så får de skära bort en del av bilden så det passar in. Ska hämta upp dem imorgon, blir spännande o se hur det blev. En liten början allafall.
Köpte även fina glasburkar och en spegel. Men nu känner jag att det är dags för ett besök på IKEA igen, måste försöka åka snart! 
Inatt kommer äntligen Freddan hem igen, som vi längtat!

Rutigt....


Bealls outlet, igen!

När Jenny o Nicke var här i somras så letade vi outlets. En dag åkte vi iväg, i nästan 1 h och hamnade på  Bealls, som var SÅ himla dåligt. Det var ingen sån outlet som vi hade tänkt oss. Idag så tog jag en tur med bilen och åkte norrut, passerade Super Target och vips så uppenbarar sig New Tampa Shoppes. Och vad ligger där om inte en mycket större och nyare o fräschare Bealls Outlet! (+ en massa andra affärer förstås) Inte för det är så mycket o ha, men det jag menar är att vi åkte åt totalt fel håll den gången, när vi hade max 10 minuter till mycket bättre shopping. Man lär sig:)
Idag har jag varit på kemtvätten. Jag är rädd för att jag har förstört den vita soffklädseln. Vi har nämligen bytt till en rutig klädsel nu och så tänkte jag vara duktig o tvätta den vita direkt. (Behöver nog tvätthjälp oxå!) Alltihopa blev helt flammigt. Ljusare vitt på vissa ställen.... Så nu får vi se om det går o fixa, jag vill ju kunna byta igen!

Besök på gång!

Nästa vecka får jag besök, jippi! Det är Jennie som kommer o hälsar på. (Min jobbarkompis på Ticket) Hon ska hälsa på sin aupair familj som bor i Orlando, och så kommer hon till mig en dag. (Sen ska hon vidare till NYC oxå innan hon åker hem igen) Det ska bli så kul! Sen har vi även Farmor & Farfar som kommer hit den 24/9 och stannar i över 2 veckor. Alla längtar!!! 
Det är mycket hemlängtan just nu, så lite besök kommer pigga upp oss! Sen ser vi framemot att fam Fredriksson kommer i oktober, Toja o Mange Simon o Sara oxå, och så har vi Mormor & Morfar, fam Schedin (lillasyster Malin) och fam Persson (storasyster Marie) som kommer till jul o nyår! Och har vi tur så kommer fam Wennerberg hit i november oxå!
Igår hände det inte så mycket här. Jag var hemma hela dagen då vi hade städhjälpen här för första gången. Det är tänkt att de ska komma varannan vecka, och det känns så skönt för huset är stort att städa själv. 
Nicholas o Adrian kom hit en timma efter skolan, och så var det ju läxläsning som vanligt.....

Grattis kusin Ivar på 7-årsdagen!


Lite shopping blev det.....

Ankita hittade en cykel, en begagnad sådan. Hon skulle åka tillbaka senare i eftermiddag för att hämta hem den, får väl höra imorgon om hon gjorde det. Innan vi åkte hem så var vi inne i en affär som har lite allt möjligt. Jag köpte mjukisbrallor och en nike t-shirt, för inga pengar alls, plus ett par kuddar och ett träningsgummiband (vet inte vad det heter?) , får väl se om jag kommer använda det....
Olle har fått sin första kalas inbjudan idag. Det är Zain som fyller 8 år, (Jasmyns bror, de åker tillsammans på bussen varje dag) han ska ha kalas på söndag i nån slags park; Hillsboro River State Park, och det är dinosaurie tema. Kul att de bjuder oss, alla är väldigt snälla och hjälpsamma här! Man känner sig välkommen helt enkelt.
Annars har vi bara varit hemma idag, gjort läxor och så. Pratade med Freddan nyss som är tillbaka i Las Vegas igen(efter en tripp till Atlanta och en mässa där) och han hade just varit med om den läskigaste flygresan hittills, hualiga! Tänk er när syrgasmaskarna trillar ner, och folk börjar skrika.......Men men, allt gick bra tillslut!



Måndag morgon.....

Alltid lika jobbigt att komma upp! Ida känner sig lite förkyld och har ont i halsen, men hon kom iväg till skolan ändå. Vi får se hur det utvecklar sig. Undrar vad vi har för husläkare här?:) Har verkligen ingen aning om vart vi ska åka om vi blir sjuka......
Nu sitter jag o väntar på att Ankita ska hämta upp mig. Jag ska följa med henne o kolla på cykel, och så skulle hon köpa träningskläder. Får väl se om jag hittar nåt kul att shoppa!

Fika hos Svenska Skolan

Skönt med sovmorgon, jag kom inte upp förrän kl 10,00 imorse. Ringde direkt för o kolla hur det gick för Olle o killarna. De hade jättekul, förstås, och allt hade gått bra. De ville leka mer, så vi hämtade upp Olle kl 14,00 och då åkte vi bort o fikade på Svenska Skolan. Det var inte jättemycket folk, men vi var där en stund och pratade lite. Vi har bestämt oss för att inte börja där nu, men vi fick gärna hälsa på fler gånger om vi ville. Fick en inbjudan till en tjejträff av Maj-Linda den 25/9, får se om jag kommer iväg på den. Efter det åkte vi till Target och handlade lite. Olle ville köpa ett spel till sitt Nintendo DS, som han spelat hemma hos Nicholas. Idas Nintendo DS har varit borta sen vi kom hit, tror vi, och alla hennes spel som hon hade i ett fodral, så det blev att köpa allt nytt.



Måste gå på bio oftare!


Filmtajm!


Glass o jordgubbar


Nicholas, Olle o Adrian


Nicholas, Christina och Adrian


Fotbolls säsong närmar sig

Idag har vi anmält Olle och Ida till fotbollen. Christina och killarna följde oxå med, men Adrian ska inte spela utan bara Nicholas. Tyvärr kommer de inte spela i samma lag, eftersom Olle är 1 år äldre än Nicholas. Ida träffade sin klasskompis Helley där, så vi får väl se om de har turen att komma i samma lag. För 140 dollar/person (!) så fick de en gympapåse med sin matchdräkt i. Olle hade världens tur och fick nr 10, precis som han ville! Ida fick nr 18. De kommer även få tränings t-shirtar på sin första träning. Idag var även första gången som vi stötte på svenskar här, det sägs att det bor ganska många här i Tampa. Det var allafall en kille som är involverad i Svenska Skolan. Så imorgon ska vi åka förbi och hälsa på där och fika lite, men vi kommer inte börja där. Om man går i Svenska Skolan, så är det undervisning på söndagar, endast. Så det är ingen skola man går i på heltid.
Nu ska vi snart iväg på bio. Ida o jag ska se Mamma Mia Singalong, Filip ska se Disaster och Olle har precis följt med Adrian o Nicholas hem, han ska sova över där!

Ida i sin nya matchdräkt


Fredagkväll

Idag har jag varit och fått pedikyr, så himla skönt det är. Hann precis hem tills barnen kom med bussen, stressigt liv man har:) Nicholas har varit här en stund på eftermiddagen och de har badat. Nu ska vi snart iväg o äta pizza,  sen händer det inte så mycket mer idag......

Härlig morgon


Hej då.......


På väg till bussen


Fredag morgon


Föräldramöte igen

Nu har jag precis hämtat hem Olle från Nicholas. Ida o Filip har gjort sina läxor. Idag var det svårt, för Filip hade matteläxa. Vi kunde inte göra allt. Strax är middagen klar, barnen får äta utan mig, för jag måste åka på mötet i Idas klass. Ska bli kul o träffa fröken igen och se vad det är för föräldrar där. Idag har jag varit så himla slö, det höll på att inte bli nån promenad, men vid 13-tiden tvingade jag mig ut, kändes skönt efteråt. Imorgon är det fredag, skönt!

Läxläsning o kompisar

Adrian och Nicholas kom förbi o lekte i eftermiddags. Ida fick oxå en kompis på besök! Det är en tjej som åker på samma buss och som oxå går i 5:an, men i parallell klass, Jasmyn heter hon. De badade mest, men vi fick även hjälp med Idas läxa, toppen! När kompisarna gått hem så åkte Ida o jag till Publix och handlade. Det som är bra här, är att man får hjälp med packningen av varorna. Antingen gör kassörskan det, eller som på Publix, där man har en egen "packare". Han eller hon följer även med ut till bilen och lastar in om man vill. Idag var det en ung kille, som hjälpte oss. Han blev nyfiken på varifrån vi kom när han hörde oss prata. Och när man säger att man kommer från Sverige, så säger nästan alla att det är dit av alla platser på jorden som de vill åka till! Jag brukar inte vilja att de följer med till bilen, men den här killen han ville passa på att lära sig lite svenska ord, för det var ju sååå cooolt:) Han var så himla trevlig, och så visade sig att han bor här på Cory Lake, granne med Nicholas o Adrian! Helt plötsligt hade vi gemensamma "bekanta", helt otroligt:) Hur som helst, nu har han lovat att han ska komma förbi här, med sin kompis, som spelar hockey i Brandon. Där Filip ( och Olle) ska spela. Så nu kanske även Fille lär känna lite killar här på området, kul!!

Att det kan va så skönt att inte göra nånting......

Det är väl tur att jag tycker det. För här går man helt ensam och det känns helt ok. Men jag säger det igen, tack o lov för internet!!!! Det gör faktiskt allt så mycket lättare. Idag har jag skypat med Martina o Anders och med Martin, och fler lär det bli innan dan e slut hoppas jag:) Solen skiner och det är väldigt varmt ute. Men jag behöver röja lite här inne och sen började jag ju kolla på Desperate Housewives , så det blir nog tv:n nu innan barnen kommer hem. Men först o främst är det duschen som gäller..........


Tisdagkväll 22.00

Fredrik kom iväg imorse, så nu är vi ensamma ända tills nästa torsdag! Den här dagen försvann i ett vips, så om det fortsätter så här, så är han snart hemma igen:) Efter att barnen åkt till skolan, så blev det promenad med Ankita. Hon ville att jag skulle följa med henne o köpa en cykel efter det, men jag var tvungen att fixa mina naglar:) Vi får se om hon kom iväg själv annars ska jag följa med henne i morgon. Sen blev det läxläsning och middag, och så hann Olle med att åka en sväng till Nicholas, innan jag var tvungen att åka på föräldramöte i hans klass. På torsdag är det föräldramöte i Idas klass. 
Tänkte på hur de har det i skolan på dagarna, när jag själv satt där i bänken och försökte hänga med i vad fröknarna berättade.....hm de är verkligen duktiga, barnen! Jag ska få låna lite böcker av Nicholas , så Olle o jag o Ida kan läsa lite på kvällarna. Det som vi oxå ska öva på är 220 vanliga ord som alla i klassen ska kunna stava till och veta vad de betyder. Och det är bra träning även för Ida. 
Nu sitter jag o kollar på nya 90210 (Beverly Hills), men jag ska nog kolla på Desperate Housewives istället, jag köpte dvd-boxen idag, säsong 4.

Vilken varm dag!

Idag var det riktigt hett, lite typiskt.......stranden hade passat bra om man säger så. Men vi har haft en rolig dag på Zoo. Vi såg även ormar, sjökor, ödlor, fiskar av många olika slag, och fåglar i massor, olika apor mm. Hit åker vi fler gånger.
Middagen passade vi på att ta på vägen hem, det blev Olive Garden, supergott ! 
Fredrik har packat för att åka till Los Angeles i morgonbitti. Han ska vara borta i 9 dagar nu, och ska även till San Fransisco och Las Vegas, tråkigt att han är borta så länge.....
Nu ska vi se en film, innan det är dags att sova.

Giraff, Zebra och Elefant


Orangutang med söt bebis


Flamingos


Albino alligator


Noshörning


Skäggig gris


Lowry Park Zoo


Labor Day

Labor Day, the first Monday in September, is a creation of the labor movement and is dedicated to the social and economic achievements of American workers. It constitutes a yearly national tribute to the contributions workers have made to the strength, prosperity, and well-being of our country.


 Härligt med sovmorgon! Vips så har klockan blivit 11,00 och nu så har vi bestämt att vi ska åka till Zoo idag. Så nu blev det helt plötsligt bråttom, alla är ivriga att komma iväg, och jag har inte kommit in i duschen än......

RSS 2.0