Freddan e hemma igen!


NHL 09 i gameroom............


Linda , Lars, Toja & Mange


Sara, Ida & Alva


Lasse & Arvid


Onsdag eftermiddag

Av 14 personer så är vi bara 5 här hemma just nu. Lasse o Linda Arvid o Elsa har åkt till Sarasota för att träffa bekanta där. Mange o Toja Simon o Filip har åkt till Brandon för att shoppa lite. Jag Ida Alva Sara och Olle är hemma o har det lugnt o skönt. Skypade precis med Freddan som satt på flygplatsen i Detroit för att flyga vidare till Chicago, imorgon kommer han hem igen!

Simon o Fille nyvakna....


Frukost


Simon!


Välkomna!


Nu är de här!

Linda och jag var vakna när Toja o gänget anlände vid midnatt. Resan hade gått bra, men de var ganska trötta när de väl kom. En snabb rundvisning i huset och sen bums i säng. I morse vaknade jag och det var ISKALLT i huset. Luftkonditioneringen har varit på som vanligt, men nu är det ju köldrekord här i Florida. Så här kallt som det är nu har det inte varit sen 1892:) Toja är glad ändå, vi har ju bra shopping som tur är!! Nu har vi precis ätit frukost, sen får vi se vad som händer. Filip är hemma även idag och Olle o Ida slutar tidigt idag, vilken lycka!

Ikväll checkar nya gäster in!

Imorse var det riktigt kallt här!!! Ska vara kyligare idag och imorgon, sen kommer värmen tillbaka hoppas vi. Ca 10 grader när barnen gick till bussen. Filip är hemma från skolan idag oxå, vi känner oss fortfarande lite krassliga. Fam Fredriksson har precis åkt iväg till Orlando, idag blir det Sea World för dom! Sent ikväll, runt midnatt så kommer Toja, Mange Simon och Sara! De sitter på flyget just nu.......Ska bli jättekul!!!

Kvällsfika


Gosig kille.....


En glad och sandig Elsa


Alva på stranden


Fille o Arvid leker..


Måndag

Freddan stack iväg redan vid 05,00 imorse. Jag mådde riktigt dåligt under natten, men när det var dags att gå upp så kändes det ganska ok. Filip stannade hemma från skolan, och kanske får han göra det även imorgon. Så Fille o jag har bara varit hemma o vilat idag. Fam Fredriksson har haft en härlig dag på stranden i Clearwater Beach! Ikväll har Olle o Ida tränat fotboll, jag låg utslagen på en filt under tiden och läste i en bok som Fredrik fick av Arvid. Den heter Prins Annorlunda och är skriven av Sören Olsson (han som skrivit Sune o Bert böckerna) och hans fru Yvonne. Den handlar om deras äldste son Ludvig som har Downs Syndrom. Nu ska Lasse, Linda, Fille o jag mumsa på glass o jordgubbar, vi passar på nu när alla barnen gått o lagt sig.....

Dags att åka hem....


Arvid


Alva


Elsa


Inga alligatorer i sikte


Undra vad som döljer sig under ytan....


I Lettuce Park


Sjuk!

Vaknade imorse och kände mig inte alls pigg. Ont i halsen, feber, öm i kroppen. Fille är inte heller helt frisk än. Freddan var snäll o kom med ett tiotal tabletter så jag kom igång lite:) Vi hade en lugn o skön förmiddag här hemma; barnen badade, Linda o jag hann o sola lite medans småbarnen sov, Freddan o Lasse åkte iväg till jobbet en sväng. Imorgon flyger Freddan till Atlanta o kommer hem på torsdag. På eftermiddagen åkte vi till Lettuce Park, en nationalpark där man kan se alligatorer och andra djur. Dessvärre såg vi inga spännande djur, men det var trevligt att komma iväg på en utflykt. Lasse fixade middagen även ikväll, och nu har vi precis kommit in (22,00) kollar basebollen på tv:n. Snart dags att sova.......

Redo för HSM 1


Kvällsdopp!


På väg till hockeymatch


Shopping i Ellenton

Fille hade feber även imorse. Han piggnade dock till en stund på kvällen igår, men av förklarliga skäl.......Fredrik ger honom ibuprofen som jag köpt här. Tabletterna är ganska små och bruna. Jaha tänker Fredrik då ska han säkert ha minst 6! stycken, eftersom han brukar ta 10!! själv....? Hm, ja som tur var så fick han varken ont i magen eller några andra "men" av denna överdos. 
Vi bestämde oss för att åka till outleten allafall. Och shopping blev det! Det fyndades en hel del av fam Fredriksson! Jag, Linda, Ida och Alva hade en egen bil, så killarna o småbarnen åkte hem tidigare och vi fick stressa hem till kl 16,30. Nu har Freddan, Lasse, Fille (trots feber) och Olle åkt till St Pete Times Forum för att kolla på Tampa Bay Lightning som spelar mot San José. Vi andra ska ha myskväll här hemma. Vi ska nog titta på High School Musical 1 och 2 och käka massor med godis!

High School Musical 3

Det blev en riktig tjej eftermiddag/kväll! Linda, Alva, Ida och jag var iväg på bio redan vid 16-tiden, och vi tyckte filmen var jättebra! Efter bion så åkte vi o käka middag på Maccaroni Grill. De andra var på hockey match i Brandon där Olle spelade och vann med 6-1. Olle gjorde 2 mål. Fille låg hemma o sov, fick feber o halsont på eftermiddagen. Imorgon är det Ellenton och outleten som gäller! Fille ska egentligen spela 2 matcher där imorgon, en kl 10,00 och en kl 15,00 och ishallen ligger precis bredvid outleten. Så det kan bli både hockey och shopping:) Men det beror ju på hur han mår förstås.....

Freddan kommer hem!


Linda har fina naglar.....


Jag med....


Alva o Ida får pedikyr


På lunch hos Ida i skolan


Till skolan

Snart ska jag Linda och Alva åka till Olle o Idas skola och hälsa på. Senare ska vi göra manikyr och pedikyr. Vädret är grått o trist idag än så länge allafall....... Ikväll kommer äntligen Freddan hem!

Sångstund.....


Läxläsning


Fika!


Arvid städar......


Bad!


Onsdag

Imorse var det lätt att komma upp! Arvid o Elsa vaknade kl 06,00 precis som de brukar göra hemma! Alla hade sovit som stockar, förutom Alva o Ida som vaknat till vid 03,00 och snackat lite, men somnat om igen. Lars, Alva, Arvid och jag följde med Olle o Ida till bussen imorse. När Filip kommit iväg till skolan och vi plockat undan frukosten, så gick vi ett varv runt Cory Lake. Elsa o Arvid passade på att sova i vagnen. Sen blev det lagom att käka lunch och efter det åkte jag Linda o Alva o handlade lite mat. Och vips så var klockan 14,30 och så var Olle o Ida hemma igen! Nu har vi precis fikat lite, Alva o Ida gör läxorna ute vid poolen, och Olle o Linda sjunger med Arvid o Elsa. Ikväll ska Lasse skjutsa Fille till hockeyträningen, men först ska han fixa middagen, vilken lyx! Det är inte bara semester att hälsa på hos fam Åkermark, men det har väl alla förstått redan:)

Elsa, Linda, Lars o Arvid


Godis, godis, godis!


Försenade flyg......

Hör man ju talas om ganska ofta, men för tidiga!!!!! Oj vad förvånade vi blev när telefonen ringer strax före 20,00 och Linda berättar att " vi är framme hos er om en kvart!" Jag står i ishallen i Brandon, men Olle o Ida är hemma som tur är. Hela familjen Fredriksson kom med ett tidigare flyg från Chicago, vilken lycka! Så det blev rena rama julafton här igen:) Och barnen var sååå glada för nu hann de med att vara uppe ett tag o få träffas ordentligt. 
Nu är klockan 23,30 och egentligen skulle de inte varit här än, men istället så har alla kommit till ro och somnat, så bra! Flygresan gick jättebra, och barnen var pigga o glada trots att de sovit så lite, vad duktiga de är!


Fotbollsträning

Olle o Ida var jättenöjda med sin träning! En gång i veckan är det fotbollsträning plus match lördagar. Så nu är det Olle o Ida fotbollsträning på måndagar, Fille hockeyträning tisdagar och onsdagar, Olle hockeyträning fredag eller lördag med match lördag eller söndag och så Filles matcher på det. Så ja, man vet vad man gör framöver.....
Imorgon åker Freddan till Philadelphia och sen till New York, kommer hem på torsdag. 


Picnic


Olle , Adrian o Nicholas


Lekar för barnen


Maskerad tävling


Nicholas o Olle


Olle hade tur som fick åka båt....


Bilder från i lördags...

Nu har Christina mailat över lite bilder från festen i lördags! 
Idag är det strykningen av tvätt som gäller, måste få bort högen tills fam Fredriksson kommer imorgon! De ska landa runt 22-tiden så det blir ganska sent. Men det är bra, för då hinner jag o Fille komma hem, han har nämligen match imorgon kväll. 

Freddan!


Ida spelar tennis mot....


Fille.....


Olle....


Landhockey rinken


Fille redo att dra.....


Härlig söndag!

Tänk va skönt det är att sova! Vi åt sen frukost och tog det allmänt lugnt på fm. När Nicholas åkt hem, så åkte vi för att köpa fotbollsskor + bollar till Olle o Ida. Imorgon är det dags för första träningen! Olle ska träna 17,30 och Ida 18,30. Träningen är vid Filles skola, så det är nära o bra. Efter det var vi tvungna att göra lite läxor. Sen blev det tennis och landhockey borta vid beach cluben. En härlig o skön kväll, faktiskt rätt så sval. Ida tyckte att det luktade svensk sommar:)

Nintendo DS


Lite pyssel.....


Lördag

Ingen sovmorgon idag. Olles match började 9,30 så vi hämtade upp Adrian o Nicholas vid 8,30. Matchen gick bra, de vann med 8-4 och Olle gjorde första målet. När vi kom hem igen så kom Olles klasskompis Lance hit o lekte en stund. Sen var det ju dags för festen. Och jag skulle ju ta massa kort hade jag ju tänkt. Men kameran glömde jag hemma!! Så typiskt. Christina hade kamera med sig, så jag har bett henne maila över bilder till mig, vi får väl se. Det var allafall jättekul där. Olle hade tur och fick åka båt med Nicholas grannar, vi andra tog en promenad. Det bjöds på grill och snacks, massor med godis och roliga lekar för barnen! Både vuxna och barn hade klätt ut sig, och det var prisutdelning till bästa "kostym". Nu har vi precis kommit hem, och Lightning spelar mot Minnesota, så det hejas för fullt. Nicholas är här och ska sova över.

Studiedag för barnen

Vilket innebar sovmorgon som sagt, så skönt! Barnen har bara slappat idag, förutom att jag tvingade de till att städa sina rum förstås:) Jag hann med min promenad och att fixa naglarna innan vi åkte till Brandon för Olles hockeyträning på em. Nu har vi precis käkat middag, och Olle o Ida har varit ute och "spökat" dvs lämnat påsarna vi fixat. Imorgon är det match för Olle 9,30 och då ska Nicholas o Adrian följa med oss o titta, ska bli kul. På eftermiddagen är det fest här på Cory Lake. Den börjar med en båtparad, alla som har båt ska åka i gemensam trupp bort till klubbhuset, och där är det picnic o lekar. Kan bli riktigt kul då man får träffa folk som bor här på området. Ska ta med mig nya kameran o ta många bilder!

Let´s go Lightning!!!!!!!


Påsarna kan lysa o blinka....


Domino´s pizza och Lightning match (på tv)

Nu sitter vi här proppmätta i soffan efter att ha provat Domino´s Pizza för första gången. Delade meningar, Fille tyckte det var för mycket tomatsmak, så han föredrar Pizza Hut. Men vi andra var nöjda:) Idag har jag varit på kvartsamtal för Ida, och allt var jättebra! Det enda hon ska göra nu är att börja prata......hoppas det lossnar snart, men annars var allt toppen. När Fredrik kom hem, så åkte Ida o jag o handlade lite. Nu har vi fixat våra "spökpåsar" som vi ska hänga på 2 av våra grannars dörrar. Tampa ligger just nu under med 1-2 mot NYC Islanders, så stämningen är inte på topp just nu, hos vissa av oss. Imorgon har barnen studiedag, så det blir sovmorgon, skönt!

Blommor o lykta


Mia & Maxx

Där har jag varit ikväll och klippt och slingat håret. Färgen känns jättebra, och jag klippte inte så mycket mer än topparna. Filip tränade under tiden, och Olle o Ida stannade hemma själva. Det funkar jättebra och de är så duktiga. Jag ringde hem vid 21,00 och sa att de skulle gå o lägga sig, och när Fille o jag kommer hem en halvtimma senare så sover de så sött i sina sängar. Ida stannade hemma från skolan idag, hon hade magknip imorse. Som tur var så blev det ingenting av det, men flera i skolan har gått hem med magsjuka i veckan. På fm var jag iväg o köpte en benjaminfikus på stam som jag ska ha här inne, har nämligen inte en enda växt i hela huset! Sen blev det 2 krukor +växter och en ljuslykta som ska vara ute vid poolen.

Toja o jag i somras:)


14:e oktober

Tojas födelsedag, Grattis igen! Kom äntligen ut på min promenad imorse, och fick sällskap av Ankita. Kul att ha nån o prata med, men hon går så himla sakta........Svettig blir man, men det berodde nog mer på värmen om man säger så:) När vi gjort läxorna på em, så hann Olle leka med Nicholas en stund, innan vi skjutsade Filip till hockeyträningen. Ida, Olle o jag åkte till shoppingcentrumet och Olle klippte sig. Imorgon är det min tur, passade på att boka upp en tid imorgon när Fille tränar igen. Ska bli så skönt, det är verkligen på tiden!

Måndag

Idag blev det en riktig slappardag igen. Har inte varit utanför dörren. Har skypat med Jenny, Farmor, Martina, Toja, Linda och Marie. Sen kom barnen hem, och jag hann precis med att bädda sängarna innan de klev innanför dörren. Efter läxorna så bakade Ida o Olle rulltårta. På första försöket så blev den väldigt "rinnig". De hade glömt mjölet. Men på andra försöket gick det jättebra, så nu har vi precis fikat på nybakt jordgubbsrulltårta, supergott! Imorgon måste det bli skärpning, jag måste komma igång med promenaderna igen. Fredrik åker till Indianapolis imorgonbitti. Och innan han kommer hem på torsdag så har han även varit i Cincinnatti och Columbus. Nu blir det att ta datorn till sängen och kolla på Grey´s......

Halloween påsen.....


Söndag

Idag har jag knappt varit utanför dörren. Fredrik, Ida och Olle var iväg o spelade tennis. Jag har bara slappat hela dan. Läst ut min bok och kollat på Grey´s. Ida och Olle har bakat, det blev både sockerkaka och kladdkaka, och det planeras för rulltårta imorgon:) Idag blev vi "spökade?" Jag har ingen aning om vad vi gör nu, men nån plingade på dörren. När jag öppnade så låg där en påse med massor med godsaker och en halloween kökshanduk, pennor, block mm. Det var med en lapp där det stod att vi måste "spöka" 2 andra hus + att lappen skulle sättas upp på vår dörr........

Hockey, bio och mer hockey

Idag hade Olle sin andra match, och på en mycket mer behaglig tid än senast. Fredrik o jag åkte, Filip stannade hemma och gjorde läxor! och Ida ville oxå stanna hemma o slappa. De vann med 5-1 och Olle gjorde 4 mål! I Olles lag är de mellan 6-8 år, och vissa är nybörjare, så han kan verkligen glänsa.......De spelar på helplan och en match är 3x15 minuter, så de får verkligen kämpa och det är jättekul o se:)
Ikväll spelar även Tampa Bay Lightning sin första hemmamatch i NHL, så killarna är och tittar på den. De spelar mot Carolina och just i detta nu så står det 3-2 till Tampa. (jag hinner se sista perioden på tv:n)
Ida och jag har varit på middag och bio istället. Vi käkade på Chilis och sen så såg vi Beverly Hills Chihuahua, jättebra tyckte vi!


Böter!

Igår fick vi ett brev på posten. Vi har fått 1000 dollar i böter! "Betala inom 14 dagar och plocka genast bort basket korgen som ni har på uppfarten" Hade varit bra med en "varning" eller nåt först. Men brevet var adresserat till ägaren av huset, och jag läste inte så noga så därför öppnade jag det. Så jag vet inte om det kommit andra brev innan det här, men ägaren har i vilket fall inte kontaktat oss om det. Nåja, vi tänker inte betala i första taget.........Men man lär sig nåt nytt varje dag här!


Nu är det tomt här......

Farmor och Farfar har åkt hem! De sitter på flyget just nu.......Kl  13,00 kom taxin och hämtade upp dom, och det blev verkligen tomt när de åkt. Vilken tur att vi får nya gäster snart! Det gör att allt känns lite lättare då:)
Kl 15,00 var jag på skolan och hade kvartsamtal för Olle. Det var jag, miss Broxson som är hans klassfröken, miss Salim som han har i matte och science och miss Garcia som är hans extra hjälpfröken (för språkets skull) Han och Ida går även i ESOL klass, vilket står för English for Speaking Other Language (nåt sånt). De var så imponerade av honom! Tyckte att han kommit mycket längre än vad de hade förväntat sig. Han är även delaktig under lektionerna och räcker upp handen o så, visst är det bra?! Och hans klasskompisar blir stolta över honom när han kan saker, så söta.......
Olle o Freddan stack iväg på hockeyträning vid 17-tiden. Fille har varit med en kompis och Ida fick vara ensam en stund för jag har varit på smyckes party ikväll! Blev bjuden hem till Shiraz som jag träffar varje morgon vid bussen. Och det var verkligen trevligt! Hon bjöd på hur mycket gott som helst, plockmat och drinkar o vin:) Alla är jättetrevliga, och det är kul att få träffa de som bor här på området.......
Kolla in www.silpada.com , fanns väldigt mycket fint.....Jag köpte 2 ringar.

Middag (TACK!)


Bullar!


Imorgon åker Farmor & Farfar hem.....

Att tiden går fort är ju ingen nyhet, men imorron (fre) så åker de hem. Hela 16 dagar har de varit här, och skämt bort oss. Farfar har skruvat möbler och satt upp utebelysningar, tvättat bilen, fixat o donat mest hela tiden. Farmor har lagat så mycket god mat och bakat kakor o bullar, hur ska vi nu klara oss.......?Och så mycket kul vi hunnit med!
Idag har vi bara varit hemma, farmor o farfar har "pressat" det sista i solen. Eller förresten så hinner de nog med ett par timmar även i morgon fm. På eftermiddagen så bakades det bullar, så nu har vi frysen full! Ikväll blev det middag på Macaroni Grill, gott som vanligt!

Grekisk lunch i Tarpon Springs (tisdags)


Farmors thekakor!


Och här......


Här är den.....!


Alligator!

På vår baksida har vi två sjöar. Imorse när vi satt o käka frukost så fick vi syn på en alligator i den ena sjön. Helt plötsligt så kom den upp ur vattnet och gick över till den andra sjön! Det är ca 50 meter emellan och den korsar då grannens tomt. Så nu har vi verkligen sett att det finns alligatorer och att de kommer upp på land! Bäst att se upp framöver.......
Efter lunch så ligger jag o Farmor o solar i trädgården (vi har nämligen upptäckt att nätet som är över poolen och uteplatsen skyddar för bra mot solen, så vi blir inte bruna). DÅ kommer alligatorn igen och går tillbaka till sjön han kom ifrån imorse, Farfar var snabb med kameran som tur var!
Idag har Farmor hunnit med att baka thekakor oxå, underbart goda!! Kanske så blir det ett bullbak oxå......

Tarpon Springs

Imorse när Olle, Ida och Fille stuckit iväg till skolan så åkte Farmor o Farfar o jag iväg på utflykt. Ca 1 h bilresa till ett litet mini Grekland. Det heter Tarpon Springs. Först åkte vi till en mysig strand och tittade, och sen åkte vi vidare till "byn" där allt var väldigt grekiskt. Grekiska restauranger med grekisk musik, och små affärer där de sålde allt möjligt krims krams. Men framför allt så kan man köpa tvättsvampar, det är det som stället är känt för. Man kan åka ut med sightseeingbåtar och titta när de tar upp svamp och givetvis så får man se delfiner oxå. Vi tog aldrig nån båttur, utan vi strosade omkring en stund och innan vi åkte hem igen, så käkade vi gyros, gott!
När vi kom hem så skruvade Farfar ihop en skohylla. Han kopplade ihop en utebelysning. Vi gjorde lite Halloween fint ute. Ni ska bara se vilka smyckade hus o trädgårdar! Spöken , häxor, skelett med gravstenar, ljusslingor, pumpor och allt möjligt, helt otroligt. Ska försöka ta kort o visa er. Om de lägger ner så här mycket jobb på Halloween, så undrar man ju hur det ska se ut i jul........?

Middag......


Biffar!


Ida o Olle lägger på smörkrämen....


Måndag 6/10

Kom iväg på min promenad (välbehövlig!!!!) imorse, fick gå själv dock......Farfar följde ju med en gång, men inte mer...:)
Efter promenaden så åkte vi och handlade lite. Äntligen så har jag köpt växter till de stora krukorna vid poolen. 
Olle hade tid hos tandläkaren i em, så jag o farfar o Olle åkte dit. Vilket oväder det var! ÖSREGN, blixtrar o åska, gick knappt att se var man körde, läskigt var det. Själva besöket var avklarat på mindre än 5 min, allt såg bra ut som tur var. 
Ida och Farmor bakade dubbla cocosflarn med chokladsmörkräm emellan,  och stekte biffar under tiden! Så till middagen blev det biff med potatismos och lingonsylt, mums. Filip hade sin kompis Geoffrey här, han gillade maten sa han:)

På väg hem med massor av godis; "Trick or Treat"


Snart blir vi blöta.......


Vilka djur!


I väntan på Shamu, Späckhuggaren


Sea World!

Vilken dag vi haft! Helt perfekt "park" väder, varken stekande sol eller ösregn. Dagen började väldigt tidigt för vissa, Olle o Freddan kom iväg på hockeymatch redan vid 05,30! Ingen av oss andra orkade masa oss upp och följa med.....Det var Olles premiär match, och det gick jättebra. Vinst med 7-4 och Olle gjorde 3 mål och 2 assist, så han var väldigt nöjd när de kom hem igen. 
Det första vi började med när vi kom till Sea World var att kolla på det som oxå är det bästa, Späckhuggarna och Shamu! Vilken show det är, den måste ses för man kan inte förklara hur fantastiskt det är! Men även Blue Horizons; som är en show med delfiner, fåglar och stuntmän och showen med Clyde och Seamore; sjölejonen och piraterna är jättebra. Sen såg vi även Pets Ahoy där hundar och katter, grisar, fåglar, råttor och en skunk mfl var roliga. Ett par karuseller blev det oxå, en slags Flumride så vi blev blöta, och en bergodalbana. Vi avlsutade dagen som vi började, vi var bara tvugna att se Späckhuggarna igen:) 


Gott!


Olle o Fille....


Stranden och Ybor City

Vaknade vid 08,00 tiden av att Farmor fixat frukost! Strax efter 09,00 så var vi på väg mot Clearwater Beach. Vi hade en helt underbar varm o skön dag på stranden. Idag såg vi delfiner som simmade ute i vattnet! På vägen hem, så stannade vi på Dunkin Donuts och fikade, vi klämde i oss ett dussin....... Nu har vi precis kommit tillbaka hem från Ybor City, där vi käkat middag på Berninis (för tredje gången.....) Imorgon bitti ska Olle spela sin första hockeymatch. Kl 06,45 börjar den!!!! Det blir nog bara Freddan och Olle som åker då, tyvärr, men det känns lite väl tidigt en söndagmorgon. Efter matchen så ska vi åka till Sea World i Orlando, kul!

Fredagkväll

Nu sitter vi ute vid poolen och dricker kaffe och äter nybakade muffins! Klockan är 22,00 och vi har precis kommit tillbaka från restaurangen. Vädret är underbart! Varmare ute än inne...... Imorgon hoppas vi på klarblå himmel och sol, då blir det Clearwater Beach......

Passa på att vila i helgen!


Torsdag 2/10

Började dagen med att sätta en deg!!! Det blev lingonbröd, supergott! Saknar faktiskt gott bröd, det är mest rostbröd som gäller här....Farmor gjorde det mesta ska jag erkänna.....Vi har fått en jättefin Mixmaster i present av Farmor o Farfar, så den ska vi försöka använda så mycket vi kan nu:) Efter det så åkte vi en sväng, hann med att handla lite mat samt att besöka banken. När vi kom hem igen, så gjorde vi köttbullar! Tänk vad det är gott med riktig hemlagad mat. Det blev potatis, gräddsås o lingonsylt till köttbullarna, mums! Innan Farmor åker hem, så hoppas jag att vi hinner baka tekakor, kokoskakor och bullar. (Linda; kan du köpa med vanliga kryddmått dl-ml....??? vore toppen!) Ikväll har Fille träffat en kompis efter skolan för första gången, han heter Geoffrey, och bor här på området. Han går oxå i 8:an men i en annan klass. De åker på samma buss. Nu är det dags för barnen att komma i säng, vi väntar på att Freddan ska komma hem (sent), och tro´t eller ej, men imorgon är det fredag igen! Till alla er som läser detta; ha en underbar helg!

Utflykt med Olles klass

Idag har vi fått lära oss om hur de levde på 1800-talet här. Vi har varit på en "gård" och lärt oss en massa saker. Vi fick göra rep, stöpa ljus, lära oss om hur man gjorde sirap ur sockerrör, tvätta kläder, göra smör mm mm. En rolig dag med klassen, men väldigt varm! 
Fredrik har åkt till Pittsburg, kommer hem igen imorgon kväll. Innan han åkte så var han o tog körkort. Allt gick bra, förutom att han i stort sett är blind på ett öga. Så han måste tillbaka och klara syntestet innan han får sitt körkort. Jag måste oxå fixa körkort, men jag väntar fortfarande på vissa papper som krävs innan jag kan göra det.
Farmor o Farfar o Ida o Olle har varit här hemma o badat och gjort läxor, och Filip o jag har spenderat kvällen i ishallen, kallt!

Onsdag morgon

Igår var jag o Farmor o Farfar ute o åkte lite. En del shopping blev det:) På eftermiddagen hade Fille hockeyträning, så jag skjutsade dit honom och Freddan hämtade hem honom. Farfar hjälper oss att få ordning här hemma, igår skruvade han ihop IKEA lådor till en tv möbel som vi har, och så möblerade vi om i Filips rum. I slutändan så blev det ingen större förändring i rummet, men lite bättre allafall. Idag har Olle utflykt med klassen, och Christina ska följa med, så nu bestämde jag mig för att åka med oxå. Hoppas att det blir en solig dag så Farmor o Farfar kan ligga vid poolen o ha det gött..........

RSS 2.0