Söndag

Idag har vi fått lite gjort här hemma. Hängt upp några av tavlorna som jag köpte på Ikea i fredags, och fixat lite ute. Det blev även en stund i solsängen vid poolen, skönt! Hela helgen har det varit kanonväder, inget regn eller åska. Ida har varit med Vendela, Olle kom hem från Justin och Derek på eftermiddagen och Filip har varit med Sean och Mikey. Ikväll blev det middag på Bonefish Grill, och nu är jag proppmätt! Barnen håller på att förbereda sig inför morgondagen då det är skola igen. Ännu en helg är till ända......

Har inte tagit några vettiga kort i helgen, de här fanns i min kamera ikväll.....






Lördag

Började dagen med Filles highschool match, som de vann med 5-1. Filip spelade superbra, gjorde både 1:a och 2:a målet samt assist på 3:e och 4:e målet, inte illa! Idag har Lightning haft "Fan Fest" i St Pete Times Forum, så Freddan och Filip åkte dit. Olle var redan där, med Daytons familj. Spelarna presenterades, de hade en uppvisningsmatch, och det var autografskrivning. Tyvärr var de så långa köer, så de orkade inte stå och vänta på det. Det är ju extra kul att det är två svenskar med i Lightning den här säsongen. Mattias Öhlund och Viktor Hedman. Jag tillbringade eftermiddagen hos fam Nordberg vid deras härliga poolområde. Ida blev kvar hos Vendela ikväll, och Olle träffade Derek, en annan hockeykompis som han följde med hem. Så Filip, Freddan och jag åkte till Wasabi och käkade middag ikväll, och nu har vi precis kommit hem. På vägen hem hämtade vi upp Sean, och nu är klockan redan 22,20, så det är snart dags att sova. Imorgon har killarna fyspass redan 08,30!

Ikeabesök och highshool hockey

Efter min promenad runt sjön i morse, så åkte jag till Ikea en sväng. Jag köpte massor med tavlor, för det är så kalt på väggarna här. Så nu har vi massor med kul att pyssla med i helgen:)
När Olle kom hem från skolan så skjutsade jag honom till Lithia, där Dayton bor. Det tog nästan 1h att åka dit, men det var lätt att hitta tack vare min kära gps. Skulle inte komma långt utan den om man säger så......
Nu har vi precis kommit hem från hockeyhallen. Filip har spelat match med sitt highscool lag, och de vann med 8-0. (Den ena av domarna var Olles coach, och det är hos hans son Olle sover över inatt.) Imorgon har de match igen kl 11,30. Det är faktiskt kul att gå på highschool matcherna. Massor med folk från skolan som är där och hejar,  och full bar!
Ida sover hos Vendela ikväll. Freddan, Filip och jag ska kolla en film nu och äta Ahlgrensbilar och Dajm som jag köpte på Ikea......


Vendela har tagit det här fina kortet!

Grattis på födelsedan Anders!




Längtar tills du kommer och lagar mat hos oss igen:)

Torsdag

Sitter just nu o kollar på "The Real Housewives of Atlanta". Helt galet, men kul! Faktiskt så följer jag ingen ny serie, kollar såklart på Greys och Desperate Housewives, men kollar oftast på nätet för jag missar alltid när det sänds på tv:n. (Väntar på att nya säsongen ska börja...) Idag har jag varit och gjort manikyr och pedikyr, det var längesen, så det var härligt. Nåt ska man ju fördriva dagarna med:) Ida kom hem från skolan och hade med sig en kompis hem! Amanda heter hon och hon bor här i Cory Lake. Hennes lillebror gick i Olles klass förra året, så vi har träffats förut. Hon går i 7:an, och de åker på samma buss till och från skolan. Kul för Ida!
Imorgon är det fredag och Freddan kommer hem igen!

Ida och Amanda bakade morotskaka.....



Den var godare än den ser ut att vara!

Onsdag

Idag har det inte hänt så mycket för mig. Vädret var soligt och fint när jag var ute och gick i morse, men resten av dagen har mestadels varit molnig, så jag hamnade framför tv:n.....Barnen kom hem från skolan, och var nöjda även idag. Både igår och idag blev det åskoväder lagom tills vi åkte iväg på hockeyträning. Ikväll bestämde Olle med en kompis i hockeylaget, Dayton, att han ska sova över hos honom på fredagkväll, så det ser han framemot. De har aldrig lekt innan, men Olle har aldrig varit blyg av sig! Sen har vi alla nåt jättekul att se framemot, då vi får besök igen! Och det bästa av allt är att det bara är 7 veckor kvar tills dess! Nedräkningen har börjat....;)

Första skoldagen avklarad!

I det stora hela var barnen nöjda när de kom hem i eftermiddags. Känns så skönt, för jag har gått här hemma och undrat hela dagen:) Filip var lite missnöjd med sina klasser, han hade hoppats på att få någon/några som han kände sen innan, helst Mikey och Julian såklart. Lärarna verkade dock jättebra. Ida är oxå supernöjd med lärarna. Hennes esol (engelska) lärare Ms Charriez var Filips klassföreståndare förra året.....Får hoppas att det inte blir till nackdel för Ida, hon sa nämligen högt inför alla i Idas klass att "your brother Filip was a pain"....Och när jag träffade henne förra veckan när vi var på öppet hus, så sa hon " is she more well-behaved than her brother?";) I Olles klass är de endast 5 killar och 11 tjejer, och han var nöjd med allt! Han tycker det är kul med Mr Wilinsky, för han har bara haft tjejfröknar innan. Nu är det ännu mer papper att läsa igenom och skriva under.......

Tillbaka till vardagen igen.....

Barnen kom iväg till skolan imorse. Så nu är det ingen återvändo längre, utan nu är det hög tid att ta tag i promenaderna igen. Sommarledigheten har satt sina spår, men nu måste jag börja ladda för Ski 2009! Det ska bli så himla kul att komma hem till Sverige över jul/nyår, och då ska vi bl.a spendera 1 vecka i Björnrike, tjoho va kul!


Imorgon är det dags!

Puh, vad det är mycket att fixa innan skolan börjar. Här ska man ha med sig väldigt mycket saker till skolan, som jag skrev igår. Så nu har vi varit och kompletterat med det sista idag. Vi har även varit på öppet hus på Pride, där Olle ska börja i 3:an. Vi fick träffa hans klassföreståndare Ms Henderson, som han ska ha i läsning och skrivning. Sen jobbar de ihop med klassen bredvid, och där gick flera stycken från hans gamla klass. Mr Wilinsky heter hans andra lärare som han ska ha i matte och science. Så en helt ny klass fullt med nya klasskompisar, spännande!
Filip vill inte åka skolbussen imorgon, så han sover över hos Mikey ikväll, och får skjuts med Gia. Det här läsåret kommer innebära 3 olika tider för mig på morgonen. Filip kommer vara först upp, hans buss går redan 06,25! När han har gått blir det lagom att väcka Olle, hans buss går som förra året kl 07,20. Ida får sovmorgon varje dag, hennes buss går först 08,25. Men istället slutar hon senast, och är inte hemma förräns 16,30.
Nu återstår och se om jag lyckas få Olle och Ida i säng i skaplig tid så vi orkar upp imorgon........

Söndagkväll igen.......

Dagarna bara flyger iväg, och så även denna helg! Freddan och Filip stack iväg tidigt imorse på fysträning, igen. När de kom hem, och efter vi ätit en sen frukost, så åkte vi till Wal-Mart för att köpa allt som behövs inför skolstarten på tisdag.  Det är block, pennor, sudd, saxar, pärmar, linjaler, kompasser osv osv.......! Långa listor, och saker man inte har en aning om vad det är! Det mesta är köpt, men vi får fixa resten imorgon.
Efter Wal-Mart så åkte vi till en go-kart bana med fam Rainer. Superkul ställe för både barn och vuxna. Det fanns förutom gokart även en  spelhall, baseboll och massa andra roliga saker att göra. Innan vi åkte hem så hann vi även med lite shopping på Abercrombie i Brandon. Ida fick vi släppa av hos Alba, där hon och Vendela ska sova över inatt. Vi hämtade upp Filip hemma och  åkte till Chili¨s och käkade middag.
Nu är vi äntligen hemma igen. Freddan packar inför en hektisk vecka på resande fot. Han ska bl.a hinna med att besöka Atlanta, Phoenix, Los Angeles, Portland och Seattle innan han kommer hem igen på fredag.

Tampa Grand Prix Gokart bana m.m.....



Gänget som körde go-kart!

Anna och vi andra hejade på!


Min middag på Chili´s; Fajita Trio, supergott!


Lördag

Vädret var väl inte helt på vår sida idag. Började som vanligt helt fantastiskt, med strålande sol! Filip hade fyspass redan vid 8,30 imorse, och det var i södra Tampa. (På väg mot beachen) Medans han tränade så satt vi andra på Starbucks och fikade, och sen åkte vi ut till stranden. När vi åkte över broarna så öste regnet ner! Men vi såg ju att det fanns en blå himmel längre fram. Och mycket riktigt så var det helt ok när vi väl kom ut till Clearwater Beach. Tror vi hann att ligga i solen i ca 1h innan det mulnade på. Men då var det ändå dags för lunch, och lagom tills dess så kom fam Nordberg oxå! Sen blev det inte mycket mer sol. Vi badade en stund innan vi åkte hemåt.
 Nu har vi precis kommit hem från Wasabi, där vi käkat middag med Nordbergs. Lika gott som vanligt, fast idag blev det ingen riktig "habachi" middag med kock. Det är High School Musical kväll på en av kanlerna ikväll, så nu har Freddan, Olle , Ida och Vendela fastnat framför det. Filip skulle ut och träffa Rachel en sväng. De har inte setts sen i torsdags tror jag...
Lite bilder från dagen....


På väg till Filles fyspass....



Medans han slet och svettades satt vi andra o fikade:)



Bad i poolen på Holiday Inn



Sen blev det regn och då åkte vi hem!

Vilken fest!

Nu har vi precis kommit hem från Ikeas kräftskiva! Jag åt nog nästan 1kg kräftor själv tror jag:) Mycket gott! Man kunde även få köttbullar, eller annan mat, det fanns ost och knäckebröd och mjukt bröd, desserter, och t.om snaps! Inte illa! Man fick fina hattar och ett häfte med snapsvisor. Här kommer lite kort från kvällen.....


Olle som inte vill va med på bild och Alva......

Jodå, Fredrik åt allt ett par tre stycken......


"Kören" sjöng snapsvisor....




Vet inte hur många tallrikar jag hämtade......




Tjejerna sjöng oxå snapsvisor


och åt MASSOR med efterrätt......



Ida och Alba


Gott och trevligt var det!
Nu ska vi strax sova. Imorgon ska vi upp tidigt för vi ska skjutsa Filip på fysträning. Efter det, har vi tänkt att åka till Clearwater Beach hela familjen. Så nu hoppas vi på fint väder imorgon........


Ikväll ska vi på kräftskiva!


Benito Middle School

I eftermiddags var det dags för ett besök på Idas skola. Hon fick träffa sin klassföreståndare och så gick vi runt och tittade på de klassrummen hon kommer vara i, och de lärarna hon ska ha. Så nu vet hon var hon ska ta vägen på tisdag när skolan börjar. Olles skola har öppet hus på måndag, och den känner han ju till, men han får ny fröken och nya klasskompisar.
Förmiddagen tillbringade vi vid poolområdet i Grand Hampton, där Vendela bor, superskönt!
Nu har vi precis kommit hem från Friday´s, och har fastnat framför tv:n, vi kollar "You, Me and Dupree".

Ikväll blev det middag på TGI Friday´s


Lugn dag hemma

Är just nu ensam hemma, känns ovanligt! Killarna är iväg på hockeyträning, och Mia var här och hämtade tjejerna förut. Ida ska sova hos Vendela inatt. De passar verkligen på nu innan skolan börjar nästa vecka.
Har precis sett på senaste väder rapporten, och nu handlar det om "hurricane Bill". Vi som hade tänkt att tillbringa helgen ute i Clearwater, kanske får tänka om......Vi får väl se hur det utvecklar sig. Vädret är skiftande dessa dagar. Väldigt varmt och soligt,  men mellan solstrålarna, så kommer en och annan regn och åskskur.

Idas nya skrivbord


Wharton High School och Shopping

Ikväll har jag och Filip varit på informations möte på hans nya  skola. Han ska börja i 9:an och high school är alltså 9:an till 12:an. När man går i nian så kallas man för Freshman, andra året är man Sophomore, tredje Junior och tillsist Senior. Han kommer även spela i skolans hockeylag, och där började han ju redan i höstas. Inte så tokigt att redan känna till några som går på skolan. Stort är det allafall, tror det är ca 2500 elever som går där! Rachel var oxå där, även hon ska börja 9:an:) Filip tycker allafall att det ska bli kul med high school, och det känns ju bra. Det visade sig att han och Julian har samma "homeroom", kul! Men där är man inte så ofta, eftersom man läser olika ämnen och går i flera olika "klasser".
På torsdag ska vi till Idas skola, Benito. Förra året när hon gick i 5:an, så hade hon skoluniform. Men nu slipper hon det, så vi var tvungna att åka iväg och köpa lite kläder idag. Det blev 2 par jeans och 2 par t-shirtar, och ett par gympadojor. På både Benito och Wharton så har de regler för vad man får ha på sig och inte. Som tjej får man inte ha linnen med tunna band, inte för korta shorts eller korta kjolar tex. Killar måste ha skärp i brallorna, och man får inte ha olämpligt tryck på t-shirts tex.
Nu är klockan strax midnatt, och Ida har två nattgäster här, Vendela och Alba. Alba är oxå svensk, har bott här i 2 år och kommer från Lund, vi träffade även henne på Svenska Skolan. De sitter just nu o spelar spel och fnittrar, ska försöka få dom i säng oxå!


Wharton High School home of the Wildcats


Måndag

Efter lunch skjutsade jag Ida till Vendela, och sen tänkte jag åka hem och sola lite. Solen sken och det var varmt o härligt som vanligt. Stannar till på Sweetbay på vägen hem för att handla lite, och när jag kommer tillbaka ut till bilen så öppnar sig himlen! Regn och åska och värsta ovädret.
Ida är kvar hos Vendela inatt och Alexander är här hos Olle, Sean åkte hem i eftermiddags. Freddan har skruvat ihop Idas skrivbord, och klockan var över 21,00 innan vi kom ut på promenad. Vilken skillnad att gå på kvällen. Men det är otroligt hög luftfuktighet, och nu när klockan är 23,00 så är det 26 grader ute.........

Olles rum med skrivbordet på plats


Söndag!

Idag blev det ett besök på Ikea igen! Ida gav sitt skrivbord till Olle häromdagen, så vi var tvungna att köpa ett nytt till Ida. Givetvis så blev det köttbullar till lunch, och en räkmacka:) Vi hann dessvärre inte att skruva ihop skrivbordet när vi kom hem, för vi var bjudna på middag hos fam Shaw ikväll. De har Olivia som gick i Olles klass förra året, och Emma som Ida fått följa med och rida. De bor på samma gata som oss, lite längre bort. De hade en helt otrolig biosalong i sitt hus! Har aldrig sett nåt liknande, och tyvärr hade jag ingen kamera med mig! Nu vill vi bli hembjudna till dem på en filmkväll snarast, så coolt!
Tills dess får vi nöja oss med våran "lilla" 52-tums tv, och nu ska vi se en film innan det är dags att sova.....Prime med Meryl Streep och Uma Thurman. Vad heter den filmen på svenska, nån som vet?

Fredrik, jag, Linda och Virgil


Hard Rock Casino Tampa


Kan man ha sån tur!? Tjoho!


Lördag

Ikväll ska Fredrik och jag till Hard Rock Café och Casino! Vi ska träffa en kund till Fredrik och hans fru. Ingen av oss har varit där tidigare, så det ska bli kul. Olle är på laser tag kalas som Michael har, och han ska även sova över hemma hos honom inatt. Ida, Vendela, Filip och Sean ska vara hemma hos oss ikväll.
På förmiddagen idag, så tog Freddan och jag ett varv runt sjön. Det var det värsta varvet någonsin. Jag har aldrig lidit så mycket tidigare. Det var smällhett, solen stekte, vi hade inget vatten med oss, och jag trodde jag skulle spy på slutet! Jobbigt som tusan!

Finally Friday!

Idag har jag äntligen fått träffa Filips tjej Rachel! Supersöt och jättetrevlig tjej! Skjutsade Filip och Rachel till bowlinghallen, men då är stället abonnerat just ikväll! Vilken otur. Vi åkte vidare till Muvico för att se om det fanns nån film de kunde se istället. Men de är ju på bio FÖR ofta, så vi fick vända hem igen. Istället åt vi tacos hemma hos oss, och Vendela och Ida var snälla och hjälpte till med middagen. Nu har Rachel och Filip gått över till Arbor Greene, grannområdet där hon bor, och Olle, Ida och Vendela badar. Jag bläddrar i Ikea katalogen och väntar på att Freddan ska komma hem. Han landar först vid 22-tiden, så det dröjer ett tag till.......

Taco till middag


Kvällsdopp


Jag läser IKEA katalogen


Filip har börjat i sin bok......


Torsdag 13/8

Idag när Ida slutade skolan så hämtade Filip, Olle och jag upp henne och fortsatte sen mot Wiregrass. Filip kom på häromdagen att han var tvungen att ha läst ut en bok innan han börjar skolan. Ett snabbt stopp på bokhandeln, och sen åkte vi och hämtade Vendela, och så blev det lunch på Mc Donald´s.
Ida var nöjd efter dagens "camp" men givetvis vill hon inte börja skolan, men hon tycker ändå det ska bli kul med nytt. Resten av dagen har varit lugn, alla barnen är hemma, inga nattgäster ikväll, och nu är det dags att sova.

Onsdag

Nu har jag precis kommit hem från kvällens hockeypass. Ida är på bio med Vendela, de ser Harry Potter, så hon kommer hem sent ikväll. Imorgon är det dags för Ida att gå till skolan! Hon börjar ny skola den 25/8 (Filips gamla) och imorgon har de nåt som kallas "Camp Benito" De ska få bekanta sig med skolan, samt lära sig hur allt funkar. Så mellan kl 09,00-12,30 ska hon vara där, och hon får även prova på lunchen. Bra tycker jag, då kanske det inte blir lika pirrigt första riktiga skoldagen. Min nacke är lite stel och öm fortfarande, men bättre. Jag tog medicinen som jag fick sist jag hade riktigt ont, och den har nog hjälpt lite. Det värsta är att man blir så himla trött! Jag hade ställt klockan på 8,30 imorse, somnade om och vaknade av att Freddan ringde vid 10,00.......Så ikväll vågar jag inte ta den, då kanske jag inte kommer upp i tid imorgon.
Soffklädseln är på plats nu, det blev bra. Det enda som inte är bytt är schäslongen, jag hoppas att den klädseln bara var slutsåld, så jag kan köpa den nästa gång.

Soffan som ny!


Tisdag

Två veckor kvar på sommarlovet nu, sen börjar allvaret.......Känns som man behöver komma igång med det mesta igen! Promenader, nyttig mat, komma i säng i tid och inga långa sovmorgnar. Som det är nu, så orkar jag ingenting alls, kanske för att man inte måste?  Idag hade jag tänkt få på det nya sofföverdraget, men det orkade jag inte, så det får bli imorgon istället. Först vid 17-tiden började det hända grejer här idag. Då var det dags att skjutsa Olle och Filip till Brandon. Första hockeyträningen i nya lagen. Filips lag är väl i stort sett detsamma, men för Olle är det nytt lag. Som tur är så tränar de samma dagar, tisdagar och onsdagar, tiderna efter varandra. Kunde inte bli bättre!
Nu är klockan 22,30 och Filip och Julian gick precis ut för att träffa tjejerna:) Jag har även hämtat hem Ida och Vendela och de har precis kommit in efter ett kvällsdopp.
Har även fått ont i nacken igen.  Jag är livrädd att det ska bli som innan jul, när jag blev helt stel och inte kunde röra mig! Fredrik som är bortrest tills på fredag oxå......Men förhoppningsvis blir det inget allvarligt. Det började helt plötsligt i eftermiddags, precis innan vi skulle åka till hockeyhallen, och jag gjorde ingenting.....konstigt det dära...... 

IKEA

Tänk att man känner sig som "hemma" när man kommer till Ikea:) Lite fantastiskt faktiskt......Idag köpte jag ny soffklädsel, jeansblå! Har inte hunnit med att byta än, det får bli morgondagens projekt. Lite nya glas blev det oxå. Givetvis så åt vi lunch och handlade lite godis innan vi åkte hem. Mia, Vendela och Alva fick oxå en hel del inhandlat, bl a en bokhylla till Vendelas rum. Ida följde med dom hem och ska sova över där inatt. Jättekul att de har funnit varandra! Olle och Alexander ville inte följa med till Ikea, så de var hemma hos Alex istället.
Nu är klockan 22,30 och Filip kom precis hem från Julian, så nu kan jag gå och lägga mig.......

Köttbullar, räkmacka, gravad lax och princesstårta.....


Söndag

Imorse när vi kom ut för att äta frukost så upptäcker vi att grannen har fångat ett vildsvin i en bur som han satt upp i trädgården! Just ett sånt svin som bökade upp vår gräsmatta i höstas. Det värsta var att grannen var inte hemma, och det stackars djuret kämpade febrilt för att komma ut från buren. Dessvärre tror vi att den dog tillslut, för helt plötsligt var den borta och Fille och Sean hade sett hur någon släpat ut den. Fy, vilket djurplågeri!
Ida gick och hämtade Schmoo, så det har varit full fart i poolen:) Matthew var här en stund och lekte med Olle. Nu är Alexander här och även Vendela, så vi har två nattgäster inatt. Sean har åkt hem, och Filip har gått till Julian och där kommer han förmodligen sova inatt. Freddan och jag kom iväg till Lowes och köpte lite växter som vi planterat. I morgon ska Ida, Vendela, Mia och jag åka till Ikea, ska bli kul för det var ett tag sen nu! Fredrik packar resväskan, han blir borta ända tills fredag, han börjar med att besöka  Alabama imorgon......

Grannen fångade ett vildsvin!


Schmoo kom och badade en stund


Matthew och Olle fikar


Före och efter i rabatten


Äntligen middag!


Lördag

Dagen började med hockeymatch för Olle. Sista matchen i "rec league" och Olles lag kom till final mot röda laget. Jämn och spännande match som slutade med vinst 5-4 och 2 mål av Olle! Mycket nöjd kille som kom hem med guldmedalj:)
Efter frukost packade vi badväskan och åkte mot Clearwater. Filip och Sean stannade hemma så det var Olle , Ida, Freddan och jag som åkte iväg. Väl där så hyrde vi vattenskotrar och det var verkligen jättekul. Vi gjorde det när fam Johnson var här, men då åkte aldrig jag och Jenny. Ida och jag gasade runt på en och Olle o Freddan på en. Ida och jag såg en jättestor rocka som hoppade upp och ner i vattnet, hur coolt som helst! Men lite rädda blev vi faktiskt.......Delfiner såg vi oxå, men inte så nära som vi hade velat. Efter det käkade vi lunch och sen kunde vi nyttja poolområdet på Holiday Inn hotellet som låg mitt på stranden, perfekt! När vi åkte hem vid 18-tiden mötte vi världens regnoväder! Som sagt, det skiftar snabbt här, och det är verkligen "lokala skurar". Mike och Gia ringde och bjöd över oss på middag. Supertrevlig kväll och vi har lärt oss ett nytt kortspel; Juker. Lite som 4-mans whist. Nästa gång har vi lovat att lära dom vår variant på Gin & Rummy eller som vi säger Gin & Tonic.

På väg till stranden


Kul med vattenskotrar!


Mojito, piratskepp och poolbad, sämre kan man ha det....

s

På väg hem......


Fredag

Idag har vi haft en jättekul dag på Adventure Island med Mia, Vendela och Alva. Kvällen tillbringade vi på Wasabi med fam Nordberg och fam Rainer. Efter restaurangbesöket så blev det en drink hemma hos Stefan och Amy. Vi firade bl.a att Amy fått jobb! Hon jobbar som lärare, och det är ju inte helt lätt att få jobb i dessa tider, så GRATTIS till Amy. Vendela följde med oss hem och även Sean ska sova över här. Olle ska upp tidigt imorgonbitti, då han har finalmatch mot "röda" laget.

Kvällens bilder


Torsdag

Idag har vädret varit mestadels soligt och fint, lite molnigt en stund på em. Jag har röjt upp i rabatterna ute vid poolen, för alla blommor var totalt döda. Nu måste vi köpa nya och plantera, kanske nåt att fixa med i helgen. Olle stannade hemma från hockeyn idag, då han hade ont i halsen. Han behövde verkligen vila! Förhoppningsvis kan han vara med imorgon som är  sista dagen. Ida och Vendela har jag knappt sett skymten av idag. De badade en stund och käkade lunch, sen såg jag bara hur de var nere i köket och hämtade fika:)  I morgon ska vi göra ett nytt försök med Adventure, så Ida och jag ska hämta upp Vendela, Alva och Mia på fm. När Freddan kom hem från jobbet idag så tittade vi på "Blomstertid" som visats på fyran. En dokumentär av och med Peter Magnusson. Vi plöjde igenom alla 5 avsnitt, han är riktigt bra Peter!
Efter det var Freddan duktig nog att gå runt sjön, men jag orkade inte....dåligt. Istället hjälpte jag Ida att baka blåbärsmuffins.....

Oväder!

Vaknade upp till solsken och lite mulet. Ida och jag packade badväskan och åkte för att hämta Mia, Vendela och Alva för att åka till Adventure Island. Vädret skiftar väldigt snabbt här, kan man lugnt säga. Så innan vi ens kommit halvvägs, så har himlen öppnat sig och det åskar och blixtrar! Fredrik ringer lämpligt nog, hans jobb ligger precis vid Adventure, och berättar att det är ännu värre oväder där. Så vi fick vända och åka hemåt, snopet. Vendela följer med oss hem, och hon ska sova här inatt, kul! Hon är bloggexpert, så hon har fått lära mig lite ikväll, bra va! Hon har en egen blogg som heter http://rosaplasthink.blogg.se Så nu har jag tex lärt mig att lägga in fler bilder på samma gång, och i miniatyr oxå! Henne kan jag lära mig mycket av:)
Killarna har precis kommit hem från dagens hockey. Både Filip och Olle kom med i sina respektive lag, hurra hurra! Olle åkte hemifrån före 08,00 imorse, och nu är klockan 22,10 och han har bara hunnit med att äta middag. Så nu är det dusch och sängen som gäller för honom. Imorgon är det en ny dag i hockeyhallen ......

Bad, bakning och fika!


Ida och Vendela gjorde goda milkshakes



Grattis Pappa på födelsedan idag 5/8! Skål på´re!


Tisdag fjärde augusti

Ännu en lat dag hemma. Just nu händer det inte så mycket här, men det är ganska så skönt det med. Ida och jag åkte hemifrån vid 15-tiden och hann med ett besök på Macy´s innan vi hämtade upp Olle från dagens hockeycamp. Filip skulle stanna kvar för att göra en tryout, igen, så vi mötte upp Freddan och käkade middag på Cherrys innan Olle jag och Ida åkte hem. Jag blir så irriterad på dessa "tryouts" hela tiden! Inför varje säsong så måste man göra dom, för att se om man får en plats i laget. Och givetvis så kostar det pengar......de är ju inte dumma. Men herregud, tränaren vet ju redan om man är tillräckligt bra eller inte. Okej om man är helt ny, men detta gäller för alla! Så Filip ska göra tryout ikväll och imorgon, Olle gör en gång och det är imorgonkväll.
Hade jag varit hemma i Sverige nu ,så hade jag med all säkerhet befunnit mig i Skänninge. Imorgon börjar ju nämligen "Marken"! Andra året som jag missar nu.....känns inte bra. Men jag hoppas på att få dagliga rapporter från er som är där:)
Så för att göra nåt som kan mäta sig någorlunda med det, så ska vi nog besöka Adventure Island imorgon, inte så illa det heller!

Måndag

Olle och Filip kom iväg på hockeyläger imorse. Ida och jag tog det lugnt på förmiddagen och jag tog tag i tvätten. Efter lunch så åkte vi till Grand Hampton där Olof, Mia, Vendela och Alva bor. Vi badade och hade det härligt vid deras fina poolområde. Ida hängde med dom hem efter badet, och jag åkte hem och fixade middag. Freddan och jag kom iväg på en promenad runt sjön, innan vi åkte tillbaka och hämtade hem Ida. Nu lockar sängen och min bok. Jag har läst alla Mari Jungstedts böcker nu, har bara den sista kvar......

Hos fam Nordberg i Grand Hampton


Skön dag i poolen


Grattis Alexandra på 19-årsda´n idag!


Slöa sköna söndag

Jaha, så har fam Johnson åkt hem, tomt! Dessa veckor gick i raketfart, samtidigt som vi hunnit med en hel del. Det bästa är att vi ses snart igen, om bara 5 månader, då vi kommer hem till Sverige över jul och nyår. Kan inte fatta att vi inte varit hemma då på ett och ett halvt år.....Allafall så känns avskeden lättare när man vet att man ska ses snart igen. Gårdagen slutade sent, vi kom inte i säng förräns klockan 03,00, och så gick vi upp 07,30. Freddan skjutsade ut Johnsons till flygplatsen vid halv nio. Så idag har vi inte gjort ett skvatt. Bara varit hemma och slappat. Imorgon börjar hockeyläger i en vecka för Olle och Filip, så det blir Ida och jag som får hålla ihop. Nu ska jag återgå till min bok och sängen, det blir en tidig kväll..........

Lördag och gästernas sista dag.

Även denna dag började vi med sovmorgon och "långfrukost". Hanna och Ida har väntat och längtat efter Schmoo hela dagen. Men innan hon kom så gjorde Nicke, jag, Hanna, Olle och Ida en sista shoppingtur till Wiregrass. En god och mysig middag tillsammans med Mikey och hans föräldrar blev ett jätte kul avslut på årets besök hos fam Åkermark. Nu väntar en lång flygresa hem. Det vi klurar på just nu är om väskorna är för tunga.. Tur att familjen Wennerberg lämnat en resväska, den kommer nog behövas.

Ida och Hanna i himmelriket...


och hunden med!


Schmoo i ledningen...


Schmoo


Fredags utflykt

Idag efter frukost packade vi in oss i bilen och åkte till Anna Maria Island. Jättefint ställe, men dessvärre var inte vädret det bästa när vi väl skulle lägga oss tillrätta på stranden. Vi käkade lunch i solsken och vi fick se delfiner som simmade ute i vattnet! Ida och Hanna hade gärna velat bada och simma med dom:) På vägen hem så passerade vi outleten i Ellenton, så visst blev det ett stopp där. Fredrik och Olle åkte lite tidigare än oss, för Olle hade hockeyträning. Nu håller alla på att duscha och fixa till sig inför kvällens middag på Bonefish Grill. I morgonbitti har Olle hockeymatch, och fam Johnson måste börja packa ihop inför sin hemresa på söndag.

Inget vidare väder ......


men vattnet var varmt o skönt, sas det.....


RSS 2.0