Wharton High School och Shopping

Ikväll har jag och Filip varit på informations möte på hans nya  skola. Han ska börja i 9:an och high school är alltså 9:an till 12:an. När man går i nian så kallas man för Freshman, andra året är man Sophomore, tredje Junior och tillsist Senior. Han kommer även spela i skolans hockeylag, och där började han ju redan i höstas. Inte så tokigt att redan känna till några som går på skolan. Stort är det allafall, tror det är ca 2500 elever som går där! Rachel var oxå där, även hon ska börja 9:an:) Filip tycker allafall att det ska bli kul med high school, och det känns ju bra. Det visade sig att han och Julian har samma "homeroom", kul! Men där är man inte så ofta, eftersom man läser olika ämnen och går i flera olika "klasser".
På torsdag ska vi till Idas skola, Benito. Förra året när hon gick i 5:an, så hade hon skoluniform. Men nu slipper hon det, så vi var tvungna att åka iväg och köpa lite kläder idag. Det blev 2 par jeans och 2 par t-shirtar, och ett par gympadojor. På både Benito och Wharton så har de regler för vad man får ha på sig och inte. Som tjej får man inte ha linnen med tunna band, inte för korta shorts eller korta kjolar tex. Killar måste ha skärp i brallorna, och man får inte ha olämpligt tryck på t-shirts tex.
Nu är klockan strax midnatt, och Ida har två nattgäster här, Vendela och Alba. Alba är oxå svensk, har bott här i 2 år och kommer från Lund, vi träffade även henne på Svenska Skolan. De sitter just nu o spelar spel och fnittrar, ska försöka få dom i säng oxå!


Kommentarer
Postat av: Toja

Spännande med nya skolor! Det där med regler för kläder tycker jag känns väldigt skönt. Skoluniform oxå - skulle vara himla smidigt. Nu inför skolstart är det så mycket som ska inhandlas - och det får ju inte vara vad som helst - i alla fall inte för någon som är fjorton. Så en skoluniform på honom skulle vara ett sparsamt kapitel.

Nu är vi ju inne på tredje dagen efter skolstart och än så länge går det väldigt smidigt på mornarna. Skönt att ungarna har blivit större så man slipper styra och serva så mycket. Då hinner Mammi sova lite längre istället :).

Kram på er alla!

2009-08-19 @ 09:41:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0