Fullt hus!

Fam Andersson är här, deras resa gick bra och de landade enligt tidtabell. Vi hann äta middag tillsammans och få fina presenter och MASSA godis.
Och vi har jobbat på bra, så det här godiset är ett minne blott:)
Tur vi har lite till, räknade till över 20 st 200 gr chokladkakor i olika smaker......Mamma o Pappa skickade oxå med lite , TACK!
På lördagmorgon tittade vi på Småkronorna, sen blev det en sväng till Wiregrass och middag där. Efterrätten åt vi hemma och så blev det bubbelbad och Lightning match.
Ida bakade en supergod pepparkaks cheesecake
Bad och hockey
Vädret har inte visat sig från sin bästa sida hittills. Igår var det grått och regnigt mest hela dan.
Kul hade vi ändå! Fick storbesök från Mjölby/Mantorp, 4 familjer och 17 personer totalt:) Fam Qvarfordt, Fam Aniander, Fam Sundström och Fam Hjertstedt. De skulle oxå på Lightning-Rangers matchen och stannade till här på vägen.
Tyvärr förlorade Lightning med 3-4, men det var ju kul för Henke som storspelade i Rangers målet.
Imorse skjutsade Filip Yoona till flygplatsen. Nu åker hon hem till Japan och firar nyår där. Vi saknar henne redan!
Freddan har åkt till jobbet och vi andra ska slappa här hemma. Jag och Nina ska handla nyårsmaten senare, men först måste vi bestämma vad vi ska ha till efterrätt......
GOTT NYTT ÅR !!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara JUL!

Det började ju lite dramatiskt som alla säkert vet vid det här laget. Ida stackarn hann inte med flyget från Washington, då det blev försenade från Frankfurt. Att hinna igenom tull och hela köret på mindre än 1h är inte möjligt i juletider. Givetvis flögs ingen tid in, och inte heller blev flyget till Tampa försenat som jag gick och hoppades på. Så Ida fick tillbringa en hel natt, helt ensam på Washingtons flygplats. När vi väl funnit oss i att situationen var som den var, och Ida faktiskt blev på gott humör igen, så upptäcker vi att på hennes nya boardingpass så står det att hon är inbokad den 25:e och inte 24:e som det skulle vara. PANIK igen! Tackolov att det löste sig och hon fick rätt boardingpass med rätt datum. Då var klockan 02,00 på natten och vi skypade. Ida roade sig så gott hon kunde, kolla in hennes blogg om ni inte redan gjort :) http://idaakermark.blogg.se/
Där har hon även lagt in fina kort från Julafton och Filles födelsedag.
Nåväl, klockan var runt 12 på julaftons förmiddagen när Ida äntligen kom hem! Så skönt att se henne igen ♥ Hon var riktigt tapper, och orkade hålla ut ända tills klockan 22 på kvällen!
En snabb dusch, sen äntligen julstrumporna.
Biljetter till Lightning matchen den 29:e mot Rangers +  julstrumpor till alla :) Kolla in Yoonas blogg för fina bilder! http://yooninja.wordpress.com/
Hög tid att fira Filips födelsedag! Presentöppning och fika med tårta och kakor. Vi hade hunnit baka på förmiddagen när vi väntade hem Ida.
Först väcktes han med sång och frukost på sängen som vanligt :)
Grattis Filip på 19-årsdagen! Han fick pengar, presentkort, Daniel Wellington klocka, mobilfodral i skinn, boken Status 12, och en helt fantastisk Scrap book som Yoona gjort. Från deras första date tills idag.....över 2veckors jobb hon lagt ner på den.
Sen började vi förbereda för julbordet. Vi fick nog med det mesta, skinka, Jansson, omelett, sill, köttbullar, prinskorvar, ägghalvor, ostbricka mm. Julmust och nubbe. Yoona gillade allt! Även messmör som Ida snällt köpt med sig.
Efter det blev det Kalle och hans vänner och en massa godis......
Myyyyyyyyys
Och sen kom TOMTEN!
Här väntar vi med spänning....
HOHOHO
Alla måste varit väldigt snälla, för det var en massa fina presenter som delades ut.
Det här fick jag!
Och inte nog med det, sen spelade vi Julklappsspelet, så himla kul! Mycket bra presenter där!
Här provar Filip en av de han fick:)
Idag har vi bara hasat runt i mjukiskläder och bara varit. Spelat spel, ätit godis och ätit lite till.
Nu kollar alla på The Holiday och äter Ris a al Malta. Olle har åkt till Ty, för de ska åka till stranden imorgonbitti.
Freddan ska jobba och vi andra får fortsätta julmyset. På fredag kommer fam Andersson!
God Fortsättning på Julen önskar vi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOD JUL!

Tjoho va härligt med jul! Idag kommer alla hem ♥ Filip ska landa 18,30 från New York, Yoona 19,00 från Puerto Rico och så Ida 00,35 från Sweden. Är lite smått nervös att det ska bli förseningar eller oväder, men håller verkligen tummar o tår för att allt flyter på som det ska.
Idag ska jag baka tårta till Filip som fyller 19 år på självaste Julafton. Han önskar sig självklart Farmors tårtan så den får det bli. Igår handlade vi all mat och fixade även en liten julklapp till oss själva.
Här satt vi går och njöt av en underbar kväll.
Familjen Bengtsson-Petterson kryssar i Karibien över jul med hela familjen, så Sandy har flyttat hem till oss en vecka. Trångt i sängen nu.....
Eftersom vi inte får nån snö här, så gör alla sitt bästa för att skapa julstämning ändå. Kolla in så fint!
Älskar alla ljus, man blir så glad :)
GOD JUL önskar vi!
 
 
 
 

Besök och julbestyr

I torsdags fick jag trevligt besök från Mantorp, Sverige!  Barndomskompis Ingela från Hogstad med sin familj. Så himla kul att träffas efter en herrans massa år! De kom förbi på en snabb fika, men vi hann med att prata gamla härliga minnen från Hogstad-tiden:) Kul!
Kändes som det var igår! Och så hade de med sig underbara presenter, TUSEN TACK!
Aladdin asken ska sparas till Julafton!
Igår blev vi helt klara med alla julklapparna! Vi har t.om slagit in allt, så himla skönt! Nu är det bara julmat som ska inhandlas innan julafton.
En av alla julklappshögar....
 
Fyra stycken julstrumpor på plats, det hänger två strumpor på första kroken:)
Idag är Olle och Freddan på hockey i Orlando, men jag och Molly stannar hemma. Ute skiner solen och det är 25grader, så kanske en stund på bryggan senare. Ikväll ska vi hem till Mia och Olof på glöggmys, trevligt.
Igår hade Olle ett gäng kompisar här. De spelade hockey i vår rink på området, sen kom de hit och käkade pizza.
Filip spelade match igår och de vann, spelar även idag. Han har haft hjärnskakning och missat en hel del matcher, men är äntligen tillbaka igen. Otäckt med hjärnskakning.
Nu är det bara 2 dagar kvar tills alla är hemma! Och bara 6 dagar kvar tills fam Andersson kommer!
 
 
 
 
 

Måndag

En ynka vecka kvar tills alla barnen är hemma och ska fira jul! Som vi längtar. Yoona har varit här i helgen, men nu har hon åkt till Puerto Rico för att hälsa på en kompis. Yoona, Filip och Ida landar den 23:e december, eller Ida landar så sent som 00,35 så det har ju faktiskt hunnit bli Julafton då.
Igår gjorde vi köttbullar, ca 180 st rullades och stektes, så nu ska vi väl klara oss. De blev supergoda!
Ska köpa skinkan, men annars fixar vi resten av julmaten på Julafton.
Har även några julklappar kvar att köpa. Olle och jag åker nog iväg i eftermiddag så han får köpa sina. Håller på att slå in de vi hittills köpt, och det tar sin lilla tid.
Imorse vaknade vi till kyligt väder. Från att ha varit bortskämda med 28 grader och även varma nätter, så kändes det skillnad när det imorse bara var 4-5 grader.
I lördags var vi och såg Olle som spelade 2 matcher, en förlust och en vinst. Olle fick följa med Joey på sin första fotbollsmatch igår. Tampa Bay Buccaneers förlorade tyvärr, men de hade jättekul. Fick sitta i en svit och blev serverade mat och dryck, lyxigt.
Nu ska jag återgå till julklappsinslagningen! Ska sätta på julmusik så jag kommer i stämning :)
 
 

Andra advent

Vilken helg, vilket väder! 30 grader, klarblå himmel och strålande sol. Inte illa för att vara december månad.
Fredrik kom hem från Canada igår eftermiddag. Jag kom aldrig ut i solen och solsängen sist som jag tänkte, men igår förmiddag passade jag på att bättra på solbrännan.
Igårkväll var det dags för Cory Lakes årliga båtparad. Man ska julpimpa sin båt och sen åka i karavan på sjön. Folk går verkligen in för det, vilka dekorationer. Vi deltog inte, men jag satte faktiskt belysning runt båten, så den lös fint där den låg vid bryggan. Vi satt och tittade på alla båtar som passerade, tyvärr svårt att fånga på bild med mobiltelefonens kamera. En helt ljuvlig kväll. Dessvärre massa mygg!
Tomtar, julmusik och massor med pynt!
Idag har vi fixat lite här hemma. Slagit in julklappar. Olle, Adam, Luke och Spencer har kört hockey vid rinken och sen åkte vi till Wiregrass och mötte upp Gordie och Karrin och så käkade vi middag tillsammans på Prime Bar.
Så mysigt i Wiregrass, och visst kan man åka skridskor i 30 graders värme:)
Nu ska vi bänka oss framför tv:n och kolla kvällens avsnitt av Solsidan innan det är dags att sova. Två veckor kvar till jul..........
 
 
 
 

December är här!

Älskar december månad! I söndags fixade vi utebelysningen och även granen blev köpt och pyntad. Vi tände första ljuset i adventsljusstaken och fikade på lussebullar och pepparkakor medans vi tittade på första avsnittet av årets Julkalender.
Har inte bakat lussebullar själv, utan köpte på Ikea när jag var där. Britt-Mari hade med sig äkta saffran till mig, så baka ska jag göra. Tror dock att jag gör en saffranskaka istället för lussebullar, smidigare och lika gott.
Freddan åkte till Canada igår (måndag) och kommer hem först på lördag. Den här veckan ska bjuda på riktigt härligt decemberväder, sol och 27 grader, härligt!
Åsa och jag tog en tur till International Plaza igår och fick ett par julklappar köpta.
Nu ska dammsugaren fram, hundhår överallt! Sen får det bli solsängen och bryggan :)
 
 
 

RSS 2.0