Vart tog veckan vägen...?

Vad har hänt veckan som gått? Jo i tisdags var vi på fotbollsmatch, då spelade Ida och Alicia och vann med 2-0. Molly och Olle var med och tittade.



I onsdags var Åsa och jag på jakt efter vinglas i plast, för på lördag ska de ha inflyttningsfest. Vi var precis överallt, men ingenstans kunde vi hitta nåt så simpelt....? Här som ALLT finns?! Tillslut hittade vi ett ynka paket på Publix, och förhoppningsvis får de hem flera tills på lördag då festen är.....
Idag torsdag har jag varit hemma och tvättat och städat lite. Hann med en timma i solsängen oxå. Sen var det hockeyträning för Olle, och när jag släppt av vid ishallen åkte jag och hälsade på Freddan på jobbet. Nya kontoret ligger väldigt nära  ishallen, smidigt!

Pullman är borta, nu är det bara Ermator.

Imorgon ska Olle och jag åka till Orlando på hockeycup. Jag måste hämta Olle tidigare från skolan så vi hinner till första och enda matchen på eftermiddagen. Cupen håller på hela helgen, men jag åker hem på lördagkväll och då får Olle dela rum med Adam och hans familj. Lördagkväll är det som sagt fest hos Bengtsson/Pettersson och den vill man ju inte missa.....

Måndag och ny vecka

Helgen försvann i ett rasande tempo. Började med att gå på Mardi Gras party i vårt klubbhus i fredagskväll. Kim och Marilyn, som båda är från New Orleans och där man firar Mardi Gras stort, var festarrangörer.

En liten förklaring om vad Mardi Gras är:

New Orleans Mardi Gras-karneval är den Mardi Gras-karneval som hålls i New Orleans, Louisiana, USA. Den är en av de mest berömda karnevalerna i världen.

Mardi Gras betyder fettisdagenfranska, och firandet har sina rötter inom den katolska tron. Andra kända Mardi Gras-karnevaler är de i Venedig och Rio de Janeiro.

I New Orleans börjar karnevalssäsongen på trettondagsafton och fortsätter till midnattfettisdagen.

Veckan före fettisdagen kulminerar firandet med parader runt om i Louisiana, varav de mest kända går av stapeln i New Orleans. Paraderna arrangeras av speciella karnevalsklubbar som kallas "Krewes". Dessa brukar även arrangera baler.

Ett inslag är att man kastar pärlhalsband åt personer som visar bröst eller penis, och det har blivit en sport att fånga så mycket pärlor som möjligt. Detta sker på Bourbon Street. Viktigt att notera är att det är förbjudet att blotta sig men detta missuppfattas ofta av turister som i sin tur får böter och tillbringa en natt i häktet.

Så här ska man klä ut sig:

Luis & Kim

Så här klädde vi ut oss:

Team Sweden!

Tobbe & Åsa

Vi åt massa god mat och tårta, och drack drinkar, som hette "Hurricanes" och som visade sig vara väldigt starka....

I tårtan göms en liten bebis, och den som får den måste hålla i nästa års party

Jag fick den inte;)

Lördagen blev lugn, Fredrik åkte på hockey med Filip som hade träningsmatch, på kvällen åkte han och Olle och såg Lightning. Jag fick åka båt med Tobbe o Co, både lördag och söndag. Vädret är helt underbart!

Igår flög Fredrik och Filip till Maine för att titta på en skola som Filip eventuellt ska börja på i höst. Även hans kompis Nate från hans hockeylag och hans pappa är med. De ska få vara med under en skoldag, samt intervjuas och se hur allt fungerar. Man bor på skolan, pluggar och spelar hockey. Vi får se hur det blir......


Då lägger vi ännu en vecka bakom oss

Nu är det bara 7 veckor kvar tills vi ska kryssa i Karibien tillsammans med Farmor & Farfar och Henke & Klara & Alma & Maja. Som vi längtar! Vi ska fira farmor som fyller 60 år, så hon borde ju bli bjuden av oss alla, men istället är den hon som bjuder oss...Helt fantastiskt! Det blir ett stopp på Grand Cayman och ett stopp på Cozumel.
Jag kanske redan har berättat att vädret här är helt fantastiskt just nu. Svensk högsommar värme, när det är som bäst!
Idag har jag käkat lunch med Amy och hennes kompis på Friday´s och vi satt ute och bara njöt! Nästan liiite för varmt faktiskt;)
Men jag fick svalka av mig ikväll i ishallen, Olles lag spelade träningsmatch och vann med 3-2. Nu sitter vi och kollar på Lightning-Red Wings. Vi väntar hem Freddan som precis ringde från Houston där han mellanlandat, och tyvärr är flyget försenat därifrån med 1 timma. Typiskt.




Mitt nya jag;)

Oj vilket hårsvall jag har nu! Har såklart inte vant mig ännu, det lär nog ta ett par dagar. Just nu känns det som om alla dessa pluppar sticker ut från håret och att de syns jätteväl, vilket är min största fasa. Men det ska tydligen lägga sig efter ett tag. Jag har även blivit rekommenderad att ta värktablett inför natten, då det kan göra ont att sova på.....Hoppas jag klarar mig utan.

Så här kommer dom! Före och efter bilderna;)


Lite mer än halvvägs....

Ni ser ju hur det sticker ut....Det är så jag tror att det ser ut, för det känns så....
Men så här fint fick Sara till det innan jag åkte hem

Olle tog ett kort på mig när jag kom hem

Kul med lite nytt allafall! Ska bli spännande o se om jag kommer trivas....








Alla Hjärtans Dag!

Var det igår.....Jag fick fina röda rosor av min man, levererade av ett blombud (Tobbe), för själv flög han till San Antonio tidigt på morgonen. Nu kommer han hem på torsdag igen. Barnen kom hem med godis och nallar som de fått av kompisar i skolan, allt som går att firas, firas rejält här;)

Temperaturen hoppar rejält här just nu. Igårmorse var det frost, så det var täckjacka på när jag och Molly gick ut på första promenaden. Vid lunch låg jag på bryggan i bikini och solade, helt ljuvligt väder!

Idag ska jag till frissan och färga och klippa, och imorgon ska jag för första gången i mitt liv sätta i extensions! Får se om jag kan ordna före och efter bilder, haha.......
Just nu kl 08,00, morgondimma.....

Molly laddar för en promenad runt sjön




Marknad och Tjejfest

Igår tvingade Patricia och jag barnen att följa med oss på marknaden. Oj så sura miner innan vi kom iväg. Väl på plats var det ju ganska kul tyckte tjejerna, men roligast kanske jag o Patricia hade;)




Grått och kallt till en början, men frampå eftermiddagen kom solen fram


Glada tjejer!


Igårkväll hade vi huset fullt här. Ida och Alicia, Fille, Julian och Nate, och så kom Olles kompis Adam över så då stannade hans föräldrar här o käkade och drack vin med oss. Mycket trevligt och mycket sent blev det.....

Lika trevligt hade vi i onsdagskväll hemma hos Patricia, när vi hade tjejkväll.
Patricia bakom kameran

Massa god mat!


Idag har vi en hemmadag, ingen hockey, så skönt för en gångs skull.


Onsdag

Snart dags för dagens Zumba pass, laddar upp med två koppar kaffe så jag blir pigg o alert;) Idag slutar barnen tidigt i skolan och på fredag har de ledigt, skönt.
I måndags den 7:e februari, på Maries födelsedag, fick Filip sitt efterlängtade körkort! Blandade känslor för mig, glad men orolig.......
Ida och Alicia spelade sin första fotbollsmatch med skollaget igår, och de vann med 8-0.
Ikväll har jag och Patricia bjudit in till tjejträff hemma hos henne. Vår tanke är att vi ska ses 1 gång i månaden och hitta på nåt kul tillsammans. Ikväll blir det tapas och vin, alla bidrar med något, smidigt!

Superbowl Söndag

Steelers (Pittsburg) möter Packers (Green Bay) i årets superbowl final. Har kollat lite på matchen hemma hos Tobbe, men jag förstår inte hur det går till riktigt. Vi blev bjudna på grillat hemma hos Tobbe och så tittade vi på halva matchen där. Nu är vi hemma och Packers leder än så länge.....

Väntar på att Fille och Freddan ska komma hem från Atlanta. De har spelat bra, men i finalen förlorade de med 4-5 tillslut. Har varit spännande och jämna matcher, kul. Det laget de förlorade mot i finalen, vann de mot i gruppspelet med 9-3, i hockey kan allt hända;)

Igårkväll blev det middag på Pagelli´s, Wiregrass, tillsammans med Tobbe, Patricia och Tommy. Åsa är fortfarande i Spanien, så Tobbe blev min date;) Åt en god middag, tog en drink på Brass Tap innan vi åkte hem till Tommy o Patricia där vi blev bjudna på efterrätt och drink. Klockan blev plötsligt 01,30 , tiden går fort när man har trevligt!

Idag var det skönt med sovmorgon, sen tog jag och Molly en promenad runt sjön. Träffade på Olle och Oscar som var vid rinken och körde inlines. Molly hade jättekul och jagade dom tills hon var helt slut.








Fredag

Godmorgon! Sitter vid frukostbordet och klockan är 7,30. Olle har redan åkt till skolan och Ida håller på och fixa till sig. Freddan och Filip åkte till Atlanta igår eftermiddag, hockeycup hela helgen. De kör bil upp, en resa på 7-8 timmar.... Själv laddar jag för TVÅ Zumbapass idag. Ett som vanligt kl 09,00 och ikväll kör vi igen kl 19, då det är "GO RED for Zumba class", där man skänker pengarna till de som drabbats av hjärtsjukdomar. Ida och Alicia spelar numera i skolfotbollslaget. I onsdags spelade de sin första match, men eftersom båda skippat träningen kvällen innan, fick de inte spela. Jag, Patricia och tjejerna åkte och tittade på matchen som vanns med 7-0.
På vägen dit passerade vi en kyrka, där det hölls en minnesstund för barnen som blev skjutna av mamman, över 1000 personer kom! Pappan var där och höll ett tal inför alla, beundransvärt! De lokala nyheterna var på plats så man kunde se det på tv sen. Även kompisar till barnen höll så fina tal, där de pratade om deras minnen av dom. Själv skulle jag ALDRIG fixa det. Mina tårar rinner, bara jag tänker på det, så sorgligt.

Idas och Alicias lag i svart

Själva satt de så långt från mig o Patricia som möjligt



Ha en underbar helg allihopa!


Första februari

Hoppsan, nu var det ett tag sen jag skrev. Här har allt varit precis som vanligt, förutom att vi i söndags fick besök från Mjölby! Anders (Peson), Cissi och barnen Jesper och Isabella är på semester i Orlando, och tog en paus från nöjesparkerna och kom förbi hos oss. Vi hann med att fika, bada i poolen (barnen), åka en sväng till Wiregrass och sen grillade vi innan de åkte tillbaka till Orlando. En mycket trevlig eftermiddag/kväll och superkul att få besök!


Nyheterna här just nu handlar mest om ovädret som drabbar i stort sett hela USA. Flyg är inställda och värsta snöstormarna väntas, dock inte för oss här i Florida. Idag har vi haft 26 grader och sol, helt underbart;) Freddan skulle åkt till Canada, men fick ställa in den resan.


Sen är det en nyhet som är så hemsk så man knappt kan fatta det. I torsdagskväll händer nåt helt ofattbart. En mamma skjuter ihjäl sina två tonårsbarn. Detta händer i Tampa Palms, inte alls långt från där vi bor. Mamman som är i 50-års åldern åker och hämtar sin 13-åriga son från fotbollsträningen precis som vanligt. När de är på väg hem i bilen skjuter hon honom i huvudet 2 ggr. Åker hem och parkerar bilen i garaget och går upp på övervåningen till sin 16-åriga dotters rum. Där sitter hon vid sin dator och gör sina läxor. Hon skjuter henne oxå, ren avrättning. Mamman har skickat ett mail till sin mamma, alltså mormodern, och det är hon som larmar polisen på fredagmorgonen då hon blivit orolig pga vad hon läst i mailet. Polisen hittar mamman ute på terrassen, medvetslös och i blodiga kläder. Pappan jobbar för US Army och hade precis åkt till Qatar.......FY FAN. HUR I HELA FRIDEN ÄR DET MÖJLIGT? Mamman har erkänt att hon dödat barnen och orsaken ska vara att de varit uppkäftiga och att hon fått nog.....?!  Vill ni läsa mer om detta så klicka här
Flera av Filip och Idas vänner, var vänner med Calyx och Beau som de hette. Och bara nån dag innan detta hände, så skickar Beau en vänförfrågan till både Ida och Alicia på Facebook....
Det är så sorgligt och så hemskt.


RSS 2.0