Onsdagkväll

Idag har vi hunnit med en hel del. Det blev en sväng till Brandon och lite shopping, lunch på Ruby Tuesday och sen åkte Rasmus och Tommy vidare ner till Ellenton. Jag, Nina, Ida och Elin åkte och gjorde naglar och pedikyr. Nu har vi hamnat i soffan, helt utmattade.
Imorgon funderar vi på att åka till Busch Gardens, och sen är det ju nyårsafton. Jag, Åsa och Mia var och handlade maten igår, vi har bara lite kvar som vi måste komplettera med, annars är det mesta klart. Vi blir 26 personer till middagen, vuxna, ungdomar och barn. Efter middagen kommer det ytterligare några fler, kul!

Snart är de här.....

Vilken tur att fam Andersson inte flög via New York hit. De blir 1h försenade från Chicago, men inte värre än så. Så nu har Fredrik och Ida åkt till flygplatsen för att möta upp dom, de ska landa 22,54. Jag har varit på Bonefish och käkat med Gia och kom precis hem. Filip har ett gäng kompisar här, och Olle och Oscar sitter vid datorn.
Dagen har varit fullspäckad. Började med att åka med Molly till veterinären, hon har fått som en vårta på ena tassen. Kan vara en slags tumör, som ändå är rätt vanligt på valpar om jag fattade rätt. Nu väntar vi på provsvar och hoppas på att den är ofarlig, men förmodligen måste den tas bort allafall. Dagens nota gick på 270 dollar, så nu undrar jag vad en operation kostar.......
Skjutsade Filip till Ellenton och hockeyträning, sprang ett snabbt varv på outleten, men det var galet mycket folk. Sparar på shoppingen tills Nina kommer istället.
Nu är sängarna bäddade, tvätten undanplockad och det är hyfsat iordning här hemma inför att gästerna ska komma. Antar att det är ett trött gäng som dyker upp här om en stund....

Annandag Jul

Idag blev det en sväng till Wiregrass. Filip fick en klocka i julklapp, som han ville byta, så det fick vi fixat. Freddan och jag bytte inte julklappar i år, däremot har vi länge pratat om att förnya våra ringar och det har vi gjort idag! Jag är jättenöjd och Fredrik med;)
Ikväll kom Tobbe och Åsa över på middag, de kom hem från sin Karibien kryssning imorse, bruna o fräscha......Olles kompis Gehrig var här, så hans föräldrar kom oxå över och så kollade vi på Lightning matchen tillsammans. Eller killarna kollade hockey, vi tjejer drack vin o umgicks;)
Nu har vi precis pratat med fam Andersson som strax är framme på Arlanda! Imorgonkväll är de här!
Stort GRATTIS till Jessica och Patricia som fyller år idag.

Filip 16 år, Julafton och Juldagen

Vilken underbar julhelg! Annorlunda men mysig! Första gången någonsin som vi firar jul ensamma. Julafton 1994 var oxå väldigt speciell och annorlunda, för den tillbringades på Motala BB;) Vi började såklart gårdagen med att fira Fille på födelsedagen. Han blev så nöjd med alla sina presenter, men en tog nog priset. En stor, tung låda hade placerats i garaget ett par dagar innan av Tobbe & CO. Vi hade inte i vår vildaste fantasi kunnat lista ut vad den innehöll. Filip blev iallafall överlycklig!

Ett trumset!!! Vilken lycka för Filip, inte lika lyckat för övriga familjen....?


Så nu kan ni bara föreställa er hur det låter hos oss.......;)

Vi åt tårta, julbord och godis, tittade på film, öppnade julklappar och hade en supermysig dag, trots att vi saknade släkten såklart. Vilken tur att skype finns!




Molly har ju käkat upp min datorsladd till kameran, så jag kan inte visa kort från igår, förutom dessa som jag tog med min iphone.....

Idag, juldagen, firar alla amerikanare jul, så allt är stängt här. En perfekt slappardag för oss med andra ord. Idag blev det rester från gårdagens julbord, och pyjamasbrallorna har varit på i stort sett hela dan, underbart!
Ha en fortsatt underbar julhelg!

Dan före dan.....

Igår var jag iväg och köpte julskinka. Det blev ingen svensk från Ikea som jag tänkt, utan istället besökta jag Honeybaked Ham butiken och inhandlade en färdiggriljerad och skivad skinka. Ser god o fin ut.





Annars är det fix inför morgondagen som gäller här idag.
Köttbullar ska stekas

Räkor, prinskorv, tunnbröd ska tinas....


Jansson och omelett ska fixas. TÅRTA ska bakas....


Och ikväll har Olle julfest med sitt hockeylag. Barnen ska spela mot föräldrarna och så blir det mat o dryck efter.
Igårkväll var vi hembjudna till Lozickis tillsammans med Clarke´s, trevligt hade vi. När vi kom hem runt midnatt var det fullt ös på gatan. Fille och hans polare tillsammans med Olle spelade hockey, härligt med jullov!

Dags att återgå till spisen, ca 200 köttbullar som Freddan rullat ska nu stekas......

GOD JUL önskar vi alla!



3 dagar kvar till Julafton!

Alltså, vi har köpt julklappar, vi har köpt viss julmat på IKEA, vi har jullov, vi dricker glögg och lyssnar på julmusik dagarna i ända, men trots det så fattar jag inte att det är julafton på fredag!? Och så fyller Filip 16!!! år. Jösses säger jag. Idag har vi bara njutit av ledigheten och inte gjort så mycket. Alba och Vendela sov över och de tillsammans med Filip (och Ida såklart) var vakna i stort sett hela natten. De skulle se månförmörkelsen och det gjorde dom. De fick även herrbesök under natten fick jag veta imorse av Marie......Jag o Freddan missade alltsammans, vi sov så gott. Annars går vi mest i väntans tider. Inte bara på att det ska bli julafton och Filips födelsedag, utan även på att fam Andersson ska komma! De landar hos oss den 27:e, vi längtar och det ska bli så kul!


Söndagkväll

Idag har jag gått hemma i mjukisbrallor hela dan. Druckit glögg, slagit in julklappar och lyssnat på julmusik. Alla julklappar är nu inköpta, inslagna och klara!  En riktigt skön dag. Fam Nyberg har åkt till Sverige och fam Bengtsson/Pettersson har dragit iväg på kryssning.
Igår var Olle och jag på hockey i Oldsmar, de förlorade en match och vann en, sen var vi hemma kl 22.00. Filip hade oxå två matcher, som de vann, så Fredrik var med honom i Ellenton.

Även julstrumporna är på plats


Nu ska Freddan och jag se på film......

Sista skoldagen=DRAMATIK!

Får ett sms av Filip på eftermiddagen att jag ska sätta på Baynews 9, som är våra lokala nyheter. Detta är vad jag ser....



Skolan är satt i lockout, och eleverna har varit inlåsta i över 1,5 timma. Ett rykte om att en elev har vapen med sig, så polis kommer och letar igenom hela skolan utan att hitta något....Skönt att inget hände.......Äntligen JULLOV!!!!

Freddan kom äntligen hem från en hel vecka på resande fot. Det blev tacos till middag.


Efter maten hade han ytterligare ett jobbuppdrag att slutföra....

Tobbe, Åsa, Mackan och Oscar åker på kryssning på söndag och är borta över jul, så de firade julafton ikväll. Såklart att tomten måste komma då.....
Molly som aldrig säger ett pip, gillade inte vad hon såg, och bevisade att hon kan skälla om hon vill.
Sen kom TOMTEN hem med massor av fina presenter!







TUSEN TACK FÖR FANTASTISKA JULKLAPPAR!


En dag till....

Sen är det äntligen jullov! Jag brukar vara lika ivrig som barnen på att få ledigt, för det är ju så skönt att slippa läxor, tidiga morgnar och allt annat som hör vardagen till.
Idag har Molly varit och gjort sig julfin. Jag lämnade henne vid 12,30 och kl 16,00 var hon färdig. Hon blev så fin och luktar ljuvligt gott nu.



Hon har varit dålig i magen ett par dagar nu, hoppas verkligen det vänder snart....Det är inte jättepraktiskt med vita heltäckningsmattor och en hund som är lös i magen........
Dagens bus av Molly, min kamerasladd i tusen delar!

Så min iphone har fått duga som kamera idag. Molly och jag var nyss ute på promenad, och så här fina hus har vi på vår gata


Idag kom värmen tillbaka igen. Kallt inatt, men soligt och fint hela dagen och termometern visade på över tjugo grader, härligt!



Onsdag

I dagarna två har Åsa och jag fart runt och handlat julklappar, och nu är jag nästan klar;) Men idag skippade vi shoppingen och istället åt vi lunch med Zumba gänget på Maggies Tearoom. Mysigt litet ställe som ligger precis utanför vårt område.


Det här ska jag beställa nästa gång


När Ida kom hem från skolan ville hon åka och fixa naglarna, så det har vi gjort ikväll. Hon satte på tippar och gjorde fransk manikyr, men gjorde dom korta, blev jättefint. Hoppas hon kan låta bli att bita sönder naglarna nu.
Åsa och Tobbe hade gjort julskinkan klar, så jag bjöd över mig själv på provsmakning. Nygriljerad skinka på kavring med senap på och glögg till, supergott var det, tack så mycket!
Freddan är på resande fot den här veckan, kommer hem på fredag igen. Fredag är sista dagen för barnen i skolan, sen börjar jullovet, underbart!

Lucia

Igårkväll hade Svenska Klubben ordnat med luciafirande i Ybor City. Alicia var som sagt årets Lucia, och det var jättefint och vackert. Jag har blivit så känslig på senare år, så jag fick tårar i ögonen när de tågade in och sjöng så stämningsfullt.
Efter luciatåget var det fika med bla lussebullar, pepparkakor, glögg och kaffe.







Idag var det dags för Zumba igen efter en hel veckas uppehåll. Förkylningen är inte helt borta, men mycket bättre.
Efter träningen åkte Åsa och jag till Brandon och julshoppade. Fick en hel del julklappar inhandlade och det känns så skönt att ha kommit igång. När Ida kom hem från skolan hade jag lovat att åka med henne och handla julklappar, så det var bara att ge sig ut igen. Det blev Wiregrass och nu är Ida helt klar med sina inköp.
Kylan håller i sig här och idag har det varit riktigt kallt och blåsigt, det sägs att det kan bli minusgrader i veckan.....

Hockey och partybilder

Imorse var det bara att hoppa upp när klockan ringde 05,30. Som tur var så höll inte festen på så länge i gårkväll, utan vi var i säng runt midnatt. Redan 07,15 spelade Olle dagens första match mot Lightning som slutade oavgjort 1-1. Den matchen borde de vunnit lätt. Nästa match spelades inte förräns ikväll, och då när man trodde på förlust, storspelade laget och de vann med 4-2. Olle gjorde 2 mål, skitsnygga!, och kanske hjälpte det till att Oscar var och tittade på för första gången. Vinsten i sista matchen innebar att det blir match imorgon kl 06,15! i Ellenton. Klockan är ställd på väckning 04,15, men jag följer nog inte med.....
Festen igår var jättetrevlig, här kommer lite bilder;

Fördrink hos Nybergs




Deras hund Zach

Fredrik fick en flaska bubbel

Patricia blev nöjd över sin "shake weight"

Marilyn blev nog oxå ganska nöjd med sin lila present;)







Fredag!

Här har Olle och jag precis tittat på adventskalendern och ätit frukost. Filip och Ida är i skolan, Freddan på jobbet. Redan kl 06,00! imorse var Olle iväg och spelade match. De är med i en turnering som heter Silver Sticks, och vinner man den får man åka till Canada och spela. Tyvärr förlorade de första matchen mot Atlanta Fire med 1-3. Nästa match spelas 11,45 så nån skola hinns inte med idag;)
Ikväll är det dags för Jal och Shiraz årliga julfest. Vi ska gå tillsammans med Tobbe & Åsa och Tommy & Patricia och ca 50 pers till. Alla har med sig varsin hemlig julklapp. Man får en lott/ett nummer i utbyte mot julklappen och så blir det julklappsleken. En och en får gå fram och öppna en julklapp inför alla, sen kan man välja på att sno en som redan nån öppnat, eller att öppna ett nytt, så håller man på så tills alla fått något.

Gåbortpresent


Nu ska jag slå in våra hemliga paket innan det är dags för hockey i Brandon.
En liite försenad grattishälsning till Tommy som fyllde 44 år igår, Kram från oss!

Onsdag

Idag gick barnen halvdag i skolan, och när Olle kom hem åkte jag till Ikea en snabbis. Handlade mest i matavdelningen, det blev prinskorv, sill, ansjovis, tunnbröd, glögg, pepparkakor och massa godis. Hinner säkert med ytterligare en sväng innan jul. På fredag har Ikea sitt julbord, men det missar vi för vi ska på julfest hos Jal och Shiraz. Såg dessutom att biljetterna till julbordet redan var slutsålda, det har blivit populärt hos amerikanarna. Men så är det superbilligt oxå, endast 10 dollar, och man får äta hur mycket man vill;)
Imorse var det frost i gräset, och bilrutorna behövde skrapas!






Tisdag

Nu har jag precis skjutsat Olle till skolan. Han skulle lämna in sitt projekt idag och det var lite otympligt att bära på bussen. Han har avhandlat vad som dunstar snabbast varmt eller kallt vatten. En 3-sidor lång datautskriven uppsats om detta, han har klistrat och klippt och gjort en fin tavla där allt beskrivs, ämnet, material som använts, hypotes, syfte, slutsats osv, samt skrivit en logg med alla datum och beskrivit exakt när/var/hur han utfört sina experiment. Inget LITET projekt med andra ord. Känns skönt att det är klart nu allafall.
Förra veckan skulle alla elever hålla tal inför klassen. Olle hade skrivit sitt tal om Coca-Cola, och se så bra det gick!

En hedrande tredjeplats i sin klass!

Det blev ingen Zumba julfest för mig. Men Ida och Alicia följde med Patricia och fick prova på ett pass.
Däremot tog Molly med mig på en promenad, hennes första runda runt sjön.



Kylan håller i sig här, och imorse var det nära nollan.
Igårkväll invigde vi brasan och eftersom glöggen är slut för tillfället så fick vi nöja oss med äggtoddy;)

Brasa och tända ljus. Plockade mossan igår när Molly och jag var ute på promenad, så nu är adventsljusstaken äntligen klar.




Måndag

Hoppar över Zumban idag för jag känner mig inte helt hundra. Förkyld, men inte jättesjuk. Hoppas på att kunna gå ikväll när det är Zumba julfest. Igår kom Filip och Freddan hem från Atlanta, matcherna gick bra, de vann alla 3 som de spelade.
Jag och Ida var hemma hos Nybergs på eftermiddagen där det övades inför Lucia nästa helg.

Alicia är årets Lucia


Vi började dagen med att se på adventskalendern och äta lussebullar, mysigt! Måste fixa mossa till min adventsljusstake......



Fortfarande kallt här! Imorse ynka 3 grader, men solen skiner så värmen kommer under dagen....


Lördag

Igår åkte Freddan och Filip till Atlanta för hockey, och den här gången åkte de bil. En resa på ca 7 h tror jag......Första matchen spelades idag och de vann med 8-2. Andra matchen spelas nog i skrivandes stund.
Nätterna och morgnarna är fortfarande kalla, men frampå dan är det härliga 25 grader.
Imorse rök det från sjön


Ida, Olle och jag har varit hemma hela dagen. Vi har kokat knäck och bakat lussebullar!



Olle och jag gjorde traditionella lussebullar


Ida gjorde dessa fina


Köpte saffran på Publix och ett halvt gram kostade 6 dollar, äkta spansk saffran. Googlade på internet och kom fram till att riccotta ost var motsvarigheten till kesella.

Har inte smakat nån än, men de ser goda ut och det luktar gott!

Kokade även en omgång knäck, och de är provsmakade och godkända;)


Har känt mig hängig idag, lite snorig, lite halsont och lite ont i huvudet, så det blir nog en tidig kväll för mig. Just nu slappar Molly och jag i soffan framför Lightning matchen, Olle och Gehrig spelar playstation varvat med minihockey och Ida spelar gitarr.

Första december!

Idag fick äntligen Molly bada igen. Hon har inte fått det så länge stygnen suttit kvar efter kastreringen, men igår tog vi bort dom.

Nybadad och trött


Ikväll har Olle skippat hockeyträningen. Han har ett projekt i science som ska vara klart i nästa vecka, och det är ganska mycket att skriva, så Fredrik och Olle har jobbat med det ikväll. Dessutom ska han hålla ett föredrag inför klassen imorgon, han ska prata om Coca-Cola, och det ska vara minst 2 min långt, men inte längre än 3 min. Han har skrivit allt själv och det kommer gå jättebra.

Science projektet som det jobbas med förfullt just nu


Vi har även hunnit med att få upp julbelysningen ute ikväll. Renen och julklapparna är nyinköpta för i år.



Vi har inte mycket om man jämför med vissa av grannarna. Får ge mig ut en kväll o fota lite, det är så fint när det lyser i allas hus och trädgårdar. Från idag tills igår så har temperaturen ändrats avsevärt. Från 30 grader igår, till 18 och blåst idag, dock soligt. Inatt ska det bli knappa 4 grader, brrr..........

New York och Karin 50 år!

Vilken helg vi har haft! New York är så häftigt och det går inte att misslyckas med att ha kul i den staden. Vi har ätit och druckit gott, skrattat så magmusklerna krampat, promenerat i Central Park i helt underbart väder, shoppat och varit högst uppe i Rockefeller Center. Och givetvis firat Karin som fyller 50 år idag, GRATTIS igen! Eftersom vi åkte hem igår, så bjöd Karin på 50-års middag på söndagkvällen. Vi hamnade på en jättemysig italiensk restaurang som hette Terazza Toscana. Mats och Caroline, kompisar till Christer o Karin som oxå var med, hade rimmat ihop en jätterolig vers till Karin som de framförde. Efter middagen, åkte ungdomarna till hotellet, och vi andra fortsatte ut i New York natten;)

Inflygningen

På väg till hotellet, vi bodde på Skyline hotell

Middag första kvällen, buffé och liveband

Så här såg det ut i ungdomarnas rum

Promenad i Battery Park

Kaffepaus på Starbucks

Karins födelsedagsmiddag


Vimmelbild från en bar senare på natten...


Måndagen hoppade vi upp pigga (?!) och glada och började med Central Park och avslutade med Rockefeller Center innan det var dags för oss att åka hem. De andra hade hockeymatch i Madison Square Garden att se framemot på kvällen.

Utsikten från Rockefeller Center

Tack Karin för att du firade din dag i New York och att vi fick vara med!





RSS 2.0