Torsdag

Två matcher och två förluster hittills för Filip o Rikard. Morgondagens match spelas först kl 18, och vinner dom den  har dom chans att få spela vidare tydligen.
Olle har tränat hockey både igår och idag. Jag skjutsade Ida på sånglektion ikväll och på vägen hem handlade vi snabbt på Walmart. Ida sjunger en gång i veckan och det är på lördagar kl 13. Men eftersom vi missade i lördags fick vi en ny tid idag som tur var. Hon tycker det är jättekul!
Annars har det varit en riktigt slappardag idag. Patricia kom förbi på eftermiddagen och så la vi oss i varsin soffa på terrassen och lyssnade vidare på ljudboken. En skiva avverkade vi och de sista två laddade jag ner och nu har jag precis lyssnat färdigt. Bra och spännande bok, rekommenderas! Levande Begravd av Peter James.
Innan Patricia kom hittade jag en svensk serie på svt play som jag började titta på, 30 grader i februari. Hade tänkt krypa ner i sängen med datorn och se avsnitt 3, men klockan blev alldeles för mycket så jag kommer somna så fort huvudet landar på kudden....
Imorgon är det redan fredag och på söndag är det redan april.....
Trevlig helg alla!

Konsert & Konfirmationsträff

I fredags var vi som sagt och såg Bruce Springsteen. Vi åkte ner till Channelside och gick på Tinastapas innan och käkade. Vi satt ute i solen och bara njöt av allt!

Ett fullsatt Forum i väntan på Bruce

Det var jättebra! Och Freddan blev så överlycklig när hans favoritsång äntligen kom "Waitin On A Sunny Day"

När vi kom hem hade vi huset fullt! Filip, Julian, Jackson, Mikey och 2 av Mikeys kompisar från Chicago sov över här.
Klockan var sen, så det blev sängen direkt eftersom alarmet var satt till 06,30 på lördagsmorgonen.
Prick klockan 8 kom Patricia och Alicia och hämtade upp Ida och mig och så åkte vi till Fort Lauderdale. Patricia hade med sig en ljudbok som vi började lyssna på direkt, Levande Begravd. Med den på så gick 4h alldeles för fort.
Vi hade bokat ett all inclusive hotel, och vi började med lunch vid poolen så fort vi kom fram. Tjejerna hade möte kl 15, och då passade vi på att ligga vid poolen under tiden. Vi var vid den nya Skandinaviska Kyrkan, och vi visste om att där fanns ett poolområde, perfekt!

Så fort vi var tillbaka vid hotellet provade vi på baren, bäst att passa på när man bor på all inclusive:)

På kvällen blev vi glatt överraskade i a la carte restaurangen, maten och vinet helt suveränt. Vi käkade Carpaccio till förrätt, lax med grönsaker till varmrätt och någon efterrätt fanns det ingen plats för som tur var.
På söndagen hann vi med att slappa vid poolen fram till klockan 13. Såg till att äta lunch oxå innan vi checkade ut:)
Vi simmade 10 varv allihopa:) Poolen var uppvärmd, så det var som att kliva i ett badkar. Passade mig perfekt.

Klockan 15 var det dags för söndagens konfirmationsmöte, och denna gången i kyrkan i Boca Raton. Där hölls nämligen gudstjänsten senare på eftermiddagen. Då uppträdde dessa två, Annie och Mikael tror jag de heter, de ska åka runt på turné här i USA  i 2 månader, och premiärspelade i kyrkan i Boca Raton.

Så fort gudstjänsten var slut, stod vi först i kaffe och kanelbulle kön, roffade åt oss fika och kastade oss iväg hemåt. GPS:en visade att vi skulle vara hemma 22:45 och det stämde minsann på minuten:) Vi fortsatte lyssna på cd-boken hela vägen hem, men av 12 skivor hann vi bara med 6 och en halv.
(Patricia kom precis förbi och lämnade skiva 7 och 8 som jag ska lyssna på så fort jag skrivit färdigt)

Igår var Filips sista dag här hemma. Vi for runt och köpte lite saker som han behövde. På kvällen åkte vi till Ruby Tuesday och käkade. Snacka om att vi blev förvånade när Åsa, Mackan och Oscar kommer dit exakt samtidigt som oss! Precis som om vi bestämt det, fast det var bara ren tillfällighet, kul!
Hej då Filip, ses om 2 månader igen!

Fredrik åkte med Filip till Detroit där han ska spela hockey med Moose laget, ej skollaget utan det andra han spelade med innan skolsäsongen började. De vann allafall serien och ska spela slutspel nu, så Fille och Rikard förlänger sitt redan långa lov med ytterligare några dagar. Första matchen spelas imorgon......

Fika

Patrica som varit hemma i Sverige under lovet, hade fyllt resväskorna till bredden med godsaker. Idag bjöd hon hem oss på en rejäl fika! Åsa, Mia och jag var inte nödbedda:)


Vilken tur att Patricia och jag körde dubbla Zumba pass igår....Det gjorde vi iochförsig mest av ekonomiska skäl. Ett tiokort för 30 dollar istället för 65 dollar lockade. Maguie som vår instruktör heter, har utökat sin verksamhet Zumba on Wheels, och premiär öppnade en ny klass i ett nytt område med nya instruktörer. Mycket folk och härlig stämning!
Imorgon ska jag, Freddan, Tobbe och Åsa gå och se Bruce Springsteen i Forum! Ska bli så skoj!
På lördag åker jag, Ida, Patricia och Alicia ner till Fort Lauderdale på konfirmationsträff, en riktigt rolig helg har vi framför oss!

Molly & Bella

När vi var i Key West så fick Molly bo hos Bella, där hon även bodde när vi var i Sverige över jul/nyår. Dom är så himla söta tillsammans, men jag vet inte hur jag skulle fixa att ha Bella här i 2 veckor, en dag räckte:) I lördags kom Bella över till oss, när resten av hennes familj åkte till Legoland.
Vi tog med Bella på premiärtur på sjön!

Jag hade henne kopplad i början för hon var så sugen att hoppa i!
Som Ida och Vendela gjorde (fast det var på söndagen)

Galningar!
Bella fick nöja sig med ett dopp i poolen, inte fel det heller!

Hon älskar att bada. Molly är alldeles för feg och tittade mest på, vilket är ganska skönt! För det första blir det hur mycket hundhår som helst i poolen, sen sprang Bella och skakade av sig vattnet precis överallt. Söndag förmiddagen ägnade vi åt att putsa alla fönster och städa ur poolen, men det var det värt:) Sen är det ganska skönt att kunna öppna upp mot poolen utan att vara orolig att Molly hoppar i.
Hit men inte längre för Mollan....

Sen blev det mera båt, och så stannade vi till hos Olof och Mia. Där fick tjejerna leka med Cookie och en hund till, och då sprang både Molly och Bella ner i sjön och tog ett dopp.....
Sen var båda två helt slut.

Key West

Helt underbart ställe! Vill åka tillbaka , men då skulle jag gärna bo kvar ett par nätter. Båtresan över gick smidigt, vi spelade kort, kollade film och solade uppe på däck. Hemresan var seg, vi fick sprida ut oss för att få sittplatser, inte så kul, sen gungade det rejält....




Vi tog ingen rundtur eller annan utflykt, utan vi strosade runt på egen hand. Vi var tillbaka på hotellet runt 23-tiden, efter en lång, varm och härlig dag.
Fredagen tillbringade vi på stranden, Fort Myers Beach, innan vi åkte hem igen.


Helgen har varit underbar, vi har åkt båt och bara varit hemma och haft det skönt.


Fort Myers Beach

Tillslut så kom vi fram. Lite över 3h tog det pga alla bilköer.... Irriterande, men vi har ju semester:) Nu har vi checkat in, på värsta ungdomshotellet, och tillbringat ett par timmar på stranden. Det är fullt ös här, undra just om vi får sova någonting inatt... Spring break 2012 har vi precis förstått innebörden av. Imorgon blir det Key West, härligt!


Sommartid

Natten mot söndag ställde vi fram klockan 1h,  nu har vi sommartid igen! Så nu är skillnaden 5 h till Sverige ett litet tag. Idag var första dagen på lovet och inte jättemycket har hänt. Fredrik åkte till Indianapolis igår, kommer hem imorgon tisdag och på onsdag ska vi ju iväg på vår lilla minisemester. Från att ha haft huset fullt hela helgen, så känns det väldigt tyst och tomt ikväll, då det bara är Molly o jag hemma. Olle sover hos Ty, Ida hos Rachel, och Filip hos Josh.

Marie skickade över en bild till mig tidigare idag. Vår katt Sigge bor ju hos dom i Skänninge, och kolla vad han har släpat hem idag....

En harunge utan huvud!!! Låg på deras altan......hjälp va äckligt......

Melodifestival och Spansk afton

Blev så sugen på att gå på mello fest, när jag läste allas facebook statusar imorse:) Ringde Mia och frågade om hon ville titta ihop med mig. Hon lovade att Olof kunde koppla datorn till tv:n så vi kunde se den hos dom, och det gick ju hur bra som helst förutom att ljudet strulade! Men efter att ca hälften av bidragen var gjorde så funkade det äntligen! Lyckan var total:)

Vi hejade oxå på Loreen och Danny! Men vilken final omgång, bra låtar! Fredrik kom och hämtade upp mig när det var slut, med båten, dags att ladda för nästa party:)

Hem och svida om, ikväll var det Spansk afton i vårt club hus. Vi plockade upp Tobbe och Åsa på vägen, i båten, och så mötte vi upp Olof & Mia och gänget där. Inget vidare drag på den festen, men ändå kul att det händer nåt. Vinprovning och paella, gott.

Nu är vi hemma och kollar sista perioden av Lightning matchen. Imorgonbitti har Olle träning i Tampa Bay Times Forum.

Fredagkväll

Och här sitter jag helt ensam och äter middag, fast huset numera är fullt av folk! Idas kompisar, Filles kompisar, Olles kompisar. Men just nu är alla ute på annat. Fredrik och Olle tillbringar kvällen i ishallen i Clearwater. Fredrik ringde precis och vi har nog tagit beslutet att skippa detta träningspass framöver. Istället får Olle träna onsdagar , (torsdagar kanske) och söndagar.
Nästa vecka börjar vårt Spring Break! Barnen vill bara vara hemma, men idag har jag bokat in oss på en liten minitripp. Vi ska åka till Fort Myers på onsdag, tillbringa dagen på stranden där, på torsdag morgon tar vi båten till Key West och är där över dagen. Båtresan tar 3,5 h enkel väg och avgår 8,30,  den åker tillbaka kl 18 på kvällen, så vi har ca 5h på oss att utforska Key West. Sen bor vi ytterligare en natt i Fort Myers, kan sola o bada på fredagen innan vi åker hem igen.
Tänker mig nåt sånt här?!:)

Längst söderut i Florida ligger Key West

Onsdag 7:e mars

Ikväll har vi haft besök från Filips skola, Kents Hill. En Lori dök upp här kl 18 som vi bestämt via mail för ett tag sen, men idag insåg vi att vi inte hade en aning om vem hon var. Inte heller Filip kände till nån Lori.  Han var inte hemma när hon kom, han valde att åka på bio med kompisarna. Hursomhelst så var hon väldigt trevlig och hade bara gott att säga om Filip. Syftet med besöket var väl främst att få oss att skänka pengar, men hon berättade om skolan och både Fredrik och jag kan förstå att Filip trivs bra där. Så familjärt och trevligt och fantastisk miljö, hon pratade så varmt om sin arbetsplats:)
Annars har dagen försvunnit i ett nafs. Började med ett zumba pass, hem och städa, åka och handla, tvätta, och när jag äntligen var klar med allt och gick ut för o sola, så gick solen i moln. Men det var skönt ändå.
Nu blir det ett par avsnitt av Anna Pihl som vi började se för ett tag sen, vi är på säsong 2 nu. Har även sett de 3 första Arne Dahl filmerna, läser bok 7 för tillfället.
Idag fyller lillasyster Malin år, HIPP HIPP HURRA på födelsedan, kramar från oss alla!
Bjuder på en bild på Molly från förra veckan



Filip är hemma!

Igårkväll hämtade Freddan upp Fille på Tampa flygplats, och nu ska han vara hemma i stort sett hela mars, så härligt!
Vi hade en mysig frukost ute på terrassen imorse, och Fille tyckte det var skönt att vara tillbaka i värmen igen. Han åkte från snö o kyla till sol o värme i Florida:) Det blev ett välbehövligt besök hos frissan på förmiddagen, sen kom både Julian och Jackson förbi, som precis oxå kommit tillbaka till Tampa. Kul o se killarna igen!
Imorgon ska vi förnya våra körkort, både Fille, jag och Freddan. Skönt och få det avklarat. Sen behöver Fille göra en synundersökning, kan behövas glasögon......
Nu har vi precis kommit hem från Kobé (Wasabi har bytt namn), proppmätta.
Jag käkade sushi/sashimi, och övriga åt det vanliga kött, kyckling, nudlar och fried rice.

Fille tar en kaffe efter maten här hemma:)

Tampa Bay Lightning

Igår var Olle och jag och såg Lightning mot New York Rangers. Riktigt bra och spännande match som "vi" vann på övertid. Christina, Nicholas och Adrian var här på besök från Canada, så vi passade på att ses och gå på hockey. Henke Lundqvist var poppis bland Rangers fansen, och lite höll vi ju på honom oxå såklart:)
Adrian, Olle och Nicholas

Henrik Lundqvist # 30


Idag har vi haft en underbar dag hemma. Ida har varit på sin första sånglektion, förra helgen blev den inställd, och hon var jättenöjd! Vi har åkt båt och bränt oss lite i solen.
Nu hejar vi på Lightning igen, men ikväll från tv soffan:) Har öppnat upp skjutväggen mot poolen, skön kväll!

Sen har vi såklart hört om den hemska lägenhetsbranden i Mjölby, ofattbart. Man kan inte riktigt fatta innebörden i det.....så många människor som förlorat sina hem, och så den lilla flickan som omkom......fruktansvärt.


Soppa hos Nybergs

Igår var vi på trevlig middag hos Nybergs tillsammans med Nordbergs. Det bjöds på underbart god soppa och hembakt bröd,  äppelpaj och vaniljsås. Tobbe och Åsa kunde inte komma, för Marcus kom tillbaka hit efter ett långt jullov i Sverige. Olle skippade soppan och hängde med Oscar istället, så när vi hämtade upp honom på vägen hem, hann vi med att hälsa Mackan välkommen tillbaka:)

Helt underbar kväll, tjejerna satt dock inne. Alva och Antonia saknas

Idag blev det en lugn dag här hemma. Stack iväg en snabbis till banken och Publix på förmiddagen, och på eftermiddagen åkte jag till skolan och hämtade hem Olle som varit på utflykt hela dagen. Sen intog jag soffan ute på terrassen med min bok, och somnade som vanligt, så skönt!
Imorgon ska Åsa, Patricia och jag käka lunch och ta en shoppingtur, längesen. På eftermiddagen kommer Christina, Adrian och Nicholas hit, och på kvällen ska Olle och jag gå med dom på Lightning match. Blir en fullspäckad och rolig fredag! Freddan skulle ha åkt till Filip imorgon egentligen för att se slutspelsmatcherna. Men tyvärr förlorade dom kvartsfinalen igår, så nu är skolhockey säsongen över. 

RSS 2.0