1:a advent

Imorse blev det lång o skön sovmorgon, ända till 10,30 sov vi! Lite väl onödigt känns det som. Men det händer ju inte alltför ofta så det är väl ok. Kokade mannagrynsgröt till frukost, jättegott! Efter ett par kalla dagar så kom värmen tillbaka idag. Ida åkte iväg på Lucia träning i eftermiddags och vi andra åkte till TGI Friday´s och käkade middag.
Nu är skolväskorna packade inför morgondagen och lovet är slut......

Första ljuset är tänt


Underbart väder, som vanligt:)


Nu är julpyntet igång!

De 2 bilderna ovanför är från infarten till Hunters Green. Dessvärre ser man inte hur fint det är på riktigt.

Vi har oxå fått upp belysningen


Det blev en omgång av Mexican Dominos både igår och ikväll. Det här spelade vi hos Marilyns familj när vi var där på Thanksgiving.

Lördag

Började dagen med en hockeymatch i Brandon. Olles lag fick känna på hur det är att förlora, och det stort! Trots förlust, så blev det ytterligare en match till i Ellenton, men även den förlorade de med 2-4. Jämn och spännande match där motståndarna gjorde sista målet i tom bur. Nu slipper vi dock match imorgonbitt kl 08,00, så det känns ju inte helt fel:)
Annars har vi haft en lugn och härlig dag. Cookie, Vendelas hund, har varit här hos Ida hela dagen.
Nu har vi precis käkat middag och hela familjen är hemma ikväll! Det händer ju inte alltför ofta, så det är mysigt. Just nu är det Lightning på tv, och om vi känner oss pigga o vakna så kanske vi avslutar kvällen med monopol eller nåt annat spel.
Ha en mysig första advent imorgon!

Black Friday!

Den stora shoppingdagen! Fredrik åkte med Olle på hockey, och jag, Filip och Ida tillbringade dagen med att shoppa. Ingen jätterea tyckte jag, men vi tittade ju mest i klädaffärerna. Kunde pricka av en hel del på listan inför Sverigeresan. Nu börjar jag däremot bli lite orolig över packningen......
Olles matcher slutade med en förlust och en vinst. Imorgon är det nya matcher och första spelas vid 10-tiden. Olle blev vald till kapten idag!
Ikväll blev det middag på Lee Roy Selmon och där såg vi även första perioden av Lightning matchen mot NY Rangers, som Tampa vann med 5-1.
Nu ska barnen spela monopol, jag siktar nog in mig på sängen......

Thanksgiving!

Idag är det helgdag här, så även Fredrik har varit ledig idag. Idag är alla hemma med sina nära och kära och äter kalkon och umgås. Förra året höll vi på att bli utan mat, då även restaurangerna är stängda, tills vi hittade Ruby Tuesday. I år blev vi som tur var hembjudna till Marilyn som sagt. Det var Marilyn och hennes man Ron, deras 2 döttrar med respektive och en liten 1-åring, samt deras son Ollie. Vi fick kalkon, broccoligratäng, en röra med sötpotatis äpplen och marshmallows bl.a., nästan som en dessert mm. Gott och kul att få vara med om en riktig amerikansk Thanksgiving middag. Efter maten spelade vi spel tillsammans och sen blev det dessert, pumpa paj och pecan paj, sött och gott!
Efter det kom alla reklamblad och tidningar fram och så gjordes det listor på vad som ska inhandlas imorgon då det är Black Friday. Årets största shoppingdag, då man gör de bästa fynden. Folk tältar utanför affärerna t.om, helt hysteriskt. Vissa affärer öppnar vid midnatt, andra redan kl 05,00, osv.
Vi ska tillbringa vår dag i ishallen imorron då Olle har 2 matcher. Men kanske hinner vi med en liten liten shoppingsväng, man vill ju inte missa nåt:)
Nu sitter Ida och Olle och spelar Monopol, Fredrik är bank. Filip skjutsade vi till Jackson, som bor i Arbor Greene, där han ska sova inatt.


Onsdagdentjugofemtenovember

Idag blev det en sväng till Ikea! Först skjutsade jag Julian och Filip till hockeyhallen. Åkte hem och hämtade upp Ida, Alicia och Olle och så åkte vi till Ikea. Började med lunch och barnen åt köttbullar och princess bakelse, medans jag åt laxtallrik och räkmacka. Efter maten åkte vi raka vägen ner till godiset. Passade på att köpa julklapp till Olles fröknar. Det blev en påse dajm och en chokladkaka till dom var. Köpte även Paradisaskar, bilar, kexchoklad, dajmchokladrullar, skumtomtar. Imorgon är vi hembjudan på Thanksgiving middag hos Marilyn (hon jag promenerar med) och hon ska få en fin burk pepparkakor och en flaska glögg, kanske lite choklad oxå. När vi kom hem var det bara att packa om bilen och köra till Brandon igen! När Filip och Olle tränade hockey så gick Patricia, Ida, Alicia och jag och shoppade. Freddan och Tommy har varit och sett Lightning förlora mot Toronto, och nu väntar jag på att han ska komma hem.
Filip har åkt till en kompis i Hunters Green, men ikväll ska jag hämta hem dom före midnatt, igår blev klockan nämligen 02,00 innan de var hemma.

Tisdag

Idag har jag satt upp alla adventsstjärnor och ljusstakar! Kom faktiskt i julstämning då jag spelade "Absolute Christmas" skivan som jag alltid gör när jag julpyntar. Tjejerna bakade cocostoppar, drack glögg och åt pepparkakor. Idag har det varit mulet o grått och det passade ju perfekt!
Nu väntar jag på att Filip ska komma hem. Klockan är 00,30 och han är med hockeykillarna från highschool laget. Ikväll har de spelat match och de vann med 8-4. Jag missade matchen för vi var hembjudna till fam Nyberg på middag ikväll, så Freddan fick komma lite senare, efter hockeyn. På fredag åker Nybergs till Washington och New York och sedan hem till Sverige igen. Vi hoppas att de kommer tillbaka i februari!

Måndag

Sovmorgon imorse, skönt! Skjutsade Filip till Brandon vid 11-tiden, ett gäng killar från highschool laget var där och så spelade de hockey en stund. Hämtade Olle och Casey vid 15-tiden och samtidigt kom Alba, Vendela och Alicia till Ida.
Vi blev många till middagen ikväll och då passade det bra med tacos. Nu har jag precis fått Olle och Casey i säng, och tjejerna har oxå kommit till sängs, men de ska nog se en film innan de somnar.
Filip är med Mikey och Julian och sover där inatt, vad skönt det är med lov!




Söndagkväll

Idag har Ida varit på Lucia övning, och med sig hem fick hon en skiva med låtarna de ska framföra. Så nu spelar hon den på sitt rum och sjunger för fullt, och jag längtar till julen!
Ikväll åkte vi till Ruby Tuesday och åt deras salladsbuffé till middag, gott. Olle ska sova över hos Casey för vi har ju lov hela veckan, härligt.
I eftermiddags åkte jag till Brandon för att möta upp Freddan där och för att se på Filip som hade highschool match. Men redan efter 4 minuter så blev det strömavbrott och det höll i sig så länge så vi fick åka hem.
Nu är mysbrallorna på igen, och det dags för en film.

Grattis på 3-årsdagen kusin Hugo!


Bio och hockey

Igårkväll (fredag) så såg vi New Moon och den var faktiskt bra. Bättre än första tycker jag nog. Freddan landade 21,00 och kl 22,15 när filmen började satt han redo med popcorn och dricka i knät. Inte dåligt! Olle stannade hemma hos Filip och Sean efter en hel del övertalning från min sida. Filmen slutade så sent som 00,30 och eftersom vi skulle upp tidigt imorse så tyckte jag att han behövde sin sömn.
Två hockeymatcher har Olle spelat idag lördag. Den första slutade med förlust 2-3 och det var jämnt och spännande, så det var kul. Det som inte var så kul, var att se hur vuxna människor kan bete sig. Det blev kaos på läktaren mellan "oss och dom" och polis tillkallades! Helt otroligt, jag blev faktiskt rädd ett tag. Fredrik och jag stod längst upp och höll oss utanför. Det började med att en spelare i vårt lag blev tacklad, blev asförbannad och började slåss! Sånt kan ju hända i stridens hetta. (De får varken tacklas eller slåss) MEN då börjar "dom" på läktaren (som varit väldigt högljudda hela matchen) att MANA på sina spelar att slåss! Folk skriker, på barnen, på domarna och på varandra, helt sjukt. Två av våra tre coacher blir utvisade, och då ställer sig en FARFAR från OSS,  sig upp och skriker FUCK U REF! Varpå "dom", speciellt en mamma som var hemsk, flyger på honom som knuffar iväg henne. Småsyskon grät och själva stod vi helt chockade och undrade vad i helvete som hände!? Vad är det med folk egentligen?
Nästa match blev betydligt lugnare och dessutom fick de äntligen vinna med hela 8-1!
Nu är vi äntligen hemma och mjukisbyxorna är på. Det blir en lugn o skön kväll, nu ska vi fixa middag och sen blir det Lightning på tv. Ida ska sova över hos Alicia och Filip är på bio med Sean och ser 2012.

Pilgrimsfest med Olles klass och alla andra 3:or

Här kommer bilder från dagens fest. Hur mycket mat som helst stod uppdukat och ett dessertbord med bl.a äppelpaj, körsbärspaj, pumpapaj, kakor, brownies, muffins mm mm. Fick inget kort på just det bordet, tyvärr.





Massor med mat.......


Det var jättevarmt, så skugga var skönt


Efter maten var det dags för lekar.






Festen slutade kl 13,00 och då passade jag på att ta med mig Olle hem,
vilket han inte hade något emot:)

Imorgon är det fredag och nästa vecka har vi lov! Ska bli helt underbart skönt.
Ha en underbar helg!

Onsdag

Ännu en dag snart till ända! Dagarna bara flyger iväg och man gör samma saker varje dag känns det som. Men även idag såg jag till att landa en stund i solsängen, så skönt. Olle o jag svängde förbi Publix på väg hem från hockeyträningen. Imorgon ska jag till hans klass på Pilgrims fest, och alla ska ta med sig något ätbart, och vi ska fixa sallad. Thanksgiving närmar sig här, och i år får barnen ledigt en hel vecka från skolan, underbart! Så nästa vecka ska vi se till att fixa allt inför Sverige resan. Ida meddelar att det är 28 dagar kvar........

Tisdag kväll

Nu har Olle och jag precis kommit hem från hockeyträningen, Filip kommer om en stund. Ida stannade hemma och gjorde läxor och tittade på tv.
Skolan ringde idag och meddelade att det gick bra att Alicia är med Ida en dag, kul! Så på fredag ska hon hänga på. Får se hur hon gillar fängelset:)
Har solat lite idag, vädret är helt underbart!
Nu ska jag ta min dator och lägga mig i sängen och kolla ifatt både Desperate Housewives och Greys, har missat flera avsnitt.
Fick bilder från Wharton´s Homecoming parade, som var i förra veckan. Skolans fotbollslag spelade match och innan den började fick hockeylaget åka runt och visa upp sig.



Tisdag 17:e november

Igårkväll hade Filip highschool match och var hemma 22,30. Då hade jag redan slumrat till, och sen var jag för trött för att skriva nåt. De spelade allafall mot Freedom och det var massor med folk från båda skolorna där och hejade på. Olle och jag ville åka o titta, men Ida ville inte, och dessutom var det så sen match. Tyvärr förlust med 0-3.
När jag hämtade Ida på skolan igår så frågade jag om Alicia kunde få vara med Ida en dag och se hur det fungerar i skolan. Men se det var inte alldeles lätt. Efter terrorattacken 11/9 så har de väldigt strikta regler på skolorna. Lite väl strikta tycker jag! Vi ska få besked idag, så vi får se vad som händer. Alicia och Antonia har hemskola när de är ute o reser så här, och det funkar jättebra.
Nu är det 1 månad kvar tills vi åker hem till Sverige!

Idag fyller goaste Arvid år!



och idag är det även Nickes födelsedag. Grattiskramar till er båda!


Hejpåre Nicke!

Söndag

Ikväll fick Freddan packa väskan och flyga till Knoxville, nu kommer han hem först på fredag igen. Jag o barnen åkte till Mc Donald´s och köpte middag, och sen åkte vi hem och tittade på Twilight igen. Jag lyckades ju givetvis somna sist vi skulle titta på den. Men nu har jag sett hela filmen, och den var ju bra, så nu ska det bli kul o se "New Moon"  som har premiär på fredag.
Tänkte jag skulle få Filip och berätta om hur det var på balen, men det är inte helt lätt. "Det var kul", "ja vi dansade, det är väl typ det man gör på fest?!" Så man får ju ingen vidare utförlig information om man säger så. Han har lovat att kommentera här, vi får väl se om han gör det......

Lördag

Imorse åkte Freddan iväg till Orlando med Filip och Julian och vi andra kunde njuta av sovmorgon. Första matchen slutade med förlust 4-5 och andra med vinst 4-2.
Jag ägnade större delen av dagen till att skypa, hann med Martina, Farmor o Farfar, Toja & co, Karin o Christer, Lasse o Arvid o Elsa och Ulrika & co. Olle har haft Casey här.
Filip kom iväg till balen och vi andra åkte hem till fam Nyberg på middag. Supergott och supertrevligt! Vi satt ute hela kvällen och konstaterade att det var ungefär som en sensommarkväll i augusti, det var skönt att ha en tröja och en filt om sig.

Laddad för skolbal!

Filip och Julian

La familia

Kvällens grillmästare; Tommy

Patricia fixar bakad potatis.

Filip åkte på efterfest till Mikey efter balen, och ska sova över där.
Alicia följde med oss hem, och nu är klockan strax halv två och Freddan snarkar för fullt!

Fredag den trettonde

Idag åkte Tobbe och Åsa hem till Spanien, och jag fick inte så mycket gjort innan barnen kom hem från skolan.
När Freddan kom hem från jobbet så skjutsade jag honom till en bar där han mötte upp Olof, Stefan och Tommy. Jag, Mia och Patricia och alla barnen (förutom Filip) träffades på Wasabi. Herregud vad jag är mätt! Men det är ju så gott.....
Nu sitter Olle, Ida, Freddan och jag och kollar på Twilight. Vi har köpt biljetter till New Moon, den andra Twilight filmen, som har biopremiär nästa fredag. Så till dess måste vi ju ha sett den första. Ida har sett Twilight filmen så många gånger att hon kan alla repliker utantill, nästan allafall.
Julian ska sova över här, och imorgon åker Freddan med Filip och honom till Orlando där de har 2 matcher. Sen får killarna skynda sig hem för att svida om till balen som är imorgonkväll.

Lightning match och kallfront

Här har vi precis kommit hem från St Pete Times Forum där Lightning spelat match mot Minnesota Wild. När endast 1 minut återstod, lyckades Tampa kvittera till 3-3, och efter förlängning så vann de på straffar! Kul och spännande match.
Idag har det varit svalt men soligt och just nu är det bara 12 grader (kl 23,30). Så nu ska jag sätta på värmen, för omväxlingsskull, så vi inte fryser inatt....

Lite käk på Hooters innan matchen




Skönt att det är fredag imorgon, igen!
Trevlig helg!

Idag har vi firat Tobbe!

Skönt med en ledig dag. Givetvis så hann vi med en sväng till Wiregrass för lite shopping. Filip har klippt håret idag, och samtidigt passade Åsa och jag på att förbereda för kvällens överraskningsfest. Tobbe fyller nämligen år på fredag.
Vi överraskade honom med limousine och en helt fantastisk middag på Grille one sixteen, en restaurang som vi gärna besöker igen.
Nu är vi hemma igen och laddar för en ny skol- , arbetsdag.

Hipp hipp Hurra!



På väg i Limon.....





Liten "tårta"




Fortsättning Tisdag

Idag blev det ytterligare shopping! Jag passar på att handla julklappar nu, och jag har fått en del beställningar oxå. Allt från kläder, till lukta gott, och ostbågar:)
Eftermiddagen/kvällen spenderades i ishallen då Olle hade hockeyträning. Filip valde att skippa träningen ikväll, då det var något jippi på skolan inför helgens "homecoming prom".
Både igår och idag har det varit relativt mulet och grått, och ikväll blev det ett ordentligt regnoväder. Ida har åkt hem till Vendela och där ska hon sova över ikväll.  Imorgon är det ledigt i skolan då det är Veterans Day, så vi har sovmorgon!




Tisdag morgon

Igår måndag blev det en sväng till Wiregrass med Tobbe o Åsa. På eftermiddagen åkte jag för att hämta upp Ida och skjutsa henne till dansen. Men hon hade så mycket läxor så hon kände att hon behövde åka hem och plugga.
Filip tränade highschool hockey och var så trött efter det att han skippade middag på Bonefish Grill.
Idag blir det ett par vändor till Brandon. Åsa och jag ska åka nu på förmiddagen och senare i eftermiddag är det hockey träning.
Nu är det dags att väcka Ida för klockan är strax 7,30.

Söndag

Ingen hockey alls idag så vi fick sovmorgon! Tjejerna däremot, Ida, Vendela, Alba och Alicia åkte iväg på Lucia träning vid 9-tiden då Mia kom och hämtade upp dom här hos oss. Filip hade Julian här inatt, och de åkte iväg med sitt skolhockey lag på förmiddagen,  för att göra "community service work". De packar matpaket till hemlösa.
På eftermiddagen kom Tobbe och Åsa hem från stranden. Filip, Fredrik och jag åkte till Wiregrass och köpte kostym till Filip då han ska på "homecoming prom" på lördag. Så nu är det bara dejten som saknas:)
Ikväll blev det middag på Macaroni Grill.

Stilig kille va!!!

Petra, han provar din nya bil.....

Tjejerna kollar på


Åsa fyllde 50 år i somras så vi firade med champagne

och vin på Macaroni Grill



The Venue

Igår var vi ute och partade, ett gäng tjejer, och vi hade superkul! Inte lika kul idag, för idag är jag trött! Men det är smällar man får ta:)
Vi åkte taxi till St Petes och gick på The Venue. Åt sushi och drack drinkar och dansade.
När vi kom hem satt killarna uppe så det blev en drink till innan vi kom i säng.....
Idag har Tomas åkt hem, och Tobbe och Åsa har åkt till stranden och stannar över där. Freddan och Olle är på hockey, första matchen förlorade de med 8-1 och nu väntar de på match nummer två. Jag ska skjutsa Filip på highschool match som börjar vid 17, och sen blir det att krypa upp i soffan.
Grattis på födelsedagen Alva! Hoppas du blivit firad ordentligt idag!

Hade med mig kameran igår, så här kommer lite bilder
På väg i taxin.....






Hela gänget!



Torsdag

Idag fick Ida stanna hemma från skolan igen, då hon kände sig hängig. Lite feber tror jag hon haft, men imorgon hoppas vi på att hon kan gå igen.
Åsa och jag tog en sväng till Wiregrass, för sist Åsa var här, i augusti förra året så fanns det inte. Givetvis blev det lite shopping och Hollister fyndade vi mest på.
Nu är klockan strax 22,30 och barnen, Åsa och jag är redo för sängen. Freddan, Tobbe och Tomas är ute o käkar, men vi är för trötta för att vänta på att de ska komma hem. I morgon är det Åsa och jag som ska på galej. Vi ska till The Venue i St Petes (nattklubb) tillsammans med de andra svenska tjejerna. Jag har inte varit "ute" här en enda gång, så det ska bli kul!
Ha en underbar helg allesammans!

Onsdag

Är precis hemkommen från kvällens hockeyträning. Filip får åka med Julian hem, så jag slapp stanna ytterligare 1h i hockeyhallen. Tomas och Ida är på shoppingtur och Freddan har precis åkt mot flygplatsen för att hämta upp Tobbe och Åsa som ska landa vid 21-tiden.
Idag har det varit helt underbart väder, friskare luft igen, skönt att slippa luftfuktigheten......Klarblå himmel, sol och 28 grader:)

Ikea

Idag blev det ett besök på Ikea tillsammans med Mia, Patricia, Amy, Alexandra och några av barnen. Inga köttbullar till lunch den här gången, istället blev det gravad lax som var jättegod.
Tomas och Freddan tog hand om kvällens hockeykörning, så Ida och jag är hemma och har det bra. Jag har precis tittat igenom alla avsnitt av "Halv åtta hos mig" som Martina tipsade om. Tänk vad mycket god mat man skulle kunna laga om man ansträngde sig lite, och va kul att få kika in och se hur folk bor.....

Halv tolv hos Ikea.....


och snart e det jul igen!

Måndag

Har haft en lugn o skön dag hemma, promenerat, skypat och slumrat till i solsängen. Hämtade Ida vid skolan och skjutsade henne till dansen. När Freddan och Tomas kom hem från jobbet beställde vi pizza från Pizza Hut och kollade på när Lightning förlorade mot Philadelphia. Nu tittar killarna på basebollmatch, så jag ska ta min dator o krypa ner i sängen och kolla på gårdagens avsnitt av Desperate Housewives.
Förresten, såg ni premiär avsnittet av Ullared? Det var ju riktigt kul o se!

Måndag morgon

Nu har även vi ställt om klockan till vintertid, så imorse var det ljust o härligt när vi gick upp 06,30! Och ordningen är återställd så nu är det 6h skillnad igen.
Igår eftermiddag gick Ida, Alicia, Olle och jag på bio och såg Michael Jackson´s This is it. Den var 2h lång och den var bra!
På kvällen fick vi nytt Sverigebesök då Tomas från Pullman kom, och på onsdag kommer även Tobbe och Åsa!

Halloween!

Jag orkade inte gå upp i morse för att titta på Filips hockeymatch. Och så här i efterhand så missade jag inte något. De förlorade med 5-1 och det var mest utvisningar och bråk enligt Freddan. Däremot så vann de kvällens highschoolmatch mot ett jättebra lag, med 3-2.
Vi har firat Halloween hos fam Nordberg, med "trick or treat" såklart och god mat och dryck. Nu har vi precis kommit hem, och vi fick med oss 3 extra tjejer som ska sova över här.

Alicia och Antonia på väg att gå kvällens tipspromenad hos fam Nordberg




Olofs berömda lasagne, supergod!



Alicia och Ida


Dags att gå Trick or Treat!


Olof vägde allas "godispåsar" när de kom tillbaka. Alicia vann med 5,5 kg, två kom Ida på 3,5 kg och Olle kom 3:a med 3 kilo! Helt sjukt mycket godis!

Ida, Vendela, Alicia och Alba

RSS 2.0