Gott Nytt År!

Idag har vi -10 grader när klockan är 09,00. Ida, Hanna, Gabbi och Alva ska hyra snowboard nu och Olle och Filip E ska ut i backen alldeles strax. Vi är 8 familjer som är här tillsammans och ikväll ska vi till Björnrikegården och äta nyårsmiddag. En familj har dessvärre drabbats av magsjukan, så nu håller vi tummarna för att vi andra ska klara oss....
Vi önskar alla ett riktigt Gott Nytt År!


Tisdag 29:e december

Nu har vi varit i Björnrike i 3 dagar. Vi kom iväg tidigt på söndagmorgon från Mjölby och vid 17-tiden var vi framme i Björnrike, efter ett antal stopp på vägen. Två härliga skiddagar har vi haft hittills, det har varit -24 grader och strålande sol, helt underbart, om än lite för kallt..... Men som tur är så kan man ju alltid ta en fikapaus och värma sig lite mellan åken.
Nu sitter jag hos fam Almén och lånar deras internet, snart är det dags att fixa middag. Vi har hunnit med afterski nu på eftermiddagen, några hamnade på hotellet och några var på Björnrikegården. Imorgon kommer Tommy och Nina och även fam Olson. Eftersom jag inte har fri tillgång till internet, så blir det lite begränsat med inlägg framöver och bilder kommer senare.....

Annandag Jul

Dagarna bara flyger iväg! Nu har vi firat jul i dagarna två, och igår var vi i Hogstad med hela tjocka släkten. Totalt var vi 21 personer och vi åt och drack gott, och barnen lekte o hade kul. Vilken tur vi har med vädret, massor med härlig snö!
Idag har vi hunnit med att svänga förbi hos Henke o Klara o kusinerna i Väderstad, hos farmor o farfar i Boxholm, Fam Andersson i Ådala, fam Schedin där Olle sovit inatt, och slutligen nu har vi checkat in hos fam Johnson i Mjölby.
Imorgonbitti ska vi upp tidigt för att åka till Björnrike för en veckas skidåkning! Ska bli så himla kul, och vi kommer vara totalt 35 personer, vuxna och barn.





Julafton!

Idag för 15 år sedan firade jag o Freddan jul på Motala BB. En väldigt annorlunda julafton för många av oss:)
Sedan dess har vi födelsedagsfirande fram till kl 15, sedan tar Kalle och julafton över.
Nu har vi fikat och ätit tårta, även mormor o morfar är här!

Grattis Filip!

Dan före dopparedan!

Nu är det flera dagar sen jag skrev och mycket har vi hunnit med!
I lördagskväll var vi hos fam Olson i Skarpäng på skinkmacka och det var jättetrevligt. Det blev sent eller tidigt om man så vill, 02,30 kom vi i säng.

Söndagen sov vi alldeles för länge, men när vi väl kom igång så var vi på fika hos fam Ohlsson, glögg hos fam Anderberg där vi även hade turen att få träffa Rydheims, och så avlsutade vi med middag hos fam Engarås tillsammans med fam Fredriksson och fam Aldrin. Vilken dag!
Måndag morgon hade vi tid på Amerikanska Ambassaden i Stockholm kl 08,00. Men när vi väl kom fram till vakten så påstår han att vi inte har bokat tid, så vi får inte komma in! För att göra en lång historia kort, så ordnade allt sig tillslut, tackolov. Men det var lite svettigt ett tag. Nu ska vi bara hålla tummarna för att vi får våra visum senast den 4:e januari....
Nu har vi kommit till Östergötland och Boxholm (måndagkväll) och checkat in hos farmor och farfar. Igår var vi hos Toja o Mange, Simon och Sara i Mjölby hela dagen, och på kvällen hälsade vi på hos Sophia och Johan i deras nya fina hus. Där träffade vi även Malin Thörn och Fredric, Annelie och Tess Wiglund och vi drack glögg och åt knäck och pratade minnen från "gamla goa tider", mysigt!

Ungdomarna stannade hemma hos Simon


Idag har Fredrik hälsat på hos sin morfar Arne. Efter det blev vi bjudna på lunch hos fam Almén i Herrgårn tillsammans med fam Andersson.

Rasmus, Oliver, Ebba, Filip, Ida, Elin, Olle och Nicholas. Fanny saknades, hon satt på tåget hem från sin farmor o farfar, men som tur är så träffar vi henne i Björnrike.

Efter god lunch och kladdkaka med grädde och kaffe så åkte vi till kusinerna i Skänninge. Där bor ju även Sigge numera! (Vår katt för er som inte vet) Mormor och Morfar och kusin Ivar var oxå där och vi åt hemmagjord kebab till middag.


Olle, Ivar och Hugo spelade Wii
Filip och Hugo spelade bandy


Nu sitter vi framför tv:n hos farmor och farfar och tittar på 4:ans uppesittarkvällen, farmor har vunnit 100 kronor hittills på sin bingolott och vi har en omgång kvar att spela.

Tusen tack till alla som vi träffat hittills och som bjudit oss på så mycket gott!
Nu önskar vi alla en riktigt GOD JUL!!!!!







Fredag och redan lördag

Igårkväll var jag ute och käkade på Caliente inne i stan, med mina kära jobbarkompisar.  Freddan var ute med Pullmangänget och åt julbord och sen möttes vi upp på hotell Clarion för ett par drinkar. Vi kom hem vid 02,30 imorse så idag har vi varit lite trötta, men kul hade vi!
Idag har vi firat Elsa som fyller 2 år, och Filip och Calle var här och fikade med oss. Alva, Filip E och Olle har varit i pulkabacken på eftermiddagen, och det har snöat även idag. Ida har vi inte sett till sen vi kom i torsdags, men ryktet säger att de är i Täby Centrum och shoppar.
Ikväll är vi hembjudna till fam Olson, ska bli trevligt!

Mette på jobbet


Jennie och Stefan



Georg, Mette, Jennie, Aryet och Stefan

Tusen tack för en supertrevlig kväll! Och tack Jennie för att du hängde med
mig till "efterfesten" med Pullman gänget.

Framme!

Flygresan flöt på väldigt bra, det enda jobbiga var den långa väntan i New York, framför allt för barnen. Fick vänta på bagaget i nästan 1h på Arlanda, men sen hämtade vi vår hyrbil och var i Täby före kl 10,00. Filip och Ida ville bli avsläppta på Skarpängsskolan, så det blev dom. Freddan och jag följde med Olle till sin gamla klass och där blev Olle kvar till kl 13,00. Jättekul o träffa alla barnens kompisar, se hur alla vuxit och förändrat sig, på 1,5 år.
Ingen av oss sov väl särskilt mycket på flyget, men alla har varit förvånansvärt pigga hela dagen, och nu när klockan 22,15 sover Freddan och jag ska strax lägga mig. Olle o Ida sover hos Gabbi o Filip inatt (rakt över gatan), Filip hos Fredrik och jag o Freddan hos Lasse o Linda. Barnen har lekt o stojat här ikväll och förmodligen slog Elsa i armen, (hur vet vi inte) för helt plötsligt märkte vi att hon inte ville använda den.  Så  Lars o Elsa åkte till  Astrid Lindgrens för att kolla upp att det inte var nåt allvarligt, och det var det inte som tur var! Skönt!
Känns så kul att vara hemma i Sverige igen, allt är sig likt men ändå känns det lite nytt på nåt sätt:)
Nu är det dags att sova......

På Arlanda........Kallt!

Olle hälsar på i sin gamla klass


Kul med snö!

Äntligen jullov!

Idag har det varit ännu en helt underbar dag här! Strålande sol och runt 30 grader......Men nu blir det till att ställa om till vintertid ordentligt vad jag förstår. Kul att det kommit snö!
Idag hade Ida inlämning av sitt projekt "Christmas around the World" som de jobbat med i ESOL klassen. I samband med detta så fick föräldrar komma på ett litet party. (Det var bara jag och en mamma och en lillasyrra som kom) En buffé dukades upp med mat från olika länder, och vi hade ju svenska köttbullar med oss, direkt från Ikea:) En och en fick de börja med att redovisa sina projekt. Efter det var det julklappsutdelning och Ida hade kexchoklad, Ahlgrens bilar och mjölkchoklad i sitt paket som Christian fick. Själv fick hon en plånbok med 5 dollar i, av fröken. Sist men inte minst så åt vi av maten och all dessert som fanns.
Nu väntar vi på att Filip o Fredrik ska komma hem från hockeyn. De spelade oavgjort mot ett "allstar highschool lag", och det var tydligen en bra match.

Ida hade gjort den här skylten som satt i klassrummet


Några av länderna som projekten handlade om; Kina, Puerto Rico, Italien, Frankrike, Sverige, Iran


Har stängt igen väskorna nu. Vägde min väska och vågen stannade på prick 23kg!
Då skulle jag ta ett kort på det, men då visade den istället 22,9 och när jag försökte
ytterligare en gång blev det 23,1:) Ganska bra packat väl!?



Imorgon ringer klockan 4,30. Vi ska flyga via New York och måste tyvärr byta flygplats där.
Det kommer bli en lång dag imorgon. Landar i Stockholm 7,40 på torsdag morgon, spännande!

Väskorna är packade!

Tro´t eller ej, men äntligen är det packat och klart! Och allt fick plats. Snacka om att vara ute i god tid för gångs skull. Nu är det endast handbagagen vi ska packa imorgon. Känns skönt att ha det stora klart eftersom det är lite annat på schemat imorgon.  Ida har julfest i skolan imorgon kl 11,30, så då ska jag steka köttbullar och åka dit med. Alla ska bidra med något att äta, och som tur är har jag köpt köttbullar på Ikea:) Olle ska träna hockey som vanligt imorgonkväll och Filip ska spela en träningsmatch.
Idag kom värmen och solen tillbaka, helt underbart! Passade på att vara ute i solen en stund allafall. Har hört att det kommit snö hemma, mysigt!







Lucia

Ikväll har vi varit i en kyrka i St Petersburg och sett ett jättefint luciatåg. Efteråt fikade vi på pepparkakor, lussebullar o glögg. Filip var tyvärr inte med, han var på Friday´s med polarna och firade en tjej som fyllt år.
Har även påbörjat packningen idag, det är nära nu!
Är alldeles för trött för att skriva mer, så här kommer lite bilder istället.




Partynight

Eftersom Olle varit sjuk så blev det sovmorgon imorse, inte helt fel:) Han missade 2 matcher idag, men enligt sms från lagkompisarna så förlorade de båda matcherna, stort. Filip har spelat highschoolmatch och de vann på straffar, så det lät ju spännande.
Freddan o jag har varit på fest hos fam Shaw. Supertrevlig tillställning! De hade serveringspersonal, bartenders och en "bellwoman".  Filip är på fest hos en klasskompis, så vi måste hålla oss vakna tills han kommer hem.  Här kommer foton från kvällen.....






Lucia och julbord på Ikea!

Olle fick stanna hemma från skolan även idag. Han har vilat hela dagen och när det blev dags att åka till Ikea ville han helst stanna hemma, men jag lyckades få med honom tillslut. Nu är vi hemma igen och sitter här proppmätta i soffan:) Lucia framträdandet gick bra och de sjöng jättefint, det enda tråkiga var att de fick stå och sjunga lite avsides så alla kunde inte se o höra bra. Julbordet hade det mesta; prinskorvar, köttbullar, rödbetssallad, sill, lax, Jansson´s Frestelse, skinka, ägghalvor, räkor o lite till. Efterrättsbord med dajmtårta, mandeltårta, chokladbollar, princessbakelser och godis. Glögg och pepparkakor fanns med såklart!
Vi hade bjudit med Ron och Marilyn (som vi var på middag hos Thanksgiving) och de smakade på det mesta och tyckte det var gott. Tog alldeles för få kort, tyvärr, men här kommer ett par allafall......





Torsdag

Olle stannade hemma från skolan idag, då han klagat på halsont ett par dagar, och halsen var röd. Inte en enda gång, peppar peppar, sen vi flyttade hit har vi behövt gå till doktorn. Förutom jag, akut för exakt ett år sen, när jag hade mitt nackonda. Jag har inte heller vetat vart vi ska gå om/när vi blir sjuka. Men idag blev det fixat! Det bästa är att det ligger precis utanför Cory Lake, gångavstånd! Det blev ett halsprov som var negativt, men eftersom han hade en infektion, så fick han en liten kur på 5 dagar.
Ikväll har vi sett "Flickan som lekte med elden", och den var ju jättebra! Vi började med att hämta kinamat, som inte var nåt vidare, tyvärr. Sen drack vi glögg och åt pepparkakor och en saffranskaka som jag bakat idag. Mia hade med sig svenska ostbågar, som hon fått i brevlådan idag, supergott!  (Mindes inte att de var så smala...:)
Imorgon kommer Fredrik hem, han får åka raka vägen till Ikea där det är julfest med Luciafirande!




Onsdag 9:e december

Om exakt en vecka så är vi på väg mot Sverige! Tänkte jag skulle börja fundera på vad jag ska packa med mig, men det gick inget bra alls.....Att det ska vara så svårt att packa!? Ida däremot är redan klar:) Och det bästa av allt är att hon har massor med plats kvar i sin väska, och det kommer även Filip o Olle ha, så nu känns det ganska lugnt.
Freddan är på väg till Los Angeles nu, kommer fram torsdag morgon, flyger till Atlanta på kvällen och sedan på fredag hem till Tampa. Det har varit fortsatt förseningar för honom, pga snöoväder i Chicago, men de har hunnit med det de ska allafall.
Imorgon ska vi ha filmkväll här igen! Mia har fått "Flickan som lekte med elden" skickad till sig, äntligen!
Tommy! Jag har inte glömt bort att du fyllt år idag, hade hoppats på en skype med er. Grattiskram till dig från oss alla!

Dagens bild

Tisdag

Idag blev det en sväng till Wiregrass, igen, med Amy.  Tror jag har klarat av allt på min Sverige lista nu faktiskt! Måste börja packa ner allt jag köpt imorgon för att se om det räcker med en extra väska:)
När barnen kom hem från skolan blev det läxläsning, middag och hockeykörning precis som vanligt. Medans jag o killarna var på hockey, fick Ida sällskap av en klasskompis. De har jobbat med ett projekt om snö tillsammans och gjorde klart det ikväll.

Varje kväll fram till jul så är de här fina granarna inblandade i ett ljusspel. (Wiregrass)


Tog ett kort på grannens hus mittemot. Vi får försöka filma oxå, så ni
verkligen får se hur det ser ut....

Måndag

Har inget spännande att berätta om idag. Vädret har varit grått mest hela dagen, men framåt eftermiddagen kom solen äntligen fram.
Freddan var framme först vid midnatt igår och nu ikväll skulle Tomas och han flyga vidare till Illinois, tror jag det var.
Filip är på Lightning matchen som spelas mot Washington Capitals,  och vi andra får hålla tillgodo med tv:n.

Tar lite olika kort på hus i området och visar nåt varje dag, det här fotades idag bl.a
Det här lyser jättefint sent på kvällen

Inte lika fint...? Jo pepparkakshuset är gulligt









2:a advent

Vaknade pigg o fräsch imorse, trots fest igår. Men det var ju en ganska lugn tillställning, och Fredrik o jag som gick allra sist var hemma redan 22,15! Kokade mannagrynsgröt till frukost, och den här gången utan att bränna vid den. Fick tips av svärmor o svärfar att lägga mynt under kastrullen, och det funkade perfekt!
Fredrik är på väg till Chicago nu, men han har haft otur hittills. Blev försenad från Tampa och ombokad, och nu skypade jag med honom i St Louis, och även där är det försenat. Trist! Han blir borta hela veckan, kommer hem fredagkväll igen.
Jag följde med Ida och Vendela och tittade på Luciaövningen i eftermiddags. På fredag gör de sitt första framträdande då IKEA har Julfest, ska bli kul. Sen på självaste Lucia ska de lussa i en kyrka i St Pete.
Nu är det dags för Desperate Housewives......

Här är lite av grannens julpynt. Hela trädgården är full just nu. Det blinkar och spelar för fullt där ute.....

Party!

Nu är vi hemma efter kvällens party hos fam Irani. Det var julklappslek, massor med mat, mingel och drinkar. Ida, Vendela och Olle har varit hemma. Filip kom sent, då han hade highschool match som de vann. Han har även spelat 2 JR Bulls matcher , men både slutade med förlust tyvärr. Här kommer lite bilder från ikväll.

Redo för party!

Mingelbilder....

Det här kom vi hem med; Muggvärmare och presentkort på Starbucks
Porslinspaket samt en kakburk med en julhälsning från Irani´s

Fredag!

Imorse var det så grått o trist att jag hoppade över promenaden. Hade bestämt träff med Cory Lake "tjejerna" för pedikyr vid 10,30. Kim hade med sig champagne, så vi hade riktigt trevligt kan jag säga! Sen bar det iväg i spöregnet mot Wiregrass där jag träffade Christina. Jag blev bjuden på  sushi till lunch och vi hade jättetrevligt!
Hann med en liten shoppingrunda innan jag åkte hem till barnen som redan kommit hem från skolan.
Ikväll har Filip highschool match 21,30 i Ellenton! Lite lagom kul en fredagkväll, kan jag tycka. Men Olle, Ida och jag är hemma och myser. Ute regnar det fortfarande....


Kim, Shiraz som vi ska på fest hos imorgon, och Michelle som vi ska på fest hos nästa lördag.

Torsdag

Herre min frid vad veckorna springer iväg! Fredag imorgon igen, vilket känns helt underbart såklart. Ännu en lugn dag här hemma, skönt. Imorgon har jag bestämt träff med en svensk tjej som nyligen flyttat hit med sin familj, vi ska träffas och käka lunch i Wiregrass. Då får min lista hänga med, så kanske man kan passa på att bocka av några fler saker.
På tal om något helt annat, Tiger Woods ligger ju ganska risigt till om man säger så. Här kommer några Tiger Woods historier jag läst idag:

"So Elin Woods signed a contract with PING....They are going to market the club as the only club you can beat Tiger with"

"What were Tiger Woods and his wife doing out at 2,30 in the morning?
They went clubbing....

"Tiger is so rich that he owns lots of expensive cars. Now he has a hole-in-one."

"Apparently the police asked Tiger´s wife how many times she hit him. She said "I don´t know exactly....but put me down for a 5"

"Tiger Woods crashed into a fire hydrant and a tree. He couldn´t decide between a wood and an iron"

Ha en underbar helg!

Onsdag

Idag har det inte hänt mycket. Det har varit grått o trist väder, och nu ikväll brakade det loss ordentligt med både åska o regn.
Som vanligt blev det en sväng till Brandon då killarna tränade hockey. Har haft svårt o sova ett par nätter nu. Jag som alltid somnar direkt jag lägger huvet på kudden, har legat vaken och vänt o vridit på mig. Superjobbigt! Nu är klockan midnatt och jag är inte trött ikväll heller.......

1:a December

Idag blev det ett besök hos frissan för min del. Lite nya slingor, men ingen drastisk förändring precis. Passade även på att fixa naglarna. På lördag ska vi på fest hos Jal och Shiraz , som bor här i Cory Lake, och man ska klä upp sig stod det på inbjudan. Vilken tur att jag fyndade 3 klänningar på Ross häromdagen:) Så för en gångs skull har jag något att ta på mig, men nu är frågan vilken jag ska välja? Vi ska även ha med oss varsin julklapp, till julklappslek, och även det är fixat!
Nåt som jag inte verkar bli klar med är min "Sverigelista". Häromdagen hade jag bockat av allt, men sen kommer jag på nya saker hela tiden......Att packa blir en utmaning.

Sista November

Här spelas julskivorna för fullt om dagarna nu, och ute skiner solen precis som vanligt:) Först kvällstid kan man känna lite julstämning, när det är mörkt ute och all julbelysning lyser så fint.
Ida har varit på dans, och Filip har precis kommit hem från hockeyträningen.
Nu ska vi bänka oss i tv-soffan och kolla på Lightning. Filip, Olle och Freddan klagar över huvudvärk och halsont! Vore inte så käckt om vi blir sjuka nu. Om 16 dagar åker vi.......

RSS 2.0