Halloween party

Igår hade Adam och Kerri sin årliga Halloween fest. Inte en enda gång har några kommit utklädda till samma sak, helt otroligt! Vi gick som ABBA och jösses så roligt vi hade. Bara att se Henke o Freddan i sina peruker!
Här kommer bilder från kvällen.
Vi blev tvingade att uppträda inför alla när de spelade vår låt, Dancing Queen. Avatar ville oxå va med.
Tobbe o Åsa var superläckra som pirater
De här var läskiga! Jokern i Colorado som sköt ner folk på bion tillsammans med ett av sina offer.....
Leslie, Kim, Mary, Kerri, Shiraz och Heather
Värdparet Kerri och Adam
Och så all mat! Väldigt kreativt må jag säga, och gott var det!
Det serverades även Zombiespya, använda plåster, maskhjärna, häxfingrar med blodig dipp mm. De går verkligen all-in och deras hus är pyntat till max! Varje år efter Halloween passar de på att köpa något nytt när allt reas ut. Gillar faktiskt Halloween mer o mer:) Nu är det ju inte förräns på onsdag, så vi får anledning att fira mer som tur är.
Sedan Henke o Klara o barnen kom i onsdagskväll har vi hunnit med en hel del shopping, grillning och bad. Imorgon ska de åka till Orlando och bo över en natt. De passar på nu när det ändå ska bli "kallt". Endast 20 grader de närmaste dagarna visar prognoserna.
Kolla så mycket gott! Inte mycket kvar nu efter 4 dagar.....Tack till Marie o Co oxå!
Alma badar, Molly och jag tittar på
 
Tre hockeymatcher har Olle hunnit med i helgen.Två i lördags i Ellenton och en idag i Clearwater. Alla mot samma lag, Atlanta Fire och vinst i alla. Fast jämnt och spännande, 4-2 , 4-1 och 3-2.
 
 
 

Hemmafix

Imorgon får vi besök! Så idag har jag ägnat mig åt tvätt, bäddning och minsann lite bakning :) Såg din kommentar Malin, om att visa är mer priviligerade...haha, oturligt nog, eller turligt kanske?! så hade jag inte drabbats av denna plötsliga baklust just då. Men nu vet i katten vad som hänt. (Britt-Mari: tror hallongrottorna såg finare ut än godare...:) Och Bo, visst ropar vi på dig, vi tycker ni ska komma o hälsa på!
Idag blev det toblerone muffins
Tycker de ser godare ut innan gräddningen
Får bli en kaffe och en muffins straxt, Åsa kommer du?!
Helgen gick i ett rasande tempo. Freddan och Olle var i Detroit på hockeycup, så jag passade på att umgås med min andra familj, Bengtsson-Petterssons. Det blev restaurangbesök på Café Olé på torsdagen, fredag var vi lediga och blev bjudna på middag hemma hos Bengtsson-Petterssons, på lördagen kände jag att det var min tur att bjuda, så då blev det middag här. Ida och Maddy var snälla och hjälpte till. Söndagen tillbringade jag på bryggan och på kvällen såg Ida och jag film och åt rester till middag. Olle och Freddan kom inte hem förräns kl 01:30 så det var trötta killar på måndagsmorgonen. Olles lag gick till B-slutspel och vann den, så de var nöjda.
Nästa cup är i Chicago den 1:a november och den ska jag och Olle åka på, blir kul.
Thanksgiving närmar sig och då kommer äntligen Filip hem! Rikard kommer också, och eventuellt en kompis från Stockholm som pluggar i New York. Längtar. 
 
 
 
 

Halloweenpynt och bak

Idag har jag plockat fram de få Halloweensakerna vi har. Läskigare än så här blir det inte hos oss :)
Har även hunnit med att baka hallongrottor idag! Imponerad av mig själv :) Dessvärre hade jag råkat köpa fullkornsmjöl, så de blev inte riktigt som jag tänkt mig. Hade även tänkt baka muffins och kärleksmums, men då vill jag ha vanligt hederligt mjöl, så det får vänta tills jag handlar nästa gång.
Får ju Sverigebesök nästa vecka, så det kan ju vara kul o kunna bjuda på hembakat.
Manikyr och pedikyr stod också på dagens schema. Nu ska jag däremot inte göra mycket mer idag, mjukisbrallor och bok lockar.....

Tisdagsmys

Denna dagen spenderade jag i vänthallen hos Volvo. Bilen behövde service så 4 timmar och 400 dollar senare fick jag åka hem. Behöver byta 3 av 4 däck oxå, så det tillkommer väl minst 700 dollar till. Nödvändigt ont.
Skjutsade Ida till träningen innan jag själv kom ut ett varv runt sjön, sen var det dags att fixa middag. Imorgon tränar Olle i Forum från 19:45-21:45 och på torsdag flyger han och Fredrik till Detroit på hockeycup hela helgen. Fredag är ledig dag här, så den här gången missar han endast en skoldag, vilket känns bra.
Det blev grillat kött och potatisgratäng och så gjorde jag äppelpaj till efterrätt.
Köpte en smulpajs mix för ett tag sen som jag varit nyfiken på att testa.
Kan inte bli mycket enklare:) Eftersom jag läser Pernilla Wahlgrens blogg så tänkte jag att jag slänger väl på lite vit choklad på toppen oxå. Det blev supergott! Lite lagom knäckigt o sött. Och tillsammans med Häagen-Dazs vaniljglass så kunde det inte bli fel. Mums så gott!
Innan gräddning. Min fina pajform som jag fått av Karin.
Färdigt!
Nu är vi proppmätta och redo för sängen. Ska kolla på Svenska Hollywood fruar, mer lockande än debatten Obama- Romney som visas på alla kanaler ikväll.
 

Härliga helg

Inledde denna helgen med en lunch på Cantina Laredo i Wiregrass. Vi blev ett gäng på 8 stycken. Nu kan man sitta ute och njuta av det härliga vädret, luftfuktigheten är ett minne blott:)
På kvällen blev jag bjuden på middag hos Åsa & Co, en toppendag!
Fredrik som varit på mässa i Atlanta hela veckan, kom hem på lördagförmiddagen. På kvällen hade Olle träning i Clearwater 18,30, så jag o Freddan passade på att käka middag under tiden. Lite mysigare än att stå o frysa i en ishall.
Med oss hem fick vi 3 extra killar som ville sova över, Ty, Joe och Peter.
Ida, Maddy, Oscar och Mackan o hans polare åkte till Busch Gardens och gick på Howl o´Scream.
Idag söndag har vi inte haft några måsten, så skönt! Puttrat runt med båten lite, solat och haft en härlig dag.
Skjutsade Olle o hans kompisar till roller hockeyrinken, sen ville de ta ett dopp i sjön o poolen.
Ett, två ,  tre!
Nu har killarna precis åkt hem. Ida o Maddy är ute på sjön o åker ring och wakeboard med killarna. Ikväll blir det middag på Kobé ihop med Tobbe o gänget, sen är det dags att ladda för en ny vecka igen.
 
 

Skola, läxor och träningar

Den här helgen försvann i ett nafs och nu närmar sig nästa med stormsteg....Fredrik kom hem på fredageftermiddagen, så vi åkte till Grillsmith på kvällen och käkade middag. Olle var med, men Ida och Maddy åkte till Wharton för att se fotboll. Dessvärre blev matchen inställd för det blev oväder, så vi plockade upp dem på vägen hem från restaurangen. Hela gänget åkte hem till Åsa som precis kommit hem från Spanien. Mackan har 2 kompisar på besök från Sverige, så de tog med sig Oscar, Olle, Ida och Maddy och åkte iväg på nattbio.
Hade jag åkt hade jag nog somnat, för jag var uppe kl 04,30 för att köra Ida och Maddy på träning som började kl 05,00 på morgonen! Det blev en lång fredag:)
Här sitter jag i bilen på parkeringen vid skolan och väntar på tjejerna som springer. Som sagt kl 05 på morgonen...!
Lördag och söndag bestod av hockey. Vi var i Clearwater på lördagen och Ellenton och Forum på söndagen. Även denna helg fick vi nattgäster och nu var det Philip och hans mamma Titti som följde med oss hem. De bor i Miami och Titti är från Ö-vik från början men har bott här större delen av sitt liv, kul med en svensk till i laget:) De åker till Sverige på somrarna så Philip pratar bra svenska och tycker det är toppen att kunna öva lite med Olle.
Träningsmatch i Forum mot Orlando Knights.
Ida och Maddy hängde med Oscar, Mackan, Linus, Oscar både lördag och söndag. De var ute på sjön och åkte wakeboard o ring o badade bland alligatorerna......
Igår var Olle och jag i Forum igen, på träning. Nu när det är NHL-lockout och isen är ledig så har vi lyckats få extra träningstider där. Det kan behövas då det är dags för två stora turneringar. Först ut är Warrior, Detroit nästa helg, sen Bauer, Chicago den 1 november. Till Chicago ska jag åka med Olle, ska bli kul!
Filip har det bra uppe i Maine. Hans dator har gått sönder så nu har vi inte kunnat skypa på ett tag. Deras säsong har ej börjat ännu, men de spelar med ett annat lag så länge, så de håller i gång.
Nu är det dags för lunch här, sen kanske det kan bli en stund på bryggan. Vädret är toppen, ca 30 grader och sol, och nu börjar luftfuktigheten försvinna så det blir skönare o skönare.
 
 

Kanelbullens dag

Idag blev det bullbak! Gjorde hälften med mandelmassa i och hälften på vanligt sätt. Bakade med torrjäst, och det går ju bra, men degen/bullarna jäser inget vidare.
Färdiggräddade!
De med mandelmassa i sig fick strösocker på toppen, och de vanliga pärlsocker
Som tur var provade jag båda sorterna innan jag stack iväg till posten, och för att hämta hem Ida och Maddy från skolan. För gissa vem som passade på att storfika medans jag var borta?! MOLLY!!!!!
Hon åt upp över 20 bullar! Alla de med mandelmassa i. Tanken slog mig redan innan jag kom hem, så lite beredd var jag, fast ändå inte.....Hade lämnat bullarna att svalna under handduk på köksbänken. JÄKLA HUND! Hittade bullpapper lite överallt i huset.....
Jaha minsann, här har hon oxå fikat....
Nu återstår att se om hon blir sjuk. Har googlat lite för att se om mandelmassa är farligt för hundar. Tur att jag inte gjorde med nutella i som jag först tänkte, för choklad kan ju vara livsfarligt för dem.
Får se om jag orkar baka nya imorgon, eller om det dröjer tills nästa år:)

Tur i oturen

Idag är det regn och åska. Solen har tittat fram lite då o då, men just nu har ovädret tagit fart igen. Jag får skylla på regnet med anledning av vad som hände mig tidigare idag. Åkte till posten direkt efter Zumban för att skicka vidare Maries uggs som äntligen kommit. (Upptäckte där och då att det var ett paket av två som kommit, så jag måste dit igen när nästa par skor kommer) Allafall, jag parkerar och springer in för o slippa bli dyngsur, vilket jag iochförsig redan var efter ett svettigt Zumba pass, men men. Det blir min tur när en man plötsligt kommer inrusandes och frågar vem som kör en svart Volvo?! Hmmm det är ju jag. Då visar det sig att min bil, rullat över till bilarna som står parkerade på andra sidan och kraschat rakt in i en stor svart truck. Ny och fin. Hjälp vad mitt hjärta slog, och vad dum jag kände mig. Jag hade glömt att lägga i p-växeln!? Förvirrad eller?! TACKOLOV, blev ingen skadad, trucken fick inte heller några skador på sig, bara min bil som tappade lite färg.....
Fy vilken grej!
Känns allafall SÅ skönt att det gick så bra som det gick. Herregud som det kunde ha blivit.....
Utanför mitt köksfönster just nu
Såg att det är kanelbullens dag imorgon. Blev faktiskt sugen på att baka, så det får det bli i eftermiddag eller imorgon, var väldigt längesen.
 

RSS 2.0