Födelsedagsmiddag och Valborgsfirande

Här är det söndagmorgon och jag har precis ätit frukost och sitter med datorn i soffan och har det bra. Olle och Freddan blev upphämtade redan 05:45 av Gordie och Adam, idag är det 2 matcher i Fort Myers (2h bort).
I torsdags fortsatte vi att fira min födelsedag! Vi åkte till International Plaza hela familjen inklusive Oscar. Jag och Ida hann att springa in på H&M en snabbis och där fyndade Ida 3 par ballerinaskor. Hon har även letat efter en ny väska och det hittade vi på ALDO. Ida är den mest effektiva shopperskan jag känner. Hon hittar och hon köper, inga funderingar eller tveksamheter :) Sedan mötte vi upp killarna som redan intagit bordet på The Capital Grille. Första gången för oss där och det var kanon. Jag åt tonfisk, killarna kött, och Ida kycklingsallad.
Fredagskvällen var lugn och skön. Vi gjorde egen pizza och kollade film, var i säng redan 22.00, inga nattsuddare precis. Men så skönt och komma upp tidigt på lördagen och vara pigg o fräsch.
Igår hade nämligen Svenska Klubben ordnat med Valborgsfirande ute i Fort de Soto Beach. Fredrik tycker det är sisådär med dessa tillställningar, men jag lyckades övertala honom att åka, och vi hade en superhärlig dag! Däremot blev det inte mycket till Valborgsfirande för vår del. Vi parkerade oss på stranden tillsammans med Mia, Olof och Alva och där blev vi kvar. Men det gjorde resten av svenskgänget oxå tillslut, trevligt!
På väg ut......
Framme!
Dessa "shelter" kan man hyra, och det finns grillar och bord och skugga. Här finns även en hundstrand, vi måste ta med Molly hit.
Här hade vi det bra:)
Badvakt som övervakar....
Barnen hittade denna stora krabba
Se upp för raccooner.....Finns mycket mat i allas picnic korgar som är intressant.....
Hit åker vi snart igen om jag får bestämma, och det får jag ju:)
Vattnet var helt gudomligt! JAG badade flera gånger. Vi såg även ett stort stim med rockor som simmade längs kanten, och Olof såg en haj, som nog snarare var en delfin :)
 

Min födelsedag

Strax före kl 06,00 blev jag väckt imorse av sång och paket! Det hade jag faktiskt inte räknat med, så det var mysigt. Hade fått ett grattissms av Filip 00.01 såg jag på telefonen:) Molly blev helt tokig i sängen, hon trodde nog de sjöng för henne så glad som hon blev!
Fick dessa fina saker av familjen ♥
Armband
En ny plattång vilket var välbehövligt
Patricia hade varit så omtänksam och gullig och skickat paket till mig. Jag fick det för ett tag sen och har haft det liggandes i skåpet i väntan på denna dag. En superfin ring från Edblads! Och helt rätt storlek oxå, fantastiskt, tusen tack! Förra året fick jag örhängen som matchar perfekt.
Efter att jag skjutsat Ida och Oscar till skolan och ätit frukost, var jag redo för dagens Zumba pass, som dessvärre blev inställt. Så istället fick det bli ett varv runt sjön.
Fick sällskap av Toja som ringde på Viber:)
När jag kom hem blev det skype för hela slanten. Först ut, Mamma, Pappa, Marie, Hugo, Rebecca och Alexandra. Jag fick trisslotter som de hjälpte mig att skrapa, tyvärr ingen vinst.
Sen skypade jag med Farmor o Farfar, Martina och sist men inte minst Tommy och Rasmus. Malin & Co ringde senare, men då hade jag hunnit iväg på manikyr/pedikyr.
Chattade med Jenny som satt i sin bil utanför Globen och väntade på Hanna och hennes kompis som var på Justin Bieber.
Har fått så många grattishälsningar på Facebook, man blir ju löjligt glad! Kul o fylla år!
Nu ikväll är Freddan med Olle på hockeyträning. Jag och Ida åt middag tillsammans, innan hon stack iväg på sångträning. Jag gjorde oxfilé med massa grönsaker och god sås, supergott. Det får killarna värma när de kommer hem. Desserten ska vi vänta med och äta tillsammans senare ikväll. Jag har gjort en jordgubbscheesecake med mandelcrunch och bär, och även ett fat med chokladdoppade jordgubbar.
Imorgon ska vi fira lite till, då blir det restaurangbesök. En mycket bra födelsedag som inte är slut riktigt än...
Tusen tack ännu en gång för alla grattishälsningar!
 
 

Sångarbröderna

Så heter manskören i Boxholm där Pappa är med. I lördags hade de premiär på sin variant av Ladies Night-Kärringkvälla, som det blir på östgötska. Slutsålt och succé! De har ytterligare 4(?) föreställningar kvar att göra och alla är slutsålda. Varken Mamma, Marie el Malin hann med att köpa biljetter, så de hoppas nog på extraföreställning:)
Bild ur Corren, och där kan man läsa mer och se fler bilder. Pappa i bar överkropp, precis bakom frontsångaren :)
Kul!

Familjemyshelg

Freddan är hemma! Lite försenad så landade han tillslut i fredagskväll. På lördagen sov vi ut, gick med Molly runt sjön och sen åkte vi till International Plaza allesammans. Olle och Ida var de som fyndade och sen åkte vi hem och fixade middag. Ida och jag har blivit riktigt flitiga i köket och det är extra kul att hon vill hjälpa till och tycker det är kul. Vi såg på Sune i Grekland, toppen med swefilmer och apple tv! Den var väl sisådär tyckte vi, så efter den såg vi på Sunes Sommar, bättre. En riktig familjedag, vilket inte var igår, men självklart så saknade vi Filip.
Imorse åkte Freddan och Olle iväg på träning och träningsmatch i Ellenton. Ida och jag tog Molly runt sjön.
Rosa fina blommor längs vägen :)
Jag och Freddan äter lchf nu, så jag passade på att baka bröd när vi kom hem. Det blev både kesobröd och solrosbröd. Så smidigt att baka och jättegott.
Senare på eftermiddagen skulle vi sätta oss en stund på bryggan, och se vem som låg i rabatten och solade sig.....hualiga.....helt ofarlig trädgårds orm, men äckligt....!
Ikväll blev det fyllda lövbiffar med sparris, champinjoner och sallad till middag, pommes till barnen.
Nu ska vi avsluta denna söndag med ytterligare en film, (vi har redan sett 2) Johan Falk-Kodnamn Lisa.
 
 
 
 

En uppdatering om just ingenting

Här händer det inte mycket om dagarna för tillfället. Skjutsar barnen till skolan, äter frukost, åker och tränar, sen latar vi oss resten av dan, jag och Molly. Tills barnen kommer hem och då är det skjuts till träningar eller bara laga middag. Härligt! En skype kan det bli oxå såklart. Idag skypade jag med Marie, Mamma, Pappa och Lotta, igår Farmor o Farfar och Martina. Har sagt det förut, men tackolov för skype, vilken uppfinning!
Kolla in Mollys sköna stil!
Trött hund
Favorit ställning:)
Det kan bli en stund på bryggan....
Ett litet mellanmål
Just ja, idag ringde Freddan och meddelade att han kommer hem redan imorgon! Glada nyheter, skönt att få hem honom till helgen ♥
Mina blommor håller sig fina, förutom tulpanerna, men det visste jag ju förstås. Nä, imorgon blir det att köpa rosor istället, de håller sig fina i flera veckor, gillas bättre!
De var fina i 2 dagar.....typ......
 
 

Tisdagkväll

Vi har ljuvliga dagar här just nu. Väldigt varmt, över 30 grader och luftfuktigheten blir mer och mer påtaglig. Kvällarna är bäst, ligga i soffan ute på terrassen och läsa bok eller se på tv, hur skönt som helst. Även sena eftermiddagen, när solen står lite lägre.
Just nu sitter jag ute och kollar på Molanders på Svt Play. Hade helt glömt bort den serien, jag såg första avsnittet samma dag Farmor o Farfar kom till oss, sen har det inte hunnits med riktigt. Tack Toja för påminnelsen :) Ska påbörja avsnitt 5 strax.
Olle tittar på Lightning och Ida tittar säkert på Pretty Little Liars som hon är helt såld på. Tror hon börjat om på säsong 1 igen......Freddan är i Tyskland som sagt, kommer hem först på söndag. Tur att dagarna går snabbt.
Igår var Ida och jag på Publix en sväng och handlade, hon övningskörde. Köpte hem de här fina blommorna.
Vill att de ska hålla sig så här fina länge!
Idag har Sandy varit här igen och lekt med Molly. De gillar också att slappa i soffan ute på terrassen.
Nu har jag tänt ljus och ska fortsätta se Molanders, gokväll!
 
 
 
 

Varför?

Nu har det hänt igen. Vad är det som händer i denna värld? Nyheterna rullar på tv:n, men jag orkar inte ta in. Känner mig illamående och jävligt förbannad.
Maktlöshet. Oskyldiga personer som skadas, dör. En pojke på 8 år.
Kommer vi få veta vem som ligger bakom detta, och varför? Hoppas det. Även om man aldrig kommer förstå.

Hockey premiär

Imorse ringde klockan 05.00! Första matchen för Olle i nya laget och vårsäsongen är nu påbörjad. Numera spelar han i Flames, som tränar i Ellenton, och han har fått de tränarna som Filip hade när han spelade i Tampa Bay Lightning. De är helt suveräna och en annan fördel är att ingen av dem har egen son i laget. De är flera killar från förra laget som är med, så det är inte helt nytt. Hursomhelst så spelades premiärmatchen kl 07.00 i Clearwater, därav denna tidiga morgon. Olle och Drew, som sov över, förberedde bagarna kvällen innan och jag fixade frukost som de fick käka i bilen. Första matchen spelades mot Jr Lightning och det blev vinst 4-2, Olle gjorde sista målet. Match nummer 2 gick inte lika bra. Storstryk med 10-2 mot Orlando Knights. Killarna i det laget var av Filip-storlek och något äldre...
Nytt nummer oxå, nu är det 22 som gäller
Även Filip har varit iväg och spelat hockey. Han och Rikard har spelat med Team New England och de var i Pittsburg på turnering. De kom till semifinal, där det blev förlust med 2-1.
Ingen sovmorgon fick jag i lördagsmorse heller. Skjutsade Freddan till flygplatsen, nu ska han vara i Tyskland en vecka på mässa.
Igårkväll var det fest hos grannen på en annan del av vår gata. De hade slagit på stort med livemusik och massa mat o dryck. Jag knallade över en stund för mingel och mat, men var hemma redan 20.30.
Trubaduren
Kul med fest där det är blandade åldrar. Mor- och farföräldrar, barn, ungdomar, grannar och vänner!
Debbie, Mia, Miriam, Olof och Buster
Så det blev en lugn och skön helg. Söndageftermiddag har Molly och jag tillbringat i soffan, och nu är det dags för sängen. Ute blev det helt plötsligt värsta ovädret, det blåser rejält och regnar.
Godnatt från oss.
 

Rena rama julafton!

Alltid lika kul o få paket! Gulliga Yoona hade skickat massa godsaker från Japan till oss, ska bli spännande att prova allt detta.
Fullproppat!
Uppackat på köksbänken för inspektion:)
Nu ska vi se......tror jag tar och gör lite nudlar till lunch....hmmmm???
Rissnacks
Godis
Filip och Yoona när de var här hemma i mars på springbreak
Idag har Sandy varit här och lekt med Molly hela dagen. De är så söta ihop. Här tar de en liten paus från busandet.
Sandy har åkt hem och jag ska försöka resa mig ur soffan och stänga ner datorn och ta med mig Molly på en promenad runt sjön. Jag känner mig lika trött som Molly ser ut, så en promenad borde pigga upp oss.
 
 

Slappardag

Tiden går fort när man har roligt och även den här helgen försvann i ett nafs! I fredags kom fam Spångberg och det blev en mycket trevlig och sen kväll. Lördagen började vi med att gå ett varv runt sjön, sen blev det en tur med båten. Jättehärligt väder hela helgen som tur var.  Ida och Fanny var shoppingsugna, så vi åkte till Wiregrass för en sen lunch/tidig middag och en sväng i några av affärerna. Kvällen tillbringade vi i soffan där vi hejade på Lightning som tyvärr förlorade.
Söndagmorgon hade Olle tidig träning i Ellenton, så Olle och Fredrik åkte iväg tidigare, och vi andra anslöt lite senare. Eftersom Spångbergs är en hockeyintresserad familj, så blev det en rundvisning i ishallen innan vi tog oss an shoppingen på outleten. Behöver jag säga att det fyndades en hel del:)
Eftersom man blir väldigt trött av att shoppa så valde vi att grilla hemma istället för att gå ut och käka. Och så var det ju Lightning match på tv:n. (Förlust igen)
Imorse efter frukost fick vi vinka hejdå och huset blev tomt och tyst igen. Men vi ses i sommar igen!
Molly och jag har varit hemma hela dagen och haft en riktig slappardag.
 

Hooters, hockey och Hej då.....

Imorse var det dags för Farmor och Farfar att packa väskorna och åka hem till Sverige igen. Tiden har gått så fort! Vi har blivit så bortskämda med Farfar som fixat en massa här hemma, tagit hand om Molly, och Farmor som bakat och lagat mat. Alltid lika mysigt att ha er här! ♥
Det blev ju lite otur i början med sjukdomar, men vi har trots allt hunnit med en hel del.
Igår mötte jag och Farmor upp ett gäng tjejer för lunch i Wiregrass. Efter det gick vi till nagelstället som ligger där och lyxade oss med både manikyr och pedikyr.
Farmor passade på att shoppa det sista, det gäller att fylla resväskorna till bredden:)
På kvällen hade Olle hockeyträning, Ida gitarr och sånglektion så det blev middag från Mc Donald´s, smidigt och gott.
I tisdagseftermiddag mötte vi upp fam Spångberg för och gå på hockey. Vi hann med att käka middag på Hooter´s innan matchen. Farmor och Farfar stannade hemma med Molly och såg matchen på tv:n.
Hela gänget!
Det var Lightning mot Panthers och vi fick valuta för pengarna då det blev både förlängning och straffar. Tyvärr förlorade Lightning, men det berodde på den svenska målvakten i Panthers lag som var riktigt bra!
Fler svenskar på plats
Imorgon kommer Spångbergs hit och stannar över helgen!
Idag är det grått och regnigt ute, så det får bli en innedag med tvätt och annat. Hoppas nu att Farmor och Farfar får en bra resa hem och att väskorna inte försvinner i Chicago den här gången......
 
 

Vi hade en Glad Påsk

Påsken är förbi och över för oss, här är det en helt vanlig måndag idag. Påskafton firade vi hemma hos Tobbe och Åsa, vi blev ett gäng på 13 personer. Vi dukade upp en rejäl påskbuffé med ägghalvor, sill, lax, omelett, paj, jansson, köttbullar, prinskorvar, påskbakelse, key lime paj, påskmust, snaps, öl, vin och massa godis såklart! Supertrevligt och gott.
Påskdagen tillbringade vi på stranden, Redington Beach. Farmor och Farfar stannade kvar när vi åkte hem framåt eftermiddagen.
Så här cool och glad blir man på stranden :)
Både Farmor och Farfar badade i havet, ynka 18 grader....brrrrrr
Nu hoppas vi att de får ytterligare 2 dagar med sol och bad, innan de kommer hem till oss igen.
Mer Sverigebesök har vi fått och får vi! Igår när vi var på stranden så anslöt Fredrik. Han har jobbat på Pullman i Smedjebacken, men jobbar nu på nytt ställe och har varit här på mässa. Han hängde med oss hem på middag och stannade en natt, kul!
Nu har även fam Spångberg landat! De bor på stranden tills på fredag, sen kommer de till oss. Men redan imorgon ska vi träffas, det blir middag och hockeymatch Lightning mot Panthers, superkul!
 

RSS 2.0