Pride Parad

Imorse var det dags för den årliga paraden på Olles skola. Man ska klä ut sig till en bok karaktär, och så är det uppvisning för föräldrar och syskon. Patricia och jag var där och spande in Olle och Antonia.


Antonia var princessa i fin guldklänning

Olle var Svampbob Fyrkant


Ägg o bacon;) Fick bara bild på baconet, men ägget går bredvid


Nu sitter jag o Molly ute och njuter av det underbara vädret!


Ha en underbar helg! Här blir det halloween fest både lördag och söndag.

Onsdag

Idag efter Zumba passet blev det en tur till IKEA. Kändes som det var längesen jag var där, så det var kul. Jag följde med Patricia och Antonia och vi började självklart med att äta. Jag skulle inte köpa så mycket, men fick med lite småsaker hem. Däremot lyckades jag hålla mig undan godiset den här gången, köpte endast en påse bilar som jag åt upp på vägen hem. Nästa vecka ska jag, Patricia och Åsa ha en liten kräftskiva hos mig, så vi köpte västerbottenost så vi kan göra paj, tunnbröd o lax till snittar, och så dajmtårta till efterätt. Kräftorna är inhandlade sen tidigare. Om alla tackar ja så blir vi 12 tjejer, ska bli kul!

Halloween närmar sig.....

Och på lördag är vi bjudna på party, så idag har jag och Patricia varit ute och letat dräkter. Vi hade en idé om att klä ut oss till ABBA, och till oss tjejer var det inga större problem o hitta bra kläder, värre till killarna. Vi bestämde oss för att det får bli nästa års grej;) Det blev för stressigt att hinna hitta bra grejer till det. Så istället blev det följande: jag ska vara en champagne flaska, Freddan gangster, Tommy en 100-dollars sedel och Patricia en 20-tals tjej. Bilder kommer på söndag tidigast, håll utkik;)

Kim, Shiraz, Marilyn, Åsa, Patricia och jag lunchade på Maggies Tea room som ligger precis utanför Cory Lake idag, trevligt hade vi!

Ny vecka

Har det varit helg? Vi har åkt bil och tittat på hockey. Vilken resa vi hade till Palm Beach i fredags. Freddan var försenad från Los Angeles och kom hem strax efter 18. Fick packa om snabbt och sen drog vi. En resa som skulle ta ca 3,5 timme slutade med 7 timmar! Klockan 01,30 var vi framme och checkade in på hotellet......Det var en otäck olycka som gjorde att vägen stängdes av i över 2h, men vi kändes oss lyckligt lottade över att vi inte var inblandade i den.
Olles lag förlorade båda sina matcher, 1-2 och 2-3, så det var jämnt och spännande. Filips lag vann båda sina matcher 4-1 och 2-0. Sista matchen slutade vid 20,30 och Fredrik stackarn fick köra hem ett gäng som sov som stockar hela vägen, klockan 01,00 var vi hemma.
Ida och Molly sov hos Alicia och Molly tappade sin första tand! Hon växer så det knakar....
Igår blev det en riktigt fixardag här hemma, fick massor gjort! Vi bokade även en resa till New York! Vi åker i slutet av november och möter upp fam Olson (Skarpäng) där. Karin som fyller 50 år ska firas, kul! Ida och Fille följer med, men Olle stannar hemma och spelar hockey. Shopping och restaurangbesök lockade inte honom, och "flygvärdinnan" har han ju redan sett;) Han kallade Frihetsgudinnan för flygvärdinnan när vi var där 2008, sötisen.

Bilder från en studieresa jag var på för många år sen, när vi flög helikopter över New York, häftigt!



Palm Beach

Det är fredag eftermiddag och nu väntar vi på att Freddan ska komma hem från Los Angeles. Så fort han kommer hem måste han packa om, vi ska åka ner till Palm Beach. Ida och Molly ska stanna hemma, de ska bo hos Alicia inatt. Imorgon har Olle 2 matcher och Filips lag spelar i Coral Springs och Pembroke Pines som ligger ytterligare nån timme söderut från Palm Beach. En dag fylld med hockey för oss med andra ord.
Idag tog jag Molly till veterinären för jag tyckte att jag såg en vit liten mask i bajjet imorse. Hon är satt på avmaskning och jag blev 90 dollar fattigare.....
För nästan lika många dollar fick jag den här fina Odd Molly blusen levererad idag;) Köpte den på ebay.


Svårt o få rätt färg på bild, men den är mörkröd.

Idag fyller Elin 14 år, GRATTISKRAM från oss! Det blir kalas i december när vi ses.....



Härliga höst!

Vädret är helt underbart just nu. Inte en droppe regn på flera veckor (lite synd för det behövs), sol och blå himmel, runt 30 grader dagtid och svalt och behagligt på kvällar och morgnar.
Idag blev det en sväng till Wiregrass med Åsa.
Lunch på Prime bar, de hade en meny som tilltalade oss;)



Halloween pyntandet har påbörjats lite här i Cory Lake. Vi har i stort sett ingenting, förutom dessa saker och ett spöke som låter......
Det här är lampor


Mer än så här blir det nog inte hos oss. Däremot måste vi komma på nåt att klä ut oss till, för den 30:e är vi bjudna på Halloween party, kul!




Tisdag förmiddag

Förra veckan fick Ida hem sina skolfoton, och de blev så himla fina!



Filip och Olle har oxå tagit, men de har inte kommit än.
Imorse gick jag runt sjön tillsammans med Kim och Marilyn, Patricia kände sig sjuk. Nu sitter jag vid datorn med dagens andra kopp kaffe, och ska kolla på senaste avsnittet av New York-fruarna. En lugn och skön tisdag hemma.

Så var det måndag igen!

Sitter vid frukostbordet och alla barnen är iväg i skolan. Olle klagade över magont imorse, men kom iväg tillslut, hoppas han fixar skoldagen. Patricia kommer och hämtar mig snart, vi ska iväg på Zumba pass.

I lördags blev det en sväng med båten tillsammans med Tommy o Patricia. Fredrik är inte jätteglad över båten, då den krånglar mest hela tiden.....Så nu ska den säljas tydligen;) På kvällen var hela vår familj tillsammans med Nybergs, Nordbergs, Engströms hemma hos Tobbe o Åsa. Det blev pingisturnering, pizza, öl, vin (på tok för mycket), och tårta som Ida och Alicia bakat. En mycket trevlig och rolig kväll!


Först spelade tjejerna mot tjejerna, killarna mot killarna och så möttes bästa tjej mot bästa kille. JAG hamnade i final mot Oscar, men där hade jag inte en chans.....Efter det blev det ett par omgångar rundpingis, kul!



Igår åkte Freddan till Los Angeles, han är borta hela veckan. Kommer hem på fredag och då ska vi packa oss iväg till Palm Beach. Hockey helg stundar......

Lördag och långfrulle

Har precis skypat med farmor o farfar som redan är hemma i Boxholm igen. Resan hade gått bra, trots 2h försening från New York.

Torsdagkväll blev det middag på Maccaroni Grill tillsammans med Tobbe, Åsa och Oscar. Vet inte vad som hänt  sen vi var där senast, men ingenting funkade riktigt bra. Först var pizzan slut som Olle och Oscar ville ha. Sen fortsatte det med att kött var slut, sparris var slut (fast det hade ingen ens beställt?) Rörigt och inte alls så bra som det brukar vara. Hoppas vi hade otur just den kvällen, för Maccaroni är ju en favorit......




Igår (fredagkväll) var Filip iväg på Sweet 16-party hos en tjej. Ida sov hos Alicia och Olle hade Gehrig här. Det blev tacos till middag och sen somnade jag gott i soffan till en film.

Nu ska Freddan börja tvätta båten, vi har nämligen en helt obokad lördag! Ingen hockey, ingen som ska skjutsas nånstans (än så länge allafall), utan vi kan göra precis vad vi vill, härligt!

Har även hunnit med en skype med fam Wennerberg;)




Torsdag den 14:e oktober

Idag fyller Toja 40 år, HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA HURRAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
Ringde och skulle gratta henne, men det var nära att ingen svarade för de trodde jag var en försäljare. Men eftersom jag var lika ihärdig som en försäljare skulle ha varit, och ringde igen så svarade de tillslut;)

Här kommer en tårta till dig Toja! Farmor o Ida bakade den här igår, supergod!

En marängtårta med rice krispies och dajm på toppen. Och den här gången blev det USA dajm, den heter SKOR och smakar faktiskt lika gott.

Igårkväll tog vi båten över till fam Nyberg och fick prova deras öltapp som de har inbyggd i deras utekök. Riktigt läckert!





Imorgon är det dags för Farmor o Farfar att åka hem igen. Två veckor har gått i raketfart! Som tur är så kommer de snart tillbaka igen......



Onsdag morgon

Dagarna går alldeles för fort, och när kvällen kommer är jag alldeles för trött för att skriva nåt här. Igår var Farmor och jag och shoppade hela dan. Det blev en hel del fynd för farmor, själv köpte jag ingenting. Åsa mötte upp oss vid Wiregrass, så vi käkade lunch tillsammans på Cosí.
När barnen kommit hem från skolan och gjort alla sina läxor åkte vi till Bonefish Grill. För en gångs skull kunde alla följa med, det händer inte ofta;)
Filip kom hem från Boston med guldmedalj, så han var mer än nöjd! Det som var mindre kul var att Freddans rakgele hade exploderat i Filles väska.......

Måndag

Har precis kommit hem från mitt tionde Zumba pass! Dags att köpa nytt klippkort;) Helgen kom och gick, det har varit full fart här. I lördags efter Olles match (som de vann med 5-0) åkte vi som sagt till stranden och mötte upp farmor o farfar. Vi fick en helt underbar dag där.
Sol och klarblå himmel



Lika som bär?;)

Efter ett par timmar på stranden var vi tillbaka i ishallen igen, för dagens andra match som de oxå vann. Söndag förmiddag spelade de final och vann den oxå! Farmor o farfar var med o kollade.
Guldlaget

Nöjd Olle


Söndageftermiddag åkte Olle iväg på kalas, vi andra var hemma och Ida och farmor bakade
Drömrulltårta och glass som vi åt till efterrätt, mums!

Ida spexar som vanligt;) självlysande tänder?


För Filip går det oxå bra i Boston. De spelar just nu final, så vi håller tummarna här. Ikväll kommer de hem, äntligen!


Helg=hockey

Sitter i ishallen och väntar på att lördagens första match ska börja för Olle. Ingen sovmorgon i morse inte, 6,30 ringde klockan precis som vanligt....
Igårkväll spelade de första matchen i den här turneringen; Columbus Day Tournament, och vann mot Toros från Miami med hela 10-1. Nu väntar Wolverines (Charleston).
Filip och Freddan är i Boston och första matchen de spelade igår vann de med 4-0.
Efter den här matchen åker Olle och jag ut till Clearwater Beach och möter upp Farmor & Farfar. Vi hinner stanna en stund och sola o bada innan det är dags för match ikväll igen.........

Stranden

Idag skjutsade vi ut Farmor & Farfar till Clearwater Beach. Klarblå himmel och strålande sol, men blåsigt! Freddan och jag passade på att bättra på brännan så vi stannade ett par timmar innan vi åkte hemåt igen. Molly fick vara hemma hos Tobbe och Åsa, och hon skötte sig bra;)



Tog ett par kort genom bilfönstret på väg hem...


Tisdag

Idag har Fredrik varit ledig och spenderat dagen hemma med farmor&farfar och mig. Det blev en båttur runt Cory Lake och ikväll var vi riktigt rödbrända och fina;) Vi tog med oss farmor & farfar till en av alla favoritrestauranger; Wasabi. Där äter man alltid gott och alldeles för mycket..... Filip hade hockeyträning så han kunde tyvärr inte följa med. Imorgon ska vi skjutsa farmor & farfar till stranden, Clearwater Beach, där de ska bo på Hilton i 3 nätter. Förhoppningsvis kan jag o Freddan stanna ett par timmar på stranden innan vi åker hemåt igen.


Lucia förberedelse....

Igår eftermiddag åkte Åsa, Oscar, Patricia, Alicia, Ida och jag iväg för att vara med och planera årets Luciafirande som Svenska Klubben ordnar. Vi var hemma hos en svensk familj som bor i Westchase som ligger ca 45min härifrån. Vi bjöds på helt fantastiskt goda smörgåstårtor och en massa kakor och fikabröd.
Vi träffade nya svenskar som precis flyttat hit.

Alicia röstades fram till årets Lucia. (Gabriela och Alicia i soffan)
Shanida (Gabrielas mamma i grön klänning) hade gjort smörgåstårtorna.



På kvällen grillade vi hemma. Fredrik kom hem från Atlanta och var ganska trött efter en hel dags körning, som gick bra förutom att han fick punka precis i början....
Vi avslutade kvällen med en båttur i mörkret. Kul och se husen på kvällen när de är upplysta och fina.


Idag har Farmor varit hos frissan och nu väntar vi på att Ida ska komma hem från skolan. Vi tänkte ha en tjejkväll, så det blir nog en sväng till Wiregrass bl.a

Ingen rast, ingen ro......

Lördagen försvann i ett nafs! Filip spelade 2 matcher i Ellenton varav vi såg den ena. Vinst i båda matcherna, och Filip visade Farmor o Farfar att han oxå kan göra mål;) Givetvis hann vi gå en liten sväng på outleten, och Farmor shoppade loss. På kvällen var det dags för ny hockeymatch. Vi hann hem en snabbis för att sen åka vidare ner till Channelside och St Pete Times Forum. Lightning mötte Florida Panthers och vann med 4-1. Mycket folk, en rolig match och vi hamnade på jumbotronen flera gånger;) Våra platser var egentligen allra högst upp i arenan, men en snubbe vi träffade på när vi var på väg upp gav oss biljetter längst ner istället! Vilken tur!




Idag (söndag) väntar vi hem Fredrik som är på väg hem från Atlanta. I eftermiddag ska jag, Ida, Oscar och Alicia m.fl åka och öva inför årets Lucia......

Farmor & Farfar är här!

Farfar startade med en rejäl amerikansk frukost imorse.


Och ett morgondopp på det...

Vi har solat och badat och bara tagit det lugnt idag. På eftermiddagen kom Tobbe förbi med båten och tog med oss på en tur. Oscar och Olle har invigt ringen....


det blev ett dopp för killarna....


Ikväll blev det middag på Ruby Tuesday. Ida var på bio med kompisar, och Filip var oxå ute på sitt håll.

Nu är vi hemma och sitter ute på terrassen och bara njuter. En helt underbar kväll, sval och skön, 22 grader! Så "kallt" har vi inte haft det på länge.....
Imorgon är det hockey för hela slanten. Filip spelar 2 matcher i Ellenton (mot 2 U18AA lag), och på kvällen ska vi gå och se Lightning spela mot Florida Panthers i St Pete Times Forum.

RSS 2.0