Mellandagar

Vill inte att julen ska vara slut.....! Vi har haft en jättemysig julhelg här hemma. Som vanligt så börjar vår julafton med att fira Filip som fyller år. Han får ha födelsedag fram tills det är dags att äta julmiddag och se Kalle Anka och han är så nöjd med att få öppna paket från morgon till kväll. 
I Julstrumporna låg bl.a fina t-shirts :)
 
Molly fick ett gott ben i sin strumpa



Han blev uppvaktad av både släkt och vänner, och fick otroligt fina presenter. Jag skickar ett TACK, igen, å Filips vägnar! 
Tror vi fick med det mesta på årets julbord, ingen behövde allafall lägga sig hungrig:)
 



Ida hade köpt med sig risgrynsgröt, julsnaps och messmör. Skumtomtar och godis från Farmor o Farfar och Toja o Co och massa choklad från Mormor o Morfar.  
 




Vi öppnade julklappar, spelade spel, åt mer mat, mer godis och avslutade med julklapsspelet. Alltid lika kul och intensivt :)
 





Juldagen var lugn och skön! Vi kollade filmer, badade i bubbelpoolen och åt rester, helt underbart. 

På Annandagen var vi shoppingsugna, så det blev en sväng till International Plaza, och eftersom Ida inte hittade allt hon ville så blev det även en sväng igår, då till Wiregrass. Nu är alla nöjda och glada! 
 
Idag har jag plockat ner granen och nu laddar vi för fullt inför nyår. Filip åker hem till sitt imorgon, då hans hockeyträning drar igång på tisdag. Vi övriga flyger till New York på tisdag! Där ska vi fira in det nya året på Times Square, och förhoppningsvis få se The Ball Drop live! Vi har bokat partybiljetter på Planet Hollywood, så vi får se om vi kan kliva ut innan 12-slaget.....
Tyvärr har inte Filip möjlighet att fira med oss, men vi bilar upp till honom den 3/1. De spelar match både 3:e och 4:e januari och då ska vi vara där och heja. Ska bli så himla kul! 
Tyvärr kan vi ju inte ta med oss lilla Molly, MEN hon kommer ha det toppen här hemma med Vendela som lovat att ta hand om henne åt oss! 
 
Finaste! 

Vi längtar redan till nästa jul! 
Sist men inte minst måste vi ju tacka för allt fint vi fått!
TACK snälla Lars, Linda, Alva, Arvid och Elsa för jättefina julklappar!
TACK Marika och Arvid för GOD julklapp!
TACK Toja o Co igen:)
TACK Farmor o Farfar 
TACK Mormor o Morfar
TACK Tomten för en toppen JUL!
 



<3 
 

Dan före dan!

Igårkväll kom Filip hem! Jag och Ida mötte upp Filip och Freddan på Friday's där vi käkade middag. Olle hade jag skjutsat till Joey tidigare på dan, så vår riktiga familjereunion blir ikväll.
 
Idag blir det en sväng till Brandon. Där ska vi möta upp Olle och så ska Filip handla sina julklappar, bättre sent än aldrig;)
Sista julmaten ska inhandlas och så även julskinkan som vi alltid köper på Honeybaked Ham.
Ikväll ska Ida och jag baka Filips favorittårta, Farmors tårtan. Ida har redan bakat en massa godsaker :)




Igår kom ett paket på posten ända från Sverige. Huvudsak till Filip, men även en massa godsaker till oss alla. Tusen tack Toja, Mange, Simon.o Sara! 
 
 






Nu ska jag fylla på kaffekoppen och fortsätta titta på Långben, innan det är dags att ta tag i dagen. 
 





Fjärde advent och en dag kvar.......

Tills Filip kommer hem och familjen är fulltalig! ♥
Ida kom hem i fredags och vilken lång och nervös dag det blev. Fick meddelande av både Lars och Ida att hon kommit iväg från Arlanda efter lite krångel. Vi inväntar våra greencard, våra visum har gått ut, så Ida reste hit på ett "Employment authorization card". Alltså varken VISUM i passet el ESTA att visa upp vid incheckningen, så det höll på att ta stopp redan där! Men tillslut löste det sig som sagt. Väl i New York skulle hon ha knappa 2h på sig, att komma igenom tull och immigration osv, vilket brukar ta sin lilla tid. Men som genom ett under så flöt allt på smidigt för en gångs skull, och trots att hon blev förvisad in i ett rum för en extra koll, så lyckades hon springa och hinna med flyget där sista gruppen höll på att gå ombord lagom när Ida var framme. Puh! Vi hade ställt in oss på att hon skulle få ta ett senare flyg, men allteftersom dagen gick, och vi inget hörde från Ida, så började vi tro att hon fixat det!
Den lyckan när Freddan skickar detta sms:et!
 

Här hemma satt jag med fam Fredriksson på skype som fick följa spänningen live :)
 


Igår åkte Fredrik och Olle ner till Palm Beach för 2 seriematcher. Vinst i ena och oavgjort i den andra. Olle storspelade!

Ida och jag stannade hemma hos Molly, men passade även på att åka och fixa några julklappar Ida hade kvar att köpa. Nu är även hon klar!
Lunch i solen på Ruby Tuesday
 

Sen somnade Ida sött i soffan efter en lång första dag här hemma ♥
 

Idag blir det mys och julgodisbak här hemma, och så ska vi se Filips match online.




Glöggmys

I lördags hade vi ett gäng över på glögg och pepparkakor. Jag gjorde även en chili con carne som vi började med att äta. Perfekt bjudrätt när man är många och gott att doppa tortilla chips och/eller färskt bröd. Vi tittade lite på Lucia på svt play så vi kom i stämning.
Olof och Mia hade med en saftig och god saffranskaka och så hade Olof gjort en god ostkräm till pepparkakorna. 



Miriam hade bakat lussebullar och så drack vi spetsad Ikea glögg som blev väldigt populär! 



Lyndon och Kerrie blev introducerade i lite svenska jultraditioner.
 


Igår blev det en sväng till Wiregrass. Vi är ju helt klara med alla julklappar, men Olle skulle träffa ett gäng kompisar där. Jag och Freddan satte oss på Grill Smith och åt en god lunch och njöt i solen :)
Spicy Thai shrimp och Ahi Tuna, favoriter
 




Annars har vi ägnat helgen åt att titta på The Walking Dead. Vi är helt fast i den serien. Jag var skeptisk till en början då det handlar om Zombies.....men det är faktiskt bra!
Nu blir det en sväng till Ikea, igen!
 

Ho Ho Ho!

Hej i julstöket!
Här har vi nedräkning, och inte bara till självaste julafton, nästa vecka kommer Ida hem ♥ Filip kommer den 22:a ♥
I år blir det vi och barnen som firar tillsammans, ska bli så mysigt att ha alla samlade igen.
Julklapparna är inhandlade OCH inslagna! Måste vara rekord, tror inte vi varit klara så här tidigt någonsin, så skönt!

Julstrumporna på plats inkl paket..



Vi har dessutom en 20-åring att fira på självaste julafton och även födelsedagspresenterna är fixade! Kan inte fatta att det gått 20 år........!
 

I lördags var det dags för den årliga båtparaden här i Cory Lake. Man ska julpynta båten och sen åka i samlad trupp runt sjön, för att sedan avsluta med fest i club huset. Vi har faktiskt aldrig deltagit i själva båtparaden, men vi följer de från vår brygga. Olle och Freddan var i Fort Myers på hockey, så Mia och Vendela kom hit och höll mig och Molly sällskap.
Svårt o få till bra bilder.
 




I tisdags blev det Lightning match, tyvärr förlust mot Capitals.
 





Den här veckan bjuder på kyligare väder igen......på nätterna 3-6 grader och de närmaste dagarna ska det ligga på runt 20 grader.
 
Fick ett fint ljus häromdan. Doftar juligt! 



Förra veckan

Filip har varit hemma och åkt tillbaka till sitt igen. Men vi hann med att fixa en hel del praktiska saker!  Vi har inte bemödat oss med att ordna social security nummer tidigare (som behövs om man tex ska jobba), men nu fick vi det gjort. Hans körkort behövde förnyas och det är en process i sig. Hatar att åka till det stället, för det är alltid nåt som strular....dock inte denna gången, så tack för det :)
Eftersom Åsa och Tobbe åkte till Sverige i tisdags och Filip åkte på självaste Thanksgiving, så hade vi kalkonmiddag här på måndagkväll. De passade även på att fira Filips födelsedag lite i förskott. En mysig kväll!
 


På onsdagen var det grått o trist så då passade vi på att gå på bio, vi såg Horrible Bosses 2, jättebra! Vi hann med middag på restaurang innan vi åkte hem och kollade Lightning matchen.
 
Filips flyg gick tidigt på torsdagmorgonen, och senare åkte vi hem till familjen Schiavone på Thanksgiving middag. Det var vi och 2 familjer till. Jösses vad mat! Molly fick oxå följa med och vi hade en supermysig dag/kväll med massa mat, dryck och avslutade med att spela spel.









Black Friday spenderade vi inte med att shoppa. Istället var vi i ishallen då Olle spelade Silver Stick turneringen som äger rum varje år den här tiden. Likaså lördag och söndag, så det blev många vändor fram och tillbaka till Ellenton....
De gick till final och finalen var spännande som tusan! Vi hade förlorat mot Scorpions i gruppspelet med hela 6-0 så nu jäklar skulle det bli revansch! Vi tog ledningen med 1-0, tappade till underläge 1-4, kämpade och kom tillbaka och kvitterade 4-4 och sen följde övertid 5min och slutligen övertid 2min och då fick vi se oss besegrade.... Jättekul och spännande match! Olle var helt slut redan på lördagkvällen, blåslagen och öm i hela kroppen efter tuffa fysiska matcher. Så söndagmorgon var det tungt att komma igång inför finalspelet. Men han kämpade och slet som ett djur och spelade matchen med skadad handled. I måndagsmorse var handleden uppsvullen och blå, men jag lindade den och han gick iväg till skolan. Igår hade vi tid hos husläkaren för en spruta och då tyckte doktorn att vi borde ta och röntga handleden. Så det fick vi gjort igår och nu väntar vi fortfarande på besked. Idag känns det dock bättre så det går åt rätt håll.
Update: inget brutet allt såg bra ut, skönt!
 



Nu längtar och väntar vi på julen! Vi har pyntat färdigt både ute och inne, och även granen är klädd och fin!


Jag köpte hem det mesta vi behöver från Ikea sist jag var där, men en till sväng innan jul ska det bli.
Titta här vilken trevlig nyhet! Plockgodis på Ikea, underbart!!!
 



RSS 2.0