Oväder!

Ikväll skulle Freddan ha kommit hem, men pga oväder blev flyget inställt från New York. Fanns inget att boka om till heller, så nu får han förhoppningsvis flyga hem imorgonbitti istället. Problemet är bara att det inatt ska bli snöoväder i New York, så det är bara att hålla tummarna..... Här har det pratats hela dagen om att värsta stormen ska komma. Redan igår fick Ida och Alicia veta att fotbollsträningen skulle bli inställd, och i em ringde skolan och berättade att alla aktiviteter efter skolan är inställda idag. Som tur är har vi klarat oss bra här, hittills. Värre runt St Petersburg bl.a. Här har det åskat och regnat, men inte värre än vanligt, och nu säger de på nyheterna att det värsta är över för den här gången.

Inflyttningsfest och Gasparilla

Igårkväll var vi hembjudna till fam Nyberg på inflyttningsfest. Ca 60 personer dök upp, och Patricia hade lagat all mat själv! Supergod buffé med bl.a lax, olika sallader, kyckling, fläskfilé, gazpacho, tsatsiki och hur mycket mer som helst. De hade även ordnat en tipspromenad inomhus, på svenskt vis, som jag faktiskt vann;) Smart för då fick man en rundvisning i huset på köpet.
Snodde ett par bilder från Patricias blogg...

Fick en massa positiva kommentarer om min klänning. Den fyndade jag på Ross för 4,49! när Nina var här;)

Petra, jag, Patricia, Åsa och Alecia



Idag lördag har Olle varit med Gehrig och hans familj i downtown på Gasparilla Parade, en årlig pirat fest. Nästa helg är den stora, riktiga Gasparilla, men den är så vild, så de har gjort en särskilt för barnen.


Soligt men kallt och blåsigt idag, typ 13 grader bara.....
Många halsband blev det....

Nu har Olle åkt över till Oscar, jag ser en film, Case 39 med Renee Zellweger. Patricia var snäll och skickade med Ida mat hem från gårdagens party, så jag slapp laga middag ikväll underbart!

Torsdag

Sitter och kollar på American Idol. Jag brukar inte följa det, men det är ju riktigt kul;) Däremot är jag fast i Real Housewives of Beverly Hills och ikväll är det säsongsavslutning. Filip är på hockeyträning, Ida är hos Alicia och gör läxor och Olle har precis kommit hem från sin hockeyträning.

Idag blev det en sväng till Wiregrass med Åsa. Lunch ute i solen, helt underbart! Imorgon ska vi på inflyttningsfest hos Tommy och Patricia, synd att Freddan missar den. Han mådde däremot lite bättre idag;)

Onsdag

Värmen är tillbaka! Idag har vi haft 25 grader och sol, helt underbart. Nu måste jag få tid att sola nån dag, för efter den här vintern är man blek. Petra och jag försökte råda bot idag och besökte solariumet......ja det kanske låter lustigt, men man kan behöva sola solarium även i Florida;) Givetvis så tog vi värstingsängarna, och vi låg i 12 min var, det räckte för att jag skulle bränna skinkorna.......! Jag har även glömt att berätta att när Nina var här så provade vi att spray sola oss. Vi tänkte att vi skulle vara bruna på nyårsafton. Det gick inge vidare kan jag säga.....vi slarvade både med för- och efterarbetet, och det blev inte jättesnyggt;) Men nu har man provat det oxå!
Idag kunde jag äntligen gå på Zumban igen. Jobbigt värre efter 1 veckas uppehåll, men skönt o va igång igen. Annars har dagen gått i ett. Fille o Olle har klippt sig, Olle har tränat hockey och Filip och jag har storhandlat. Fredrik är i Las Vegas och sliter, med ond hals........


Långledigt

Influensan börjar så smått ge med sig, men lite hosta och täppt näsa har jag kvar. Har tillbringat nästan all tid i soffan eller sängen, kollat på alla tv-program man kan tänka sig, både svenska och amerikanska. Nu börjar man bli lite smått rastlös, även om det passar mig ganska bra att ligga i soffan o lata mig. Här har barnen ledigt från skolan måndag och tisdag. Idag hade Filip och hans kompisar tänkt att spendera dagen på Busch Gardens men det regnade bort om man säger så. Vaknade av att regnet vräkte ner och att det åskade imorse, så jag somnade snabbt om, ända tills klockan blev 10,30! Det hör inte till vanligheterna kan jag lova.
Fredrik åkte till Las Vegas i söndags tillsammans med Stefan och Tomas, och Tobbe ska ansluta imorgon. Om en vecka kommer Freddan hem igen och då har han även hunnit med ett stopp i New York.
Nu ska Molly och jag sova. Vi är alldeles ensamma här hemma, då Filip och hans kompisgäng åkte hem till Logan ikväll, Ida är hos Alicia och Olle sover hos Oscar.
Imorgon blir det en sväng till Ellenton tillsammans med Åsa och Petra och kanske även Ida.


Poolen svämmade över av allt regn.......

Sjuk

Igår morse när fam Andersson åkt till flygplatsen, däckade jag i soffan. Började få lite känningar kvällen innan att nåt var på g, och nån slags influensa har jag drabbats av. Lite bättre idag, men hostar och känner mig hängig och öm i kroppen. Fy vad tråkigt det är att vara sjuk.
Pratade med Anderssons i eftermiddags och resan hem gick bra tillslut. De blev försenade från Tampa pga snöoväder i Chicago, och de hann med flyget till Stockholm med nöd och näppe...
Igårkväll checkade nya gäster in här. Tomas från Pullman bor hos oss, och även Stefan (Pullman) och Petra kom igår. Petra kom förbi en sväng förut, kul och träffa henne igen!
Hoppas verkligen att den här flunsan passerar förbi fort nu och att ingen annan blir sjuk.......
Grattis i efterskott Ann!

Hej då....

Tack för underbara veckor, underbara familjen Åkermark!!
Vi har hunnit med mycket...många skratt, spänning med polis besök, shopping (Tommy håller just på att slita sitt hår för att få ihop resväskorna), hockeymatcher m.m. och att bara umgås.
Som vanligt går tiden alldeles för fort & det är nu dax för oss att bege oss hem igen.
Ni är helt fantastiska som öppnar ert hem för besökare!!
Tack igen och hoppas det inte dröjer så länge innan vi ses igen! Håller tummarna för att det ska bli ett sverige besök för er i sommar & att vi får ha er som gäster hemma i Boxholm.......längtar redan!!

Massor med kramar till Er från oss,
Elin, Rasmus, Nina & Tommy

Söndagkväll

Nu var det ett par dagar sen sist.....Tiden går för fort, jag hinner inte med! Fam Andersson har varit här i 2 veckor nu och på tisdag åker de hem.....
I fredags fick barnen skippa skolan, de tillbringade dagen på Busch Gardens istället, och Tommy, Nina och jag var o shoppade. På kvällen var vi hemma hos Tobbe och Åsa, vi spelade pingis och grillade hamburgare och fam Tirronen från Finland kom på besök.
Igår lördag, firade vi Freddan som fyllde 41 år. Han hälsar och tackar så mycket för alla grattishälsningar!
Vi började dagen med hockey och vi fick dela upp oss lite, då både Olle och Filip spelade match, i Brandon och i Ellenton. På kvällen blev det födelsedagsmiddag på Prime bar tillsammans med hela gänget, 17 personer var vi totalt, och Freddan blev firad och var så nöjd.
Idag har vi haft en härlig dag. Tobbe hämtade upp oss för en båttur och sen blev det pingis och pizza hos dom.



Idag är det kusin Rebecca som fyllt hela 18 år! Stort GRATTIS från oss ♥

Just nu

Alla killar kollar på hockey, Lightning mot Washington. Nina och jag sitter vid datorerna, Ida och Elin har precis tagit ett kvällsdopp. Klockan är 20,25.

Idag har Nina och Elin varit en sväng i Ellenton. Tommy och Rasmus har spelat tennis och jag har suttit här hemma med en massa papper som ska fyllas i.

Fille och Rasmus badade innan middagen....

Då gjorde tjejerna läxor och bloggade, innan de tog på sig inlines och körde ett varv runt sjön med Molly.



Idag har vi inte sett till solen alls, det gjorde däremot Elin och Nina i Ellenton, så de skyndade sig hem och trodde de kunde sola lite. Tyvärr......vi hoppas på bättre lycka imorgon.

Nu är julen bortstädad.....

Känns lite tomt faktiskt, men alla här är så snabba med att ta ner julsakerna, så jag gjorde detsamma. Jag stannade alltså hemma och fixade medans fam Andersson åkte iväg och shoppade lite. Började dagen med ett Zumba pass, oj vad det var jobbigt! Men det känns skönt o komma igång så smått igen, det BEHÖVS om man säger så.
I eftermiddags kollade vi på juniorkronorna och vi trodde verkligen att de skulle vinna, men icke.....Nu ligger Freddan och Tommy och kollar på Usa-Canada, Nina och jag funderar på att se en film istället.

Den andra januari

Ännu en lugn och härlig dag här hemma! Vi sov länge, åt frukost länge, sen tog vi fram kortleken och spelade fyrmansvist. Efter två fulla omgångar tog vi med Molly på en promenad runt sjön. Sen blev det nästan stressigt, för vi bestämde oss för att gå på bio. Fille o Rasmus stannade hemma, och alla utom Ida och Elin såg på "Little Fockers", tjejerna såg istället "How do you know". Efter det åkte vi till Wasabi och käkade middag och då var alla samlade igen.



Nu förbereder vi oss för vardagen igen. Skolan börjar för våra barn imorgon, jullovet är slut.........

God Fortsättning!

Då ska man lära sig att det är 2011 nu;) Tycker att tiden går så fort! Igår hade vi nyårsparty här hemma. Vi åt en traditionell nyårsmiddag, med toast Skagen till förrätt, marinerad oxfilé och potatisgratäng till varmrätt, och så marängsviss till efterrätt. Vi hade köpt lite raketer och smällare, trots att det är förbjudet här i Cory Lake, sånt hör ju till på nyår! Dessvärre så har vi ett tjurigt par till grannar, som rapporterar allt och alla, ingen gillar dom! Givetvis så ringer de vakterna och anmäler att vi (barnen) skjuter smällare. Innan dess så skäller de ut oss efter noter, svär och är helt tokiga!  Så vi får en påhälsning av vaktbolaget och en varning, och vi lovar att inte smälla mer......Sen var det visst nån/några som trots det gick ut och avfyrade ett gänge till, och grannarna ringer nu 911. Samma vakt plus en polis kommer nu och ringer på;) De var jättetrevliga och ursäktade sig nästan, tyckte att granntanten verkade psyksjuk.....
Trots detta, så hade vi en jättetrevlig kväll och efter 12-slaget var vi ute igen och avfyrade de sista smällarna;)
Vakten kom förbi en tredje och sista gång, men då var jag o Freddan över hos våra andra, TREVLIGA grannar och skålade med dom.


Vi avslutade med ostbricka och de sista gästerna åkte hem vid 02,30, en lyckad kväll!

Nyårsdagen har varit lugn och skön, och nu har vi precis kommit hem från Lightning matchen. De mötte New York Rangers och vann med 2-1 på övertid.
Alla är supertrötta, så nu blir det sängen. Ida och Elin har bestämt sig för att sova ute inatt, så de har bäddat ner sig i soffan på terrassen. Blir spännnade o se om de sover hela natten där ute....





RSS 2.0