Det börjar bli tomt.....

Då har Filip packat sin bil och påbörjat sin resa norrut. Nu väntar 4 års pluggande på University of Rhode Island, så spännande! Efter två års studieuppehåll, är det dags att sätta sig i skolbänken igen.....lite nervöst tror jag....Självklart ska det spelas hockey oxå! 
Becky flög ner från Boston i fredags, och i lördagsmorse gav de sig iväg. Skönt att slippa köra hela långa vägen själv, plus att de får en liten minisemester på köpet. De stannade i Charleston en natt och nu är siktet inställt på Washington där de ska stanna i 2 nätter. 
Filip och jag for runt i veckan och gjorde diverse inköp, resterande får han köpa själv på plats. Ett besök på Ikea blev det, igen.....
Tvättkorgar, madrasser, bäddset o lite annat smått o gott.
Passade på att packa en del av Olles saker i bilen oxå, vi ska flyga upp den 7:e och kan inte ta med så mycket så det passade ju bra. Bara hoppas att det inte blir inbrott nu.....
 
Killarna har röjt garaget, nu är det i stort sett tomt oxå! Nu ska jag och Fredrik bara köra allt skräp till tippen.
 
Fredrik har varit i Stockholm och jobbat i veckan, han har bott hos Ida :) Ikväll kommer han hem igen.
 
På Ikea passade jag på att köpa biljetter till den årliga kräftskivan, så den ska vi ta med Mamma, Pappa, Kjell och Charina när de är här :) 
 
Den här veckan blir Olles sista här hemma innan han flyttar......Jösses så konstigt, har nog inte riktigt fattat det än, alla barn utflugna! Tur vi har Molly....
Är så glad ändå, att barnen får och kan göra det de vill ♥ 
Ida stormtrivs i sin lägenhet i Stockholm och trivs på Danderyds gymnasium,  Filip är supertaggad på att börja college och fortsätta att spela hockey, likaså Olle som får prova på nåt helt annat både skol- och hockeymässigt! Kommer bli en spännande höst, med resor till både Boston, Rhode Island och förhoppningsvis Sverige ♥♥♥
 


 
 

Underbar helg

Vilken fantastisk helg vi haft! Vilken tur att Åsa och Tobbe tyckte att vi skulle åka till stranden i lördags. En helt underbar dag fick vi. Åsa och Tobbe kom hem i måndagskväll, onsdag körde vi ett Zumba pass Åsa och jag, torsdag blev det shopping för hela slanten, som avslutades med att jag skjutsade Ty till flygplatsen. Han förlängde sin vistelse här med en hel vecka :)  Fredag shoppade jag med Filip på International Plaza, och lördagen spenderade vi som sagt på Clearwater Beach.
Tröttnar aldrig på den här vyn...
Inga direkt köer :)
Vi parkerade oss på Hilton så vi kunde nyttja deras beachservice....
Lunch i solen....
 
När vi kom hem landade vi i soffan och kollade sista avsnitten av Bloodline som Trine och Johan tipsat  om, finns på Netflix. 
 
Imorse vaknade vi pigga och alerta och bestämde oss för att ta en powerwalk längs Bayshore Blvd. Jösses vad jobbigt det var! 32 grader varmt, strålande sol....
Haha vi trodde vi skulle käka lunch innan vi åkte hemåt, vilket var bara att glömma då vi såg ut som 2 dränkta katter....
 
 
 
6,5 km var vi mer än nöjda med. 
Direkt hem till poolhäng!
 
Nu har vi precis avslutat en fantastiskt god middag, grillat är bäst! Filip ska åka en sväng och hälsa på Patrik på USF, Olles kompis Leo åkte precis hem och jag och Freddan ska hoppa i pyjamasen ......
Imorgon startar jag och Åsa dagen med ett Zumba pass......
 
 

Måndag

Hejsan svejsan :) En liten uppdatering om vad som händer här. Vi har haft fam Rydheim från Skarpäng på besök, allafall delar av den. Patrik, som är lika gammal som Filip, ska plugga på University of Florida!  Och eftersom skolan ligger typ en kvart från oss, så passade det toppen att de utgick härifrån. 
Så förra veckan ägnade vi åt att göra diverse inköp till Patriks rum, det blev besök på både Ikea och Walmart. Mycket som ska införskaffas. Vi har vårt kvar, eftersom både Filip och Olle flyttar nu i september. Beroende på om Filip ska ta sin bil upp eller ej, så avvaktar vi lite tills det är bestämt. Ska vi flyga får vi göra inköpen på plats. 
Igår först, fick Patrik tillgång till sitt rum på skolan, så tyvärr hann inte Johan, Trine och Niklas se det då de åkte hem i fredags. 
Här är vi allihopa och kollar runt på skolområdet som är gigantiskt! (det här var innan Rydheims åkte hem och innan alla elever börjat flytta in)
 Här är skolans basketlags arena
Igår var det dags för inflyttning 
In med allt i hissen och upp till 5:e våningen.....puh så svettigt.....
 

Första gången Patrik sätter nyckeln i dörren till sitt nya hem ...
Det börjar ta form
 

Patrik ska dela rum med en amerikansk kille. Han kommer först på torsdag, nu flyttar endast de internationella studenterna  in.
Så kul och spännande! 
 
Vi hann såklart med en hel del annat under de dagarna Rydheims var här, bla en sväng till Clearwater beach, och Anna Maria Island. Vilken tur med vädret vi hade! Strålande sol och klarblå himmel båda dagarna :) 
Vi hyrde båt på Anna Maria och det var precis lika härligt som vanligt. Tröttnar aldrig på det! Även delfinerna visade sig tillslut!
Clearwater beach
 
 
Utflyktsdag nummer 2, framme vid Jewfish Key
 
Molly badade mest av alla tror jag. Sen var hon helt slut dagen efter.


 
Molly spanar på delfinerna
 



Nu de senaste dagarna har vi haft fint väder fram till em/kvällen då regnet kommit. 
Vi har ett par veckor kvar innan skolan och allvaret börjar för Filip och Olle.  Fredrik ska hinna med en sväng till Sverige igen, sen åker vi norrut i början på september.......
 
 
 

Regnperiod

Sommar i Florida innebär mycket regn. Men i år är nog alla rekord slagna ;) Det har fullkomligt vräkt ner. 
Vi har ändå haft tur där vi bor, däremot nere i stan, vid Bayshore Blvd och Westshore Blvd har det varit rejäla översvämningar.
 







 
Så glad när solen äntligen kom tillbaka! 
Idag börjar Filip sitt jobb som poolvakt här på området, ska nog åka förbi och hälsa på senare. Men först ska jag och Olle åka till flygplatsen och hämta Ty som ska vara hos oss i en vecka nu. 
 
 
Kvällen igår var så härlig, sjön låg spegelblank och himlen var svagt rosa......




Hemmafix och Helsingborg

Alltid när man varit iväg hemifrån en längre tid, så blir man sugen på att piffa hemma. Ut med gammalt och trasigt och in med nytt o fräscht :) 
Vår utesoffa har varit under all kritik ett tag. Trasiga , mögliga dynor väldigt ofräscht. Har letat nya dynor tidigare utan resultat, men nu kände jag att det här går inte längre. Åkte runt och letade som en tok på alla tänkbara ställen, men inte lätt att hitta rätt storlek precis. Hem o googla och ser då att Ikea möjligtvis kan ha! Älska Ikea!
Tog med mig Filip och den här gången blev vi icke besvikna, då dynorna fanns hemma och var exakt rätt mått! Vi länsade lagret, tror vi lämnade kvar en dyna.....Vilken tur! Brukar ju vara så att det är slut, alternativ ska man ha 9 så finns det 7 kvar.....
SÅ nöjd!
Före


Efter

 
Passade på att käka lunch på Ikea
Och självklart blev det en hel del annat smått o gott inhandlat innan vi åkte hem igen.

Vår sista vecka i Sverige tillbringades hos fam Wennerberg. Första dagarna bjöds det på sol, men slutet var mest gråmulet. Gjorde oss ingenting:)
Favorit, rosé o jordnötsringar 
Som intogs i deras nya fina lounge möbel!

Vi hann med ett par shoppingsvängar. Helsingborg City, Väla köpcentrum, Helsingör och även Emporia i Malmö. Tyvärr var min resväska fylld till bredden redan, men några små fynd blev det. 
Vi turade över till Helsingör, mysigt att käka lunch och strosa omkring där, så nära det är! 








Tillbaka i Helsingborg. Vi käkade middag på Barfota by the Beach, restaurangen ligger på sandstranden, underbar utsikt! 

Vackert


Tobbe, Åsa, Petra och Adeline kom in till storstan och det blev middag på Via 95 en kväll. Lika magisk utsikt därifrån, ligger precis ovanför Barfota:)

Jag och Martina tog en tur förbi Blackballoon (inredningsprylar)  som Jenny har, sen avslutade vi med lunch på Linnea Trädgården, så mycket fint på båda ställena!



Åt den godaste räksalladen...

Just ja en kväll hade vi skaldjursfrossa! Men kolla in så gott! Upplägg a la Anders 

Killarna hann med ytterligare en sväng till Danmark för att kolla på Lukas som spelade fotbollsmatch, vinst blev det! Och när Martina och jag var på shopping en dag, så åkte killarna till golfbanan. 
Fantastisk vecka hos fantastiska vänner ♥ 
 
Igår kom äntligen Freddan hem. Han var mer än nöjd att få komma hem efter 7 veckor på resande fot :) 
Det blev en middag här hemma för mig, Filip och Freddan. Olle spelade sista highschool matchen (vinst 7-2) och sen följde han med Adam hem. 
Idag är det lördag och vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på, fira vår 20-åriga bröllopsdag kanske ;) 
 
 

RSS 2.0