Tisdag

Idag åkte jag till Best Buy för att fixa kablar till min dator, så jag kan koppla den till tv:n, så jag kan kolla på svenska DVD-filmer via den. Mia har nämligen fått "Män som hatar kvinnor" dvd:n hitskickad , så vi tänkte ha en filmkväll hos mig på fredagkväll. Våran dvd-spelare kan inte spela svenska filmer nämligen, och dataskärmen blir ju lite för liten om vi blir några stycken:) Men hur jag än kopplar så får jag inte till det, så himla irriterande! Varför ska det alltid krångla?! Och varför är man inte mer teknisk lagd?:) 
Nu är killarna på hockeyträning och Ida gör sin läxa. Imorgon åker Fredrik till Atlanta och kommer hem sent på lördagkväll.




Måndag

Idag var det dags för Ida att prova på en ny dansgrupp. Lite svårare "moves" och tjejerna här är mer jämngamla med Ida. Hon tyckte det var svårt men kul, så hon ska fortsätta! Dansfröken tyckte hon var jätteduktig för att vara nybörjare:)
Annars har dagen rusat iväg, som vanligt. Fille har tränat hockey, vi har gjort läxor och nu ser jag framemot ett nytt avsnitt av de Svenska Hollywoodfruarna. Just ja, de Desperata Husfruarna var det premiär för igårkväll och det var nära att jag missade det, kom på det i sista sekunden.
Ulrika! Grattis på födelsedagen, kram från oss alla!

Söndag

Sov ända till klockan 10 imorse, oj så skönt! Har känt mig krasslig till och från hela veckan, men det bryter aldrig riktigt ut....Skulle ha åkt iväg på ett smyckes party hos Amys granne, men det var redan kl 11, så jag valde långfrukost med familjen istället. Äntligen en morgon utan en tid att passa. Ida och Olle var shoppingsugna, så det blev en sväng till Wiregrass. Vädret skiftade från sol till regn ett par gånger under dagen, så det var väl tur att vi inte åkte till stranden.
Söndagsmiddagen med familjen blev inte som vi tänkt oss, då Filip och Freddan åkte iväg på fysträning. Så istället för restaurang besök blev det hemleverans:)  Nu är klockan 21 och det är dags att förbereda för en ny härlig vecka!

Kvällens middag


Olle och Ida med sina nya Ipod touch som de köpte idag:)

Nu är jag trött.....

Nu har vi precis kommit hem från fam Nordberg där vi spenderat kvällen tillsammans med fam Rainer. Vi blev bjudna på supergoda hamburgare, och så har vi spelat Trivial Pursuit. Mia hade köpt den första utgåvan på en loppis tidigare på dan, så vi var ju bara tvungna att prova. TP kan ju vara nog så svårt hemma, och den här amerikanska utgåvan från 1981 var ju inte lättare. Men kul var det, trots att killarna (utom Freddan som kom senare) vann efter en mycket jämn match:)
Annars har det varit mest hockey hela dan. Olles lag vann första matchen med 4-2. Till andra matchen åkte Ida och jag och då blev det oavgjort 4-4. Hur spännande som helst i slutet då motståndarna gör 4-3 med 1 minut kvar! Vilken lycka när de hann att kvittera precis innan slutsignalen ljöd!
Freddan och Fille var i Oldsmar, och första matchen slutade med vinst 8-2 och andra matchen vann de med 4-2. En lyckad hockeydag helt klart!

Olof vid grillen

Stefan och Anna






TGIF, Bio och Highschool fotboll

Ida och jag har varit på bio ikväll och sett Fame tillsammans med Mia, Alva, Vendela och deras storasyster Alexandra som precis kommit hit från Sverige. Men vilken besvikelse, inte alls som jag tänkt mig.  Hade väl egentligen inga förväntningar, och så jämför jag ju såklart med Fame från våran tid, som var superbra! För att inte tala om musicalen som vi var och såg i Stockholm och där Linda gjorde succé! Det var förresten då Freddan och jag förlovade oss, den 22/10 1993:)
Olle och Freddan valde att gå och käka på Friday´s istället, för de hittade ingen bio de ville se. Filip, Mikey och Julian är på fotbollsmatch även ikväll. Deras skollag är superduktiga och det är amerikansk fotboll som gäller.
Imorgon är det dags för hockey såklart. Olle spelar 2 matcher i Brandon, kl 9,30 och 15 och Filip spelar 2 matcher i Oldsmar (1h bort), och de är kl 17 och 20 nånting. Det var den lördagen.......

Torsdag

Idag har jag fått träffa Olles klassföreståndare som har berättat för mig hur det går för honom i 3:an. Supertrevliga är de båda två, och de var så glada att ha Olle i sin klass. Allt var toppen och man blir ju lika glad och rörd varje gång:) Det som är lite kul är att alla de lärarna han har haft, från dagis ,sexårs och ettan i Sverige till dessa han har hunnit med här, är att alla uppfattar honom precis likadant. På ett bra sätt såklart:)
Nu är klockan strax 21,00  och jag väntar på att säsongspremiären av Grey´s ska börja. Hela 2 timmar dessutom. Det värsta är att jag förmodligen kommer missa början, för jag måste hämta hem Filip och Mikey som är på fotbollsmatch på skolan. Igår såg jag som sagt på Cougar Town, och den kan nog bli bra. Men innan den började så hann jag se ännu en serie, Modern Family, som oxå hade premiär och det var riktigt kul med. Får väl se vad man kommer följa....
Förresten, ni måste läsa Tojas kommentar under förra inlägget, ojojoj......



Olle skulle översätta "cotton" till svenska idag och trodde det hette bollum istället för bomull, hihi



Trevlig helg allihopa!

Vad nu då....?

Tänkte som vanligt kolla på Kändisdjungeln på förmiddagen, men då går det helt plötsligt inte! "Av rättighetsskäl är tjänsten endast tillgänglig i Sverige......" Jaha, nu när det börjar komma till upplösningen! Men jag kan se de olika klippen som läggs upp allafall, så jag får väl nöja mig med det. Verkar som Idol funkar allafall, tack o lov......
Idag har jag faktiskt legat i solsängen en liten stund, det var ett tag sen jag gjorde det, skönt. Just nu är Fredrik iväg med killarna på hockeyträning och Ida och jag är hemma och tar det lugnt.
Ikväll är det premiär för Cougar Town, en ny tv-serie med Courteney Cox i huvudrollen och den verkar kul! Så den ska jag kolla in. Och imorgon är det dags för Grey´s och på söndag Desperate Housewives. Mycket tv blir det! Kan ju vara mysigt nu när hösten står för dörren, hehe.......



Tisdagkväll

Nu har Ida och jag precis kommit hem från hennes första danslektion! Hon tyckte det var kul, men inte superkul.  De flesta i gruppen var yngre än Ida, och det visste vi från början. Nu vill hon även testa gruppen som kör på måndagar 16,30, men den gruppen är lite mer avancerad. Där ska det vara fler som är i hennes ålder och det är ju roligare. Så vi får se vad som händer, vad hon bestämmer sig för. Om hon tränar på måndagar så är det både bättre och sämre. Bättre för då har vi ingen skjutsning till hockeyn som kan krocka, men sämre för jag måste hämta henne lite tidigare från skolan och åka direkt till dansen.
Nu ska vi äta lite och även fixa lunchmatsäck tills morgondagen. Olle och Filip äter skolmaten, och det har även Ida gjort, men hon föredrar att ta med sig eget så det gör hon ibland. Sen har visst alla lite läxa kvar att göra.
Stort GRATTIS till Mackan, Calle och Ebba som fyllt år idag den 22/9! Hipp hipp hurra!



Dansstudion ligger nära oss, smidigt och bra!

Måndag

I morse var jag väldigt nära att hoppa över promenaden. Men när man har bestämt med några så blir det svårare att balla ur, som tur är. Så jag kom iväg och det kändes ju helt underbart efteråt. Jag fick sällskap av både Kim och Marilyn, trevligt.
Innan barnen kom hem från skolan, så blev det massor med tvätt och en hel del svensk tv. Jag har kollat på Ensam Mamma Söker, Kommissarien och Havet (för jag somnade igår när Freddan o jag skulle titta), Kändisdjungeln och sist men inte minst Hollywoodfruar! Jag förstår hur Anna Anka måste ha känt sig när hon fick göra sig av med sina palmer, för att området hon bor i inte tillåter palmer. Det var likadant för oss med basketkorgen som vi köpte, och som man absolut inte fick ha på uppfarten. Ner i brevlådan damp ett brev med en bot på 1000 dollar. (Som vi slapp betala tillslut) Fler exempel är att vi varit tvungna att byta ut gräsmattan på framsidan när den såg alldeles död ut. (annars böter!) Borde ju gjort som Anna där, och rytit i lite åt folket som har som jobb att ta hand om vår gräsmatta! Senaste brevet som kom för 2 veckor sen, som förvisso var en "friendly reminder" , handlade om att vi måste göra ren brevlådan från mögel och smuts. Så nu har Fredrik och Ida tvättat den så den är vit o fin igen!
Nåt som inte är så "fint" längre och absolut inte doftar så gott, är Freddans bil. Den fullkomligt STINKER härsken mjölk! Nu är det även blandat med en liten touch av diverse rengöringsmedel och doftsprayer, eftersom vi försöker med allt. Men frågan är ju om det nånsin kommer försvinna.........?!

Hos fam Walker

Hela familjen Åkermark har tillbringat söndagen hemma hos fam Walker idag. Killarna började med att åka till en inlines hockeyrink, medans jag, Ida och Jill åkte till poolområdet. Dessvärre började det regna men även killarna hann med att bada lite innan vi åkte hem till dom igen. De har två hundar, så Ida trivdes riktigt bra! Vi har ätit och druckit gott hela dan, och nu är alla supertrötta. Klockan är strax 21,30 så nu får det bli en snabb dusch innan det är dags att sova.

Härligt poolområde



Schäfern heter Sam och så är det Daisy....


som är en blandning av en mops och en beagle = puggle

Lördag!

Imorse vaknade vi av att telefonen ringde 9,20. Fredrik och Filip hade redan stuckit iväg på fysträning, som dessvärre var inställd!, men vi andra sov som stockar. Det var Jasmin som undrade om Ida ville följa med till en affär, Michaels, där de hade fri pysseldag. Så Ida kom upp och iväg.
Senare på dagen stack Ida iväg på party hos Amanda, och Olle, Freddan och jag åkte iväg på en shoppingsväng. Nya skor inhandlades och även ett hockeymål. Även Filip skulle iväg på party, så det blev bara Olle, Freddan och jag som käkade middag ikväll. Längesen vi var på Maccaroni Grill, men lika gott som vanligt. Nu sitter vi hemma och väntar på att Filip ska komma hem, han ska vara hemma senast 23,00, eftersom det ska vara fyspass imorgonbitti.
Resten av morgondagen ska vi tillbringa hemma hos fam Walker, Olles kompisar, Justin och Derek.

Olle och Freddan på Macaroni Grill


Gott vin!

Ikea, Hooters och Lightning match

Efter min promenad imorse så blev det en snabbis till Ikea. Ida ska på sleepover party hos Amanda imorgon och då ville hon ge bort lite svenskt godis. Givetvis så passade jag på att käka lunch där, och idag så kostade köttbullarna endast 1 dollar! Inte klokt så billigt:)
När alla kommit hem från skola och jobb, så åkte hela familjen ner till Channelside och Hooters. En middag i gassande solsken, puh så varmt! Sen blev det hockeymatch då Tampa spelade träningsmatch mot Atlanta. Både Öhlund och Hedman spelade, duktiga var dom, och efter förlängning så vann Tampa med 2-1! Nu ser vi framemot höstens alla hockeymatcher!
När vi skulle gå till bilen efter matchen, så öste regnet ner, och det åskade och blixtrade rejält. Inte så skönt att sitta dyngsur i bilen hem, men nu har jag tagit en dusch och är redo för sängen......

& Öhlund

Torsdag

Idag blev det inte mycket gjort här.....Hade tänkt att åka upp till Grand Hampton och ligga vid poolen med Mia, men vädret var lite sisådär, och så fastnade jag framför datorn med min kaffekopp.
Jag hade INTE tänkt att behöva åka och hämta hem Filip från skolan i eftermiddags, men han "missade" bussen. Mikey var nämligen sjuk, annars åker han alltid med honom till och från skolan för han HATAR bussen.
Sen hade jag tänkt att vi skulle åka till Wiregrass och köpa nya skor till Olle, men så blev det regn och åska framåt kvällen, så då ställde jag in det oxå.
Nu är Filip och kollar på skolans fotbollslag som har match, och vi andra ska sätta oss och titta på Idol.
Imorgon är det fredag igen, hur fort går veckorna egentligen!?
Trevlig helg!

Onsdag och "sluta tidig dag" i skolan

Olle kom hem glad i hågen eftersom han slutade tidigare idag. Casey ringde och ville leka, så Olle skulle bara göra läxorna först. Lite förvånad blev han, när det visade sig att väskan var helt tom på böcker! Han hade glömt kvar allt i skolan, så det var bara för oss att åka tillbaka och hämta dom.
Annars har dagen bestått av stryktvätt och hockeyträning. Nu är det kväll och alla har kommit hem, så nu ska vi titta på Idol.



Efter allt regnande så är det numera gott om vatten i dammen igen, härligt!

Regnoväder, Öppet Hus och Rutten mjölk

Nu har Ida och jag precis kommit hem från Öppet hus i skolan, vi har träffat hennes lärare och sett oss runt, igen. Klockan är 21, och killarna är på väg hem från hockeyträningen. Precis när de skulle åka iväg till träningen i em, så kom det världens störtskur med regn, det var minst 30 cm vatten på Cory Lake Drive! Fast att de åkte 1h innan Olles träning skulle börja så höll de på att bli sena,  för det blev kaos i trafiken.
Tur för Ida och mig att vi bara skulle till skolan, som ligger nära o bra.
När vi hoppade in i bilen för att åka iväg så var det en fruktansvärd stank! Då hittar vi en påse med en gallon mjölk, som blivit kvar i bilen sen vi handlade i söndags! Det går inte beskriva denna lukt, herrejösses så vidrigt! Bilen har stått ute i gassande sol i 2 dagar, så mjölken var ganska så härsken, och det hade läckt ut på sätet.....TUR att det är skinnklädsel allafall......
På väg hem från skolan så åkte vi förbi New Tampa Dance Theatre. Ida är nu anmäld till en prova på lektion i Hip Hop! På tisdag nästa vecka ska hon se om det kan vara nåt för henne, spännande! Hon kunde välja på balett, stepp, jazz och hip hop, och vi tänkte typ High Scool Musical och Hannah Montana, så då var det hip hop som gällde.....blir kul och se vad hon tycker om det!

På besök i fängelset......


Idas skåp:

Idag fick vi veta att hon får gå till skåpet efter lektion fyra oxå, så hon slipper bära runt på alla böcker från morgonen....


Ett alster från Filips tid på Benito:)


Måndag

Idag har det inte hänt någonting spännande. Promenerat, tagit hand om tvätt, gjort läxor med Olle, skjutsat Olle till Casey, lagat middag och kollat på tv. Filip har tränat hockey med sitt highschool lag, och Freddan och Ida tog ett varv runt sjön tillsammans ikväll. Jag kollade in Svenska Hollywoodfruar förut, herregud så fruktansvärt......men på nåt sätt så är det ju kul att titta på!

Söndag 13 september

Började även denna morgon med att kolla in TV-pucken, och finalmatchen Stockholm-Skåne. Jättekul att Stockholm vann, och häftigt att se Filles kompisar spela!
Efter det var det hög tid att få Olle att börja jobba med sitt projekt; världskartan. Fredrik hjälpte till, och de hade riktigt kul.
Dagen bjöd på växlande väder, varmt och soligt, men även åska och regn.
Nu har vi precis kommit hem från Friday´s, mysigt med en familjemiddag på söndagskvällen, det ska bli en tradition har vi bestämt ikväll:)

Regnoväder!



Olles skolprojekt:


Sverige är utsatt såklart!



Middag på Friday´s

Hockey hockey hockey

Direkt vi vaknade imorse så slog vi på datorn och hann och se livesändningen från TV-puckens semifinal match mellan Stockholm och Västerbotten. Det är Filles kompisar som spelar så det är ju extra kul! Matchen blev onödigt spännande i slutet, men som tur var så blev det vinst och imorgon spelar de final mot Skåne, GRATTIS! Självklart så kommer vi kolla på den oxå, och hålla alla tummar vi har........Tänker såklart på Fredde som blev skadad, hoppas det inte blev allvarligt?!
Sen bar det av till Orlando, där Olle spelade 2 matcher idag. Den första mot Jacksonville Barracudas, som var superduktiga och vann stort med 8-0. Andra matchen slutade även den med förlust, hela 10-0 minsann, mot Ellenton Flames.......inte så bra början på säsongen.....
Ikväll är Ida hos Vendela, Filip är på bio med ett helt gäng, och Olle, Freddan och jag är hemma och tar det lugnt. Ska nog se en film nu.

Fredag!

Vilken härlig dag jag har haft! Efter min promenad så åkte jag till Grand Hampton, där Mia och jag tillbringade dagen vid poolen, underbart.
Fredrik landade vid 16-tiden, men var tvungen att åka iväg på ett jobb direkt, så typiskt!!
Olle har varit på kalas hos Zain, de var på Chuck E Cheese och åt pizza och spelade spel. Nu har vi precis kollat på Idol, och ska snart sova, för imorgon är det dags för hockey igen. Olle spelar 2 matcher i Orlando, den första vid 11-tiden så vi måste åka vid 8,30. Även Ida ska följa med har hon lovat! Ikväll har det åskat och regnat rejält, och det behövdes efter en hel veckas kalasväder.
Förresten, Ida har beskrivit hur hon tycker skolan är här, så gå in och läs hennes blogg på
http://idaakermark.blogg.se


Torsdag

Nu har jag fått sällskap av Marilyn ett par gånger runt sjön. Det blir inget vidare tempo iochförsig, men det är kul att ha nån att prata med och varvet känns kort helt plötsligt. Idag berättade hon för mig att hon varit sjuk i bröstcancer (2002), en hemsk historia men med ett lyckligt slut.
Åkte till WalMart och handlade saker till Olles projekt som han ska göra. Som sagt det är mycket läxor nu, och tills på måndag ska han ha gjort en världskarta med de olika världsdelarna samt haven. Han började jobba  lite med det  i eftermiddags, men vi får göra klart på söndagkväll, i sista minuten som vanligt. Ida har haft Amanda här, kul!
Filip och Mikey mfl, är och tittar på skolans fotbollslag som har match ikväll.
Imorgon kommer Freddan hem från Seattle och så är det redan helg igen, skönt! Ha en trevlig helg allesammans!

Fasen va kul det är med dessa uttagningar! Gillar juryn!

Onsdag

Idag har jag tittat på de två första avsnitten av Idol, och det var ju jättebra! Himla kul att vi oxå kan följa det, även Ida och Olle såg det ikväll. Nu har läxorna kommit igång, och nu blir eftermiddagarna riktigt stressiga helt plötsligt. Middag, läxor och så hockeyträning, och ev mera läxor om man inte hunnit göra allt innan träningen. Ida kommer hem strax efter 16,30 så henne hinner jag knappt säga hej till innan killarna och jag måste åka. Igår följde Ida med, och medans killarna tränade så gick vi och shoppade lite.
I ishallen så är det 2 rinkar, så ikväll medans Olle tränade på den ena så hade Tampa Bay Lightning träning på den andra.
(De tränar i "vår" ishall hela veckan)

Vilken tur att jag hade kameran i väskan:)
Victor Hedman nr 77!


Jag hade hoppats på att stöta på honom efter träningen, men tyvärr inte den här gången.....

Grattis på födelsedagen Ivar, och krya på dig!



Massor med kramar från oss!

Melrose Place

Ikväll var det premiär för Melrose Place igen! Helt nya avsnitt, med helt nya människor.  Jag hängde dessvärre inte med alls, för vi kom hem sent från hockeyn och Olle hade lite läxa kvar att göra. Men jag hann se att Michael och Sydney från förr var med. Undra just varför man kör igång en gammal avlagd serie igen, istället för att hitta på nåt nytt? Kan det bli lika bra som det var förr? Är inte så säker på att jag kommer följa det den här gången.....


Labor Day

Filips match imorse slutade med förlust 2-5. Trist såklart, men å andra sidan så slapp vi att åka till Ellenton i eftermiddags där finalen spelades vid 17-tiden. Resten av dagen blev lugn och skön för mig. Fredrik hade ångan uppe, och var i fixartagen. Hela garaget rensades ur och städades, välbehövligt! Imorgon åker Fredrik till Seattle och kommer hem igen på fredag. Nu är det dags att få barnen i säng, imorgon är det skola igen.......


Söndag

Olle och hans hockeykompisar vaknade redan vid 7,00 imorse, om inte tidigare.....De somnade inte förräns efter kl 01,00 igår,  kanske inte bästa sättet att ladda inför match. Men Fredrik tog med dom till Dunkin Donuts imorse, så de fick åtminstone en rejäl frukost:) Faktiskt så vann de sin match med 3-1 och Olle blev matchhjälte. I slutminuten så leder Olles lag med 2-1. De har endast 3 spelare på isen,varav Olle är en, och det andra laget tar ut sin målvakt och spelar med 6 utespelare. Olle vinner tekningen och tar pucken och sätter 3-1 i tom bur!
Fam Rainer är och tittar och efter matchen så hinner de åka lite på allmänåkningen. Efter det blir det sen lunch på Cheesecake Factory. Första gången som jag äter mat där, och vilken meny de har! Allt finns och lite till. Olle hänger med Alexander hem, och han sover där inatt.
Nu har vi precis kommit hem från Filips match och de vann med 6-1! Imorgon är vi lediga då det är Labor Day, och det är match kl 09,30 för Filip. Olles lag har spelat klart för denna gång.


Donuts till frukost!


Alexander åker skridskor


Mums!


Olle har efterrätten i påsen....

Cookie ska oxå sova över här ikväll!




Lördag

Oj oj vad trött jag är nu. Klockan har redan hunnit bli efter midnatt, och vi kom hem för en liten stund sen. Olle har 2 hockeykompisar här inatt, Casey och Derek, och jag har precis bäddat åt dom. Vendela och Ida är oxå här, de har haft huset för sig själva nästan hela dagen.
Dagens matcher slutade alla med förlust! Olles första match tidigt imorse blev 0-5, nästa 3-5, men då fick Olle göra 2 mål åtminstone. Han kämpade och slet och var jätteduktig. Filips lag förlorade första matchen med 1-4, och sista matchen 3-5. Den sistnämnda var riktigt hetsig, med flera slagsmål.  I slutet lyckas en av våra spelare bli av med hjälmen, jag hann inte se hur, och en i motståndarlaget tar upp den och slår den i huvet på honom.....inte så snyggt precis. Filip var som tur var inte inblandad i någon av fighterna, och han spelade superbra! Så nu är det bara att ladda om till morgondagens matcher, sängen väntar.......

Hockeyhelgen har börjat!

Vi hann inte träffa Ida efter skolan idag, för vi var tvungna att åka innan hon kom hem från skolan. Som tur var så kunde Mia och Vendela hämta henne här hos oss, så hon slapp vara ensam hemma ikväll.
Olles första match med JR Bulls slutade med vinst 6-3 mot Titans. Spännande och nervöst var det, men Olle kämpade och slet, och gjorde 1 mål och 3 assist! Kändes lite tokigt för mig att vara i Ellenton utan att shoppa! Så nära som man ändå var..:) Alla i laget  fick 2 biljetter var till Lightnings träningsmatch mot Atlanta till den 18 september efter matchen.
Imorgon är det ny match redan kl 7,00, men då i Brandon som tur är. Jag tror dock att jag tar sovmorgon och laddar till matchen som börjar 13,15 istället. Filip spelar också 2 matcher imorgon, den första 18,30 och nästa 21,30. Så ser vår lördag ut!
Nu får det nog bli en film innan det är dags att sova.

På väg ut på isen....


Tack för en god match....


Glad och nöjd Olle


Har den fastnat.....?



Imorse när jag var på väg runt sjön på promenad, så satt den här ekorren helt blick stilla. När jag kom tillbaka efter 45 min så satt den kvar exakt likadant.........

Torsdag kväll....

Ikväll fick vi äntligen till en familjemiddag! Det händer inte alltför ofta, alltid är det någon som saknas....Men ikväll var alla samlade. Vi åkte till Lee Roy Selmon och käkade, mycket gott. Imorgon (läs idag) fredag, så har Olle hockeymatch i Ellenton kl 18,00. Både Filip och Olle spelar hockeycup i helgen, så vi behöver inte fundera på vad vi ska hitta på den här helgen. Matcherna spelas i Ellenton (45min härifrån) eller i Brandon, vår hemmarink. (25min härifrån). På måndag är det helgdag här, Labor Day, så vi har långledigt! Trevlig helg till alla!


Alla vill dock inte vara med på bild.....







Hurricane season

Sitter o kollar lite på vädret. Just nu är det många olika stormar som passerar ute i Karibien. Varje storm har ett namn, och just nu är det Erika vi följer. Förra året hann barnen bara gå 1 dag i skolan, dag 2 blev inställd då orkanen Fay skulle komma. Som tur var så nådde den aldrig Tampa, och vad jag vet så har Tampa klarat sig väldigt bra genom åren. Hoppas verkligen det håller i sig.......
Orkan säsongen i Florida är från juni-november. Hittills har det varit Ana, Bill, Claudette, Danny (alla de i augusti tror jag) och nu Erika. Fast alla dessa har gått utanför Florida.  Kommande stormar heter Fred, Grace, Henri och IDA!




Vädret de kommande dagarna....


Early release day!

Barnen var lyckliga idag, då de slutade 2h tidigare än vanligt. En eller ett par onsdagar/månad gör de det, och det är ju väldigt uppskattat. Annars ser dagarna ganska så likadana ut just nu. Skjutsade Ida till Vendela innan jag skjutsade killarna till hockeyträningen. Idag har det varit mest molnigt, först på eftermiddagen kom solen fram, och nu ikväll har det regnat. Nu väntar jag på att Freddan ska komma hem, han skulle landa vid 21-tiden.

Skypade med Freddan idag, när han fortfarande var i Chicago....





Han satt på ett hotells takterrass, med skyskraporna i bakgrunden



Martin! Titta vad jag dricker nu istället för cola light.....Bättre väl?

September den första

Äntligen hemma efter kvällens hockeyträning. Vi behövde inte stanna och titta på Filips träning, han får skjuts hem av Mikey eller Julian. De tränar som tur är direkt efter varandra, men 1h räcker för mig, så jag är glad att jag kan åka hem efter Olles pass.  Vendela kom och höll Ida sällskap, och hon ska sova över här inatt, de kollar film just nu.
Kim och Marilyn bjöd med mig på lunch idag. Vi var på Maggies Teahouse, gulligt litet ställe som ligger här vid Cory Lake, gott och trevligt.

Ikväll kom ett litet regnoväder förbi....




Olle fick sitt nya uppvärmningsställ idag

Måndag den sista augusti

Idag efter min promenad tänkte jag åka till Mia i Grand Hampton och slappa lite vid deras poolområde. Men jag kom aldrig iväg, utan det blev poolen här hemma istället.
Barnen kom hem från skolan, och ännu inga läxor, skönt! Ingen hockeyträning idag, så alla barnen var hemma samtidigt till middagen. Det var bara Freddan vi saknade för han var tvungen att jobba lite längre ikväll. Jag grillade stora härliga köttbitar, jättegott. Imorgon åker Fredrik till Chicago, men den här gången blir han bara borta en natt.


Man blir trött efter en hel dag i skolan....

RSS 2.0