Fredag!

Inatt kom de äntligen hem igen, Fille o Freddan. Men flyget var försenat så klockan hann bli 02,30 innan de var hemma. Gårdagen var lugn. Jag fixade naglarna och Olle o Gherig lekte här hemma. Ida och Vendela åkte till Vendela, och Ida har sovit där inatt. Igår upptäckte jag att de har stängt av gasen för oss! Vilket förklarar att vi inte hade varmvatten och jag förstod det när jag skulle laga middag åt mig och Olle igår och spisen var död. Irriterande!!!! Vi har betalt räkningarna, men de har inte fått några pengar? Så vart har pengarna skickats då? Fredrik ska till banken och försöka få klarhet i vad som hänt. Nåja, förhoppningsvis får vi tillbaka den i morgon, annars först på måndag.
De senaste dagarna har det varit toppenväder fram till eftermiddagen, och då har det brakat löst rejält. Regn och åska som heter duga, jag hade nästan glömt hur det kan åska här.....

Sol o bad i poolen.....(igår)

innan ovädret drog fram.....



Idag blir det mys hemma med hela familjen samlad, härligt!

Torsdag 29:e juli

Idag för 15 års sen gifte vi oss i Högby Kyrka, så unga vi måste ha varit;)

och så här såg vi ut......


Sophia, jag, Freddan, Lars och så söta näbbarna Rebecca och Alexandra ♥

Igår packade jag upp alla väskor, tvättade och fixade hemma hela dan, skönt. Olles kompis Gehrig var här och sen följde Olle med honom hem och sover över där. Alba och Vendela kom till oss, och de var på bio och såg Inception och nu ligger de o sover som bäst i Idas rum. Ingen av oss har känt av nån jetlag så allt rullar på som vanligt.
Ikväll kommer Filip o Freddan hem från Boston. De spelade 2 matcher igår och förlorade båda, hoppas det går bättre idag.

Idag fyller kusinerna Jacob o Felix 10 år, GRATTIS killar! Här är ett kort från Hilmas födelsedagskalas, så synd att vi missar ert! Ät lite tårta för oss oxå.......





Nu är vi hemma!

Resan hem gick bra, trots 6 h väntan i New York. Men vi kollade på film, läste böcker och käkade mat, så tiden sprang iväg ganska så fort ändå.

Så här såg det ut när vi lämnade Stockholm...TACK Christer för skjutsen dit!


Vi köpte med oss lite skvallertidningar....

och se vem som var med i senaste numret av Hänt Extra!

Så fina!

Vi kom hem till ett tomt hus strax efter midnatt. Vi mötte nog Freddan i luften mellan New York och Tampa, vi åkte åt varsitt håll precis samtidigt nämligen;) Filip har åkt till Boston igen, och spelar nu med Floridas juniorlag och det går superbra för honom, kul! Så Fredrik ska jobba i New York idag onsdag och ikväll bilar han upp till Boston och möter upp Filip där. Imorgonkväll kommer dom hem till oss ♥

Vilken tur att vi har lite o göra tills de kommer hem....

Nu har jag precis käkat frukost, Olle o Ida var igång tidigt i morse, de har redan hunnit bada;)



Dags att packa ihop.....

Imorgon flyger vi hem till Tampa igen. Vi har haft 6 helt underbara veckor i Sverige! Träffat nära och kära och blivit ordentligt bortskämda med mat o dryck och trevligt sällskap. TACK TACK TACK till alla ♥
Igår hann jag med en fika hos Christer o Karin och en fika till hos fam Spångberg! Supertrevligt. Tack Gunilla o Lelle för boken!
Idag har jag packat och lekt med Arvid och Elsa, Alva har oxå varit med oss.

Bad såklart.....(fast inte för mig, brr så kallt!)



Imorgon blir en lång dag. Vi blir upphämtade av Christer som så snällt erbjudit sig att skjutsa oss till Arlanda. Flyget lyfter klockan 11 via New York, och där måste vi vänta i 6 långa timmar......

Regn!

Vilket oväder det blev tillslut idag...det har regnat hela kvällen här. Jag och Ulrika åkte en sväng till Täbban, för Olle och Filip var där. Vi fikade tillsammans, och jag köpte en film, Snabba Cash, och en bok.
Tog en promenad till fam Rydheim, och där blev jag bjuden på god mat och massor med gott vin. Tusen tack för en supertrevlig kväll!

Fredag den 23:e juli

Grattis till Mamma som fyllt 67 år idag! Mamma och Pappa är i Norrland, där vi tillbringade hela somrarna som barn, och där vi varit i stort sett varje sommar o hälsat på, saknart.....
Idag har det varit kyligare i luften och mulet, så vi åkte till Täby C för lite shopping:) Linda, Lars, Alva, Arvid och Elsa kom hem från Leksand ikväll, där de varit på teckenspråks läger. Jag fixade lite att äta och dricka och även fam Engarås kom över. Lars syster Eva kom från London, så nu är det fullt hus igen!

Barnen badade såklart!

Vi vuxna tittade på....


Ida och Gabbi tältar hos Matilda ikväll
Lite film får avsluta kvällen....

Torsdag

Imorse kom Filip och Olle över och tog ett morgondopp i fam Fredrikssons pool!


Efter det blev det frukost hos fam Engarås och där bjöds det bl.a på chokladpannkakor som tillagades på grillen....




På eftermiddagen åkte jag in till stan en sväng, och hälsade på på jobbet. Mötte upp Sophia vid Slussen och så gick vi till Debaser där vi tillbringade kvällen med mat o dryck och härliga minnen, mysigt!
Nu har jag skypat med Freddan o Filip en stund och nu ska jag försöka sova.

Igår och idag.....

Nu har vi lämnat Mjölby och landat i Täby igen. Olle o jag åkte X2000 till Stockholm ikväll.


Marie, Lotta o Alfred var snälla och skjutsade oss, TACK!!
Väl framme i Stockholm blev vi hämtade av Ulrika och Filip, TACK till er oxå!
Innan vi åkte idag så hann vi med en sväng till Skänninge

Igår blev det en heldags utflykt med farmor o farfar. Vi åkte till Bergs slussar och såg på båtar i gassande solsken....

Vi spelade äventyrsminigolf....jag kom sist....



Kvällen och natten tillbringade jag hos Toja och Mange i Mjölby, vin och plock och en helt underbar kväll på deras härliga altan. Tack tack!
Ikväll blev vi bjudna på supergod middag hos fam Engarås, och Olle och jag fick äntligen träffa Ida igen!
TACK till alla som vi fått/får bo hos, äta hos, låna bil hos, tvätta hos, umgås hos, få skjuts av osv osv.....!


Måndag

Eftersom fam Johnson åkt till Göteborg, så checkade jag ut från Gräsvägen igår. Åkte till Mjölby Golfklubb och hälsade på Toja på jobbet, vi käkade lunch och fikade och även fam Wennerberg anslöt, trevligt!



Martina blir medlem?

Fam Wennerberg åkte vidare mot Hönö, och jag åkte till farmor o farfar där Olle var.
Vi åkte till Tranås och Hättebaden, vi spelade minigolf och Olle tog ett dopp i Sommen. Sen åkte vi till en italiensk restaurang och åt middag. Innan vi åkte hemåt besökte vi Hemmakväll och köpte med oss godis.



Söndag

Idag har det blivit en sväng till Mobilia, som är ett köpcentrum i Mantorp, med Martina och Ann. Köpte 2 fina kuddar som jag hoppas kommer passa bra i vår nya soffa som kommer i augusti. Olle var hos kusinerna Felix och Jakob och lekte och där blev vi bjudna på grillat, supergott! Senare på eftermiddagen åkte Olle med fam Wennerberg till Boxholm och jag har spenderat kvällen hemma hos Toja och Mange. Bjöds på grillat även där och vi satt ute till sent och hade trevligt. Tack alla för idag!
Nu är jag helt ensam hemma hos Jenny och Nicke. De har åkt till Göteborg där Viktor spelar Gothia Cup i veckan.

Lördagförmiddag

Sitter vid frukostbordet hos Jenny. Lite trötta efter en supertrevlig tjejkväll hemma hos Toja i nya fina huset!
De senaste dagarna har vi tillbringat på Lundbybadet, mysigt. Idag regnar det, så det kanske blir en shoppingrunda...


Skänninge

Nu har jag o Jenny precis kommit hem efter en tjejkväll hos Marie. Vi har ätit och druckit gott och suttit på altanen och babblat, mysigt!

Lotta o Jenny

Jessica, Alexandra och Marie

Rebecca o Jonas fick inte vara med....


Hugo o Alfred höll ihop, bästa kompisar!


Olle kom tillbaka från landet med fam Schedin ikväll, så imorgon ska vi åka till Lundby badet.
Filip och Freddan är i Boston på hockey cup, och det har gått jättebra för Filip. Han spelar med ett av två Floridalag och de möter andra delstater. Filles lag kom till B-slutspel och kan som bäst sluta som femma, sista matchen spelar de imorgon.

Mjölby

Igår åkte Olle och jag X2000 ner till Mjölby


Jenny hämtade upp oss vid stationen och det blev lunch och bad i poolen. Senare på eftermiddagen skjutsade vi Olle till Linköping där kusin Ivar och moster Malin hämtade upp honom så han fick följa med de till landet.

En underbar kväll hos familjen Johnson


Idag har Jenny o jag slappat vid poolen. Vi fick sällskap av Marie, Hugo, Alexandra, Lotta, Alfred, Malin och Vincent, Hanna, Ida och Lea. Sol, bad och fika, härligt!



Nu har det regnat och åskat lite, blivit lite svalare ute....skönt.
Jenny har precis grillat och fixat middag så nu ska vi sätta oss o käka. Har även kollat Allsång på Skansen och det var både Darin och Kicki som underhöll;)

Vilken härlig sommar!!


Viva Espana!

Efter bad i Rösjön så åkte jag in till stan och mötte upp Malin vid Lisa på Torget. Ett glas vin senare åkte vi vidare och mötte upp Petra, Tobbe och Åsa på Kungsholmen. Vi käkade middag och hejade på Spanien på Lemon Bar.
Nu ska jag försöka sova i hettan......saknar aircondition, men älskar ändå den här underbara svenska sommaren!
Imorgon åker Olle och jag till Mjölby.

Gröna Lund!

Vi har haft en jätterolig dag på Gröna Lund! Jag, Ulrika, Ida, Gabbi, Matilda, Emma, Filip och Olle. Nästan 12 timmar senare är vi hemma igen, trötta men glada.........






Hela gänget



Kommer somna ovaggad strax.....

Fredag

Det blev en sväng till Rösjön idag med! Hade sällskap av Katarina och Pia, trevligt! Fick låna Lasses bil ikväll och körde till Sollentuna Centrum och fixade mina naglar.
Efter god middag hos fam Fredriksson knallade jag över till fam Engarås och där bjöds jag på gott vin och ostbollar;)
Barnen ska sova under bar himmel inatt....närmare bestämt på studsmattan!


Imorgon är det Gröna Lund som gäller!




Rösjöbadet

Idag så cyklade jag, Alva, Olle och Filip till Rösjöbadet där vi stannade hela dan! Har träffat en massa "gamla" kompisar, jättekul! På väg till badet mötte vi Mange och lille Erik. Precis när vi hade tänkt packa ihop och åka hem så träffade vi på Adrian som gick i Olles klass, så då blev det mer bad såklart. Filip och Olle cyklade senare hem till Adrian o "lekte".
Vi träffade hela familjen Hallström och samtidigt fam Fogden som numera bor i Australien och som oxå är  här på semester;




När vi kom hem sent omsider, stod middagen på bordet! Lasse grillade kyckling och Linda hade gjort supergod potatissallad och grönsallad. Och så lite rosé till det;)
Nu har vi precis varit ute och beundrat poolen......det går undan nu!


Poolskyddet är monterat o klart! Hoppas på ett premiärdopp i helgen.....

Vilken sommar!

Både igår och idag har vi varit på Norskogsbadet och badat. Igårkväll kom Jeanette och barnen Nadja och Milla, och de ska oxå bo här hos Lars o Linda. De bor oxå i USA, i Seattle. Jag, Linda och Jeanette satt uppe till kl 03,00 och hade trevligt;)

I måndags var det mulet i stort sett hela dan.......

Men idag var solen tillbaka igen!


Poolbygget går framåt! Idag har de satt dit linern och börjat fylla på med vatten. Kanske kan det bli premiärdopp till helgen?!


Filip och Olle har varit på bio ikväll, nu har även de sett Shrek 4.
Men det blev ingen "gröna" mattan som för Ida och Alva i söndags....


Nu sitter vi och kollar på Spanien-Tyskland, och har precis ätit jordgubbar.


Sol, bad & shopping

Idag har vi hunnit med mycket! Började med att åka till outleten i Barkarby, jag, Linda, Alva, Arvid och Elsa. Det blev pizza och salladsbuffé på Pizza Hut och en titt i ett par butiker. Sen åkte vi hem och hämtade Filip och Olle och så blev det stranden!




När vi solat och badat klart så lämnade vi barnen hemma hos Lasse och så åkte jag, Linda och Alva till Sollentuna Centrum där vi hann vara i 1 timma innan det stängde. Eftersom vi var superhungriga så åkte vi vidare till Kista Galleria, som stänger först kl 21,00, och där åt vi middag;)

Skypade med Fredrik och Filip som är hemma i ett regnigt Tampa, och flygresan hem hade gått bra.
Nu har vi precis kollat färdigt på en film, Beck, och nu ska jag se om jag orkar läsa lite i min bok innan jag somnar...



Söndag

Idag har Ida och Alva varit på premiärvisningen av Shrek 4 inne i stan. De fick gå på "gröna" mattan och de blev fotade flera gånger! Kom hem med varsin stor goodiebag och de var helnöjda;) Nu får vi hålla utkik i Hänt Extra och liknande om de kommer med på bild.......
På eftermiddagen åkte vi till Vaxholm och även Ulrika, Mats-Olov, Filip och Olle följde med. Det är så mysigt och fint där!





På vägen hem stannade vi och hyrde film och köpte godis.
I väntan på att filmen skulle börja.........

Nu är filmen slut, och godiset med.......Känner mig SPYFÄRDIG..........


Sol o bad!

Igår blev det en dag på stranden, helt underbart. Inget dopp för mig dock....




På kvällen var vi hemma hos Karin o Christer, åt och drack gott och tittade på fotboll.
När vi kom hem runt midnatt så var Lars o Linda vakna så det blev en sen kväll.......
Nu har Freddan och Filip åkt till Arlanda, de åker hem till Tampa idag.

Tillbaka i Täby!

Idag efter frukost hos farmor o farfar så packade vi ihop oss och åkte till fam Fredriksson i Skarpäng. Vi kollade fotbollsmatchen vid 16-tiden, sen grillade vi, åt och drack gott;) Ulrika och Mats-Olov kom över och drack vin med oss. Olle och Filip (Engarås) sover över hos Theo ikväll och Ida och Alva sover här. Gabbi är på fotbollscup i Piteå och kommer hem på måndag morgon igen. Imorgon ska det bli superväder så vi ska sikta in oss på en badstrand i närheten.....

Skänninge med tjocka släkten

Idag har vi varit på släktkalas! Alla mina syskon, 3, med familjer och mamma o pappa träffades hemma hos Jonas o Marie i Skänninge. Vi har passat på att fira alla som fyllt och fyller. Det är många som fyller "jämnt" i år;) Vi har ätit gott, spelat fotboll, badat, gått tipspromenad, löst kluriga frågor, fikat och haft superskoj!

Wii Dance ;)


Och så fick vi träffa Sigge oxå ♥

Filip o Freddan fick säga HejDå till alla, för på söndag flyger de hem till Tampa. Jag, Ida och Olle ska stanna kvar ytterligare några veckor, och imorgon beger vi oss mot Täby igen.......

RSS 2.0