Födelsedag och helgen som gick

Förra tisdagen, när jag skrev sist,  satt jag i Ellenton o väntade på att Olle o Adam skulle träna klart, nu är det dags igen. Hade hoppats på att slippa köra idag, men så blev det inte. 
Så vad har hänt senaste veckan? Jag fyllde år i torsdags. Fredrik var i Chicago och kom inte hem förräns sena kvällen. Han kom lagom till att ta hand om disken efter min födelsedagsmiddag. Som tur var så kunde min andra familj komma och fira med mig. Tobbe, Åsa, Mackan, Oscar, Petra, Adeline och så Fillip o Olle såklart. Vi drack bubbel o åt chokladdoppade jordgubbar mm till förrätt. Sen blev det baconlindad fylld kycklingfile i ugn med gratinerat blomkålsmos och grönsaker till varmrätt och så avslutade vi med glasstårta. Jag fick jättefina örhängen! Helt i min smak, TACK! 

Matchar perfekt till mitt nya armband jag fick av Fredrikssons. 
Eftersom Freddan missade middagen så firade vi vidare på fredagkvällen. Familjen åkte till International Plaza och jag fick min present. Min allra första Louis Vuitton väska! Vilken lycka 😍 Den är så fin! 
Jag fyllde ju trots allt jämnt (44) 😜 
Vi käkade på The Pub innan vi åkte hem och mötte upp Petra, Mackan o Oscar på bion. Vi såg The Other Woman, helt klart godkänd! 

På lördagen blev det jag och Freddan som åkte till stranden. Olle och Filip stannade hemma och körde wakeboard med Mackan o Oscar. 
Älskar den här vyn!
Förberett för bröllop på stranden...


På kvällen blev vi bjudna på grillat hos Tobbe o Co och även Jonas anslöt. Perfekt dag! 
Söndag var det hockey i Ellenton för Olle. Träningsmatch kl 12 och 16, men jag stannade hemma med Molly. Tobbe o Co inkl Filip tog en stranddag. 

Men så imorse var det dags för Petra, Adeline, Mackan, Oscar och även Jonas att åka hem till Sverige. Nu blir det verkligen tomt här. Och på söndag sticker även Tobbe o Åsa. Vilken tur att vi har Farmor och Farfar på intågande! 
Vi avslutade med en middag tillsammans med hela gänget på GrillSmith. 
Adeline och Freddan är kompisar:) 


Jaha, nu har jag ca 2h väntan kvar innan killarna tränat klart. Får nog bli en kaffe på Starbucks. 


Fixardag i tomt hus

Och så var även påsken över och förbi! Inte klokt vad fort den senaste veckan gick. Imorse åkte Ida och bästa Fam Fredriksson hem till Sverige igen, och även Fredrik stack på en 2-dagars tripp till Chicago. 
Tiden har gått så otroligt fort, men vi har hunnit med en hel del. Vi hann att se Olle spela 2 träningsmatcher i Ellenton på fredagen. Vädret var mulet, så vi tjejer åkte lite tidigare så vi även hann med ett stopp i Brandon för lite shopping och lunch. Sen såg vi Olles match och efter den valde några av oss att kolla utbudet på outleten såklart. Andra matchen var inte slut förräns kl 20.00 så vi åt middag på Ruby Tuesday innan vi åkte hem. 
Yoona och Filip var och tittade på Lightning som förlorade...

Så blev det lördag och påskafton, och påskharen kom på besök. Vi fixade Västerbotten paj, ägghalvor, Jansson och Ida, Alva, Yoona gjorde dessert. Resten av all mat fanns hos Tobbe o Åsa där vi tillbringade kvällen. Supertrevligt och vi var 17 pers totalt 😊 


Så god tårta!



Hungriga! 






Jag tog inte ett enda kort! Alla dessa är från Yoona. 
Påskdagen var vi trötta! Men det tänkte inte hindra oss från shopping. Redan kl 10.00 var vi tjejer iväg, men ack så besvikna vi blev när allt var stängt. Det enda som var öppet var Walmart och där fanns ju en hel del som stod på listorna. Hemma fixade Yoona lunch och sen såg vi 3 NHL matcher på raken. 
Jag, Freddan, Lars & Linda fick en vuxenkväll så vi åt middag på Bonefish Grill. Ida och Alva höll ställningarna hemma och lagade pasta Carbonara till alla barnen. Yoona var dessvärre tvungen att åka tillbaka till skolan. 

Så blev det måndag och vanlig skoldag för Olle. Vi tjejer och Filip fick revansch på shoppingen vi missade på söndagen och vi avverkade TJ Maxx, Ross, Wiregrass och Marshalls. Nöjda tillslut! 


Bad och lek i poolen. Äntligen visade sig solen! 


Ida o Alva var ute med Oscar och körde wakeboard en sista gång. 

Freddan och Lasse grillade.
Mycket gott! Och gissa vem som stod för efterrätten? 

Alva o Ida. Grädde och vaniljglass till denna smarriga fruktsallad. 
Sen blev jag överraskad med sång och paket! Jag fyller på torsdag. Fick detta ursnygga armband av Fredrikssons.

Edblads, brunt läderarmband och roséguld. TACK snälla! 
Och Ida hade tänkt på mig och köpt paket ❤️ 
Toppenbra, snygga o coola! TACK bästa Ida! 


När alla åkte imorse började jag röja och tvätta. Ida rensade ur sin garderob igår och det ska även vi andra göra. Så mycket man inte använder. 
Det blev som alltid så väldigt tomt och tyst när alla åkte imorse. Saknar er redan! Men snart ses vi igen 😊 Lars och Linda träffar vi i maj igen och Ida kommer tillbaka den 17:e juni och stannar hela sommaren 😍 Och med tanke på att tiden rusar iväg, så är vi snart där.

Nu sitter jag på Starbucks i Ellenton och väntar på att Olle o Adam ska träna klart. Vill hem till sängen nu.....


Ida är här! O lite bilder från Bollywood partyt

I lördags gick vi mest o väntade på att kvällens fest skulle vara över. Och det bara för att Ida skulle komma då. Hon landade strax efter 23.00 så Fedrik lämnade festen något tidigare än oss andra, dock inte mycket. Här är det inte så vanligt med att festerna drar ut till småtimmarna som hemma. Men den här festen bjöd allafall på dans, och det var längesen! 
Vi anlände på röda mattan. 60 personer var inbjudna.



Hela familjen Irani , som höll i festligheterna. 

De hade hyrt in en dansare som underhöll oss. Hon ska även uppträda när den stora, riktiga Bollywood festen går av stapeln här i Tampa. Då kommer Indiens alla stora filmstjärnor att vara på plats här, 26:e april. 





Massa god indisk mat! 
Petra var snäll o fixade mitt hår och smink. Lyxigt, skulle vilja ha det så lite oftare :) TACK! 

Idas resa gick superbra. Hon fick vänta i Chicago i 7h, men hade sällskap i ca 3h innan Fam Fredriksson boardade planet mot Miami. Nu är de i Key West och har det bra, kommer till oss senare i veckan, som vi längtar! 

Igår ville Ida sola, så vi hade en lugn dag hemma. Ungdomarna åkte wakeboard och båt. Vi gick ut o käkade middag på GrillSmith. Hela familjen samlad, så mysigt! 

Idag vaknade Ida redan kl 6, pigg som en mört:) Petra, Ida o jag körde Zumba imorse, och resten av dan har vi solat. Imorgon ser vädret lite sämre ut, så vi passade på. 
Nu ska vi iväg och äta på Kobe tillsammans med Tobbe o Åsa's gäng, 13 personer är vi totalt :) 


Två dagar kvar

På lördag kommer äntligen Ida! Sen får vi vänta tills på torsdag nästa vecka med att träffa fam Fredriksson. De ska hinna med en sväng ner till Miami och Key West innan de kommer till oss. Hos Tobbe och Åsa har Mackan och hans kompis Oscar redan anlänt, samt Petra och lilla Adeline. Ikväll ska vi gå och käka tillsammans på ett nytt ställe som öppnat, Glory Days Grill. Det är en sportbar, en kedja, som finns lite överallt men som nu öppnat här, så det blir Lightningmatch och mat:)
 
I förrgår var jag och Molly hos veterinären för allmän koll och vaccination. Vi har märkt att Molly blivit lite stor och mycket riktigt hade hon lagt på sig.....Så nu är det hårdbanting som gäller. Det kan bero på att vi bytt hennes mat, för vi ger henne aldrig något extra och hon går ju minst 5km varje dag. Så  2,5 kg ska bort! Vi får kämpa tillsammans, hehe.
 


Olles matcher förra helgen gick lysande! Han spelade 3 showcase matcher, vinst i alla. På söndagen spelades de två första matcherna för vårsäsongen med hans vanliga lag. Först mötte de Jr Bulls där flera av hans vänner spelar och den matchen var jämn och så spännande, vinst 2-1. Sen mötte de Jr Lightning och den var inte alls spännande, vinst 12-0......Många poäng av Olle som storspelade hela helgen!
 
 
 
Idag står bl.a pedikyr på schemat, måste bli fin inför Bollywood partyt på lördag. Solen skiner ute så en stund på bryggan ska hinnas med oxå. 



Goda grannar, Lightning match och mer hockey....

I söndags så blev jag inbjuden till våra nya grannar. Eller nya och nya, nu har de ju bott här ett bra tag. Det var av dem vi fick ett kort med en liten hälsning om vilka dem var, innan de flyttade in, precis när de köpt huset. Mycket trevligt initiativ tyckte vi! Tiden har gått och vi har såklart hejat och pratat när vi setts i trädgården eller när vi rastat hundarna. De är hur trevliga som helst. Till skillnad från de förra, Mr & Mrs Brown. De var ju inte kloka nånstans, och hörde verkligen inte hemma i ett bostadsområde med tillhörande grannar. Minsta lilla ljud från oss, så blev det klagomål, väldigt irriterande. (Jag menar, vem ringer och anmäler sin granne till polisen??? Jo Browns...) 
Jacek och Jolanta är från Polen och supermysiga, pratsjuka och trevliga. Jolanta kom och hämtade mig (först rundvandring hos oss) sen gick vi över till dem. I över 3h blev jag kvar. Skönt att ha trevliga grannar som man kan umgås med. De bjöd på fika och även lunch :) Freddan och Olle var i Miami och Filip hade knappt vaknat till liv, så det var bara jag som gick över. 
Mycket gott! Nyttig flatbread pizza 
 


Freddan har jobbat hela veckan i Californien och kom hem nu ikväll. Vi har käkat tacos och väntar på att Larry ska komma. Han var Filips coach på Kents Hill och ska kolla på show caset som Olle ska spela i helgen i Clearwater. Yoona är här, hon följde med oss hem igår efter Lightning matchen som vi var och såg. Den var helt bedrövlig! Sämsta vi sett, förlust 1-4 mot Calgary. Men Lightning är trots allt i slutspel, så det får vi se framemot nu. 
En svensk tjej, Sandrinne, sjöng Canadas nationalsång innan matchen, så duktig! 


 



Imorgon är det alltså match för Olle i Clearwater. Första matchen kl 14.00 och en till kl 17.00. Efter sista matchen åker Olles nuvarande coach Andy (även han Filles gamla coach) med fru, son och flickvän hit på middag tillsammans med Larry och oss andra. Andy´s son Logan gick med Filip och Yoona på Kents Hill, och även hans flickvän Maddy har gått där. Hänger ni med?:) 
 
Så dagen gick åt till att handla och förbereda inför morgondagens middag. Köpte lite nya belysningar som jag hängt både inne och ute, supernöjd!
 







 
 
 

Bollywood party

Samma dag som Ida kommer hem, lördag den 12:e april, så är vi bjudna på ett Bollywood party hos våra vänner Jal och Shiraz. Jag tycker det är kul samtidigt lite jobbigt när det är tema fester, och man måste ordna speciella outfits. Men vilken tur att Åsa har en hel gardererob med festkläder som passar detta event! I fredags åkte vi till en Indien-affär, för att få lite inspiration samt komplettera med en topp till Åsas kjol. Vi gick all-in och käkade tom  Indisk buffé till lunch, vilket var supergott! 
Det är mycket bling-bling som gäller så vi åkte till Burlington och köpte billiga smycken, och nu saknar jag endast en sjal, sen är min outfit komplett. 
 
 
Den här fina får jag låna av Åsa. Snörningen ska vara bak
 
Och så lång kjol
Åsa kommer ha en jättefin kjol som går i vitt, guld och svart. Hon köpte en guldtopp till den, kommer bli sååå snyggt. Nu ska vi bara hitta nåt till Tobbe och Freddan. Vilken tur att de varit i Indien och Marocko och köpt på sig kläder som passar nu! Killarnas outfit är det tydligen inte så noga med, de kan ha jeans och en skjorta. Gärna färgglad och lite längre, men vi kommer ta det vi hittar i Tobbes garderob :) 
 
Freddan och Olle spenderade lördag och söndag i Miami med hockey. Det var ett showcase för killar födda 2000. Då kommer det scouter från olika prep schools och tittar och ev värvar. Det gick jättebra för Olle som spelade i gröna laget. I helgen som kommer, spelar de i Clearwater. Filips coach som han hade i Kents Hill kommer för att titta och ska bo hos oss. 
 
Nu ska jag ta Molly på en runda. Vädret är kanon och ska vara så hela långa veckan, underbart!
 
 


 
 

RSS 2.0