Puerto Rico

I onsdags flög Fredrik och Lyndon till Puerto Rico för ett par dagars jobb. Kerrie och jag tyckte det var en bra ide att ansluta och spendera helgen där! Så tidigt som tusan på fredag morgon möttes vi upp och gav oss iväg. Mindre än 3h senare landade vi i ett annat paradis. Så himla fint! Visst är vi vana med ödlor som springer runt poolen här hemma, dock inte i denna storleken.......!
Så coola! Tillslut vande man sig, att de helt plötsligt dök upp bredvid solsängen, och de var helt ofarliga. De simmade tom i poolen :)
Hur ljuvligt....
Lördagkväll åkte vi in till gamla stan i San Juan och käkade middag
På söndag besökte vi regnskogen. Helt fantastiskt! Vi vill åka tillbaka. Vi tog en 1h hike, hann inte med den långa turen då man går ända upp till toppen, så vi måste helt enkelt åka tillbaka.
Regnskogen, El Yunque, är USA:s enda. Nu har Fredrik redan packat om och åkt till Sverige, igen. Blir en snabbvisit för honom då han är tillbaka redan på torsdag. Jag ska nu ringa till Air Animal och ta reda på hur vi får med oss Molly till Sverige i sommar!

Sverige!

Hemma i Tampa igen efter 2 intensiva veckor i Stockholm. Har hunnit med en hel del och fått mycket gjort i nya lägenheten. Så kul verkligen, men visst är det slitsamt oxå ;) Soligt o fint väder när jag landade! Klev in i en helt tom lägenhet....
Martina och Marie kom upp och hjälpte till! TACK snälla för all hjälp och fina presenter! Vi sprang runt på stan första dagen och kikade lite, och på kvällen käkade vi på Berns asiatiska och sen gick vi och såg Book of Mormon. SÅ bra! Skrattade så tårarna rann....Man ska dock veta att den är väldigt grov i språket...... Linus Wahlgren och Per Andersson, så bra!!
På söndagen var Ulrika snäll och följde med oss till Ikea för diverse inköp. Började uruselt då Ida blev bestulen på sin mobil! Det var inte bara hon som drabbades förstod vi, då de ropade ut i högtalarna innan vi lämnade att man skulle se upp för det var ficktjuvar i varuhuset.....Fan vad arg man blir på sånt! Tackolov att vi var fem personer som hjälptes åt med allt, det är JOBBIGT att handla på Ikea ;) Beställde hemkörning och montering för de stora tunga möblerna, men man ska ändå plocka ihop det mesta själv. Köa för att betala, ny kö för möblerna som Ikea plockar ihop, ännu en kö för hemkörningsservice och som grädde på moset fick jag springa 2 ggr till upp till sängavdelningen (via kassakön!) för att det var ju där man beställde monteringsservicen......Svettig, stressad, arg och glad om vartannat, nu kan man skratta åt eländet.... Älskar ändå Ikea för man får möblerna direkt! Inte några 6-8 veckors väntetid som Mio har......Och hemkörnings och monteringsservicen är ju guld värt! Marie åkte hem på söndagkvällen och Martina stannade ytterligare ett par dagar. Vi sprang runt på stan och på Mall of Scandinavia. På tisdagen fick jag leverans på möbler som jag beställt från Kila Möbler. Bla matbord i betong (Artwood) som vägde 240 kg. Inte gick det in i hissen såklart. Och budkillarna vägrade bära upp det 6 trappor. De lämnade av bordet innanför porten och sa tack o hej. Försökte få fatt på nåt företag som kunde hjälpa mig, men jag var inte pigg på att betala 3,500 kr för den servicen, så som tur var så lyckades jag få byggkillarna i huset att hjälpa mig! Phu, det var lite svettigt där ett tag. Samma sak när soffan kom på fredagen, fick ju ej plats i hissen. Men jag lastade in alla kuddarna i hissen och sen tvingade jag mer eller mindre de budkillarna att bära upp soffan 6 trappor ;) Gick ju jättebra!
Becky och Thina kom förbi en kväll. Vi käkade thaimat och drack vin, mysigt! Tack för fin present! Den kvällen träffade vi även våra närmsta grannar. Helt plötsligt börjar nämligen vår stereo spela helt annan musik. Det visade sig att grannarna , oxå nyinflyttade och som hade vänner över, tog över vår stereo via bluetooth och spelade sin musik hos oss. Som vi skrattade! Supertrevliga och härliga människor! På fredagen fick vi massa besök! Jennie, Fam Fredriksson, Jocke Alex och Leo och Rebecca. Alla kom typ samtidigt :) Så mysigt! Tack snälla ni för fina presenter! På kvällen kom även Fredrik hem, som varit i Göteborg och jobbat. Det blev pizza och vin till middag och mys med gosigaste Leo
Upp tidigt på lördag, hyra bil och köra upp till Smedjebacken för att gå igenom våra flyttkartonger vi packade för snart 9 år sen.....Hade ingen aning om vad vi sparat. Fick med oss lite hem, men det mesta slängdes.
På kvällen var det skönt att bli bortskämda med fantastisk middag hos fam Rydheim (Igen!! Tack för tacomiddagen tidigare i veckan) som bor ett stenkast från oss! Mycket trevlig kväll och kul att hinna träffa Spångbergs oxå! Söndagmorgon hängde jag och Fredrik på låset till Ikea i Barkarby. Köpte skåp, sängbord, mattor mm Hem och lasta ur och bära upp. Som tur var hade vi hjälp av Jocke och Alexandra, inte så mycket Rebecca och Ida.....hahahaha. De hade varit ute och festat kvällen innan;) Skruva ihop , kasta skräp, samma visa ännu en gång..... Östgötar åkte hem och nya östgötar checkade in.
Jenny och Nicke kom med fina ostbrickor, tack! Vi orkade inte laga mat, utan gick ner till Helenes Krog och Bar som ligger i vårt hus. Sen satt vi uppe och babblade halva natten, mys!
Innan de åkte hemåt på måndagförmiddag, hjälpte Nicke till att montera sista Ikea möbeln, och jag och Jenny tog ytterligare en sväng till återvinningen med allt skräp. Fredrik och jag gav oss ut på stan och fixade, köpte dammsugare och så avslutade vi med middag på Grappa. Sen var jag totalt slut. Jag gick hem medans Fredrik var snäll och handlade hem lite mat. Första kvällen i soffan bara vi, och sista kvällen för Freddan som åkte tillbaka till Tampa tidigt följande morgon. Innan jag åkte hem hann jag även fixa till en liten myshörna på övervåningen. Jag ringde Ikea på morgonen och beställde, senare samma kväll hade jag allt färdigt! Hur bra?!
Medans jag grejade däruppe, hade jag tv-killen där nere som hängde upp tvn. Nu ska han komma tillbaka och höja den lite, samt koppla in vårt ljudsystem och gömma alla kablar så det ser fint ut.
Nu längtar jag tillbaka! Jag vill fortsätta fixa och göra klart. Massa kvar att göra, även om jag är så nöjd att vi hann med så mycket. Lampor, tavlor, sänggavel till vårt sovrum, utemöbler, markis, småsaker, blommor mm mm. Det tar väl aldrig riktigt slut ;) Även gulliga Line kom förbi en sväng, dessvärre var jag stressad och vi hann knappt pratas vid, men TACK för fint bubbel! Killarnas sovrum:
Vårt Sov på luftmadrass första nätterna,
Idas rum. Hon köpte säng från Mio, som skulle levereras den 21 feb, så vi skulle ha åtminstone en säng att sova i. Så blev det inte riktigt. De båda andra sovrummen blev klara innan hennes säng äntligen dök upp, sista dagen innan jag åkte hem......
Så kan det gå;) Nu är Filip hemma i Stockholm på spring break. Ida ska operera om sin fot imorgon, så det känns skönt att Filip är där och kan hjälpa henne. Olle är här hemma tills på fredag då han åker vidare till Bahamas för att avsluta sitt spring break där med kompisar. Fredrik åkte till Puerto Rico på jobb imorse, och jag och Kerrie ska ansluta på fredag och vara där över helgen! Kul!! Ännu en gång TACK ALLA som hjälpt oss!

RSS 2.0