Thanksgivinglov, Black Friday och julpyntande

Förra veckan försvann i ett nafs. Olle och Karl kom hem, och tror de hann vara hemma i knappt 1h innan huset var fullt med kompisar. Precis som det ska vara :) 
De har verkligen sovit ut och bara varit, skönt. 
Karl var snäll och fixade biljetter till Lightning-Capitals. Vår första match denna säsongen, och vilken match! Så spännande och bra, slutade med vinst 3-2 övertid.
 
 
 
 
Olle, Karl, Ty och Casey
 
På torsdagen var det Thanksgiving och den firade vi hos fam Schiavone som bjöd på fantastisk kalkonmiddag. Vi bidrog med köttbullar. Tog inte ett endaste kort. 
Efter middagen fick Jenny och jag och killarna ett ryck, och drog till outleten. De bor ca 10 min från den i Ellenton, och Black Friday rean var igång redan. Julklappsshoppingen invigdes. 
 
Har lärt mig från tidigare år att ALDRIG ge mig ut på självaste Black Friday, för det är KAOS. Vet i tusan vad som flög i mig, för i år tyckte jag plötsligt att det ändå var en god ide. Som jag fick ÅNGRA mig. 
Satt i bilkö i timmar för att komma fram till vår outlet. Eftersom jag suttit så länge, så ville jag inte ge upp och vända hemåt. Vilket jag såklart borde gjort. När jag efter mycket om och men lyckats hitta en parkering, tänkte jag att jag börjar med att gå på toan. Kön var givetvis superlång. Vägrar ställa mig i den kön och tänker att nu går jag bara och handlar det jag ska, lite snabbt. Plockar ihop lite saker och går mot kassan. Inser då att kön till kassan är ju om möjligt ännu längre än den till toan. Skiter i allt, och beger mig tillbaka mot bilen igen, tomhänt och fortfarande kissnödig. Haha vilket misslyckande! Om det var kaos och bilköer för att ta sig in på outleten, så var det samma visa för att lämna såklart.... FY fan vad arg jag var på mig själv som utsatte mig för detta vansinne! 
Åkte hem och shoppade på nätet istället, vilket jag borde gjort från första början, som jag faktiskt brukar göra och fortsättningsvis alltid kommer göra....... lesson learned. 
 
På fredagen började vi julpynta ute! Älskar´t! Vi är först på vår gata, men på området är det i full gång. 
I år har Cory Lake verkligen satsat, och det är sååå fint pyntat! Måste ta foto nån kväll. 
Hej snögubbe. 
Fredrik hatar den, haha.
Det som saknas nu är projektorerna som lyser upp fasaden, de sätter vi upp nu i helgen, samtidigt som vi köper gran och fixar baksidan. 
 
Söndagkväll tog vi med oss Olle och Karl till Kobe för middag. 
Igårmorse åkte de tillbaka till allvaret igen, lovet slut för denna gång. Men Olle är tillbaka redan om 2,5 vecka då det är jullov :) 
Fredrik åkte till Stockholm, så från att ha haft huset fullt, så var det bara Molly och jag kvar igen. 
Vädret är ljuvligt just nu. Blev en promenad runt sjön, såg den här söta.
och dessa!
 
När jag kom hem fortsatte jag pyntandet inne. På med julmusik på högsta volym för känslan. Så nu är det stjärnor i allas fönster, ljusstakar och de få tomtar jag har är framme. 
 
 
 
Väntar ett litet tag med att hänga upp julstrumporna på dess krokar :) Måste köpa batterier till ljusslingan som ska vara i "granriset", sen är det lite annat piff kvar. 
 
Nu ska jag ut i det fina vädret!
 
 
 
 
 
 
 

Världens bästa hus och hundvakter

En hel månad fick vi ha Farmor och Farfar hos oss, så härligt! Vi hann att umgås i en vecka innan jag åkte till Sverige, så då hann vi gå igenom alla rutiner vi har här hemma jag och Molly;) Fredrik var i Dubai, och åkte vidare därifrån till Sverige. (Han och jag sammanstrålade på Arlanda, vi landade med 20 min mellanrum)
Alltifrån soptömningsdagar, städdagar, och då Molly ska på spa. De har ju varit här så många gånger nu och hittar toppenbra, men ändå bra att köra bil själva och friska upp minnet lite. Det brukar annars vara jag som är chaufför. Viktigt att hitta till är ju Publix, Wiregrass och lite restauranger, sen klarar man sig bra.
 
Vi fick härliga dagar vid vårt underbara poolområde, smygdrack vin och öl (alkohol förbjudet!), och spelade tärning och löste korsord. Lurade ner Farmor i vattenrutschkanan oxå!
 
Vi hade stället helt för oss själva i stort sett varje dag. 
 
 
 
När vi kom tillbaka från Sverige så fick även Fredrik vara hemma och umgås med sin mor o far. Han jobbade såklart, men på hemmaplan.  
Vi firade Halloween med grillmiddag hemma och så satt vi på terrassen och sprang o öppnade för barnen som gick bus eller godis. Tyvärr så blev det en hel del godis över, så jäklar vad vi fick kämpa med att göra slut på det.....
En sväng till Wiregrass. 
 
 
Sen kände vi att vi ville ta ett par nätter på stranden, så det blev Postcard Inn på St Pete Beach, där även Molly är välkommen. 
 
Vädret var helt fantastiskt! 
Vi började dagen med mimosa frukost, så gott! 
Denna vågade vi oss inte på......
 
Sol, bad, god mat, livemusik och så lite tärning såklart. 
Älskar fisk tacos! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SÅ härligt att vara på stranden och bara vara! 
Väl hemma i Cory Lake igen, så hann vi med sista shoppingen, middag på Bonefish innan det var dags för Kjell och Charina att åka hem till Sverige. 
 
 
TUSEN TACK för all hjälp, det är alltid lika härligt och skoj att ha er här! ♥ 
 
 
 

Längesen......!

Hoppsan vad tiden springer iväg. Över 2 månader sen jag kikade in här.......
Tänkte berätta lite vad vi pysslat med:) 
Nu har jag precis facetimat med Ida och Alexander! Ida kom hem till Stockholm imorse från sin resa i Asien med Julia, de var borta i 2,5 månad totalt och har haft det helt fantastiskt. Så mycket spännnade intryck och upplevelser de varit med om den här tiden. Nyttigt att komma iväg och få se hur verkligheten ser ut för många, den skiljer sig ganska rejält från vad vi är vana vid och tar för givet. Man får sig en tankeställare och uppskattar nog livet hemma i Sverige på ett annat sätt......
Skönt att ha henne hemma igen ♥  
Nu längtar vi och laddar som tusan inför julen då vi alla äntligen samlas här i Tampa! 
 
Men redan ikväll får vi hem Olle och Karl, för nu stundar Thanksgiving lov. Så idag ska det bäddas sängar och handlas hem mat. Det går ju inte åt särskilt mycket när det bara är jag och Fredrik här hemma. 
 
Fredrik har rest mycket som vanligt. Nu är det väldigt många resor till Europa och Sverige. Så jag passade på att åka till Stockholm när han ändå skulle vara där. Det blev en väldigt intensiv vecka för mig, då jag hade med mig Kerrie, som besökte Sverige för första gången. 
 
Äntligen hann vi med att träffa Tommy o Nina! Det blev ett par mysiga dagar tillsammans hos oss i Stockholm. 
En sväng på stan med lunch, och senare drink på TAK och VauDeVille
Middag på Helens Bar o Kök, sen hem och spela tärning. Dagen efter hann vi med en lunch på Rörstrandsgatan innan vi sa hej för denna gång....
Så kul att ni kom! ♥
 
Vi firade 24-årig förlovningsdag, och tog med Lyndon o Kerrie till restaurangen Fem Små Hus, det var där det hände för 24 år sen! 
Verkligen mysig restaurang
 
På söndagen var det manifestation på Sergels Torg #metoo
 
Vi köpte Stockholms pass och betade av sightseeing på Hop on-hop off buss, Vasa museet, ABBA museet, Sprit museet, Nordiska museet. Många och långa promenader Stadshuset, Gamla Stan, Djurgården. Isbaren och Griffins Steakhouse. Middag tillsammans med Linda och Ulrika på Miss Voon. Middag med Jenny på Grappa. Shopping i Mall of Scandinavia. 
Så kul även för mig, jag lärde mig mycket den veckan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kerrie var jättenöjd och gillade Stockholm, även om det var i kallaste laget:)
 
Jag fick en heldag med Mamma, Alexandra, Jocke och Leo. Vi promenerade till Kungsholmen, käkade största pizzan jag sett till lunch. Till middag hämtade jag o Mamma mat från Thai restaurangen och hann med ett glas vin medans vi väntade. Fredrik hann komma hem och umgås en stund innan gänget åkte hemåt igen. 
 
 
 
 
Mysig dag, tack för ni kom! ♥
 
På lördagen hängde vi hela dagen med Sofia, Johan och barnen. Vi gick till Fondue Boden och käkade middag, jösses vad mycket mat! Trots att vi var sprickfärdiga, stannade vi till och köpte med oss godis innan vi gick hem och tittade på Så mycket bättre, som fick avsluta en toppendag! 
Vi hann leka av oss lite i Vasaparken oxå :)
Titta så fin adventsljusstake vi fick av Sofia o Co!! TACK snälla! ♥
 
Söndagen var vår sista dag i Stockholm, och vi hann piffa lite hemma i lägenheten. Två tavlor, en hylla o lite annat smått o gott blev det. 
 
 
Sen blev det måndag och det var dags att åka hem till Tampa igen. Och medans vi roat oss i Sverige, hade vi världens bästa Farmor och Farfar som skötte hem och hund ♥ 
Det får jag berätta mer om i nästa inlägg :) 
Solen sken över takåsarna när vi lämnade. Så fint! 
 
 
 
 

RSS 2.0