Underbara helg!

Börjar med lite bilder från Olles dag på Universal Studios. Allt funkade bra, de fick gå före i alla köer och avslutade dagen med att gå på Hard Rock Café. Då hade skolbussen åkt hem för länge sen, men Olle fick följa med Zack och Kelly och ett gäng som åkte egen bil.
Olle och hans crew:)


Fötterna läker fint och idag har han faktiskt kunnat gå själv. Så till skolan slipper han rullstolen imorgon, skönt. Stygnen tas bort på onsdag.
I lördags hade vi Eurovision fest hemma hos Nordbergs. Vad vi hejade, vi tjoade och skrek för varje 12:a Loreen fick och det blev ju en hel del:) Skypade även med tjejerna hemma i Sverige, som firade hos Toja, kul! Tänk att Sverige  vann!

Eftersom vi började festen redan klockan 15.00 så blev det en relativt tidig kväll, kl 23.00, men då hade vi hållt igång i 8 timmar! Det grillades, åktes båt, badades och vi hade en super trevlig dag/kväll! Det var vi, Nordbergs, Bengtsson/Petterssons, Hagas och diverse grannar som kom o gick under kvällens gång.
Olof bjöd på sina berömda revbensspjäll, hur gott som helst!

Så gott att jag passade på att bjuda in mig på brunch dagen efter:)
Igår kom även Filip hem! Nu har han sommarlov och han är glad att vara hemma igen. Genast blev det fullt hus här hemma då både Fille och Ida hade kompisar över natt.
Idag har det varit rengnigt och grått, så det passade perfekt att åka till Brandon och fixa kläder till kommande baler. Ida har sin 8th grade dance på fredag och Olle har sin 5th grade banquet den 6:e juni. Lyckades hitta allt vi behövde relativt smidigt och snabbt, tack för det.
Ikväll blev det tacos till middag och ALLA vill vara med på bild och framför allt vill de vara med i min blogg!

Ida är på bio med sina kompisar ikväll och ska snart hämtas upp. Imorgon är det dags för skola igen. Idag har vi varit lediga då det varit Memorial Day här. Just ja, det var ju Mors Dag i Sverige igår, så GRATTIS till mamma Mait ♥ och mamma Charina ♥, och till mig♥ såklart fast vi redan firat det här tidigare.
GRATTIS till Viktor som fyllt 16 år idag!

En olycka kommer sällan ensam

Det har varit mycket här nu!  Allt löste sig tillslut med rullstol för Olle. Fick tips av Shanida, en svensk tjej som ska hyra Nybergs hus nu när de flyttar hem till Sverige, om ett ställe där man kunde hyra. Skolan gav ok på att Olle fick följa med till Universal Studios, tack vare att Kelly ryckte in, så snällt! Hon kom dessutom och hämtade upp Olle med rullstol här imorse, och de är glada att ha honom i sin grupp för nu slipper de köerna. Alltid något:)
Här övar han sig på att ta sig fram

Igår förmiddag fick jag samtal från en akutmottagning i Maine där Filip är. Fick prata snabbt med Filip som berättade att han fått en flaska slängd i ansiktet och behövde sy. Fyra stygn blev det, men allt gick bra och det gjorde inte ont alls. På morgonen hade han o Rikard m.fl gått in hos ett par kompisar för att hämta upp den ena av dem, den andra låg o sov och någon (inte Fille) sprayade deo över honom så han blev vansinnig och kastar iväg nån slags flaska han hade bredvid sängen. Ett djupt jack precis ovanför läppen blev det. Fille tog sig tid och gjorde ett prov innan han åkte iväg till sjukan för att sy, inte illa!
Ja och så imorse var det dags för Ida att besöka doktorn! Hon vaknade flera gånger inatt av att örat värkte. Fick en tid direkt imorse och visst var örat inflammerat. Snabbt iväg till apoteket och lösa ut penicillin och sen iväg till skolan. Nu ska hon äta 3 tabletter om dagen i 10 dagar, så det var ju skönt att komma igång direkt.
Nu får vi hoppas att det blir lugnt med olyckor och sjukdomar ett tag framöver.....

Idag har vi firat Olle 12 år!

Idag var vi på återbesök hos doktorn som kollade Olles stygn. Allt läker jättefint, men det är såklart svårt att gå för honom. Om han ska kunna gå till skolan, så behöver han ha en rullstol, för han får inte belasta foten. Inte helt lätt att få fram en rullstol, vi vill ju helst inte köpa en. Skolan var jättebestämd med att han inte får följa med på deras utflykt till Universal Studios på torsdag, trots att läkaren tyckte det var helt ok. En mamma i skolan, som är ansvarig för allting, blev vansinnig och åkte till skolan och satte skolsyster på plats. Än är väl inte sista ordet sagt, så vi får se vad som händer.
I väntan på doktorn:)

Hela den här dagen har jag tillbringat i telefonen, med Läkare, Skolansvariga, Brighthouse (tvn har pajat) osv! Helt slut!
Så trevligt att Tobbe & CO kom förbi och firade Olle ikväll! Vi bjöd på grillade hamburgare med tillbehör och Farmors tårta som jag tror blev helt godkänd:)

Olle fick en Longboard som han önskat sig jätte länge, nu vill han bara bli frisk i fötterna!

Han tackar för alla Grattis hälsningar under dagen!

Och så var ännu en helg till ända......

Farmor och Farfar åkte hem i fredags och det blev så tomt och tyst. Vi har haft så mysigt i 3 veckor, och det har bakats och lagats och fixats här hemma, TUSEN TACK för all hjälp!
I fredags efter Zumba passet hade vi ordnat med ett överrasknings party för Patricia eftersom de flyttar hem till Sverige igen efter 2 år här. De lämnar Florida direkt efter skolavslutningen som är den 8:e juni, och innan dess har de massor som ska hinnas med såklart. Vi åkte hem till Michele efter Zumban och vi alla hade bidragit med något att äta, jag hade gjort köttbullar:)
Vi gav Patricia en ny Zumba outfit, med "instructor" tryckt på bröstet, ska bli spännande att se om hon gör slag i saken och blir instruktör hemma i Svedala:) Hon har tagit certifikat här så hon kan om hon vill!

Hela gänget

I onsdags hade vi ännu en liten "avskedsmiddag" för Patricia. Då träffades vi hemma hos Mia, vi svenska tjejer, så det var jag o Farmor, Mia, Åsa, Miriam och Patricia. Supermysig tjejkväll med god mat och gott (mycket) vin. Freddan tog med sig Farfar till World of Beer( finns över 500 ölsorter) och sen åkte de hem till Tommy som bjöd på pizza och mer öl:)
I gårkväll blev jag o Fredrik utbjudna på middag av Tobbe och Åsa. Vi åkte ner till Hyde Park och gick på Timpano, en italiensk restaurang, gott och mysigt! Vi avslutade kvällen med vin hemma hos Tobbe o Åsa och det kändes i skallen imorse, men det var det värt! Så det passade väldigt bra med en lugn och skön söndag här hemma idag. Jag har solat på bryggan, och lyckats bränna mig såklart, knallröd i ansiktet......Freddan åkte till Clearwater där Olle hade hockeyträning, och så följde Adam med hem efter och även Gehrig anslöt senare. Olle har tillbringat hela helgen hemma hos Joey så honom har vi knappt sett till. Hursomhelst så sprang de omkring här ute på eftermiddagen, och Olle hoppar ner från bryggan och landar på snäckskal som skar upp båda fötterna! Han och Fredrik sitter just nu på akuten.....ett jack var väldigt djupt och han har svårt och gå såklart. Vi får se vad dom gör med det.
Ida har mest åkt på sin nya moped i helgen! Hon blev rejält firad på konfirmationen av Tobbe och Åsa, Petra, Mackan och Oscar,  i torsdags kom deras fina present, vilken lycka!
Tobbe visar hur den funkar


Det är en elmoppe, hur cool som helst! Lycklig tjej på premiärtur!

Uppdatering:
Nu klockan 22,40 kom Freddan och Olle hem från doktorn. Det blev 5 stygn i varje fot! Stackars lille Olle:(

Ajajaj! Blir att stanna hemma från skolan och vila imorgon.

Grattis hälsningar!

Idag fyller världens bästa Alma 10 år! Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA!!! Kanske är det så att vi har köpt nån liten present som vi skickar med farmor och farfar hem;)

Vi längtar jättemycket tills ni kommer och hälsar på oss i höst! Men först ska vi ses i Sverige i sommar ♥
Hoppas dina vattkoppor inte kliar alltför mycket och att du kan fira din födelsedag riktigt ordentligt. Farmor och Ida ska baka tårta idag som vi ska äta imorgon.
Och vem är det som fyller år imorgon tro?

Grattis världens bästa Maja 7 år! Kanske kanske har vi även köpt nåt litet paket till dig med...:) Undra just om du får vattkoppor snart, som en liten present från syrran? 
Idag fyller även Olles kompis Filip 13 år! Grattiskram till dig , hoppas ni alla blir firade riktigt ordentligt med paket och tårta!

Vilken underbar helg vi fick i DC

Vi har haft så himla kul! Fredrik och jag var först på plats på hotell Westin där vi bodde. Vi satte oss i baren och väntade förväntansfullt på att Sverige gänget skulle dyka upp. När de äntligen kom började vi firandet direkt med drinkar, sen bytte vi snabbt om för att sticka till Georgetown och restaurang J Paul´s som vi fått tips om. Ett ställe precis i vår smak:) Alla var förvånansvärt pigga o fräscha, ingen jetlag här inte!

På fredagen åkte vi med sightseeingbuss och fick se det mesta. Givetvis lunchstopp och drinkstopp! Solen sken och vi hade en toppendag. På kvällen var vi på en brasiliansk restaurang, Fogo de Chao, kan verkligen rekommenderas, mycket mat och gott!

Hur bra som helst med dessa sightseeing bussar, hop on hop off:)

Framför Vita huset


Washington monument i bakgrunden. Den "pinnen" har jag många kort av, från alla olika håll o kanter:)

Långlunch i solen.....

Drinkstopp på hotel W på eftermiddagen


Lördagen bjöd på värmerekord för året i Washington med 28 grader. Det blev shopping i Georgetown, strosande i hamnen och lite mer shopping i Pentagon City Mall, ett stort komplex i 4 våningsplan, där fanns allt o lite till.
Mycket mat och drinkar har det blivit.....

"Vad ska man äta nu då.....?"

På söndagen började vi dagen med en promenad, sen hamnade vi på en uteservering där vi åt brunch i 3 h, innan vi var tvungna att åka tillbaka till hotellet och skiljas åt för denna gång.



Tusen tack underbaraste vänner ♥ Dags att börja spara till nästa års resa:) Blir det Barcelona tro?!

Måste även visa kort på Filip som var på bal i lördags. Så stiliga!

Filip med sin date, som han tydligen bytte ut under kvällen...?!

Från lila till rosa tjej....



Washington DC

Imorgon flyger jag och Freddan till DC och möter upp Johnson´s, Wennerberg´s och Fredriksson´s. Ska bli så himla kul! Det är tredje året vi åker iväg på en weekend tillsammans. Första året sågs vi i New York, förra året var vi i Rom och nu blir det Washington:) Som vi längtat till denna helgen. Och så passande att farmor och farfar är här och tar hand om barnen och Molly. Givetvis hade vi planerat för det, och sen får vi nästan en vecka till  ihop innan de åker hem till Sverige igen. Dagen har jag ägnat åt att tvätta och försöka få ihop en packning....alltid lika jobbigt! Vi hann även en sväng till Home Depot, så lite nytta har vi (farfar) gjort här hemma oxå .
Igår åkte jag med farmor och farfar till Clearwater beach, där vi hade en helt underbar dag. Sol & bad och god lunch innan vi åkte hem.




På kvällen var vi på ett ställe som heter Mr Dunderbaks. Har hört talas om det länge, men det har aldrig blivit av att vi åkt dit. Coolt ställe! En tysk ölstuga kan man säga. Massa roliga och goda saker kunde man handla oxå.
Minns ni dessa?


Alla åt wienerschnitzel utom Ida som körde på hederliga chicken nuggets.
Stället fick tummen upp:)


Nu är det dags o sova. Imorgon ringer klockan som vanligt 06,30 och vi hinner få iväg barnen till skolan och gå ett varv med Molly runt sjön innan vi åker till flygplatsen. Imorgonkväll sitter vi på en restaurang någonstans i Washington och käkar middag tillsammans med våra underbara vänner!

Konfirmation!

Så var det då äntligen dags. I fredags packade vi in oss i bilen för en sista resa ( i detta syfte allafall) ner till östkusten för att träffa prästen Olof och de 3 övriga konfirmanderna. Vi passade på att åka tidigt på fredagsmorgonen, (barnen sjukskrev vi) tog Alligator alley ner, för att visa farmor o farfar, och vi gjorde stopp och fick se 4-5 st ganska stora alligatorer i vattnet längs med vägen. Vi fick en härlig eftermiddag vid poolen på hotellet tillsammans med fam Nyberg som oxå var med. Embassey Suites Deerfield Beach bodde vi på. På lördagen hade tjejerna genrep i kyrkan och jag och Patricia hjälpte till med dukningen inför söndagen. Vi bjöd våra närmsta på smörgåstårta och jordgubbstårta efter konfirmationen, gott och lyckat även om inte ungdomarna uppskattade maten som vi.





Konfirmationen var jättefin, alla konfirmander hade skrivit egna tal som de fick framföra, och vi var så imponerade allihopa!
Ida in action




Ida & Olof

De första konfirmanderna någonsin i Florida! Häftigt att få vara med om premiären!
Alexandra, Filippa, Kevin, Alicia och Ida

Efter konfirmationen och efterföljande fika, bar det av hemåt igen. 4 timmar senare var vi hemma i Tampa och mötte upp Tobbe & Co på Kobé där vi fortsatte att fira Ida och Alicia. Tjejerna var supernöjda efter en hellyckad dag!

Vi var 19 personer totalt, så vi behövde 2 kockar:)




Grattis!



Farmor & Farfar är här!

Nu är de här! Flyget var i tid i söndagskväll och vi var hemma här 00,30 så vi stupade i säng direkt. På morgonen var de pigga o alerta och nån tidsskillnad har de ej lidit av, skönt! Farmor gick ut hårt och började dagen med manikyr och pedikyr, blev jättefint. Vi har hunnit med en liten shoppingtur oxå, TJ Maxx och Ross har vi besökt samt Dicks Sporting Goods. Där köpte vi ny slang till  Idas cykel som farfar nu har fixat, bland mycket annat:) Airconditionen slutade lämpligt nog att fungera, men den kunde han oxå fixa tillfälligt, tills service killen kom nu imorse. Glödlampor blir bytta, gångjärn smörjs, garageporten som krånglat är nu lagad osv osv. Här är det alltid nåt strul med nånting så det är toppen att ha farfar här som fixar allt!
Nu ska vi ta det lite lugnt här hemma på förmiddagen och sola lite, farmor har precis hoppat i poolen ser jag......
Tack för det superfina armbandet jag fick av er, Henke Klara Alma och Maja! Precis min smak!
Grattiskram till Sara som fyller 12 år idag, och Grattis till Fille som har namnsdag!

RSS 2.0