Ellenton, Brandon och SWEA träff

Fyndade en hel del saker idag i Ellenton. Det blev flip-flop på Guess, bikini, skärp, solbrillor på Ralph Lauren, vita brallor på Hilfiger, topp på DKNY, och ett par saker till Ida och Olle. Inte svårt att handla om man säger så:)
Sen var det dags för den dagliga turen till Brandon, jippi! Olles tur att träna. Filip har oxå tränat ikväll, men kunde åka med Mikey som tur var.
Ida och Olle fick vara ensamma hemma ikväll, när jag åkte till Wiregrass på SWEA träff. (De är så himla duktiga, låg o sov så sött när jag kom hem) Samma restaurang som sist; Cantina Laredo. Och nu ikväll så blev jag en av Sweorna,  jag är medlem! Vi hade jättetrevligt ikväll, och det känns så kul! Fick även ett VIP pass till IKEAS smygöppning på lördag, så jäkla häftigt! Den riktiga "Grand Opening" är på onsdag den 6:e maj. TJOHOO va KUL!!!!!!!!!!!!!

Helena o Mia


Miriam och Malin


Mitt IKEA VIP-pass!


Tisdag

Idag gick jag runt sjön med Ankita och hennes barn, igen. Ingen powerwalk om man säger så. De ville såklart oxå gå och inte åka vagn, och det kan man ju förstå.....
Hämtade upp Christina och åkte till Wiregrass där vi käkade lunch och fikade. Det var så skönt att bara sitta i solen och njuta, och då går tiden fort. Barnen kom hem och vi gjorde läxor som vanligt. Ida längtar hem väldigt mycket just nu, plus att hon är så less på skolan. Hon har skypat, chattat och varit inne på Bilddagboken ikväll, och det är både bra och dåligt.  Bra o kul att hon kan "vara" och snacka med sina kompisar, men dåligt för då längtar hon hem ännu mera.......inte lätt detta:) 
Fille har tränat hockey så en sväng till Brandon blev det även ikväll. 
I morgon ska jag hämta upp Mia vid 9-tiden, då blir det en sväng till Ellenton, kul!

Måndag och bio igen!

Ida kom iväg till skolan i morse och det hade väl varit "sådär" sa hon när hon kom hem i eftermiddags. Så för att göra henne lite gladare så hade jag bestämt med Mia att vi skulle gå på bio tillsammans ikväll. Ida har velat se "17 again", så den såg vi. Mia och hennes barn Vendela och Alva , och så Olle, Ida och jag. Filmen var jättebra, lagom rolig och lättsam:) Matthew Perry och Zac Efron har huvudrollen. Så nu är man proppmätt efter en mega påse med popcorn och en massa läsk som skvalpar omkring i magen, men så ska det väl vara efter en bio....

Söndag

Fille spelade 2 matcher och de vann båda! Första slutade 7-1 och andra 3-2, kul! Det här laget är bättre än hans förra, och det kan ju vara kul att få vinna lite igen. Ida , Olle och jag var hemma o badade hela dan. På kvällen blev det middag på Ruby Tuesday och sen var det dags för Freddan att packa resväska igen. Nu ska han vara borta i 12 dagar, i Californien.......trist för oss! Vi får fira Valborg utan honom, men vi är hembjudna till Stefan och Amy, så det blir kul!
Ida var jätteledsen när hon skulle gå o lägga sig. Hon HATAR söndagkvällar! Hon hatar skolan, hon har inga kompisar och hon längtar hem till sina kompisar i Sverige........Jag vet att hon är den som får kämpa allra hårdast varje dag, och det är inte lätt... Som tur är så sommarlovet strax här. Här slutar de redan den 4:e juni och det är ju snart! Och då kommer hennes bästis Gabbi hit, så hon har massor med kul att se framemot......

Coke Floats= Coca Cola och vaniljglass....


Skönare än att vara i en ishall........


Just nu, söndag 26/4 kl 10,35


Idas nya lunchbox


Lördag

I morse sov vi till kl 10,00 så skönt! Sen blev det låååångfrukost. Ida och jag åkte och köpte en ny lunchbox till henne, en Vera Bradley.  De har ju med sig lunch varje dag, hon och Olle. Vill inte äta av skolmaten. Freddan , Fille och Olle var iväg och klippte sig, och sen åt vi lunch tillsammans på Beef o Bradys. Idag hade Fille premiärmatch med highschool laget, och de vann med 5-1 mot Wiregrass.  Vi träffade Mike och Gia och bestämde oss för att gå ut o käka middag tillsammans. Det blev Stonewood Grill, och de bjöd oss, en födelsedagspresent till mig! Som sagt det är kul o fylla år! Nu är vi hemma igen, slappar i soffan och kollar på Vänner. Fille sover hos Mikey, och imorgon är det dags för 2 nya matcher med JR Bulls laget. Matcherna spelas i Oldsmar som ligger ca 1h härifrån. Men eftersom varken Olle eller Ida vill åka så stannar jag hemma med dom, sovmorgon även imorgon alltså.......:)

Min födelsedag!

Väcktes imorse av "Ja må hon leva...." och frukost på sängen! Visst är det härligt att fylla år! Tack för alla grattis hälsningar! Har haft en lugn o skön dag i min solsäng och i poolen. Det har varit över 30 grader idag, så det var skönt med ett dopp. När Fredrik och barnen kom hem så fick jag paket. Jag fick cd-skiva, dvd film, hårborste, solsäng till stranden, bikini och en topp. Superbra grejer! Sen hade Freddan fixat en överraskningsmiddag. Vi åkte iväg i taxi mot Channelside. Där visade det sig att vi skulle ut med en båt! Jag hade önskat mig middag på en restaurang med havsutsikt och det fick jag verkligen:) Båten åkte ut i Tampa bukten och i alla kanaler som finns där. Barnen fick gå upp till kaptenen och styra båten, kul o spännande! En härlig kväll och lyckad födelsedag!

Drink före avgång...


Jag & Filip


Olle fick vara kapten.....


och Ida med!


Söta....


Min efterrätt


Gott!


På väg hem igen....


Starship II


Familjen


Glad efter en lyckad födelsedag!


Torsdag

Vilken dag det har varit idag! Strålande sol, klarblå himmel och ca 30 grader. Ankita kom förbi vid 11-tiden och hade sina 2 barn med sig, 3 och 4 år, och så gick vi runt sjön. De satt snällt i en tvillingvagn och hade det bra, medans vi svettades. Efter det åkte jag och fixade mina naglar. Barnen kom hem från skolan och vi gjorde läxorna. Sen hann jag ligga en stund vid poolen och läsa min bok, innan Olle, Ida och jag åkte på bio. Vi har sett Monsters vs Aliens 3D. Faktiskt riktigt bra! Fille fick vi inte med oss, han skulle till Mikey som vanligt, och kolla på hockey. Nu är klockan 21,20 och även Freddan har kommit hem. Imorgon är det äntligen fredag, och inte vilken fredag som helst, utan min födelsedag:)

Läsk, popcorn och 3D brillor


Bilder från i maj förra året.....


när vi var i Budapest med jobbet....


Jennie, Georg, Stefan, Linda och Zinhe


Kul hade vi!


Onsdag

Idag slutade barnen tidigare i skolan, så de var hemma redan 12,30. Hann med en powerwalk innan de kom hem. Har en förmåga att dra ut på det in i det längsta, istället för att gå så tidigt som möjligt så man får det gjort.....men men, jag lyckas alltid fastna framför datorn:) Men i morse fick jag lite smått panik när jag slog på datorn och inte kom ut på internet! Tror det är första gången det händer här, men bara jag drog ur sladden ur modemet och kopplade på igen, så funkade det. Hur teknisk känner man sig inte då?! Idag ringde jag äntligen till mitt jobb och pratade med min chef Georg, och fick  lite längtan till jobbet och mina kära kollegor. Saknar er alla!  Fick en uppdatering på allt som hänt under det här året som jag varit ledig. Fattar inte att det redan gått 1 år!! (i maj), vart tar tiden vägen......?

Tisdag

Oj vad jag är lat! Har inte gjort ett smack idag heller......skönt förvisso. Nicholas och Adrian var här en stund i em, och även Mamello. Idag har Ida och alla femteklassare varit på JA Biztown och provat på arbetslivet. Ida jobbade på "BuschGardens" som "Membership Rep". Man kunde även jobba på Mc Donald´s (där alla åt lunch), Brighthouse Network (telefon och tv), Publix (mataffär) Verizon (mobiltelefoni) Radio o TV-kanal, Brandman osv. Det är som en låtsas stad, uppbyggd för att barnen ska öva sig på det "riktiga livet". De fick även gå till banken för att få ut sin lön, och för de "pengarna" kunde de shoppa i affärerna som fanns. Ida tyckte det var jättekul!
Filip har tränat hockey, så en tur till Brandon blev det även ikväll. När han tränade så åkte jag till Hollister och handlade lite åt Alexandra. Så imorgon får det bli en tur till posten, ett paket snart på väg till Skänninge......

Måndag

Idag har det inte hänt mycket här. Jag har fortsatt att tvätta. Skypat med Martina, och de kom hem välbehållna, resan gick bra. En timma försenade lyfte de från Atlanta, i övrigt gick allt smidigt. Olle och jag hämtade upp Filip strax före 16 och åkte till Brandon där vi tillbringat hela em/kvällen. Filip tränade mellan 17-18 med sitt highschool lag, och sen hade Olle match kl 19. Intern match idag igen, blåa mot vita, Olle var vit och förlorade med 6-0. Nu är jag jättetrött, dags att sova.....

Vips så blev sofforna som nya igen....


Söndag

I morse hann vi med att äta frukost tillsammans med fam Wennerberg innan de behövde åka mot flygplatsen vid 11-tiden. De flyger med Delta via Atlanta till Köpenhamn, och ska landa måndag morgon kl 09,00. De ringde från Atlanta och allt hade funkat bra so far, trots liiiiite övervikt:)
Filip och hans kompis Billy ville åka till Brandon för att shoppa lite, så jag fick offra mig. Vad gör man inte för barnen.......Resten av dagen ägnade jag åt att tvätta, tvätta och tvätta! Har även bytt klädsel på soffan, ojoj, det var verkligen på tiden. Nu känns det så skönt, trots att jag har en hel del kvar.
I morgon flyger Freddan till Kansas City och kommer hem på torsdag igen.

Hej då......


Redo att åka mot flygplatsen


Martina skriver sitt inlägg på min blogg


So we say thank you all for a wonderful time. La la la

Nu är det våran sista kväll hos er underbara familjen Åkermarkare. Och efter den här otroliga härliga tiden så vill man inte åka hem. Jag ska försöka att inte bryta ihop helt när vi tar avsked. Utan tänka på att vi snart ses igen. TJOHO. Freddan o Anders är med Filip på Hockeuttagning, så spännande. Hoppas att det går bra för honom. Och det är klart att det gör, han är ju en Åkermarkare.
Det är underbart att se hur bra och härligt ni har det här. Vi förstår att ni trivs. Och ni är alla sååååå duktiga.
Att ha fått bo o ha varit med er har varit  så lyxigt, värsting hotellet. Carina du har fixat, plockat o donat. Tagit hand o tvätten, vikt den, kört runt mig på mina shoppingturer harre guuud vad det har varit roligt. 10.000 röda rosor vill jag skänka dig , min underbara väninna. Killarna har varit på NHL match och kom hem med lightning match tröjor o kepsar o var super glada. Och Lukas, William o Olle har haft toppen dagar tillsammans såååååå härligt att se dom o William har fått vara med. SeaWorld var en häftig upplevelse liksom att bara sitta vid eran pool och titta ner på alligatorerna. Att få komma till Clearwater beach var helt
Underbart, en hel dag med härlig sand, sol o bad o erat härliga sällskap som vi kommer att sakna otrooooligt mycket.
Vi har haft det toppen o mer därtill tillsammans med er. We Lööööööööve you Carina, Freddan, Filip. Ida o Olle
Kisses and hugs Martina, Anders, Lukas o William
P.s vi kommer tillbaks och då med tomma väskor hihihi

Lite blöta, men glada ändå


"Blev du blöt?"


Flumride


Vad synd att vi inte hann med denna karusell......


Piratfilm i 4-D


Vi såg giraffer, noshörningar, zebror mm


William har koll på läget


Har alltid velat ha en apa, men kanske inte en sån här....


Heldag på Busch Garden


Mormor Elin


Fredag!

Idag tog vi det lugnt som vanligt, och åt frukost länge och väl. Martina och jag åkte till nagelsalongen, Martina ville fixa till sig innan hemresan på söndag. Tiden har gått så otroligt fort, som vanligt, och nu har vi bara ett par dagar kvar tillsammans.. Middag ikväll på Bonefish Grill, och i morgon planerar vi att åka till Busch Garden. Filip har Sean här över natt, och nu sitter vi ute och tar ett glas vin innan det är dags att sova..... Idag har det varit begravning för min mormor Elin, så jag har tänkt på alla nära och kära, tyvärr kunde jag inte närvara. Sov gott fina mormor.

Herr och Fru Wennerberg


Hela gänget


Wille, Lukas och Olle


Bonefish Grill


Freddan kör oss


På väg till restaurangen....


Torsdag

I morse hade Olle ont i halsen så han var tvungen att stanna hemma. Som tur var så var det inget allvarligt, så i morgon är det skola som gäller igen. Det har varit supervarmt idag, men Olle fick bara titta på när vi andra badade. Och även jag badade! Är väl tyvärr tvungen att lägga ut bildbevis på det, annars tror ni mig inte....... Vi har haft en underbar dag i solen. Solat, slappat och läst bok i solsängen, underbart! Martina, Ida, William och jag åkte iväg en liten sväng framåt kvällen. Sen blev det tacos när vi kom hem, och vi har suttit ute hela kvällen.

Härliga tider......!


Martina gör bomben!


Nöjda


Lukas och jag gör volt


Varm och skön dag


Supergott!


Ida gör läxa


Anders fixar lunch/mellis


Lek i och vid poolen


Femmornas namn i bokstavsordning


Idas nya t-shirt som de ska ha på sin klassresa till Adventure i maj


Onsdag

I morse efter frukost så åkte fam Wennerberg mot Orlando. Av ovädret igår märktes ingenting! Idag strålande sol och klarblå himmel, så som det ska vara i Florida! Jag hann med ett varv runt sjön innan jag mötte upp Mia i Wiregrass. Vi hann med både lunch och kaffe, trevligt! Nicholas o Adrian kom förbi och badade en stund och sen åkte Olle och jag till Brandon för hockeyträning. Fille har oxå träning ikväll, men han fick skjuts av Mikey som tur var. Freddan är på sin första baseboll match ikväll. Tampa Bay Rays hade premiärmatch i måndags så nu är säsongen igång igen. Nu är klockan 20,30 och vi väntar på att Wennerbergarna ska komma hem.....

Grattis på 30-årsdagen Jonas! Hurra Hurra Hurra Hurra!!!!!!!!


En riktig hemmadag...nästan allafall

Ovädret höll i sig hela dan, men vi klarade oss bra här om man jämför med andra kommuner runt omkring oss. Hus har blivit förstörda, bilar har hamnat uppochner och träd har rasat.....Så det blev en riktig innedag med dvd-film bl.a. Men framåt eftermiddagen blev Martina rastlös, så då var jag tvungen att visa henne Wiregrass:) Och tro´t eller ej, men visst blev det lite shopping även idag! Imorgon hoppas vi på bättre väder igen och då blir det förmodligen SeaWorld för Wennerbergarna.

Vi håller oss inomhus....


Regn o åska


Oväder på gång....


Oväder

Just nu är det oväder på gång här. Tornado varning, regn och åska och hagel stora som golfbollar kan komma farandes! Än så länge ingen tornado här hos oss, men regn och åska. Fam Wennerberg hade tänkt att åka till Sea World idag, men det får vänta. Vi har nyheterna på här hela tiden och håller oss uppdaterade. Barnen är säkra i skolan, hoppas jag.........

Idag fick Ida brev från sin klass hemma i Sverige!


"Nu har jag bara liiite kvar att shoppa...."


Anders räknar och räknar......


Måndag

Barnen var ganska trötta i morse, men kom iväg till skolan som vanligt. När fam Wennerberg vaknat åt vi frukost ute, och satt länge och väl njöt. Jag, Lukas och William har varit hemma hela dagen medans Anders och Martina shoppat loss i Ellenton. Undrar just om rekordet är slaget nu....?! Adrian och Nicholas kom förbi en stund på eftermiddagen och Christina och jag tog en fika när barnen badade. Wennerbergarna kom hem vid 19,30 så då blev det middag på Beef o´Bradys. Nu har vi precis tittat igenom allt fint de fyndat idag, och Fille har kommit hem från South Carolina.

Filip ser ut att ha det bra i South Carolina!


Filip o Mikey


Volleyboll


Lunch på Mc Donald´s


Skönt i vattnet tyckte alla som badade


Påskdagen

Idag har vi varit på stranden hela dagen. På väg ut så var det väldigt molnigt, men som vanligt så klarnade det upp så fort vi kom ut till Clearwater. En solig,varm och helt underbar dag blev det. Det var MASSOR med folk, söndag och sista dagen på lovet, imorgon är det dags för skola igen.

Hipp Hipp Hurra för Farmor på födelsedan!


Påskafton

Dagen började med hockey i Brandon. Olle spelade 2 intern matcher , de delades upp i blått och vitt lag. Första matchen var Olle i vitt lag och förlorade med 7-1. Nästa match blev Olle blå, och då förlorade hans lag med 6-2.
Eftersom Martina behövde byta ett par saker på Abercrombie, så var vi tvungna att åka till shoppingcentrat en sväng. Passade på att kolla in några fler affärer innan vi åkte hem igen:)  Hemma så hade Anders o Fredrik börjat förbereda påskmaten och killarna badade. Nu ligger vi allihopa i soffan, mätta och belåtna, och kollar på tv och slappar. I morgon har vi tänkt att åka till stranden......

Mysigt


Barnen byggde koja


Inne i kojan


Mumsfillibabba


Bordet är dukat för.....


Påskmiddag!


Grattiskram på födelsedan Linda!


Långfredagen

Ännu en solig och varm dag. Freddan kom hem efter lunch, så Anders och han stack iväg och spelade tennis. Vi kom inte iväg på nåt särskilt idag, barnen var nöjda med att bara vara hemma och leka. Ida bakade en kladdkaka. Sen hann även Martina och jag iväg på en liten shopping sväng. Visade henne Bealls och Marshalls, Wiregrass får det bli en annan dag. Slutade som vanligt med att vi fick stressa hem för att hinna bli klara till middagen..........alltid likadant:)
Käkade middag på Macaroni Grill, och Filip hade Mikey med sig och Ida hade Grace med sig. Grace sover över här i natt och Fille är hos Mikey. I morgon ska han följa med Mikey till hans hus i South Carolina. En biltur på ca 7 h? De kommer tillbaka på måndagkväll, så Filip missar en skoldag, han är helnöjd.
Imorgon ska vi iväg på hockey. Olle har 2 matcher, en kl 10 och en kl 12, så den senare ska jag definitivt se.

Ännu en skön kväll


Nöjda


Coola killar


Middag på favorit restaurangen


Bad o lek vid poolen såklart


Torsdag

I morse ringde klockan 3,15! Då var det dags för Henke o Co att packa in sig i sin hyrbil och åka mot flygplatsen. Alma och Maja var jättetrötta, men klagade inte. Hoppas nu att resan hem har gått bra för dom.
Dagen har varit lugn, vi har legat vid poolen o slappat, barnen har badat såklart. Även Anders tog sig ett premiärdopp! Martina och jag kom iväg runt Cory Lake, sen åkte vi till International Plaza. Ida hängde med oss och killarna åkte iväg på NHL-match. Tampa förlorade med 2-4 och nu väntar vi på att de ska komma hem. Jag och Ida shoppade ingenting idag, men Martina handlade en hel del på Abercrombie. I morgon är det fredag, sista dagen på påsklovet, kanske att vi hittar på nåt kul.......

Bilder från igår (onsdag)


Påskharen har precis varit här


Grillat e gott


Alla barnen utom Fille


Inte helt fel.......


Anders fixade lunchen


Skönt med påsklov!


Lukas o William badar


Dax att lämna er.

Jaha, då var det vår tur att skriva avskeds orden. Det var med tåren man kramde om er och inte med glädje man lämnar er. Att tiden kan gå så fort det är svårt att förstå men nu har man verkligen förstått det. Vi kom ju i går!!!!!!!!!!
Det är med få man kan känna sig som hemma som med er och alltid så härligt positiva som alltid.!Vi har fått uppleva massor under vår tid, magic mountain (magic kingdom), sea world, clearwater (henke fattar inte varför Hulk Hogan flyttade därifrån), all denna shopping( under kortast möjliga tid), Nhl match med stel stel rygg, restaurang besök( vilket Majsan älskade) och det som barnen älskade mest att få vara med sina kusiner och med dig och fredde. Måste ge en eloge till carinas taolett som fick Majsan att se livet mer positivt, tack.
 Nya ord som carina & fredde måste lägga in i ordlistan, roggos och rockost (smörgås & frukost).
Tack en gång till nu för er gäst frihet och kul att även få träffa de trevliga Helsingborgarna! Vi kommer och ni vet var vi bor.
Vi ses snart igen då med farmors goda jul mat!
Kram Klara, Henke, Majsan & Alma.


Tisdag kväll

Nu så sitter vi här i soffan allihopa, förutom barnen som vi fått i säng. Resan hit har gått jättebra för fam Wennerberg och Henke och jag åkte ut o mötte upp på flygplatsen. Jag o Martina o Lukas o William åkte direkt hem till oss, medans Anders o Henke fixade med bagaget och hyrbilen. Sen blev det rena rama julafton, igen:)! Massor med fina presenter till oss alla, och massor med godis!
Idag har vi haft kallt här i Tampa. Det har blåst och varit mellan 16-18 grader, dock soligt. Men vilken skillnad från helgens 35 grader. Men värmen ska komma tillbaka, förhoppningsvis redan i morgon eftermiddag.

Tampa tid 23,15 / Helsingborg tid 05,15...dags att sova!


Oj oj oj, så fina saker........


Ännu en väska full med presenter och godsaker:)


Heeeeej


Och så kom Anders oxå!


Polarna!


Martina är här!


Dunkin Donuts, mums!


Kvällsdopp inne....


Kvällsdopp ute..


Semesterfirarna


Middag på Beef o´Bradys


Här diggar vi till Larz-Kristerz!


Solig eftermiddag


Måndag

Väcktes imorse vid 9-tiden av att Gia ringde och väckte mig. Satte fart och mötte upp henne vid gymmet 9,30. När jag kom hem, så var redan Henke o Co tillbaka från Clearwater Beach. Idag har vi haft mestadels molnigt och en del regn. Men fram på eftermiddagen så tittade solen fram igen. Mia kom förbi på en kaffe på eftermiddagen, jag fick se hennes snygga klänning hon köpt. Henke o Co åkte en sväng till Wiregrass. Fille o Billy var här, likaså Ida och hennes kompis Grace. Olle kämpade på i hockeyrinken. Var helnöjd när han kom hem, imorgon ska han iväg igen. Nu har alla kommit i säng här, och Ida sover över hos Grace i natt. Imorgon kommer fam Wennerberg!

"Happy Birthday to you"......!


Söndag

Idag har jag mest varit hemma hela dagen, förutom när jag åkte iväg och handlade lite. Tvätta massor, bäddat rent i sängarna, hunnit sola lite och läst bok. Filip har spelat 2 st matcher med sitt nya lag; JR Bulls U16. Första matchen vann de mot Lightning med 5-3 och Fille gjorde mål! Sen blev det förlust med 6-0 mot Titans. I morgon börjar vårt "springbreak", så det blir sovmorgon, härligt! Dock inte för Olle som ska iväg på hockeyläger i Brandon. Måndag, Tisdag och Onsdag mellan 8,30-17. I morgon kommer även Henke o Co tillbaka från Clearwater Beach.

Alma somnade innan hon hann äta


På väg för att hitta nåt att äta


Pool- och havsutsikt


Litet pentry fanns oxå


Godkända!


Maja provhoppar sängarna...


Hotellet som Henke o Co ska bo på i 2nätter


En alligator


Kul med sand


Kanondag att tillbringa på stranden


Men det var det värt....


Alla ville till stranden idag, 2 h tog det oss!


Clearwater Beach!

Idag blir det stranden! Henke & Co + Ida åkte direkt efter frukosten. Jag, Freddan och Olle ska åka så snart Fredrik är tillbaka från Brandon. Han skjutsar Fille och hans 4 kompisar till ett fyspass. Här var det fullt hus i natt, men det är bara kul att de vill vara hemma hos oss. Mike och Gia kom förbi en sväng igårkväll oxå, alltid lika trevligt! Nu ska jag packa strandväskan=IKEA bagen:) Hoppas ni har en underbar helg och njuter av vårvädret hemma i Sverige!

Fredag kväll

Nu har vi precis kommit hem från kvällens restaurang besök. Sitter ute på terrassen och tar en sängfösare:) Klockan är 21,40 och det är 21 grader  varmt, härligt! Imorgon är det stranden som gäller. Henke & co ska bo kvar i 2 nätter på hotell, medans vi andra får åka hem till Cory Lake......

Efterrätt!


Mint chocolate chip icecream


Ida äter oxå glass


Vaniljglass


Jag o Henke


Freddan o Klara


Middag på Stonewood Grill


Badtjejen Maja


Gänget.....


Bad såklart!


Fredags fika!


Fredag eftermiddag


Olle o Nicholas


Snowball


Friluftsdagen fick flytta inomhus pga regn


Fredag!

Nu funkar det äntligen att ladda upp bilder! Jag fick veta att jag skulle använda en annan webläsare, och vips så funkar det. Firefox istället för Safari, så lätt det kan vara..... Här är klockan snart 09,00. Morgonen har börjat med åska och spöregn! Jag ska strax åka och hämta Christina, så ska vi hjälpa till en stund på skolan, de har friluftsdag idag, sen är det påsklov!

Henke provar skor


Henke storlek 45, stora skon storlek 55!


Ormen, när den fortfarande var i livet....


Jag och Mia


Amy och Klara


La Cantina onsdag kväll


Middag med Sveorna


Fisken Olle


Olle och Alma


Maja vill inte bada


Torsdag

En enda bild har jag lyckats lägga upp idag, det är så himla irriterande! 
Igår kväll när vi kom hem, så var det en orm på garageuppfarten. De är ju inte så trevliga, men den var ganska liten. Så imorse så ser Henke att den återigen slingrar sig fram.....Grannen var ute så jag frågade honom om han visste vad det var för slags orm. Han hämtade sin trädgårskille som konstaterade att det var en fullvuxen "pygme rattle snake"! Ett bett av en sån och man dör...........Den här gången blev det ormen som fick dö, usch o fy.
Annars har vi varit på shoppingstråk även idag. Eftermiddagen tillbringade vi ute vid poolen. Ida hade Grace och Mamello här oxå. Sen hände det som inte får hända. Lilla Maja trillade i poolen! Som tur var så såg Olle det och Henke kastade sig i och fiskade upp henne! En olycka händer så snabbt......Men allt gick bra som tur är! 

Ett, två och hopp!


Onsdag

Har försökt att ladda upp bilder här på bloggen, men det funkar inte........så irriterande! 
Idag har Henke o Klara varit på outleten i Ellenton och shoppat. De kom hem med en hel del fina saker, kul! Jag har varit hemma med Alma och Maja och vi har bara tagit det lugnt. En varm dag, över 30 grader + att det börjar bli den här fuktiga luften nu, som kan vara lite jobbig faktiskt. Men man ska ju inte klaga! Klara och jag har precis kommit hem från en middag på La Cantina i Wiregrass med Sveorna här i Tampa, trevligt! Vi åt gott och drack margerithas. Henke var snäll och hämtade oss, och vi stannade till på Wal-Mart på vägen hem. Wal-Mart har öppet dygnet runt! Helt otroligt. Var tvungen att köpa något lila som Ida kan ha på sig imorgon till skolan. Olle behövde oxå, men jag hittade inget åt honom. Den här veckan har de haft "Crazy Socks Day" i måndags, "Team Jersey" i tisdags, idag "Twin Day" (klä sig likadant som en kompis) och imorgon är det "Purple Day". Avslutas med "Hat day" på fredag. På fredag är det även friluftsdag, så då ska jag vara på skolan och hjälpa till. Nu är klockan snart midnatt, dags att sova. Ska försöka få ut bilderna imorgon.

Maja har ett likadant


Alma med sitt fina lysande delfin halsband


Tisdag

Dagen började inte särskilt bra för Freddan. Han skulle iväg till kiropraktorn var det tänkt, för dit kom han aldrig iväg igår. Duschade och skulle klä på sig när ryggen låste sig igen! Jag kommer in i sovrummet och där ligger han raklång på mage på golvet, hade endast hunnit få på sig kallingar och ena strumpan. " Men Freddan du måste ju till kiropraktorn !", säger jag. "Jag är ju för faaan på väg" svarar han, och då brister det för mig......Börjar asgarva! Inte så snällt, men det såg så himla kul ut. Sen höll vi på i en timme innan han kunde komma upp på fötterna. Hemskt var det. (och bara lite roligt) Sen var det inte helt lätt för honom att komma i och ur bilen. Fick en tid kl 15, så vi hann både käka lunch o fika o shoppa lite. Väl där så blev det röntgen och nedersta kotorna var helt ihopsatta! De undrade hur han kunde stå på benen........Jag fick vara med när kiropraktorn bände och knäckte till ryggen, jäklar vad det lät!! Aj aj....Nu ska han tillbaka redan imorgon igen, så det känns bra. Henke & Co har kommit tillbaka från Orlando nu ikväll, och de är jättenöjda! SeaWorld var favoriten. Nu sitter vi i soffan o slappar, snart dags att sova.

Mycket papper att fylla i.....


En kaffe i väntan på kiropraktorn....


RSS 2.0