Sjukstuga och regn.....

Den här veckan har väl inte varit alltför munter. Freddan kom hem från Las Vegas med influensan. Han har fått hålla sig hemma hela denna veckan, fast idag kom han iväg till jobbet. Jag fick en väldigt lindrig variant och var sjuk i måndags, sen vände det för mig. Olle har klarat sig hittills.
Ute har det regnat och varit grått och kallt. Det enda positiva har varit att man med gott samvete kunnat mysa inne, med film, tända ljus och brasa. Igår såg vi Last Vegas och Captain Phillips, bra båda två.
 Sandy har flyttat in hos oss och ska bo här i 4 veckor då Tobbe och Åsa är på resande fot.
Ikväll är det tänkt att vi ska åka och se Malmö FF - New England Revolution. De spelar i Bradenton och vi ska gå med Olles kompis Joey´s familj. Hoppas på bättre väder till kvällen! I helgen är det lovat värme och sol, så det hoppas vi på.
Nu väntar jag på att hämta hem Molly och Sandy som är och badar och blir fina:)
Jag ska inviga vår nya tvättmaskin som precis kommit! Äntligen säger jag! Som jag hållt på och bråkat med den gamla, som har fungerat lite som den velat.
Snälla sol kom tillbaka!
Ha en trevlig helg alla!
 

Lördag

Idag är det Gasparilla fest i stan, ett jippo jag aldrig varit på. Det är en invasion av pirater och parader och brukar gå mycket livat till.
Olle har åkt till Orlando för att spela 2 matcher idag. Han blev upphämtad klockan 11 av Adam och Gordie. Första matchen är kl 14 och andra kl 18,30 så han kommer inte hem förräns sent. Kände att jag inte ville lämna Molly ensam hemma en hel dag.
Igår var jag på lunchdate med Jenny och Yoona, vi var på en koreansk restaurang, Matoi. Mycket trevligt och mycket gott!
Fick en jättegod present av Yoonas mamma, så snällt! Påsar med olika innehåll av smaksatta nötter.
Innan jag skjutsade hem Yoona så stannade vi till på Whole Foods, där man köper ekologisk och nyttig mat. Lite annat finns oxå....
Jag hann knappt innanför dörren innan det var dags att åka till nästa restaurang för middag. Tobbe och Åsa hämtade upp mig och så åkte vi till Bonefish Grill. Alltid lika gott! Olle ville inte följa med, han stannade hemma och kollade high school hockey på tv:n. Målvakten i hans lag, spelar i Manatee high schools lag och den matchen visades på tv. Plus att han känner nästan alla andra oxå:) Vinst med 3-2.
Vädret är fortsatt kallt. Eller nätterna är kalla, men dagarna helt underbara, 20+ och sol, inget att klaga på egentligen. Molly och jag har precis gått runt sjön, och här händer det en hel del nu. Ett nytt område med hus byggs precis efter infarten från Morris Bridge, som heter Capri Isle. Men även ett nytt poolområde vid clubhuset!
Vet ej när det ska vara klart, men spännande ska det bli!
Nu ska vi fortsätta njuta av dagen jag och Molly. Imorgon kommer Freddan hem från Las Vegas, äntligen!
PS Kanske ska förtydliga att Hjärtrud är på skoj:) Jag har så underbart härliga och roliga väninnor! ♥ PUSS till er!
 
 
 
 
 
 

Kallt!

Freddan är nu i Las Vegas, han åkte tidigt lördagmorgon. Olle och jag åkte till Brandon och mötte upp Jenny, Kira och Joey. Blev en liten snabbrunda och Olle köpte ett par jeans, och så käkade vi lunch på California Pizza Kitchen. Olle följde med Joey hem och jag åkte hem till Molly. Tog ett varv runt sjön och jäklar vad kallt det var. Tur att Åsa varnade mig.......Mössa på!
 
Molly och jag hade en lugn och mysig lördagkväll här hemma. Jag kollade på Stjärnorna på Slottet och efter det googlade jag filmer som Maria Lundqvist varit med i och såg bl.a Den bästa av mödrar.
Imorse när vi kom ut var det frost.
Nu blir det mössa på igen och ett varv med Mollsan, innan jag åker till Ellenton och hämtar Olle och kompis. Vi har ledigt mån-tis, skönt!
 
 
 

Slappardag

Det är tur att man har hund så man är tvingad att lämna soffan och gå ut en sväng. Joggade precis ett varv med Molly, men annars har jag legat i soffan hela dan i dag.
Vilken fin kväll! Men nu ska det komma en ny kallfront igen.
Såg att det stod i Aftonbladet om dödskjutningen på en biograf här. Det var den biografen jag ville att vi skulle gå med Tommy och Nina nu när de var här! Den ligger vid The Groove, köpcentret ovanför Wiregrass för er som varit här. Hur i hela friden kan det ens hända? Fattar det inte. Man går på bio, mitt på blanka dan, blir skjuten o dör. SLUT. Helt i onödan! Hemskt.
Olle och Freddan är på hockey träning, så det är bara jag och Molly hemma ikväll. Jag ringde precis till Filip och han satt på tåget in till Manhattan. De hade fått fribiljetter till Rangers-Lightning matchen ikväll, så kul för dem! Olle får fribiljetter till Lightnings match på torsdag så då ska vi gå. Mindre kul var det häromdan när Fille skickade mig den här bilden...
Han fick en hög klubba över näsan på träningen, fick sy 1 stygn. Igår spelade de match och vann! Hade så gärna velat åka upp och hälsa på igen och se dem spela. Men i helgen åker Freddan på mässa till Las Vegas och är borta i över en vecka, sen ska han till Phoenix och Philadelphia och därefter får vi nytt besök igen! Toja, Mange, Simon och Sara kommer och stannar i hela 3 veckor! Jippi så skoj! Så nu hoppas vi på att alla kallfronter hinner passera så vi får sol och värme i februari :)
 
 
 
 

Tomt hus och lugn helg

Är det inte typiskt så säg!? Så fort Anderssons backade ut från vår uppfart för att påbörja sin resa hem till Sverige så kom solen och värmen. Fredagen bjöd på 28 grader och sol......
Vädret är ju inte allt som tur är. Vi har haft såå mysigt och kul tillsammans ändå.
Med nöd och näppe gick alla väskor in i bilen tillslut. Vi saknar er redan!!
Resan hem gick bra vet vi, och de landade i ett kallt och snöigt Sverige.
Jag ägnade dagen åt att återställa ordningen, tvättmaskinen gick för högtryck. Jag och Freddan käkade middag på Macaroni Grill och sen åkte vi hem till Tobbe och Åsa och tittade på filmer som Petra hade med sig. Bl.a när vi var i New York/Florida år 2000, barnen var så himla små! Och vi såg alldeles hemska ut, hahahahaha så kul! Tobbe filmade även när vi byggde vårt hus i Täby,  jättekul o se!
Igår hade Olle 2 matcher i Brandon, de förlorade första och vann den andra. Kvällen blev lugn med hämtmat och film.
Idag ska vi fixa lite här hemma. Sandy kom precis över och ska vara hos oss idag, så ett varv runt sjön med hundarna står på tur.
Igårkväll blev det åska och regn, men idag skiner solen igen.
 

Hemgång och ett stort tack till underbara Åkermarks!!

 
Nu tackar vi än en gång familjen Åkermark, ni är helt fantastiska som alltid tar emot oss med öppna armar.
Gud vad vi saknat Er!!
Fredrik och Ida möte upp oss på flygplatsen och "hemma" stod en underbar middag på bordet när vi kom fram. Så härligt att hela familjen var samlad och så roligt att få träffa Yoona, en super härlig tjej!
 
Hela gänget åkte på NHL matchen mellan Henke Lundqvist´s N.Y Rangers & Viktor Hedmans och Lindbäcks´s Tampa Lightning, rysligt spännande match som NY vann tillsist.
Vi följde flitigt J WM på TV, där tyvärr Finnarna lyckades slå oss!!
 
På nyårsafton blev vi överraskade när familjen Johansson kom upp från Miami för att fira in det nya året med oss! Helt fantastiskt kul att fira det med dessa familjer, då det i år också är 20 år sedan som Fredrik och Carina samt Mats och Mari var värdpar på vårt bröllop!!
Nyårsmiddagen var fantastisk och svampsåsen var i världsklass! Tolvslaget firades hos Tobbe och Åsa, dit vi åkte med båt någon timme före årets slut.
 
Tyvärr åkte Tommy på ryggskott några dagar in på det nya året, så det blev några kiropraktor besök för honom och inget tennis spel som han hade tänkt sig!
 
Vi gjorde en liten utflykt till St Pete´s beach, till dom fina stränderna och havet men inte ens en ynka  solstråle........;-)
 
I söndags var det dags för Filip att flyga hem till NY och i måndags vinkade vi av Ida som nu är tillbaka i skolan i Stockholm igen.
 
Vädret har inte riktigt varit med oss på denna resa, vi har haft en enda soldag på 14 dagar men det positiva med det är att det resulterade i mycket shopping. Nästan varje dag!! :-)
 
Igår firade vi Fredrik på hans födelsedag. Mysig och god middag tillsammans med Tobbe, Åsa, Petra, Martin och Adeline.
 
Ikväll har grabbarna varit och sett yttligare en NHL match. Tampa mot Washington med Bäckström i laget, tyvärr även det en Tampa förlust!  
 
Men trots vädret har det varit helt fantastiskt att få vara här igen och att bara få ungås med denna helt underbara familj är få förunnat.
Ett jätte stort tack och många kramar från oss!!!!!!!
Tommy, Nina, Rasmus och Elin
 
 
 

Kallt, shopping och födelsedagsfirande

Här springer dagarna iväg i ett rasande tempo! Filip har åkt tillbaka till sitt, Ida likaså och imorgon är det dags för fam Andersson att åka till Sverige. Jag och Åsa skjutsade iväg barnen till flygplatsen. Ida fick sällskap av Mackan och Oscar till Washington, men sen flög hon via Munchen och killarna via Amsterdam till Stockholm. Den här gången flöt allt på som det skulle som tur var! Ida kommer tillbaka i april och då i sällskap med sin svenska familj, Fredrikssons! ♥
Idag håller vi tummarna för att solen ska visa sig. De senaste dagarna har varit kalla, en morgon var det ynka 1grad när vi vaknade.
Därför så har det blivit en hel del shopping, vilket är kul :) Fam Andersson har avverkat Ellenton, Brandon, Wiregrass, International Plaza och igår även University Mall.
Vi har varit på utflykt i St Pete, innan barnen åkte hem. Fast Filip och Rasmus och Olle stannade hemma. Olle behövde plugga inför skolstarten och Filip och Rasmus var på gymmet och på tennisbanan.
Vi åt lunch på The Brass Monkey och vi fick så mycket mat att vi fick ställa in vårt planerade restaurangbesök inför kvällen.
Igår firade vi Freddan som fyllde 44 år. Det blev middag här hemma tillsammans med Åsa, Tobbe, Petra, Martin och lilla Adeline. Fredrik blev firad med så fina paket, så han var supernöjd med sin dag.
Skål och grattis! Här är innan Tobbe o Co kommer.
Grattis Darling!
Fick inget kort på hela sällskapet tyvärr.
Ikväll ska Freddan, Tommy och Rasmus på Lightning match, de spelar mot Washington. Olle tränar själv så han kan inte följa med och vi tjejer väljer att stanna hemma. Sista kvällen med gänget, det har gått så fort!
 
 
 
 

God Fortsättning!

Jaha då får man välkomna 2014! Tycker det är lite sorgligt att jul/nyår är över för denna gången. Idag har jag städat ut julen, allt är nedpackat och jag kommer sakna ljusslingorna, stakarna och stjärnorna.
På nyårsafton fick vi besök av fam Johansson! Vi hade gjort allt för att hemlighålla att de skulle komma för Tommy o Nina, så det skulle bli en överraskning. Tommy hade tidigt sina misstankar och frågade gång på gång om det inte var så att de skulle komma. Men tillsist så lyckades vi faktiskt övertyga honom om att det var en annan familj som skulle komma, så överraskad blev han, trots att det första han sa var givetvis " jag visste det!!!"
De dök upp på förmiddagen och vi hann med en båttur,  bubbelbad och pizzalunch innan vi började förbereda oss inför nyårsmiddagen.
 
Solen visade sig korta stunder. Vädret har inte varit det bästa de senaste dagarna.
Vi körde på klassisk meny, Toast Skagen, Oxfilé med ugnsrostade rotfrukter och svampsås, och en Nutella Semifreddo till efterrätt. Gott!
Stiliga herrar ♥
Killarna fixade förrätten
Våra fina ungdomar ♥
Olle, Victor, Elin, Vilma, Villiam, Filip, Rasmus och Ida
Tolvslaget skålade vi in tillsammans med Bengtsson/Pettterssons och hela deras gäng. Även Nordbergs med sällskap kom dit, så vi var ca 35 personer totalt.
GOTT NYTT ÅR!
 
Nyårsdagen blev en riktig slappardag. Ute var det grått och regnigt så det passade bra. Vi såg Winter Classic och käkade Chick-fil-A som fam Johansson bjöd på, TACK. På kvällen avverkade vi 3 filmer, The East, The Internship och White House down. Ida, Elin och Vilma valde att åka på bio och såg Justin Biebers senaste film samt Catching Fire. Imorse packade fam Johansson sig iväg till Miami för att avsluta sin resa med en basket match, imorgon flyger de hem till Sverige. Så KUL att ni kom och firade nyår med oss!
Här har vi precis kollat på Sverige-Slovakien. Nina tog med sig Elin och Ida till Brandon för lite shopping, hoppas de hittar massa kul.
Nu håller vi tummarna för att vädret blir bättre. Även idag har det varit väldigt ostadigt. Det började med lite sol, men nu är det grått och regn igen.....
 
 
 
 
 

RSS 2.0