Förberedelser inför flytt

På lördag packar Filip och Rikard bilen och ger sig av på äventyr! Nu börjar snart deras hockeysäsong i New York Apple Core. De ska köra upp till Brewster och till sin lägenhet som laget ordnat åt dem. Egentligen skulle de bo hos familjer, men familjerna tog slut, så fyra killar får dela en lägenhet istället. Ingen är gladare än Filip och Rikard förstås. Så igår blev det en sväng till Ikea. Vi behövde handla porslin, bestick, kastruller, stekpanna, kuddar, täcken, bäddset mm. Möbler ska finnas, men tv ska de ta med en härifrån. Mycket att tänka på, och det blir nog fler shoppingvändor när de väl är på plats. Spännande och kul! Själv är jag mest nervös för bilresan, det är trots allt ca 190 mil de ska köra! Givetvis kommer de göra stopp på vägen.
De är så laddade och taggade och vill åka nu! Kommer sakna dem, men inte deras röra!
Hmmm hur kommer det se ut i lägenheten.......?! De har lovat att hålla ordning o fint....
 
Pratar/chattar med Ida varje dag och hon stortrivs! Hon tycker dock det är onödigt varmt fortfarande och längtar tills det blir svalare ute :) Hon kommer hem på höstlovet och förhoppningsvis har hon med sig några tjejkompisar då, superkul!
 
I Olles skola körde de på för fullt från första dagen, med läxor och prov. Svårt och hinna med när det är mycket hockey samtidigt. Nu i helgen är det hockeycup fre-mån, måndag är helgdag då det är Labor Day. Så istället för strand som jag hade önskat, får vi tillbringa helgen i ishallen, tur att man gillar hockey!
 
 
 
 

En liten uppdatering

Nu har vi varit hemma i Tampa i en vecka och dagarna har gått i ett rasande tempo. Olle kastades in i verkligheten direkt och började en hockeycamp ons-fre och en träningshelg med sitt lag. Bra att komma igång direkt!
Idag börjar skolan här, och givetvis var det kaos imorse med buss som inte kom. Olle cyklar vanligtvis, men idag hade han hela ryggsäcken full med pärmar, mappar, skrivblock, pennor och alla andra skolsaker. Bussen skulle gå 08.21, men klockan 08.50 gav vi upp och jag skjutsade honom istället. KAOS var bara förnamnet, gick knappt inte att ta sig ur området för alla bilar.....
Har skypat med Ida nu på morgonen, och hon är så lycklig! Allt är toppen och hon är så nöjd med sin nya klass, skola, schema och allt! Det känns verkligen så RÄTT, och självklart saknar vi henne, men det här kunde verkligen inte bli bättre för henne. Sen har hon ju förmånen att bo hos världens bästa fam Fredriksson ♥
Igår var jag med Filip, Rikard och Yoona på Ikea. Yoona börjar på Universitet här i Tampa och behövde handla saker till sitt nya rum. Igår flyttade hon in där, och idag börjar college för henne.
Filip ska jobba lite nu, innan han och Rikard packar bilen och åker mot New York och sitt nya lag där de ska spela junior hockey i höst. De skulle ha bott i familjer som laget ordnar, men familjerna tog slut, så nu ska de få dela på en lägenhet tillsammans med deras kompis Caleb, som även han gick på Kents Hill. Spännande för dem!
 
Jo, jag har även blivit stämd! År 2009 råkade jag köra in i en BMW som en dam körde. Vi båda stod helt stilla i väntan på att få göra en högersväng. Jag såg att kusten var klar och började rulla framåt, men det gjorde inte hon framför, vilket gjorde att jag åkte in i henne. Väldigt sakta gick det, och det blev inga skador på någon av bilarna. Jag minns att hon försökte stämma oss redan då, men tillslut lades det ner. NU försöker hon igen. I lördags morse ringer det på dörren och där står en gammal gubbe och lämnar över en bibba papper. Usch jag blir så förbannad bara jag tänker på det! Fortsättning följer.....
 
Annars är allt sig likt här hemma. Det är varmt, sol, regn, åska. En vanlig dag kan se ut så här:
 
 

Nya tider

Här har det hänt grejer vill jag lova. Imorgon åker Olle och jag hem till Tampa, men vi lämnar Ida kvar i Täby! Ida packade väskan precis som vi, för 4 veckors semester i Sverige. Hastigt och lustigt föddes en idé om att ta reda på om Ida skulle kunna stanna i Sverige och börja gymnasiet här tillsammans med sina vänner. Allt har gått i ett rasande tempo, men nu är allt är fixat och klart! Hon ska få bo hos Lars, Linda, Alva, Arvid och Elsa, hon har fått ett eget rum som vi fixat iordning och hon ska börja på Danderyds gymnasium på Ekonomi programmet. Knappt man fattar att detta är sant. Att det gått att lösa så smidigt! Allt detta tack vare våra underbara vänner som öppnar upp sitt hem och tar emot Ida med vidöppna armar, fantastiskt! Dessutom så har Ida och Alva fått inreda ett rum som varit förråd/garage tidigare. Där kan de hänga med polarna, plugga och mysa.
Så nu är Ida folkbokförd i Sverige igen. Jag har en del att fixa med idag, ringa CSN, fixa bankkort, mobiltelefon och så ska vi shoppa lite småsaker.
Idas nya rum
Det här rummet användes som kontor/gästrum tidigare, och nu har vi skapat merjobb för Lasse o Linda.....
Nej, men det här är inga problem, säger båda två i munnen på varandra.......Känns inte helt bra att lämna det så här.......!
Mycket jobb har lagts ner. Här är tjejerna i full action när de målade om och fixade i sitt nya hängrum :)
Alla hjälpte till!
Färdigt resultat
Lite småfix och pyssel kvar.
Självklart kommer det bli jobbigt att lämna Ida här. MEN det här är vad hon vill och vi vet att hon kommer ha det toppen i sin nya familj ♥ Dessutom har hon släkten nära till hands och alla andra underbara vänner vi har förmånen att ha och som ställer upp utan minsta tvekan ♥
 
 
 
 
 
 

Mamma 70 år

Veckorna springer iväg och nu har vi varit i Sverige i 2,5 vecka redan! Filip och Fredrik åkte tillbaka till Tampa i fredags och resan hem gick bra.
Vi började med 2 nätter i Täby hos fam Fredriksson, och det allra första vi gjorde var att fixa nya pass. Vi var där direkt på torsdagen, och på fredagen fick jag sms från polisen att de var klara att hämta ut! Rekordsnabbt jobbat.
På lördagen bar det av mot Jämtland för att fira Mammas 70-årsdag. Vi var ett stort gäng som sammanstrålade i Rörön.
Så vackert!
En kväll blev det bad i tunna, bad i bäcken och bastu.
Iskallt!
Varmt i badtunnan
Mycket fika, lek och skratt blev det! En sväng till Östersund hann vi oxå med och ett besök i SNÖ of Swedens outlet butik. Fanns en hel del fint :)
På tisdagen fyllde Mamma och då blev det fest. Vi syskon (mest Malin) skrev en sång som vi framförde, pappa kompade på dragspelet.
 
Snygg 70-åring!
Mamma med barnbarnen, vi saknade Sebastian, Felix och Jakob som inte kunde komma.
 
 
Superlyckad fest med god mat, sång och roliga historier :)
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0