Kusiner in da house

Här är det full rulle! Nästan en vecka har gått sen fam Åkermark d.y kom till oss. Resan hit gick toppen! 
Så vad har vi pysslat med? Vi har hunnit med en liten shoppingsväng till International Plaza och Wiregrass.
 
Ätit godis i mängder....

Badat o badat


Killarna har varit på hockey och sett Tampa- Nashville. Då valde vi tjejer att stanna hemma och bada i bubbelpoolen och äta pizza och sushi. 


Instagrambild av Klara:) 
 


Olle mötte upp Adrian (som är här på påsklov med sin pappa) och följde med dem till Orlando och gjorde Universal och Adventure Island. 
 Så i lördags skulle vi hämta upp Olle i Orlando och då passade vi på att spana in Disney Downtown. Där finns det gott om affärer och restauranger, så det blev en lunch i solen på Raglan Road. 
 




Igår hade vi tänkt att käka brunch på Jackson´s nere i downtown. Men där var det fullbokat så vi valde istället att boka in oss på Kobe inför kvällen. Tur var väl det, för Maja (som badat sen hon kom hit) har fått jätteont i sitt öra.
Det blev läkarbesök och konstaterande av badöra och infektion i ytterörat. Så nu har hon fått både örondroppar och penicillin. Stackarn kämpade tappert hela dagen igår, och vägrade missa middagen på Kobe. 
 

Rikard fick fylla år;)

Idag tar vi det lite lugnt här hemma. Maja behöver få vila och bli frisk. Freddan och Filip är på jobbet och Olle i skolan. 
På onsdag kommer Ida! 

Huset fullt

Igår morse kl 06:20 kom killarna hem! De körde nonstop från Foxboro-Tampa på ca 22h. De var 3 st i varje bil, så de kunde turas om att köra om de ville. Kan ju säga att jag inte sov så jättebra den natten. Den lättnaden när man hörde bilarna köra in på uppfarten.
Så igår var jag husmor hela dagen och passade upp på killarna. Fixade en rejäl brunch bestående av pannkakor med nutella, jordgubbar och grädde, stekta ägg, bacon, flingor, bagels mm. 
De fick en rejäl och välbehövlig soldos igår, lämnade snö o kyla i norr och kom till högsommarvärme! Det blev pool och brygghäng hela dagen....och en och annan öl.....
På kvällen grillade vi och kollade Lightning matchen. Jag var ganska säker på att det inte skulle bli en alltför sen kväll för gänget, då de borde vara supertrötta. När klockan var 04.00 (!)smög jag upp och såg att Filip och Rikard sov sött i sina sänger, medans övriga fyra satt på bryggan fortfarande, drack öl och spelade musik.....Bad de lite snällt att dämpa sig lite, trots att de egentligen inte var högljudda på nåt sätt, men kl var 04.00 på morgonen liksom......Kl 05.00 gick de äntligen och la sig! Ännu en natt med dålig sömn;) Man är inte van att ha ungdomar i huset hehe
Nu ska de stanna här tills på lördag, då åker de till Daytona beach och möter upp kompisar som är där på springbreak. 
 
 




 
 
 

Sommartid!

I helgen ställde vi om klockan till sommartid, vilket betyder 5h skillnad mot Sverige nu tills ni ändrar i slutet av mars.
Fredrik har åkt till Europa och kommer hem på lördag. Han ska besöka, Belgien, Tyskland och Holland.
Olle har springbreak denna veckan, och han hänger mest med polarna. Igår var han med en kompis på stranden och imorgon ska ett gäng till Busch Gardens. 
Filip och Rikard ska snart påbörja sin bilresa mot Florida! Tyvärr åkte de ur i helgen då de förlorade rejält mot Jersey Hitmen i 2 matcher. Jag gissar att Hitmen står som vinnare i slutet. 
Nationalsången



Följde matchen på datorn i lördagskväll.

Äntligen lite sol och värme här, så som det ska vara. Tycker denna vintern har varit ovanligt kall och lång......


Skypade med Ida igår och fick se att solen även visat sig hemma i Sverige. Hur underbart är inte det att våren är på ingång!? 
Annars händer inte så mycket här för tillfället. Men snart blir det ändring på det! Vi väntar som sagt hem Filip och Rikard. Om 2 veckor kommer Henke, Klara, Alma och Maja och ska stanna här i 3veckor. Och tätt efter kommer Ida hem på påsklov :) Nedräkningen har börjat!

Slutspel

Helgen tillbringade vi i Fort Myers med Olle och hans hockeylag Gulfcoast Flames. Fyra bästa lagen i serien gick vidare till slutspel. Första matchen spelades lördag morgon mot JR Bulls och den vanns med 4-1, på eftermiddagen var det dags att möta våra ärkerivaler Scorpions. Som vi ville vinna!! Matchen var superspännande ända till slutsignalen, men dessvärre fick vi se oss besegrade med uddamålet ännu en gång....3-4, riktigt surt!
Söndagmorgon besegrade vi Blackhawks med 3-2, lyckades sätta vinstmålet med 40 sekunder kvar av matchen. 
SÅ, då fick vi en sista chans att slå Scorpions i finalmatchen! Så jämn och spännande match, men TYVÄRR förlust med ynka 1-0......grrrrrr man kan ju bli tokig. Mycket rolig hockeyhelg trots allt, och det här blev  slutet för denna säsongen och sista matcherna med detta laget. Scorpions får åka vidare och spela Nationals i Utah i slutet av mars. I vår kommer Olle fortsätta träna i Ellenton med U18 laget och highschool lag, och vad som händer i höst är fortfarande oklart. 
 



 
Även Filip påbörjade slutspelet för sitt lag Southshore Kings i helgen. De fick möta JR Bruins, spelade bäst av 3 matcher, och även där olidligt spännande. Vinst första matchen 2-1 (övertid), förlust match nr 2 i söndags 1-5 och så vinst i sista och avgörande matchen igår 2-1! De är nu vidare och ska möta Hitmen i helgen som kommer. 
Men en bragd att slå ut Boston Bruins som vann förra året! 
 
För Ida som tillbringat sportlovsveckan i Val Thorens, blev det ett litet kaotiskt avslut. De skulle påbörja den ca 30h långa bussresan hem lördagmorgon kl 09.00. På fredagkväll är de ute och ska fira sista kvällen med gänget, och får ett sms om att vägen är blockerad av 2 stora stenblock, så hemresan kommer bli försenad. De kom tillslut iväg sent lördagkväll och var hemma i Stockholm måndag morgon kl 05.00! Trots det lilla missödet så var Ida jättenöjd med sin vecka i franska alperna :) 
 
 
 

RSS 2.0